Nederlandse landbouw wordt opgeofferd aan groene dromen

Globalistisch samenspel van VN, EU en WEF

Titelfoto bij artikel Nederlandse landbouw wordt opgeofferd aan groene dromen Yorienvdh opiniez

Foto:

Nederland beschikt over veel vruchtbare grond en kan dus veel voedsel produceren. Toch wordt de landbouw binnen een paar jaar de nek omgedraaid, omdat alles ‘groener’ en ‘biologisch’ moet van de elites van EU, VN en WEF. Zij hebben een wereld voor ogen, waarin boeren natuurbeschermers zijn en iedereen vegetariër is. Maar wie zorgt er dan voor voedselzekerheid? We willen dit helemaal niet en hebben we daar ook nooit voor gekozen, schrijft Yorien vdH.

Het lijkt erop dat de Nederlandse landbouw, een uiterst moderne en succesvolle bedrijfstak in ons land, binnen een paar jaar de nek wordt omgedraaid. Met een papieren stikstofprobleem als stok om te slaan, emoties over vermeend dierenleed en een klimaatalarmistische groen- en anti-vleeslobby wordt de agrarische sector van het land verdreven. De EU wil van boeren liever natuurbeschermers maken. NRC Handelsblad omschrijft het Europese landbouwbeleid als “van groot, groter, grootst’ naar ‘geld voor groen’”.

Als we de traditionele boeren op die manier laten verdwijnen maken we dezelfde fout als Mao Tse Tung, toen hij de boeren dwong voortaan alleen nog staal te smeden op hun akkers. Een groot deel van de Chinese bevolking kwam toen om van de honger. Moeten we onze boeren nu omscholen tot natuurbeschermers? Moeten ze hun ploegen omsmeden tot verrekijkers, hun akkers tot bloemenweiden en hun boerderijen tot insectenhotels? Maar wie zorgt er dan voor voedselzekerheid?

 

Tweede exportland

Landbouw is onze primaire sector. Zonder voedsel sterft het land. Veel landbouwproducten zijn voor eigen consumptie. Of voor onze voedselindustrie, die sinds de problemen met de supply chain in de coronacrisis het liefst zo dicht mogelijk bij de bron haar grondstoffen inkoopt. Maar Nederlandse landbouwproducten zijn er ook voor de export. Nederland exporteerde in 2019 voor €94,5 miljard aan landbouwgoederen, voor bijna twee derde producten van eigen bodem, de rest is doorvoer. Nederland is na de VS het tweede exportland op het gebied van land- en tuinbouwproducten ter wereld. Landbouw is dus ook een belangrijk verdienmodel van Nederland. Als je dat vernielt, heeft hier uiteindelijk óók niemand meer te eten.

 

Nederland is een vruchtbare rivierendelta en heeft in de loop van de tijd ook nog een aantal zeer vruchtbare polders aangelegd. In Nederland is maar liefst 54% van de grond (2,2 miljoen hectare) geschikt voor landbouw. We hebben bovendien een mild klimaat dat het zelfs met klimaatverandering nog gaat redden, we beschikken over veel schoon zoetwater en hebben een uitstekende infrastructuur. Veel landen hebben veel slechtere omstandigheden dan wij. Maar liefst 80% van de wereldbevolking is afhankelijk van voedselimport. Dat we onze landbouwproducten exporteren is dus helemaal niet raar. De meeste export gaat naar de ons omringende landen en daarmee zijn we dus een belangrijke Europese voedselleverancier. Iets om trots op te zijn!

 

Vernietiging vruchtbare grond

Maar wat doet onze Nederlandse overheid? Ze offert steeds meer van ons vruchtbare land op aan zonneparken, windmolenparken, energieverslindende datacentra, zwarte dozen van distributiecentra, veel woningen met allerhande bijbehorende voorzieningen, pleinen, steen en asfalt. Ze laat het toch al stevige inwonertal van ons kleine land ook nog eens ongelimiteerd doorgroeien door immigratie, de laatste jaren zelfs met zo’n 100.000 inwoners per jaar. Nog meer mondjes om te voeden dus.

