Politiegeweld geldt voor ‘coronawappies’, niet voor klimaatdemonstranten

‘Wees links of krijg klappen’

Anti-corona demonstratie Malieveld politiegeweld Den Haag

Foto: ©️Patricia de Boer

Het onbehouwen politiegeweld afgelopen zondag op het Malieveld in Den Haag was schrikbarend. Tegelijkertijd was er geen blauw te bespeuren bij de klimaatdemonstratie in Amsterdam. Daar gold het recht op demonstreren wel, voor mensen die protesteren tegen Rutte en zijn beleid niet. De overheid zal door blijven gaan met u uw rechten ontnemen, totdat er totale controle over ons wordt uitgeoefend door een linkse aristocratie. Ines van Bokhoven geeft haar ongezouten mening.

Laten we vandaag eens beginnen met een gedicht. Een Gouwe Ouwe, ooit een grote hit die men zelfs op scholen leerde, maar eentje die we toch met z’n allen vergeten lijken te zijn.

Toen de nazi’s communisten arresteerden, heb ik gezwegen;
ik was immers geen communist.
Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten, heb ik gezwegen;
ik was immers geen sociaaldemocraat.
Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen;
ik was immers geen syndicalist.
Toen ze de vakbondsleden kwamen halen, heb ik gezwegen;
ik was immers geen vakbondslid.
Toen ze de Joden opsloten, heb ik niet geprotesteerd;
ik was immers geen Jood.
Toen ze de Katholieken arresteerden heb ik gezwegen;
ik ben immers geen katholiek.
Toen ze mij kwamen halen
was er niemand meer, die nog protesteren kon.

Afgelopen zondagmiddag was er weer een demonstratie tegen het corona-beleid en onze overheid in het algemeen, ditmaal niet in Amsterdam, maar op het Malieveld in Den Haag. Ik kon er niet heen, maar heb het op de voet gevolgd via de sociale media, en heb geregeld met mijn handen voor mijn mond gezeten. Van schrik. Van afschuw. Van angst.

Ik moet bekennen dat ik zelfs nu nog met trillende handen zit, terwijl ik dit typ. Ik kan nog steeds maar amper geloven wat ik daar allemaal zag – en het was niet voor het eerst dat ik het zag. Maar het wordt wel steeds erger: onbehouwen, lomp, gevaarlijk, fascistisch politiegeweld.

 

Heilig recht

Ik zag het Malieveld met daarop veel meer mensen dan was afgesproken; dat gebeurt soms, als de emoties hoog oplopen. Zo legde Femke Halsema het in elk geval uit in mei, tijdens en na de uit de hand gelopen Dam-demo tegen racisme. En ze legde ook uit dat demonstreren nu eenmaal een heilig recht is, dat je schoorvoetend moet aanpakken – en alleen als het echt nodig is. Als de boel uit de hand dreigt te lopen. Ze maakte dat zondag waar.

Ik zag deze foto op Twitter, van de klimaat-demonstratie in Amsterdam, zondagmiddag:

 

Ik zie een veld met daarop een paar honderd mensen, die niet allemaal even goed afstand houden maar allez, het is een demonstratie, hè. Dan zijn mensen emotioneel en letten ze vaak niet zo goed op. Dus het is niet onredelijk wat u hier ziet gebeuren, vind ik, en dat vonden het stadsbestuur en de burgemeester ook. Er werd niet ingegrepen.

 

Geen blauw

Het probleem dat ik alleen met deze foto heb, is het verschil met de manier van reageren van deze burgemeester als het om anti-corona en anti-regeringsbeleid-demonstraties gaat. Het verschil met wat er gisteren op dat andere veld, in Den Haag, gebeurde. En we hebben de afgelopen weken ook allemaal gezien hoe het Museumplein grondig werd ‘schoongeveegd’ door de ME die daarvoor wapenstokken, paarden, honden en waterkannonnen gebruikte. Op de foto van gisteren, van die klimaat-demonstratie, is geen blauw te zien. Niets. Geen ME, geen busjes, niets. Deze mensen mogen ongestoord gebruik maken van hun ‘heilige’ demonstratierecht. Zij wel.

