Hoe Brussel een broedplaats voor islamo-fascisme werd (1)

Proces aanslagplegers Bataclan in volle gang

In september begon het proces tegen twintig mannen die beschuldigd worden van het plannen, helpen en uitvoeren van de terroristische aanslagen van november 2015 in Parijs. Daarbij vielen islamitische terroristen het Stade de France, bars, restaurants en de concertzaal Bataclan aan met honderden slachtoffers tot gevolg. De organisator van de aanslag kwam uit Brussel, waar het islamo-fascisme gedijde. Naar aanleiding van een nieuw verschenen studie beschrijft Pieter Cleppe hoe het zover heeft kunnen komen. Deel 1 van een tweeluik.

Het brein achter de aanslagen was de Belg Oussama Atar. Het is de moeite waard om zijn leven eens nader te bekijken, want het verklaart nogal wat van hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen. Naast de aanslagen in Parijs van november 2015 was Atar ook het brein achter de terreuraanslagen in Brussel van maart 2016. Die waren gericht op de nationale luchthaven van Brussel en een metrostation.

Aanvankelijk werd vermoed dat een andere Brusselaar, Abdelhamid Abaaoud, het brein was, tot Belgische onderzoekers na enkele maanden beseften dat het Atar was, die in Raqqa (Syrië) verbleef, toen de hoofdstad van de zogenaamde “Islamitische Staat” (ISIS). Hij zou ook een terroristische aanslag hebben gepland op Schiphol, maar om onbekende redenen werd dit plan opgegeven.

 

Atar was geen willekeurig ISIS-lid. Als vertrouweling van Abu Mohammad al-Adnani, een Syrisch staatsburger en nummer twee van de terreurgroep, was hij opgeklommen tot de nummer drie van ISIS. Atar sprak Irakees, Arabisch en Frans, waardoor hij het bevel kon voeren over de voorbereiding van terreuraanslagen in Europa binnen de External Operations Unit van ISIS, “Copex” genaamd. Dit alles is gedocumenteerd in een nieuw boek over Atar, geschreven door de voormalige Belgische politicus Georges Dallemagne en journalist Christophe Lamfalussy. Het boek is bijzonder onthullend over de nauwe banden tussen ISIS en actieve terroristen in Europa.

Problematische integratie

De jeugd van Atar werpt licht op de problematische integratie van minderheden in België, een factor die bijdroeg tot het pad van islamitische radicalisering dat door een zeer kleine minderheid van Belgische moslims werd gevolgd. Vergelijkbare patronen zijn zichtbaar in heel Noord-Europa, maar het valt moeilijk te ontkennen dat de situatie in Brussel, waar veel van de terroristen van de aanslag in Parijs van november 2015 vandaan kwamen, bijzonder verontrustend is.

In dit verband is het belangrijk te wijzen op de rol van de Belgische verzorgingsstaat, die wemelt van de zogenaamde “werkloosheidsvallen“, uitkeringen die zo genereus zijn dat het aantrekkelijker is om werkloos te blijven dan een baan te vinden: dit is vaak het geval voor vrouwen met kinderen. Als gevolg daarvan heeft het Brussels Gewest zo ongeveer de laagste werkgelegenheidsgraad in de EU: slechts 37,6% van de niet-EU-buitenlanders van beroepsactieve leeftijd is momenteel ook economisch actief. Het is duidelijk dat dit een groot obstakel vormt voor integratie in de samenleving.

 

Marokkaanse immigranten

Atar komt uit een familie van Marokkaanse immigranten. Veel Marokkaanse immigranten zijn zeer goed geïntegreerd in de samenleving, maar een minderheid is dat niet. Uit een enquête uit 2015 bleek dat 15,7% van de Marokkaanse Belgen zich meer Marokkaan dan Belg voelde; voor Turkse Belgen lag dit percentage op 21,3%. Ongeveer 80% van de Marokkaanse Belgen in Brussel trouwt met iemand uit de eigen gemeenschap; voor Turkse Belgen is dat 90%. Ook Nederland verwelkomde een vergelijkbaar aantal immigranten uit Marokko, vooral vanaf de jaren zestig.

