Coronapaspoort maakt van Nederland een Apartheidsstaat

Ongrondwettelijke buitensluiting van mensen

Coronapaspoort maakt van Nederland een Apartheidsstaat ines van bokhoven opiniez

Foto:

Het is dan toch gebeurd: onze grondwet wordt met voeten getreden en we leven nu in een samenleving die twee klassen kent. De gevaccineerden met allerlei vrijheden en de niet-geprikten die worden buitengesloten. Ook al is ons keer op keer beloofd dat dat niet zou gebeuren. Wie kunnen we eigenlijk nog geloven? We moeten ons niet het zwijgen op laten leggen maar van ons laten horen, voordat het niet meer kan, schrijft Ines van Bokhoven.

Sinds dinsdagavond is dit land niet meer het land waarin ik ben geboren en opgegroeid. Sinds dinsdagavond leven wij in een Apartheidsstaat. Het is het oneigenlijk gebruik van een woord dat, vrees ik, toch gekozen moet worden voor wat hier gaande is. En ik merk dat mijn brein het echt niet goed kan bevatten: we kennen dus nu in Nederland een samenleving met twee klassen, die verschillende rechten en plichten hebben.

En ik kan niks. Helemaal niks. Ik heb geen toegang tot de macht, de macht geeft al maanden aan niet naar mensen zoals ik te willen luisteren, en nu ben ik dus ook nog rechteloos. Artikel 1 kan geschrapt worden. Artikel 11 bij het grofvuil. Onze Grondwet is door Rutte & Co gereduceerd tot een homp klei waar ze van alles van kunnen maken dat hun macht het beste uitkomt op bepaalde momenten. En men heeft ten alle tijden de mogelijkheid het hele onding naast zich neer te leggen en met een grote, lompe grijns te negeren, alsof er niks aan de hand is en dit wekelijks gebeurt. Toch, Mark? Hugo?

 

Ongrondwettelijk

De ongrondwettelijkheid ervan is onvoorstelbaar: het is een schending van het eerste en meest belangrijke grondrecht dat we hebben. Artikel 1 van de Grondwet luidt: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Ik zet ‘m ten overvloede nog maar eens neer, alhoewel we de tekst en de betekenis ervan allemaal kennen. Het is de basis van wat wij een beschaafde en democratische, menswaardige samenleving noemen. En beschaafd is die wet: hij slaat niet alleen op staatsburgers, nee, op iedereen die zich op ons grondgebied bevindt. Want zó gaan we met elkaar om in dit land. Ook met vreemden en nieuwkomers. Zo zijn wij.

 

Machtsjunkies

En wij maken nu mee dat een premier en minister die krachteloos zouden horen te zijn, want demissionair, regels en wetten bedenken die onze Grondwet met voeten treden. Want bleef het maar bij Artikel 1; ook Artikel 11 (onaantastbaarheid van het lichaam) is inhoudsloos geworden. Met een grijns van plezier maken deze twee doorgedraaide machtsjunkies gehakt van de belangrijkste garanties op welzijn die we hebben – en noemen dat ook nog ‘democratisch’. Wie er iets van zegt wordt voor halve gare paranoia-lijder uitgemaakt. Het is niet meer te bevatten.

Een volslagen impotente Kamer zit er van verveling bij te gapen, en grijpt nog eens naar de telefoon voor een potje patience of Wordfeud. En het is allang geen verbijstering meer die ik voel bij deze gevaarlijke gekken die onze democratie hebben vermoord – ik ben werkelijk bang voor ze. Bang voor wat ze nu weer toe gaan staan. Bang voor wat er in al hun onverschilligheid, dankzij hun egocentrisme, hun narcistische kleine denkwereldjes en hun mateloze ambities nu weer gesloopt gaat worden. Wat ons nu weer ontnomen of opgedrongen gaat worden.

 

Emmer is vol

En de emmer zat al vrij vol voor velen van ons. De migratie, de klimaatwaanzin, het gezanik over Zwarte Piet en slavernij – de aanpak was elke keer dezelfde. Een groep – die van de hardste schreeuwers over slachtofferschap – krijgt alle aandacht en ruimte zich uit te spreken, en die andere groep – die overal de schuld van krijgt – wordt als vuil behandeld en krijgt niet eens de mogelijkheid zichzelf uit te leggen of te verdedigen. Velen van ons voelen zich al jaren uitgesloten in deze samenleving, al was het nog niet via een regeltje ook daadwerkelijk besloten.

 

Buitengesloten

De meesten van ons weten allang wat het is om een aparte, lagere klasse te zijn in de ogen van de heersende orde, die zichzelf moreel ver boven ons uit voelt steken. Maar dat was tot daaraan toe: de wet beschermde ons tenminste nog – al was het soms goed zoeken naar een rechter die bereid was de eigen ‘heersende orde’-gevoelens niet mee te laten wegen.

Maar nu zijn we dus op een punt aangekomen waarop zelfs de wetgever een groep mensen aanwijst als ‘die mag je buitensluiten’. Waarbij de mogelijkheid dit aan te klagen amper nog bestaat, want we hebben een noodwet. Het verzet ertegen wordt steeds groter, maar de media weigeren het te melden, uit angst nog meer slapende honden wakker te maken. Hier zijn we dus aangekomen: een leugenachtig spel dat wordt gespeeld op de hoogste niveaus, om bepaalde mensen te dwingen een vaccin te nemen.

 

Vaccinatiedwang

Want laten we er geen doekjes om winden: dat is het enige doel van dit beleid. We zagen deze week dat filmpje rondgaan op Twitter, van een dom open gelaten microfoon in Israël, en het was weer reden genoeg om overal aan te twijfelen.

Ik vraag me in elk geval af wat het nut is van dit paspoort, als gevaccineerde mensen evengoed ziek kunnen worden en elkaar kunnen besmetten, en waarom er toch zo manisch wordt ingezet op vaccineren, waarom er zo weinig bekend wordt gemaakt over de bijwerkingen en slachtoffers van die bijwerkingen, waarom er zoveel wordt verzwegen, niet beantwoord, genegeerd.

