“Free Palestine” brengt niemand vrijheid

Slogan maskeert eeuwenoude Jodenhaat

Wat betekent “Free Palestine” eigenlijk? Gaat het hier wel om vrijheid, en voor wie? De Palestijnen staan wederom als slachtoffer in het middelpunt van de belangstelling. Tijdens en na het recente Gaza-conflict werd en wordt van allerlei kanten stemming gemaakt tegen Israël en eenzijdige informatie verspreid. Ondertussen groeit de haat tegen Israël en zijn Joden wereldwijd niet meer veilig. Een kritische beschouwing van Alma van Hees.

Slachtoffers

In het recente conflict tussen Israël en de Palestijnen zijn heel wat slachtoffers gevallen, vooral aan Palestijnse kant. Dat laatste wordt ook in vrijwel elk nieuwskanaal permanent benadrukt, totdat je de aantallen bijna kunt dromen. Natuurlijk zijn de gewonde en gesneuvelde Palestijnen echte slachtoffers, en hun leed kun je niet negeren. De vraag is alleen: wie heeft ze tot slachtoffer gemaakt? Is Israël de kwade genius, een land dat zich moet verweren tegen onophoudelijke raketregens? Het IDF reageert vervolgens door de lanceerlocaties van Hamas te bombarderen. Vaak zijn die expres gevestigd in ziekenhuizen of scholen, om Israël de aanval zo moeilijk mogelijk te maken en het van veel burgerdoden te kunnen beschuldigen. En dat heeft inderdaad veel slachtoffers tot gevolg.

 

Mislukte lanceringen

Maar over de mislukte lanceringen vanuit Gaza, die op eigen grondgebied bloedbaden aanrichten, wordt in alle talen gezwegen. Eén op de drie ongeveer. Ook de gewonde of gedode Hamas-strijders worden zorgvuldig buiten beeld gehouden. Onder de in totaal 219 Gaza-doden bevinden zich er minimaal 150, hetgeen toch een wat ander licht werpt op het grote aantal slachtoffers aan Palestijnse zijde. Maar dat laten zien roept hier en in het buitenland niet de gewenste emoties op. Media houden zich aan die richtlijn omdat ze anders Gaza uitgeknikkerd worden.

 

Gehersenspoeld

Kennelijk zijn sommige inwoners van Gaza al zo gehersenspoeld dat waarschuwingen om een (Hamas)gebouw te verlaten, omdat het zal worden gebombardeerd, niet worden opgevolgd: “We want to die. (..) This is how we reveal your cruelty.” Want zo word je een martelaar voor het heilige doel en bereik je het hoogste in je mensenleven. Dus weer een paar doden erbij. En zijn er niet genoeg shockerende plaatjes van alle burgerdoden, dan leen je er toch een paar van slachtoffers uit Syrië om de publieke opinie te bespelen?

Wat we ook niet horen, is dat de zoon van Hamasleider Hassan Yousef, na het recente staakt-het-vuren zei, dat Israël de huidige Hamasleiding moet elimineren, omdat zij hun eigen volk als menselijk schild gebruiken en hun haat voor Joden zwaarder laten wegen dan de liefde voor hun eigen kinderen. Deze zoon, ooit beoogd opvolger van zijn vader, heeft zich al lang geleden afgewend van Hamas, hun geweld en hun martelingen.

 

Vrijheid of oorlog?

“Free Palestine”, wat betekent dat in de praktijk? Dat Israël de grenscontroles laat vervallen bij de Palestijnse gebieden, zodat de Palestijnen vrij kunnen gaan reizen? Het zou geweldig zijn als dat zou kunnen, maar die controles zijn er niet voor niets. Er bestaan namelijk Palestijnen die Israëliërs willen vermoorden. Je kunt verder voorspellen dat, bij open grenzen, Hamas probeert de PLO kalt te stellen, want de Palestijnen zijn gezegend met twee regeringen die elkaar het liefst de keel willen doorsnijden. Een week geleden gingen Hamas- en Fatah-aanhangers al met elkaar op de vuist op de Tempelberg. Weer een nieuwe oorlog, maar nu tussen Palestijnen onderling. Hoezo één volk?

 

Ondertussen worden de velden in het zuiden van Israël inmiddels weer in brand gestoken door de gevreesde Gaza-ballonnen met hun vurige lading. In Europese straten wordt er bij anti-Israëldemonstraties in naam van de bevrijding van Palestina weer opgeroepen tot nieuwe pogroms tegen Joden.