Uit een onderzoek van de Nederlandse regering uit 2006 bleek echter dat mensen van Marokkaanse afkomst beter geïntegreerd zijn in de samenleving dan mensen van Turkse afkomst, wat overeenkomt met het Belgische onderzoek uit 2015. De criteria om “integratie” te beoordelen waren werksituatie, prestaties op school en sociale uitkeringen. Niet criminaliteit, wat de resultaten kan hebben beïnvloed, gezien het feit dat de criminaliteitscijfers onder jonge Nederlanders van Marokkaanse afkomst ongeveer drie keer zo hoog zijn als onder vergelijkbare Nederlanders van Turkse afkomst.

 

Syriëgangers

Ongeveer 83% van de Belgisch Syriëgangers is echter van Marokkaanse afkomst, en slechts een handvol is van Turkse afkomst. In 2016 verklaarde de Belgische academicus Fouad Gandoul, zelf van Marokkaanse afkomst, dit door op te merken dat de Turkse staat – in het bijzonder de Diyanet, het Directoraat voor Religieuze Zaken – een sterke invloed heeft op de Belgische moskeeën die door de Turkse minderheid worden bezocht: “Ankara bepaalt de marsrichting. Bijgevolg is er slechts een zeer zéér kleine strekking die aanleunt bij het salafisme van Saoedi-Arabië.” Universitair onderzoeker Ilke Adam voegt daaraan toe: “Moskeeën waar Marokkanen naartoe gaan worden amper erkend door België. Veel moskeeën krijgen daardoor hun financiering vanuit Saoedi-Arabië.”

Ze merkt verder op dat in België mensen van Marokkaanse afkomst “hogere diploma’s” hebben dan mensen van Turkse afkomst, terwijl er ook meer echtscheidingen zijn in de Marokkaanse gemeenschap van België dan in de Turkse gemeenschap. Rachid Madrane, een Brussels socialistisch politicus van Marokkaanse afkomst, benadrukt dat “het Turkse nationalisme veel sterke figuren kent, die doen denken aan een vaderfiguur, zoals president Erdogan. Marokkaanse gezinnen worden vaker uit elkaar gerukt, waardoor jongeren de radicale islam in worden gedreven.”

Het gebrek aan integratie was een noodzakelijke factor om mensen te overtuigen tot interpretaties van de islam die het best kunnen worden omschreven als ‘islamo-fascisme‘, aangezien er bijna geen ‘autochtone’ Belgen waren die deze ideologie gingen aanhangen – maar het was geen voldoende factor, zoals blijkt uit het lage aantal Turkse Belgen dat radicaliseerde. In zekere zin kan de betere integratie van Marokkanen, die een meer hybride identiteit hebben dan Turkse Belgen, hen dus zelfs kwetsbaarder hebben gemaakt.

 

De rol van criminaliteit

Het CBS verklaart: “Met name mannen van Marokkaanse herkomst tussen de 18 en 25 worden vaak van misdrijven verdacht. 20,3 procent van hen werd in 2012 van een of meer misdrijven verdacht. Dat is meer dan vier keer zo veel als bij autochtone mannen van dezelfde leeftijd (4,5 procent).” Ook in België zijn mannen van Marokkaanse afkomst onevenredig vertegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken. Atar was tijdens zijn jeugd nooit betrokken bij criminaliteit. Veel van de Brusselse terroristen waren echter kleine criminelen die zich in de gevangenis hadden bekeerd tot de fascistische variant van de islam.

De auteurs van de biografie van Atar vermelden dat hij opgroeide aan het Willemsplein in Laken, een Brusselse deelgemeente waar “(…) de drugshandel welig (tierde). Veel jongeren zaten in de criminaliteit, zoals de broers Khalid en Ibrahim El Bakraoui, die we nu kennen als twee van de zelfmoordterroristen van 22 maart 2016. Zij waren neven van Oussama Atar en toen al zware jongens die gewelddadig uit de hoek kwamen tegen goedbedoelende straathoekwerkers.” Later, toen hij bij ISIS in Syrië zat, rekruteerde Atar hen voor het “Copex”-team, samen met een aantal andere jeugdvrienden, zoals Najim Laachraoui en Sammy Djedou, die hij kende van zijn jeugd in Laken.

