De regelrechte ramp die Rutte heet

Met z’n allen op weg naar The Great Reset

Onze minister-president Mark Rutte heeft van Nederland een rotland gemaakt. Het gaat hem niet om ons, maar alleen maar om de macht, en hij wil niet als leugenaar in de geschiedenisboekjes belanden. Wat voor toekomst wacht ons met nog vier jaar Rutte? The Great Reset, vertelde hij apetrots aan de VN, want dat heeft hij alvast besloten. Rutte moet weg als we nog iets willen overhouden om naar uit te kijken, stelt Ines van Bokhoven.

De bedoeling was eigenlijk dat dit mijn derde brief aan Mark Rutte zou worden, maar daarnet, bij het nadenken over hoe ik hem ging schrijven, drong het tot me door dat dat je reinste tijdverspilling zou zijn. Had ik tot kort geleden het idee dat Rutte zijn rol als ‘leider’ van dit land nog wel een beetje serieus nam, inmiddels is me duidelijk dat dit land er voor hem niet toe doet. En ook de bewoners ervan zijn weinig meer dan aanwezigheden in verslagen, statistieken en modellen. Mensen zijn vervelend, onbetrouwbaar, zorgen voor oponthoud en willen dan verdorie ook nog dat hun mening ruimte krijgt.

En dus besloot ik het te laten, en mijn grieven gewoon maar op te schrijven. Het is zinloos te proberen tot onze premier door te dringen: Rutte, die graag slogans rondsmijt als ‘premier van alle Nederlanders’, is toch niet van plan om naar ons te luisteren. Wij zijn ongeveer het laatste punt op zijn prioriteitenlijstje. Het gaat hem helemaal niet om ons.

 

Macht

Het gaat deze man alleen maar om macht. Al bijna twee maanden lang zien we ‘m op alle mogelijke manieren wanhopig vastklampen aan zijn positie en erger nog: anderen boos verwijten dat ze hem niet meer vertrouwen. Geen oprecht excuus krijgt de man over zijn lippen, geen teken zien we van een voortschrijdend inzicht of geleerde lessen; we mogen het weer doen met holle kreten en Ruttes bekende ongeduld en korte lontje.

 

Geen oog voor emoties

Als er één ding nu wel ronduit een karaktertrek van Rutte genoemd kan worden, dan is het een volledig onbegrip voor – en een lomp ongeduld met – menselijke emoties. Hij lijkt er zelfs bang voor te zijn, en houdt ze het liefst zo ver mogelijk van zich. Hij schijnt werkelijk niet te begrijpen hoe dat nou zit, met zoiets breekbaars als ‘vertrouwen’, en zijn reputatie ligt dan ook terecht aan duigen. Ik neem aan dat het voor hem een reden is om juist nu zo fanatiek nog een termijn te willen, want niemand wil als een leugenaar in de geschiedenisboekjes terecht komen.

Maar daar zit ‘m dan ook de kneep: hij doet het niet voor ons, niet om iets te veranderen, niet om zijn rotzooi zelf op te ruimen of zijn fouten te herstellen. Bij Rutte is geen enkel schuldbesef waarneembaar. Hij doet dit uitsluitend voor zichzelf en zijn positie, zijn macht. Er moet gered worden wat er te redden valt. Loslaten is voor deze control freak geen optie.

 

Niet betrokken

Het is, voor zover ik kan zien, het ergste dat ons land op dit moment kan overkomen: nog vier jaar met een man aan het roer die geen oog heeft voor emoties die hij zelf veroorzaakt door de fouten die hij maakt, of voor de sociaal-maatschappelijke problemen die de emoties van een bevolking nu eenmaal altijd met zich meebrengen, of voor de extra hoeveelheid emoties die wordt veroorzaakt door de coronacrisis.

Hij kan er niets mee, met dit aspect van het menselijk bestaan, en het zou hem sieren als hij zelf eindelijk eens inzag dat dat hem ongeschikt maakt voor de positie die hij nu al tien jaar bekleedt, dat het zelfs een van de oorzaken is van de verschrikkelijke puinhopen in ons land. Onze premier voelt zich gewoonweg niet bij ons betrokken, en de verwoestende gevolgen daarvan beginnen steeds beter zichtbaar te worden.

 

Rekening

Dit land is niet meer leuk. Laten we eerlijk zijn. Het is een rotland geworden onder Rutte en dat heeft een superversnelling gekregen door corona, en het absurde, buitenproportionele beleid dat hij erop heeft losgelaten. Alles draait om de zorg; zoals al vaker aangevoerd wordt was dat niet nodig geweest als hij diezelfde zorg niet zo had uitgekleed. Neemt Rutte daar verantwoordelijkheid voor? Nee – dat legt hij op uw bordje. Die rekening mag u betalen, op allerlei verschrikkelijke manieren. De avondklok is tot nu toe onbewezen in z’n effectiviteit, maar Rutte zwijgt over al die geluiden en onderzoeken. Hij wordt herkozen, en u krijgt maatregelen door uw strot geramd die geen wetenschappelijk fundament hebben en die uw leven verwoesten. Rutte betaalt geen rekeningen – dat laat hij anderen doen.

Ik kan nog heel wat voorbeelden aanhalen, zoals gedupeerde ouders en een belastingdienst die onder zijn leiding, en met zijn medeweten, onmenselijk leed heeft veroorzaakt dat hij het liefst onder een groot kleed zou schuiven en dat ook geprobeerd heeft – het zal iedereen die het wil zien wel duidelijk zijn. Rutte is een ramp.