 

Wat is “Palestina”?

“Free Palestine”. Wat bedoelen ze met Palestina? Het is de naam van een grondgebied dat van 1918 tot 1948 onder Brits gezag viel, nadat zij het op het Ottomaanse rijk hadden veroverd. Maar de Free Palestine-aanhang kent de geschiedenis niet, en put zich uit in het leveren van ‘bewijzen’ dat ‘hun’ Palestina al heel lang bestaat. Het meest ironische was wel het tonen van een munt van Palestina uit 1927: “Zie je wel, ‘we’ bestonden toen al.” Het was hen ontgaan dat er Hebreeuwse tekens op stonden.

Toen de Britten het gezag hadden over Palestina, een gebied dat vele malen groter was dan het huidige Israël (een groot deel is het latere Jordanië geworden), kreeg elke inwoner een paspoort met als nationaliteit ‘Palestijn’. De daar wonende Arabieren konden dat niet waarderen: “Wij zijn geen Palestijnen, wij zijn Arabieren. De Palestijnen, dat zijn de Joden.” De vlag van het Palestijnse team in 1939 bij de Olympische Spelen onderstreept dat: die was van het huidige Israël.

Dat is inmiddels omgekeerd, nadat de Egyptische leider van Fatah, Yasser Arafat, in de jaren zestig van de vorige eeuw de term ‘Palestijn’ ging gebruiken voor de Arabieren die in Israël woonden. Het bleek een effectief middel te zijn in de almaar voortdurende propaganda-oorlog. Een geuzennaam voor de ‘slachtoffers’ die steeds meer terrein wint. Iedereen is opeens Palestijn en voelt diep met ze mee.

Waarom zeggen we niet: “I am that Jew?”

 

Slachtoffers, verenigt u

Helemaal volgens het boekje krijgen de Palestijnen steun van Black Lives Matter die blijkbaar niet in de gaten hebben dat er ook zwarte Joden bestaan. En zelfs de klimaatbeweging draagt haar steentje bij. Wat klimaat nu met dit onderwerp te maken heeft, blijft een raadsel. Maar wie zongen ooit: “Verworpenen der aarde, verenigt u!” En dat is precies wat we nu zien gebeuren, de ‘verworpenen’, nu ‘slachtoffers’ genoemd, verenigen zich, gesteund door hun westerse fans, voor wie de vervolgde Joden ‘van voorheen’ ondertussen getransformeerd zijn tot witte, onderdrukkende kapitalisten, die bestreden moeten worden.

 

Eeuwige vluchtelingenstatus

De bevlogen, meest links getinte westerlingen pleiten hartstochtelijk voor de terugkeer van de 5,3 miljoen nakomelingen en hùn nakomelingen van de ooit verdreven en gevluchte Palestijnen (volgens cijfers van de VN 711.000 in de periode 1947-1949 van wie nu 30.000 nog in leven) naar de woonplaats van hun (voor)ouders. In Israël dat in 2020 ruim 9 miljoen inwoners had. Zouden we zo’n voorstel niet met recht een plan tot ‘omvolking’ mogen noemen? Waarom heeft de VN trouwens ooit bedacht dat de status van vluchteling overgeërfd kon worden, exclusief voor ‘de Palestijnen’, waardoor hun aantal maar blijft groeien tot in de eeuwigheid? Een recept voor voorspelbare ellende.

De Free Palestine-aanhang pleit ook voor teruggave van de bezittingen van de Palestijnen, achtergelaten na hun vlucht. Hebben ze ook zo fel gepleit voor teruggave van gestolen Joods bezit door de Duitsers na de Tweede Wereldoorlog? Of voor het verloren geraakte eigendom van Joden die na stichting van de staat Israël Arabische landen werden uitgegooid? Minstens een even groot aantal, zo niet meer.

Vragen de Palestina-adepten zich wel eens af waarom de naar de Arabische buurlanden gevluchte Palestijnen daar geen warm onthaal kregen en het staatsburgerschap ontvingen, maar in vluchtelingenkampen werden ondergebracht, tweederangsburgers bleven en aan allerlei beperkingen onderworpen werden en worden en soms zelfs werden vermoord, zoals in 2014 in Yarmouk tijdens de Syrische burgeroorlog? Deze vluchtelingen moesten blijkbaar als ‘vluchteling’ eindeloos blijven bestaan om het Palestijnen-probleem levend te houden.