 

Heersende orde

Niets van de manier waarop er met deze crisis wordt omgegaan heeft iets te maken met een eerlijk, open spel, waarbij onze overheden op zoek zijn, samen met ons, naar een uitweg en het voorkomen van dit soort rampen in de toekomst. Alles lijkt te draaien om macht, en dan vooral de macht van de al heersende orde: de rijken zijn er rijker op geworden, de afgelopen tijd, en de machtigen nog machtiger. Zie onze premier: voor zover je dat nog durft tenminste. Ik overdrijf absoluut niet als ik zeg dat ik de man het liefst uit de weg ga, zowel op foto’s, films als in geluid, want ik word niet alleen fysiek onwel van ‘m, ik word ook woedender dan goed is voor mijn gezondheid.

 

Negeren

Het negeren van steeds banger en bozer wordende stemmen in ons land begint ook misdadig te worden. En hierbij kijk ik dan weer naar de Kamer, die in mijn ogen de grootste verantwoordelijkheid draagt bij het tot stand komen van deze Apartheidsstaat. Niets heeft men deze conceptie en geboorte in de weg gelegd – geen strobreed, geen stofje, niks. Niet één keer heeft men ook maar de moeite genomen De Jonge aan zijn eigen arrogante woorden te houden: alsof de man nooit iets heeft beloofd vindt ons parlement het prima dat we alweer een stapje verder zetten in het ontmenselijken van burgers die niets verkeerd doen.

 

Wat moeten we nu nog geloven?

En het ergste: alleen al het uitspreken van die vraag betekent dat men denkt dat je een ‘wappie’ bent, en dus gek, en uitgesloten mag worden. Terwijl het een meer dan redelijke vraag is onder de omstandigheden: als iemand zo vaak zijn woord breekt, zo vaak het omgekeerde doet van wat hij zegt te gaan doen, zo vaak mensen geruststelt om vervolgens diezelfde mensen absolute angst aan te jagen, mag er dan ergens een keer een moment komen waarop we mogen uitspreken dat deze man onbetrouwbaar tot op het bot is? Dat het bijna een sadistisch genoegen van ‘m lijkt om op deze manier met de emoties van mensen te spelen?

 

Geprogrammeerd

Ook niet te bevatten is het gemak waarmee heel veel mensen deze regels verdedigen. Feiten lijken geen enkele invloed meer te hebben op het denken van deze mensen – je bereikt ze niet meer. Het lijken geprogrammeerde sekteleden.

 

Massapsychose

Een tijdje terug maakte ik een vertaling van een video die rondging op Twitter, waarin werd uitgelegd hoe een massapsychose werkt en hoe je zoiets tot stand kunt brengen. Veel van wat er in die video wordt gezegd lijkt van toepassing op de situatie waar we ons nu in bevinden. En het gekke is ook dat het me niet vreemd lijkt. Want hoezeer we ook denken dat we nu wel gewend zijn aan deze vreemde leefomstandigheden, het omgekeerde is waar: vrijwel iedereen die ik ken heb ik zien veranderen in de afgelopen tijd, inclusief mezelf. Ik heb kanten van mensen gezien die zonder die omstandigheden niet naar buiten zouden komen. Had tien jaar geleden gezegd dat we naar een wereld toegingen van verplichte vaccinaties en uitsluiting van mensen die dat niet willen, en men had je naar een psychiater gestuurd. Want zo is deze wereld niet, zo zijn we niet meer.

Dachten we dus.

George Orwell en zijn profetische gelijk: ik ben dus, sinds dinsdagavond, een prole. Een lid van een lagere klasse die de toegang wordt ontzegd tot grote delen van de samenleving. Ik ben uitschot. Minderwaardig.

 

Boosters

En toch heb ik, voor de gevaccineerden die nu denken dat ze op hun veilige, bevoorrechte eilandje zitten dankzij de prik en het paspoort, en hun vrijheid gaan herkrijgen, een boodschap: nog afgezien van het vervelende feit dat het erop lijkt dat die vaccins niet leveren wat beloofd was, ziet het er ook naar uit dat er nog wat shots achteraan gaan komen, in de vorm van boosters. De kans is erg groot, gezien de korte werking van de vaccins, dat jullie je dus meerdere keren per jaar moeten gaan laten inenten om je gevoel van veiligheid te behouden. Wat ga je doen als je over een jaar of twee, een spuit of vier tot zes verder, bij jezelf denkt: “Hier heb ik geen zin meer in?” Of: “Ik ben niet bang meer?”

 

Klasse

Dan mag je dus kiezen tot welke klasse je wilt behoren. Dan mag je kiezen voor de spuit en de luxe, of je kiest voor het stoppen met je farmaceutische verslaving en weet dat dat betekent dat je dan voortaan uitschot bent. Dus denk eens heel goed na over wat je wenst, als het gaat om een coronapaspoort.

Mijn hoofd is nog lang niet uitgeraasd, maar mijn blad is vol. U hoort later vast en zeker meer van me. Want juist nu moet niemand zich het zwijgen op laten leggen. Integendeel: we hebben meer lawaai nodig. Voordat het niet meer kan.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
63 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Afschuwelijk, dit is precies zoals ik me voel. Kompleet machteloos tegen deze waanzinnige situatie. Geen idee wat ik moet doen en ik slaap heel slecht. Het gaat nog veel erger worden, help!

Sjefke
Sjefke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het hele doel van deze plandemie is een digitaal paspoort zodat men straks samen met een digitale munt het hele volk onder controle heeft. Ze zullen een klein basisinkomen invoeren en niet gehoorzamen is geen geld. Verder kunnen ze totaal alles verbieden en zelfs je internet blokkeren zodat je niet meer bestaat!
welkom in het Build Back Better land van Klaus Schwab.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

Beste Sjefke deze Schwab doet niets in Nederland, zonder de uitvoerende Rutte en Co, dat zijn de personen die Nederland, als apartheidsstaat laten functioneren.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En dat is precies de kern van de zaak

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad Marcel de oudere burgers zeker, die zijn angstig gemaakt door Rutte en Co en daar hoor je te vaak, het zal mijn tijd wel duren.
In 2018 en 2019 diverse wandelingen meegelopen met de Gele Hesjes in Rotterdam, Den Haag en een keer Maastricht, allemaal lieve zachtaardige persoontjes, te lief om in elkaar te rammen, behalve in Den Haag daar kon de gendarmerie, de lange lat met moeite langs het eigen lijf houden.
Jammer dat een aantal bewindslieden ons eens zo mooie land, naar de k…..n heeft geholpen.

