Coronabeleid is mensonterend machtsspel geworden

Stop met dit beleid voor het te laat is

Titelfoto bij Coronabeleid is mensonterend machtsspel geworden ines van bokhoven opiniez

Foto:

“De rek is eruit. Je merkt het aan alles. Als ik naar mezelf kijk, en ik ben eerlijk, dan moet ik toegeven dat ik worstel met heel wat depressieve duistere gevoelens. En misschien is het tijd het daar eens openhartig over te hebben.” Ines van Bokhoven over het mensonterende machtspel dat coronabeleid heet.

Ik weet, als ik om me heen kijk, dat ik bij lange na niet de enige ben die met duisternis en zwartgalligheid worstelt. Ik zie het aan vrienden, ik lees het op Twitter, ik merk het aan de sfeer in ons land. In de wereld. Mensen zijn aan het lijden. En dat is niet vreemd onder de huidige omstandigheden.

 

Tools

Nou ben ik iemand die al een leven lang tegen depressies vecht, en ik heb van een goeie therapeut heel wat tools meegekregen om mezelf niet te ver in het moeras te laten zakken. Ik weet wat te doen als deze zwartheid me bekruipt. Maar veel van die tools hebben te maken met normale omstandigheden, met rotsen in de branding waar je je aan vast kunt grijpen, hoe weinig het soms ook betekent. Onze wereld is niet normaal meer. En de mensen die zichzelf de macht over ons welzijn hebben toegeëigend, lijken niet veel te malen om onze geestelijke gezondheid.

Als we nu een overheid hadden die ons het gevoel gaf achter ons te staan, met ons mee te lijden, te voelen wat wij voelen, dan zouden offers zoveel makkelijker te brengen zijn. Dan zouden we ons, in een gevoel van saamhorigheid, er met z’n allen doorheen kunnen slaan in de wetenschap dat we het allemaal even zwaar hebben.

 

Macht

Maar de mensen die over onze vrijheden, ons welzijn, inmiddels ons hele dagelijkse leven beslissen, varen zelf erg goed bij al deze toestanden. Crisis is kans en onze politici weten dat als geen ander. Kans om macht naar jezelf te trekken als iedereen verbijsterd en in verwarring probeert greep op de zaak te krijgen. Kans om met leugens weg te komen, omdat toch niemand in de chaos weet hoe het zit. Kans om jezelf stevig te wortelen op bepaalde posities en voordeel te halen uit alles waar de burgers zelf kapot aan gaan. We hebben het recht voor onze neuzen zien gebeuren en het gebeurt nog steeds.

 

Ondermaats zorgsysteem

En het is absurd geworden, de manier waarop ons bestuur geen enkel respect meer heeft voor de mens als individu met een vrije wil en een eigen geest en lichaam. Want het heeft er steeds meer van weg dat ‘doodgaan’ op zich niet bezwaarlijk wordt gevonden door ons OMT en de overheid die hen aanstuurt, zolang het maar niet aan corona is. Alle andere doodsoorzaken worden behandeld met achteloosheid.

Onderzoek naar oversterfte wordt steevast weggewuifd, uitgestelde operaties met dodelijk gevolg door een ondermaats zorgsysteem maken geen enkele indruk, en zelfmoordcijfers onder jongeren, die in 2021 maar liefst 15% hoger waren, zijn geen onderwerp van bezorgdheid. Ons bestuur kijkt alleen maar naar coronacijfers; de rest van de geestelijke en lichamelijke zorg is en blijft een ondergeschoven kind in ons land.

 

Samenstelling OMT

Ik heb voor de aardigheid eens naar de samenstelling van het OMT gekeken, en de adviesorganen er omheen: een fikse lijst epidemiologen, virologen, microbiologen en zelfs twee communicatieadviseurs – maar niet één psycholoog of psychiater. Niet eentje. Er is in dat team, dat ons hele welzijn op dit moment bepaalt, niemand aanwezig die eens de psychologische gevolgen van dit beleid onder de aandacht brengt. Ik vraag me ernstig af waarom dat is, want ik vind het een gigantisch gat in dit ‘Management Team’, en de gevolgen van dat gat beginnen pijnlijk merkbaar te worden.