 

Molenbeek

De gebroeders El Bakraoui waren al eerder in het nieuws geweest. In 2010 deden de burgemeesters van Brussel-Stad en Molenbeek – een Brusselse gemeente die berucht is om haar islamofascisme – een incident waarbij een van de broers El Bakraoui met een AK47 op de lokale politie schoot na een mislukte inbraak op klaarlichte dag, af als een onbeduidende gebeurtenis. Het incident leidde tot een politiestaking en hoewel Bakraoui werd gearresteerd en veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf, werd hij in 2014 alweer voorwaardelijk vrijgelaten. In de gevangenis kreeg hij regelmatig bezoek van Atar.

 

Broedplaatsen

Het verhaal van Atar onthult veel kwalen van het Belgische strafrechtsysteem: gevangenissen waar het islamofascisme welig tiert, lage veroordelingspercentages en lichte straffen voor zowel zware als minder zware misdrijven, waarbij criminelen al te vaak van minder naar zwaardere misdrijven overgaan. In 2019 legde deskundige Tamara Makarenko in een getuigenis voor de VN-Veiligheidsraad uit dat kleinere terroristische cellen zich concentreerden op het rekruteren van criminelen in gevangenissen, die echte “broedplaatsen van islamofascisme” zijn geworden en een plaats voor de uitwisseling van expertise. Dit is zeer zeker ook voor België het geval.

Deel 2 van dit tweeluik wordt maandag 8 november gepubliceerd. Het oorspronkelijke artikel How Brussels Became a Laboratory for Islamo-Fascism verscheen eerder op The European Conservative. Vertaling: redactie OpinieZ en Pieter Cleppe.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gevangenisstraf helpt niet, werkt statusverhogend in die kringen, en ze doen er bruikbare relaties op.
Het enige, echt het enige waar deze lui respect voor hebben is de familie-eer. Zet dan ook daar op in. Kondig aan dat bij gebleken heftige overlast, criminaliteit of radicalisering al de (familie-)tegoeden worden bevroren, de Belgische of Nederlandse nationaliteit wordt ingetrokken, de hele familie zal worden uitgezet (en nee, die zijn meestal helemaal niet onschuldig, ga maar te rade in Duitslands grote steden waar hele clans dood en verderf zaaien)) en tot uitzetting in karige detentie gaat. Persona non grata, onmiddellijk.
De families zullen dan over het algemeen wel op hun addergebroed willen letten.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, lees boek van Tania Kambouri (politieagente in provinciestad in Ruhrgebied. Wij zagen het ook toen we daar een weekend verbleven. Er is iets engs aan de hand in Europa.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Veel van de Brusselse terroristen waren echter kleine criminelen die zich in de gevangenis hadden bekeerd tot de fascistische variant van de islam.”

Kijk, de schrijver is gevallen voor een staaltje overheidspropaganda. Hij is gevallen voor het dogma: islam is een religie van vrede, maar er zijn een paar obscure zijvarianten die zich soms op geweld beroepen.

Nu hoop ik voor hem dat hij niet tevens is gevallen voor de overige fabeltjes: covid19 is een hele ernstige ziekte, het klimaat is het grootste probleem van onze tijd, de EU zorgt voor vrede, of de euro is goed voor de economie.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Waldemar
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Een kleine aanvulling op de overige fabeltjes.
Dat de Nederlandse media onafhankelijk en objectief is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Kleine criminelen die in een zeer korte tijd meer dan 100 slachtoffers maakten.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Er is nooit veel bekend gemaakt hoe de slachtoffers van Bataclan zijn gestorven, maar ik heb begrepen dat ze een voor een geëxecuteerd werden.
“Kleine kriminelen”?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Nu heb ik ergens anders al gezegd dat geloof zich heel makkelijk door argumenten laat weerleggen.
Geloofd u werkelijk dat deze “kleine kriminelen” door hun god hiervoor beloond zullen worden?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

