MSM-Journaille, vous n’etes pas Charlie!

Vrijheid van meningsuiting is alleen nog maar een kreet

Dit is een uitroep naar onze mainstream media. Naar onze presentatoren, tv-makers, interviewers, influencers en BN’ers. Maar vooral en bovenal onze journalisten. Want ik heb een simpele vraag voor jullie: wat bedoelden jullie precies toen jullie in 2015 in koor uitriepen: ‘Je suis Charlie!’ en dat gepaard lieten gaan met allerlei ferme, dappere, gloedvolle woorden over het beschermen van het vrije woord? Ines van Bokhoven over de vrijheid van meningsuiting.

Jullie waren het erover eens: het kan niet dol of grof genoeg in een democratie, als het gaat om menselijke expressie. Je hebt er respectvol mee om te gaan, want de wet beschermt het. Zoiets was het, toch?

 

Barricaden

Jullie riepen dat natuurlijk niet zomaar. Gek genoeg gaan jullie, de mensen die professioneel gebruik maken van het democratische recht op Vrijheid van Meningsuiting, zelden tot nooit op de barricaden om jullie liefde voor die vrijheid uit te spreken, of jullie noodzaak het beter beschermd te willen zien. Meestal is er iets voor nodig dat, cynisch genoeg, ook jullie portemonnee vult: een schokkend bericht over iets dat heeft plaatsgegrepen. In dit geval was het een gruwelijke aanslag op het kantoor van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo die jullie wakker schudde – voor een moment dan, hè.

Daarna was het weer over tot de orde van de dag.

 

Gebrek aan empathie

Want het probleem is: jullie zijn helemaal geen Charlie. Jullie begrijpen zelf niet eens wat het inhoudt, wat het werkelijk betekent, die wet die ons de vrijheid op expressie garandeert. Voor jullie is het de mogelijkheid jezelf te uiten, en verder strekt het niet. Dat het betekent dat een ander zich ook mag uiten, en dat die ander dat wel eens zou kunnen doen op een manier die voor jullie net zo kwetsend is als wat Charlie Hebdo voor moslims was, dat schijnen jullie niet rationeel te kunnen overwinnen.

Jullie zijn niet eens in staat het te onderkennen.

Want het is een confrontatie waar jullie dan misschien niet met geweld op reageren, maar verder heeft jullie respons exact dezelfde minachting voor andermans rechten in zich, als de daders van die vreselijke aanslag voelden. En exact hetzelfde gebrek aan empathie. En zeker exact hetzelfde gebrek aan respect voor wat de vrijheid van die wet, de breedte van dat democratische principe, inhoudt.

 

Middelvinger

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Jullie hebben nog geen gram van de moed die deze mensen hadden om, ondanks alle druk en dreigementen, hun werk te blijven doen op de manier die zij goed en belangrijk vonden. Ze speelden niet in op de wensen van een bepaald publiek, of de voorschriften van een mediabedrijf, omdat ze een mooie loopbaan met bijbehorende prestige en salaris wilden; ze deden het omdat ze het récht hadden de wereld een dikke middelvinger te geven, daar behoefte aan hadden, en dat dus gewoon deden. En zich door niemand lieten voorschrijven hoe ze dienden te denken, wat hun mening hoorde te zijn, of welke kudde ze moesten volgen.

 

Heksenjacht

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Jullie zijn zelf onderdeel en niet zelden de aanstichter van de meest ziekelijke heksenjachten op personen waarvan jullie hebben besloten dat ze niet deugen. Waarvan jullie, pijnlijk genoeg, vinden dat ze het recht op spreken verloren hebben. Wiens meningen door jullie niet worden gedeeld en die daarom, en alleen maar daarom, kapot moeten. Zonder enige kans op uitleg of wederhoor halen jullie mensen door de mediamangel, wetend dat jullie macht gigantisch is. Dat er genoeg schapen rondlopen die jullie op jullie woord geloven. Jullie gebruiken dat feit om schaamteloos een politieke agenda door te drukken en levens te verwoesten.