Maar ook meer steen, meer asfalt, meer windmolens, meer zonnepanelen, meer vernietiging van onze vruchtbare landbouwgrond. En nu moet de natuur er óók nog een tandje bij? Nu moet de nog overgebleven vruchtbare rijke akkergrond ook nog eens veranderen in arme grond, omdat we zo nodig biodiversiteit willen op elke vierkante centimeter? Leg dat eens uit aan de landen zonder vruchtbare landbouwgrond?

 

Verdubbeling biologische landbouw

“Farming looks easy when your plough is a pencil and you are a thousand miles from a corn field,” zei Dwight D. Eisenhower, voormalig president van de VS. Brussel wil dat het aandeel biologische landbouw in Europa over acht jaar is gegroeid van minder dan 10% nu, naar 25% in 2030. Meer dan verdubbelen dus. Kan dat zomaar? In Sri Lanka probeerden ze het. Daar maakte men het trouwens nóg bonter. Begin 2021 werd van de ene op de andere dag besloten dat het maar gewoon 100% biologische landbouw moest worden.

Dat betekende onder andere een verbod op invoer van kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen meer. Er ontstond paniek, de oogsten halveerden, er kwamen voedseltekorten, mensen gingen hamsteren. In november jongstleden werd dit onbezonnen besluit daarom halsoverkop teruggedraaid. Na afloop werd in de Sri Lankaanse pers aan Nederlandse landbouwexperts om commentaar gevraagd. Voor echte landbouwkennis moet je immers in Nederland zijn.

 

Elitaire dromers

Maar Mister Green Deal en mevrouw Ursula von der Leyen zijn niet van plan naar Nederlandse boeren en landbouwexperts te luisteren. In Brussel zit een stel elitaire dromers die liever alles over één kam scheren. Die denken dat ook Nederland wel zonder traditionele boeren kan. Die vinden dat we maar allemaal vegetariër moeten worden en braaf ons eiwit uit erwtenkoekjes of krekelsoep moeten halen, of industrieel plantaardig alt-meat uit de 3D-printer moeten laten rollen.

Het probleem is: we willen dat helemaal niet! We hebben daar helemaal niet voor gekozen. En zullen daar afgezien van een kleine elite in de grachtengordel in Nederland ook niet voor kiezen. Er is geen enkel democratisch proces geweest om dit te schragen. Het idee dat de Nederlandse bevolking dat zou willen, is door de mainstream media en het Jeugdjournaal uit de hoge hoed getoverd, met voorgekookte vegan-verhalen en nep-enquêtes over namaakvlees. Globalistische waanideeën op je bordje.

 

Globalistisch samenspel

Dit gebeurt op wereldwijde schaal: dingen bedenken die mensen helemaal niet willen, die geen problemen oplossen en die juist uitermate slecht zijn voor Nederland en de Nederlanders. Het kenmerkt het World Economic Forum in Davos, het kenmerkt het Europese beleid, het kenmerkt dus ook onze nationale politiek. Momenteel worden op internationaal niveau allerlei globalistische totalitaire dromen heel behendig aan elkaar geknoopt. Dromen waar afgezien van de bedenker vrijwel niemand voor gekozen heeft, maar waar Rutte en Kaag wel pap van lusten.

Het is een samenspel van de onbetaalbare Green Deal van Frans Timmermans, VN Agenda 2030 met de 17 Sustainable Development Goals (Doel 2: géén honger meer in de wereld!) plus de in boekvorm uitgegeven geloofsbrief ‘Covid-19: The Great Reset’ van Klaus Schwab. En dan nog de profiteurs der Vierde Industriële Revolutie: Big Tech, Big Media, Big Data, Big Pharma, Big Climate en welke Big Bullshit dan ook maar.

