Open Brief aan Mark Rutte: het land staat op ontploffen

Visieloos en doof doormodderen

Nou, Mark, ik ben bang dat je iets moet gaan doen waar je het minst goed in bent: je zal iets van een visie moeten ontwikkelen. Want ondanks je verwoede pogingen deze crisis het hoofd te bieden en ons naar een oplossing te leiden, blijkt keer op keer – en zeker nu we richting ‘code zwart’ gaan – dat jouw visieloze beleid, waar je altijd zo trots op bent, ons de afgrond in gaat helpen.

Je kon je natuurlijk heel erg lang verbergen achter je macht – en dan vooral die demissionaire macht die je ons vernederend in het gezicht smeet toen je jolig opmerkte dat je nu helemaal niet meer weggestuurd kon worden. Dat je machtiger was dan ooit tevoren. Kijk, Mark, de hele wereld weet nu onderhand wel dat macht het enige is waar je van houdt; vrienden lijk je niet te hebben of het zijn pionnen die je kunt gebruiken, verliefd ben je volgens mij nog nooit geweest (ja, op je eigen dromen van de loopbaan die je nu met veel sociaal en juridisch geweld afdwingt) en je wekt de indruk dat je van mensen echt niets begrijpt.

En dat blijkt.

 

Chaos

De boel staat op ontploffen, Mark. Zelfs de voorzitter van de politiebond, Gerrit van de Kamp, begint in te zien wat er zoal mis kan gaan in een land dat door een visieloos, maar uiterst machtsgeil en egocentrisch mannetje wordt geleid: anarchistische puinhopen, geweld, losgeslagen woedende burgers en het vooruitzicht op nog veel meer chaos.

Nou ga ik heel eerlijk zijn: dat de man zich zo kwaad maakt om de toestanden in Rotterdam en zijn vinger naar jou en de rest van de politiek wijst, vind ik niet helemaal eerlijk: vorig jaar nog knielden veel van onze politieagenten, met jouw instemming (je zei er in elk geval niets van), voor het dodelijke en destructieve geweld van BLM en de dood van een uitermate gewelddadige crimineel, dus om nou ineens te doen alsof je dit ongehoord vindt, vind ik dan weer behoorlijk hypocriet van deze Gerrit – als ik zo vrij mag zijn.

 

Visieloos toekijken

Toen BLM aan het rellen ging en dat geweld hier in Nederland op veel linkse sympathie kon rekenen, zweeg jij. Toen de ME mensen zo lomp tot bloedens toe in elkaar mepte tijdens volkomen legale demonstraties (die door de Amsterdamse burgemeester ooit ‘bijkans heilig’ werden genoemd, maar dat was voordat ze besloot dat demonstreren alleen maar mag als zij achter de doelen van zo’n demo staat) dat zelfs Amnesty het nodig vond eens waarschuwend in te grijpen, bleef je zwijgen.

Toen Akwasi dreigde met kopschoppen en zelfs niet in staat was zich aan de voorwaarden van zijn straf te houden, zweeg jij. Je greep niet in, liet je OM Akwasi alweer een voorkeursbehandeling geven, en liet op die manier merken dat je geweld, of in elk geval het dreigen ermee, dus eigenlijk hartstikke legitiem vond.

Want zwijgen, Mark, zien de meeste mensen als ‘toestemmen’. En terecht: als je wilt dat iets niet gebeurt, zal je actie moeten ondernemen en niet visieloos toekijken hoe de zaak stukje bij beetje uit de hand loopt.

 

Woede

En toch is dat krek wat jij nu al je hele premierschap aan het doen bent: je kijkt naar de samenleving en je begrijpt er geen spaan van. Empathie is jou volkomen vreemd: je lijkt niet alleen niet in staat je in te leven in een ander, je BENT daar ook niet toe in staat, toch Mark? Anders zou dit land op dit moment niet op het punt staan volledig uit z’n voegen te barsten van woede.

En er zijn nogal wat redenen voor die woede, Mark. Jeempie, de lijst is langer dan een wc-rol. Want dit geweld komt niet uit de lucht vallen, en dat snap jij ook prima. Als mensen maandenlang zien dat het geweld van een bepaalde groep wordt goedgekeurd, dan gaat de drempel omlaag. Dat zou je snappen als je je eens in mensen zou verdiepen in plaats van in de vraag hoe je je macht nog meer kunt vergroten.

Als je ziet dat, bijvoorbeeld, ene meneer Holleeder als een ster wordt geïnterviewd op televisie, terwijl de man van het meest moordzuchtige geweld rijk en gevreesd is geworden, dan krab je je toch even achter de oren: blijkbaar is ‘slecht zijn’ dus best wel iets om te bewonderen. En Holleeder is niet de enige ‘slechterik’ die de afgelopen tijd van heel wat bewondering heeft mogen genieten.

En jij maar zwijgen. Want je hebt geen visie en je snapt niets van mensen.

 

‘Wappies’

Nee, dit komt niet uit de lucht vallen. Veel van de mensen die jij al vrijwel de hele crisis neerbuigend weg laat zetten als ‘wappies’, zijn dezelfde mensen die nu al jarenlang worden uitgescholden en vernederd – het woord ‘wappie’ kon er ook nog wel bij, als je al jaren door de media en politici wordt bestempeld als racist, neonazi of fascist. Dan maakt een woord als ‘wappie’ niet echt meer indruk, maar het is wel een druppel in een overvolle emmer die al tijden op overlopen staat.

En dan heb ik het over de mensen die zich al lang tegen jouw beleid verzetten. Laten we het ook eens over de brave burgers hebben, de mensen die nu al bijna twee jaar lang keurig netjes doen wat ze gevraagd wordt, die zich hebben laten opsluiten, die hun familie niet of amper hebben gezien, die zich netjes en vanuit een gevoel van verantwoordelijkheid hebben laten vaccineren – en die nu evengoed nog besmet en doodziek op een IC terecht kunnen komen, of anderen doodziek kunnen maken.