 

Heersende macht

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Want het is ondertussen een hele lange tijd geleden dat jullie kritisch stonden ten opzichte van de heersende machten. Dat jullie ze durfden uit te dagen door pittige vragen te stellen, kritische stukken te schrijven, grondig onderzoek te doen en de waarheid over bepaalde dingen boven tafel te halen. Het is niet alleen om te janken, ik vind het persoonlijk misdadig: klakkeloos wordt het woord van de elite overgeschreven, of het nou een overheid is, of een goed betalend bedrijf.

Leugen op leugen stapelt men, of het nu over het klimaat gaat, over de coronacrisis, over migratie… En de eenzijdigheid van de berichtgeving is in principe al genoeg om een intelligent mens wantrouwend te maken. Niet snel zal er iemand aan het woord komen die van jullie eens een fijne knuppel in het hoenderhok mag gooien: gelijkgestemd moeten we zijn, wij allemaal, want dat is op de een of andere perverse manier reuze divers.

 

Angstprogramma

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Als jullie naar behoren jullie werk zouden doen, hadden we een jaar geleden al kunnen weten dat de kans verdomd groot was dat dit ellendige coronavirus uit een lab kwam. Dan was er wellicht al veel eerder een roep om eerlijk onderzoek losgekomen. Dan hadden we misschien nog andere waarheden boven tafel kunnen krijgen. Maar in plaats daarvan hebben jullie je laten gebruiken om een psychologische oorlog te voeren tegen jullie eigen publiek, hebben jullie enthousiast meegeholpen aan de verspreiding en effectiviteit van een angstprogramma dat (genoeg filmpjes van te vinden op internet) in de jaren voor 2020 lachend werd besproken op allerlei conferenties. Zoals het concept ‘maak abnormaal wat normaal is’.

 

Marc Van Ranst

Van Ranst legt het, bijna komisch, in een filmpje uit aan een even geamuseerd publiek; hoe je mensen doodsbang kunt krijgen met griepcijfers die elk jaar voorkomen. Het enige dat je moet doen is ze uitvergroten en doen alsof het werkelijk iets ongehoord uitzonderlijks is, en voilà: mensen zullen het geloven. Jullie hebben daar willens en wetens ruimte voor gemaakt, voor deze nog-net-niet-leugens die niets anders dienden dan een vorm van hersenspoeling, door de overheid voorgeschreven. Dat is, voor zover ik kan beoordelen, een misdaad tegen de mensheid. Maar dat ben ik.

 

Divagedrag

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Daarvoor is jullie divagedrag te groot. Want lieve help, wat kunnen jullie hard uitdelen. En met zoveel plezier ook. Maar o wee als iemand het in z’n hoofd haalt eens omgekeerd kritisch te worden. Dan kickt automatisch het ‘jij moet stuk’-mechanisme in, en dat wordt dan ook acuut zo hard mogelijk uitgevoerd. Zelden heeft iemand van jullie, ‘hoeders van het vrije woord’, het lef eens een werkelijk gesprek met een criticus aan te gaan. Eens zelf eerlijk aan te horen hoe die persoon het ziet, en of de kritieken misschien gegrond zijn. Het idee dat mensen altijd wel ergens van kunnen leren, of zelfs stil moeten zitten als ze geschoren worden, is altijd voor anderen bedoeld, toch? Liever die persoon vermijden, en anderen tegen hem of haar opzetten. Het is van een treurig, kinderachtig niveau, en er lijkt geen kruid tegen gewassen.

 

Life’s a Bitch

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Anders zanikten jullie niet zo over ‘gekwetst zijn’. Over anderen kwetsen, over zelf gekwetst worden, over dingen die kwetsend zouden kunnen zijn… Als er een ding was dat ze bij Charlie Hebdo wel begrepen, en jullie in al jullie angst maar niet dúrven te snappen, dan is het wel dat het helemaal niet zo erg is om af en toe gekwetst te worden. Life’s a bitch. Keihard en doet verdomde vaak pijn, op zoveel manieren.