 

Davos

Op 17 januari 2022 vliegen ze weer allemaal in hun Pee Jays naar Davos. Daar trekken ze een aantal dagen intensief met elkaar en met nationale regeringen, ministers en royalty op, om zonder enige democratische inbedding met elkaar af te spreken waar het met de wereld (met ons dus) naar toe moet. Nee, officiële verdragen, wetten of openbare verklaringen rollen er niet uit. Het World Economic Forum gebruikt liever andere methoden.

Ik verwijs daarvoor graag naar de correspondentie tussen het WEF en onze ministeries, die door Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen boven tafel is gehaald. Het is een sterke trend. Een globalistische en totalitaire trend. Een zeer ongewenste want volkomen ondemocratische trend. Wat er met onze landbouw aan het gebeuren is, is daar nog maar één klein voorbeeldje van.

Over de auteur

YorienvdH
Columnist bij OpinieZ.com. Vrijheidsschrijver. Politiek Incorrect.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig, dit is toch gewoon als oudere Nederlander genieten, het zal mijn tijd wel duren en voor de rest, het Rutte Kartel vertegenwoordigd een meerderheid van de Nederlandse kiezers, dus wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

Mijn stelling is altijd geweest, RUTTE is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.

De grote massa heeft de Gele Hesjes belachelijk gemaakt, Baudet afgeserveerd en nu steunen ze de lange lat gebruikers, in hun acties tegen de personen die voor de vrijheid opkomen.
Deze massa wacht gedwee op prik 4-5-6 enz.

Ton
Ton
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het volk aan de sprinkhanen/wormenburgers.
De elite neemt nog biefstukje.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De schatting van het aantal mensen dat door de landbouw hervormingen van Mao door honger zijn overleden, bedraagt iets van tussen de 30 en 50 miljoen mensen. Kanibalisme is voorgekomen.
Als wij in Nederland het energiebeleid in ogenschouw nemen, vraag ik mij ernstig af hoe dat straks gaat als ze met de landbouw beginnen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn echt niet alleen de boeren. Denk aan agrarische producten verwerkende bedrijven. Zuivel bedrijven, suikerbieten verwerkende bedrijven, slachterijen, fruit verwerkende bedrijven, die kunnen straks allemaal dicht.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

NEXIT zo spoedig mogelijk.Helaas met deze eurofiele regering wordt deze optie nooit overwogen. We zullen nog meer beperkt worden in onze vrijheden en hopelijk gaan meer mensen inzien dat de ingeslagen weg tot nog meer afbraak van Nederland leidt.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Dat is helaas het probleem in Nederland. De zwijgende meerderheid wordt genegeerd en ons land is uitgeleverd aan de EU. Wie kan dit proces nog stoppen? We zijn al te ver doorgeslagen dat de elitaire bovenlaag van D66 en GL die het beleid bepalen. Een NEXIT wordt afgeschilderd als een ondergang maar ik denk dat met onze flexibele instelling en creativiteit kunnen winnen. Ik was altijd Eurofiel maar dat is nu he;lemaal verdwenen dank zij vd Leyen en Timmermanbs, Rutte en nconsorten.