Bedankt Mark Rutte en Co, eens is de gijzeling over en dan volgt op jullie gezichten het schaamrood.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

U wilt een basisinkomen.?
Dan graag eerst uw QR code overleggen.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

Een internationaal vaccinatiebewijs wordt verlangd voor reizen naar andere landen. Maar voor binnenlands gebruik in Nederland is dat niet geldig. Hier wordt die QR code geëist. Een persoonsgebonden code in een smartphone heeft geen gezondheidsvoordeel. Het zou toch de vaccinatie zelf zijn die zou beschermen? Wat maakt het dan uit hoe je die vaccinatie aantoont?

De smartphone is naast communicatiemiddel ook betaalmiddel en tracking device. Daarmee is precies na te gaan waar je bent en waar je was. Veel mensen hebben het vol staan met privacy gevoelige data.

Wat zou toch het nut zijn van de QR code in je mobieltje?
Welk belang is ermee gediend dat te verplichten?

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines bent het weer volkomen met je eens. Bij mij komt de stoom ook uit mijn oren als Rutte of de Jonge weer idiote maatregelen komen vertellen. Voor mijn gemoedsrust kijk en luister ik al maanden hier niet naar. Al die schaapjes die nu toch maar een prik gaan halen, zodat ze naar restaurant en/of vakantie kunnen begrijpen nog steeds niet dat ze toegeven aan indirecte vaccinatie dwang. Moet mij als ongevaccineerde laten testen en loop dan het risico door een gevaccineerde besmet te worden, omdat zij/hij zich niet hoeft te laten testen, maar wel drager kan zijn. In wat voor een verschrikkelijke wereld zijn we terechtgekomen?

Annette
Annette
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Ook de test is bedrog.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze Rutte en Co geven mij wederom gelijk, deze Rutte is de slechtste MP van Nederland van na de tweede wereldoorlog.
Hij en alleen hij heeft demonstranten het recht ontzegt om hun vrijheid uit te dragen,
hij heeft de spertijd weer ingevoerd, hij heeft angst en tweedracht gezaaid in Nederland, hij heeft van Nederland een apartheidsstaat gemaakt.
Hij heeft dit mandaat gekregen van de kiezers op de VVD, D66, CDA,CU en de gedoog partijen PvdA en Groen Links.
Bedankt kiezers op bovenstaande partijen, eens komt bij jullie de wroeging en het verstand weer terug.

Berend
Berend
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan het met uw ter zake doende verhaal ook als gevaccineerde niet meer dan eens zijn.
Min puntje vind ik uw opmerking over gevaccineerden die denken dat ze nu op een veilige bevoorrechte eilandje zitten. Vaccineren wel of niet is een vrije keus en dient door iedereen gerespecteerd te worden.
Met deze flauwe kul Qr Code toestand voel ik mij helemaal niet bevoorrecht en veilig door mij te identificeren.
Vind dit een grove inbreuk op mijn prvacy mede gezien door het met voeten treden van de grondwet door dit demissionaire kabinet.
Nogmaals compliment voor uw terzake doend verhaal.
Blijft voor mij de vraag, wanneer zeggen we enmasse: ” Nu is het genoeg, ophouden met die flauwekul”

Vassie
Vassie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van de kamer hoef je niets te verwachten
Op een enkeling na zijn ze als de dood om te reageren want stel je voor
dat als straks de zetels weer verdeeld worden ze niet mee mogen doen…

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het Corona paspoort gedoe snijdt sowieso geen hout. Er komen al berichten dat de vaccinatie geen bescherming biedt tegen nieuwe varianten en zelf zeer gevaarlijk kan zijn voor gevaccineerden. Daarnaast valt te lezen dat de booster maar voor 12 dagen bescherming biedt.

De enige die geen gevaar lopen zijn de mensen die op natuurlijke wijze immuniteit hebben opgebouwd of mensen jonger dan 70 jaar zonder onderliggend lijden, dus met een redelijk gezond immuunsysteem.

Op de keper gezien brengt de overheid juist de mensen die ze denken te beschermen in gevaar. Zou dat misschien ook de bedoeling zijn vraag ik mij af.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Natuurlijk snijdt het Corona paspoort hout. Het is alleen geen medisch hout omdat er andere houtjes gesneden moeten worden.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er circuleren volgens het National Health Service van het UK nu al tientallen tot honderden verschillende corona-virussen, met verschillende spike-eiwitten. Elk vaccin beschermt slechts tegen het spike-eiwit waarop het is gebaseerd. Bovendien is die bescherming maar ongeveer zes maanden werkzaam volgens het rapport van de wetenschappelijke raad van de NHS (op internet te raadplegen).
Vraag 1) Gaan we voortaan elke maand of elke week de hele bevolking inenten tegen de nieuwste variant(en) van corona?
Vraag 2 ) Hoe vaak moeten de gevaccineerden ingeënt worden, totdat ze eindelijk begrijpen dat ze belazerd worden met een schijn-bescherming?
Vraag 3) Wat bezielt de gevaccineerden eigenlijk om te veronderstellen dat de 3de, 4de of 5de inenting zal bewerkstelligen wat de 1ste en de 2de inenting niet hebben kunnen bereiken?
Vraag 4) Bijna alle mensen die sterven aan corona, hadden een falend immuunsysteem. Een vaccin activeert het immuunsysteem. Voor deze mensen is een vaccin zinloos. Want met of zonder vaccin, het bestrijden van virale indringers wordt gedaan door de witte bloedlichamen van het immuunsysteem. Een vaccin verandert daar niets aan. Dit verklaart waarom bij een toenemende vaccinatiegraad de meeste mensen die met corona opgenomen worden, gevaccineerden zullen zijn. Hoe lang gaat het duren voordat dit eindelijk doordringt bij de mensen?

Johan70
Johan70
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Niet zo lang, als de boosters komen, gaan de oogjes denk ik wel open, er wordt door vele deskundige en ,roepende in de woestijn, al anderhalf jaar gezegt, dat coronavirussen muteren als een malle, valt dus niet tegen aan te prikken en dat besef zal echt wel een keer doordringen, althans dat hoop ik maar, men is al 40 jaar bezig een vaccin te vinden voor HIV, nooit gelukt, maar nu zou dit ineens wel zo zijn voor dit “virus”, lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

Inca
Inca
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met steeds meer afgrijzen bekijk ik wat er in het parlement gebeurt. Niet sinds dat virus, het is al veel langer gaande. Jullie zagen het niet. Niet toen mensen met een uitkering alle basis rechten werd afgenomen. Niet toen de woningbouwverenigingen corporaties werden die buurtwerk omvormden tot gluurders die de huurders tot in details voorschreven hoe hun privé leven eruit moest zien. Niet toen mensen uit hun huis gezet werden en als dakloze alle rechten kwijtraakten. Want dat waren toch minderwaardige mensen??