 

Toekomst

Want laten we het eens hebben over de toekomst. Hoe kijkt u naar uw toekomst? Waarschijnlijk vol onzekerheid, net als ik, omdat we door dit beleid in een ‘van maand tot maand’-systeem gedouwd zijn. Het heeft geen zin om nu een bruiloft voor volgend jaar te plannen, want niemand weet hoe we er tegen die tijd voor staan. Kinderwensen zou ik al helemaal achterwege laten. De emoties lopen in al die onzekerheid bij iedereen hoog op, maar onze premier, die van ‘alle Nederlanders’, heeft er geen tijd voor. Hij vecht harder voor zijn loopbaan dan dat hij een vinger uit wil steken voor uw welzijn. U mag in alle onzekerheid verkeren, dag na dag, terwijl hij zijn toekomst zeker stelt.

 

Sociale ravijnen

Ondertussen floreert het antisemitisme in ons land, krijgen de idioten van de woke-beweging steeds meer macht, hadden we al een diepe verdeeldheid als het ging om racisme, Zwarte Piet en dat soort gevoeligheden, beginnen mensen elkaar te haten vanwege wel of niet vaccineren, en nu hebben we ook al bijna niets meer te zeggen over onze eigen levens en toekomst. Rutte stak en steekt er geen vinger naar uit, naar al die spanning, en laat de boel gewoon maar voor wat het is. Ook het absurde politiegeweld van de afgelopen maanden liet hij volkomen onbesproken, alsof het niet bestond. Dat er ondertussen diepe sociale ravijnen door ons land lopen maakt hem, ‘premier van alle Nederlanders’, blijkbaar niet veel uit.

 

Great Reset

Rutte liet ons, in zijn afgrijselijke steenkolenengels, deze zomer wel iets weten over onze toekomst: Nederland gaat meedoen aan The Great Reset!

 

Als een gelukkig kind sprak hij tot de VN, en wij mochten meeluisteren. Al moet gezegd dat hij in raadsels sprak. Zo kwam hij met de wijze opmerking dat “we can’t tackle today’s challenges with yesterdays structures”, maar hield ondertussen wel een pleidooi om de oude machtsstructuren, en dan vooral de VN (inmiddels 75 jaar oud, da’s toch best bejaard), zo lang mogelijk in stand te houden. Jawel, dat is de logica van onze premier. En zo deelde hij ons, tussen neus en lippen door, ook snel eventjes mee dat “we fully support the broad reform agenda of Secretary-General Guterres.

 

VN

En dat is dan weer deze meneer van de VN, met dit verhaaltje:

Guterres is een van de duwers van een Great Reset, en onze premier spreekt alvast zijn volledige steun voor deze plannen uit. Maar mag ik u eens wat vragen?

Wat houdt die Great Reset precies in?

Nee, ik dacht al dat u het ook niet wist. Ik heb ook geen flauw idee, naast wat vage filmpjes die ik heb gezien over niets bezitten en heel erg gelukkig zijn. En ik heb ook nog iets gelezen over dat we alles gaan ‘lenen’ als we het nodig hebben. Nou dacht ik een paar dagen terug dat dat op zich dan wel weer mooie dingen kan betekenen: ik zou dolgraag de tiara eens lenen die koningin Elizabeth op haar bruiloft droeg. Machtig mooi ding vind ik het. Wil ik wel op, als ik ooit nog naar een feestje mag. Ik heb nog wel ergens een avondjurk waar-ie prima bij zou staan.

 

Geen inspraak

Tja, u voelt ‘m al: ik wed dat dat dus weer niet mag. En dat dat ‘lenen’ in gaat houden dat iemand anders voor u beslist wat u mag, wanneer u het mag, en hoeveel en hoe vaak het mag. Tenminste: dat denk ik. Ik weet het niet zeker. En zo zijn er nog wel een miljoen vragen te bedenken, zonder overdrijven, als het gaat om het feit dat Rutte heeft besloten dat onze toekomst er fundamenteel anders uit gaat zien dan ons heden en ons verleden.

En inspraak hebben we uiteraard niet – dat zou de zaak maar weer lastig maken. Als een ware ‘democraat’ (*kuch*) vertelt hij ons hier niet eens direct dat onze toekomst ‘anders’ gaat worden, maar horen we het omdat we mee mogen luisteren. Hij vertelt het apetrots aan de luitjes van de VN. Mensen die hij blijkbaar meer respecteert dan de burgers waar hij voor dient te zorgen.

 

Ondemocratisch

De man heeft dus niet eens het fatsoen om ons rechtstreeks te vertellen wat hij ondemocratisch heeft besloten voor de toekomst van een land dat hij (naar ik van ganser harte hoop) tegen die tijd niet eens meer zal besturen. Het is mooi dat we nu aan het soebatten zijn, middels een formatie, of Rutte terug kan komen als premier, maar de grote vraag is: wat gebeurt er dan? Welke toekomst heeft die man voor ogen? Waar gaat hij ons heenleiden?

Ik hoef in elk geval niet meer te vragen: en op welke manier? Want dat weten we nu wel, na al die jaren. Dat wordt de meest ondemocratische manier die we ons kunnen voorstellen, met heel veel zooi onder het kleed en heel veel lijken op zolder. En anderen die de rekening gaan betalen. Want zoals hij zelf terecht zei: je gaat de uitdagingen van vandaag niet oplossen met de structuren van gisteren.