In plaats van pijn uit de weg te gaan kun je er maar beter recht op af, ermee dealen en jezelf weerbaar maken. Iets dat zoveel nuttiger en leerzamer is dan de godganse dag te gaan zitten mekkeren over, doorgaans denkbeeldige, pijntjes die een mens misschien wel of niet zou kunnen ervaren. Pijn is gezond, het maakt je sterk, en daarnaast zou iets dat kwetsend is wel eens waar kunnen zijn, en juist daarom zo confronterend om te horen. Je leert geen mallemoer als je als doelstelling hebt dat pijn iets is dat je uit de weg moet gaan.

 

Talkshows

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Anders hadden jullie geprotesteerd tegen het feit dat talkshow hosts zomaar van hun programma gehaald worden met een smoes die zo doorzichtig is, dat ik er zelfs doorheen kijk – en ik kijk nooit tv. Anders zouden jullie niet zo selectief omgaan met seksueel geweld, en het ene schandaal – goh, wat een toeval: steevast ‘rechtse’ daders – onder een vergrootglas leggen en het andere schandaal – goh, wat een toeval: steevast ‘linkse’ daders – mee onder het kleed helpen vegen door er medewerkend over te zwijgen en te helpen ervoor te zorgen dat men dus braaf die andere kant opkijkt. Dan zouden jullie eerlijker zijn in jullie verslaggeving.

 

Geweten

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Als het nu, na al die jaren, nog steeds niet tot jullie doordringt dat jullie een steeds kleiner wordend publiek bedienen, en dat de rest van de Nederlanders zichzelf en z’n standpunten niet meer terugvindt in wat jullie produceren, dan zijn jullie gewoon niet wakker. Dan letten jullie niet op. En als je, gedreven door de politieke overtuigingen van jullie hoofdredacteuren en/of eigenaren, ertoe overgaat deze mensen ook nog eens zwart te maken, dan vraag ik me steeds harder af of jullie wel een geweten hebben.

 

Holocaust

Jullie zijn helemaal geen Charlie. Want de mate waarin jullie zwijgen over het rap toenemende en beangstigende antisemitisme in ons land is gewoonweg gênant. Zeker als je ziet hoe jullie elk jaar weer, zo rond 4 mei, de Holocaust uitmelken om jezelf vooral naar voren te duwen als rechtschapen zielen die waken over de mensenrechten in de wereld. Dat wordt helemaal lachwekkend als je de oorverdovende stilte in jullie uitlaatkleppen waarneemt over het lot van groepen als de Yezidi, die jullie gewoon structureel doodzwijgen en daarmee dus letterlijk de dood injagen.

 

Wappies

Want jullie zijn echt helemaal geen Charlie. Nog niet bij benadering. Al maanden blijkt dat de mensen die jullie wegzetten als ‘wappies’ keer op keer gelijk krijgen, en toch houden jullie stug vol: knettergek zijn ze. Jullie nemen een Willem Engel als boegbeeld, want die is zo makkelijk te pakken op z’n eigenaardigheden en eigen domme uitspraken, en verder kijken jullie niet. Dat die ‘wappies’ zo vaak gelijk krijgen omdat er veel hoogopgeleide, ervaren mensen in die groep rondlopen die wel degelijk weten waar ze over spreken, en die jullie allang heel wat ruimte hadden moeten geven, daar blijven jullie maar aan voorbij gaan.

Werkelijk, als een van jullie het nog aandurft om in deze tijden nog iets te roepen als Je suis Charlie, dan hoop ik dat heel Nederland hem of haar stevig en recht in het gezicht uitlacht. Want jullie hebben geen idee, geen enkel, van wat het inhoudt om een Charlie te zijn.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
45 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals met z’n alle Hongarije aanvallen en ondertussen in Nederland;

Taboe voor Nederlandse leraren.

1.Charlie Hebdoo.
2.Turkeij en Erdogan.
2.Jodendom en Israel.
3.Homofilie.
4.Mohamed.
5.Slavernij in Arabische landen.
6.Armeense kwestie.

Dit na 5 minuten surfen op het net.