 

Belazerd

Deze mensen beginnen te begrijpen dat ze belazerd zijn. Dat er bakken vol beloftes gemaakt zijn waar er niet eentje van is nagekomen. Deze mensen, Mark, hebben nu ook een goeie reden om kwaad te zijn, en dat zijn ze dan ook aan het worden. Niets krijgen ze terug voor al hun moeite en offers, behalve de vraag of ze nog meer offers willen brengen en moeite willen doen, terwijl de zaak steeds verder uit de hand loopt. Ondertussen schittert jouw minister van ‘Welzijn’ op de voorkant van de Linda alsof-ie George Clooney is, terwijl je minister van Binnenlandse Zaken op diezelfde foto als een verveelde miljonair in een dure jurk over een stoel hangt te glunderen van puur geluk.

 

Glamour

Serieus: hoe haal je het in je hoofd over zoiets te zwijgen. Om zoiets doorgang te laten vinden in deze tijd, waarin niemand meer normaal kan leven, laat staan in dure kleding de glamour-ster uit lopen hangen bij een kerstboom. Want zoals het er nu naar uitziet gaan we elkaar weer niet mogen zien op de feestdagen in december, dankzij jou en je meer dan rampzalige, onmenselijke beleid.

Onze levens zijn zo goed als verwoest door alles wat je van ons vraagt en je blijft maar meer vragen, terwijl je ons niets teruggeeft – niets eens respect voor het democratische proces, onze Grondwet of zelfs het idee dat er nu toch onderhand echt wel eens een kabinet geformeerd mag worden.

 

Dikke middelvingers

Grenzen zie jij pas als jouw macht in gevaar komt, verder ken je ze blijkbaar niet. Als een stoomwals dender je over ons land heen, alsof het je privébezit is, en als je straks dan eindelijk weg bent zal de opruimklus een onvoorstelbare zijn. Bijna alles in ons land is beschadigd tijdens jouw regeerperiode. De zorg nog wel het meest, maar vooral: ons land is dankzij jou een visieloze natie geworden, een land waar verdeling, haat en ruzie de norm vormen, waar een overheid het liefst dikke middelvingers opsteekt naar de burgers, met een premier die de schaamteloosheid van zijn liefde voor macht niet eens meer probeert te verbergen.

 

Rekening

Je hebt, kortom, een historisch ongekende puinhoop van ons land gemaakt. We kunnen ons echt afvragen of jij wel over een geweten beschikt. Want zelfs jij kunt toch niet blind zijn voor de gevolgen van je beleid – maar je gaat maar door. En bent elke keer weer handig genoeg ervoor te zorgen dat de rekening bij anderen komt te liggen. En die rekening, Mark, begint onbetaalbaar te worden. Het verlies is te groot, van alles wat jij hebt vernietigd.

Mag ik je eventjes mee terugnemen naar het fundament van wat je werk is? Mark, de kern van jouw taak is ‘voor ons zorgen’. Het is het onderdeel dat je het minste aandacht hebt gegeven. De gevolgen daarvan staan nu voor je neus: je bereikt ons nog maar amper met je leugenachtige woorden, merk je dat? En merk je hoe kwaad mensen zijn? Merk je hoe je dus niet eeuwig kunt blijven wegkomen met het spelletje dat je tot nu toe speelt?

Vlam in de pan

Dit land gaat ontploffen, Mark, en ik denk dat er nog maar weinig is dat je kunt doen om dat tegen te houden. In het buitenland staat de boel even hard op ontploffen, overal zie je beelden van steeds groter en kwader wordende demonstraties, en het is een kwestie van tijd voordat ergens de vlam grondig in de pan slaat. Jij weet, en vreest zelfs, dat die vlam dan een uitslaande brand wordt – het is niet voor niets dat we die beelden zelden tot nooit te zien krijgen via de grote media in ons land. Stel je voor dat ze ons op een idee brengen…

Wil je dit voorkomen, dan is het nu tijd voor menselijk gedrag. Voor een dialoog, en niet voor meer repressie. Tijd om eens te doen wat je al tien jaar hoort te doen: voor ons te zorgen. Luister eens naar ons – zoveel mensen smeken het je nu al jaren en jaren. Respecteer ons, en respecteer onze democratie.

En als je dat niet kunt, ga dan alsjeblieft weg, voordat de schade onherstelbaar is.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
78 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Odile
Odile
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat als Mark nu precies die chaos wil?
Als je wilt buildbackbetteren moet je eerst het oude afbreken, mensen en maatschappij verwarren, destabiliseren en afbreken.

De angsthypnose van corona is het middel, “the window of opportunity”, maak en houd ze doodsbang, sluit ze op, zaai verdeeldheid, maak ze afhankelijk.

Kom tenslotte met een oplossing die de mensen 2 jaar geleden nooit geaccepteerd zouden hebben, toen ze nog zelf nadachten en geen bijna 2 jaar durende mediahypnose en vaccindrang dagelijks over zich heen gestort kregen.

Kijk naar de foto van “onze” ( niet de mijne) Mark in smoking en breed lachend, staand naast Klaus Schwab in Davos.

