Woke Woensdag – Van D66 Woke-onderwijs tot de l*l van de week

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de Woke Woensdag van 14 juli 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Onderwijs volledig Woke dankzij D66-minister Ingrid van Engelshoven

Ondanks hevig verzet en moties van de Tweede Kamer gaat D66-minister Ingrid van Engelshoven stug door op het door haar ingeslagen diversiteits- en inclusie-pad. Met hulp van de EU moet en zal ons onderwijs woke worden. Met uiteraard genderneutrale toiletten naast ieder leslokaal.

D66-activist Van Engelshoven over de toekomstige wetenschapper: “‘De ideale wetenschapper’ moet niet langer als ‘wit, man, energiek, passievol, altijd beschikbaar, gezond en zonder zorgtaken’ worden gezien.”

Kanshebber OpinieZ Deugbokaal 2021

Tussen het geweld van de dagelijkse, niet aflatende stroom Deugtweets van onze BN’ers, influencers en politici, trok een opvallende Deugtweet van vliegreizenverkoopster Elske Doets de aandacht van onze Deugbokaal-juryleden. Elske betrad het strijdtoneel met een zorgvuldig gecomponeerde Deugtweet vol gelaagde betekenissen. Haar opening “Bekentenis” is een bijzonder intieme, emotionele binnenkomer, die iedere lezer bij de nieuwsgierig gemaakte lurven pakt. En dat met slechts één woord. Hulde! De geheimzinnige data, de volstrekt nieuwe hashtag #deconsumerism, de gewaagde aanval op duurzaam consumeren, haar verslaving en de wil om af te kicken maken het af. Het zijn de meest opvallende ingrediënten van deze Toptweet.

Mocht Elske eind dit jaar tot de winnaars behoren, dan kunt u uiteraard een diepgaande analyse van deze tweet verwachten in het juryrapport. Ondertussen kunt u Elske steunen in haar afkickproces door haar met een stimulerende en motiverende tweet een hart onder de riem te steken.

Wokeballen

Zoals u wellicht weet is nog geen 1% van de Nederlanders veganist en minder dan 5% vegetariër. Kortom, bij zulke percentages dient de Hollandse gehaktbal vol vies vlees natuurlijk te verdwijnen om plaats te maken voor een diverse en inclusieve Wokebal. De aftrap vindt plaats in Arnhem op het stadhuis van PvdA-burgemeester Ahmed Marcouch.

 

Arm BIJ1

BIJ1 wordt nog altijd slecht begrepen in Nederland, getuige het grote aantal verontwaardigde reacties onder en boven de BDS-tweet van de Amsterdamse BIJ1-voorman Jazie Veldhuyzen. De partij is niet een beetje Woke maar Woke tot in de tenen. En echte Wokies haten nu eenmaal Israël, dat racistische koloniale project van die verschrikkelijke Joden zionisten, die lukraak Palestijnse vrouwen en kinderen vermoorden, steeds meer Arabisch land bezetten en LHBTI’ers stenigen en van daken gooien. Een beetje Wokie kan een Joodse natie, waar aan de ingang van bussen, treinen, stranden, parken, restaurants en discotheken borden hangen met de tekst ‘Voor Arabieren Verboden’ niet anders dan uit de grond van zijn hart haten. Maar leg dat de door apartheidsdenken aangetaste Nederlander maar eens uit…

Is het een idee om de inmiddels partijloze oud-premier Dries van Agt erelid te maken van BIJ1? Hij zou als geen ander duidelijk kunnen maken wat het antisemitische anti-zionistische Woke-gedachtegoed inhoudt.

 

Kritische Rassentheorie-ontgroening

Een tip voor de komende eerstejaarsrituelen in onze universiteitssteden?

 

Wokies cancelen Wokie

Ook in Wokeland is niets zeker. Ook jouw carrière als diversiteits- en inclusiviteits-promoter kan in één klap beëindigd worden op het publieke cancel cultuur-schavot, door je werkgever, collega’s en vrienden.

 

Racistische huishoudelijke apparaten

Wie het eenmaal heeft gezien kan het niet meer ‘ontzien’. Een groot deel van de huishoudelijke apparaten is wit. Vooral de apparaten in de armere wijken. En omdat daar veel ‘mensen van kleur’ wonen worden ze ongewild dagelijks geconfronteerd met de kleur van racisme en onderdrukking. Dat hier sprake is van geraffineerde opzet werd deze week ontdekt door professor Mary K. Anstruther.