Nog een keertje Rutte is het ergste dat ons kan overkomen; ik zeg het nog maar eens. Dit land is al een ellendige rotzooi geworden in de afgelopen tien jaar; nog eens vier jaar zouden een doodssteek kunnen betekenen. Hij moet weg, willen we nog iets overhouden om naar uit te kijken.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
68 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
MrPercussionPete
MrPercussionPete
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het bovenstaande artikel van mevr. van Bokhoven klopt volledig. Maar ik wil er graag op wijzen dat niet Rutte het probleem is, maar de mensen die hardnekkig telkens weer op hem blijven stemmen. Wat zijn dat voor mensen, wat beweegt hen toch om telkens weer op dat aalgladde dwangmatig grijnzende manipulatieve machtsverslaafde mannetje te stemmen ? Iemand die de geschiedenisboeken in wil als “de langst regerende MP die Nederland ooit had”. Het gaat Rutte inderdaad alleen maar om Rutte, hij heeft geen gezin en leeft slechts voor zijn blinde ambitie om bovenstaand ideaal te verwezenlijken. Hij probeerde zich eerder op slinkse wijze te ontdoen van Omtzigt, terwijl hij juist blij zou moeten zijn met een volksvertegenwoordiger die écht hard werkt en zijn verantwoordelijkheid neemt voor de mensen die hij in het parlement vertegenwoordigt. Maar Rutte wilde van hem af, werd betrapt, loog dat dat niet bij hem vandaan kwam en loog vervolgens nog een keer dat hij zich een en ander “verkeerd” had herinnerd… Wat een belediging voor de intelligentie van de mensen tegen wie hij dat zegt… Alsof hij praat tegen een stel kleine kinderen die niet beter weten. Politici zouden psychologisch moeten worden gescreend. Het heeft er alle schijn van dat Rutte aan een vorm van autisme lijdt. De kritiek komt gewoon niet bij hem binnen. Hij waant zich onaantastbaar en de kritiek glijdt van hem af. Het boeit hem echt niet. Hij neemt Omtzigt ook niet serieus, maar vraagt zich af waar bij Omtzigt “de pijn” zit. Alsof je het hebt over een patiënt, iemand die wat mankeert. Hoe beledigend is dat niet voor Omtzigt… Rutte begrijpt gewoon niet de ernst van zijn onverschillige houding. Het wordt hoog tijd dat de mensen in het land dit nu eindelijk eens gaan zien.

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Matig uw taalgebruik! Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door P.
Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  P.

De psychose stoornis waar Rutte aan lijdt is een zogenaamde “anti-sociale persoonlijkheidsstoornis”.
Kenmerken zijn; gewetenloos, schending van rechten van anderen door impulsief en asociaal gedrag, impulsiviteit en onvermogen vooruit te plannen, prikkelbaarheid, agressiviteit, oneerlijkheid en veelvuldig en herhaaldelijk liegen.

Lijkt me duidelijk toch?

Zie ook;
https://nl.wikipedia.org/wiki/Antisociale_persoonlijkheidsstoornis

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Ja helemaal eens, de mensen blijven op hem stemmen en dus krijgt Nederland de premier die het verdient..
Enige is dat de weldenkenden onder ons ook met deze foute keuze moeten leven..

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Kijk Mr P.P.

In 2012-2013-2015-2016-2018-2019 staat deze Rutte op de lijst van genodigden van de Bilderberg conferenties, de club die achter gesloten deuren alles bedisselen.
Ook de Oranjes zijn er bekend, Bernhard, Beatrix, Constantijn(2009) en nu W.A.

Daar worden / werden de lijnen uitgezet die hij moet uitvoeren.

Bert Panhuise
Bert Panhuise
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Uw reactie is verwijderd wegen overtreden van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Bert Panhuise
pedro dos
pedro dos
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Uw reactie is verwijderd. Oproepen tot geweld zijn niet toegestaan. Matig uw taalgebruik. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

johan Vrijheid
johan Vrijheid
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Nederland is nog steeds een welvarend land en Rutte zorgt voortreffelijk voor de bovenmodalen met vaste arbeidskontracten, veelal hoger opgeleid. Deze gekochte zetels zijn makkelijk 35.

Cornelia van Hesteren
Cornelia van Hesteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

“Het bovenstaande artikel van mevr. van Bokhoven klopt volledig. Maar ik wil er graag op wijzen dat niet Rutte het probleem is, maar de mensen die hardnekkig telkens weer op hem blijven stemmen.”

De spijker op de kop maar dan rijst ook direct de vraag aan welke ziekte deze mensen dan lijden. Ik noemde als mogelijkheid een politieke vorm van het Stockholm Syndroom

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben bang dat we al veel te ver heen zijn. Die man gaat regeren met Kaag. Het is aan het volk om zich te verzetten. Verkiezingen hebben geen enkel effect meer (briefstemmen).

Arie
Arie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Laat ik proberen “the great reset” zo positief mogelijk te benaderen.
Het is in het beste geval totale waanzin; bedacht door mensen die niet weten waar ze over praten. Wensdenkers zonder minimale technische kennis. Dictators die geen oplossingen voor problemen bedenken; maar anderen verplichten ijzer met handen te breken.

Een enkel voorbeeldje. We noemen elektriciteit ook wel stroom, omdat het van “stroomt” van productie naar verbruik. Er zijn 2 manieren om een stroomnet te laten klappen;
– meer verbruiken dan produceren;
– minder verbruiken dan produceren.
Dat geeft aan dat wind- en zonne- energie eigenlijk nooit fossiele of nucleaire energie over kunnen nemen. Als om 6 uur ’s ochtends een miljoen wekkers afgaan en overal de lichten en koffieautomaten aanspringen kun je het niet even veel harder laten waaien. Andersom zal een zomerse zondag, als iedereen buiten zit, een op zonne-energie gebaseerd stroomnet overbelasten.

Vandaar de noodzaak voor “groene” biomassa, die overigens 3 keer zo vervuilend is als elektriciteitscentrales op gas. Om de oncontroleerbare en willekeurige productie van zon en wind te kunnen compenseren. Maar die oerbossen zijn over 20 jaar ook op; en wat dan? Toch weer gas gaan gebruiken?

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Ik begrijp wat je bedoelt, maar helaas weten deze mensen deksels goed waar ze over praten. De randvoorwaarden in de stroomlevering zullen ze echter niet als een probleem presenteren, maar juist als een oplossing: dat het ‘meer natuurlijk’ is.
The Great Reset is geen technologische of sociale reset, maar allereerst een ideologische. Het doel is niet het redden van het klimaat, de planeet of het Amazonegebied. Het doel is de perceptie van mensen zodanig te conditioneren, dat ze de ‘groene’ oplossingen als normaal gaan beleven. De beperkingen van de stroomlevering zullen ze dan als een ‘oplossing’ beleven, waar ze zich graag naar schikken. Als dat stadium bereikt is, hebben mensen het opgegeven zelf na te denken over alternatieven.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Enge gedachten zijn dat. Ik ben toch meer voor technisch pragmatische oplossingen en levensvisies. Die Great Reset ideeen zijn doodgriezelig.