pedro dos
pedro dos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We weten toch hoe het met niet luisterende elites afloopt? 1789.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Pedro dos dat was vroeger.
Nu anno 2022 is er veel veranderd, Jan met de Pet is de grote verliezer.
Angst en tweedracht bepalen nu de samenleving.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prima overzicht. Ook goed om te lezen dat steeds meer mensen gaan inzien dat democratie een heel ander beestje is dan: doen wat de meerderheid graag wil. Even aangenomen dat de inzichten van de meerderheid gevolgd dienen te worden, waar nog wel het een ander over te zeggen valt. Gelukkig kan iedereen de plannen nalezen in het ‘Farm to Fork’ rapport van de EU. Ja, het overgrote deel van onze wetgeving komt al uit Brussel. NL is reeds een uitvoerende provincie in EU-land.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie echt niet wat er groen en duurzaam is aan het van verre (moeten) halen van je voedsel. Verpakken, goed houden, vervoeren en dan nog maar afwachten of ze het in de landen van herkomst zo nauw nemen met bestrijdingsmiddelen en kwaliteitsnormen. En gebeurt er iets, dan mag je hopen dat de leverende landen nog bereid zijn om ons van voedsel te voorzien (zie het beschermingsmiddelendebacle van 2020).
Onze oorspronkelijke bevolking krimpt, maar in plaats van daar op een goede manier mee te dealen en zorgen dat we met zijn allen wat meer ruimte krijgen, halen we van alles binnen wat nooit meer weggaat en meer kost dan het ooit oplevert, nog afgezien van de last die we ervan hebben omdat de binnengehaalde cultuur niet best samengaat met onze westerse normen en waarden. Onze jongeren blijven lang thuis wegens de woningnood en stellen het krijgen van kinderen mede daardoor steeds langer uit. De import heeft daar geen last van, krijgt een sociale huurwoning in een num van tijd en fokt lekker door op onze kosten. Blanke ikke zou ook geen kinderen meer op de wereld willen zetten nu. Meisjes straks met een hoofddoek en onze jongens als 2e-rangs burgers onder het juk van islam in een arm en crimineel land zonder bossen, akkers en weilanden.
Het onteigenen van de boeren is een begin, hiertegen niet protesteren maakt straks ook onteigening van woningen mogelijk. Stapje voor stapje wordt dit land opgeheven, hoe eerder we dit met zijn allen stoppen hoe beter. Nu kan het nog vreedzaam. Straks misschien niet meer.

r.maassen
r.maassen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Door deze waanideeen zie ik de toekomst somber in.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Inleveren van landbouwgrond moet Nederland redden terwijl het land in steeds hogere tempo overbevolkt raakt. Dat kun je gerust socialistische logica noemen. Wel is het een goede leerstof om beter te begrijpen waarom oude hoogstaande civilisaties verdwenen zijn.
De mens is een controversieel experiment van de natuur.

PeterH
PeterH
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

aNimaL farm
De elites zullen hun biefstukjes laten invliegen, u mag niet vliegen…CO2, en mag aan de madenburger of genetisch gemanipuleerd kweek vlees.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  PeterH

Ik vermoed dat we tegen die tijd allang blij zijn met iets eetbaars. Honger maakt rauwe bonen zoet. Mogen de tulpenvelden wel blijven? Kunnen we ook altijd nog op bollen knagen.

PeterH
PeterH
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Dus dan zijn we weer in oorlog?!

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  PeterH

Je hoeft niet in oorlog te zijn om te verhongeren als er geen voedsel genoeg meer geproduceerd kan worden in eigen land. Hoe meer landen het door moet, hoe groter de kans van onderschepping onderweg, zeker als er overal schaarste is, een reeel gevaar bij het uitfaseren van boeren en het restant dwingen tot biologisch produceren (zeker 3 x meer land nodig voor hetzelfde resultaat). Overigens acht ik de kans op oorlog steeds groter. Of vindt u dat het goed gaat?

PeterH
PeterH
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ik denk dat we allang in oorlog leven. De vijand is de regering en de daaraan gelieerde elite (of omgekeerd). De vraag is wanneer de boel klapt zoals het nu in Kazachstan gebeurd.
De schaarste is een vooropgezet plan, net zoals de gasopslag niet vol zit. De kraan in Groningen gaat nu wel weer verder open (productie verdubbeld). Niet voor de Nederlandse bevolking, maar omdat Duitsland meer nodig heeft.
Volgend Caroline van der Plas (BBB) heb je 2x zoveel grond nodig om biologisch te gaan boeren. Dus daar ga ik dan vanuit.
Ze plaatsen liever zonneweides, windmolens en mega datacenters (die 2x het stroomverbruik van Amsterdam hebben). Voorzien van groene stroom betaald uit subsidies van uw belastingcenten. Zal betekenen dat we zelf ons voedsel moeten gaan verbouwen in onze tuinen.
Dat voedsel bij import wordt onderschept hebben we al kunnen zien met de mondkapjes. Een lading die via de lucht aankwam in Frankrijk en die via de weg naar Nederland doorgevoerd moest worden hebben de Fransen tegen gehouden omdat ze deze zelf nodig hadden.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  PeterH

Eens!

