Ik ben nu echt helemaal #klaarmetRutte!

Een premier moet er voor ons zijn en niet omgekeerd

Overal waar je loopt of rijdt kom je hem tegen, die VVD-poster met de grijnzende Rutte: Samen Sterker Verder. Op weg naar het werk of in de drive-in van de McDonald’s, je ontkomt er niet aan: overal zie je Mark Rutte, door het VVD-campagneteam tot vader des vaderlands gepromoveerd. Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik ben er helemaal klaar mee!

Na de zoveelste verkiezingsposter waar ik tegenaan liep plaatste ik deze tweet op Twitter. Een mede-twitteraar zette er de hashtag #klaarmetRutte bij en de rest van de dag was deze hashtag trending. Ik ben dus de enige niet.

De eerste golf: ‘intelligente lockdown’

Nu zal ik niet pretenderen dat ik het vanaf het begin tot het eind in deze Covid19-pandemie bij het rechte eind heb gehad. We maken allemaal inschattingsfouten en dat geldt ook voor onze premier. Samen met RIVM-baas van Dissel en waarschijnlijk ook onder invloed van Angela Merkel, koos Rutte al vroeg voor een strategie van mitigatie: we moesten het aantal besmettingen remmen om de zorg te ontlasten, maar het besmet raken van 60 tot 70% van de bevolking was onvermijdelijk, aldus Merkel en Rutte in maart vorig jaar.

Zo kwamen Rutte en Van Dissel tot het concept van de ‘intelligente lockdown’. Het mag gezegd worden: dit werkte beter dan de strikte lockdowns van België, Frankrijk, Spanje en Italië, waar mensen opgehokt werden en zonder formulier niet meer de straat op mochten. Het resultaat in die landen met een strenge lockdown was een hoger aantal coronadoden. De insteek van de ‘intelligente lockdown’ was in deze omstandigheden dus de slechtste niet.

 

Puinhoop

Helaas ging het fout in de uitvoering: het testen bleek een puinhoop en de verpleeghuizen werden amper voorzien van beschermingsmiddelen. Waar in Marseille prof. Raoult in april 2020 al de hele bevolking (voor zover met klachten) testte én Covid19-patiënten vroegtijdig behandelde met antivirale middelen, werd dit protocol in Nederland hooghartig afgewezen. Blijft u de eerste twee weken maar thuis met een paracetamolletje… het sterftecijfer liep in Nederland onnodig hoog op.

 

De Rutte-methode

Mark Rutte paste in de coronacrisis dezelfde trucs toe die hem in tien jaar premierschap vrijwel onaantastbaar hebben gemaakt als visieloze Mister Tefal: een mooi maar vaag verhaal houden en de hete aardappel doorspelen naar een ander. Zo liet Rutte zijn VVD-ministers op Justitie struikelen over bonnetjes en liet die van Financiën (of de staatssecretaris verantwoordelijk voor de Belastingdienst) zichzelf opofferen voor het Toeslagendrama, maar bleef zelf steeds buiten schot. Zou hij er werkelijk niets van hebben geweten?

Tien jaar kille bezuinigingen in de zorg hebben geleid tot minder ziekenhuis- en zorgcapaciteit. Wat betreft de IC-capaciteit ligt dat wat ingewikkelder, die was in Nederland in de periode voor Rutte ook niet zo groot, voor zover ik kon achterhalen. Dat neemt niet weg dat de zorg gehavend is door de neoliberale bezuinigingen van Rutte, een probleem dat ons tijdens de pandemie hevig parten speelt. Wederom slaagt Rutte erin de dans te ontspringen, als we op de peilingen af gaan. Onder grote delen van de Nederlandse bevolking is na tien jaar Rutte een slaafse gehoorzaamheid ontstaan, met soms Noord-Koreaanse system justification-trekjes.

 

Strenge lockdown en avondklok

Vreemd is dat, terwijl Nederland het tijdens de eerste golf met de ‘intelligente lockdown’ beter deed dan België, we sinds twee maanden een tegenovergesteld beeld zien. Waar in België sinds december de scholen en de winkels open bleven, de jeugd kan zwemmen en een beperkte avondklok geldt (in het grootste deel van het land pas na twaalf uur ’s nachts), gooide Rutte Nederland op slot met als toetje de avondklok, een ongekende inperking van de individuele vrijheid, zoals we die sinds WO2 niet meer hebben gezien.