 

Dubbele samenleving

Want niet iedereen wordt depressief van dit soort onderdrukking. Veel mensen reageren erop met agressie – en ook dat is steeds beter zichtbaar. Vooral omdat onze overheid op een criminele wijze in lijkt te zetten op totale verdeling tussen wel of niet gevaccineerde burgers – een spel dat, als er niet uitgekeken wordt, wel eens gruwelijk onmenselijke gevolgen zou kunnen krijgen. De haat liegt er niet om, op de sociale media: er lijkt een dubbele samenleving te ontstaan van twee verschillende soorten mensen, waarbij heel wat leden van de gevaccineerde groep ongegeneerd hun genoegen uiten over het feit dat ongevaccineerde, inmiddels welhaast minderwaardige mensen, worden uitgesloten van normaal sociaal verkeer. Het voelt beangstigend: als deze mensen zo snel en gemakkelijk anderen kunnen zien als tweederangs, als fundamenteel anders dan zij, waar gaat dat soort haat dan eindigen? Geweld jegens ongevaccineerden is iets om serieus rekening mee te houden, met dit beleid.

 

Angstprogramma

Angst is voor iedereen al zo’n twee jaar een factor, niet in de laatste plaats omdat daar bewust, middels allerlei onderhuidse tactieken, op is gemikt. Doodsbang moeten we zijn, de hele tijd, de hele dag, bij elk nieuwsbericht over corona. Doodsbang voor elkaar ook, want iedereen kan een lopende besmettingsbron zijn en dus zelfs mogelijk een doodsoorzaak. We kunnen elkaar nog maar amper zien door de verplichte mondkapjes die niets uithalen, maar wel een geweldig psychologisch effect hebben. We lijken erdoor in een dystopie te leven, giftig en gevaarlijk. En ik begin te vermoeden dat dat dan ook de enige reden is dat ze verplicht zijn: ze horen bij het psychologische spel dat met ons gespeeld wordt.

Ze horen bij het angstprogramma, bij het doorlopend herinnerd worden aan het feit dat we in een gevaarlijke tijd leven.

Het probleem met angst is dat je het steeds weer moet voeden, anders zwakt het af. Dat wordt op vrij geraffineerde wijze met ons gedaan: elke keer als we dreigen onverschillig te worden, lakser worden met de regels, duikt er ineens een nieuwe variant op en begint het bangmaakspelletje weer van voren af aan. We zitten nog steeds in een totaal overbodige lockdown, omdat onze overheid geen andere oplossingen voor ons heeft – behalve dan een idioot plan om onze wereld volledig op z’n kop te zetten.

 

Achterstand

Er zijn kleine kinderen die de wereld amper anders kennen dan met mensen wier gezicht maar half zichtbaar is. Kinderen die dus opgroeien met een ernstige achterstand: het leren herkennen van en omgaan met gezichtsuitdrukkingen is meer dan een beetje belangrijk, zeker als je beseft dat ruim 90% van onze communicatie non-verbaal gebeurt. Via gezichtsuitdrukkingen, gebaren en lichaamshoudingen dus. Een hele generatie kinderen groeit nu op met een gat in hun ontwikkeling. Vreemden, zoals mensen in de kassarij of in de trein, zijn mensen zonder gezichtsuitdrukking, want die dragen een mondkapje.

 

Emotionele blauwdruk

Op de PABO leerde ik dat kinderen tussen vier en zeven jaar een ‘emotionele blauwdruk’ ontwikkelen: je voorkeuren en angsten krijgen in die periode redelijk stevig vorm. Je empathie ontwikkelt zich, je wordt je bewust van jezelf en de overeenkomsten tussen jou en de rest van de mensen om je heen – maar ook de verschillen. Je leert met conflicten en sociale conventies omgaan, maar ook met jezelf en je eigen emoties. Daarvoor heb je een omgeving nodig die jou, als kind, de ruimte biedt dat te doen.

Die ruimte is er niet in de wereld van coronabeleid: kinderen groeien op in abnormale communicatieve en sociale omstandigheden. En dan zwijg ik nog over de angst – daar is-ie weer. Wat doet het met een kind om op te groeien met de angst dat het opa of oma dodelijk besmet, dat anderen gevaarlijk zijn, dat de toekomst altijd onzeker is en elke dag het plan weer kan veranderen? Wat doet het met een kind om in onvrijheid op te groeien en zich daarin te moeten ontwikkelen?

 

Stress

Maar het OMT zit er niet mee, met al die toch wel belangrijke vragen over onze jeugd: geen ontwikkelingspsycholoog of pedagoog in dat team. En het is, terugkijkend op de afgelopen twee jaar, ook niet een factor geweest die een rol van betekenis heeft gespeeld. Sterker nog: het RIVM waarschuwde ons op zeker moment zelfs voor al te innig contact met onze huisdieren. Het is te onmenselijk voor woorden. Dit OMT lijkt werkelijk niet te begrijpen hoe de menselijke geest werkt, en hoe belangrijk bepaalde dingen zijn.

