OpinieZ Podcast 009: Rechts zijn in Nederland, mag dat wel?

Yorien vdH in gesprek met Henk Strating en George van Bergen

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnisten Henk Strating en George van Bergen over de (on-) mogelijkheden van rechts zijn in het linkse klimaat van Nederland. 

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Daan@autotesten.nl
Daan@autotesten.nl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb niets met rechts en niets met links ik heb alleen iets met de WAARHEID en niets dan de WAARHEID. Zowel bij links als rechts kunnen ze niets met de waarheid. Ik ben al meerdere keren in mijn leven klokkenluider geweest domweg omdat ik vind dat je mensen niet glashard voor moet liegen of fraude moet plegen ten koste van mensen (lees: patiënten). En wat je helemaal nooit moet doen is verwijtbare doden in de doofpot stoppen en toch zwegen al mijn collega’s toen bovenstaande drie dingen gebeurden in de Gezondheidszorg op de oudste Universiteit van Nederland, een groot Academisch Ziekenhuis en een medische kliniek. Dat zegt genoeg over Nederland en helemaal waarom er onder dictator Mark Rutte niemand klokkenluider durft te worden……. Wat een vertoning gisteren zeg ik dacht serieus dat ik naar een sketch van Jiskefet zat te kijken, ha, ha in welke gesloten inrichting hebben ze die rechter in hemelsnaam opgedoken joh.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan@autotesten.nl
Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan@autotesten.nl

zelfs als je niet voor 100% meezingt in het koor van de linkse kerk word je direct bij rechts ingedeeld. Zegt alles over het gebrek aan tolerantie van links; ben je niet voor ons dan ben je tegen ons.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je rechts stemt, ben je een wappie, antisemiet, populistisch, complotdenker. Ik ben vast nog een benaming vergeten.
Je mag niet houden van holland, carnaval , christelijke feesten, zwarte piet: want…niet inclusief.

We moeten weer respect hebben voor nederlanders, die hard gewerkt hebben. Respect voor onszelf, want dat zijn we, door dat eeuwige geframe, kwijtgeraakt.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rechts zijn mag niet dan bent u te eerlijk .
U mag niet de waarheid verkondigden.
Dan past u niet in het rijtje .
Dan wordt je net als wilders met aanhang aan de kant geschoven.
Je moet liberaal zijn dan moet je en mag je liegen en frauderen
Of links dan mag je de economie en de welvaart om zeep helpen.
Waar mensen keihard voor hebben gewerkt om hun idealen leven te creëren.
Als het aan links ligt mag u niet op vakantie met het vliegtuig .
U mag geen auto of motor bezitten.
U mag dan wel op vakantie in texel of Drenthe met de bakfiets.
U kinderen mogen dan in de bakfiets .
Wel met geiten wolken sokken.
Hand gebreid natuurlijk.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links moet je zijn alles delen van andere ,liefst van rijken ,kijk naar Venezuela wat dat brengt,Gorbatatsjov zei ,wat ze nu in Europa willen ,hebben we achter ons,het heeft niet gewerkt .
Werken,daar heeft links ook een pleuris hekel aan ,zou het soms daarom zijn ?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over de verhouding tussen links en rechts worden een aantal dingen gezegd, die op zichzelf waar zijn, maar helaas niet in context worden geplaatst. De reden daarvoor is dat de sprekers links en rechts binnen dezelfde wereldorde plaatsen en binnen dat kader filosoferen over het begrip ‘fatsoen’ in verband met links en rechts.
Deze manier van voorstellen gaat voorbij aan het feit dat het vanaf de Franse Revolutie de missie was van links om de wereldorde om te keren en dus de bestaansreden voor rechts weg te nemen. In de loop van de 19de eeuw ontstond het verschil tussen liberaal links (economische maatregelen en algemeen onderwijs, maar het individu is verantwoordelijk voor de resultaten) en radicaal links/socialisme (sociale maatregelen, de staat is verantwoordelijk voor zowel randvoorwaarden als uitkomsten).
Sindsdien heeft de ontwikkeling van techniek de koers van de politiek bepaald. Elk land ziet zich gedwongen om de hele bevolking in te schakelen in het economische proces en dat betekent dat de overheid zich overal mee moet bemoeien. Dit verschijnsel verklaart dat alle partijen onvermijdelijk opschuiven naar links.
Dat heeft er toe geleid dat de breuklijn tussen links en rechts zich nu afspeelt langs andere onderwerpen, dat wil zeggen niet-economische, zoals cultuur (islam), natie (migratie) en integratie, dat ligt op de verbindingslijn tussen de onderwerpen cultuur en natie.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk die podcasts., en gelukkig ook op spotify kwam ik achter.
Wat een gedrocht is dat soundcloud.

Els Schwencke
Els Schwencke
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel/podcast! Is de eerste die ik beluister

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x