 

Geweld in Den Haag

Laten we dan eens kijken naar hoe de ‘heilige’ demonstratie gisteren in Den Haag verliep:

Staat uw haar inmiddels net zo recht overeind als het mijne? Dit is wat er zich in Den Haag afspeelde, hoe er daar werd omgegaan met ons ‘heilige’ demonstratierecht, en waarom?

Omdat deze mensen protesteren tegen Rutte en zijn beleid. Niets anders.

 

In elkaar gebeukt

Mijn collega Rutger van der Noort schreef afgelopen zondag: wie op Rutte stemt, legitimeert overheidsfalen. Ik durf nog een stap verder te gaan: wie op Rutte stemt, legitimeert fascisme met alle daarbij behorende verschijnselen. Een stem op Rutte & Co legitimeert politiegeweld dat, afgaande op deze beelden, ongetwijfeld binnenkort tot een eerste dode zal gaan leiden.

 

‘Wappierammen’

Zo niet aan de kant van de demonstranten, die door ME en politie steeds harder en wreder worden aangepakt, dan wel aan de kant van de politie – want je kunt erop wachten tot iemand ophoudt met vredelievend zitten terwijl hij tot bloedens toe in elkaar wordt gebeukt door een anonieme held in een uniform met verduisterde helm, en drijfnat wordt gespoten door een monsterlijk apparaat zonder gezicht. Je kunt erop wachten tot iemand zo kwaad wordt gemaakt, zo ontoerekeningsvatbaar, dat er iets danig uit de hand gaat lopen.

 

Verboden

En het ergste? Ik krijg steeds meer het idee dat het daarom gaat. Dat men dat zoekt. Want zodra ook maar een van de demonstranten terugslaat, zal elke demonstratie die zich tegen de overheid keert nog harder verboden kunnen worden, en zal er nog meer geweld gebruikt worden als men besluit zo’n verbod naast zich neer te leggen. Zullen er weer nieuwe wetten bijkomen die geweld tegen de eigen bevolking goedkeuren en beschermen, terwijl het concept ‘Mensenrechten’ zoetjesaan een ding van een ver verleden geworden is.

De overheid zal door blijven gaan met u uw rechten ontnemen, dat is duidelijk. Het is de koers die vanaf het begin is ingezet, en waar men niet vanaf zal wijken zonder goede reden. Ik las dat er een schot in de lucht is gelost – hoe lang voordat men op de demonstranten zelf gaat schieten? Op de eigen bevolking dus?

 

Angstprogramma

Maar het meest kwaadaardige van dit alles is dat het deel van ‘het plan’ is. En met ‘het plan’ bedoel ik het scenario dat in veel landen is en wordt gevolgd om bevolkingen zo goed als maar mogelijk is te hersenspoelen met angst. Angst voor een virus dat, zoals Van Dissel zelf onlangs toegaf aan Van Haga, amper erger is dan een fikse griep. Van Dissel schermde weer met het ‘Bergamo’-drama als doembeeld van wat er gebeurt als we de maatregelen niet naleven: hij vergeleek dus een stad die onwetend overvallen werd door een virus met een land dat al een jaar lang ervaring heeft en vrij aardig weet waar het mee te maken heeft.

 

En hier zit de crux: mensen slikken het zonder enige vragen te stellen, of zonder een moment logisch na te denken. En dat doen ze, omdat het angstprogramma zo verschrikkelijk goed heeft gewerkt. Het is, zoals de advocaat Robert Fullmich zegt, de grootste misdaad tegen de mensheid die ooit is gepleegd. We zijn allemaal bespeeld en gemanipuleerd om zo bang mogelijk te zijn.