““Veel van de Brusselse terroristen waren echter kleine criminelen die zich in de gevangenis hadden bekeerd tot de fascistische variant van de islam.””
De uitdrukking ‘fascistische variant’ is niet alleen overgenomen uit de staatspropaganda, maar geeft ook een volstrekt verkeerd beeld van de ideologische verhoudingen binnen de islam.
Datgene dat in Europa overwegend als ‘de islam’ wordt aangezien, is wat in het vakgebied wordt aangeduid als ’traditionele islam’, d.w.z. een afgezwakte vorm van islam, gekleurd door lokale tradities en weinig dogmatisch door gebrek aan contacten met het brongebied van de islam.
Met de komst van moderne communicatiemiddelen en internet begon de moslim jeugd zich te herbronnen en ontdekte dat de ware islam die is van salafisme, Moslimbroeder, IS, en soortgelijke. De ’traditionele’ islam is bezig te verdwijnen.
De gang van zaken is dus omgekeerd: de oorspronkelijke salafistische islam was verzwakt, politiek maar ook ideologisch door de eeuwen van machtsverval en economische stagnatie vanaf ongeveer het eerste beleg van Wenen (1529). Wat we nu zien is een revival van de oorspronkelijke islam.
De term fascistisch is niet van toepassing omdat die
1) afkomstig is uit een (korte) periode van westerse geschiedenis waarvan de context geheel anders is dan van de islam;
2) de ontwikkelingen die een rol spelen bij de opkomst van het salafisme zich over een veel langere periode afspelen dan het westerse fascisme;
3) het abusievelijk suggereert dat de maatschappelijke processen in de islamitische zich langs dezelfde lijnen afspeelt als in het westen, een idee waar moslims van gruwen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Heeft u een goede definitie van fascisme? Dan begrijp ik uw verhaal misschien wat beter.
Overigens dacht ik dat er maar een islam bestaat. Ik heb dat een heleboel moslims horen zeggen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

1) definitie van fascisme: is socialisme/ communisme zonder internationale revolutie.
2) er is maar één islam, daarom noemde ik ’traditionele islam’ ook een afgezwakte versie van de ene islam. Afgezwakt in het opzicht dat het minder dogmatisch is en vermengd met lokale tradities. De herhaalde opkomst van dogmatische bewegingen als de Almoraviden, de Almohaden, de Wahabieten en dogmatische denkers als Ibn Tamiyyah, Al- Gazali en Hassan al-Banna duiden aan dat moslims signaleren dat deze traditionele islam afwijkt van de ware islam en dat er dientengevolge een correctie nodig is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Om u een beeld te geven over mijn mening, fascisme is voor mij de extreme politiestaat of het streven daar naar, Die kan socialistisch zijn, communistisch, kapitalistisch of ook religieus zijn. Fascisme is voor mij neutraal in politiek of religieuze zin.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

“Om u een beeld te geven over mijn mening, fascisme is voor mij de extreme politiestaat of het streven daar naar, ”
Het is me bekend dat fascisme tegenwoordig voornamelijk wordt uitgelegd zoals u beschrijft.
Maar zo is het niet ontstaan. Socialisme, communisme, fascisme en nationaal-socialisme zijn in de eerste plaats politieke bewegingen die zich allereerst baseren op een sterk egaliserende sociaal-economische politiek (algemene gezondheidszorg, banenplannen, industrialisering, ontwikkeling wegennet e.d.). De inschakeling van gewone politie, geheime politie en het streven daarnaar is eigenlijk secundair.
Fascisme is per definitie links, omdat links ingaat tegen een economische orde die is gebaseerd op aangeboren en verworven vaardigheden, die nu eenmaal verschillen per individu. Het spanningsveld dat ontstaat door het willen tegengaan van ongelijkheid op basis van verschillen tussen individuen, vereist een onderdrukkingsapparaat.
Fascisme in Italië onderscheidde zich van het communisme in 1922 alleen maar omdat het streven naar internationale revolutie en klassenstrijd was opgegeven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Fascisme is de drang in de mens om zich autoritair en totalitair op te stellen tegen zijn medemens die een andere mening heeft.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wat punt 3 betreft, ik dacht dat wij hier het westen zijn.
Dus begrijp ik ook de problemen die moslims hier hebben.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