Daar moest je maatregelen tegen nemen. Strak houden, dat uitschot, anders zouden ze een bedrieging gaan vormen voor de gemiddelde VVD stemmer. Links tuig was het, waar ze op hebben kunnen oefenen. Hoe ver kun je gaan, met het ontzeggen van rechten. Welke argumenten doen het goed bij de anderen, die straks aan de beurt zijn. Welke verhalen laat je rond gaan, zodat verzet wordt gezien als crimineel gedrag. Eerst het “linkse tuig”, dan de “rechtse wappies”. En nu is het jouw beurt.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met de komst vam het Coronapaspoort en dus het afdwingen (zie ook de druk van de overheid op werkgevers om werknemers te dwingen tot vaccinatie) van een vaccinatie verliezen meerdere grondrechten.
Lichamelijke integriteit (het gewongen inbrengen van iets in je lichaam is verkrachting) en bewegingsvrijd/prvacy.
De ‘Corana’ app is een zeer geavanceerde enkelband die voor langere tijd en meerdere doelen ingezt gaat worden.
Controle bij o.a. uitbraak van ander virussen, fiscale-, jurischecoflicten, milieudoelen, gedragsstimulatatie en eet/drinkpatroon (suiker/acljocal/sigarettten/vlees limtis).
De ‘Corana’ app is al gekoppeld aan uw digiD. Uw premie ziektekosten verzekering zal ook gekoppeld worden.
De overheid haalt het leven uit het leven.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jos
Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Sterker nog, de qr-code gaat het bsn-nummer vervangen. Zie ook publicatie op digitale overheid 30-9-2019!!
Dit is dus gewoon allemaal vooropgezet en aan de qr-code zit dus al gelijk het hele hebben en houden gekoppeld wat men van u weet met BSN. Nu dus ook of u ‘veilig’ bent en dus braaf en slaafs voorschriften van de staat opvolgt. En straks wat uw (politieke) voorkeuren zijn, hoeveel co2 u uitstoot en of u vlees eet. Hoeveel groene vinkjes u heeft staan en hoeveel rode kruizen. En dan wordt het de vraag wat ze gaan bedenken voor al die rode kruismensen…

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je gewoon simpelweg de laatste jaren de Revu laat passeren, blijkt gewoon dat Rutte aan de voet heeft gestaan, van het ontstaan van een demoniserend, vol stromend met gelukszoekers, zorg vernietigend, woningbouw loos, uitsluitend van anders denkenden, de lange lat club, de angst en tweedracht zaaiende club, de spertijd club, de angst en tweedeling maatschappij en nu via de vaccinatie app inclusief de uitsluiting.
Dit Nederland gaat verder als China en of Noord Korea.

Let ook eens op de tientallen bewindslieden, die onder zijn bewind door het ijs zijn gezakt en met een riante uitkering zijn vertrokken.
Bedankt Rutte sloper van mijn eens zo mooie Nederland.

jan sluiter
jan sluiter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik lees af en toe de ingezonden artikelen op deze site.
Ik ben gevaccineerd. Ik ben tot die beslissing gekomen omdat ik maar niet tot een besluit kon komen om het wel of niet te doen. Het basisuitgangspunt bij mij is en was dat ik rationeel naar de kansen kijk of ik ernstig ziek zou kunnen worden van covid. Die kans is niet heel groot daarnaast ben ik ook nog eens hartstikke gezond, ik sport heel veel, en mijn vetpercentage is zeer laag. om van dat vraagstuk over wel niet vaccineren af te komen heb ik psychologie van de koude grond gebruikt: ik besloot mezelf dan ook te vaccineren zodat ik daar niet meer over na hoef te denken omdat ik niet meer op het besluit kan terugkomen. Achteraf vind ik dit een nogal twijfelachtige redenatie.
Laat ik vooropstellen dat ik niet in de rondgaande complottheorieen geloof en ook niet bang ben voor de mogelijke lange termijn effecten (alhoewel ik mensen die daar wel over twijfelen volkomen begrijp) daarnaast heb ik gedurende mijn leven al zeer regelmatig drugs tot mij genomen dat deze rommel er nog wel bij kan. Ik denk eerder dat de politici in een soort collectieve angstpsychose zitten en elkaar de loef afsteken met maatregelen en ¨oorlogstaal¨ om maar te laten zien hoe besluitvast en ¨sterk¨ ze zijn. Ik doe echter niet mee met deze qr waanzin, het sluit mensen uit en dwingt mensen zich te laten vaccineren. Ik zie die twijfel nu al bij mijn kinderen, ondanks het feit dat ze zich bewust niet hebben laten vaccineren omdat het gezien hun leeftijd 20 en 22 medisch niet noodzakelijk is. Ook hebben ze al corona gehad. Wat me wel zorgen baart is het ophitsen van gevaccineerden door europese politici tegen ongevaccineerden.Dit soort ophitserij hebben we al eerder gezien in de geschiedenis en is een pad die we niet moeten opgaan.Heel fout.

Pascal
Pascal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lieve Ines,
Je bent machtiger dan je denkt, ik voel mij ook soms erg alleen staan maar dan bedenk ik mij dat ik mijzelf kan aanpassen aan de situatie. Ik moet zeggen dat ik in een situatie zit waarin ik mijn eigen omgeving kan inrichten en dankzij deze dystopie nog gemotiveerder ben om steeds onafhankelijker te worden. (Niet iedereen heeft deze luxe) Er word alles aan gedaan om de illusie te wekken dat er geen keuzes zijn en dat je geen keuzes hebt.
Maar dat is de echte illusie.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel.
Het doel lijkt duidelijk: Het vervangen, d.m.v. versluierde massamoord, van de bevolking door immigranten, die niet gewend zijn aan vrijheid, hetgeen de elite die ons allen ziet als slaven goed uitkomt. In de USA zijn illegale immigranten uitgezonderd voor vaccinatie, evenals de elite, net als in de EU.