Want een depressief, gespannen of angstig mens is een ongezond mens. Stress doet gevaarlijke dingen met een lichaam, als het gaat om de manier waarop het zich openbaart. De meest voor de hand liggende is nog wel het klassieke hartinfarct: iedereen weet dat stress slecht voor je is. Je kúnt simpelweg niet met gezondheid bezig zijn en geen oog hebben voor het psychologische, emotionele deel van wie we zijn als mens. Ons OMT is niet alleen aan het vastlopen op het staren naar modellen waar de voorspellingen zelden van uitkomen en die voorspelbaar panisch en beangstigend zijn, maar het ziet minstens de helft van wie wij zijn en wat ons gezond houdt niet eens.

 

2G

En zo zakt dit land weg in wat straks een geweldige golf aan klachten en noodzaak aan zorg gaat opleveren – maar wat nu nog niet zichtbaar is. En de angst en stress worden erger, nu blijkt dat Frankrijk 2G gaat invoeren, Oostenrijk het al heeft gedaan, Canada een premier heeft die ongevaccineerden persoonlijk lijkt te haten en Australië meer lijkt op de strafkolonie die het ooit was, dan een vrije en gelukkige natie. Wat komt er op ons af?

 

Smerig spel

Het smerige spel van ons bezweren dat bepaalde dingen echt, helemaal nooit, echt niet, we gaan ervoor liggen niet zullen gebeuren – en dan uiteindelijk toch doorgaan, is een spel dat heel veel mensen de kast op heeft gejaagd van stress en angst. We kunnen eenvoudigweg niets meer geloven wat ons verteld wordt, en de toekomst is volkomen onzeker. We hebben vrijwel niets meer te zeggen over onze levens, en de toekomst is volkomen onzeker. We zien andere landen overgaan tot de meest draconische, mensonterende maatregelen – en de toekomst is en blijft volkomen onzeker. En onze overheid doet er alles aan die onzekerheid zo lang mogelijk in stand te houden, terwijl ze in niets laat blijken achter ons te staan of voor ons op te komen. Waarom?

Omdat het macht oplevert.

Het is tijd om dit te stoppen, voordat we helemaal gesloopt zijn.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
34 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Vlierbloesem
Vlierbloesem
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In Nederland begon dit al in 1971, met het nummeren van alle burgers en de koppeling van persoonlijke gegevens en persoonsnummer met een autonummer en adres. De burger administratie werd steeds een beetje uitgebreid, de data koppelingen talrijker. Toen was het links die protesteerde. Nu pas krijgt rechts het door. Dat mobieltje is een ideaal middel voor totale controle. De QR code is gekoppeld aan je BSN, die weer gekoppeld is met zo ongeveer alles wat er van jou te weten is. Dat besef je toch wel? Je belastinggegevens, betalingsverkeer, waar je mobiel onderweg contact maakt met de telefoonmasten, welke ritten je maakt met het openbaar vervoer, je kunt het zo gek niet bedenken maar de koppeling is er al. En zelf schaf je op jouw kosten telkens het beste tracking device aan.

Maar je kunt er ook mee stoppen.
Nergens binnengaan waar QR gevraagd wordt.
Je mobiel thuis laten.
Contant betalen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Vlierbloesem

Mensen kijken je aan of ze water zien branden als je dit opwerpt.
De massa is echt debiel ben ik bang, opgegroeid in een rubberentegelparadijs en elke wens acuut vervuld. Hun hele leven in de mobiel, facebook, instagram enz.
Die gaan nog opkijken als straks bij de kassa je mars of je speklappen geweigerd worden omdat je ’tegoed’ aan suikers en vet is opgebruikt. Of de benzinepomp weigert omdat je je co2 budget hebt uitgeput. Omdat het allemaal gekoppeld gaat worden, Brussel is er al druk mee.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben er wat optimistischer over.
Ook angst heeft een beperkte houdbaarheidsduur.
Op dit punt hebben de leden van OMT en onze regering hun hand overspeeld.
De lockdown in december was al hoog spel. Zeker wanneer men massaal in Duitsland of België winkelde voelt men aan dat er iets niet klopt.