Dat Nederland en de EU maar eens goed in de spiegel kijkt. Hongarije staat op tegen Woke, BLM marxisme, Islamitisering, EU- en klimaat uitwassen.
Maar Hongarije zal slechts door de molen gaan zoals Ines prefect beschrijft.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Goed gereageerd.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vandaag was op het nieuws dat het vertrouwen in MSM weer gestegen is. Statistieken op maat en op juiste tijd gelanceerd. Hypocrisie viert hoogtij.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De arrogantie van de MSM blijkt met name uit het niet ‘hoeven te’ reageren op minderwaardige mensen, zoals bijvoorbeeld op dit artikel. “Zij zijn fout”, dus hoef je niet naar de inhoud te kijken. Heel gemakkelijk. Een al decennialang gegeven voorbeeld, dat doet volgen. Ik denk dat deze statistieken die u noemt mede de trigger waren voor het schrijven van dit erg goede stuk.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Juist, andere mening wordt genegeerd net zoals sommige parlementsleden. En die statistieken zijn op bestelling blijkbaar en op cruciale momenten gelanceerd. Is er een probleem dan volgt prompt een onderzoek die aangeeft dat de Nederlander nog gelukkiger is dan voorheen. Een grote leugen.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Tja, je hebt leugens, grote leugens en statistieken. Ze zijn gewoon de overtreffende trap van leugen!

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Heel scherp, Kees.

Guido Jaspers
Guido Jaspers
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Tjsa, een casus wij van WC eend vinden WC eend …….

H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Ines, rake woorden in een keigoed stuk.
Wat is de Nederlandse media, een laf zooitje geworden.
De Gele Hesjes hadden stickers met de kreet NOS=FAKE NEWS.
Maar als je gaat spiegelen, is de gehele media bezig met zich zelf te beschermen en dat doen zij door de kant van de machthebbers te kiezen, het vrije eerlijke oprechte woord, sluiten zij direct uit, want dat komt van de wappies.

Verschrikkelijk, als ouder Nederlander sta ik doodsangsten uit, voor de vrijheid van mijn nageslacht.

Wat hebben bv Balkenende en Rutte er een kolere zooi van gemaakt, een land in pure angst en volledig in een gecreeerde tweedeling.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ja, H.J. ben ik met je eens. Ik herken dit land bijna niet eens meer. Het is dat we in een dorp wonen, waar nog wel ouderwetse gewoontes en rust geldt. Maar als ik de TV aanzet en al die Randstad rotzooi mee krijg, houd ik ook mijn hart vast dat het niet ook uitzaait naar de rest van NL. Op regionale zenders is het soms al beetje zo. Zeker op Tv Gelderland, daar zit een duidelijk links zooitje met zeer pro buitenlander aandacht.
TV Brabant en TV Oost zijn vele malen beter.

Linda Sprangers
Linda Sprangers
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wauw. Alweer een heel goed stuk Inez. Ben het helemaal met je eens. Vraag mij af of er nog integere jounalisten bestaan in Nederland. Waarschijnlijk net zo weinig als integere politici.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Linda Sprangers

Ik sluit mij aan, maar de meeste journalisten zijn politiek activisten vermomd als journalist.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Linda Sprangers

Integere journalisten bestaan alleen in een droom, in het eggie zijn zij bedoelt om de de overheid (regering) te ondersteunen en zo niet, dan is er geen brood op de plank.

Het Linkse geslijm druipt vaak uit hun mondhoeken.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Linda Sprangers

Elke “echte” journalist is allang weggejaagd en monddood gemaakt bij de MSM. Wat resteert zijn inderdaad hardcore linkse activisten en een heel leger jongetjes en meisjes die de rol van useful idiot vertolken en om hun baantje te behouden opschrijven wat er van ze verwacht wordt.
Als ik tegenwoordig nog eens wat lees van de MSM zoek ik vaak even de foto op van de auteur en dan tja, dan is alles eigenlijk meteen duidelijk..

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel. Chapeau! Mag dat gedeeld worden?

Nagenoeg hetzelfde gaat op voor de leden van de 2e Kamer.