 

Andere stemmen

Irshad Manji, een liberale moslima uit Canada, wast haar geloofsgenoten hardhandig de oren in haar boek Het Islam Dilemma. “Kunnen de normen van de woestijn eindelijk eens uit de islam worden gehaald?” vraagt ze dringend. Ze won de Oprah Winfrey-prijs voor moedige vrouwen, en wijt het feit dat Palestijnen vluchtelingen en verschoppelingen zijn geworden, zelfs in de Arabische wereld, aan de Arabische landen die het bestaan van Israël niet konden accepteren.

Jason Walters, ex-jihadist en filosofiestudent, stelt dat, hoe je daar ook over denkt, Israël in feite allang de oorlog gewonnen heeft, maar de verliezers dat feit niet willen accepteren. Waardoor Israël gedwongen is een vijandige populatie, die al vijf pogingen om vrede te sluiten heeft afgewezen, te blijven bewaken. Enkele Arabische schrijvers en politici menen dat Hamas verantwoordelijk moet worden gehouden voor het geweld en het bloedvergieten van de Palestijnen. “Hoe ironisch dat Arabische moslims uithalen naar Hamas, terwijl Israëlhaters wereldwijd geen kwaad zien in hun acties. (…)”

Worden deze stemmen gehoord? Het lijkt er niet op met ‘onze’ intelligentsia die het nodig vindt om een boycot tegen Israël te promoten, alsof Israël Zuid-Afrika is. Gelukkig kunnen ze daar prachtig dansen!

 

Israël is Here to Stay

Bassem Eid, geboren in het door Jordanië bezette Oost-Jeruzalem en van 1966 tot 1999 wonend in een VN-vluchtelingenkamp, zegt in The Spectator, dat de obsessie met het Israëlisch-Palestijnse conflict een ramp is voor de Arabische wereld. “Het heeft onze vooruitgang al generaties lang verhinderd. (..) Israël bestaat en gaat niet meer weg. De Arabische wereld is groot en er is genoeg ruimte voor ons allemaal. (..) Onze leiders hebben decennia verspeeld met hun gevechten tegen Israël. Ze moeten eens ophouden om hun energie te verspillen met het proberen te veroveren van zo’n klein land, dat niet te overwinnen valt.”

 

Griezelige taferelen

Free Palestine, hoe aanstekelijk deze slogan ook klinkt, leidt in de praktijk tot griezelige taferelen.

Dit komt niet uit de lucht vallen. “Onze haat jegens Joden is gebaseerd op ons geloof. Het staat in de Koran. Zelfs als ze Palestina aan ons geven, dan blijven ze onze vijanden omdat ze ongelovigen zijn,” zo valt van prominente Arabieren te horen.

“Free Palestine.” Een slogan, waarachter zich ook heel wat islamisten scharen met een bodemloze en eeuwenoude Jodenhaat, er “from the river to the sea” aan toevoegend en daarmee Israël van de kaart vegend.

“Free Palestine” brengt helemaal niemand vrijheid.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Israël is en blijft een lichtend voorbeeld van hoe je dient om te gaan met vijandige en terroristische buren. De enige reden dat er zoveel haat is tegen Israël is de joodse bevolking. Laten we eerlijk zijn, als alle Arabische regiogenoten Israël van de kaart hadden willen vegen hadden ze dat door samen te werken al lang kunnen doen. Maar het slachtofferschap is goud waard. Wereldwijd zijn meerdere generaties moslims opgegroeid met antisemitisch en anti-westers gedachtegoed en de deugd van het martelaarschap.

Waar Israël dagelijks de strijd aangaat met een directe dreiging is het voor ons westerlingen nog altijd een ver van ons bed show. Maar in vele westerse landen zijn moslims oververtegenwoordigd. De inheemse westerse bevolking en de politiek laten hun oren hangen naar de arme moslim martelaren. Tegen anti-westerse en antisemitische sentimenten wordt niet meer opgetreden. Moslims hebben een vrijbrief gekregen om te doen en laten wat ze willen. Sterker nog, de deugclubs juichen het toe en steunen ze onvoorwaardelijk. En nu, duizenden “palestijns/Iraanse” raketten later, heeft de Arabische wereld gezien dat de westerse wereld er klaar voor is. De westerse wereld is rijp voor de oogst.