Daarbij “werk corona niet mee” Indrukwekkende besmettingscijfers door Omikron maar de ziekenhuizen lopen gelijktijdig leeg. Ik las ergens dat dit al paniek opleverde in 070. De minder stomme exemplaren in die kringen voorzien de instorting van het coronabeleid. Wat als straks ook nog die besmettingen afnemen? Een kwestie van tijd.
“Tot overmaat van ramp” beginnen schalen het VK en Spanje alle maatregelen af omdat zij covid nu als een griep zien.

Er is een brief van 30 burgemeesters. Daar staat de naam van Bruls bij, die ons luid schreeuwend alle vrijheid wilde afnemen en iedereen aan de prik wilde. Daar staat de naam van Halsema bij, die een paar weken geleden nog een vreedzame anti-coronademonstratie met zoveel geweld uit elkaar sloeg dat letterlijk de hele wereld er schande van sprak.
De brief zie ik als een daad van opportunisme. Een wanhoopsdaad. Een hedendaagse variant op de Dolle Dinsdag in 1944; paniek, je vege lijf redden, het spel is uit. En uit hun holen kruipen nu medici, die ineens eerlijker verklaringen afleggen over wat zich afspeelde en zelfs de msm ontkomen er niet aan.

En dat stemt me positief.
Want dit is weer een nagel aan de huidige coalitie met haar nieuwe lijderschap.
Een Kuipers haalt als minister de pasen niet als die zo doorgaat.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Laten we het hopen, want een witte jas als minister van volksgezondheid, dat lijkt mij buitengewoon ongezond, bijvoorbeeld omdat die lui niet bezig zijn met ziektes, maar met verkopen van chemische rotzooi.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Helemaal met u eens. Ook ik ben redelijk positief, het hele verhaal wordt onderuitgehaald en ingehaald door de realiteit. En de weerstand neemt bij elk verkeerd besluit toe. Nu weer de quarantaine regels, hele klassen thuis, scholen dicht, veel bedrijven die de deuren moeten sluiten vanwege een regel. Prikken helpen niet tegen nieuwe variant maar 2G moet toch in de gereedschapskist. De geloofwaardigheid kalft razendsnel af. Het einde is in zicht.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Naïef.
Lees de realistische visie hierboven maar eens van “Niets is wat het lijkt”.

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Helemaal eens met Nanko.

We moeten nu juist extra alert zijn.
En let op, er zijn al zogenaamde ‘Smart City’s in Nederland waarvan de burger niets weet. Ondertussen hebben ze daarmee voorgesorteerd op data tracking. Elke stap die u neemt wordt geregistreerd.
Corona was sowieso maar een hoax om verder te gaan met het ontwikkelen van de SDG’s . Een gehoorzaamheidstraining.

En.. en… de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan!

jos
jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Die 30 ‘burgervaders’ hebben het inperken van burgerrechten en het verzuipen van ondernemers veel te lang gesteund. Nu je het Covidfascisme schip langzaam zinkt gaan ze ineens achter hun burgers staan, bang om met pek en veren de stad uitgejaagd te worden. Met name Hubert Bruls die het enige probleem tijdens de lockdown vond dat iemand hem een ‘dikke gehakbal’ noemde. Verder reiken zijn voelhorens niet en marcheerde hij vooraan mee met de meest extreme bevelhebbers.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  jos

Obesitas is een ideale voedingsbodem voor allerlei ziekten dus ook Corona.
Kijk eens in de spiegel Bruls en ga eens op een geijkte weegschaal staan en neem daarna andere gezond levende en niet gevaccineerde mede mensen, de maat.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

1. Het gaat om de controle middels een unieke persoonsgebonden code, niet om gezondheid. Kortom, dit gaat niet voorbij, het is pas net begonnen.
2. Het heftigste lijden is al geleden door de miljoenen die van ontbering gestorven zijn, buiten enige media-aandacht.
3. Wees standvastig, onwankelbaar en royaal in waarheid, recht en vrede.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“uitgestelde operaties met dodelijk gevolg door een ondermaats zorgsysteem maken geen enkele indruk, ” wordt er geschreven.
Toen in de winter van 2015 operaties werden uitgesteld vanwege een griepgolf, stond dit in de krant:
Uitgestelde operaties in Limburgse ziekenhuizen door griep (1 Limburg, 15 februari 2015)
En ook op 9 maart 2018: Ziekenhuizen zeggen operaties af vanwege griepgolf.(Brabants Dagblad).
Het was namelijk elk jaar zo met duizenden grieppatiënten in de ziekenhuizen.
Maar er is nog een overweging. Nederland heeft 40.000 ziekenhuisbedden, waarvan er rond de 2500 bezet waren door covid patiënten, momenteel ongeveer 1200.
Zou het voor operaties echt uitmaken of er 37.500 bedden of dat er 38.800 bedden beschikbaar zijn voor operaties?
En zo ja, wiens verantwoordelijkheid is dat dan? Die van de bestuurders of van de burgers?

