De Linkse Deughypocrisie van Sigrid, Sylvana en Asha

Zelfzuchtig stampvoetend door het leven

Titelfoto bij artikel De Linkse Deughypocrisie van Sigrid, Sylvana en Asha Ines van bokhoven opiniez

Foto:

Hypocrisie, afgunst, onverdraagzaamheid en kinderachtig gedrag kenmerken Links Nederland. Jaloerse fans van Kauthar Bouchallikht doopten haar in plaats van Lale Gül tot Nederlander van het Jaar. Sigrid Kaag ‘leeft’ al censurerend voor vrijheid van meningsuiting. Sylvana Simons gedroeg zich als een kleuter en Asha ten Broeke, strijdend voor haar recht om dik te zijn, ontzegt antivaxxers hun lichamelijke integriteit. Ines van Bokhoven is helemaal klaar met deze egoïstische hypocrisie.

We moeten ons toch echt eens afvragen in welk fantasieland sommigen van onze linkse deugers menen te wonen. De waanzin vliegt je tegenwoordig uit het linkse kamp om de oren – en het staat allemaal bol van een compleet gebrek aan realisme en een ongekende hoeveelheid egocentrisme en zelfs egoïsme. Of we noemen het ‘kinderachtig stampvoeten en altijd je zin willen hebben’ – dat kan ook.

 

Kauthar

Waar te beginnen? Nou, misschien bij een van de meest kinderachtige van de laatste weken: de onverdraagzaamheid van de fans van het GroenLinkse Kamerlid Kauthar Bouchallikht. Want laat ik er zo ruimdenkend mogelijk even vanuit gaan dat het Kauthar niet zelf was, die het nodig vond de cover van Elseviers Weekblad na te maken en zichzelf uit te roepen tot Nederlander van het Jaar, in plaats van Lale Gül.

Kautar’s fans zagen een mogelijkheid hun intolerantie en afgunst te tonen, en in al hun hypocrisie konden ze dat niet weerstaan. Van Bouchallikht heb ik overigens nog geen afkeurend of verontschuldigend woord gehoord – integendeel. En ook bij andere politici of mediamensen, die doorgaans graag te hoop lopen als het gaat om nepnieuws of gebrek aan respect, bleef het verdacht stilletjes over deze kinderachtige kwestie.

 

Vrijheidsbeperking

Zoals bij Sigrid Kaag, die ons afgelopen zondag op Twitter wel liet weten ‘te leven’ voor vrijheid van meningsuiting, en in dezelfde tweet een lans breekt voor beperkingen van die vrijheid op het internet. Overigens niet alleen in die tweet, en zij is ook niet de enige van haar partij die dolgraag de mond vol heeft over vrijheid van spreken, maar het mensen amper nog gunt als ze zich niet aan het ‘D66-script’ houden.

 

Kritiek is ‘haat’

Zo is haar partijgenoot Ollongren ervan overtuigd dat deze website, OpinieZ, aan nepnieuws doet – terwijl we helemaal geen nieuws brengen. We brengen opinies – zie ook de naam. Van die vermaledijde dingen waarvan Kaag zegt dat ze ervoor leeft, maar die ze, indien niet correct in haar denkwereld, het liefst tot zwijgen brengt. Je noemt gewoon elke vorm van kritiek óf ‘haat’, óf ‘nepnieuws’, en je hebt je rechtvaardiging gevonden om mensen daadwerkelijk te verbieden te spreken. Je stelt een minister aan die dat zelfs tot uitvoer probeert te brengen en daarna ga je Twitter op om mensen te vertellen dat je ‘leeft’ voor VvMU. Het woordje ‘hypocriet’ kan niet duidelijker uitgelegd worden.

 

Kleuterklas

Dan was er de werkelijk schitterende voorstelling van Sylvana Simons onlangs, in een Tweede Kamervergadering waarvan Ockje Tellegen het voorzitterschap voor haar rekening nam. Dat heeft Tellegen geweten. Harm Beertema zei ‘iets’ tegen Simons, en de boot was volledig aan bij de politieke diva. Ze voelde zich op slag niet meer veilig, verstoorde de vergadering niet een keer en zelfs niet twee keer: ze bleef maar doorgaan. Terecht trok Tellegen de vergelijking met een kleuterklas – tijdens mijn stages voor de PABO zag ik dit gedrag inderdaad ook terug bij de laagste groepen van onze basisscholen: het niet begrijpen dat regels voor iedereen gelden.