Mark voert WEF,EU,VN- opdrachten uit, Mark denkt groot, Nederland is te klein voor globalistische Mark

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Odile

Je hebt het door, mooi. Nu de rest nog.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Odile

KLOPT ALS EEN BUS!!!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Odile

Odile, helemaal eens.
Het ergste is m.i. :
Het overgrote deel van de bevolking(-en) wil dat er vóór ze gedacht wordt, hoe verkeerd dat nu ook al decennia blijkt uit te pakken.
Er ís geen democratie meer, oppositiepartijen kunnen fel zijn (en gelijk hebben), maar er is voor gezorgd dat de wil van de coalitie áltijd wint . Hoezo stemmen zonder last en ruggenspraak?
Anoniem elektronisch kunnen stemmen in de kamer zou heel andere uitkomsten geven.
Helaas, het is vrijwel zeker al niet meer te keren.
Zie de nieuwe kanselier in Oostenrijk, die niet terugschrikt voor dictatoriale stappen.
Zie het nieuwe stoplichtkabinet in Duitsland: Scholz zet in op de EU als 1 land!!
Dus NL wordt dan een provincie in de unie, als stadstaat vol hemelwijzers en blingbling op de akkers, enorme dozenschuifdozen tussen bebouwingen, gigantische datadozen op eens grazige weiden die ook nog eens alle energie opeisen en onze plassen en meren doen verdampen……. TriStateCity is in de maak.
De nachtmerrie ontvouwt zich voor onze ogen.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Inderdaad, NL staat erbij en kijkt er naar. De grootste gotspe is dat deze 4 partijen doorgaan om opnieuw te regeren, van alles hetzelfde dus. Ongelooflijk!

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Inderdaad, het overgrote deel van de bevolking (ook búiten NL in zoals het lijkt het overgrote deel van de westerse wereld) wil dat er voor hen gedacht wórdt. Niet zélf denken, zélf beslissen, zélf kiezen, zélf de verantwoordelijkheid dragen, zélf … LEVEN.

Dit is het rechtstreekse gevolg (en tegelijk de kern) van ideologiën die de overheid centraal plaatsen als Redder der Wereld. Ik hoef ze niet te noemen, ze zijn herkenbaar aan een paar dingen:
– verering van mensen (de ‘leiders’) als waren het Goden;
– de bevolking wordt opgesplitst in een elitairen en slaven;
– polarisatie van macht, bezit en vrijheid: de elitairen steeds meer, de slaven steeds minder;
– algehele misére bij ‘het volk’ (lees: de slaven).

Aanhangers en bevorderaars van dergelijke ideologiën plaatsen zichzelf tijdens het verkondigen en propageren van hun leer automatisch in het vak van de elitairen. Dat valt niemand op, aangezien wat ze zéggen bol staat van de zogenaamde zorg om de slaven – die moeten bevrijd worden! Door wie? Door hen, nobele elitairen natuurlijk!

De mens is heel makkelijk te bedriegen: zo lang Rutte in naam VVD-lid blijft, heeft niemand door dat hij een keiharde extreem-linkse politicus is, inhoudelijk vergelijkbaar met krakers en anarchisten in de jaren ’80 van de vorige eeuw. Maar hij heeft een VVD-button op, dus hij is VVD.

p.s.: als je je leven niet zélf oppakt, zélf leidt, maar dat door een ander laat doen – dan gá je niet dood, nee, dan bén je al dood.

Martha
Martha
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Odile

Exact!
Mijn gedachten gevat in uw woorden.
Die foto van Schwab aan het hoofd van een tafel met aan weerskanten Máxima, Rutte en Kaag, staat op mijn netvlies gebrand.
Toen wist ik het….

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geen kinderen,geen vrouw,nauwe contacten met Schwab ,die geen mens heeft gekozen in Nederland, Soros ook een familie met macht in de wereld en heel andere ideeen heeft dan landen opbouwen,kijk wie zijn vrienden zijn en ik zeg wie je bent,Rutte,je hebt niks met Nederland ,grote bedrijven vluchten,jeugd heeft geen huizen of toekomst,angst regeerd,asielinstroom is giga,maar wordt verzwegen door de gekochte media,niks is hier meer eerlijk,meningen durven de mensen niet meer in het openbaar te zeggen, overal hangen camera’s,Honnecker zou trots op je zijn ,maar dat is ook de enigste,ik hang de vlag uit als je op een mestkar het land wordt uitgereden .

Edward
Edward
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Precies zo is het.
Steeds meer mensen worden eindelijk wakker, van mij mogen ze nog veel bozer worden, ikzelf ben dat namelijk al meer dan 19 maanden.
En voor de mensen die ontwaken, laat je niet weg zetten voor wat dan ook, je staat aan de goede kant van de geschiedenis, 1 waarheid is sterker dan 1000 leugens.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze Rutte is de slechtste MP van Nederland van na de tweede wereldoorlog.
Hij is met het demoniseren van anders denkenden begonnen.
Hij is een van de aanjagers van de club van Opa Bernhard.
Hij heeft de zorg totaal afgebroken.
Hij is in heel de wereld bekend om zijn vele leugens.
Hij laat Nederland vol stromen met honderd duizenden gelukszoekers.
Hij heeft mijn bedrijfspensioen in Brussel gestald.
Enz enz.
Het is simpel hij heeft mijn Nederland kapot gemaakt.

Johanna
Johanna
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

geweldig geschreven en o zo waarheid!Deze man is een psychopaat geeft niets om een ander ,verrijkt alleen zijn arm zielig leventje. Bedankt voor je geweldige brief!

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft een vel voor zijn hoofd als een olifant voor zijn achterste!En volgens mij is dat ook nog van gewapend beton!Luisteren zal hij niet dus de enige remedie is met een paar miljoen man naar het Binnenhof en duidelijk maken dat hij nu echt op moet zouten met zijn smoesjes!

Christiaan
Christiaan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een briljant geschreven stuk, Ines!

Maar…

Ik ben zeker voor de dialoog, om samen uit deze situatie te komen (en niet alleen met “gelijkgestemden”). Maar zeg nu zelf: er ligt toch geen rol meer voor Minister-President Rutte? Wanneer hij, na 10 jaar, zich nu ineens verbindend, coöperatief gaat opstellen: wie gelooft dat? Wie gaat dat serieus nemen? Wie denkt nog echt dat het dán wél goed komt?