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is altijd de verantwoordelijkheid van de burgers, want die hebben de partijen op hun plaats in het bestuur gestemd. Burgers moeten beter nadenken voordat ze hun verantwoordelijkheid overdragen aan bestuurders.

PeterH
PeterH
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als we als grote groep (en dat zijn we) besluiten om niet meer mee te doen, dan stopt het.
Ik denk als ze aan mensen hun huisdieren gaan komen, de boel ontploft…hier in iedergeval wel.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  PeterH

Je zou verwachten dat dat het geval zou zijn als ze aan de kinderen komen. Gelukkig zien veel ouders in dat de covid’vaccinatie’ voor kinderen onzinnig is en is het (nog) vrijwillig, zelfs veel ouders die zelf alle prikken zijn gaan halen. Wagen hun kinderen er niet aan. Hoop dus dat er geen pressie meer komt richting de allerkleinsten, maar gezien het feit dat ongelijk toegeven voor bepaalde mensen erger is dan slachtoffers maken onder kinderen, en het feit dat hugo op de valreep nog tientallen miljoenen vaccins heeft ingekocht, zal dat wel vergeefse hoop zijn. Overigens zegt dat wel veel, zo niet alles, over de mensen die hier aan het roer staan. Ik voel mij dan ook niet meer geroepen me te houden aan hun regels, welke dan ook. Ik vaar wel op mijn morele kompas.

Edward
Edward
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ik ben al uitermate sceptisch vanaf dag 1, en in al die tijd heb ik gezweefd tussen regels braaf opvolgen en er stevig tegen aan trappen.
De maat is nu meer dan vol, ik volg ook mijn eigen morele kompas, wat soms onprettige situaties met zich mee brengt in bv supermarkten.
In de hoop dat goed voorbeeld doet volgen, bijt ik ondertussen door de zure appel. 🙂

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Inez dit hele gedoe rondom Corona is een vuil spel.

Zit net dat stukje te lezen aangaande een der grootste aangiftes ooit, die het OM start tegen Engel.
De massa-aangifte 22.500 stuks is vlgs het AD een der grootste ooit.

Ik heb ooit gelezen dat de aangifte tegen de Jonge ca 60.000 stuks omhelsde.

Leugens, bedrog en het zaaien van angst en tweedracht is de doelstelling van Rutte en Co.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Rechters zijn D66, Openbaar Ministerie staat onder controle van de VVD. Dit land is al heel lang geen rechtstaat meer.

hesa
hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een goed artikel.
de overheid is bezig met slopen, daarom gaan ze door. de mensen moeten zelf wakker worden; geen doekjes op het gezicht, horeca gewoon open, theaters en cafe’s open. Alles zonder QR controles. Back to normal. Niet meer testen of laten vaccineren.
ZELF DOEN en niet wachten op die criminelen.

Edward
Edward
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  hesa

hulde!
Ik ben er nu ook mee begonnen, het is een zure appel om doorheen te bijten.
Ik lach het weg in de hoop dat goed voorbeeld doet volgen.

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen zijn het zichzelf verplicht altijd bovenop hun rechten en vrijheden te zitten.
Van zodra die mensen het de moeite niet vinden bevinden ze zich in een groot gevaar.
Maar eh wie ben ik?
Een complotteer en een fantast die denkt te weten waar we naar toe gaan, toch Mark?
Nieuw elan Mark en iedereen die anders denkt is een sukkel, of toch niet?
Stel nu eens dat jij zelf niet eens in de gaten hebt hoezeer jij misbruikt wordt?
Maar ja, wie is die Rienus nu eigenlijk ten opzichte van jou eh …?

henk
henk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ik geloof nooit dat de internationale overheden die de protocollen gebruiken van het WEF de controle strijd met als wapen angst zaaien (en die ze inmiddels grotendeels binnen gehaald hebben) vrijwillig gaan opgeven. Ze weten zelf ook wel dat ze niet meer geloofwaardig zijn m.b.t. de plandemie maar zullen daarom heel gauw de aandacht gaan afleiden en een nieuw front zoeken om hun machtshonger te stillen. Dat zijn natuurlijk los van de bekende stokpaardjes zoals de vluchtelingen , klimaat , stikstof misschien wel de Russen die weer de zwarte piet krijgen toegeschoven. Wat ik wil zeggen is dat die psychopaten nooit de macht gaan opgeven zonder revolutie. Het is oorlog en daar zullen we aan moeten wennen.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  henk