 

Onveiligheid

En het uitwonen van het sentiment ‘onveiligheid’ terwijl we het hebben over de meest subjectieve gevoelens – ik ben er wel klaar mee. Overal over de wereld worden de vrijheden van mensen bedreigd omdat ze ongevaccineerd zijn, ze worden in de media ontmenselijkt en hun mensenrechten zijn geen dubbeltje meer waard; déze mensen voelen zich elke dag een stukje onveiliger en er is niemand die ze beschermt. Geen verontwaardiging in de talkshows, geen Kamervragen, geen zelfhulpboeken waarin mensen wordt geleerd om tolerant te zijn – de wereld van ongevaccineerden wordt stukje bij beetje ontmanteld en niemand weet waar dit gaat eindigen.

Iemand die zevert omdat ze niet tegen een paar woordjes kan en vindt dat een democratische vergadering moet worden stilgelegd om die reden, is in mijn ogen een ongekende zeurkous aan het worden – en volkomen ongeschikt voor het politieke vak. Sylvana was niet onveilig op dat moment; ze voelde zich hooguit zo, en daarmee is nog lang niet gezegd dat dat terecht was. Ik voel me onveilig als ik een grote spin zie. Ja, u mag mij uitlachen, want het is inderdaad kolder. En helemaal mijn probleem.

 

Asha ten Broeke

Maar de persoon die wat mij betreft de prijs mag krijgen voor kinderachtig stampvoeten en hypocrisie die echt alle perken te buiten gaat, is Asha ten Broeke. Op 16 juli van dit jaar verscheen er in NRC een interview met haar en Janneke Wittekoek, naar aanleiding van een polemiek die zij op Twitter hadden gevoerd. Asha heeft, naast een auto-immuunziekte en autisme, ook nog eens morbide obesitas. Ze zegt een BMI van meer dan 40 te hebben, iets waar ze zich niet voor schaamt. Wittekoek is cardioloog, en als zodanig heeft ze nogal wat kritiek op dikke vrouwen als Ten Broeke – begrijpelijk en voorspelbaar. Want een BMI van boven de 40 is iets levensgevaarlijks, en de WHO en andere gezondheidsinstanties maken zich er niet voor niets druk om: de toename van veel te dikke mensen in onze wereld – en het kostenplaatje waarmee dat gepaard gaat.

 

Grondrecht

In het gesprek met Wittekoek, in NRC, is Asha heel stellig over haar rechten: het is haar lichaam, zij mag ermee doen wat ze wil, en anderen hebben dat te accepteren. Punt uit. Ze wil acceptatie van dikke mensen, en verder geen gezeur meer over gezondheid, kosten of druk op de zorg. Ten Broeke beroept zich op haar grondrecht, haar recht op lichamelijke integriteit.

Diezelfde Ten Broeke speelt het klaar om in een column in Volkskrant, op 9 december (een half jaartje dus na haar uitspraken in NRC) iedereen die een vaccin weigert weg te zetten als ‘naastenhater’, want ‘je laat oude, zieke en gehandicapte mensen in de steek,’ schrijft ze. Lichamelijke integriteit? Asha vindt het ineens geen belangrijk punt meer. Het grondrecht waar zij gebruik van maakt, vindt ze niet voor anderen gelden.

 

Groep gaat voor

Ten Broeke spreekt vol gloed over de verantwoordelijkheid die we allemaal hebben ten opzichte van de samenleving: de groep gaat voor. Dan vraag ik me toch af of zij, als ‘wetenschapsjournalist’, wel eens wat rapportages heeft gelezen over de rap toenemende groep mensen met overgewicht wereldwijd, en de druk die hun klachten geven op de zorg en de samenleving in het algemeen. Ten Broeke, die met haar uitspraken mensen lijkt aan te moedigen nog dikker te worden, want ze brengt het alsof het allemaal geen enkel probleem is, vindt dat we als samenleving dus pal moeten staan voor die kosten en ze broederlijk en zonder zeuren of kritiek moeten ophoesten.