±10 % van de leden van de 2e Kamer, de ± 16 fractievoorzitters stemmen in de tweede kamer. Voor en namens hun “achterban”.
Deze “achterban, ± 90% van de door “ons” gekozen en betaalde leden zit thuis naar hun favoriete muziek te luisteren omdat ze zichzelf “buitenspel” hebben gezet door met de spoedwet in te (laten) stemmen door de net genoemde 10%.

Als voorbeeld een best belangrijke recente stemming, namelijk een motie van wantrouwen.
12 leden stemmen ‘Voor” 4 leden stemmen “Tegen” Dan zou je denken dat de motie is aangenomen, toch?”

The noes have it” zoals ze zo mooi zeggen in het Engelse Lagerhuis.
De motie is verworpen.
Democratie in Nederland 2021 !

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines, je slaat de spijker precies op de kop. We zinken steeds verder het moeras in en naar andere meningen wordt niet geluisterd want dat zijn rechtse trollen.

audio1958
audio1958
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De MSM is een groete propaganda machine. Alles wat niet in hun straatje past word afgeschilderd als extreem rechts, gevaarlijk. Ik vind dat een zorwekkende ontwikkeling. Zie het hele gedoe omtrent de regenboog op het EK. De hypocrieten buitelen over elkaar heen met een statement. Walgelijk. (Daarmee praat ik het Hongarije besluit niet goed). Ik merk hoe mensen in mijn omgeving zwaar beïnvloed zijn door de MSM.
Als je net als ik een afwijkende mening hebt kijken ze je vreemd aan.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Natuurlijk kunnen we allemaal een persoonlijke mening hebben over de gang van zaken in andere landen, zoals in dit geval Hongarije.
Maar helaas voor ons doen ze de dingen in Hongarije op hun eigen manier, zoals Rusland en China dat bijvoorbeeld ook doen.
En dat is hun goed recht en wij hebben ons daar dan ook niet mee te bemoeien.
Natuurlijk gaat dat lijnrecht in tegen de globalistische agenda die dicteert dat alle mensen in alle landen in de wereld tot een homogene groep moeten worden gesmeed met dezelfde munt, dezelfde machthebbers en dezelfde normen en waarden, maar zoals al eerder door mij betoogt is globalisme onze grootste vijand.

Ik zou dus voor willen stellen dat we ons focussen op de misstanden in ons eigen land; laten we ons, in andere woorden, met onze eigen zaken bemoeien.

En dit geldt des te meer nu Nederland in sneltreinvaart een corrupt derde wereldland aan het worden is.
Er is dus genoeg te verbeteren en bij te sturen in ons eigen land.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Ik zie bijvoorbeeld het hele Corona toneelstuk als een resultaat van de globalisering. Dit zijn wat mij betreft “Amerikaanse toestanden”.
Amerikaanse toestanden waarbij de regering uiteindelijk wordt bestuurd door de grote corporates en er daar bijvoorbeeld in heeft geresulteerd dat het geïndustrialiseerde gevangeniswezen vol zit met zwarte Amerikanen, 7 op de 10 van de mensen aan de legale drugs is, het grootste deel van de mensen obese is door het eten van processed food en duizenden jonge mannen elk jaar naar het Midden Oosten worden getransporteerd om om te komen in Islamitische stammenoorlogen.
Dit alles zodat er door het bedrijfsleven exorbitante winsten gemaakt kunnen worden.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Bart
Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Globalisme wordt gepusht door het groot kapitaal teneinde “world domination” te bereiken. En dat dit groot kapitaal voornamelijk van Amerikaanse bodem afkomstig is laat zich raden.

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

hoe krijgen we dit geweldig en feitelijk schrijven in bijvoorbeeld een telegraaf of op de website van Nu.nl? Kan iemand dit?

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Dat lijkt me een zogenaamde “mission impossible”..
Maar wat zouden de Nederlandse sheeple er inderdaad van opknappen wanneer ze wekelijks een van Ines’ artikelen zouden lezen!

