Feiten doen er niet toe als het over Palestijnen gaat

De droom van de Pezzonovanti in Den Haag en Amsterdam

Palestijnen, Joop Soesan, Israël, Kaag, subsidies, NGO, feiten, column

Foto:

Arme Palestijntjes. Ze snappen er ook niks van: dat samenwerken met ons, Israël, op zoveel gebieden. Werken aan een betere toekomst, samen met elkaar. Dat kan toch niet! En nu hebben die Joden ook nog Arabische ministers, rechters, officieren, schoonheidskoninginnen, journalisten en TV-persoonlijkheden….nee:  ze snappen er niks van. Simon Soesan bericht vanuit Israël.

 

Miesjponum

Misschien moeten we ze voor een paar dagen naar de Dam sturen, waar je – onder de bescherming van Miesjponum Halsema – alles kunt zeggen en schrijven wat je wilt. Echt: alles. En het hoeft geeneens feitelijk waar te zijn. Nou ja, alles, dat is ook overdreven want je mag niet met feiten komen, dat is uitlokkerij. En zeker niet met de Israëlische vlag, dan zoek je bonje en word je gearresteerd. “Koop niet bij Joden” is de nieuwe leus van Miesjponums Amsterdam.

En de Palestijnen zelf? Zelfs zonder diegenen die een Joods lichaamsdeel kregen van een Joodse donor? Die mogen niet deelnemen aan dit verdienmodel. Want het is een verdienmodel. Je gaat naar de Nederlandse overheid, laat ze een plan zien voor een nieuwe stichting, ik zeg maar wat ’tegen het stelen van Palestijnse olie in Israël’ en hup, daar ga je: niemand die de feiten controleert. Het is tegen Israël? Hier even tekenen en u krijgt subsidie, bureauruimte en salarissen. Want het is zo belangrijk.

En niet zeuren met die homo-verhalen in Teheran, dat loopt niet zo’n vaart. De Nederlandse militaire attache in Teheran zei dat het allemaal best meevalt, dus voor zoiets stoms geen subsidie.

 

 

Blonde moslima

Qatar en Egypte gaven onlangs zelfs toe dat het sturen van contant geld naar de Hamas-miljonairs niet bevorderlijk is voor het Palestijnse Volk en besloten om de Hamas geen cent meer te geven en een andere manier te gaan zoeken om te verzekeren dat het geld eindelijk bij de Palestijnen aan zal komen. “Onzin”, zegt Miesjponum. Dat mag je op de Dam niet zeggen. Concentratiekampen in Israël waar Palestijnen vermoord worden? “Ja!”, zegt Miesjponum vrolijk en probeer maar niet de waarheid te zeggen, want dat is ophitserij en daarvoor draait u bij Miesjponum de bak in.

Sturen Arabische landen geen geld meer naar de Hamas? Dan is de Blonde Moslima uit Den Haag nog altijd bereid om klakkeloos geld over te maken. En mocht het stomme gepeupel daar dan vragen over stellen dan lul je een uur in de wind en mogen die stommelingen proberen te begrijpen wat je eigenlijk zei. En in het ergste geval kun je de lievelingsuitdrukking van de huidige Junta gebruiken: “ich habe es nicht gewusst”.

 

 

Bescherming

Na de moordaanslag op Peter R. de Vries is het duidelijk hoe het met de Nederlandse overheid staat: uw leven is geen cent waard. Uw minister Grapperhaus, die nog niet zo lang geleden meer dan zeventien miljoen mensen opsloot, om daarna meteen zijn eigen regels aan zijn laars te lappen en zijn huwelijk zo heerlijk vierde, was misschien niet in staat om de burgers te beschermen, of hij liet het toe. Zoals jaren geleden gebeurde met Fortuyn is deze man sowieso deel van het probleem: of hij laat het allemaal maar gebeuren, of hij is niet in staat zijn eigen burgers te beschermen. In beide gevallen: inpakken en wegwezen, maatje.

Daar ik in het buitenland woon, kan ik aardig goed zien wat u wel en niet verteld wordt door uw media. Ik kan u zeggen dat heel veel niet gerapporteerd mag worden. Of dat constitutioneel is weet ik niet. Ook een regering die aftrad en gewoon blijft zitten, dingen beslist die een demissionaire regering helemaal niet kan beslissen – geen idee of dat allemaal legaal is. Maar u haalt uw schouders op, blaast wat stoom af op Twitter en kijkt wat er verder nog op tv is.

 

 

Schuldig

Nieuws over de relaties tussen Joden en Arabieren in ons land wordt alleen verslagen als er klappen vallen, en dan het liefst met Joodse daders. Hoe dat in elkaar zit is onbelangrijk – de Joden zijn schuldig want ze winnen altijd.