Dit alles vanwege de dreiging van de ‘Britse variant’. Zo wordt een deel van het MKB door de ‘liberale’ premier voor de bus gegooid. Maar de vergelijking met België maakt duidelijk, dat juist die extra strenge maatregelen geen effect sorteren: hooguit leiden ze tot een verplaatsing van de besmettingen.

 

Rutte is in paniek

Het lijkt erop dat Mark Rutte in paniek is geraakt door de opkomst van de Britse variant. Die is stelselmatig en schromelijk overdreven door het OMT (op instructie van Rutte?) om ons maar de extreem strenge lockdown in te praten. De realiteit is, zoals een studie van de Universiteit Stanford aantoont, dat lockdowns maar beperkt zin hebben en dat met gerichte maatregelen hetzelfde epidemie-remmende effect bereikt kan worden.

 

Onheilsprofeet

Nu zou het best zo kunnen zijn dat de Britse variant de komende weken bij ons voor een vervelend derde golfje gaat zorgen. Niet in de mate die onheilsprofeet Ernst “170.000 besmettingen per dag” Kuipers voorspelt, maar toch. Mogelijk is Rutte daardoor dus in paniek geraakt en zette daarom zijn oorspronkelijke concept van ‘intelligente lockdown’ overboord.

Want de aartsmanipulator Rutte zou het bijzonder slecht uitkomen als hij begin maart, vlak voor de verkiezingen, nog even in sommige regio’s de teugels aan moet halen. Dus werd Nederland vanaf december een overdreven strenge lockdown in gedreven, die voor veel ondernemers het faillissement betekent. En wee degene die een tegengeluid laat horen: een deel van de prominenten die het alternatief Herstel-NL steunden, is inmiddels de mond gesnoerd.

 

#klaarmetRutte

Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik ben na ruim tien jaar premier Rutte klaar ermee. Persoonlijk heb ik niets tegen de man. Laat hij iets leuks gaan doen met zijn leven. Het is tijd dat een ander, minder manipulatief persoon het stokje overneemt. En op een wetenschappelijk onderbouwde, niet vooringenomen wijze de juiste besluiten neemt, waarbij zowel de volksgezondheid als de belangen van jeugd, ondernemers, werkenden én ouderen op een evenwichtige manier gediend worden.

Wij zijn er niet voor de premier; de premier is er voor ons.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
54 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik laat hem nog één keer los in dit item.

Rutte is de slechtste MP van Nederland van na de tweede wereldoorlog.

Rutte praat niet MET ons, maar Rutte praat over ons.

Leugens en bedrog staan hoog in zijn vaandel.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Vrees dat we het nog jaren met hem moeten doen en met ons kartelletje. Als er gekke dingen gebeuren waardoor de Kartel-partijen in de peilingen onderuit gaan dan gaan de verkiezingen niet door, ……want Corona,…druk, druk, druk enz. Gaan de verkiezingen wel door dan zal er een overdaad aan post-stemformulieren zijn, zonder handtekening(!) die zorgen voor de glorieuze overwinning van het Kartel. Zie de glorieuze overwinning van Biden, ….HET grote voorbeeld!! Men is al geruime tijd ‘alle schaamte voorbij’. Ik zou me rot schamen en me niet meer op straat durven te vertonen met zoveel bedrog op m’n naam. Misschien dat we dan ook maar eens moeten kijken naar de opkomst, …112% van alle de stemgerechtigden. Fraude mevrouw Ollongren? Nee hoor…., onmogelijk, alles is zorgvuldig overwogen!

Eric
Eric
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

kom je daar nu bij H.J. Hij verteld altijd de waarheid hij haalde immers onderste steen naar boven, DWZ uit het torentje want anders moet hij aan het werk en dat lukt hem niet. Maar je hebt gelijk ik heb het in mijn leven nog nooit zo slecht gezien als kabinet!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Deze Rutte is jaren geleden de wei ingestuurd, om Nederland op het spoor te krijgen, die de opdrachtgevers wensen.

De club achter gesloten deuren, bepaalt wat er in Nederland gebeurt.
Leugens en bedrog gijzelen een angstig Nederland.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad.

Als aanvulling, deze Rutte bezorgt ons oudere Nederlanders, in de laatste jaren van ons vaak arbeidzame leven, een angst syndroom en een huisarrest zonder enkelband.