 

Kwaadaardig

De kwaadaardigheid ervan wordt pas goed duidelijk als je op Twitter ziet dat er heel veel mensen zijn die het toejuichen, dat politiegeweld tegen wat zij ‘wappies’ noemen. Dat ze het volkomen verdiend vinden – hadden ze maar thuis moeten blijven, die gestoorde en gevaarlijke demonstranten. Hadden ze zich maar moeten onderwerpen aan de angstcultus die nu heerst. Hadden ze een volslagen ondemocratische en immorele overheid maar blind moeten steunen. Het programma heeft zo goed gewerkt, dat we onder Rutte meer gepolariseerd zijn dan sinds de laatste keer dat we de keuze moesten maken of we een vreemde, agressieve bezetter gingen accepteren, of we ons tegen ‘m zouden blijven verzetten.

 

Geen geweten

Crimineel Rutte is erin aan het slagen deze bevolking compleet tegen elkaar en zichzelf uit te spelen. En als hij herkozen wordt zal hij daar onverdroten mee doorgaan – want het heeft er alle schijn van dat deze man werkelijk geen geweten heeft. Nul komma niks. Onze geestelijke en lichamelijke gezondheid moeten we voor hem opofferen, en het volgende staat al op stapel: het zelfbeschikkingsrecht over uw eigen lichaam.

 

Prikpaspoort

Want natuurlijk komt dat prikpaspoort er. Dat is een kwestie van tijd. Zoals alles in deze crisis gaat het van ‘nooit’ naar ’misschien’ naar ‘tijdelijk’ naar ‘permanent’. Het zal met dit gedrocht niet anders verlopen. Het zal de splitsing die is bereikt ook daadwerkelijk zichtbaar maken; iedereen die 1984 of Brave New World heeft gelezen kan zich bij zo’n samenleving iets voorstellen. Welhaast profetische boeken over een ‘volmaakte’ wereld zijn het, een wereld die een reset heeft doorgemaakt en waarin alles precies gaat zoals de leiding het wil. Een arbeidersparadijs van gehoorzaam functionerende mensen, als radertjes in een machine, die, zoals in Brave New World, desnoods met door de overheid verstrekte drugs kalm en plooibaar gehouden worden.

 

Totale controle

Nooit zag ik de wereld zo hard afdonderen op exact dit soort scenario’s. Nooit was het zo dichtbij. En nooit tevoren had ik gedacht dat deze wereld zich zo makkelijk zou laten overnemen door leugens en smerige spelletjes. Zich zo makkelijk zo laten misleiden door een elite die weinig anders op het oog heeft dan geld en macht. Totale controle. En het ergste is: als ik omkijk, als ik kijk naar de afgelopen pakweg veertig jaar, dan zie ik ineens feilloos hoe we hier allemaal op zijn voorbereid.

Of dat nou bewust gebeurde of niet: de elite die nu meent onze wereld te moeten ‘verbeteren’ bestaat uit dezelfde mensen die ons hebben wijsgemaakt dat we niet kunnen leven zonder absurde en vaak overbodige luxe, zonder dagelijkse inhoudsloze afleidingen op tv, zonder een perfect lichaam in een perfect leven dat geen tegenslag zou horen te kennen, zonder afhankelijkheid van wat zij ons aan worsten voorhielden. Het heeft ze rijk gemaakt, en ons volslagen afhankelijk. En doodsbang.

 

Consumptiebubbel

Zelden in ons bestaan was het zo dringend nodig dat we allemaal uit die consumptiebubbel ontwaken, want het is het grootste wapen dat men heeft, de grootste controle die men over ons uitspeelt: onze verslaving aan hun spullen. Aan hun afleidingen. We leven ervoor, vervuilen onze planeet ervoor, vergiftigen onze kinderen ermee. Laten ons nepnieuws als echt verkopen, hebben afgeleerd grondig en logisch na te denken, laten onze toekomst, dromen en zelfs ons normale bestaan door deze idioten in gevaar brengen, en stemmen gerust nog eens op ze.