Ik vrees dat dat gewoon niet meer gaat lukken. Niet met Minister-President Rutte, maar ook niet meer met partijen als VVD, CDA, D66 en zelfs CU…

Esther
Esther
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wauw!!! Wat een eerlijk stuk.
Geeft gelukkig ook nog hoop

Theo
Theo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een zeer uitgebreide beschrijving van het woord ‘Narcist’

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Pelosi heeft na aarzelende vragen over Biden’s leiderscapaciteiten gezegd dat hij de perfecte man is op die plaats. U geeft met dit artikel aan waarom Rutte op dit moment de meest geschikte persoon is om te blijven doorregeren. Beide genoemde uitingen zijn waar om dezelfde reden. Het links- regressieve deel van de respectievelijke landen eist dat de VS zowel als Nederland worden gesloopt, ‘Imagine’ indachtig, en dat kunnen hun huidige leiders als de beste .

Wouter
Wouter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed geschreven stuk. Helaas is dit precies wat Mark wil. Alles afbreken zodat The Great Reset uitgevoerd kan worden.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat Rutte een kwaadaardige psychopaat is, moge duidelijk zijn. Maar het probleem is heel wat groter dan alleen Rutte. Partijen als D66, CDA en -hoe in ‘s-hemelsnaam durven ze dat plakkaat nog te gebruiken – Christen Unie en de PvdA doen er net zo hard aan mee. Ze gedragen zich als hondjes die je een kluif toewerpt; onderdanig aan Rutte, alle eigen principes overboord gooiend.

Oppositie als PVV, FvD, SP etc. worden vakkundig buiten spel gezet, waarbij een kleine 3 miljoen stemgerechtigde Nederlanders in de besluitvorming buiten spel worden gezet. Een kwart van de kiezers moet tandenknarsend toezien hoe ze naast het wanbeleid rondom corona -allerhande draconische milieumaatregelen, steeds meer en duurder wordende EU, steeds meer migranten die hier een bestaan opbouwen op kosten van de belastingbetaler, steeds meer in het gedrang komen omdat de gewoonten van de nieuwkomers als maatstaf worden gehanteerd- door de strot geduwd krijgen omdat onze democratie dankzij het kartel een schertsvertoning is geworden.
Met als toppunt van arrogantie het wangedrag van Vera D66kamp, die alle uitingen die het kartel ongewenst acht letterlijk de mond snoert.

Daarnaast is er nog iets. De inflatie in de Eurozone is op dit moment 4+% en stijgende. De rente echter is 0%. Dit is een rampscenario voor spaarders en pensionado’s.
Al met al liggen er heel wat lonten in een groot kruitvat en als de woede uitbarst is de ellende niet te overzien.
Die woedeuitbarsting is slechts een kwestie van tijd.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Inderdaad is er sprake van een veel breder dan alleen door Rutte’s VVD gedragen politieke koers (waarbij de deconfiture van de ‘CU’ inderdaad zeer opmerkelijk is…).
En helaas is naar het lijkt een zeer substantieel deel van de bevolking het met deze koers eens. Of dat door domheid, laksheid of verblindheid komt, ik weet het niet.

Ook ik ben bang dat een uitbarsting inmiddels onontkoombaar is – eigenlijk zei ik dat 5 jaar geleden al. Ik schatte toen Frankrijk in als het land waar het eerst de vlam in de pan zou kunnen slaan, vooral vanwege de islam / immigratie onrust. Maar inmiddels is er een economisch (financieel) explosief bij gekomen. Het is voor mij de vraag of dit niet eerder zal ontbranden, het hemd is immers nader dan de rok. Goochelen en bedriegen met cijfers en grafieken enz. kunnen pers en politiek lang volhouden. Maar als mensen het daadwerkelijk en keihard in hun portemonnee gaan voelen – dan kan het snel gaan.

Voor mij is de breedte waarin deze koers politiek gedragen wordt (en daarmee eigenlijk het vervagen van de politieke grenzen tussen partijen die vroeger elkaars bloed wel leken te kunnen drinken) een verschijnsel waar we veel van kunnen leren. Blijkbaar zit er in deze koers een fundamenteel aspect dat veel mensen aanspreekt. Mensen die op concrete politieke punten een totaal verschillende mening kunnen hebben worden ‘verenigd’ in deze ‘maatschappelijke’ stroom. M.a.w., het meedrijven op deze rivier levert hen iets op dat boven allerlei geschillen uitstijgt.
En ik denk dat dat een gevoel van veiligheid is – uiteraard naar mijn mening een schijnveiligheid…
De mens is van nature bang. En zoekt ergens onderdak. God is dood, dus daar is niks meer te halen. Dan maar bij mensen die zeggen veiligheid te bieden. Desnoods ten koste van eigen vrijheid.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

D66 is mede dankzij de staatspropaganda in verkiezingstijd gegroeid, maar verliest met de dag meer stemmer. Die lui maken het domweg te bont en verspeelden hun geloofwaardigheid bij de domme massa. CDA is na de verkiezingen geïmplodeerd en is inmiddels een splinterpartijtje. CDA’ers hebben wel een grote bek, maar geen massa meer. Het zijn Brulskikkers. CU profiteert daarvan, maar ook die partij gaat de komende jaren krimpen omdat een groot deel van hun kiezers qua leeftijd de uiterste houdbaarheidsdatum nadert.

De coalitie wordt dus gedragen door een heel grote VVD en door een verkiezingsuitslag die geen recht meer aan de realiteit. Het kartel wil niet voor niets geen verkiezingen, want dan is het spel uit.

Azijnseikert
Azijnseikert
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je beschrijft overigens een narcist. Weet niet of dat de bedoeling was.