Eerst een ophokplicht en dan je kist in.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, zo voel ik dat ook. We verliezen kostbare tijd.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Mee eens. Maar betekent dat ook niet indirect dat je klaar bent met die ongeveer 2 tot 3 miljoen Nederlanders die op hem gaan stemmen op 17 maart?
En ook een beetje klaar bent met die 2 tot 3 miljoen Nederlanders die gaan stemmen op de andere kartelpartijen CU, D66 en CDA?

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ben eigenlijk wel klaar met degene die nog steeds gaan stemmen en serieus van mening zijn dat het iets uitmaakt. Overheden lopen wereldwijd aan de leiband van big corporate en Ngo´s en op die laatste kun je niet stemmen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Kijk piet12345.

Vroeger nam men de wapens ter hand bij conflicten, maar vroeger is geweest, alhoewel.
De rieken staan nog bij de hooizolder, dus.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dat waren nog eens tijden. Maar, als we de regels massaal negeren is het vandaag nog over en uit voor de overheid. Zo simpel is het en dit zonder wapens.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja, eigenlijk wel. Maar ja, als PVV stemmer ben je het zelf wel gewend om uitgesloten te worden door diezelfde VVD stemmer.

Bennie
Bennie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Rutte regeert liever met de verkapte communist Yasser Feras, die de naam van zijn moeder gebruikt om aantrekkelijker voor de kiezers over te komen.
Te gek voor woorden dat een een zogenaamde “liberaal” een communist prefereert boven bijvoorbeeld Wilders
Deze schandvlek moet op 17 maart hard worden afgestraft.
Rutte is een gevaar voor ons land.

jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik kan de kop van die vent niet meer zien! alleen Kaag is erger!

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Nou beste Jan,
Klaver ,Jetten,Hugo de Jonge ,Grapperhaus,Dijkhof, Ollongren ik kan nog wel even doorgaan,die prima passen bij die twee die je noemt ,en alleen bezig zijn met de boel af te breken .Mocht je een bedrijf hebben en er komen dit soort figuren bij je werken ,kan je binnen 1 maand de tent sluiten .Delegeren prima,allemaal manangers,maar kunnen verder helemaal niks anders dan een puinhoop achterlaten .En de meerderheid van Nederland blijft hier op onbegrijpelijke reden achter staan ,mij een raadsel .

jan
jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Peter, helemaal mee eens!

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Peyer, helemaal mee eens! De meeste hebben nog nooit gewerkt voor het salaris, het zijn papieren tijgers die theoretisch geschoold zijn.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Inderdaad, goeie reactie. Nederland heeft te veel managers maar geen echte leiders…..

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben al vele jaren klaar met Rutte. Die had er namelijk nooit moeten komen. Rita Verdonk had moeten komen maar die hebben zij uitgezet terwijl zij de meest voorkeurstemmen had. Maar de linkse lijn die begon met Dijkstal hebben de zaak gekaapt. Dat is mijn visie op de VVD. Wat een afgang met de man die aan begin zelf moest kiezen tussen de PvdA en VVD. Met Rutte krijg je PvdA gratis mee. En nog erger want koketteren met Groen Links vind hij ook spannend. Het inbreng van D66 vind hij geweldig. En het is een pathologische leugenaar die laat voor eigen gewin uiteindelijk iedereen vallen. Met een grijns op zijn gezicht die je toe roept: Kom en trap er in, telkens weer!

Cees Kooijman
Cees Kooijman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Sinds JOVD lid van deze partij, in de loop van de jaren ( ben intussen “hoogbejaard”) 2 x mijn lidmaatschap opgezegd, ten eerste onder Dijkstal en vevolgens kort na het aantreden van Rutte, en vrijwel zeker de laatste voor de eeuwigheid………

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cees Kooijman

Met Dijkstal is het linkse VVD begonnen. Die kon beter bij zijn saxofoon blijven.

Sjefke
Sjefke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mark Rutte voert het programma van het Wereld Economic Forum uit zonder zich te bekommeren om de gevolgen. De middenstand moet vernietigd worden en de bevolking afhankelijk gemaakt om de door hun gewenste communistische wereld heerschappij te vestigen, waarbij niemand iets bezit alles huurt en toch gelukkig is.
Dus mensen als het aan Mark Rutte ligt mag je binnen 10 jaar je hele bezit inleveren, je huis je auto
(-die heb je dan niet meer nodig want je mag maar een paar kilometer van je huis)
Door de dan verplicht ingebrachte chip dus totale controle zoals in China.
Dit plan waarmee onze elite zoals de koning en koningin, Mark Rutte, Sigrid Kaag, Feike Sijbesma,
Mabel Van Oranje en diverse anderen mee akkoord zijn gegaan, wordt nu uigevoerd.
VANZELFSPRKEND zullen deze elite hun voorrechten wel behouden.
Ik stel voor dat we beginnen met de elite hun voorrechten af te nemen, daar kunnen we al aardig wat onrechtvaardigheid mee wegnemen uit de maatschappij.