 

Aristocratie

Onze vrijheden nemen af, onze welvaart gaat stuk, ons welzijn staat op het spel – en zij worden rijker. Machtiger. Ik kan het niet mooier maken dan het is: dit zijn de feiten. En in ons land wordt dit geleid door onze premier, die ons nog linkser wil maken dan we al zijn, nog meer verdelende waanzin over ons uit wil storten, en ons nog machtelozer wil maken. Wij verschuiven van een democratie terug naar een aristocratie, eentje met linksgeoriënteerde feodale families dit keer, en stemmen nota bene op hun marionetten, hun hofnarren. Het gaat mijn verstand te boven.

Ik sluit af met een paar andere woorden, kwade woorden die ik gistermorgen ook op Twitter zag en die vrij goed samenvatten waar we ons nu bevinden:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Uri van As
Hoofdredactie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Reacties worden gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Reacties die de regels schenden worden verwijderd. Bij herhaalde overtredingen of structureel pestgedrag volgt een ban.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De politie krijgt een opdracht mee, die daar achter steekt houd schone handen,maar dat zijn de smeerlappen, juist die zou men bij naam moeten noemen ,Geert of Baudet zitten hier niet achter ,maar juist degen die met een uitgestreken smoel voor het nieuwe normaal gaat,nou Rutte ,ik hoop van harte dat je woensdag ook flink op je bek gaat .

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Rutte 4 komt eraan met een extra ministerie, de ministerie van waarheid (1984) met Kaag als minister met haar pokerface. Zijn we de ware geschiedenis vergeten? Met excessief geweld van de overheid creëer je terroristen organisaties zoals in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Voorbeeld “bloody sunday”.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

“Geert” staat volledig achter het huidige beleid.

Paul
Paul
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er zitten trollen genoeg op Twitter die mensen willen laten geloven dat Nederland het hier mee eens is haha Net als de Romeo politie die afgelopen zondag op het Malieveld het zwarte busje uitsprongen en pardoes de vrouw voor de auto gooide zo zijn er ook de Romeo’s op internet Geloof het Niet ! Kies NU voor vrijheid Rutte beleid is faal beleid Hij heeft grove fouten gemaakt

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Paul

Internet-Romeo. Geweldig! Nieuw begrip voor de Van Dale.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ach Jaap van Dissel, 2 jaar dagelijks met hem op het lab gewerkt en 2 jaar onder hem als professor.
– Jaap houdt van mensen vernederen ten overstaan van andere collega’s
– Jaap was een waardeloze onderzoeker, zijn medisch analist deed al het praktische werk
– Jaap was ook een waardeloze arts, vele verwijtbare OK-doden door ziekenhuisinfecties werden doodleuk in de doofpot gestopt
– Jaap werd professor van het lab. Experimentele Infectieziekten alleen maar omdat hij dikke vrienden was met de vorige professor Ralph van Furth want er waren veel betere kandidaten
– Jaap leidde het lab zo slecht dat hij uiteindelijk maar vertrokken is naar het RIVM want hij bakte er werkelijk geen hout van
– Iets positiefs over Jaap? Goh ik zou het echt niet weten als ik eerlijk ben. Kijk naar zijn totale zwalk-beleid en je weet genoeg.