Saeftinghe
Saeftinghe
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Even heel kort Water, Wind en zon Energy.

Windmolens zijn (in tecchniek) de beste electra leveranciers. De brandstof (wind) is gratis en ter plaatse.
De bouw is zo´n 10% duurder dan fosiele centrales. Dat is in een jaar(?) terugverdiend daarna alleen maar besparing op fosiel gebruiken.
Geen transport meer nodig van fosiele brandstof naar centrales met een 24 uur noodzakeleijke bemanning. Waaronder ook ook fosiel gebruikende tankers en vrachtwagens.
Voor waterkracht en zonenergy geldt hetzelfde.
Per 5 geleverde Kwh wordt 1Kg fosiel gespaard die niet verbrandt hoeft te worden met een rendenebt van 40%!!!! en waarvan andere produkten gemaakt kunnen worden.
Net als met alle andere energy bronnen heeft Water-Wind-Zon ook nadelen.
Het is wispelturig, daarvoor moet er een backup zijn van fosiele centrales.
Maar elke Kg fosiel die door W-W-Z gespaard wordt is beschikbaar voor onze nakomelingen!!

Het gaat fout in het financiele/subsidie circuit, dit door onze overheid. Waar hebben die lieden hun diploma gehaald om ons landje te kunnen
besturen???

Saeftinghe
Saeftinghe
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Saeftinghe

Oh ja Wind heeft een trendement van zo´n 60& van wat door de wiekcirkel blaast tegen ongeveer 40% van fosiel verstoken

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De huidige situatie in Nederland is het resultaat van tientallen jaren van wanbeleid. De Nederlandse regering is vooral bezig met internationale relatie, met Brussel en met de grote bedrijven en de gewone Nederlander is totaal niet interessant.
Als je die realiteit onder ogen ziet, dan is het alleen maar logisch dat een man als Rutte – zoals Ines dat treffend beschrijft – aan de macht komt.
Want in dit Nederland zou een normaal voelend en normaal denkend mens niet eens WILLEN regeren en waarschijnlijk ook niet KUNNEN. Breng in herinnering aan wat er gebeurd is met Pim Fortuyn. Wat er dagelijks gebeurt met Wilders en Baudet op gebied van demonisering.
Ik kan alleen maar de conclusie onderschrijven: nog 4 jaar Rutte…te erg om aan te denken.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is er als loopjongen, door de club van Opa Bernhard op uit gestuurd, om van het democratische vrije Nederland, een angstig en verdeelt land te maken, dat geen enkele eigen waarde meer heeft.

Rutte rot op kerel.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De premier van Nederland kijkt naar Nederland, zoals een oppervlakkige beschouwer kijkt naar een mierenhoop. Het krioelt en als hij te dicht bijkomt, dan lopen ze over hem heen, als hij er de hand in steekt, wordt ie gebeten. Die hoop zit precies op de weg, waar hij langs wil en daarop is hij zeer gefixeerd, want het is zijn pad. Dus hoe komt hij er langs zonder lastig te worden gevallen door mieren. Het is immers zijn pad, omdat hij dat nu eenmaal vindt. Dat er in die mierenhoop – iets anders kun je er niet van maken – een zeer geavanceerde kolonie levende wezens rondlopen met onvoorstelbaar veel verschillende taken, welke worden uitgevoerd om die gemeenschap levend te houden, groei, bloei, welvaart en welzijn brengen; dat interesseert hem niet. Hij staat daar ver boven. Zeker: hij erkent wel dat het bestaat en hij heeft er zeker plezier in om te bepalen, hoe die mierenhoop zich volgens hem moet gedragen, maar wat daar echt allemaal gebeurt, daar gaat hij zich niet in verdiepen, want dan moet hij zich buigen tot op de knieën en bestuderen hoe mieren leven. Dienstbaar zijn, heet dat. Tja en dan kun je wel eens geprikt worden, als je een foutje maakt, of het even niet goed begrijpt. Maar dat wil je niet, dat tast je macht aan…
En daarom meneer Rutte, moest u misschien maar beter een ander bos opzoeken, zonder mierengemeenschap, maar met wat dood en dor hout. Brandt dat maar op, dan wordt u misschien nog een beetje warm. En neem er er wat bitterballen bij, met mosterd. Ga vooral alleen, zodat niemand mee eet, opdat u geen honger zult leiden.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De schrijfster heeft volkomen gelijk. Alleen geeft het volk middels verkiezingen Rutte en zijn dubieuze vriendjes mandaat om zijn abjecte beleid verder uit te voeren.
Het enige wat tot een ingrijpende verandering kan voeren is een zware economische crisis, wat de gehele bevolking weer met beide beentjes op de grond zet en waarin geen geld meer is voor allerhande (linkse) luchtfietserij.

En die optie komt met de dag dichterbij.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

al bij Rutte 1 had ik het gevoel dat hij onoprecht was , dat geitemekkerlachje was het begin van mijn wantrouwen. Uitgegroeid tot de diagnose ( leek ) : een ziekelijke behoefte gewaardeerd te worden. Ben het met mevrouw van Bokhoven eens : weer 4 jaar Rutte is een ramp voor het land, deze MP doet niet waar hij voor betaald wordt : coordineren van de ministeries onderdeel grote lijnen waarvoor hij een ministerie van AZ heeft dat hopelijk in staat is de technische kanten van het beleid te sturen en de MP met zijn techniek angst te compenseren.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Het is, voor zover ik kan zien, het ergste dat ons land op dit moment kan overkomen”, schrijft Inez van Bokhoven.
Rutte is inderdaad verschrikkelijk!!!
Echter was Rutte maar het ergste wat ons kan over komen! Wat te denken van Sigrid Al Qaq – Kaag!!! Ten eerste heeft zij Rutte volledig bij de ballen in haar run op het torentje. Ten tweede is zij minstens zo erg als Mark Rutte. Zij is een vileine, scrupuleuze vrouw, waar je alles wat slecht en geniepig is van kan verwachten.