 

Naastenhaat

De WHO spreekt van een ‘epidemie van obesitas’. En Ten Broeke helpt die epidemie te verspreiden: door zo stellig te beweren dat dik zijn hartstikke prima is en door zo agressief te reageren op kritiek, verspreidt ze een levensgevaarlijk en zelfs dodelijk idee. Asha is met die houding medeverantwoordelijk voor verwoeste levens van mensen, die zich door haar gerechtvaardigd voelen hun lichaam en hun gewicht te verwaarlozen en te eten alsof er geen consequenties zijn. Asha laat mensen in de steek, en niet een heel klein beetje. Asha doet, volgens haar eigen omschrijving, aan naastenhaat.

‘Terwijl de pandemie doorjaagt en de ziekenhuizen vol liggen, blijven ze bedanken voor een veilig vaccin dat allerlei kansen kleiner maakt: dat je ernstig ziek wordt, dat je überhaupt ziek wordt, dat je anderen aansteekt,schrijft ze. Wat moet je ermee? Een ‘wetenschapsjournaliste’ die zich weigert bezig te houden met de steeds langer wordende lijst van mensen die ernstige bijwerkingen van dat ‘veilige’ vaccin hebben, er zelfs aan doodgaan.

Een ‘wetenschapsjournaliste’ die geen vragen stelt over al die jonge sporters die omvallen op het veld. En dan nog eens wat: op dieet gaan, minder eten en gezonder leven maken de kans op allerlei nare gezondheidsbedreigingen ook drastisch kleiner – maar dat valt, wat Ten Broeke betreft, dan weer onder ‘lichamelijke integriteit’. Dat soort kritiek vindt deze ‘wetenschapsjournaliste’ onmenselijk.

 

Ongezonde overtuiging

Er zijn vele manieren waarop je iemand kunt besmetten, waarop je een gevaar voor de gezondheid kunt helpen verspreiden. Het planten van een uitermate ongezonde, en voor de ‘groep’ een zeer belastende, overtuiging in de hoofden van mensen door vol te houden dat dik zijn geen ramp is en anderen zich er niet mee moeten bemoeien, is ook een manier van ‘elkaar besmetten’. Haar onverschilligheid ten opzichte van de rekening van haar overgewicht, een rekening die vroeg of laat bij zowel de samenleving terechtkomt als de mensen die lijden onder deze vreselijke aandoening, toont dat deze ‘wetenschapsjournalist’ absoluut niet stilstaat bij het feit dat psychische ziektes dus evengoed ‘besmettelijk’ kunnen zijn. En zeker als een persoon, die door mensen wordt gezien als een voorbeeld, dat soort luchtige uitspraken doet over een ziekte die op dit moment een groter gevaar vormt voor de mensheid dan covid. Er lijden in elk geval veel meer mensen aan.

 

Fantasieën

En het meest treurige – en deze geldt niet alleen voor Ten Broeke: als je je, zoals veel columnisten en journalisten nu doen, verbaast over waarom mensen zich niet laten vaccineren, dan ligt de oplossing voor je verbazing voor de hand: vraag het ze eens, recht op de man af. Maar helaas, liever geeft men zich over aan wilde fantasieën over hoe dom of egoïstisch ongevaccineerden zijn. Ook Asha heeft voor haar column enkel haar eigen fantasie geraadpleegd. Ze heeft geen idee waarom mensen zich niet willen laten vaccineren, maar geeft er uiteraard de meest negatieve uitleg aan die ze kan bedenken, en brengt dat als ‘feit’.

 

Hypocrisie

Ik kan werkelijk niet vertellen hoe ontzettend klaar ik ben met dit type egoïstische hypocrisie. De onvolwassenheid ervan is zo duidelijk: alles wat deze deugers toevallig goed uitkomt, zien ze direct als ‘de morele waarheid’. De offers moeten anderen brengen, en de schuld mogen die anderen ook dragen. Zijzelf doen alles naar eer en geweten (lees: ‘gemakzucht en zelfbelang’) en van kritiek is men, zoals gebruikelijk is in die koppen, niet gediend. Anderen hebben het maar te nemen zoals het is. En blijkt men ongelijk te hebben? Dan volgt een oorverdovend zwijgen. Altijd. Als kleine kinderen.