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Azijnseikert

Ze beschrijft de realiteit. Als u dat doet denken aan narcistisch gedrag van Mark, dan heeft u het goed begrepen.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik houdt mij in en blijf netjes, al bid ik in mijn hoofd inmiddels achterstevoren!
In de politiek is alles gepland, ze weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn.
Mark moet weg, samen met de rest van het gaaies in en buiten vak K.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben bang dat gevaccineerden pas wakker worden als duizenden van hen daadwerkelijk niet meer wakker worden. Verder een goed artikel. Al hoewel ik denk dat er veel meer achter zit dan de machtswellust van Rutte alleen. Rutte is een machtswellusteling naar de bevolking toe omdat hij zelf maar een kleine pion is in het groter geheel en daarbij danst naar de pijpen van het WEF-, EU- en VN-beleid.

Kleine pionnen met macht zijn gevaarlijke mensen die als een dictator snel naar autoritaire machtsmiddelen grijpen. En ook dat is visieloze mensen eigen, ze zijn constant ad hoc bezig brandjes te blussen, die steeds maar weer oplaaien.

En zo komen ze in een tunnelvisie terecht waarbij ze geen hand voor ogen zien en constant hun neus stoten tegen de tunnelwand. De nooduitgang in de tunnel hebben ze in elk geval nog niet gevonden.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

U benoemt een levensgroot gevaar, nl. dat het alleen aan Rutte zou liggen. Was het maar wáár… hele volksstammen vinden dit allemaal best, en / of hebben niet door wat er gebeurd.
De geschiedenis zal zich dan herhalen…

Rob Esveldt
Rob Esveldt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

Op dit moment heeft Rutte het voor het zeggen in ons land.

De opdrachten krijgt hij vanuit het WEF-, EU- en de VN. De meeste mensen trappen helaas in de mooi woorden die onder andere in de VN Agenda 2030 staan. Op elk artikel op zich zeg je, ja dat moeten we doen.

Elk artikel wordt ook nog een door allerlei NGO’s apart op het bevolkingsniveau geïntroduceerd. Voor de bühne worden door de NGO’s nog rechtszaken gevoerd tegen de staat omdat deze tegen zouden werken. Je kan zien dat het niet meer dan een spel is, de staat gaat direct overstag.

Voer je echter alle artikelen uit dan zitten we niet meer in democratie maar in een technocratie waar de bevolking ook door het globalisme niets meer te vertellen hebben.

Je kan dat nu ook zien met het corona beleid, Rutte zegt zelf dat de regering voor 100% het OMT volgt, ofwel de technocraten. Hiermee wordt de grondwet opzij gezet en onze vrijheden ingeperkt, niet veel anders als in een communistische staat.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

HuIde ines

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Mag ik je eventjes mee terugnemen naar het fundament van wat je werk is? Mark, de kern van jouw taak is ‘voor ons zorgen’. ”

Het is waar dat dit kabinet, en de meeste overheden trouwens, hun eigen bevolking ongekend belazeren. Maar, en dat moet ook gezegd worden, de meeste mensen vragen er haast om. En het blijkt uit de quote hierboven: Mark Rutte (lees: de overheid) moet voor ons zorgen. Waarom moet jij verzorgd worden? Ben je soms een hulpbehoevend oud vrouwtje? Nee, je bent een sterke, intelligente vrouw die haar eigen boontjes kan doppen. Van oudsher zijn dat taken voor het gezin, de familie, de kerk en liefdadigheidsinitiatieven. Wat zijn dan eigenlijk nog de overheidstaken die uitgevoerd dienen te worden? Recht & Orde? Ja, ofschoon er inmiddels zo veel wetten en regels zijn dat niemand nog weet wat wel en niet is toegestaan, buiten diefstal en moord.

Alles wat je hebt, heb je bij de gratie van de overheid want we hebben al onze souvereiniteit aan hen weggegeven. De overheid kan je alles afpakken en daar lijken ze nu mee bezig te zijn. Gezien de wereldwijde omvang van het coronagebeuren moet het duidelijk zijn dat je dit niet meer oplost met verkiezingen, met het vervangen van Rutte en de Jonge. Er moeten meer principiele vragen beantwoord worden.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Hier raakt u een kern mijns inziens. De verantwoordelijkheid voor het leven van een mens moet weer teruggelegd worden in de handen van de hoofdverantwoordelijke: die mens zelf. De overheid moet zich in de hele breedte terugtrekken.
Dit was overigens vanouds het standpunt van… de VVD (uiteraard veranderde dat razendsnel toen de overheid een grote opdrachtgever werd, hetzij door subsidiestromen, hetzij als grote speler op grote markten. Van principes kun je niet eten immers).

marleen
marleen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

chapeau !

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden

Eens, maar hoe dan?
Het overgrote deel van de bevolking(-en) wil dat er vóór ze gedacht wordt, hoe verkeerd dat nu ook al decennia blijkt uit te pakken.
Er ís geen democratie meer, oppositiepartijen kunnen fel zijn (en gelijk hebben), maar er is voor gezorgd dat de wil van de coalitie áltijd wint . Hoezo stemmen zonder last en ruggenspraak?
Anoniem elektronisch kunnen stemmen in de kamer zou heel andere uitkomsten geven.
Helaas, het is m.i. al niet meer te keren.
Zie de nieuwe kanselier in Oostenrijk, die niet terugschrikt voor dictatoriale stappen.
Zie het nieuwe stoplichtkabinet in Duitsland: Scholz zet in op de EU als 1 land!!
Dus NL wordt een provincie in de unie, als stadstaat vol hemelwijzers en blingbling op de akkers, enorme dozenschuifdozen tussen bebouwingen, gigantische datadozen op eens grazige weiden die ook nog eens alle energie opeisen en onze plassen en meren doen verdampen……. TriStateCity is in de maak.
De nachtmerrie ontvouwt zich voor onze ogen.