Het einde van Europa is nabij: men wilde zo graag humaan zijn. Want het beestachtige gedrag en de zo intensieve samenwerking met de Duitse bezetter moeten weggewist worden. Geschiedkundig, dan. U gaat alle millennials laten betalen voor slavernij, want dat was zo slecht en moet afbetaald worden. Maar alleen de Europese slavernij. Niet die van Afrika, waar men zelfs hele dorpen in IJsland leeghaalde en voor slavernij in Afrika verkocht. En zeker niet de slavernij in Arabische landen. Daar betaalt Europa zelfs graag voor, zodat WK-voetbal gespeeld kan worden in een omgeving waar ze zelfs schoon water niet konden uitvinden. Nee, u gaat uw geschiedenis veranderen, dingen wegschrappen die niet lekker zitten. Alsof er niets gebeurd is.

 

 

Geschiedenis

Hoe dit in verband staat met de arme Palestijnen? Simpel: Nederland heeft nog nooit één Palestijn geholpen. Nederland herschreef de geschiedenis van het Midden-Oosten en wie dat wil tegenspreken draait de bak in. Of dat nu per bevel van Miesjponum, Grapperhaus of RotteRutte is, het maakt niets uit. En als uw verkiezingen laten zien dat 4-5 grote partijen moeten samenwerken, dan is het mogelijk dat dat ontkend wordt. En dat men doet waar men zin in heeft, want zo werkt de Nederlandse democratie onder Rutte en Kaag: ze doen waar ZIJ zin in hebben en val hun niet lastig met wat Het Volk wil.

 

Palestijnen moeten een eigen land krijgen. Zo snel mogelijk. Niet omdat hun narratief correct is. Niet omdat ze een geschiedenis hebben. Ze moeten een eigen land krijgen om van die roversbende af te komen die hun geld inpikt. En ook wij hebben geen enkele zin om over een ander volk te heersen. Uiteraard krijgt u dat niet te zien in uw media, want Joden en Arabieren die het best samen kunnen vinden – dat is geen nieuws.

 

Mocht u zich binnenkort op de Dam bevinden – kijk toe en huiver: van Miesjponum mag je daar zeggen dat wij concentratiekampen hebben, Palestijnse kinderen vermoorden, de Al-Aqsamoskee in brand steken en expres scholen in Gaza beschieten. En kom niet provoceren met de waarheid of feiten. De waarheid mag niet verteld worden in Amsterdam, het Mokum dat mijn familie na vierhonderd jaar uitspuugde omdat ze niet Nederlands genoeg waren. Zelfs het leven van een journalist is niet zeker meer, want de Pezzonovanti in Amsterdam en Den Haag hebben maar één droom.

En daar maakt u echt geen deel van uit.

Over de auteur

Simon Soesan
Simon Soesan
Simon Soesan woont sinds 1973 in Israël en is directeur Europa van Taglit - Birthright. Soesan is bekend van columns in o.a. NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op de Dam mag je straffeloos roepen dat je iemand vermoord. Als je de juiste kleur heb is het niet eens een proces waard.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig is Nederland groter dan alleen woke Amsterdam. Niet iedereen in Nederland is het met de hoofdstedelijke gang van zaken eens, gelukkig maar. Maar uw scherpe blik wordt buiten Amsterdam zeer gewaardeerd.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo ontzettend wáár allemaal. Af en toe wordt ik er misselijk van.

Bij elke WW2 herdenking prevelen de hypocrieten “dit nooit weer”.
Om daarna weer hand-in-hand met fatah en hamas de joden te haten.

Als kind begreep ik nooit hoe zo’n massamoord nou eigenlijk kon gebeuren; dat wil toch niemand? Maar het is een kwestie van “de juiste opvoeding”. In Duitsland waren politiek, media en onderwijs gelijkgeschakeld. En overal werd voortdurend herhaald “de joden zijn de schuld van alles”. Uiteindelijk vonden velen dat verhaal plausibel.

In het Westen zijn politiek, media en onderwijs nu ook al grotendeels gelijkgeschakeld. En overal wordt voortdurend herhaald “Israël is de schuld van alles”. Dus de gevolgen zijn redelijk voorspelbaar.