Veel mensen denken dat Hanlons Razor (“Never attribute to malice what you can explain by stupidity”) alleen van toepassing is op mensen op wiens gezicht de stompzinnigheid is af te lezen, zgn. ’tokkies’. Anders gezegd: een universitaire studie is geen garantie tegen stuitende (en gevaarlijke!) domheid.
Er is geen complot of ‘conspiracy’ nodig om een heleboel (geleerde) mensen simultaan en los van elkaar (in andere delen van de wereld) dezelfde vergissing te laten maken. Sterker nog, ‘geleerde’ mensen lopen meer risico dat hen dit gebeurd dan vrije’, niet hoog-opgeleide denkers.
Daarom is deze pandemie vooral een ‘crisis’ van het absurde heilige geloof in:
1. bureaucratie (waarbij de realiteit niet meetelt, want regels zijn regels).
2. management-denken (die de realiteit probeert te kneden tot zij past binnen de te behalen doelstellingen of haar anders ontkent)
3. wetenschap (die cijfers en uit de werkelijkheid afgeleide wetmatigheden in modellen perst, daar vervolgens als voor een afgod voor knielt en de daarvan afwijkende feiten negeert)
4. democratie (die van de werkelijkheid een nachtmerrie maakt, doordat ze een papieren tijger is wiens regels naar hartelust de nek om kunnen worden gedraaid door hen die haar vertegenwoordigen, zonder dat die dat door hebben of zich daarop laten aanspreken).

Nog korter gezegd: de verantwoordelijken denken ‘oprecht’ dat zij het goede doen. Die overtuiging is dermate diep geworteld, dat zij gelijk gesteld kan worden met de diepe overtuiging van een fanatiek gelovige.

henk
henk
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

hier ben ik het 100 % mee eens. de geschiedenis gaat zich daarom gewoon herhalen. maak je riemen maar vast

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  henk

Het enige verschil tussen wat we nu beleven en wat achter ons ligt, is de globale schaal. Dat maakt het uiteraard niet minder verontrustend, integendeel.

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Het is tijd om dit te stoppen, voordat we helemaal gesloopt zijn.”…

U herinnert zich vast de veel gesproken uitdrukkingen “Build Back Better”, en “The Great Reset”, aan het begin van de covid crisis..
En als u dan dat “gesloopt zijn’ in uw afsluitende zin, plaatst naast het compleet ontbreken van economen in het OMT…, begint het u dan te dagen..?

Mega-Begrotingsplannen ven de regering volop: van windmolens tot stikstof tot boeren uitkopen tot immigratie-opvang: Miljarden bedragen voor wat de burger niet wil..
Terwijl de zorg is uitgehold en het MKB op de knieën ligt..

Dan wordt het tijd om de wishful thinking dat de regering er ‘voor ons is’ te vervangen door wat werkelijk haar doel is: de uitvoering van de VN/WEF en Eu agenda( 21?, 2030?) ten koste en ten laste van de burgers.

Kortom: tijd om uw cognitieve dissonantie af te leggen !

cor
cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend verwoord Ines.

Als toevoeging op machtspel van de overheid, het is de overheid die de uitvoering doet van wat van een groep elitaire mensen afkomt. WEF 2030 is het uiteindelijke doel en voor de uitvoering hiervan past elke goede in scene gezette crisis. Of dit nu Covid, klimaat en imigratie crisis is deze zijn allemaal te gebruiken voor het uiteindelijke doel. M.b.t. Covid beleid gaat dit helemaal niet over de volksgezondheid maar om gedragsverandering en control over de mensen te krijgen. Bij de invoering van de mondkapjes zei toenmalig minister Tamara van Ark voor de media dat mondkapjes niet helpen tegen Covid maar dat dit een middel is om gedragsverandering te weeg te brengen. Iedere werknemer in de ziekenhuizen weten dat mondkapjes bedoeld zijn om tijdens behandelingen geen bloed of andere stoffen van de patienten binnen te krijgen. Daarnaast is het wetenschappelijk aangetoond dat mondkapjes eerder schaden dan baten. Er is gelukkig een kentering gaande en meer mensen doen de ogen open en zien hoe ze afgelopen 2 jaar gigantisch voor de gek zijn gehouden. Ik stimuleer deze kentering door mij uit te spreken naar de mensen die willen en kunnen luisteren.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Want een depressief, gespannen of angstig mens is een ongezond mens. Stress doet gevaarlijke dingen met een lichaam”