Wie zijn toch die mensen die VVD of D66 stemmen. Willen zij Nederland helemaal naar de afgrond helpen en totaal onleefbaar maken?
Als ik 15 jaar jonger was, zou ik vertrekken.
Het is niet alleen ergernis wat ik voel. De (mis)stand van ons land raakt mij tot op het bot. Zo schrikbarend is Nederland veranderd.

NB Ik ben blij dat u uw prima verhandeling niet meer in briefvorm aan Rutte schrijft. Hij is het niet waard, maar daar bent u zelf gelukkig al achter gekomen mw. van Bokhoven.

Awi Cohen
Awi Cohen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien kan premier Rutte zich beter op de grote problemen in ons eigen land focussen.
https://likoed.nl/2021/05/premier-rutte-roept-op-tot-opzij-schuiven-rechtsstaat-en-rechten-van-joden/

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Awi Cohen

Jammer, maar daar is hij niet in geïnteresseerd..

Observator
Observator
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas een waar betoog. Wat heeft deze figuur Rutte toch een ellende gebracht met zijn permanente schijnvertoningen. Het land systematisch afgenomen van de bevolking en aan externe machten overgedragen.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prima geschreven.
Ook zouden de mensen hun oogkleppen moeten afdoen die op hem hebben gestemd en zouden moeten kijken naar al die lui hij mee omgaat,VN ,Soros , alleen maar figuren die uit zijn op macht en zelfverrijking ,niks hebben met de bevolking ,en kost wat kost alles om zeep helpen ,pas op, net nu alles wat losser komt ,worden de teugels weer aangetrokken voor de Indische variant ,deze plannen zijn al gemaakt ver voor de ‘ plandemie ‘ en Rutte zit hier tot over zijn oren in ,ze zochten een beroepsleugenaar om dit uit te voeren ,nou ze hebben de beste van het land gevonden .

Saeftinghe
Saeftinghe
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Het deel van het volk dat op lieden zoals Rutte/Kaag stemt zou ik geen slachtoffer noemen, maar medeplichtige

Plonia
Plonia
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ines heeft perfect mijn gedachten verwoord en wat ik er aan toe te voegen heb kan ik hier niet plaatsen, want ik mag niet vloeken en schelden.
En dat is nou net wat bij mij steeds naar boven komt tesamen met een enorme boosheid als ik probeer te overzien hoe Rutte dit land in korte tijd verkwanseld heeft.
Ik zie geen toekomst voor een rustige oude dag en ik zie geen toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen. En het wordt alleen maar erger wanneer ik hoor hoe Rutte naar eer en geweten zegt niet te liegen en niet gelogen te hebben. Dit zijn de woorden en het handelen van een psychopaat die het geen ruk uitmaakt dat wij allemaal ongelukkig worden.
Ik hoop van ganser harte dat deze man ooit verantwoordelijk gehouden zal worden.

Gerard
Gerard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Plonia

Ik zie alleen niet helemaal hoe Rutte iets naar eer en geweten kan zeggen. Want hij heeft geen eer, noch geweten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

2017- The greatest showman, musical.
2021 – The great reset, ramp met The greatest liar.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
carthago
carthago
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals ook al in de reacties duidelijk wordt gemaakt ,is het kartel rutte niet alleen het grote probleem ,maar vooral het stemvee.NL.

Constance
Constance
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Weer prachtige geschreven door Ines en spijker op de kop. Hopelijk komen we op de een of andere manier snel van Rutte af. Het zou een zegen zijn voor ons land.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Constance

Zo lang de msm rutte de hand boven het hoofd houden en vrijwel alle kritische geluiden onderdrukken, waardoor stemmers gewoon niet goed geinformeerd zijn en feitelijk dus niet eens weten waarop ze nu eigenlijk stemmen, kan rutte dit land verder ontregelen en weggeven. Rutte en de msm zijn de onzalige combinatie die ons land de afgrond in leidt, maar dit zo mooi brengt dat 80% van de nederlanders het niet ziet.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad, er hebben in mijn leven, 3 RAMPEN plaats gevonden.

1: De tweede wereldoorlog.
2: De watersnoodramp.
3: Rutte als MP van Nederland.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

IJzersterk geformuleerd.

Wil
Wil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte mevrouw Van Bokhoven,
Chapeau, oftewel: petje af voor dit geweldige, in mijn optiek althans, artikel. Ik ben het helemaal met u eens!!
Alleen ik heb een vraag, waar u ook geen antwoord op hebt: Hoe komen we van deze vreselijk man af? Op een fatsoenlijke manier; het Malieveld vol zal niet helpen bij deze quasi doofstomme.
Geweld gebruiken moedigen we ook niet aan; dat mag alleen als je bij Antifa. Reb. Extension, Groen Links of soortgelijke club behoort.

In elk geval: ik weet dat dat er, in NL, nog miljoenen zijn die van hem af willen; en de dame waar hij op schoot zit. Hoi Sigrid!

Nogmaals hartelijk bedankt!