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig toch de Nederlanders moeten van het gas af en Duitsers eisen een verdubbeling van de aanvoer naar Duitsland.
En voor ik het vergeet, de Groningers krijgen er extra scheuren voor in de plaats.
Groningers blijf gewoon VVD, CDA, D’66 en CU stemmen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J
Tijdens de laatste Provinciale staten verkiezingen in Groningen (2019) haalde de
VVD 4 zetels
CDA 3. ,,
D’66 3. ,,
CU. 4 ,,
Van de totaal beschikbare 43 zetels.
Dus moet ca 33% van de Groningers de hand in eigen boezem steken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Eens.
Elke dag denk ik: gekker kan niet meer, en dan toch…….

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Laat ik voorop stellen dat ik graag wil dat de boer de eerlijke prijs krijgt voor het goede werk dat hij levert. Daarnaast ben ik eveneens van mening dat ‘de industrie’ de mens beroofd heeft van haar cultuur, de streekproducten, en vreugde van arbeid. Cultuur komt van onderaf, bij uitstek is de boer die door zijn producten via kleinbedrijf cultuur en diversiteit kan genereren. Vertegenwoordigd Caroline van der Plas geen diversiteit aan boeren?

Ik heb in beginsel geen bezwaar tegen buitenlandse handel, al was het maar om diversiteit van voedsel te waarborgen. Waar ik wel bezwaar tegen heb, ik zeg het maar zoals het is, is dat Nederland de mondjes van de hele wereld aan het voeden is. Het bevordert overpopulatie en je krijgt ze als immigranten aan de grens terug. Een gezonde bevolkingspopulatie politiek begint bij dat ieder land in zijn eigen voedselproductie kan voorzien.

Ik ben geen boer, maar kan mij eigenlijk moeilijk voorstellen dat het boerenleven er met de jaren erop vooruit is gegaan, of dat het leuker is geworden.

De boer zorgt voor onze primaire behoefte en onze onafhankelijkheid ten opzichte van andere landen. Ik denk wel degelijk dat er het een en ander moet veranderen en dat dit zelfs voor de boer gunstig uit zou kunnen pakken. De boer is te belangrijk om over gelaten te worden aan het gepeupel van de elite, anderzijds denk ik dat de boer ook moet beseffen dat we uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Inderdaad Richard, de agrariër is het hart van ons bestaan, ik woon midden in een polder en merk in de gesprekken met mijn buren, dat zij merken dat er van hogerhand, een afbraak van de agrariërs wordt bewerkstelligd.
De Fransen moeten onze agrarische taken overnemen.
Geloof mij als de EU subsidie aan de agrariërs nog verder wordt beknot, vallen ze van zelf om.

RUTTUP en NEXIT.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

In Frankrijk hebben ze dezelfde problemen als hier en misschien nog wel erger. Ik weet niet hoeveel Europa voedsel produceert voor de hele wereld, dat zal best veel zijn. Dat lijkt mij een mooie stok achter de hand voor de boer. Hier in de Gaume, dat het Siberië van Frankrijk wordt genoemd, zie je de problemen voor de ‘lokale’ bevolking. Gewoon de handen in een slaan denk ik. Voedselproblematiek en bevolkingsproblematiek hangt nauw met elkaar samen en zoals voor de klimaatproblematiek ze steevast kiezen voor de verkeerde technologische oplossingen, bv kerncentrales, doen ze het voor de landbouw eveneens. Biologische landbouw in relatie tot de wereldbevolking is volstrekt onmogelijk. Sta niet raar te kijken als de elite straks verantwoordelijk is voor miljoen slachtoffers door hongerrampen. Voor de elite is de samenleving een speeltuin waar ze met hun vieze vingers aan het draaien zijn.