Lis Stenzen
Lis Stenzen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, ik kan zo’n verhaal niet schrijven maar dit is zoooo precies hoe ik t ook voel.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt gewerkt aan een technologie om mensen te volgen en aan de hand van hun gedrag sociale strafpunten te geven.
Volgens mij wordt er scherp gelet op de reacties binnen de samenleving. Zoals we zien ontstaat er een “wij, zij” cultuur, bewust in de hand gewerkt door een autoriteit.
Daar wordt op gestuurd.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het huidige beleid want het streven om de vaccinatiegraad te verhogen werkt. Het argument van deze categorie ‘onvrije mensen’ is dat ze hun ‘vrijheid terug willen’. Vrijheid heeft voor deze categorie niets te maken met autonomie, persoonlijke keuze of zelfbeschikkingsrecht, maar met ‘doen wat we willen’. Zo denken de despoten de Jonge en Rutte er ook over; wij doen wat we willen en dat is de samenleving aan onze ketting te binden door vaccinatiedwang. Wij zullen u straffen en veroordelen tot uitsluiting.

Als vaccinatie effectief was geweest dan was massavaccinatie in het geheel niet nodig geweest. Dan was vaccinatie van de ouderen en kwetsbaren voldoende geweest en waren er een paar ongelukkigen geweest van de gezonde categorie die wel ernstig ziek zouden zijn geworden.

Van meet af aan is op het verkeerde paard gewed en nu moet ik massavaccinatie zien als de heilige graal? Ik ben gekke Henkie niet.

De plebejer heeft blijkbaar de autoriteit van een vader Rutte of de Jonge nodig, anders was al lang een keer de pleuris uitgebroken.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we ons eens de hypothetische situatie voorstellen dat de wereld geteisterd wordt door een dodelijk virus, dat slecht via massale vaccinatie tot bedaren en/of onder controle gebracht kan worden. Zou de discussie dan nog steeds gaan over inperking van vrijheden, inbreuken op de Grondwet en tweedeling van de samenleving? Ik denk dat we er dan heel anders tegenaan zouden kijken.

Maar het punt is natuurlijk dat bovengeschetste situatie helemaal NIET aan de orde is: het virus is slechts dodelijk of leidt tot ernstige ziekte in een zeer klein percentage van de gevallen en met hoge een voorspelbaarheid wat betreft de karakteristieken van deze groep. Daarnaast is al vanaf het begin van de pandemie duidelijk dat er zowel in preventief als klinisch opzicht krachtige middelen bestaan die verspreiding en ziekteverloop gunstige beïnvloeden:
– Ventilatie: waarom werd er reeds verleden jaar zomer niet groots hierop ingezet?
– “Early treatment” via medicatie zoals ivermectine, hydroxychloroquine etc: waarom staan wij toe dat een louche Minister van eh…”Volksgezondheid” deze behandelmethode straffeloos als kwakzalverij mag bestempelen terwijl op het moment van die uitspraak al veel bekend was over de positieve werking? Waarom staan wij toe dat deze overheid verdere onderzoek ernaar VERBIEDT? Waarom breekt hierover niet de pleuris uit in de Tweede Kamer?
– Waarom houdt de overheid zich op de vlakte als het gaat over een extra boost van de natuurlijke immuniteit via extra vitamines D en C, in combinatie met wat zink?
– Waarom werd ineens het natuurlijk immuniteit “verhaal” überhaupt losgelaten en kwam die obsessieve vaccinatie geilheid plotseling in zwang en waarom stelt NIEMAND uit de media deze vragen?

En zo is er nog een hele rij van de ECHTE vragen.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, demissionair kabinet overtreedt de Grondwet en de Tweede Kamer, wiens taak het is de regering te controleren op misbruik van hun machtsmonopolie, is vooral druk met het controleren van Gideon van Meijeren. De samenzwering van de staat, de media, een flink deel van de wetenschap en het grotere bedrijfsleven begint nu steeds duidelijker te worden. In Nederland en daarbuiten. Ofschoon, het vooral de Westerse wereld lijkt te zijn. Kortom, daar waar de tentakels van de globalisten invloed hebben. We zien hier het einde van de democratie. De checks en balances blijken niet te functioneren. Of, in de woorden van Cersei Lannister: “Is that your shield, Lord Stark, a piece of paper?”

Lex
Lex
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima stuk. Ondanks dat ik mezelf wel heb laten prikken, voornamelijk omdat ik dit wel zag aankomen en niet principieel genoeg ben om er niet aan mee te doen. Het is ronduit schandalig dat onze ‘volksvertegenwoordiging’ dit toestaat.

Heleen
Heleen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Lex

Beste Lex,

Helaas moet ik u mededelen dat u, door het simpelweg meedoen met de hysterie van het vaccin, bijdraagt aan de situatie van tweedeling die nu ontstaat. In principe ben ik absoluut voor zelfbeschikkingsrecht als het gaat om de keuze wel of niet te vaccineren. Als je echter ziet aankomen waar het op uitdraait en je doet alsnog mee, dan draag je gewoon bij aan het ontstaan van de tweedeling. Dan ben je medeschuldig.

MarjoVrij
MarjoVrij
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weer prachtig ge/omschreven Ines.

Constance
Constance
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, je hebt weer een pracht column geschreven.

Sandra
Sandra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je wel Inez voor het harde werk wat hierin zit. Een heldere opsomming van hoe de zaken ervoor staat. Mijn hoofd is boos maar mijn hart huilt…kunnen we dit nog stoppen?

Theo Prinse
Theo Prinse
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is niets mis met Apartheid. Het betekent gewoon zelfbeschikking. Apartheid in Zuid Afrika is begonnen door de Engelsen die daar ook de Blanke Nederlandse boeren in concentratiekampen staken. Apartheid is een Afrikaner vertaling van de Engelse tegenhanger. Onder de van oorsprong Amsterdamse president Hendrik Verwoerd begon een proces van de thuislanden om negergemeenschappen eigen land en bestuur te geven. Na de ruil van de gevallen heilstaat Sovjet Unie voor een communistisch ANC neger Zuid Afrika kwam de Anglikaanse (aarts) bischop en ANC en Palestijnen ondersteuner Desmond Tutu met Israel Apartheids staat. Apartheid is gewoon een communistische Black Lives matter slogan