Shalom,
Wil

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ja, Ines. Zo is het wel. Maar binnen de kartel partijen is alles 1 pot nat. Dus met andere mensen van die partijen aan de knoppen (D66 of GL bijvoorbeeld) wordt het geen lor beter.
Er moet echt iets gebeuren. Er moeten mensen van statuur (partij niet belangrijk) opstaan en met de vuist op tafel slaan en zeggen dat EERST voor het eigen volk moeten worden opgekomen voordat er ook nog maar 1 vinger wordt uitgestoken naar allerlei zakkenvullende instanties of schooiende anderen landen. Potverdikkie.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Marien
Yvonne Koster
Yvonne Koster
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Beste Marien, Ik ben het eens met je reactie. Er is ook geen land ter wereld die de z.g.n. asielzoekers of Statushouders zo in de watten legt als in Nederland. Ook zelfs Duitsland niet. Daar hebben ze het zo geheten Hart-4. Mensen krijgen een sociale woning, die de Staat betaald en verder een gering maandelijkse ondersteuning. Wat de schooiende andere landen betreft, helaas voor ons belastingbetalers, krijgen zij gigantische hoge bedragen gewoon cadeau. Sinds 2001 woon ik grotendeels in Portugal. In die jaren stond het hele land vol met billboard met nauwelijks uit te spreken hoge bedragen, voor allerlei onnodige projecten. Jarenlang was de hobby van de Portugezen om zoveel mogelijk belasting te ontduiken. Soms als ik om een rekening vroeg na betaling, dan kreeg ik te horen, dat ze daar niet aan deden. Dat het grote geld van de E.U. uitgestrooid werd over Portugal, bewonderde ik de vindingrijkheid van de Bevolking. Op allerlei manieren werd er subsidie aangevraagd en deze werd zonder controle gehonoreerd. Zelfs particulieren Hotels kregen heel veel geld cadeau. Dit was bestemd voor renovatie, zodat zij meer toeristen konden onderbrengen. Natuurlijk werd dit geld er niet voor besteedt .Een paar Hotels kregen zelfs miljoenen, een hiervan ging een hele dure sterrenwacht aanleggen in het Hotel zelf. Ja het bevorderde de welvaart, heel veel Portugezen konden nu een dure auto kopen. Als slot, het geijkte gezegde van vele Portugezen was jarenlang, : ” Nee zij konden het ook niet helpen, dat de mensen in vele Europese landen zo hard wilde werken. nou zij niet!” Er aan toevoegend dat zij toch het geld kregen, dus waren zij veel slimmer dan die domme Duitsers, Belgen en Nederlanders. Meestal eindigde dit een een lach salvo. Inderdaad ze hadden alle reden tot lachen.

Henk
Henk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zag bij mijn dokter een exemplaar van de dsm staan, die catalogus van alle geestesziekten. Volgens haar past Rutte daar naadloos in, als psychopaat. En daar zijn wij aan overgeleverd. Ook dit artikel is weer top, dank daarvoor.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang brood en spelen worden aangeboden zal er weinig veranderen in het stem gedrag. De nachtmerrie Rutte Kaag is een dagmerrie voor mij geworden.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja, rutte… Natuurlijk wordt het tijd dat hij weg gaat. Maar hij is niet het probleem, hij is een exponent van het probleem.
Als we onze samenleving zien als een levend organisme, is het duidelijk dat er sprake is van de diagnose kanker in het derde stadium. Dat is niet gevolg van rutte’s handelen, de ziekte zit er al langer. Hij is gewoon de zoveelste arts die behandeling weigert uit te voeren. En dat is mijns inziens wat rutte precies bedoelt met zijn uitspraak “we can’t tackle today’s challenges with yesterday’s structures”. Het is helemaal niet zijn bedoeling dat de samenleving herstelt van deze aandoening. Als hij weg gaat komt er een nieuwe arts in zijn plaats die behandeling weigert, waarschijnlijk kaag. Zij zal de samenleving waarschijnlijk euthanaseren en een nieuwe opbouwen volgens haar idealen. Internationaal zal er ongetwijfeld worden gejubeld om de geboorte van dit nieuwe gedrocht.

Wat we nu nodig hebben is een goede arts (premier). Eén die de diagnose onderkent en bereid is te behandelen. Eén die niet bang is de gezwellen weg te snijden of te bestralen. Één die zorgt voor een gezond politiek klimaat. Voordat het te laat is.

THeo
THeo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Briljante uiteenzetting. Ik moet eerlijk zijn en vind Rutte idd het probleem. Jarenlang VVD gestemd tot 2017. Ik ben klaar met de man. Onbegrijpelijk dat hij overal mee wegkomt. Waarschijnlijk omdat de VVD stemmer niet geïnteresseerd is in de puinhoop die hij heeft gemaakt. Gekmakend..

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Ruttes zitten inmiddels in vrijwel alle landen ter wereld aan de knoppen te draaien.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door piet12345
Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Met zijn allen op weg naar The Great Reset.”

Idd en er zijn twee opties:

1. We gaan door op huidige weg en dan loopt de boel gewoon in de soep.
2. We kunnen niet anders dus loopt het in de soep maar we kunnen daarbij ook doen alsof we dit gecontroleerd laten gebeuren.

Optie 2 is aan de orde.

Leeuwekuil
Leeuwekuil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hou van Ines van Bokhoven!!

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is inderdaad onbegrijpelijk dat hele volksstammen op Rutte blijven stemmen maar aan de andere kant is het gros gewoon geïndoctrineerd door het onderwijs oftewel gewoon schaap of gewoon niet geïnteresseerd om eens het internet af te struinen want eerlijk is eerlijk: de mainstream media vertellen het hele verhaal niet! Nog niet eens 10% ervan! Ignorance is bliss….:(

Fred
Fred
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een politicus moet zich niet laten leiden door emoties. Als dat gebeurt blijven alle gelukzoekers in NL en wordt er nooit meer iemand uitgezet want iedereen kan een zielig verhaal verzinnen, krijgen alle inwoners gratis geld en worden drugs gratis verstrekt. Karakter is belangrijk en geen slappe knieën zoals gebruikelijk bij politici.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er staat een stukje in de media, over het vergelijken van het aantal doden, tijdens de griep seisoenen van 2017-2018-2019 met de nu ontstane corona hype.

Wat de media liever vergeet, is dat Rutte al jaren de zorg aan het uithollen is.

Hij is mede verantwoordelijk, voor een wachtlijst van ca 1400 personen op een uitgestelde behandeling in de ziekenhuizen.