Anders
Anders
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Om te beginnen met alles te laten waarmee je het systeem voedt. Dat is eigenlijk vrij simpel: doe het omgekeerde van wat het regime wil: regime wil verdeel en heers en wij gaan elkaar opzoeken en verbinden, regime wil je data dus geven we dat zo min mogelijk, regime wil global dus richten wij een lokale economie in, regime wil angstige mensen dus wij trainen onszelf in mentale sterkte, enz.

Om iedereen wakker te krijgen lijkt het mij beter om iedere wakkere in te zetten om dat doel te bereiken. Dus geen demonstratie of blokkade meer. Het start met een groep samenstellen met diverse specialisten zoals vanuit de communicatie, psychologie, hypnose, nlp. Deze groep zou een handleiding kunnen maken over hoe mensen uit hun psychose, hypnose, oid te halen. Vervolgens gaan we met een paar miljoen gericht in/met onze omgeving aan de slag. Overtuigen met feiten alleen lukt niet zoals we allemaal weten. Dat moet dus anders en ik kan me niet voorstellen dat dat niet kan.

Verder kan je nog denken aan gerichte communicatie zoals folderen, adverteren, aanplakken, maar dat kost wat geld.

Er zijn vast andere ideeën, maar we moeten het samen doen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anders

Dank.
Alles uit uw 1e alinea doe ik eigenlijk al intuïtief de afgelopen jaren, lokaal kopen enz., heb geen pasjes, geen social media, betaal vrijwel uitsluitend contant en probeer zo veel mogelijk mensen daar in mee te krijgen.

Anders
Anders
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat doe ik steeds meer. Laatst heb ik oude nokia gsm gekocht die mijn smartphone gaat vervangen. Weer mensen spreken ipv berichten sturen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anders

Nog nooit een smartphone in mijn bezit gehad en heb thuis een vaste telefoon. Neem de mobiel van mijn partner mee voor eventuele problemen, wanneer ik met de auto onderweg ben, maar gelukkig nog niet nodig gehad.

Anders
Anders
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Als je een bepaalde leeftijd hebt dan kan dat nog :). De laatste generatie kan zich geen leven zonder zo’n ding voorstellen. Ze weten dan ook niet hoe het anders kan.

A.G van Schilt
A.G van Schilt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer veel waars in wat u schrijft, maar de hyperbool heeft u niet geschuwd waardoor er geen plaats meer is voor enige nuance. Kern van uw betoog blijft wel overeind: de bescherming van Nederland en de Nederlanders, in de meest brede zin, is verkwanseld. Dit strekt onze politici tot schande!

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Klopt als een bus. Dit kabinet wil chaos en verdeeldheid zaaien. Daar zijn ze 10 jaar mee bezig. Want, noem mij 1 beslissing die de regeringen in de afgelopen tijd genomen heeft: dat ten goede kwam aan de bevolking.
Het is zo’n puinhoop geworden omdat ze altijd al tegen de Nederlanders waren.
Ze zijn er nog, omdat kwade krachten elkaar de hand boven het hoofd houden.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een van de moeilijke aspecten van macht is dat je deze niet bij de een of andere persoon moet neerleggen, maar dat macht ontstaat uit de interactie. Ten opzichte van de meester oefent ook de slaaf macht uit, weliswaar in mindere mate, maar het effect is niet gering. Kenmerkend aan de slavenmoraal is dat het geen stap teveel zet, geen eigen initiatief heeft en alleen iets doet als dit hem bevolen wordt. De slaaf is altijd verontwaardigd, altijd op de ander gericht en wil omdat het zichzelf niet naar boven kan trekken de ander naar de eigen middelmatigheid nivelleren. Geef je ze ook stemrecht dan ga je Joop.nl lezen om te zien wat het effect is.

Volgens mij heeft het volk datgene gekregen waar het om gevraagd heeft en dat is Mark Rutte. Dus het heeft denk ik niet zoveel zin om je te richten op Mark Rutte, wat je ook van hem moge vinden. Het goede nieuws is dat Siegfried Kaag ‘nieuw leiderschap’ beloofd. Het land kan dus toch nog dieper zinken.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Zeer waar. Niet makkelijk om te beseffen.

Leeuwekuil
Leeuwekuil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ik heb het hier al eens een keertje eerder gezegd en ik ga het weer doen:
….Ik hou van Ines van Bokhoven.

M.Aret
M.Aret
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het helemaal eens met dit schrijven. Wat ik echter mis is dat Rutte zijn gang kan gaan (al vele jaren) dankzij de partijpolitiek in de Kamer. De algehele situatie van nu is mede aan hen te danken. (een paar uitgezonderd) Volksvertegenwoordigers ? Dacht het niet hoor!

walle
walle
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

spijker op zijn kop, het borreld, Rutte ga weg, jij kan dit niet oplossen

Boeddha18
Boeddha18
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Opvallend is wel dat hij (de VVD) zo hoog in de peilingen blijft staan.

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mao Rutte

Louisa Welter
Louisa Welter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Eindelijk een bericht in de media die laat zien wat er echt speelt in Nederland

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sterke brief!
“Het land staat op ontploffen”.
Dat hoop ik van harte want het is de hoogste tijd dat links afzwaait nog voordat wij in het socialisme worden gestort zoals het nu naar uitziet. Het is de hoogste tijd dat rechts weer rechts wordt en gezonde verstand gekoppeld aan visie gaat vertonen i.p.v. de chaotische vlucht naar voren die onder de mom van progressie alles afbreekt wat ons lief is. Onze chameleon Rutte veranderd steeds meer naar de kleur van links om te kunnen blijven zitten en wordt door links gemanipuleerd. Een nieuwe Rutte zal nooit zijn oude streken verliezen en onder zijn toezien worden wij intussen het socialisme in gerommeld waar de verboden de hoogste
prioriteit hebben. Stukje voor stukje wordt onze vrijheid afgeknot en de open grenzen doen dan de rest wel om van Europa een nieuwe gewelddadige brandhaard te maken zoals de moslimwereld al honderden jaren is.