jan
jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op een geweldige manier mijn gedachten verwoord. En “de mensen” zich maar afvragen hoe dat nou kon, het meerendeel van de Nederlanders die het toeliet dat Joden ook door de eigen politie naar de kampen werden afgevoerd of tegenstanders van het Nazisme gevangen werden gezet (en dus vermoord). Nou, er is niets veranderd. Dat zie je dus hier.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door jan
cor van dijk
cor van dijk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Inez, net als jij heb ik deze verschrikkelijke beelden ook gezien. Dit politiegeweld valt niet goed te praten, de opdracht die de politie heeft gekregen is om dit buitensporig geweld te gebruiken om angst te creeeren onder de mensen die vredelievend willen demonstreren voor hun en onze vrijheid. Mijn respect voor de politie en de opdrachtgevers, de overheid, is al een lange tijd verdwenen. Maar na het politie geweld van gisteren is dat overgegaan in walgelijkheid. Dieren hebben een norm als ze vechten onderling, dat is als een dier in een gevecht op de rug gaat liggen is dat voor de tegenstander een teken om te stoppen, en dat doet dat dier dan ook. Een persoon die bloedend en met zijn armen beschermend op de grond ligt wordt willens en wetens nog een aantal malen geslagen op het hoofd en door een politiehond gebeten in opdracht van de hondenbegeleider. Deze politie agenten en opdrachtgevers zijn helhonden die geen normen en waarden kennen. Deze politieagenten hebben dan ook geen enkele IQ laat staan enige EQ. Als je geen greintje verstand hebt ben je in staat te doen wat er gisteren is gebeurd. Ik verdenk de politie agenten, waaronder de Romeo’s, dat ze Rophynol gebruiken voordat ze hun werk moeten gaan uitvoeren. Kan mij niet voorstellen dat een politieagent dit met volle verstand kan doen. Hoe leggen deze politieagenten aan hun kinderen uit wat ze die dag gedaan hebben, kunnen ze uberhaupt in de spiegel kijken. Nog 1 woord wil ik gebruiken, luguber.

John
John
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is interessant en verbijsterend hoe snel een zogenaamd beschaafd land als Nederland kan afglijden naar gedoogd overheidsgeweld en dictatuur tegen menigeen. Zij die hard schreeuwen over ‘wappies’ hebben niet door dat het ook op hen van toepassing zal zijn.
Dat roept zorgelijke associaties op. ‘Good luck’, morgen!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De boven ons gestelden hebben in het recente verleden:
1. Putin bekritiseerd vanwege hoe hij mensen als Navalny, politieke tegenstanders probeerde uit te schakelen. (Pim Fortuyn)
2. Loekasjenko van Wit-Rusland bekritiseerd over de manier waarop hij massale demonstraties onderdrukte en demonstranten aanpakte. Verkiezingen vervalste. (corona-demonstraties in Nederland)
3. Orban van Hongarije verweet de rechtsstaat op allerlei manieren te knevelen (terwijl rechters daar op dezelfde manier worden benoemd als in Nederland, namelijk door de Kroon ofwel de regering, terwijl de media in Nederland net zo uniform en gelijkgeschakeld zijn of erger dan in Hongarije).
Dictators zitten altijd alleen in het buitenland. In Nederland is alles goed geregeld.
Nou ja, d.w.z. als je links bent of gewoon je mond houdt.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een triest en ontnuchterend inkijkje in waar we nu staan in Nederland. Het maakt me furieus!! Wat een kl#tewereld.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Verschrikkelijk zelfs door de mijn generatie vaak gehate Duitsers waren menselijker.
Maar dit soort politieagenten op het Malieveld lijken op opgefokte en doorgesnoven personen.
Verschrikkelijk wat moeten deze personen een haat hebben tegen deze demonstranten.

Ik schaam mij voor iedere politieagent die ik ken.

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt op de bezetting in ‘40-‘45.
De meeste mensen willen, net als toen, liefst zo snel mogelijk overgaan tot de orde van de dag.
Ze kunnen niet bevatten of accepteren wat er werkelijk aan de hand is.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Ik denk dat velen onbewust niet in staat zijn om tegenover zichzelf toe te geven dat men reeds een jaar blind en kritiekloos achter de valse rattenvanger aanhuppelt, i.c.m. het succesvolle angstoffensief v.d. overheid blijkt dit vooralsnog voldoende om 70 tot 80% v.d. bevolking “in het gareel” te houden. Ik lees op Twitter zelfs reacties van types die het buitensporige politieoptreden toejuichen, dus voorlopig zie ik het somber in.

Joost Visser
Joost Visser
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nooit gedacht dat ik voor Nederland Amnesty International aan zou moeten halen. + ´Regels voor politieoptreden bij demonstraties.´

Even in Wikipedia gekeken wat men aldaar onder dictatuur verstaat.