Bert Panhuise
Bert Panhuise
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

100% mee eens, als later ooit uitkomt bij welke “club” de pathologische leugenaar Rutte hoort, zult u zich wezenloos schrikken.. Mark my words..

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is een verschrikking, die man kan ons land serieus stuk maken als hij nog langer aan de macht blijft. Hij geeft ons land rücksichtslos weg aan de agenda’s van het WEF, de EU en de VN.

En het allerergste is dat Mark en anderen hun positie misbruiken om de verkiezingen te beïnvloeden. Wat een ongelofelijk “toeval” dat NL 3 weken voor de verkiezingen wat vrijheden terugkrijgt. En wat een ongelofelijke “pech” dat NL vlak na de verkiezingen in een (nog strengere) lockdown belandt. Natuurlijk wel nadat de stemmers het gewenste hokje rood gemaakt hebben. Wat een briljant virus, het luistert zelfs naar de politiek!!

Peter van Sluisveld
Peter van Sluisveld
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte zegt luid en duidelijk dat mensen niet op Wilders of Baudet moeten stemmen en dat hij ook onder geen enkele voorwaarde met Wilders of Baudet in een coalitie wil zitten. Wie denkt hij wel niet dat hij is, om zoiets te zeggen ? Dat bepalen de mensen zelf wel, op wie ze stemmen. Daar hebben ze het stemadvies van Rutte niet voor nodig. Bovendien, als je Wilders en Baudet bij voorbaat buitenspel zet, en daarmee dus honderdduizenden stemmers, dan ben je niet alleen ondemocratisch bezig, maar ook behoorlijk narcistisch. En toch komt Rutte daar telkens mee weg. Hij is uiterst manipulatief, lacht alles weg en wil maar één ding: De langstzittende MP aller tijden worden. Het gaat hem niet om het Nederlandse volk, het gaat Mark Rutte alleen en uitsluitend om Mark Rutte. Een sluw machtsgeil mannetje met een (inmiddels) enorm ego en enorme verbeelding. Waant zichzelf na 10 jaar onaantastbaar en lacht Wilders en Baudet in de tweede kamer gewoon uit waar ze bij zitten. En toch blijven mensen op Rutte stemmen. Je denkt dat je VVD stemt, maar feitelijk stem je gewoon puur Partij van de Arbeid. Rutte is net zo links als destijds Joop den Uyl. Maar je zal zien, hij wordt opnieuw de grootste. Met zijn eeuwige nepgrijns zal hij ongetwijfeld zeggen: Het Nederlandse volk heeft een “verstandige” (een woord wat Rutte vaak gebruikt om gezag en wijsheid uit te stralen) keuze gemaakt. We zijn nog niet van af van dit uitgekookte mannetje. Sterker nog, ik denk dat we er zeker nog zo’n 10 jaar aan vast zitten.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

Dat “stemadvies” wordt helaas niet alleen door rutte gegeven. Uitsluiting is de eerste stap naar een totalitair regime. Rutte lacht Wilders en Baudet overigens meestal niet uit in de tweede kamer, hij is dan namelijk heel druk met zijn telefoon bezig. Amerikanen zouden hem een “sorry excuse for a human” noemen. Ik kan zo snel geen vertaling of Nederlandse zegswijze verzinnen die hem beter typeert.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben al klaar met Rutte sinds het ondemocratische cordon sanitair van Wilders.Anderhalf miljoen stemmers,waaronder ik, buiten spel gezet.

Sinds corona laat Rutte zijn ware aard zien, de macht is hem naar het hoofd gestegen, hij zwelgt erin, en het volk “moet de bek houden”, volgens zijn eigen woorden.

Macht corrumpeert, hij zet de wet naar zijn hand, zie Toeslagenaffaire, zie proces Viruswaarheid.
Wij zijn op weg naar een dictatuur, met Rutte als dictator

Jefke
Jefke
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

We hebben al een dictatuur Nederlandse Democratische Republiek zoals de DDR.

