OpinieZ Woke Donderdag – Van Jongensjurkjes tot Vrije Geslachtskeuze

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de OpinieZ Woke Donderdag van 9 december 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Jongensjurkjes

Soms is het leven zo simpel. Waarom zouden jongens geen jurkjes mogen dragen als de stoere Romeinen dat tweeduizend jaar geleden ook al deden?

 

Thorbecke-Taboe

Op de Vrije Universiteit zijn zoveel buitenlandse, kleurrijke studenten dat je die niet moet lastigvallen met onzinnige geschiedeniscolleges over belangrijke Nederlandse historische figuren. Zoals bijvoorbeeld de liberale staatsman Thorbecke, de geestelijk vader van de Grondwet. Dat is niet divers en inclusief, vindt voormalig CPN-prominent en hoogleraar Geschiedenis Susan Legêne.

 

Blanke Diversity Officer

Onze universiteiten zijn inmiddels volgestroomd met duurbetaalde Diversity Officers, die eerzame wetenschappers continu lastigvallen met racisme-aantijgingen en White Privilege gezever. Het wordt helemaal tenenkrommend als een van die Diversity Officers zich ook nog eens gaat verdedigen voor zijn eigen blankheid witheid.

 

Racismekaart

Behalve gele en rode kaarten kan in het voetbal ook de Racismekaart worden getrokken. Als je bijvoorbeeld belabberde voetbalprestaties levert, daardoor geen nieuwe profclub kan vinden en toevallig ook nog eens van Marokkaanse afkomst bent.

 

Coronasteun voor de Kaartenbak

D66 zou D66 niet zijn als ze niet overal gekwetste slachtoffergroepen ziet die onmiddellijk aan het subsidie-infuus moeten. Kamerlid en Opperdeuger Alexander Hammelburg meldt dat hij 7,5 miljoen euro Coronasteun heeft geregeld voor de LHBTIQ+-Kaartenbak, “vrouwen en andere kwetsbare groepen”. Goh. Nou, nou. Tsjongejonge.

 

Wit-geprivilegieerde zuurstofmeter

Ook medische technologie kan racistisch zijn. Zelfs systemisch racistisch.

 

Transvrouw zwemt alle vrouwen eruit

Omdat in de VS transvrouwen (v/h mannen) aan alle vrouwensporten mogen meedoen, krijg je dit soort situaties.

 

Racistische Voedselbanken

De Washington State University heeft op onnavolgbare wijze bepaald dat boerenmarkten en voedselbanken voorbeelden zijn van White Supremacy en White Dominant Culture. 

 

Islam is vrede

Volgens de Britse Moslimkoepel mag je de islam en terrorisme op geen enkele wijze met elkaar in verband brengen. Dat soort haat zaaien zou door de overheid verboden moeten worden.

 

Witte mensen in advertenties

In de reclamewereld wordt meer en meer afgerekend met de blanke witte man en vrouw. Het is helaas al bijna te laat voor een reddingsactie.

 

Transgender NAVO

De NAVO-troepen hebben weer een misstand weggewerkt: trans-militairen mogen nu ook openlijk voor hun geaardheid uitkomen, ook qua kleding. Dat kan de militaire slagkracht alleen maar ten goede komen.

 

Zwarte Kerstmarkt

In Parijs is een kerstmarkt die uitsluitend is voorbehouden aan zwarthandelaren zwarte handelaren.

 

Standbeeld-recycling

In de Amerikaanse staat Kentucky doen ze aan Woke Standbeeld-recycling. Een standbeeld van de door Tout Links Amerika verfoeide zuidelijke generaal Robert E. Lee wordt omgesmolten tot Afro-Amerikaanse Kunst.

 

ABN AMRO intimideert kritische student

Als een HBO-student zegt dat ze kritische vragen gaat stellen tijdens een gastcollege van een Diversiteits- en Inclusiviteitsgoeroe van de ABN AMRO, dient de bank direct een klacht in bij de schoolleiding.

 

Vrije Geslachtskeuze

De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel Zelfidenticatie van het kabinet in behandeling. Krachtens die wet worden mannen die zich vrouw voelen zonder verdere voorwaarden juridisch als vrouw beschouwd (en vice versa). Waar deze vrije geslachtskeuze al toe heeft geleid, kunnen we in de VS zien.

 

Uw Woke watchers waren:

Freek van Beetz, Maaike van Charante, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Ines van Bokhoven en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb drie opmerkingen bij dit artikel.
1) het kan best zijn dat de Romeinen jurkjes droegen omdat het handiger was tijdens een veldslag. En toga’s omdat je dan geen kleermaker nodig hebt. Maar die tijd is voorbij. De omstandigheden en mogelijkheden van onze tijd zijn anders. Over progressiviteit gesproken…terug naar de Romeinen…
.
2) De reden waarom buitenlandse studenten op de Vrije Universiteit juist wel over Nederlandse geschiedenis moeten leren, is dat ze zich in Nederland bevinden, Nederlandse situatie moeten begrijpen en Nederlandse cultuur moeten kennen. Respect is gebaseerd op kennis van de werkelijkheid. Dat juist op de VU een communistische docent de Nederlandse cultuur wil cancellen, verbaast me natuurlijk totaal niet, dat is wat communisten altijd al deden.
.
3) Het idee dat geslachtsidentificatie, een subjectief criterium, voldoende is voor autoriteiten om iemand met mannelijk chromosoom als vrouw te classificeren, is verbijsterend. De autoriteiten moeten zich baseren op objectieve criteria, waarop iedereen moet kunnen vertrouwen. Wat de persoon in kwestie privé doet in zijn eigen tijd, is zijn eigen zaak.
We zullen nu ook wel gaan zien dat inbraak en diefstal worden geclassificeerd als ‘proletarisch winkelen’ of ‘economische rechtvaardigheid’, want dat was immers wat de dader er zelf van vond.

Alysa
Alysa
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Alle daden zijn subjectief!

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x