“Wat punt 3 betreft, ik dacht dat wij hier het westen zijn.
Dus begrijp ik ook de problemen die moslims hier hebben.”
Die problemen zijn van conceptuele aard: moslims kunnen niet begrijpen hoe wij onze samenleving hebben geordend en daar ook nog succesvol in kunnen zijn. In hun perceptie is dat onmogelijk omdat Allah dat nooit zou toestaan. De enige conclusie die hen overblijft is de aanname dat Allah hen op deze manier wil straffen voor te weinig vroomheid en hen wil aansporen tot meer naleving van de islam.
Het westerse concept van democratie wordt door moslims genoemd ‘wetten gemaakt door mensen’ en is in hun ogen veruit inferieur aan de wetten van Allah. Het idee dat westerlingen met hun inferieure wetten de baas zijn over moslims, is voor moslims moeilijk te verenigen met hun morele superioriteit en levert enorm veel rancune op.
Ze zullen dus ook nooit geneigd zijn om het westerse concept van democratie over te nemen, want dan zouden ze iets overnemen dat ze inferieur vinden.
Dus alles wat wij hier doen in het westen om tot een verstandhouding te komen met moslims, levert precies het tegenovergestelde resultaat op, omdat in het wereldbeeld van de moslim een dergelijke houding betekent dat het westen zich onderwerpt en dat de eindoverwinning van de islam dichterbij komt en dat er dus geen reden is om de westerse democratie serieus te nemen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het kan natuurlijk ook zijn dat een islamitische samenleving minder succesvol zou kunnen zijn dan een samenleving met westerse waarden zoals vrijheid voor het individu.
We zien dat dictatoraal geregeerde samenlevingen de neiging hebben om vroeg of laat te imploderen.
Een samenleving waar mensen vrij zijn en hun leven kunnen inrichten zoals zij dat zouden willen zou wel eens succesvoller kunnen zijn dan mensen die hun leven moeten inrichten volgens een opgelegd systeem dat geen enkel alternatief biedt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Onderzoek en conclusies aan de hand van dat onderzoek kunnen alleen gedaan worden in absolute vrijheid.
Zie bijvoorbeeld de evolutietheorie. De wetenschap heeft een grote sprong gemaakt en kon aan de hand van dat onderzoek nieuwe ontdekkingen maken.
Dit had niet mogelijk geweest onder de rigide regels van een extreem religieuze samenleving die evolutie ontkent. Ook de christerlijke religie had daar moeite mee.
Dit is maar een voorbeeld.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Mijn conclusie is dat onderzoek dat in vrijheid wordt gedaan geloof ondermijnt.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat Diyanet een veel sterkere controle uitoefent over Turkse moslims dan bij moslims van andere nationaliteiten onderstreept het centrale probleem van islam: de tawhid oftewel de eenheid van geloof en staat.
De staat moet geïslamiseerd worden en dit is precies wat Mohammed heeft gedaan zodra hij in Medina arriveerde. En de joden ging vernietigen.
Op het eerste gezicht lijkt een organisatie als Diyanet een vorm van seculariteit, maar het is in feite pseudo-secularisatie: de staat controleert de godsdienst, maar wordt tegelijkertijd geheel bepaald door die godsdienst. Elk islamitisch land van Marokko tot aan Pakistan heeft in de grondwet staan dat de sharia het uitgangspunt is voor alle wetten in het land.
Europese landen importeren dus elk jaar vele duizenden burgers die een wereldbeeld hanteren dat ONVERENIGBAAR is met de Europese opvattingen van democratie, waarvan de scheiding van geloof en staat een centraal punt is. Deze nieuwe burgers zijn in dit opzicht niet te assimileren of te integreren, want zij zijn er rotsvast van overtuigd dat hun tawhid van god afkomstig is en dus veruit verheven boven de opvattingen van de Europeanen. In het bovenstaande artikel wordt beweerd dat veel moslims geïntegreerd zijn: dat heeft misschien betrekking op hun taalvaardigheid en hun sociaal-economische positie, maar heeft het ook betrekking op hun wereldbeeld op het onderdeel van de tawhid? Dat is een vraag die zelden beantwoord wordt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Vechten tegen een geloof is heel lastig, maar naar ik meen, niet onmogelijk. Argumenten op basis van geloof laten zich heel makkelijk weerleggen.
Bedenk dat de ernstigste zonde in de islam het ontbreken van een geloof is.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“De jeugd van Atar werpt licht op de problematische integratie van minderheden in België, een factor die bijdroeg tot het pad van islamitische radicalisering dat door een zeer kleine minderheid van Belgische moslims werd gevolgd.”
Uh sorry hoor heel erg veel Turken en Marokkanen barsten op sociale media in juichen uit na de aanslagen in Brussel en Parijs. Dus die zeer kleine minderheid neem ik met een heel erg groot korreltje zout beste Pieter en dat zou jij ook moeten doen!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De term die me te binnen schiet om deze terroristen te beschrijven is “menselijk afval”. De zuiverste verspilling van ruimte en zuurstof. Zoals een goede vriendin altijd zegt: “Nou, die hadden ze beter tegen de radiator kunnen schieten”.
Als altijd zal er alles aan gedaan worden om deze confronterende berichten bij de MSM geen podium te geven. Islam, en vooral de rafelranden ervan, zijn al lang geleden bestempeld tot taboe onderwerp. Ze knielen alvast voor hun toekomstige meesters. Ik ben blij dat er nog plaatsen zijn waar deze berichten nog wèl te lezen zijn!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is het reëel/eerlijk dat normale burgers de dupe worden, van de onmacht van personen die het open grenzen beleid promoten en anders denkenden direct voor racist uitkafferen.
Waarom worden de open grenzen fanaten, niet gewoon ter verantwoording geroepen.
Zij zijn gewoon mede verantwoordelijk, voor al deze giga problemen en let op het wordt er niet beter op, in bv Nederland komen per week Duizenden jonge gelukszoekers van het mannelijke geslacht binnen.