Want om een van Asha’s slotzinnen van 9 december te parafraseren: het is al heel lang zo dat de keuzes van zelfzuchtige deugers wel consequenties hebben voor anderen, maar niet voor henzelf.

En ik ben daar klaar mee. Het is onacceptabel.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wij krijgen de reïncarnatie van een slecht en zowat misdadige regering wiens wens is om vertrouwen in de politiek te herwinnen. Daarvoor zijn echter nieuwe betrouwbare, eerlijke en onbeschadigde spelers nodig en niet de oude vossen die hun oude streken nooit kwijtraken. Na drie termijnen en en volledige zwangerschapperiode gaan wij weer vier jaar linkse therapie tegemoet met deze ongewenst geboren bittere vrucht.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

‘Bittere vrucht’, hmm. Is een kind een ‘vrucht’? Is dit kabinet een geboorte? Eén ding weet ik wel: er wordt nu voor heeeeel veel miljard aan zoete broodjes gebakken om burgers en parlementariërs volmondig in te laten stemmen met een nieuwe termijn van deze ongeloofwaardige bestuurders. De volgende generatie mag het afbetalen, als de Euro dan nog bestaat en als ze dit slikken.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Zo is dat. Overigens heb ik het niet niet over een kind naar een politieke gedrocht.

Einstein
Einstein
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb het al eerder hier geschreven : ik hou van Ines van Bokhoven
Zo hee. …En dat in deze tijd..
……het zal wel weer verkeerd begrepen worden…

Henk
Henk
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Einstein

Nou, dat word vechten, ik hou ook van haar 😅😅😅😅

Einstein
Einstein
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Dat is goed om te horen Henk😃
Maar met mij vechten hoeft niet hoor.
Doe dat maar met het hypocriete gespuis…. en ik hoop dat je wint!!

Hoog tijd dat het weer eens normaal wordt in dit land

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Terecht geeft Ines aan dat ‘linkse gedachten’ veel besmettelijker zijn dan virussen. Want volgens de overheid heeft 15 % van de Nederlandse bevolking ernstig overgewicht, maar niet al deze mensen liggen in het ziekenhuis of hebben zelfs maar symptomen.
Links gedachtengoed daarentegen heeft veel meer mensen besmet, blijkt uit de verkiezingsuitslag. Voornaamste reden is conformisme ofwel geestelijke luiheid.
Links is net als de kerk vroeger. Enkele parallellen:
.
Het bestaan van god is bewezen / antropogene invloed op klimaatverandering
Zonden kun je compenseren met aflaten / vliegen kun je compenseren met bomen
Op vrijdag alleen vis eten / we moeten minder vlees eten
Pelgrimstocht naar heilige plaatsen / we moeten meer tijd doorbrengen in de natuur
Na de dood komt het eeuwige leven / fossielvrij is de weg naar een schone toekomst
Ketters moeten verbrand worden / ecocide moet bestraft worden
enz enz
Deze waan draait alleen om perceptie, want al wordt Nederland volgebouwd met windturbines en zonnepanelen, dan is dat niet genoeg om in de winter de huizen en bedrijven warm te houden. Vandaag bezocht ik nog de website van GL: het zijn alleen maar mooie woorden, geen enkel plan met cijfers.

richard
richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Meer dan 50% van volwassen nederlanders heeft overgewicht, van de jaarlijkse 140.000 mensen die overlijden zijn er 35.000 als gevolg van diabetes type 2 (lees overgewicht). Nog los van de vele anderen die overlijden door kwalen als hart en vaatziekten, mede door slechte eet en leefgewoonten. De zorg loopt niet over door Covid maar doordat er zo ontzettend veel ongezonde mensen zijn die door Covid de genadeklap krijgen.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze mensen gebruiken een tweesnijdend zwaard in hun communicatie. Er is een treiterkant, en een inhoudelijke kant. Als ze niet tegengesproken worden winnen ze inhoudelijk, en als dat wel gebeurt, is het tegen elkaar opzetten van mensen geslaagd. Dat is het kenmerk van mensen die niets anders kunnen dan slopen. Slachtofferschap hebben ze zich helemaal eigen gemaakt, wat ook de reden is waarom ze worden geaccepteerd. Een grof misbruik van een high trust society.