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een prachtig artikel. Uit mijn hart gegrepen. Wilde alleen even reageren om 5 sterren te kunnen geven. 5 Miljoen als het aan mij lag.

Sailor 1
Sailor 1
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op een van de filmpjes is toch duidelijk te zien dat de figuren die uit het busje sprongen en die vrouw tegen een ander busje gooiden in burger waren. Was dat politie, of ingehuurde hooligans? Is een duidelijker bewijs nodig, dat de politie hier provocateurs gebruikt? Dit doet denken aan uitlokking. Mag toch hopen dat er nog een advocaat te vinden is, die hier eens goed naar wil kijken.

Martha
Martha
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goed stuk!
Complimenten mevrouw van Bokhoven.

Ja….Brave New world…1984…..de film Das leben der anderen,
allemaal inkijkjes in dystopische maatschappijen.

Hans
Hans
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

….Nooit zag ik de wereld zo hard afdonderen op exact dit soort scenario’s. Nooit was het zo dichtbij. En nooit tevoren had ik gedacht dat deze wereld zich zo makkelijk zou laten overnemen door leugens en smerige spelletjes. Zich zo makkelijk zo laten misleiden door een elite die weinig anders op het oog heeft dan geld en macht……

U en ik verbazen zich hierover, maar 2 millennia geleden al voorzegt: Het beest kreeg de macht over mensen uit de hele wereld, van alle volken en talen.
Je houdt het niet voor mogelijk. Iedereen ziet het gebeuren en toch…..

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet het niet zeker maar van de foto’s uitgaande maak ik uit dat er geen gekleurde demonstranten aanwezig waren. En dan mag je natuurlijk op volle kracht slaan zonder dat je aangeklaagd wordt. Dus ome agent, goed kijken en beschermde soort altijd ontzien en dan mag je adrenaline alle vrijheid geven.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
J.Blaak
J.Blaak
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Hans
Hans
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien moeten we eens gaan voor een beter milieu, zonder politiegeweld !

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is heel simpel, als ik als opvoeder vreselijke etters van kinderen wil produceren begin ik met verschil te maken.
Dat simpele regeltje is kennelijk al teveel voor onze hoeder in de samenleving.

Julliette
Julliette
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoeveel tekens mag een reactie behelzen? Systeem geeft aan dat reactie te lang is.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Julliette

Volgens mij 200 woorden, maar ik kan er naast zitten. U kunt uw reactie ook verdelen in meerdere stukjes.

Uri van As
Hoofdredactie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Julliette

200 woorden (limiet is ruim 1800 tekens) per reactie. Zie https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Julliette
Julliette
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uri van As

Dank voor de reactie. Het zijn voor mij helaas veel te weinig tekens om inhoudelijk repliek te kunnen geven.

Voor wat het de scribent waard is: hadden daar waar aannames de tekst vullen, vragen gestaan had het een stuk krachtiger geweest. Anderzijds: uw website draagt deze naam. Het is opinie. Niet persé feit.

Nogmaals dank voor uw reactie.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Julliette

Korte teksten zijn krachtiger dan lange.

Uri van As
Hoofdredactie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Julliette

Beste Julliette. In 2 reacties kunt u ruim 400 woorden gebruiken. U kunt natuurlijk ook een een column ter beoordeling insturen. Zie: https://opiniez.com/contact/

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uri van As

Jammer dat de handige tellertje verdwenen is.

Uri van As
Hoofdredactie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het handige tellertje is weer terug, in de rechterbovenhoek.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je verwoordt weer eens exact mijn gevoelens, lieve Ines. Nu, 3 dagen na de verkiezingen, kan ik nog steeds met mijn verstand niet bij de uitslag. Tiran Rutte krijgt er gewoon 2 zetels bij, zelfs in het aardbevingsgebied in Groningen werd de VVD de grootste en dat vind ik absoluut een prestatie van formaat WINK WINK

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x