Adrienne
Adrienne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waarheid niets dan de waarheid.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Super goed geschreven.
Ik hoop dat ze deze open brief ook letterlijk naar deze gevoelloze man heeft gestuurd.
Want wat hier geschreven wordt leest hij niet.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Bovenaan het artikel staat een link waar u dit en alle andere artikelen kun delen met iedereen waar u dit mee wilt delen.

Wilt u alleen dit artikel delen? Dat kan ook:

https://opiniez.com/2021/11/25/open-brief-aan-mark-rutte-het-land-staat-op-ontploffen/inesvanbokhoven/

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch geschreven! Chapeau!

krijnnl
krijnnl
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Recht uit het hart geschreven. Dank u, ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Patrick
Patrick
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

100% waar !! Tijd voor nieuwe een visie, tijd dat de tunnelvisie verdwijnt. Tijd dat alle ministers opstappen en dat daar nieuwe mensen voor in de plaats komen die open en eerlijk zijn en er voor de burger is 200% zonder er zelf beter van te worden . Want dit beleid gaan de burgers niet heel lang meer slikken en dan heb je wat aan de hand . Dus wees wijs en kies eieren voor je geld Mark ,Hugo ,Kaag , Ferdinand en nog een deel .
Tijd voor een tikje naar rechts te buigen !! Want naar links gaan daarmee raken we de weg kwijt .

Leeuwekuil
Leeuwekuil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Klasse commentaar van Odile !

Dutchie
Dutchie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het bijna helemaal eens. Behalve die laatste woorden. Het is allang onherstelbaar beschadigd. Het is al te laat. Het maakt al niet meer uit of hij weggaat of blijft zitten. En ook niet wie er al dan niet voor terugkomt. De overheid heeft vijanden voor het leven gemaakt van haar eigen burgers.

Petra
Petra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het helemaal met de schrijver eens, niets aan toe te voegen, nu de val van dit flutkabinet nog…

Peter van Sluisveld
Peter van Sluisveld
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mark Rutte is slechts een gevolg van het probleem. De OORZAAK van het probleem is het hersenloze electoraat dat op deze non-valeur blijft stemmen. Die VVD-ers die op een feestje tegen elkaar zeggen: Ach, die Mark, dat is tenminste “veilig” en “vertrouwd”… Met zo’n Wilders moet je het nog maar afwachten ! Of: “Beschaafde” mensen stemmen op Rutte. “Ordinaire” mensen stemmen op Wilders. Dat soort volk dus… Die verschrikkelijke weerzinwekkende VVD-ers.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat er nu gebeurt heeft Rutte zélf voorspeld!
In zijn toespraak voor de VN op 25 september 2020(!)
Hij heeft gezegd dat hij samen, met alle andere wereldleiders ons een nieuwe betere eerlijker schonere wereld gaat opdringen.
De zogenaamde Nieuwe Wereld Orde.
Hij zegt het zélf!
Oeps, commotie, geen nood, fluks de toespraak op YouTube aangepast en een nieuwe geplaatst.
Hoezo geen visie?
Rutte loopt over van Visie!

Alting
Alting
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Top!
Goed gesproken

H. Verhagen
H. Verhagen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb eindelijk een goed verhaal gelezen zoals het hoort te zijn. Niets meer dan de waarheid. Hoop dat vele het zullen lezen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wil ik toch nog iets ter verdediging van Rutte zeggen.
Hij heeft een beeld van onze samenleving zoals de NPO en andere instanties hem dat voorschotelen. Allemaal met hun eigen belangen. Hij heeft geen idee wat er speelt als hij er niet in zit.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Eh… hoe is dit ter ‘verdediging’ van Rutte? U geeft eigenlijk aan dat hij erg kortzichtig, goedgelovig dan wel eenvoudigweg stupide is. Geen kwalificaties die ik als positief zou duiden.

Rob
Rob
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is dit voor scheldkanonnade? Waar gaat dit over? De ME wordt niet ingezet Tijdens legale demonstraties die vreedzaam verlopen. En meer van dat soort leugens. Wat een raar stuk.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Rob, deze Rutte liegt gewoon en hij vergeet ook heel snel wat hij heeft gezegd.

Hij heeft van Nederland een angstig verdeeld land gemaakt.
Hij heeft de zorg afgebroken.
Hij heeft Nederland door leugens vastgespijkerd aan de EU.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Weer zo’n heerlijk positief stuk(je). Hier komen we echt verder mee. Dit lost niets op. Dat Rutte hier nog steeds zit zegt alles over de kwaliteit van de rest. Ik leef ook in deze pandamie, spreek hier ook over met veel mensen, die zich ook kapot ergeren aan dit soort oeverloos geouwehoer. Die vele praatprogramma met steeds weer nieuwe figuren die zogenaamd kenner zijn. Deze hele admosfeer van iedereen de schuld maar geven verziekt onze samenleving en om dan een of meerdere personen hier de schuld van te geven is zeer kort door de bocht. Ik ben het ook echt niet altijd eens met wat er uit overheidswege op ons neerdaald maar als iemand de oplossing weet om ons per direct te verlossen van deze narigheid en ellende ( Covid19) miet hij/zij zich maar melden Die persoon moet wonderen verrichten maar helaas wonderen bestaan niet. Covid19 is onder ons en zal dat voorlopig nog blijven wie er ook verder aan de touwtjes trekt. Helaas voor Mark Rutte is hij onze nationale pispaal geworden of hij nu goed of niet goed doet. Je zou maar premier in zo’n landje zijn.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Slaap zacht.