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Meneer Prinse, ik ben bekend met dit soort redenering, doordat ik vijf jaar op een site heb vertoefd – welke zal ik hier even in het midden laten, maar uw naam ben ik daar van tijd tot tijd ook wel tegengekomen – die achteraf bekeken werd gedomineerd door angst. Dóódsangst om qua denken op een verkeerd, “links” gedachtenpaadje te belanden, wat bijna alle ‘reaguurders’ op bedoelde site onder meer pathetisch deed vasthouden aan het denkbeeld, dat het Zuid-Afrika van de Apartheid zo’n wondermooi, fantastisch land was geweest, en de Apartheid-zelf zo’n volkomen begrijpelijke, zelfs noodzakelijke maatregel, gezien “de omstandigheden daar.” En wie het ook maar waagde, om dit denkbeeld in twijfel te trekken, werd al gauw verdacht van gebrek aan patriottisme en/of ‘linkse sympathieën’ Toch zeg ik u hierbij, dat het naar mijn overtuiging zeer goed mogelijk is, om zowel het linkse- als het ‘zwarte’ gedram over alles en nog wat te verfoeien, en er tegelijkertijd van doordrongen te zijn, dat de Zuid-Afrikaanse Apartheid GEEN goede zaak was, omdat ze was gestoeld op verkeerde elementen als zelfingenomenheid, bekrompenheid en bigotterie. Zoals gezegd wilden/willen slechts degenen, die als de dood zijn om voor ‘links’ versleten te worden, dat niet zien – wat volgens mij dus een vorm van doorslaan naar het andere uiterste is.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is eigenlijk de reden dat men zich niet laat vaccineren, dat zou ik graag weten. Het is bekend dat ik in deze discussie anders staat maar ik kan iedereen verzekeren dat ik heel erg om vrijheid geef zeker gezien mijn afkomst en juist daarom. Ik wil dus juist geen gevaar vormen voor een ander en uiteraard wil ik voorkomen dat ik zelf ziek wordt. Dus ga ik straks ergens heen met de wetenschap dat er ook mensen zijn die mij eventueel het virus nog steeds kunnen doorgeven. Ik lees graag de meningen hierover. Ik hou van politieke vrijheid maar of dit daar onder hoort daar heb ik mijn twijfels over.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Heb een medisch probleem, waardoor ik niet gevaccineerd mag worden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Het is vanzelfsprekend dat u zich dan niet laat vaccineren. Wel vervelend voor u, vind ik,dit soort beperkingen.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het gebruik van chemicaliën in je lichaam is vrijwel altijd schadelijk. Medicijngebruik moet je dus tot een minimum beperken omdat de meeste bijwerkingen op langere termijn schadelijk zijn. Ik besef dat je niet altijd zonder kunt, maar er wordt bewezen veel en veel te veel voorgeschreven en na verloop van tijd verhoogd, zogenaamd uit voorzorg. Daarom lopen er nu miljoenen mensen in Nederland rond met een verminderd immuunsysteem. Nu verplicht men een vaccin, dat het eigen immuunsysteem beïnvloedt en waarvan de uitwerking op lange termijn niet bekend is. Daarom heeft minister de Jonge bij aankoop van deze
vaccin aan de Tweede Kamer geschreven in de samenvatting, dat de samenstelling van dit vaccin nog nooit eerder op mensen is toegepast.
Hoe durft deze minister te beweren, dat alleen vaccinatie tegen het virus helpt en anders wordt je gegarandeerd ziek? Mijn immuunsysteem werkt uitstekend, mede omdat ik niet preventief medicijnen slik en gezond leef zonder drugs en andere troep.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Helaas zijn plantenextracten vaak niet sterk genoeg om bepaalde ziekten te verhelpen. Medicijnen kunnen dat wel maar ik ben met u eens dat je niet bij elke pijntje aan de pillen moet. Ik ben nooit echt ziek dus zal mijn immuunsysteem vats goed zijn maar toch ga ik voor vaccinatie omdat het om besmettelijke ziekte gaat. Ik wil mij kunnen vrij bewegen en daar moet ik dus ook aan meewerken. Maar straks zit je in een menigte van gevaccineerde en ongevaccineerde mensen en dus ook mogelijk ziekteverspreiders. Als gevaccineerd persoon hoor ik mij veilig te voelen maar besmet kan ik nog altijd raken zoals al gebleken is weliswaar met mildere klachten. Ik heb begrip voor mensen zoals Gussel die door medische klachten niet gevaccineerd mag worden en zo zijn er meer. Maar ik vind nog altijd dat het virus ons van de vrijheid beroofd en niet de politiek al is daar heel veel aan te merken en ik met veel niet eens ben. De tweedeling van de maatschappij is er toch wel ongeacht het vereiste bewijsje van inenting. Veel mensen vragen nu ook al of je ingeënt bent omdat zij toch niet zeker van een ander zijn. Het komt op hetzelfde neer.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik ben niet gevaccineerd en ga dat ook niet doen voorlopig. Mijn reden is simpel: bij twijfel niet doen. Er is zo verschrikkelijk veel informatie, zowel voor als tegen, dat ik er voor mezelf niet uit kan halen wat waar is en wat niet. Daarnaast heb ik – met reden, zie hun beleid en leugens tot nu toe, ook in andere dossiers – niet veel vertrouwen in de mensen die ons steeds dwingender de prik willen opleggen (mark, hugo en jaap). Ook big pharma heeft waarschijnlijk het eigen belang meer op het oog dan het mijne en keurt het eigen vlees uiteraard goed. Msm speelt een kwalijke rol door slecht 1 kant van het verhaal – dat van onze regering – positief te belichten. Verder zie ik gerenommeerde deskundigen, tot nobelprijswinnaars aan toe, volledig afgebrand worden als zij tegen de vaccins waarschuwen. Zij zetten hun reputatie en carriere op het spel, dat vind ik niet niks en zit wel degelijk ergens in mijn achterhoofd. Tot slot is het zo dat als je het vaccin eenmaal hebt genomen, het er niet meer uitgehaald kan worden als het toch anders blijkt te zijn dan onze regering ons voorspiegelt of je spijt krijgt. Mocht ik op termijn echter toch gaan ‘geloven’, dan kan ik altijd de prik nog nemen. Tot die tijd vind ik een etentje of vakantie niet belangrijk genoeg om mijn gezondheid op het spel te zetten.
Dat dit alles tot grote tweespalt en onverdraagzaamheid leidt, is afschuwelijk en daarvan acht ik de risico’s en gevolgen groter dan van corona zelf, wat inmiddels het geijkte viruspatroon lijkt te volgen, steeds besmettelijker maar ook steeds minder dodelijk en schadelijk.
Hoop dat u zo wat meer inzicht heeft gekregen in mijn motivatie.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