 

Lees- en kijktips

Het OpinieZ Woke watchers-team beveelt aan:

Black Lives Matter ontmaskerd

Een jaar lang heeft Ami Horowitz als embedded journalist gewerkt binnen de Black Lives Matter-beweging, met als doel het werkelijke karakter van deze organisatie bloot te leggen. Het resultaat van zijn onderzoek is schokkend.

Ami in gesprek met SkyNews over de totstandkoming van zijn documentaire.

 

Start uw eigen Woke-cult

Altijd al een cultleider willen worden waar mensen met ontzag naar opkijken? Een cultgroep leiden met volgelingen die alles wat je zegt onvoorwaardelijk geloven? Die jou door dik en dun steunen en je desnoods met geweld zullen verdedigen? Dat treft. Cult-items genoeg. Klimaat, Genderisme, Kritische Rassentheorie; de onderwerpen liggen vandaag de dag voor het oprapen. Het is slechts een kwestie van de juiste technieken toepassen. Tijd voor een korte zomercursus:

 

Mr. Woke Canada blijkt Cubaanse liefdesbaby

Heerlijk vakantieartikel. Met in de hoofdrollen een ouder wordende playboy, een sigaren rokende vrouwenveroveraar, een jonge, wilde mannenverslindster en een Cubaanse liefdesbaby.

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

Yippie! Het is Non-Binary Awareness Week!

Het is feest deze week. COC Nederland organiseert een pretweek vol Gender-bewustwording, waar velen in ons land reikhalzend naar hebben uitgekeken. Kent u de begrippen “genderqueer”, “gender non-conform”, “agender”, “genderfluïde” en “bigender”? Of de “ommigenon-binaire mens? Wist u dat deze personen graag worden aangesproken met de voornaamwoorden die/diens of hen/hun, waarbij hen enkelvoud is? En wist u dat non-binaire mensen zich ook soms masculien of feminien kunnen voelen?

Het duizelt u een beetje? Geeft niks. Daarom gaat COC Nederland u in deze Non-Binary feestweek uitleggen hoe u vanaf nu mensen aanspreekt en begroet. Stel gewoon bij iedere nieuwe ontmoeting de vraag: Hoe wil je het liefst aangesproken worden? Dan zit je altijd goed.

Kortom, koop een regenboogshirt, jurk of schoenen. Neem je regenboogvlaggen, toeters en feestneuzen mee en laat het feest beginnen! Vier Happy Non-Binary Awareness Week!

Kent COC Nederland de Cupioseksueel al?

De ontdekking van nieuwe Gendertypes gaat zo snel dat zelfs COC Nederland weleens een nieuwe Gender over het hoofd ziet. Sinds deze week is er de Cupioseksueel. Een korte duiding van deze ontdekking:

Transbaby

Transechtpaar bevalt thuis van transbaby. Van conceptie, bevalling naar geboorte. Beleef het mee in een handvol tweets.

Opgelet: het draadje bevat verontrustende teksten en beelden.

 

Verdedig je kinderen

Nu het onderwijs overspoeld wordt door Kritische Rassentheorie en Gendergekte staan steeds meer ouders op tegen deze voor hun kinderen zo gevaarlijke ontwikkeling en klagen de leraren en schoolbesturen aan. Hier een Amerikaans voorbeeld, dat hopelijk ook in ons land snel navolging krijgt.

 

L*l van de week

Voor paal staan tot kunst verheven.

 

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
17 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“De ideale wetenschapper’ moet niet langer als ‘wit, man, energiek, passievol, altijd beschikbaar, gezond en zonder zorgtaken’ worden gezien.”

Ongelofelijk wat een dom verhaal en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat opvallend veel vrouwen tegenwoordig uitblinken in idiote ideeën en uitspraken. ‘De ideale vrouw’ kan ik er zeker niet tussen vinden sterker nog dit soort figuren doet mij walgen.
Wat een triestheid.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Ben het als vrouw volkomen met u eens. Gelukkig zijn er ook nog verstandige vrouwen, maar helaas die blèren niet en krijgen daardoor minder aandacht.

Neef Jansen
Neef Jansen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Heeft iemand al gezien dat wetenschap integraal gecanceld wordt omdat het zogenaamd racistisch is? Mij persoonlijk zou het niets verbazen als ik dat eerdaags verneem. Dat wetenschap voortaan verboden is. En dat kritische en zelfstandig denkende mensen ook verboden zijn. En dat uiteindelijk iedereen die een bril draagt, bijvoorbeeld, ook verboden wordt.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Neef Jansen
Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Overtuigingen zijn gevaarlijker dan leugens. Als je eenmaal de leugens doorziet kom je als vanzelf bij de overtuigingen uit!