Peter Rolff
Peter Rolff
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Gelukkig slaap ik prima, dank je wel. Gezien de reacties hebben anderen hier meer moeite mee terwijl het zo belangrijk is ook voor je gemoedsrust.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Kent u het gezegde “Wat je zaait zal je oogsten”? Kennelijk niet, anders zou u al lang geleden niet meer hebben getwijfeld of Rutte het goed of niet goed doet.
Rutte is een pest voor dit land en dat is niet van vandaag of gisteren. De bevolking zelf is de nationale pispaal geworden van de heer Rutte en zijn slaafse vrienden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

U hebt kennelijk de kindertoeslagen affaire niet gevolgd. Die kon alleen maar ontstaan door het beleid van Rutte. Er is jarenlang een meedogenloos beleid gevoerd over meerdere tienduizenden mensen wier leven volledig in de vernieling is geraakt. Tot op de dag van vandaag is nog niet alles boven water gekomen (de Rutte doctrine). Feitelijk zouden er hier mensen strafrechtelijk vervolgd moeten worden.
Rutte is er alleen maar demissionair van geworden en blijft aan de macht vasthouden.
Omtzigt heeft ons land vergeleken met Malta, waar een minister president verdacht wordt van een moordaanslag op een kritische journalist.
In Nederland is ook niet zo veel plaats voor kritische journalisten. Wij hebben de NPO.
Een overheidsorgaan die van ons belastinggeld betaald wordt maar wel in dienst staat van Rutte.

Peter Rolff
Peter Rolff
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Even terugkomende op de toeslagaffare. Het zaaitje van de affaire is vele jaren geleden gelegd vanwege de enorme fraude die door velen gepleegd werd. De overheid ( regering en 2de kamer, onze volksvertegenwoordiging) zijn toen onder druk van de samenleving overgegaan te zeer strenge controles. Deze controles werden uitgevoerd door de belastingdienst. Die namen hun opdracht, zacht gezegd, wel heel serieus. Dit is volledig uit de hand gelopen waardoor uiteindelijk de goeden verschrikkelijk de dupe zijn geworden van de kwaden. Hieruit blijkt eens te meer dat het rondpompen van geld deze ellende in de hand werkt. De overheid moet stoppen met dat subsidie gedoe. Alsje € 1000 moet betalen voor kinderopvang en je krijgt daar €400 subsidie van terug, is het toch veel handiger om gewoon € 600 te betalen. De overheid moet dan maar afrekenen met de opvang. Je kunt het natuurlijk ook gratis maken maar dan moeten we wel uiteindelijk met z’n allen betalen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter Rolff

Aha
En de vergelijking van Omtzigt met Malta?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter Rolff

Nog een vraagje, moest u dat allemaal van iemand zeggen, of hebt u dat van u zelf?
Je weet het tegenwoordig niet meer, hè?

Peter Rolff
Peter Rolff
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Geheel van mij zelf. Heb gelukkig een eigen mening die ik zonder mij in te houden ventileer..

Reknir
Reknir
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter Rolff

Heel fijn dat u een eigen mening heeft, daar hebt u alle recht op! Wat vindt u dan van alle mensen die zich een weloverwogen mening hebben gevormd zich niet tegen Covid te laten vaccineren? Deze mensen worden nu feitelijk buitengesloten omwille van hun mening. Deze zeer zorgwekkende ontwikkeling heeft zich onder Rutte kunnen manifesteren. U vindt dat prima?

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter Rolff

Voorwaar het eerste dat u zegt waar ik waardering voor op kan brengen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Het Parool op 18 Juni 2020.
Rutte 1, 2 en 3 zorgden alleen maar voor puinhopen in de zorg.
RTL nieuws op 17 April 2014.
De afbraak in de zorg gaat gewoon door.
Rutte is geen pispaal maar gewoon de echte oorzaak.
Het Rutte Kartel zit er niet voor de Nederlanders.

Het land stroomt op dit moment nog steeds vol met oa Afrikanen met een nieuw virus.?

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Weet je…? directe oplossingen bestaan niet. Maar onder Rutte is de ic capaciteit gehalveerd, terwijl door vergrijzing de vraag naar ic capaciteit juist sterk toeneemt. Daar maakten we al kennis mee tijdens griepepidemiën in 2014 en 2018.
Het probleem is dus niet nieuw, maar Rutte verrekt het om die ic capaciteit te herstellen. Ook nu niet.

Een eerste lockdown hielp niet, een tweede lockdown hielp niet, een omvangrijk vaccinatieprogramma hielp niet en zou een derde lockdown dan wel helpen…?

En nu horen we dat voornamelijk ongevaccineerden op de ic terecht komen, maar ook dat ze zich moeten vaccineren om de gevaccineerden tegen besmetting te beschermen. Hoezo dan? Die gevaccineerden zouden toch niet meer erg ziek worden?
En ondanks dat 85% van de bevolking gevaccineerd is moeten we nu allemaal mondkapjes gaan dragen om besmetting tegen te gaan. Hoezo dan? En ook 1,5 meter afstand houden. Dringt het absurde van dit beleid nu misschien tot je door?

En als je naar de kern van de zaak kijkt, dan zie je vooral dat 70+ ers in de ziekenhuizen belanden. Moet je daar dan werkelijk een complete samenleving voor lamleggen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Als dhr. Rutte eindelijk eens de waarheid zou vertellen, op heel veel belangrijke domeinen, en het welzijn van de Nederlandse bevolking voorop zou stellen, zelf verantwoording nemen voor beslissingen i.p.v. overal een pion tussen te plaatsen, dat soort dingen, dan zou hij mijn respect verdienen, ook bij vervelende uitkomsten.

78
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x