Bedankt Rutte, afbraak MP van Nederland.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is irritant. Dat weten we. En de globalisten zijn zo mogelijk nog veel enger. Ook dat weten we. Helaas zijn de problemen nog veel groter en kunnen ze niet meer opgelost worden met een verkiezinkje meer of minder. Grote kampioenen sterven langzaam en de Westerse Wereld ligt op haar sterfbed. Hoe heeft het zover kunnen komen? Voor degene die zich daarvoor interesseren, en over de noodzakelijke volharding beschikken, hier een stuk van reactionair libertarisch rechtsfilosoof Frank van Dun. Ik vind het fantastisch!

https://users.ugent.be/~frvandun/Texts/Articles/Unde%20venis,%20iudex%20-%20Copy.pdf

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Heb het gelezen, zeer interessant en verhelderend.

Wil
Wil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Even een kleine aanvulling op wat ik eerder schreef.
Rutte c.s. durven geen “rechts” geluid te laten horen. Dan breekt de hel los en komt er alleen maar meer links gespuis tevoorschijn. Die de boel kort en klein rammen. Hij en de zijnen weten dat rechts niet zo gewelddadig en agressief is. Lees: onbeschoft! Die kan hij met Grappie, Halsema en haar kliek, beter in de hand houden. 1+1=2
Shalom,
Wil

Willem
Willem
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een niet bestaand, ongeldig of foutief ingevuld e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand, juist gespeld en geldig e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Jan Tuijp
Jan Tuijp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het voor 100% eens met bovenstaand artikel, Rutte leidt Nederland naar de afgrond, in materieel en moreel opzicht !!

Corry van Liempd
Corry van Liempd
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dhr. Rutte gaat de geschiedenis boeken in, alleen wordt het een zwarte hoofdstuk in de Nederlandse geschiedenis. Door 10 jaar wanbeleid, doorgeslagen bezuinigingen is Nederland aan het kraken en scheuren. Gebrek aan leiding en geweten heeft ongekend veel mensen en gezinnen in een wanhopige situatie gebracht. Wanhopig, getekend voor het leven tot richting afgrond. Apart wil ik benoemen hoe schrijnend de jeugdzorg is afgebroken. Dit allemaal had NOOIT mogen gebeuren. Volksvertegenwoordigers hadden massaal moeten ingrijpen. Schandalig wat allemaal bekend is in dit land. Van dhr. Rutte is allang bekend hoe rancuneus hij kan zijn met tegenwerking. Zie dhr. Omtzigt en het zogenaamde onachtzaamheid zijn bij toestemming koningspaar naar Griekenland. Ik geloof niet wat hij zegt, hij legt tenslotte de beperkingen zelf op. Dhr. Rutte heeft een uitstekend geheugen. Bij onwaarheden vertrekt er nog geen spiertje, dat zegt voldoende. Dhr. Rutte zou per direct uit de politiek moeten en zijn macht ontnomen worden. Nederland glijdt richting afgrond.

Agatha boon
Agatha boon
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit keer ben ik het niet eens met schrijver van het stuk.
Ik geloof niet in de alom macht, almacht van de heer Rutte. Ik zie wel de losgezongen stroperigheid van al die wetten en regelingen die de tweede kamer uitbraakt, en die allemaal uitgevoerd moeten worden “op maat” , en waarvan kennis over de kosten daarvan ontbreekt, en waarbij de ambtenaren al jaren door het bos de bomen niet meer zien.
Kortom: niet Rutte weg, maar vereenvoudiging van ons stelsel, met minder oog voor regelingen “op maat” . Een beetje hardere maar rechtvaardiger maatschappij. Minder zielig.
Je wordt toch helemaal melig van al die rechtjes die iedereen claimt, en vaak zo weinig plichtjes die zelf daarvoor geleverd zijn. Bevolking moet weer wat minder ‘woke’ zijn, en meer ‘groot’
Het is bijvoorbeeld niet ‘groot’ dat je onuitgenodigd Nederland binnenstapt en gelijk een grote mond hebt over wat hier allemaal fout is en ook wat jij nu snel allemaal moet hebben. ‘Rechtjes claimen’. Statushouder rechtjes.
In Amsterdam protesteert men recentelijk volop tegen Israëlies die huizen binnendringen van Palestijnen. Toen vorige jaren immigranten de huizen van Amsterdammers binnendrongen om daar te gaan wonen steunde Amsterdam, Groen Links juist de binnendringers… etc. Niet geloofwaardig. Onrechtvaardig.
Al die rechtjes leiden tot een groeiend Onrecht.

Boris
Boris
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb een flinke kluif aan al die geweldige artikelen in de ‘fabeltjesfuik’. Informatie die de voorlichters van onze kliek (die zich “kwaliteitsmedia” plegen te noemen) maar niet wil brengen, maar de artikelen van Ines van Bokhoven zouden door iedereen gelezen moeten worden. Dank weer!

Anton
Anton
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Onze demissionaire premier is ziek en behoeft dringend behandeling totdat hij zover genezen is dat hij het proces tegen hem, dat er zeker komt, kan bijwonen.

Eric Fasbender
Eric Fasbender
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk, maar hoe komen we van Rutte af ? Hij is zeer wel bespraakt en daar trappen veel Nederlanders in…

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Bart
Bart
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Matig uw taalgebruik! Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Dit was een keurige reactie, jullie worden bij de redactie wel een beetje overgevoelig.