John
John
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan mij goed vinden in bovenstaand verhaal. Er is wel eens een tijd geweest, toen ik nog jong was, mij kon ergeren aan allerlei zaken die zich zo afspeelden in de maatschappij. Het voordeel van ouder worden is, dat op een gegeven moment je het allemaal wel geloofd. Ze doen maar, zolang ‘ze’ mij maar niet treffen.
Jaren geleden zei iemand eens tegen me, nadat er waarschijnlijk ook ophef was over een of ander, “weet je, sedert mijn lijfspreuk is……nicht ärgern, nur staunen”…..leef ik veel relaxter. En verd*md, dat klopt helemaal. (niet ergeren, alleen verbazen)

John
John
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John

Hmm…in mijn concept tekst stond de Nederlandse vertaling mooi onder de Duitse spreuk. De vertaling van ….nicht ärgern, nur staunen….is dus…niet ergeren, alleen verbazen…. voor het geval het niet duidelijk overgekomen is.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is wel goed om te weten dat “onze nepnieuws” gelezen wordt in de regeringskringen.

Els
Els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Alleen trekken zij zich er niets van aan en gaan gewoon door met hun links beleid en slopen Nederland verder.

Willem
Willem
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Top artikel. Dank je wel.
Laten we hopen dat ze het in Den Haag ook lezen en dat ze er iets mee doen.

Sailor 1
Sailor 1
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Willem

Keep on dreaming…

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zouden die mensen dat zelf niet zien? Ik vraag het me af.
Begrijpen ze niet dat ze de controverse in de samenleving alleen maar aanjagen? Ik denk echt dat er meer achter zit dan kinderachtig gedrag.
Ze doen het er om.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Is het iemand opgevallen hoe gemaakt deze mensen zijn? Ze hebben niets natuurlijks. Je hebt het idee dat ze constant een bedachte houding in stand houden.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gemeenschappelijk kenmerk in deze voorbeelden is het vrouw-zijn. En ja, geldt uiteraard niet voor alle vrouwen maar ik herken dergelijk gedrag wel in de omgang met ze. De emotie overheerst, de rede is doorgaans ver te zoeken. Slachtofferschap als verdienmodel.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Mogelijke correctie: niet het ‘vrouw-zijn’ maar het ‘vrouwelijke’, nl. het beschermende, accepterende. Daartegenover staat uiteraard het ‘mannelijke’, dat is het corrigerende, stimulerende, vormende. Dat is in ons huidig tijdsgewricht HET taboe, en wordt weggezet als ‘witte-mannen-cis-gender-fascisme’ of wat daar ook maar op lijkt.
Dat wegzetten zelf is ook weer een teken van de huidige maatschappelijke ‘kern’: die is beschermend, afwerend en veroordelend naar elk risicovol handelen en staat daarmee uiteindelijk afwijzend ten opzichte van… het leven.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

Helemaal correct, wilde zover niet gaan maar dank voor de waardevolle aanvulling.

Edward
Edward
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We leven in een tijd vol van hypocrisie en omgekeerde werkelijkheid.
Ik kan er geen respect meer voor opbrengen.
Dank voor uw stuk wederom, ik voelde me weer even een heel mens als bewust ongevaccineerde 🙂
Fijn weekend!

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Asha ìs niet dik, ze heeft zware botten en daar kan ze niks aan DOEHOEN!

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

Ik vind haar dik. En daar zal ze het mee moeten doen. BOEHOEHOE!