Heel triest, ik kan alleen maar hopen dat het westen op tijd de ogen opent en verregaande acties onderneemt.

Henk van Balen
Henk van Balen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik sta honderd procentig achter Israël. Ik vind het vreselijk dat een groot deel van de westerse wereld Hamas steunt. We hebben al jaren kunnen zien dat de Hamas leiders
helemaal geen vrede willen. Deze mensen hebben een blinde haat tegen alles wat Joods is. Ik hoop dat de Europese regeringsleiders nu eindelijk eens wakker worden
en deze kwestie op zijn merites gaat beoordelen.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De haat tegen alles dat westers, anders gelovig, succesvol, anders geaard of vrij is, is groot.
Vandaar dat het terroriseren (lees: terreur\terrorisme) van onze buurten en bevolking op structure basis plaatsvind.
Steekpartijen, diefstal, berovingen, groepsgeweld, potenrammen, polfkraken, loverboys.
Dit is een uiting van haat.
Als links wakker word is het te laat, ze heulen met de duivel.
Dan vlieg je met regenboogvlag en al van de flat.
Geen mensenrechten organisatie die het wil zien.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jos
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De politiek heeft geen belang in waarheid. Zij dienen andere doelen in belang van de corrupte VN. Sloop de VN en vind die opnieuw uit en dan met strenge regels.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Waarom een nieuwe vn? Voegt het iets toe in deze wereld?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Vrij van schurken mogelijk wel. Nu is het een broedplaats voor ideeën van schurken en landen volgen blindelings hun regels.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als er dit moment een nieuwe vn zou worden opgebouwd zal het een nog woker clubje worden dan het nu is. Radicaal linkse ideeën vieren hoogtij in de westerse wereld. En ik ben bang dat we daar niet beter van worden.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Israël is het meest vrije stukje Palestina dat er bestaat.
De bijna 2 miljoen moslims in Israël hebben meer rechten dan in welk islamitisch land dan ook. Om over alle niet-moslims in Israël nog maar te zwijgen; in veel moslimlanden zijn allerlei groepen niet-moslims zelfs letterlijk verboden. Moslimminderheden zoals de bahaï trouwens ook.

Dus wat kan een “vrij” Palestina toevoegen aan het huidige Israël?
Links wil een jodenvrij Palestina, oké duidelijk, maar daarna?
Meer nationaalsocialisme van fatah, of meer sharia van hamas?
Het zal hoe dan ook een corrupte dictatuur worden, net zoals vrijwel elk moslimland ter wereld. En net zoals de huidige terreurbewegingen fatah en hamas.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Goed en bekend overzicht maar de realiteit wil men in het westen niet horen. De feiten zijn duidelijk, Gaza wordt geterroriseerd door Hamas en Iran. Van de VN hoef je niets te verwachten die doen al jaren niets ook niet aan de Resolutie waarin Israel bestaansrecht kreeg. Laten we Israel steunen met alle middelen die we hebben. De Islam is helaas uit op vernietiging van alle niet gelovigen zoals u en ik, ook hier in Europa. En de EU politici willen het niet horen want dan moeten ze een positie innemen en dat is lastig en ongewenst.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

De meerderheid in de VN is anti Israel.

Els Schwencke
Els Schwencke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk en goed uitgelegd!

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hamas wil helemaal geen vrede,dan stopt de geldstroom .

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat ben ik met u eens. De politieke correctheid floreert en maakt geen verstandige stappen mogelijk. Idealisme neemt toe versterkt door anarchisme. Eigenlijk wordt anarchisme ondersteund door idealisme.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In München Olympische Zomerspelen 1972, hebben Palestijnse leden van de terreurbeweging Zwarte September 11 Israëliërs en 1 Duitse agent gedood.
Dit is de start geweest van wat er nu nog bezig is.

Israël is in staat geweest om in korte tijd, van een zandvlakte een welvarend land te maken.

Noem mij eens één moslimgroepering die tot het zelfde in staat is, noem eens een moslimstaat waar vrede en welvaart heerst en waar anders denkenden welkom zijn.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zou graag willen weten waarom mijn eerdere reactie niet geplaatst is.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Hans Varkevisser

Vind het niet OK dat ik op deze vraag geen reactie van de redactie verneem.

Antwoord: de redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x