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Bart
Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

J’accuse, j’accuse.
Prachtig verwoord Ines!

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Met een beetje mazzel lost het probleem zichzelf op met repeterende vaccinatiegolven.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op de wens van hernieuwde (want weg) vrijheid van meningsuiting, volgt vaak de vraag: “O, dus jij vindt dat je alles moet kunnen zeggen, geldt dat ook voor wat de nazi’s zeiden over voor hen minderwaardige mensen, zoals joden ?” Wat zou hierop de beste reactie zijn ?

Ronald
Ronald
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Ook nazi’s mogen hun mening hebben. En als je ze wil bestrijden kan het best handig zijn om te weten wat die mening dan is.

Hanneke Haverlach
Hanneke Haverlach
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een geweldig stuk. Ben bijna 65 jaar, herken mijn land, mijn medemens niet meer. Voel me bijna ontheemd. Voor mij “zit het er bijna op” gelukkig zou ik haast zeggen……Ik maak me enorm veel zorgen over mijn kinderen en kleinkind. Wat moet er gebeuren voordat er een verandering komt? De felheid, agressie waarmee mensen elkaar benaderen, spreken …..angst doet hele rare dingen met mensen. Voorlopig doe ik niet mee aan het medisch experiment, ook dat brengt rare reacties. Dankzij de heren in den Haag ben ik straks uitgesloten van veel evenementen, voor mij niet zo heel erg. Maar heb het idee dat die uitsluitingen steeds een stapje verder gaan, een gevaarlijke ontwikkeling. Vorig jaar is de eerstelijnszorg buiten spel gezet, bij een volgende uitbraak hebben de burgemeesters niets meer te zeggen en worden de maatregelen in den Haag bepaald…..steeds een stapje verder. Wie stopt die leraar die totaal geen verstand heeft van virussen en elk tegengeluid uitschakelt?

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Hanneke Haverlach

“Zit het er bijna op”; hoezo omdat u 65 bent? Als u dat nou zou zeggen wanneer u 85 zou zijn..

Maar het gaat in het geheel niet om die leraar, dat is slechts een marionet van de echte machthebbers.. en wie zijn dat? Het zijn in ieder geval mensen die we niet te zien krijgen. Elke politicus of zogenaamde leider die we te zien krijgen zijn niet degenen die bepalen.
Die leraar is slechts een inwisselbare persoon met een dictatoriale persoonlijkheid..

En je hebt helemaal gelijk dat je niet hebt meegedaan aan het medisch experiment. Ik zelf ook niet en ook al zal het establishment alles in het werk stellen om de druk op ons te verhogen (voornamelijk door het opzetten van de grote massa tegen de andersdenkende minderheid), we moeten volhouden.
Het zal naar mijn idee niet al te lang meer duren voordat de waarheid boven tafel komt. Alle vaccinatie schade die bij veel mensen is ontstaan plus de verwachting dat in de herfst zal blijken dat de vaccins slecht tot niet werken zal ervoor zorgen dat zelfs de hersenloze massa op enig moment wakker wordt..

Freda Hierck-Keuker
Freda Hierck-Keuker
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Uit het hart gegrepen. Geweldig verwoord. Ik ben 79 jaar en woon al ruim 30 jaar op Curaçao en dacht mijn oude dag in Nederland te slijten maar daar ben ik helemaal van teruggekomen. Wat een land waar dit allemaal maar kan zong Wim Kan ooit in zijn oudejaarsconference in het jaar 1963 als ik het goed heb. Inderdaad wat een land….om te huilen.

krijnnl
krijnnl
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ach, de schoorsteen moet ook roken. Niet meer. Niet minder.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zo, heel goed Ines.
Ja, Jos zegt het goed. Ze vallen met desinformatie weer over Victor Orban heen.
In mijn ogen is er daar geen ‘anti homowet’ aangenomen maar een ‘jeugdbeschermingswet’. Maar de media hier en in de rest van Europa zijn de burgers aan het hersenspoelen door het maar aanhoudend anti homo wet te noemen, zelfs Rutte is daar in getrapt. Maar over Quatar geen kwaad woord of over de misstanden jegens homo’s hier in NL gepleegd door aanhangers van het door de media zo geliefde en gepamperde kor@n aanhangers volk.
Gewoon selectief journalistiek bedrijven, maar onder valse teksten.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Inderdaad is het een wet om te voorkomen dat de jeugd gehersenspoeld wordt. In Nederland is het inmiddels heel normaal dat onze jeugd gehersenspoeld en geïndoctrineerd wordt op de scholen.