Walter
Walter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verder dan advies volgen van zijn vriendjes is hij niet gekomen.
Schaamteloos blijven lachen en af en toe ernstig de reclame boodschap van EU verkondigen ,met samen
wordt bedoeld JULLIE en jullie draaien er voor op.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Wij zijn er niet voor de premier; de premier is er voor ons.”
Dit is mij uit het hart gegrepen. Maar de oligarchie en het profitariaat hebben daar heel fijn maling aan.
Als ik Rutte op tv zie, schakel ik over naar een ander net of zet de tv uit. Ik ben wel erg bang dat hij vervangen wordt door Kaag of een andere marionet uit de oligarchie.
Wij wonen in West-Korea: de economie van Zuid-Korea geleid door het politieke systeem van Noord-Korea.

karton
karton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Elke minuut aan deze charlatan besteed, is zonde van de tijd !
Kijk bij de a.s. verkiezingen achterom en beziet wat die Haagse Bende , onder de bezielende leiding van deze nitwit heeft “gepresteerd” in de afgelopen jaren.
Maar ach, er blijven altijd mensen over die het heerlijk vinden om in chaos en narigheid te leven, dát zijn zijn stemmers.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het was vanaf het begin aan duidelijk.
Corona is een zieke bejaarden ziekte, volgens de cijfers van het RIVM.
Er overlijden nauwelijks gezonde mensen onder de 70 aan.
Er hadden maatregelen genomen moeten worden om de kwetsbare groep te beschermen.
De rest van bevolking zou door groepsimmuniteit beschermd worden, zoals bij de gewone griep.
In plaats daarvan heeft Rutte gekozen voor de route van de VN en het WEF.
Dat was het plan!
Rutte zegt het zelf: Build Back Better

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

ja, ik vrees inderdaad dat het zo is
Er lopen nu een heleboel gezonde mensen rond die bijna verplicht worden thuis te blijven en overal rond te lopen met mondkapjes alsof ze meelaats zijn. En dan nog die achterlijke spatschermen die mensen dragen. Bezopen gewoon.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Cees Kooijman
Cees Kooijman
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De aanblik van deze man geeft mij al tijdenlang een intens gevoel van onpasselijkheid………

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja domme mensen zoals Mark Rutte daar had filosoof Bertrand Russel wel een mooie mening over: “The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.”

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het raakt tijd dat er schoonschip wordt gemaakt. Rutte is alleen voor zichzelf bezich. Laat anderen de kastanjes uit het vuur halen. Zolang zijn positie maar niet wordt aangepast. Speelt op het gevoel
Maar hij blijft aan de touwtjes trekken . Hij is de alleeen heerser. Het verkapte communisme . Griep bestaat niet meer. Toen de laatste griepepidemie er was werd er nergens over gepraat. Deze epidemie zal ook nu jaarlijks terug komen. Wij hebben gewoon te veel mensen. De mens moet stoppen om tegennatuurlijk te werken. In de natuur is het ook zo, niet levensvatbaar , uit het nest, wordt het afgestoten. De mens is het meest ontwikkelde, maar ook het meest domste zoogdier. Kijk naar de dierenrijk.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dhr. Rutte heeft geloof ik geschiedenis gestudeerd en ik denk dat die studie niets voorstelt. De les die studenten wordt voorgehouden is om vooral door te gaan met steeds dezelfde fouten blijven maken. Zo bezien doet hij het namelijk geweldig……

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie is die man niet zat .
Ik denk veel mensen.
Helaas zijn er ook nog veel mensen naïef en geloven zijn leugens .
De man heeft niks gebracht in die tien jaar .
Dat is nu toch wel gebleken
Met zijn fouten en gelieg
Helaas zijn er nog veel mensen goed gelovig en willen maar niet wakker worden.
Ik ben die man in iedergeval stront zat die schijnheilige lach van hem
Het is een schijnheil eerste klas .
Tijd dat er iemand staat die voor de burgers is en niet tegen eigen burger.
Links is ook niet veel beter.
Daarom pvv

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Niks gebracht? Hij heeft ons Nederland gesloopt en dat is helaas heel veel niks.

Desiree
Desiree
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Idd echt klaar met dit kabinet !!!

Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het is tijd dat een ander, minder manipulatief persoon het stokje overneemt.”
Geert Wilders?!