De twijfel geldt voor ons allemaal. Ik weet het ook niet of ik na tien jaar een zombie wordt of niet. Maar gezien andere vaccinaties in mijn hele leven kan in alleen concluderen dat ik geen negatieve dingen heb ooit ervaren. Ik denk dat hier de twijfel ontstaan is door de snelheid van het invoering van dit vaccin. Jarenlang is ons verteld dat het minstens tien jaar duurt voordat een vaccin er is en nu ineens binnen een jaar. Ook ik kreeg mijn twijfels over. Maar zoveel vertrouwen kon ik nog opbrengen om van het goede uit te gaan dat men niet uit is om de mensheid uit te roeien. Daar zitten teveel controles voor tussen dat deze complottheorie echt vergeten kan worden. Maar zeker is niets en er zijn mensen die na de vaccinatie negatieve verschijnselen kregen. Maar dat zit ingebakken in die tien jaar ontwikkeltijd voor een vaccin. Maar wat zou gebeuren als wij tien jaar zouden wachten?

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dank voor uw reactie. Ik vind het bijna knap dat u nog zoveel vertrouwen heeft dat u uw lot in de handen van mark, hugo en jaap heeft durven leggen. De tijd zal leren of dat vertrouwen terecht is geweest. En ik hoop van harte dat u over 10 jaar geen zombie bent, lijkt me niet alleen funest voor uzelf maar ook voor de resterende ongevaccineerden…

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Mijn vertrouwen is niet gericht aan deze regering in tegendeel maar aan mensen die echt meer van weten en waar de regering niet helemaal omheen kan. Ik vind niet goed dat virologie een risicoberoep aan het worden is alleen omdat men een vervelende boodschap brengt. Het is helaas niet anders. Ik vrees niet een zombie te worden maar de wildgroeiende populatie zal zelf voor zorgen dat mensen op termijn elkaar uitroeien door gebrek aan primaire levensbehoeften en ruimte. En dan zal vaccinatie weinig van invloed zijn.

dolphin
dolphin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik laat me niet genetisch manipuleren. Ik vind mijn huidige genen prima. Dat de shots in enkele maanden ontwikkeld zijn, zonder dierproeven, zonder jarenlange tests, het is een nieuwe techniek en is dus experimenteel. Dat het gepushed wordt door politici en belanghebbenden, terwijl anti-virale middelen verboden zijn, werkt ook niet in het voordeel. Daarnaast hoor ik onafhankelijke (gepensioneerde) experts, maar ook moedige experts, die hun baan, inkomen en standing riskeren goede anti-shot argumenten geven, die niet tegengesproken, maar genegeerd worden. (shot-doden, misdadige kindershots, verbod anti-virale middelen, risico’s door vaccinatie tijdens een epidemie, mondkapjes) Deze vertrouw ik meer dan afhankelijke pro-shot ‘experts’ en influencers. De overduidelijke leugens van politici en media, de inkonsekwenties in beleid die duidelijk een ander doel dan volksgezondheid dienen, zorgen dat de huidige macht totaal niet vertrouwd kan worden. De grondwetschendingen zorgen dat ik dit beleid volop zal tegenwerken.

Johan70
Johan70
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  dolphin

Helmaal mee eens, bij een totalitair regime verdwijnt de vrije meningsuiting en doet de sensuur en uitsluiting van anderdenken zijn intrede, dit is nu duidelijk het geval.

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mijn immuunsysteem heeft mijn hele leven uitstekend gefunctioneerd. Ik ben nooit ziek, een flinke verkoudheid of zet milde griep daargelaten.
Het is bekend dat een immuunsysteem sterker wordt door te ‘vechten’.
Ik ben een groot voorstander van natuur wanneer de keuze is tussen natuurlijk of gefabriceerd.
Het cijfermatige risico van Wuhan is vergelijkbaar met dat van griep.
Hoewel ik tot een risico groep behoor, vind ik dat risico niet te groot om daar een experimenteel vaccin voor in mijn lichaam te laten spuiten.
De hoeveelheid geluiden dat natuurlijke overwinning van het virus betere bescherming biedt nemen exponentieel toe.
Wanneer ik m ga laten vaccineren betreed ik het terrein van de angst en daar heb ik geen zin in. Ik ben angstvrij, al bijna 2 jaar. Ik zie hoe anderen er aan toe zijn m.b.t. die angst – nee dank u.
Last but bot least…:wanneer dit virus 10 jaar geleden ‘op de markt’ was gekomen waren deze maatregelen NIET genomen. UITSLUITEND omdat de definitie van wat een pandemie is volgens de WHO in 2009 is gewijzigd (verruimd…) zitten wij nu met deze maatregelen. Was die definitie niet gewijzigd, dan had iedereen gewoon dóórgeleefd.
Ik ga me niet laten opnaaien door een definitie van een volkomen malafide en corrupte organisatie als de WHO… kol nou.
Dáár heeft u mijn redenen om me niet te laten vaccineren.
N.b.: geen énkele van deze redenen zegt ook maar iéts over de ernst van een mogelijke besmetting bij een willekeurig mens. Jazeker, je kúnt eraan doodgaan.

lobe
lobe
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

u schrijft iets en heeft opheft over iets dat al praktijk is voor de vaccinate documenten.

Jammer is het dat u nu pas wakker wordt.

als jaren worden mensen beperkt in hun bewegingsvrijheid, wordt er onderscheid gemaakt op basis van in de persoonsgebonden medische zaken, als dan iet het gevolg van eigen keuzes.

op dit moment moet je per jaar verplicht 385 Euro betalen aan eigen bijdragen en 225 euro aan medicijn bijdragen als je de pech hebt medische aandoeningen te hebben.
je heb geen enkele keuze je moet betelen en dat geld kun je niet vrijelijk besteden, 625 euro (nu op dit moment) in totaal elk jaar weer dat je minder hebt te besteden.
als je pech heb ben je ook nog eens je rijvaardigheidsbewijs kwijt en wordt je extra beperkt in je vrijheden. Openbaar vervoer is duur en slecht geworden en lijkt eerder op overheid vervoer dan op openbaar vervoer als de beschikbaarheid en dekking zit.
dienst regelingen zo gemaakt dat schoen ne overheid instelling of semi overheid instelling goed bediend wordt de rest onmogelijk als je verder buiten de (rand)stad woont.