Overigens is Rutte nergens ingetrapt, Rutte doet gewoon wat hem gezegd wordt door te trachten druk uit te oefenen op de Hongaarse regering. Met als doel de Hongaarse wil te breken en ze aan de leiband van de EU te krijgen.

De EU is een machtswellustig en dictatoriaal apparaat dat de gehele bevolking van Europa tot dezelfde homogene eenheidsworst wil smeden.

NTB Hongarije is een fantastisch land; geen oplopende spanningen doordat er geen grote groepen moslims zijn ingevoerd.
In Hongarije kan een homostel gewoon hand in hand over straat; ik daag een ieder uit dat eens op het August Allebéplein in Amsterdam te proberen..

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Maar Ines….Marcel Gelauff zegt nota bene zélf dat bijvoorbeeld het NOS journaal geheel onpartijdig is! Ben jij misschien een wappie!??

Linda Sprangers
Linda Sprangers
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

Ik ben 56, in mijn jonge jeugd was de NOS altijd al erg links. Dit viel vooral op toen RTL begon met nieuws uitzendingen. Helaas is RTL ook erg links geworden. We krijgen alleen nog maar woke, links en uiterst eenzijdig nieuws.

Matthias
Matthias
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Linda Sprangers

Ik denk dat Eddie dit uit puur sarcasme heeft getypt..?
Zo komt het bij mij over in ieder geval..
Wat betreft de NOS volledig met je eens.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

Haha!

Klaus
Klaus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend gezien, maar dit is niets nieuw. Pim stierf voor niets. Wierd is behalve met corona wel uitstekend. Leon de Winter de topper en enigma. add Telegraaf is toch ook de beste krant van NL, NRC de slechtste.

Klaus
Klaus
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Klaus

De telegraaf. ook bij opiniez zou men dan niet aan moderation moeten doen. Toch?

Klaus
Klaus
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Klaus

Podcast van wierdje, hoor wat verstandige woorden over covid voor n keer. hoop, where there’s life there’s hope.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Klaus

De Telegraaf is een soort “controlled opposition” geworden heb ik het idee..
Maar Leon de Winter is idd een topper!

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Het vvd-isme druipt ervan in de telegraaf en de afgeleide omroep wnl. Maar de stukjes van Leon de Winter zijn een verademing net zoals die van Ronald Plasterk. Marbe is over het algemeen de weg kwijt een heel enkele uitzondering daargelaten.

Max
Max
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Et tout le monde veut être Charlie. Triste

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik moest toch aan deze colum denken;
Op de zelfde dag dat de ‘Minder Minder Minder’ uitspraak in cassatie overeind blijft word Peter R de Vries neergeschoten. En dan is het een aanval op de pers of rechtstaat. De Olifant blijft wederom onbenoemd.

Elly Wipprecht
Elly Wipprecht
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Van Bokhoven, een dikke chapeau voor uw mening. U bent een van de weinige echte ouderwetse journalisten die onderzoekt, zonder retoriek feiten benoemd en onbevooroordeeld de waarheid bloot legt. Gedegen onderzoek, ik hoop dat meer zogenaamde journalisten u en de heer Leon de Winter als voorbeeld zullen gaan zien en uw voorbeeld gaan volgen.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit al gelezen Ines?
https://www.geenstijl.nl/5159891/wob-sigrid-kaag-mocht-zelf-het-uitzendmoment-kiezen-voor-haar-vpro-docu/#more
Mama mia wat een BANANENREPUBLIEK zijn we toch geworden zeg niet normaal gewoon.

45
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x