HWB
HWB
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Nederland exporteert inderdaad heel erg veel. Maar er wordt nog veel meer geïmporteerd. Nederland is ook bij lange na niet in staat om zijn eigen bevolking te voeden. Zelfs niet als we allemaal vegetariër gaan worden. Het is een hardnekkig misverstand dat de Nederlandse landbouw vooral voor de export produceert. Iets wat de diverse belangenorganisaties graag laten bestaan.
https://www.vee-en-gewas.nl/artikel/298774-nederland-heeft-te-weinig-landbouwgrond-om-eigen-bevolking-te-voeden/#:~:text=In%20totaal%20heeft%20Nederland%203,1%2C82%20miljoen%20hectare%20bedraagt.&text=In%20plaats%20van%20minder%20zouden,om%20Nederland%20zelfvoorzienend%20te%20maken
En ik ben het met je eens dat een land in principe in zijn eigen voedselproductie moet kunnen voorzien.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  HWB

Met andere woorden, de situatie is nog hachelijker als ik dacht.

Xandur
Xandur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het land kan wel zonder de stad, maar de stad niet zonder het land.
Helaas zijn we te ver af komen te staan van de basis en mist de stad de roots en kennis om dit op waarde te schatten

Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zelf heb ik in het verleden een landbouwopleiding gehad (melkveehouderij) Ik wou graag veehouder worden. Een eigen bedrijf en een vrij beroep, van het laatste is helemaal niks meer over. “De ene keer geet ’t gladjes de andere keer geet ’t stroef” Het geet nu al decennia lang stroef en gladjes geet ’t niet meer worden vrees ik. Met de wetenschap van nu is het een geluk dat ik geen werk heb kunnen vinden in de melkveehouderij. Een melkveehouderij bedrijf moet je anno nu gewoon niet meer willen. De boer heeft tegenwoordig veel vijanden : VVD, D’66,GL,PVDD en van die laatste 2 partijen zijn ook extreem linkse aftakkingen die het werk van de boer zoveel mogelijk proberen te beperken. De grootste vijand is natuurlijk de EU met z’n klimaat gedram en duurzaamheid. De politieke partijen willen de boeren zoveel mogelijk uit kopen om vervolgens het land gaan gebruiken voor zonnepanelen windmolens om zo de groene droom proberen te realiseren. De groene droom wat natuurlijk een illusie is. Feit is dat Nederland niet zonder boeren kan en het is natuurlijk dom om vlees en melk te gaan importeren uit het buitenland wat natuurlijk veel duurder is. Terwijl Nederland beschikt over uitstekende landbouwgrond dat merk je aan de kwaliteit van de melk en vlees producten. Als je melk en vlees moet gaan importen uit het buitenland is het nog maar de vraag of de kwaliteit dan net zo goed is als dat van Nederlandse melk en vlees producten. Ben het volledig eens met de NEXIT Denktank want het is wat ik al vaker vermelde : De EU WAS!!! niks, de EU IS!!! niks en EU wordt nooit wat. De EU is een zwakke instabiele Clan en Nederland moet zo snel mogelijk deze Clan verlaten. Nederland is veel beter af buiten de EU. Ik sta voor 100% achter de boeren want de boer dat is de keerl.

Henk
Henk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We willen geen windmolens, zonnepanelen, kernenergie, biogas, aardgas.
Met als gevolg ,dat energie 300 % duurder word,en we afhankelijk zijn van Rusland,en het Midden Oosten .

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

#BigBulshit, die houden we erin. Leuk gevonden!

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Die hr van Houwelingen is net als zijn collega Gideon van Meijeren een slimme man. Belachelijk dat ze weggezet worden als ‘complot theorie bedenkers’. Ik denk zelfs dat deze mensen MEER zorg voor de burger hebben dan iemand als Sigrid Kaag of Segers. die zijn alleen maar bezig het het eigen ‘ego’ en Mw Yesilgoz met haar kapsel en uiterlijk en het overeind blijven op stiletto hakken. Meer zit er niet in.
Yesilgoz werd laatst al verbaal onderuitgehaald door een advocaat bij Op1 op gebrek aan kennis en ze was nog zo eigenwijs om te denken dat ZIJ wist hoe het zat. Dat is toch ten hemel schrijend?

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x