Ik weet niet of de film ‘Out of the ashes’ ooit heeft gezien. Mooie film, nadat een Joodse gynaecologe uit de mensonterende Auschwitz werd ze weer geconfronteerd met mensonterende mensonterende omstandigheden m.b.t. de aanvraag van staatsburgerschap in de VS. Hoe behoud je je waardigheid in mensonterende omstandigheden? Om te overleven moet je soms zelfs dingen doen die beneden je waardigheid liggen. De harde opstelling van de ambtenaren moeten ‘uiteindelijk’ ook iets bevrijdend hebben gehad om in het reine te komen met haar periode in Auschwitz.

Socialistische medelijden heeft iets laags, onvoornaam, slinks, achterbaks, gluiperig, het trekt je naar beneden, het nivelleert, ongemerkt tast het je waardigheid aan. Mededogen, een hard matras, dat is wat je een mens aan wilt bieden om je medemens om uit het moeras van mensonterende omstandigheden te trekken.

uit onderzoek is gebleken dat dat gepeste kinderen het vaak op latere leeftijd opvallend veel beter doen dan de pesters. Die andere categorie heeft waarschijnlijk een teveel aan socialistische medelijden gehad.

In tijden van mensonterende omstandigheden lijkt het mij niet zo goed idee om jezelf nog dieper in het moeras te trekken.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Aan de basis van ‘socialistisch medelijden’ ligt mijns inziens een elitaire, superieure machtsbehoefte ten grondslag. Om de hoek van dit medelijden ligt op de loer wat Aldous Huxley ’the height of psychological luxury, the most delicious of moral treats’ noemde, door Solzjenytsyn uitvoerig beschreven in zijn Goelag Archipel: onder het mom van ‘goed doen’ andere mensen volledig immoreel behandelen en te vernietigen.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

Met verenigde kracht komen we tot een volledige verklaring.

Wat blijkbaar moeilijk gerealiseerd wordt zijn de desastreuze gevolgen van het paarse kabinet uit de jaren ’90. Tot dan toe de eerste maal dat het hele politieke midden zich met elkaar verenigde, behoudens de toen echte middenpartij het CDA. Dit ging eveneens gepaard met een omkering van het denken, niet het individu, maar de maatschappij werd centraal gesteld. Vanaf dat moment kon het eigenlijk alleen nog maar verkeerd gaan. Ruim twintig jaar verder komt deze politiek ons zo de strot uit, dat ook op deze site voorzichtig er gesproken wordt over burgerlijke ongehoorzaamheid, opstand, de FvD ging nog iets verder, tribunalen. Ik zal eerlijk zijn, ik ga het niet leuker maken dan het is; van mij mag het zover komen. ik heb er geen vertrouwen meer in dat deze politiek nog zelfreinigend vermogen heeft.

Jouw verhaal klopt van de rechter zijde, min verhaal klopt eveneens van de linker zijde. De VVD wil graag brave burgers voor hun economie en links levert ze met hun slinkse idealen. Er is overduidelijk sprake van symbiose en daar hoef je de wetgeving sinds de jaren ’90 er maar op na te houden.

Pim Fortuyn ging uit van de vermogens van mensen, linkse mensen gaan vooral uit van wat mensen niet kunnen (behalve als ze het uitkomt) en hoe kwetsbaar mensen zijn, weer die linkse medelijden. Vergeet niet dat veel van de D66 hoog opgeleide mensen zijn, het goed voor elkaar hebben, en de PvdA vooral ziet als de papa die over de kinderen zorgt. Over kleutertje Klaver hoeven we het niet te hebben. Allemaal gajes dat denken het gepeupel te moeten leiden. Persoonlijk zit ik te wachten op een partij dat het individu weer centraal stelt en de vloer aanveegt met de gevestigde orde.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

@Richard: uw behoefte aan de termen ‘links’ of ‘rechts’ deel ik niet. Er is geen wezenlijk verschil tussen beide ‘groeperingen’, de oorzaak van het probleem zit nl. in de mens zelf. Komen u of ik in een positie van macht terecht, dan bestaat de kans dat wij ook aan de verleiding zullen bezwijken te gaan ‘heersen’ over anderen, aan de hand van ons privé-inzicht van wat goed is (voor hen en voor onszelf).
Vervolgens kot het eigenbelang (langzaam maar zeker, dan wel in vliegende vaart) meer centraal te staan dan dat van de arme verschoppelingen, en het prettige gevoel dat u ‘goed’ doet vertroebelt onze oprechte bewogenheid. Maar vooral het onderhuidse gevoel van ‘macht’ en superioriteit (een ander zijn leven te kunnen bepalen en tegelijkertijd zelf ‘vrij’ zijn) biedt een diepe bevrediging. Dat willen we niet kwijt, dat is verslavend.