Ineke Chabot
Ineke Chabot
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het zo met de schrijfster eens
Hoe komen we van deze man, die een regelrechte ramp is voor ons land, af is de vraag?
En ik denk zoals het er nu uitziet niet makkelijk.
Ik lees veelal, dat de reden dat hij er straks weer zit het stemgedrag is van “domme” mensen die op hem stemmen
Ik ben echter zo langzamerhand van mening dat wij kunnen stemmen wat we willen maar dat eea allang van te voren is bekokstoofd
De meesten zijn allemaal lid van dezelfde club en houden elkaar de hand boven het hoofd, de rug uit de wind en op allerlei sleutelposities
Kijk maar naar Omtzigt, hij is een buitenstaander weet ik zeker en een “lastpak” en dus weggewerkt
Iedereen die denkt dat wij in een democratie leven zou ik willen zeggen ga eens op onderzoek uit want wij leven in een paralelle samenleving
Brussel(democratisch gekozen?) zijn ook clubvriendjes en die maken de dienst uit
We zijn onze souvereiniteit allang kwijt aan dit instituut voortgekomen uit dezelfde ideologie
Tja en zij volgen weer de UN of the WHO en zitten ze allemaal in Davos, Bilderberg en de club van hun clubgenoot Klaus Schwab;
het World Economic Forum en is dit hele Corona verhaal hoe dan ook een onderdeel van al hun plannen
Het wordt achter onze ruggen uitgerold en hebben we niets te zeggen. Rutte is zelf een van de grootste globalisten als je het mij vraagt
Als je er te lang bij stilstaat wordt je er depressief van
Ik ben 74 en nooit echt politiek alert geweest maar door die Corona PLANDEMIE wakker geworden en ook totaal ontgoocheld
Als we niet eindelijk inderdaad SAMEN ( kan die kreet niet meer horen) hiertegen in opstand komen zal ons land voorgoed naar de verdommenis gaan.
Inmiddels heb ik mij voorgenomen mijn zielenrust te bewaren en in mijn “eigen bubble”te blijven

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte moet opstappen!

Corry van Liempd
Corry van Liempd
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Demissionair Minister-President Rutte zal in de geschiedenis boeken komen. Het wanbeleid van 10 jaar Rutte zal een zwarte hoofdstuk zijn in de vaderlandse geschiedenis. Gebrek aan leiding geven, onverschilligheid voor een land dat uit puinhopen en armoede is opgebouwd om een veilig warm huis te worden, staat nu te kraken en te scheuren. Kapot bezuinigingen, niet tijdig ingrijpen van de misdaad heeft een keiharde georganiseerde misdaad opgeleverd. Het brengt de bevolking in gevaar en dhr Rutte roept:” Blijf van onze mensen af”, loopt rustig lachend verder. Alles op zijn beloop. Brussel roept, even stoere praat voor de camera om zijn kiezers te vriend te houden en heeft ondertussen zijn ambtenaren allang aan het werk gezet. Wie goed luisterende ontdekte deze truc al jaren terug. Verder wat zéér kwalijk te nemen is, is dat mensen/gezinnen van paniek tot wanhoop tot zelfs richting afgrond geduwd zijn. Zonder chroom, zonder empathie, zonder schaamte zijn levens in gevaar gebracht en verloren. Jeugd zorg is dramatisch. Ongelooflijk dat bestuur GGZ jeugdzorg olv mevrouw Jacobine Geel niet op de deur van het torentje staan te bonzen. Gigantisch veel berichten zijn er verstuurd maar het blijft zoals het is. Rampzalig. Wat kinderen/ jong volwassenen hier is aangedaan is mensonterend. Totaal geen kant meer op kunnen, de onmacht van ouders, van kinderen/jong volwassenen is schrijnend. Deze prijs is onbetaalbaar. Het heeft vééls te véél gekost. Dhr Rutte is rancuneus bij tegenwerking, dat is ook al jaren bekend en zie behandeling van dhr Omtzigt. Ik geloof niet in een onnadenkend advies aan koningshuis ivm Griekenland. Bij persconferentie het benadrukken en dan olijk van niet nadenken. Dhr Rutte hoort per direct niet meer in de politiek te functioneren.
Joden haat is de druppel.

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Matig uw taalgebruik! Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Jan willem van gent
Jan willem van gent
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, ik had je hoog. Hier echter totaal mee oneens, op alle onderdelen. Macht: Rutte is NMa NIET geobsedeerd tot macht. Ook vind ik hem redelijk bescheiden( bv. Vol. Met Lubbers). Emoties/ betrokken: ziet en kijkt om naar ellende bij gewone mensen in zijn omgeving ( lees Petra de Koning) . Rekening (afleggen) : hij neemt verantwoordelijkheid en heeft wel degelijk visie voor verbetering . WIJ ZIJN GEEN ROTLAND. Dat je dit soort opmerkingen kunt maken, geeft dat al aan😊. Zijn wij ondemocratisch? Hoe kom je erbij? Jammer dat je je zou ongenuanceerd en geborneerd meent te moeten uitlaten

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan willem van gent

Iedereen heeft recht op zijn eigen waarheid en op zijn eigen interpretatie van de gebeurtenissen.
Zo u ook, maar ik wil u toch even deelgenoot maken van mijn verbazing dat u kennelijk zo ziende blind kunt zijn..
Ik zou bijna denken dat uw commentaar ironisch bedoeld is.

Rutte bescheiden, verantwoordelijk, visionair, emotioneel, betrokken?
Laat me niet lachen..
Rutte lijdt aan een anti-sociale persoonlijkheidsstoornis.
Kenmerken zijn; gewetenloos, schending van rechten van anderen door impulsief en asociaal gedrag, impulsiviteit en onvermogen vooruit te plannen, prikkelbaarheid, agressiviteit, oneerlijkheid en veelvuldig en herhaaldelijk liegen.

Dus om precies te zijn alle eigenschappen die het tegenovergestelde zijn van de eigenschappen die u bij Rutte meent waar te nemen.
Misschien moet u wat beter opletten.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Bart
jan willem van gent
jan willem van gent
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Idd. Precies omgekeerd! Hoe kunnen 2 visies toch zo verschillen? En wie heeft e dan gelijk? Ik vind het gevaarlijk en schadelijk voor een bona fide en integere journalist, voor de maatschappij en voor fit forum als zo ’n journalist niet meer ontvankelijk is voor observaties van anderen. Jammer voor haarzelf en voor OpinieEZ.

68
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x