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is ons landje de laatste, pak-em-beet, 15 jaar toch in een race tempo bergafwaarts gegaan… het is bijna onherkenbaar aan het worden.

“Regeren is doen geloven.”

Nicóllo Machiavelli

trackback

[…] Jan Gajentaan Jan Gajentaan Overal waar je loopt of rijdt kom je hem tegen, die VVD-poster met de grijnzende […]

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Net bij cafe Weltschmertz de pleitnota van de advocaat van Viruswaarheid gehoord. Geen speld tussen te krijgen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zou de VVD wel echt zo hoog gepeild worden? Of is dat gemanipuleerd, zodat mensen denken ‘ o ik wil toch wel bij de winnnende club horen, laat ik er dan ook maar op stemmen’ ? Ik blijf op de PVV stemmen. Ik denk ook dat veel ondernemers of mensen die niet tevreden zijn met dit ‘beleid’ . toch wel een protest stem op Wilders zouden kunnen doen. Ik hoop het. Eigenlijk moet de VVD een keer op de knieeen gedwongen worden, zodat ze weer weten wat dienstbaarheid en nederigheid is.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met Rutte was ik al helemaal klaar vóórdat jullie op hem stemden.

Edward
Edward
2 jaren geleden

Bij mij duurt het soms wel eens 5 uur, en soms binnen de minuut.
Heeft denk ik met algoritmes te maken en bepaalde woorden die er dan uitgefilterd worden waardoor het in een digitale wachtrij komt ter verificatie.
Geen zorgen..op nu.nl wordt meer dan de helft geblocked.
Hier is alles vrij zolang wordt voldaan aan de richtlijnen, die uitermate ruim zijn gelukkig.

Lucie
Lucie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben al jaren klaar met die vent,hij liegt en bedriegt en is een echte narcist.
Leeft alleen voor zichzelf en heeft schijt aan de Nederlander.
Hij is de sloper van ons eens zo gezellige Nederland.
De meest waardeloze premier ooit,hoop dat hij heel snel zal oprutte.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jan Gajentaan is helemaal klaar met Rutte en dat is ergens wel geestig opgemerkt.
Rutte is namelijk niet klaar met ons om onze samenleving te boetseren tot een samenleving die bestaat uit een laagje adel en verder horigen.

En daar kan Rutte net zolang mee doorgaan totdat de grote (en vooral domme) massa werkelijk de pijn van dit beleid gaat voelen en het niet meer pikt.
Of dat nog op tijd komt is de vraag, misschien zullen de naweeën van corona dat veroorzaken. In de msm begint de berichtgeving te veranderen en begint men ook oog te krijgen voor de economische schade van dit beleid.

Hoewel de titel wat lachwekkend op mij overkomt ben ik het in deze inhoudelijk 100% eens met Jan Gajentaan.

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou mensen, niet zo negatief over Rutte: in Griekenland en Italïe zijn ze idolaat van hem.
Geeft gewoon miljarden euro’s aan hen en hoeft het niet eens terug te hebben.
Da’s toch lief!!!

Eric
Eric
2 jaren geleden

Omdat ik er met genoegen op stem om te ondersteunen Isabel!

Theo Hanzon.
Theo Hanzon.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben er niet klaar mij omdat het niet Rutte alleen is maar een heel team dat verantwoordelijk is voor de besluiten die vaak door Rutte in de publiciteit worden gebracht. Bovendien hebben we ook nog een parlement dat kan ingrijpen.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo Hanzon.

En het parlement die dat ingrijpen nalaat.

Jefke
Jefke
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

De enige die probeert in te grijpen is het Forum voor Democratie, helaas als je met 2 personen tegen 148 moet strijden, dat gaat niet!
En dan ook nog dat iedereen hen probeert kapot te maken met allerlei belachelijke argumenten en roddels!
Het lijk hier wel klein Amerika, even corrupt want het kan nooit zo zijn dat de 76 coalitieleden het altijd met elkaar eens zijn. Tweede kamerleden moeten kunnen stemmen zonder dwang of last!
We hebben dus geen democratie!!!!

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo Hanzon.

Wazige conclusie.
Dus samenvattend bent u er niet klaar mee omdat er meerdere personen verantwoordelijk zijn?
Hoop dat u minder mild in uw oordeel bent bij kopschoppers, gangrapers etc.
Pfff

54
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x