Joke
Joke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verwoord door Inez, jaren geleden heb ik o.a. om de hatelijke columns van Asha ten Broeke, de Volkskrant opgezegd.

richard
richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze hypocrisie verbloemt uiteindelijk de werkelijke oorzaak van het vollopende zorgsysteem.
Ik zou het bijvoorbeeld heel interessant vinden wat nu de cijfers zijn tav het aandeel gevaccineerden die nu toch in ziekenhuis en op IC worden opgenomen. daar is sinds oktober niets meer over gemeld terwijl toen ook al duidelijk was dat dit aandeel al veel groter was dan gedacht en nog groeiende. Met name door een deel van de ouderen die vaak door een jarenlange opbouw van slechte leefgewoonten, hart en vaatziekten, obesitas en diabetes 2 hebben opgebouwd en hierdoor is er relatief weinig weerstand tegen covid, zelfs als gevaccineerd is. Daarmee komt deze zorgcrissis vooral voort door de zichzelf slecht verzorgende mens die door covid de genadeklap krijgt. Ja zonder vaccin komt de klap eerder maar met vele 50+ ers met langdurig overgewicht en jarenlange ongezonde levensstijl maakt het niet meer uit of men wel of niet gevaccineerd is.

Okkie
Okkie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Fascisten zijn altijd overtuigd van hun morele superioriteit, zo ook de Linksche Gutmensch.

Ada de Boer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waar is die lijst met mensen die ernstige bijwerkingen van t vaccin hebben? Graag bronvermelding.
En waarom niet gesproken over de steeds langer wordende lijst van mensen bij wie noodzakelijke operaties worden uitgesteld als gevolg van de ongevaccineerden die ic bedden wekenlang in beslag nemen? Ik ben een van die mensen bij wie een noodzakelijke operatie voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ada de Boer
Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wel mee eens.
Maar ik moet mw van Bokhoven wel iets leren. Veel mensen die te dik zijn, kunnen daar heel moeilijk iets aan doen. Ik weet het uit eigen ervaring. Mensen die aanleg hebben om dik te worden hebben echt wel een probleem. Het is TE makkelijk om dit zo maar bij die mensen in de schoenen te schuiven. ik heb het niet over mensen die geen maat kunnen houden, maar over mensen als ik. Die heel erg op het eten letten en echt gezonder eet en leeft dan menig mager persoon, maar die toch te dik zijn en dat ook blijven.
die ten Broeke is dik op een manier die wijst op ongezond eetpatroon, maar IK zie er anders uit. Maar toch een gewichtsprobleem. TE makkelijk en ik vind die ongenuanceerde opmerkingen over gewicht heel erg kwetsend.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

U heeft gelijk. Alleen zijn er mensen, die precies dit gegeven misbruiken voor hun eigen (totalitaire) agenda. Dit soort mensen, die weten hoe goed slachtofferschap in Nederland werkt, heeft in tegenstelling tot wat u misschien denkt, helemaal niks tegen fatshaming. Ook hebben ze niets tegen seksisme, homohaat of zelfs racisme. Rechtse mensen bijvoorbeeld, mogen voor alles worden uitgemaakt dat los en vast zit. Daaraan is het duidelijkst hun onwaarachtigheid te zien. Als u de verkeerde politieke kleur heeft, laten mensen als Asha u vallen als een baksteen.

Het schrijnende van deze hele situatie is dat de andere, niet- bekende mensen, die gewoon het beste van hun leven proberen te maken, echt last hebben van deze deugers. Ze wekken opzettelijk veel weerzin en geërgerde tegenreacties op, dat mensen zoals u dat merken, een extra reden om tegen dit soort op te staan. Ze hollen namelijk continu de solidariteit tussen mensen uit, en slopen die daarmee.

Koen
Koen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Uw gekwetstheid is misplaatst en ik zal er zelfs nog een schepje bovenop doen: u bent te lui om te lezen en te rekenen. Overgewicht bestrijden is namelijk heel eenvoudig: neem minder calorieën in dan je nodig hebt en de extra pondjes gaan er vanzelf vanaf. Op vrijwel elk levensmiddel in de supermarkt kun je lezen hoeveel calorieën ze waard zijn en er is dus geen excuus daarmee aan de slag te gaan. Om het wat gemakkelijker te maken kun je kiezen voor voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte: die verzadigen wat meer dan zoetigheid en het is nog goed voor je ook. Graag gedaan.

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x