Er is helemaal geen verschil tussen links en rechts. Dat is optisch bedrog. Kijk maar hoe de VVD inmiddels zonder problemen een D66/GroenLinks/PvdA regeeraccoord uitvoert.
Het gaat om heersen of dienen, en jezelf écht weg kunnen cijferen.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

Ik deel volledig me u dat de polen van de taal m.b.t. links en rechts een volledige, maar dan ook volledige mis perceptie, misverstaan, laten we zeggen een klassiek voorbeeld van een ’tegenstelling’ tussen begrippen en wereld, dat verder uit elkaar staan dan God en ons bestaan. Maar leg mij eens uit hoe ik mij verstaanbaar kan blijven maken als ik mij niet conformeer aan de conventionele begrippen?

Beter is om de taal te verdelen over de verticale as dan over de horizontale as, wat we gewoon zijn te doen. Maar nu trek ik me terug in mijn eigen wereld.

Hendrikus
Hendrikus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry maar zolang we de maatrgelen nog steeds op een logische menselijke manier proberen te begrijpen gaan we het niet zien.

De hele C19 hoax is onderdeel van een veel groter spel. Dat veel grotere spel omvat allerlei vertakkingen en historische invloedsferen. Vrij complex.

De Nederlandse regering “regeert” niet maar voert instructies uit.

We moeten begrijpen dat bijna alle Naties eigenlijk worden geregeert door de corporate banking elite en hun fiat spelletje is bijna afgelopen dus het wordt tijd om serieuze maatregelen te nemen. Kijk naar de obligatie markt want als die instort dan is er geen houden aan.

Zolang ons geld en de geldcreatie in handen blijft van een klein groepje mensen blijft de cyclus in stand. Luister voor meer achtergrond eens naar Catherine Austin Fitts want het is teveel om hier uit te leggen.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Na bijna twee jaar worden wij voorbereid op een nieuw COVID-19 draaiboek.
Met een hoog vaccinatiepercentage en hard door de pandemie getroffen economie legt ons uit de as herrezen kabinet de basis om de volgende besmettingsgolf niet als een noodsituatie te behandelen, maar als een ziekte die niet meer verdwijnt.

Een slappe poging om door ± 30 bekende, ongekozen Burgemeesters, die plotseling zijn begaan met de burgers in een belachelijke poging om iets van geloofwaardigheid terug te verdienen.
Het zijn wel opvallend veel, ook bekende Nederlanders sinds medio januari 2022 🤔

Daarnaast moeten de vaccinatie schadegevallen voor de komende jaren worden afgedekt door allerlei verzonnen varianten, mutanten en ook de gewone seizoensgriep zullen ontstaan.
Ondanks dat deze griep blijkbaar niet meer bestaat is het opvallend dat bij driedubbel gevaccineerden het gesnotter en gehoest steeds maar toeneemt.
Een test (400.000?) er overheen en er kunnen weer ruim 40.000 positief getesten 2 weken thuis blijven, inclusief hun naaste omgeving, schoolgaande kinderen en …..
De “pandemie’ moet immers door blijven borrelen.

Vandaar dat ruim 40.000 of meer “nieuwe besmettigen” per dag worden getest. Niemand vraagt zich blijkbaar af hoeveel personen er getest moeten worden om deze extreme aantallen, inmiddels ruim 50.000 positief geteste personen per dag te kunnen testen en waar dat dan gebeurd🤔
300.000? 400.000? 500.000?

Want komt er na 2G? 1G?
Maar dat 1G alleen testen (“getest voor iedereen” is, is (abusievelijk?) een groot misverstand! Een typische Nederlands sprookje wat deels wel klopt, namelijk testen voor iedereen! Maar ….
In heel Europa is 1G uitsluitend toegang voor gevaccineerden als zij ook negatief getest zijn. Alleen genezen en getest telt niet meer mee.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Behalve psychiaters en psychologen mis ik ook echte immunologen. Verder heeft een groot deel van dat OMT belangen in de vaccin industrie . De rest van Uw verhaal klopt volledig en ben het met U eens

34
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x