OpinieZ Podcast 011: Mark Rutte, teflonpremier en meester van het spel

YorienvdH in gesprek met Maaike van Charante en Asher

Wie is toch die man die al tien jaar onze premier is? Politicus of gamer? Hij speelt in elk geval het spel als een grootmeester. Een gesprek over Mark Rutte, met SaltMines-columnist Maaike van Charante (@Repelsteeltje21) en OpinieZ-hoofdredacteur Asher, onder leiding van Yorien vdH.

 

Lees ook:

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou het liever anders willen stellen en dat is “Ik ben helemaal klaar met de Nederlandse media!” want die faciliteren volledig het bestaansrecht van een persoon als Mark Rutte. Als de kranten, radio en tv hem keihard hadden aangepakt op al zijn leugens, fraude en zeg maar gerust criminele praktijken dan had Mark Rutte daar allang niet meer gezeten. Dus wat zegt dat over de Nederlandse media? Nederland is geen Bananenrepubliek maar de media zijn een Bananencircus en moeten zich kapot schamen. Die ene mevrouw zei tegen Rutte tijdens dat RTL-debat wat iedere journalist meer dan 10 jaar geleden al tegen Mark Rutte had moeten zeggen: “Waarom denkt u dat u wel kan blijven?”

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De podcast gaat in de eerste minuten over de visieloosheid van Rutte.
Rutte wil hiermee beweren dat hij geen doctrine heeft (dus geen socialisme, geen christen) en dat hij daarmee op een bepaalde manier boven de partijen zou staan. In zekere zin belangeloos zou zijn.
Maar dat is niet de werkelijkheid.
Een visie is altijd gebaseerd op belangen. Maar in het geval van Rutte zijn dat niet de belangen van de gewone Nederlander, want in de visie van de gewone Nederlander passen geen windturbines, migranten, files, energietransitie.
In werkelijkheid heeft Rutte de visie van de oligarchie die verdient aan de projecten die Rutte tot stand brengt (windturbines, huizen, warmtepompen, migranten). De belangen van de gewone Nederlander passen niet binnen deze visie.
En in dit licht past de geniale opmerking van Asher rond m 12: Rutte geeft altijd antwoord op vragen die NIET gesteld worden. Klopt, want Rutte geeft meestal antwoord op de vraag die hij liever WEL had gesteld worden, want DIE vraag zou naadloos in Rutte’s visie gepast hebben. Elke keer als Rutte antwoord geeft op een vraag die niet gesteld is, creëert Rutte zijn eigen werkelijkheid en lijkt het voor de toehoorders net alsof er een ANDERE vraag gesteld is. Kortom: de antwoorden van Rutte zijn een soort framing.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben bang voor fraude,computers ,gestuurd door machtige personen in de EU kunnen alles manipuleren ,kranten hebben volgens mij ook geen inkomsten van de verkoop maar van figuren achter de schermen die bepalen wat er in het nieuws komt,jammer dat er nog steeds een meerderheid is die dit als fake wegzet en in zoiets niet geloofd,lockdows zullen niet meer ophouden ,alles moet kapot,en wat er op de ic ligt wordt wijselijk gezwegen wat er om deze tijd jaren terug ook op lag ,nu is alles corona en dat klopt eenvoudig niet ,ook de maatregelen met andere landen loopt precies gelijk ,volgens afspraak dus,Rutte is een enge man ,op macht uit en wil graag bij de top van de EU horen ,en daarom moeten we er heel snel uit .

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Rutte praat niet met ons (Nederlanders).
Maar Rutte praat over ons (Nederlanders).

Rutte zette 1,4 Miljoen kiezers op de PVV, bij het grof vuil.
Rutte de persoon van het demoniseren, van anders denkenden.
Rutte de persoon van het cordon sanitair, richting PVV en het FvD.
Rutte de man van de vele leugens.
Rutte de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereldoorlog.

RUTTUP.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Tegen dat laatste zeg ik helemaal niets: Ik heb al decennialang geen reden meer gehad om op Rutte te stemmen en ik ZAL niet op hem stemmen. Nooit.
In elk geval gaat mijn stem deze keer naar Wybren van Haga.
Eenvoudigweg omdat HIJ het duidelijkste antwoord wist te geven op alle Rutte-leugens -gedraai en -tirannie!

top of flop
top of flop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben ook van mening, dat Mark Rutte taalkundig ruwer aangepakt moet worden. Vergelijk de filmpjes uit de tijd dat meneer Rutte een snotneus was met hoe hij nu oogt en je ziet, dat de man tot op het bot gefileerd moet en kan worden. Politicus Rutte is een hol vat en daar moeten we dan mee verder?

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  top of flop

Inderdaad een hol vat, dat was die al als puber.
De msm maakt van hem een draak, terwijl het eigenlijk gewoon een lelijk eendje is.

top of flop
top of flop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is werk aan de winkel voor een goede organisatiedeskundige, die allerlei structuren in dit land blootlegt. We worden onderdrukt. Pak Mark Rutte aan.

trackback

[…] Redactie OpinieZ Redactie OpinieZ Wie is toch die man die al tien jaar onze premier is? Politicus of gamer? Hij […]

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x