RUTTUP en NEXIT.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het EU beleid van open grenzen met gevolg de massamigratie chaos maakt het mogelijk voor de radicale islam om zich in Europa te nestelen en deze onveilig maken. Wie dit beleid bekritiseerd wordt beticht van discriminatie of racisme. Een dialoog zoals voor elke andere grote onderwerpen zoals het klimaat is onmogelijk door de links georiënteerde Brusselse politiek die zorgt voor onveiligheid in Europa. Europa is het nieuwe Midden Oosten en Afrika aan het worden door de eeuwenlange jaren lange problemen hier naar toe te verplaatsen. De verlichting komt hiermee ten einde en dat zal ons ideologisch doen storten in de nieuwe donkere middeleeuwen waar de religie bepalend is. De huidige politiek houdt de hand boven het islam en elke vergrijp van moslims wordt genegeerd of goedgepraat. De islamitische jeugd wordt thuis strak gehouden maar op straat nemen de ouders geen verantwoording meer voor het gedrag. Dat is voor de rekening van de staat, vinden zij. Dit vormt een voedingsbodem voor radicaal gedrag. Onze LAT- relatie met deze minderheden vormt de parallelle werelden binnen onze samenleving. Omdat wij ons perse zo fatsoenlijk open stellen zoals Rutte zegt vormen wij een makkelijke prooi voor de islamitische vijanden en die feit probeert men te bagatelliseren. Dit is de voeding van de huidige Westerse decadentie waarvan de ondergang het logische gevolg is. Het einde van een tijdperk tekent zich steeds sneller af.

AAA
AAA
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe Brussel een broedplaats werd van mohammedanisme is simpel; mede door het concept en de willekeurige praktijk van godsdienstvrijheid. Dat de 10 geboden beginnen met ‘Geen andere goden voor Mijn aangezicht’, dat wordt al gauw verlicht vergeten. Bij deze benoemd, voor wie het vat.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen ook de welkom mensen weten allang, dat de immigratie oorzaak is van veel problemen.
Welke agenda achter deze promotie immigratie van de politiek zit wordt steeds duidelijker en dat stemt mij zeer onrustig.

ANT
ANT
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Overal waar de islam verschijnt is het de veiligheid, vrijheid en vrede die verdwijnt!
Wie dat nu nog niet doorheeft ……

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x