“De ideale wetenschapper’ moet niet langer als ‘wit, man, energiek, passievol, altijd beschikbaar, gezond en zonder zorgtaken’ worden gezien.”

Volgens mij is het zo dat alleen meneer van Engelshoven een dergelijk beeld heeft over de wetenschapper waarvan ze stelt dat anderen een dergelijk beeld over de wetenschapper hebben. Ik heb ze nog nooit ontmoet, gaat denk ik evenmin gebeuren!

‘De ideale wetenschapper’, hmmm, transgender Van Engelshoven heeft dus dé ideale wetenschapper voor ogen, d.w.z. de socialistische wetenschapper. Dé ideale wetenschapper bestaat echter niet, waarschijnlijker is het tegenovergestelde; een wetenschapper is een vervelend persoon dat je de hele dag confronteert met zaken die je eigen overtuigingen en opvattingen dragen.

Kortom, de wetenschap is al lang geleden afgeschaft, alleen om andere redenen. Maar dat is met alles waar de socialist met de vieze vingers aanzit; het onderwijs, de geschiedenis, politiek, samenleving etc etc.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Als vrouw ben ik het zeker ook met u eens. Die BLM en woke vrouwen zijn ernstig gestoord. Maar minister van Engelshoven ook met haar idi@te plan met dat gender gedoe. Dat gaat ziekelijk ver.

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat ik ook maar een wokeclubje begin. Krijg ik tenminste duizenden euro’s subsidie, zonder te werken voor mijn geld. Ik hoef alleen maar verkleed te gaan en te schreeuwen over hoe discriminerend we zijn.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De video halverwege het artikel ‘Mind control made easy’ (zomercursus) sterkte mij in de overtuiging dat de hele klimaatveranderings-propaganda een vorm van pseudo-religieuze hysterie is en dient om mensen mentaal te beheersen.
Het bevat dezelfde kernelementen als: geloof in een hoger doel, groupthink aanmoedigen, het goochelen met termen als liefde, wereld redden, solidariteit, toekomstige generaties, en natuurlijk het opofferen van het eigenbelang ook al is het nog zo onredelijk.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er is iets HEEEL engs aan de gang in de wereld. Die BLM en woke lui maken misbruik van alles. ook politici als Ingrid van Engelshoven en Frans Timmermans zijn enorm griezelige mensen. ik vind hen dood eng.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Engelshoven zou de prioriteit moeten leggen op goed onderwijs, waaraan het heden ten dagen aan ontbreekt. De hersenspinsels van de wokers zouden dan ook geen aandacht krijgen, omdat men geleerd zou hebben zijn of haar verstand te gebruiken en de woke gedachten zou dan geen voedingsbodem hebben.

Alysa
Alysa
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

En hen verstand dan?!

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

Wanneer je een normaal lesprogramma aanbiedt, dan zal het merendeel inzien dat die wokegedachten een afwijkende norm is. Helaas zal je niet iedereen kunnen bereiken, maar ga niet het afwijkende als normaal propageren.

audio1958
audio1958
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Men denkt een leefbare wereld te creëren maar bereikt het tegenovergestelde. En iedereen wil een (zinloze) bijdrage leveren. Triest.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Die docu van Ami over BLM is ontluisterend, zeg…….. Alleen die dominee van kleur lijkt goed bij de tijd. De rest zijn marxistische griezels.

H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk mijn voornemen is simpel, zodra er een groep manspersonen is, die een demonstratie gaan opzetten, omdat zij geen kinderen kunnen baren, dan trek ik mijn wandelsandalen weer aan en zoek ik weer contact, met wat oudere balletjes van het mannelijke geslacht, om gehuld in een Geel rompertje mee te lopen en daarbij het lied te zingen van: Bijna 18 Miljoen mensen op dit hele kleine stukje aarde trap hun niet de grond in, maar laat ze in hun waarde.

RUTTUP.

Jpt
Jpt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik las vorige week iets over prullenbakken voor ongestelde mannen in Duitsland.

H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jpt

Dat begint er al op te lijken.

Frans B
Frans B
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Okay, dus de ideale wetenschapper is een donkere passieve energieloze nooit beschikbare zieke vrouw (m/v/x)
Blij dat ik het weet! Daar gaan we nog veel van horen!

17
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x