de keuze vaccineren of niet vaccineren is een keuze met voor en nadelen voor beide kanten. Vergeet niet dieren worden tegen hun wil gevaccineerd en die hebben ook rechten. Ze worden gevaccineerd tegen tegen zieketen omdat dan de mensen beschermt zijn.

in het geval van SARS-CoV-2 is het dat de cijfers zeggen dat mensen die gevaccineerd zijn minder problemen hebben dan die niet gevaccineerd zijn. Dat gevaccineerden zelfs de zorgen ontlasten als ze toch geinfecteerd raken.

op een gegeven moment heef iedereen de keuze gehad en alles afgewogen. wat bij die keuze hoort. Dan moet je dat ook accepteren als je meer of minder mag gebaseerd op je keuze.
maar dat wil men niet en begint dan in een krom te praten

Annette
Annette
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  lobe

Waarom praten mensen toch steeds over “consequenties”? Ik kies ervoor niet mee te doen aan dit experiment, maar kies daarmee niet voor uitsluiting. Dat doet dit regime.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  lobe

Een keuze met het mes op je keel is geen keuze.

Theo van Eekelen
Theo van Eekelen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Corona is een risico voor je gezondheid. Stel dat de kans op overlijden groter wordt, bijv. 50%, schrijf je dan nog hetzelfde artikel?

jan sluiter
jan sluiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van Eekelen

het risico is geen 50%, het risico is enorm klein. Het is een onzinnige vraag. Niet alleen corona is een risico voor de gezondheid., die lijst is onuitputtelijk.

Jeroen
Jeroen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van Eekelen

Als dat zo is, hoeft er geen enkele overheid lockdowns af te kondigen, dan gebruikt ieder zijn gezonde verstand en blijft vanzelf wel weg. Iedereen heeft ondertussen wel in de gaten dat corona geen hele enge ziekte is.

lobe
lobe
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van Eekelen

als je naar de sterft cijfers kijkt zie je dat door Covid in een minder mensen overlijden aan andere ziekten, beetje gek toch?

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van Eekelen

Er zijn zoveel risico’s, ook auto’s, keukentrapjes, sporten, roken, de deur uitgaan, binnenblijven, drinken, verkeer, zwemmen, vakantie, werken, medicijnen, genotmiddelen, seks, lopen, noem maar op. Als je zo redeneert, hoef je niet eens een risico te nemen, dan heb je al geen leven meer. Ik kan u garanderen dat als een van deze zaken een 50% risico op overlijden gaf, ze al waren afgeschaft. Overigens, leven op zich geeft tot nu toe 100% zekerheid op overlijden.

jan sluiter
jan sluiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van Eekelen

ik stel voor dat u deze link https://qcovid.org/ eens aanklikt. Dit is een covid risico calculator van de universiteit van oxford. Deze calculator is overigens gebaseerd op de A-variant. Laten we om discussie te voorkomen uitgaan van de hypothese dat de india variant 4 keer zo besmettelijk is. Zelfs dan blijven de kans om in het ziekenhuis te komen laat staan er aan te overlijden voor het overgrote deel van de mensen zeer klein. Veel mensen overschatten de kans enorm. Ik merk dat zelfs bij mijn universitair wiskundig opgeleide collega´s. De ratio laat ze in de steek, de angst zit er goed in. Hugo en Mark, het OMT en het RiVM en niet te vergeten de media hebben hun werk ¨goed¨ gedaan

vlierbloesem
vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan sluiter

Bedankt voor de link.

De kans dat ik met een dobbelsteen een 6 gooi is iedere gooi gelijk. Ook als ik 90 dagen lang blijf dobbelen. De kans blijft 1 op 6.

Een calculator die de kans met 90 vermenigvuldigt is geen correcte kansberekening calculator.

Volgens deze calculator loop ik alleen op leeftijd al een hoog risico, terwijl ik niets mankeer. Ook nog nooit opgenomen hoefde te worden, omdat ik nooit iets mankeerde. Voorzorgsmaatregelen worden in de berekening niet meegenomen.

Kunt u zich herinneren dat er een oorlog werd begonnen met als argument een ondeugdelijke universitaire rapportage over massadestructie wapens ??

jan sluiter
jan sluiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  vlierbloesem

het enige wat uw reactie aan toont is dat u totaal niets van statistiek begrijpt. jouw redenatie is de volgende. De kans dat je dood gaat aan corona is 50%. Je gaat namelijk dood aan corona of niet dood aan corona

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan sluiter

De kans dat iemand ziek wordt van het corona virus is afhankelijk van het inademen van besmette lucht en helaas kan de besmetting ook via de ogen binnenkomen. Hoe veel besmette mensen iemand tegenkomt is lastig te achterhalen, maar er zijn wel gegevens die een inschatting mogelijk maken. Hoeveel virusdeeltjes worden ingeademd is nog moeilijker vast te stellen, maar wel mede bepalend voor de mate waarin iemand van de besmetting ziek wordt. De calculator houdt daar geen rekening mee.

Het besmettingsrisico wordt beperkt door verdunning van de besmette uitgeademde lucht en door filtering. Buiten is minder besmettingsrisico dan binnen. In een geventileerde ruimte is minder besmettingsrisico dan in een afgesloten ruimte. Een masker blijven dragen in de winkel vermindert het risico. De calculator houdt daar geen rekening mee.

Dat corona virus geeft niet alleen maar het risico te sterven. Het richt schade aan in het lichaam van een besmet persoon, die meer of minder ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Die schade kan ziekte en dood veroorzaken als het virus zelf allang is overwonnen. Helaas lijden veel mensen langdurig aan de veroorzaakte schade. De calculator houdt daar geen rekening mee.

Nog steeds is het bij kansberekening onjuist om het risico met 90 te vermenigvuldigen omdat de calculator uitgaat van 90 dagen. Bij kansberekening blijft bij gelijke factoren de kans elke keer gelijk.

jan sluiter
jan sluiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vlierbloesem

ah u trekt de cijfers van dit instituut in twijfel. Laat me raden u denkt dat ze hoger zijn, zeker angst voor dit virus?

vlierbloesem
vlierbloesem
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan sluiter

Mis Jan, ik denk dat de calculator niet deugt.

Johan70
Johan70
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo van Eekelen

Auto rijden, vliegen, sporten, enz, enz, is ook een risico voor je gezondheid, maar stoppen daarmee dan, angsthaas

63
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x