Ben Steijn
Ben Steijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je Simon. Weer raak!
Kritiek hebben op Israël is schapen gedrag. Men kent de historie niet, maar blaat na wat de MSM en Kaag uitbraken. Ik snap werkelijk niet waarom vertegenwoordigers in de VN in 5 jaar tijd 96 resoluties tegen Israël hebben uitgebracht en slechts 36 tegen de rest van de wereld. (Ruben Ridderhof christenenvoorisraël.nl)
Domme VN leden uit totalitaire regimes vegen zo hun eigen straatje schoon.
We leven in een wereld van onwetende egoïsten en journaille. Zelf heb ik een
agnostische levenshouding, maar moest ik met het pistool op de borst kiezen voor in land in de Arabische regio, dan is er geen twijfel mogelijk: het zou Israël zijn.
Ga a.u.b. door met uw cynische maar realistische verslagen.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het irritante van de cultuur tegenwoordig, is dat over heel veel onderwerpen het open en kritische debat weg is, en dat zelfs de geringste neiging bepaalde onderwerpen kritisch aan de orde te stellen, al maakt dat je een soort van repressie en agressie en sociale dood ontmoet. Het onderwerp ‘Israel’ is compleet taboe. Als je daarover niet het vereiste rijtje ‘waarheden’ zegt, dan ben je al snel een nazi. Daarnaast is er ‘het klimaat’, wat al snel ontaard in zowat moord en daadslag als je daar de verkeerde dingen over zegt; er is de ‘EU’, ook al zo’n mijnenveld; ‘immigratie’, is verboden terrein; uiteraard de ‘islam’, daarmee kan je al helemaal mensen tot koken brengen, en zo verder. Op de een of andere manier hebben we in de afgelopen decennia de omslag beleefd van een uitermate libertaire en maatschappijkritische en alles-moet-kunnen-geest, een geest van ‘vrijheid blijheid’ en ‘ik ben ok en jij bent ok’, naar de geestelijke benauwenis van een of andere enge sekte, en lijken we op weg te zijn naar een DDR 2.0, compleet met voor elke zes mensen een spion, dossiervorming van alle andersdenkenden, en ook werkkampen en psychiatrische inrichtingen voor die andersdenkenden. Waar ergens die omslag heeft plaatsgevonden, ik weet het niet. Misschien is het begonnen met de moord op Theo van Gogh, toch zo ongeveer de laatste uitgesproken vrijdenker-provocateur en daarmee kind van de jaren Zestig. De afgelopen jaren is er weer interesse ontstaan voor onder andere Aldous Huxley, George Orwell, Karl Popper en Hannah Arendt. Het is boeiend citaten van hen te lezen op internet. Je herkent er dingen in, van wat je nu ziet om je heen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Neef Jansen
dick orwell
dick orwell
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het verzinsel “Palestijnen” is een wapen tegen Israel.
Het aller aller laatste wat je dus moet willen, is om dat probleem op te lossen.
De situatie van die mensen moet artificieel met subsidie in stand gehouden worden.
Liefst zo ellendig mogelijk. Dat levert mooie foto’s op in de Volkskrant en NRC.
En wellicht ziet Kaag een gedeelte van dat uitgedeelde geld weer terug in haar eigen huishoud portemonnee, via haar PLO man.
Ik heb de Kaag propaganda docu niet gezien. Werd daar ook uitgelegd wat haar man precies deed bij de PLO en hoeveel geld hij daar binnen geharkt heeft?

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nu ik heb gezien hoe gemakkelijk de Nederlandse bevolking zich een experimenteel vaccin laat aanpraten en mijn familie, die van joodse afkomst is, absoluut de realiteit niet onder ogen wil zien, begrijp ik hoe het hele Duitse volk voorafgaand aan de tweede wereldoorlog zo gemakkelijk misleid kon worden. Het is heel heftig hoe een hele bevolking gemanipuleerd wordt. Mensen zijn vergeten of te bang om zelf na te denken en hebben daar vooral geen zin in zolang het ze zelf nog goed gaat.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Gezond verstand en informeren over onderwerpen wordt tegenwoordig of als rechts-populistische prietpraat of racistisch bestempeld. Veel mensen, die zich niet laten manipuleren proberen ze monddood te maken en zolang deze mensen in de minderheid zijn zal er helaas weinig veranderen.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Blonde Moslima uit Den Haag is nog altijd niet voor de Nederlandse wet getrouwd.
Want, uhh, ja lastig, geen tijd voor gehad, zegt ze….
Komt dat even mooi uit.
Want stel je toch eens voor dat er ongewenste media aandacht komt als bekend wordt dat ze met een voormalig onderminister van Yasser Arafat getrouwd is, voor de Israëlische(!) wet.
U weet wel de opvolger van Groot Mufti Amin Al Hoesseini, de vriend van Eichmann en Himmler.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De miesjponum van Amsterdam staat op 4 mei in een zwart mantelpakje met een bedrukt gezicht de doden te herdenken en mompelt ‘nie wieder’.
Een dag later spreekt ze haar steun uit voor de BDS.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door nanko55
Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo doen feiten over de slavernij er ook niet toe.
Als je maar bij de ‘deugers’ hoort is het altijd goed, wat je er ook voor onzin uitkraamd. En zo zit ook de hele Woke agenda in elkaar.
Wie enig realiteits besef heeft valt in de categorie fout, rechts, rasist, fasist enz.
Moet ook nog denken aan dhr Raak met zijn Pietje Bel uitspraak.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ha ha, dat zal lekker hebben opgelucht, Simon? Overigens haal ik mijn schouders niet op hoor. Blijf liever met feiten smijten.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hou het kort, maar ben het helemaal eens.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dus geen kleur van het vingertje meer benoemen.

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen