Tijdperk van het politiek alarmisme

Angstzaaierij als communicatiemethode

Foto: Redactie OpinieZ

“Sla alarm! We zijn in crisis! Urgentie: hoog! Direct stoppen! Meteen doorpakken!”. Het lijkt steeds meer een gangbare communicatiemethode van politiek en zelf verkoren elite om te proberen ons te overtuigen van hun waarheid. Wie kritische vragen stelt of het waagt om uit de pas te lopen wordt buitenspel gezet. Het aangrijpen van alarmisme is slechts een poging om een dun of op halve waarheden gestoeld verhaal te verhullen, zo stelt Robert Raupach. 

Het lijkt wel alsof het heden ten dage altijd crisis is. Niet alleen zitten we al bijna een jaar in coronacrisis, als we ooit daardoor heen zijn staan de vluchtelingencrisis, klimaatcrisis en stikstofcrisis ons alweer in de nek te hijgen. Een dag geen crisis is een dag niet geleefd, zou men haast denken. Natuurlijk zijn de voornoemde thema’s zaken die we als maatschappij moeten bespreken en doorleven. Het probleem echter is dat het bespreken een eenrichtingsverkeer is geworden en het doorleven geen keuzes kent, maar opgedrongen wordt.

 

Emotionele chantage

Er zijn grote overeenkomsten tussen de corona- en klimaathysterie. Er worden apocalyptische voorspellingen gedaan die ieder mens aanspreken op hun individuele bestaan. Doe je niet mee dan breng je jezelf en je naasten in groot gevaar. Tenminste, dat is de teneur en de emotionele chantage, die je eigenlijk geen keus laat om niet mee te zwemmen in die flow. In alle haast en een vermeende existentiële bedreiging worden onomkeerbare beslissingen voor de toekomst genomen. Hoe duisterder het scenario wordt geschetst, hoe banger men wordt en hoe kleiner de weerstand van de burger is. We moeten veel kritischer zijn over welke erfenis wij de volgende generaties willen nalaten.

 

Ingebeelde dreiging

Al beschikt niemand over een glazen bol, men mag van hoogopgeleide en ervaren experts op z’n minst een educated guess verwachten. Het verschil tussen 170.000 coronabesmettingen en een realiteit van minder dan 5.000 op het voorspelde moment is geen afrondingsverschil. Florida staat nog steeds niet onder water, en ook de ijsbeer is (gelukkig) nog lang niet uitgestorven. Integendeel, het zijn er meer dan toen Al Gore werd geboren. We worden gewaarschuwd dat de Nederlandse natuur ten onder gaat aan stikstof, maar we hebben sinds de jaren ’90 de stikstofverbindingen gehalveerd.

De lijst aan onjuiste voorspellingen is schier onuitputtelijk. Iedereen zit er weleens naast in de toto, maar als beleidsbepalers keer op keer faliekante missers maken wordt het een patroon. Een misleidend, bijna misdadig patroon. Je zou haast denken dat de politiek er nog steeds niet van doordrongen is welke impact het internet heeft – waar iedereen data en andere inzichten kan ontdekken – op de samenleving en haar kritisch vermogen.

 

Alarmisme

Alarmisme is te definiëren als: “het veroorzaken van onrust door alarm te slaan”. Maar het venijn zit hem dikwijls in de staart. De definitie wordt namelijk afgesloten met: “vaak met een politiek doel”. Bewust onrust veroorzaken als er een dreiging voor de deur staat? Terwijl juist de rust bewaard moet worden en ratio boven emotie moet prevaleren. En hoe zit het met dat politieke doel? Juist in tijden van crisis moet men eigen voorkeuren aan de kant schuiven, de partijbril afzetten en in het grotere belang handelen.

De vraag is waarom onze leiders naar dit middel grijpen. Luiden zij de alarmistische noodklok omdat hun verhaal gemakkelijk te doorprikken is door kritische vragen en het aandragen van feiten en onderzoeken? Willen zij willens en weten de stap van debat en reflectie overslaan? Met een totalitaire insteek worden ons ‘waarheden’ voorgeschoteld die we als zoete koek moeten slikken. Creëer een bepaalde urgentie waarin snel handelen vereist is. Zo voorkom je een open dialoog of alternatieve onderzoeken; want geen tijd.

 

Inperken burgerrechten

Of sterker nog, zoals de coronacrisis aantoont, schuwt men ook niet voor het inperken van burgerrechten onder het mom van volksgezondheid. Ik ben gewoonlijk geen complotdenker, maar steeds vaker betrap ik me op de vraag waarom dit allemaal nodig is en welk groter doel dit alles dient. Temeer als overheden zelfs wetenschappers (!) inhuren om advies in te winnen hoe men de bevolking zo bang mogelijk kan maken. Het wordt steeds moeilijker om uit te leggen dat het allemaal voor onze bestwil bedoeld is.

 

Leiband

Maar al te vaak helpen de media om ongerechtvaardigde angsten of buitensporig overdreven waarschuwingen op ons af te vuren. In hun onderlinge strijd wie als eerste de kop op de site live heeft staan die de meeste alarmbellen doet afgaan, sneuvelt de inhoud. Wat was het omslagpunt waarop het gros van de journalisten zich verlaagd heeft tot het niveau van persberichtovertikkers? Scoren en de eerste zijn is hun primaire doel. Het behouden van de warme relatie met ‘Den Haag’ lijkt belangrijker dan eigen gedegen onderzoek doen en zich te verdiepen in materie en het tegengeluid.

 

‘Wappies’

Wat voor de printmedia en de nieuwssites geldt gaat natuurlijk ook op voor de tv-zenders. Je kunt ze niet verwijten dat ze geen tegengeluid aan het woord laten. De crux is echter dat ze het twijfelachtige talent hebben om altijd net die personen eruit te pikken die zich minder eloquent kunnen uitdrukken dan de gemiddelde D66’er. En dan is het stempel ‘wappie’ niet meer ver weg. Als je met vragen zit, maar je je minder goed kunt uitdrukken of geen dik onderzoeksrapport onder je arm hebt, dan word je door de talkshowtafels niet serieus genomen maar weggehoond.

En eerlijk is eerlijk, soms verpest de minderheid het ook wel voor de rest, zoals deze ‘arts’ recent nog deed aan de rand van een coronademonstratie op het Museumplein. En als iemand opduikt die wél in staat is goed onderbouwd een pleidooi te houden wordt er niet zelden een ophef geframed als het niet strookt met de gangbare gewenste meningen. Het tegengeluid wordt op deze manier in zijn geheel geridiculiseerd en gediskwalificeerd, wat een redelijke dialoog wederom haast onmogelijk maakt.

 

Verbod als wapen

Als je het als ouder even niet meer weet dan leg je de puber een verbod op. Van een volwassen overheid echter verwacht je ander gedrag. Overtuig ons met feiten en toon ons de voordelen van het voorgestelde beleid. We worden echter gebombardeerd met verboden. U moet klimaatneutraal worden. Gasverbod! De R moet omlaag. Ausgangssperre! Stikstofuitstoot moet omlaag. U mag geen 120 km/u meer rijden!

Een overheid die het niet meer weet zoekt een uitweg in beperkingen. In geen enkel verkiezingsprogramma stonden de hiervoor genoemde maatregelen (al was corona uiteraard niet te voorzien). Ook de logica is vaak ver te zoeken. In plaats van gas (waar andere landen juist subsidies voor verstrekken aan hun burgers) verbranden wij liever zuurstof producerende bomen. Het virus neemt echt geen pauze tot half vijf in de ochtend. En na 19.00 uur is 120 km/u rijden wel oké.

 

Democratie in het nauw

In 2018 werd de Nederlandse burger het recht op een raadgevend referendum ontnomen. Nu was dat sowieso een farce aangezien de toenmalige kabinetten de uitslagen van de referenda in 2005 (Europese Grondwet) en 2016 (Associatieovereenkomst) naast zich neerlegden. Maar de laatste illusie van inspraak is daarmee verdwenen. Op 17 maart kunnen we weliswaar kiezen uit 31 partijen, maar de winnaar, die notabene twee grote rechtse partijen bij voorbaat uitsluit, staat al op voorhand vast. Naar alle verwachting zal Rutte niet schromen zijn vierde kabinet over links te realiseren en met de beroepsalarmisten van D66 en/of GroenLinks op te trekken.

 

Almachtige overheid

Er begint mij iets te dagen. Enkele alinea’s hierboven vroeg ik me af wat het motief van de boven ons gestelden zou kunnen zijn. Wellicht heb ik het antwoord gevonden. Proberen zij niet simpelweg het gevoel van hun almacht in stand te houden door angst en bezorgdheid bij ons burgers op te wekken? Het erge is dat het werkt.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
46 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De waarheid is nooit moeilijk te achterhalen: het vereist alleen maar dat we bereid zijn om beweringen te toetsen aan de werkelijkheid.
Het klimaat verandert ja – maar er is geen bewijs voor antropogene invloed. Alleen correlatie met de industriële groei.
Werken lockdowns? Nee, want landen ZONDER lockdown hebben minder doden dan landen MET lockdown.
Is corona erger dan griep? Nee, want de cijfers bewijzen dat (we zitten nu al in het tweede seizoen van corona). Corona is al 60 jaar bekend.
Zijn vaccins een wondermiddel? Nee, want een vaccin is gewoon een milde infectie en geen garantie dat je nooit meer ziek zult worden van de ziekteverwekker.

Op alle genoemde punten beweert of suggereert de regering het tegendeel.
Wat mensen helaas meestal doen is de beweringen van de overheid vergelijken met de beweringen van de media (die de beweringen van de overheid herhalen) en vervolgens concluderen dat het dus wel waar moet zijn.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Uw laatste alinea is inderdaad precies wat het gros van de mensen doet.
Zo had ik hem nog niet bekeken, bedankt voor het inzicht!
Ik ga hem gebruiken in mijn dagelijkse verweer dat ik alles behalve een “wappie” ben 🙂

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

De media herhalen wat de overheid zegt om verschillende redenen:
1) sinds een jaar of vijf zijn praktische alle kranten in handen van 2 concerns, linkse miljonairs en EU geld bepalen hier de richting.
2) journalisten worden tijdens hun opleiding gehersenspoeld door studieboeken die zijn geschreven van uit het perspectief van globalisme of cultuurmarxisme. Als ze dan in een baan terechtkomen, kun je ze nauwelijks kwalijk nemen dat ze linkse opinies weergeven.
3) NOS is helemaal afhankelijk van geld van de overheid. Overheid is links, dus NOS ook.
4) journalisten zijn vaak afhankelijk van regeringsbronnen voor nieuwtjes, dus als een journalist zich te kritisch toont, kan dat betekenen dat hij zijn bronnen verliest.
5) gewoonte: als iedereen om je heen ongeveer dezelfde kaders herhaalt, is het erg moeilijk om daar op eigen kracht doorheen te prikken.
6) vals sentiment: links beweert altijd op te komen voor de verdrukten. Het is vaak niet zo makkelijk om te onderscheiden in hoeverre de verdrukten hun situatie aan zichzelf te danken hebben, laat staan dat naar voren te brengen in een omgeving die bewust geen onderscheid maakt tussen asielzoekers en migranten.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja inderdaad deze punten die u schrijft herken ik, ik had alleen de lijn niet doorgetrokken naar de geïndoctrineerde medemens.
Soms ga ik er vanuit dat iedereen op school heeft geleerd om zelfstandig te denken ipv alles voor zoete koek te slikken.
Waarschijnlijk zat ik nog net in de juiste lichting( 1982-1990) 🙂
Gelukkig heeft u ze weldegelijk goed op een rijtje.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Neenee! Er wordt op scholen juist geprobeerd mensen NIET zelf te leren nadenken, maar alleen te herhalen wat wordt voorgekauwd. Dat levert een veel makkelijker manipuleerbaar volk op.

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Ik ben in ’91 afgestudeerd en bij mij bestaat ook de indruk dat Generation X de laatsten zijn die voor zichzelf hebben leren denken.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is niet moeilijk mensen te indoctrineren met ideeën . Herhaal ze gewoon 500 keer. En maak tegen ideeën verdacht, of laat ze geen stem krijgen. 80 tot 90 % van de mensen trapt er in. Dit is hoe het werkt. Kinderlijk eenvoudig.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik eigenlijk het grootste probleem van alles vind is waarom deze politici geen geweten hebben. Ik schrijft expres niet ‘geen geweten meer hebben’ want ze hebben het ook echt helemaal never ever nooit gehad. Wat is dat toch met deze mensen, ik kan er echt met mijn pet niet bij. In mijn 34-jarige loopbaan in de Gezondheidszorg heb ik exact hetzelfde meerdere malen meegemaakt, want het zijn echt niet alleen de politici in Den Haag die geen geweten hebben. Dit soort mensen vind je juist in de top van Universiteiten, Ziekenhuizen, Colleges van B&W, Provincie-besturen en ga zo maar door.
Eén van de dingen die ik heb meegemaakt op een Universiteitsziekenhuis is dat zonder blikken of blozen een tiental VERWIJTBARE OperatieKamer-doden in de doofpot zijn gestopt….. en ja mede door een lid van het OMT. Alle familieleden van deze OK-doden denken nog steeds dat hun dierbaren zijn overleden als gevolg van een ziekenhuisinfectie (meestal een MRSA-bacterie) zoals wel meer patiënten die nou eenmaal helaas wel eens oplopen in een ziekenhuis. Nee dus! Er kan alleen maar een chirurg besmet zijn geweest met de in dit geval Acinetobacter-bacterie die levensgevaarlijk is voor geopereerde patiënten. Mijn vraag aan de ziekenhuishygiëniste die bij de lab-vergadering zat: “Maar hebben jullie die bewuste chirurg dan niet gecontroleerd op die Acinetobacter-bacterie?” beantwoordde ze met het uitermate cynische: “Nee kom op zeg dat is stigmatiseren!” Tja en daar kan je dan mee verder leven als chirurg, Professor Infectieziekten en ziekenhuisdirecteur die allemaal wisten wat de oorzaak was maar het doelbewust hebben verzwegen. Ik zou geen oog meer dicht doen als ik dit op mijn geweten zou hebben.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk de Gele Hesjes hadden een punt, met Rutte praat niet MET ONS, maar Rutte praat OVER ONS.
Hij zette ook gelijk 1,4 Miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil.
En hij gebruik te pas en te onpas, woorden voor anders denkenden zonder zich om hun problemen te bekommeren.

Rutte is de slechtste MP van Nederland van na de tweede wereldoorlog, hij zaait angst en tweespalt.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal! Ik zie in de tekst ook een tweet van Faber die schrijft dat rutte de appjes van Baudet ‘walgelijk’ vindt. Hier een toelichting van Baudet op de uit zijn verband getrokken apps: https://www.youtube.com/watch?v=6s30FtVQfdM&ab_channel=ForumvoorDemocratie, waar je weer aan kan zien hoe walgelijk de pers en de politiek te werk gaat. Het demoniseren is er sinds Fortuijn niet beter op geworden. Laten we hopen dat steeds meer mensen het licht gaan zien en niet blind achter de MSM blijven aanlopen.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik zou zeggen leef zo als wil de overheid en politiek is allang niet meer voor de burger.
De vvd is in mijn ogen een criminele organisatie.
Als het een eerlijke liberalen club was geweest dat hadden zij Rutte aan de kant moeten zetten.
Na de toeslag affaire.
Hier uit blijkt wel weer dat de vvd een criminele organisatie is die denkt dat ze boven de burger staan.
Ook voor de rest van de politiek heb ik geen goed wordt over.
Links heeft het gedachte goed van een dictator .
Cda zijn een club van meelopers totaal geen eigen mening .
Als maar mee kunnen regeren daar doen ze alles voor.
Maar u ziet de Pvv die het eerlijke woordt verkondigt wordt aan de kant gezet .
Daarbij ook de burgers die op de ppv gestemt hebben.
Democratie is dood.
De hebberige macht is op gestaan.
Cestapo staat aan het roer .
En nog zijn er mensen die nog op deze clubs stemmen.
Onbegrijpelijk.
Vast gebonden in huis gekneveld door de corona wet van de vvd en cda .
Kinder worden geestelijk mishandelt .
Wordt eens wakker mensen .
U wordt van u vrijheid berooft en een deel van u leven.
Stem pvv
Of leef zo als je wil en laat je niks op leggen door politiek of overheid .
U bent als vrij mens geboren
Geniet van het leven.
Maar laat u niet sturen door deze criminelen organisaties.
Wordt wakker voor dat je het weet lig je onder de groene mat.
Of in een as la .

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Kees
piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Ja hoor, we gaan ons hieruit stemmen…. Het maakt niet uit wat je stemt want overheden lopen aan een leiband. PVV, Forum en whatever zijn niets anders dan vangnet partijen; gecontroleerde oppositie die als het er op aankomt niet thuis geven.
Corona heeft dit bloot gelegd en inmiddels zijn Ngo’s en big corporate zo zeker van hun overwinning dat ze hun plannen openlijk presenteren. We zullen toch echt zelf verantwoordelijkheid moeten gaan nemen en beseffen dat het geen goed idee is om de regie af te staan aan een stel psychopaten.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

De zittende politiek de vvd cda en de linkse partijen zijn de psychopaten bedoel u toch .
Rutte met zijn doodseskader .
De onderste steen komt boven.
De vele corona doden dankzij het beleid van deze doodseskader.

dolphin
dolphin
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp werkelijk niet waarom mensen toestaan dat de democratie uitgehold wordt en de economie afgebroken wordt ten behoeve van een crisis.
Ondertussen moet het Nederlandse volk toch wel weten dat de machthebbers aan de lopende band crises zien.
Ik zag laatst een mooie spreuk.
Wanneer we toestaan dat de overheid de wet overtreed tijdens een crisis, dan creeert de overheid crises om de wet te overtreden.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal juist. De politiek slaat alarm om geen debat te hoeven voeren.

Kern van het probleem zijn de Main Stream Media. Die lopen slaafs achter de Rutte doctrine aan. Het is tragisch dat met name “journalistieke” kranten als NRC en programma’s als Buitenhof nooit een kritische noot zullen laten horen. NPO-programmamakers noemen zichzelf graag “dwars” of “eigenwijs”, en herkauwen vervolgens slaafs alle D66 meuk die ze 24/7 voorgeschoteld krijgen.

Dat de VVD de grootste partij in de peilingen is, is een gotspe. Op wat grote corruptiezaken na heeft de VVD afgelopen 10 jaar niks gepresteerd. Ja, de oppositie jarenlang vervolgen. En tienduizenden gezinnen ten onrechte bankroet laten gaan vanwege nooit bewezen fraudes. Maar alle VVD-beloftes over het controleren van immigratie; aanpakken van criminaliteit en extremisme; minder EU; geen transferunie; geen klimaatkalifaat; etc. De VVD heeft al deze beloftes ingewisseld voor het GroenLinks partijprogramma.
Dat zou geen zetels op mogen leveren.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Angst zaaien is van alle tijden en regeerders blijven het nog steeds een effectieve middel voor het bereiken van hun doelen. Wat vroeger bedenkelijke sektes deden hebben de afkeurende politici nu zelf gretig overgenomen. Het begon met Al Gore die het presidentschap verspeelde en het jongste voorbeeld is S. Kaag met haar laatste uitspraak het is doen of doodgaan. Paniek zaaien onder onwetende mensen die dan uit de hand van de elite gaan eten moet de gedachte zijn. Een hysterische tiener met haar nonsens uitspraken uitnodigen tot de VN en haar tot een boegbeeld van de redding van de mens te bombarderen. Hysterie regeert over de Westerse wereld en als iedereen er intrapt worden weer een aantal mensen rijk van. En een heleboel arm. Wij benaderen niet het punt van he einde van de wereld maar het punt wanneer wij deze overheid absoluut niet meer kunnen vertrouwen en geloven. Dat gaat ten koste van de direct mensbedreigende virusziekten zoals corona. Verstand en logica gebruiken lukt niet want de meeste hoofden zijn leeg wat kennis betreft maar vol van zucht naar macht en geld. Niet het klimaat zelf maar het angst zaaien er omheen is de grootste vijand, niet de natuur maar de mens zelf.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Uw reactie is verwijderd. Zie onze spelregels:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rebel&Girl

Aan Covid gaan veel mensen dood al valt deze ziekte in de statistieken niet op de eerste plaats. Probleem met corona is dat het zo snel en makkelijk uitzaait en voor ongewenste toestanden in ziekenhuizen zorgt. En wij weten nog lang niet alles van dus enige voorzichtigheid is geboden. Er gaat wel veel fout door politieke spelletjes en het opzettelijk overdrijven van het probleem is verwerpelijk. Dan ga je wel twijfelen over de echte bedoelingen. Vrijheid opgeven is moeilijk en er moet geen twijfel over oprechtheid bestaan. Dat is met politici altijd een probleem.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mensen gaan, ook dood aan foutieve behandelingen, volgens onderzoek, zeer uitgebreid, van British Medical Journal aan/door medisch handelen Volgens hun onderzoek, is dit de 3e grootste doodsoorzaak
Dit speelt ook bij de ouderen, die vanwege Covid in de IC’s belanden, daar aan de ventilators worden gezet omdat het protocol zo ingericht is maar div artsen hebben dit al aangekaart, dat je dit alleen kunt doen als het eigen beademingssysteen het laat afweten en dat is bij Covid meest niet het geval (er zijn n.l. verschillende manieren om zuurstof toe te dienen, net zoals er verschillende redenen zijn waarom zuurstofgebrek ontstaat).
Kom bij mij alsjeblieft niet aan met argumenten, dat het een nieuwe ziekte is en we derhalve niks ervan weten.
Ga maar zoeken op het net naar Die Welt, die heeft in 2013 een artikel gepubliceerd over Corona met “spikes en al” afgebeeld dat de WHO dit aankaartte dat dit een groot gevaar was/kon worden.
Het is in 2013 gepubliceerd maar dat houdt in dat voordat men dit doet, het al jaren bestudeert/onderzocht is.
We leven nu ettelijke jaren later en de mensheid bestaat nog steeds al die jaren op een vrij drukke planeet …zonder enige interventie.
Er is wel degelijk een virus zo oud als de wereld en het heet heb/regel en machtszucht.. Ik laat me niets aanpraten, vanwege mijn vorige werk ben ik zeer wel in staat medische onderzoeken te lezen en ook zelf een oordeel erover te hebben en heb een vrij grote medische kennis.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rebel&Girl

Ik heb het niet over een nieuwe ziekte maar over een ziekte die veel slachtoffers maakt al niet de meeste maar door de snelheid van reproductie gevaarlijk is. En ja, als mensheid helpen wij dit virus geweldig met onze eigen succesvolle mega reproductie waardoor het virus niet zo ver hoeft “te springen”. Ja. het is een nogal drukke planeet, het eigenlijke probleem waar men kennelijk niets aan wil doen.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Uw reactie is verwijderd. Zie onze spelregels:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rebel&Girl

Ik vertolkt
hier mijn denkbeelden en niet die van een ander. En de door u aanbevolen groepering slaat nergens op. Ik heb het over overbevolking en u over rasverbeteting. Nogal verschillend, vindt u niet?

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Uw reactie is verwijderd. Zie onze spelregels:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoor niemand over het besef dat Nederland geen democratie is, maar een ‘verlichte’ (partij) dictatuur. ‘Verlicht’ in die zin dat niemand wordt vermoord om zijn politieke ideeën (oh shit, Fortuyn, van Gogh, net niet: Janmaat) of monddood gemaakt (oh shit, PVV, FvD, in mindere mate SP, en hoe zat het ook weer met Nekschot, de Rotterdamse cartoonrel en zo verder).

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, wel heel goed artikel van dhr Raupach. In Duitsland is nu toch ook duidelijk geworden dat wetenschappers van de politiek de opdracht hadden om angst te zaaien onder der bevolking? Ze moesten de scenario’s flink aandikken werd hen opgedragen.
En eerlijk gezegd vind ik die arts in dat filmpje nog niet zo verkeerd.
Om niet ziek te worden is het goed om afstand te bewaren en dat verkouden mensen even thuis blijven tot het over is. maar verder had alles gewoon doorgang moeten vinden.
Met verkoudheid of influenza verschijnselen onder de leden moet je ook niet naar je oma van 80 gaan als je haar nog wilt houden…….. Gewoon beetje gezond verstand gebruiken. De afstands en looproute regels in de winkels en restaurants zouden meer dan genoeg hebben moeten zijn. Over influenza maakte zich nooit iemand druk en in 2018 zijn daar 9000 mensen door overleden, door het ‘laatste duwtje’. Niemand over gehoord.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Beste Marien, jij bent een heel duidelijk voorbeeld over hoe mensen al Corona-dictatuur in allerlei gradaties geaccepteerd hebben en jullie zijn het probleem niet het virus.
Ik zal je ook zeggen waarom, jij gaat sowieso akkoord met looppaden en een aan Corona-gerelateerd gezondverstands bewustzijn, een ander vind weer andere regels oké. IK heb smetvrees en ik was altijd al meer dan de meeste mensen mijn handen , maakt dat het oké >>> neen .
Ik ben me er duidelijk van bewust dat het mijn angst is en dat dit derhalve niet direct een schonere wereld rechtvaardigt. Kijk dat is gezond redeneren en dat is volledig losgelaten in jullie hysterische op weinig kennis gebaseerde realiteit en zo loopt iedereen om zijn eigen domme drogredenen achter het Corona-spookkarretje.
Weet je nog >>>en helaas is bijna iedereen tegenwoordig blanco van geest en geheugen>>> ga maar zoeken anders dat het in den beginne aan ons verkocht werd dat het de spikes waren die het zo gevaarlijk maakten.
Ga zoeken>>> in 2013 publiceerde die Welt een artikel van de WHO, dat het Coronavirus een groot gevaar was en werd afbeelding van het Coronavirus…8 jaar na dato, waarvan het grootste gedeelte gelukkig zonder looppaden en allerlei onzin, leven wij nog. Ik vraag me af wat mensen zoals u doen als uw zoon of dochter bang is voor de man onder het bed schiet u ze dan met een soort katapult het bed in of verteld u ze dat het onzin is als u het laatste doet, doe het dan ook tegen u zelf u bent namelijk net zo idioot bezig.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het waarom van het angst zaaien door Rutte is eenvoudig te verklaren.
In zijn toespraak voor de VN, opgenomen in zijn eigen torentje en door hemzelf op 25/9/2020 op zijn eigen YouTube kanaal gezet, laat er geen misverstand over bestaan.
Hij zegt: Corona offers(!) an unique opportunity….
Het gaat om het, zoals hij zelf zegt, creëren van een nieuwe, betere, eerlijker en schonere wereld: Buil Back Better.
Zonder privé bezit, maar dat zegt hij er nu nog niet bij…
Ziet u dat niet zitten?
Geen probleem, dan doet u niet meer mee!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door nanko55
Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Het is “You’ll own nothing”, niet “We’ll own nothing” of “No one will own anything”.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Alle pogingen tot privebezit, zijn al stelselmatig wegbezuinigd en uw zweet&tranen herverdeeld aan gelukszoekers, met behulp van de diefstalligste arm van het rijk, gebaseerd op een versie van ali-baba en zijn veertig rovers, namelijk de missselijkmakende >>>tromgeroffel>>> Belastingen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een zeer goed artikel van Dhr. Raupach. Nederland en vele andere landen worden momenteel geregeerd als een religieuze stroming. De schaapjes (het volk) moeten ze behoeden voor de hel. De hemel is “de ideale samenleving” zoals de leiders die zich voorstellen, de hel is wat er volgt als de schaapjes de weg naar de hemel niet volgen. Vandaar de crises, vandaar het “alleen samen kunnen we…”, vandaar de gecreëerde en opgelegde angstcultuur.

De hel als dreigement, de hemel als hoogst haalbare (zelfs al tijdens uw leven). Doctrines en dogma’s. De democratische kerk viert de hoogmis. Het Ideaal wordt ons voorgehouden, en de doembeelden worden getoond om ons Het Ideaal te laten accepteren, omarmen, en er zelfs naar gaan verlangen. En net als bij andere religieuze stromingen zijn er genoeg gelovigen. Zij helpen het Woord verspreiden.

Amen.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Gelukkig zijn er ook A-men mensen!! Die weten maar al te goed dat een men-hemel een eigenlijke hel is.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is gewoon machtsmisbruik wat de regering doet. Iedereen snapt wel dat er wat aan de hand is, en dat er ook fouten zijn gemaakt aan het begin van de crisis. Zoals het nu gaat is niet de juiste weg, want we zitten nu in complete lockdown, je kunt niets meer kopen niet naar de kapper enz enz. We moeten toe naar een meer open wereld, waar we meer kunnen doen en wel zo snel mogelijk. Op heel slinkse manier zijn we ergens ingerommeld, en wie weet zijn er bij Ollonkreng ook wel plannen die de Duitsers hadden, en nog net niet gebruikt of misschien zelfs wel deels.

Angstzaaierij wat er nu gebruikt wordt is wel het laatste wat je als regering moet gebruiken, want dat wakkert verzet aan en dat komt ook uit. Kijk maar naar de avondklok, slaat ook echt nergens op, tuurlijk ik houd me eraan maar na weken is er nog steeds niets gehoord of dat wel of niet werkt!

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Goed zo Eric , Jij bent een Braaf-O-Burger!!! zo kotsenswaardig in de mode tegenwoordig.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk verhaal.Kan het er wel mee eens zijn.

Piltdown
Piltdown
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen die internet heeft kan data en andere inzichten kan ontdekken. Helaas zijn er maar weinig die dat ook daadwerkelijk doen. De meesten kijken braaf naar het staatsjournaal en nu.nl. Ze zijn dermate gebrainwashed dat ze niet meer zelfstandig kunnen nadenken.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

Luiheid gepaard gaande aan domheid, dat zijn pas de 2 echte zonden, die mensen zou je moeten kunnen uitsluiten van stemming bij verkiezingen, dankzij hen hebben we steeds Ruttes overal ter wereld >>> lachen je nog uit ook in je gezicht, terwijl ze je ondergang voorbereiden.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik alle verontwaardigde reacties lees moet ik even aan de aanstaande verkiezingen denken waar ook de hier verontwaardigde lezer constructief zal deelnemen aan de volgende regering die langs de inmiddels bekende weg door zal gaan. De stemmen voor de PVV en FvD zullen meteen worden weggegooid want die zijn uitgesloten en daarna wordt net zo lang geformatteerd totdat men krijgt wat ie al voor de verkiezingen gepland heeft. Namelijk ik wil met die wel en met die niet. De kiezer is eigenlijk niet nodig maar het moet democratisch lijken. Al kies je voor iets anders doe je in wezen mee aan iets wat je niet wil. Met dit soort verkiezingen heb ik al jaren echt grote moeite.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ober, ” ik wil graag een nasi goreng maar wilt u de rijst en de groente eruit laten en het vlees in kleine dobbelsteentjes snijden graag”. Ober ja hoor, doen we zoals altijd.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rebel&Girl

Het meest populaire gerecht in Den Haag wordt weer opgediend.

Tan Lan Ing
Tan Lan Ing
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens, Robert Raupach. Ik wilde ook geen complotdenker zijn, maar zie de feiten onder ogen. ‘Build Back Better’, Rutte die zich de term per ongeluk liet ontvallen. Het is al boze opzet het volk in een angstpsychose te houden, om te komen tot the ‘Great Reset’.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het aangrijpen van alarmisme is slechts een poging om een dun of op halve waarheden gestoeld verhaal te verhullen,….”

Er is nog een reden voor het bestaan van vals alarmisme namelijk die om de aandacht af te leiden van een echte crisis in wording. Een crisis die te ingrijpend is om te willen bevatten en een crisis waarvoor men geen oplossing kent. Nee dan kunnen we ons maar beter druk maken over een crisis die er nog niet is of waarvoor het wetenschappelijke bewijs er niet is. Het is als het orkest dat doorspeelde bij het zinken van de Titanic.
En wij nu wij blijven er gewoon een rol in spelen door steeds weer mee te doen in dit spel. Dat schiet dus niet op.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

wat betreft het misleiden van de bevolking is Nederland geen uitzondering maar volgen we braaf het voorbeeld van het thuisland van deze auteur waar o.a. de harde kantjes van mutti Merkels ‘wir schaffen das’ m.b.v. de ‘deugende’ journalistiek onder het tapijt worden geveegd, en Frankrijk waar onze prachtpers de ‘gele hesjes’ structureel als rellend schorriemorrie neerzet, in tegenstelling tot ieder BLM-protest, ook als daar buitensporig veel geweld bij wordt gebruikt. Dat zijn allemaal slachtoffer van racisme en discriminatie.

Anton
Anton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helder en scherp geformuleerd.

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De “crisissen” worden niet in het leven geroepen om de bestuurders een gevoel van macht te geven, maar om de aandacht af te leiden van de werkelijkheid. Er is een massale transitie van macht en kapitaal gaande, van burgers naar de elite.

Kijk simpelweg eens naar wie de verliezers en winnaars waren van iedere crisis. Wie krijgt er meer geld en macht en wie verliest geld en macht..

Ebel J.
Ebel J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze leugenaar moet zo snel mogelijk uit dat heilige VVD torentje oplichter

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by an endless series of hobgoblins, most of them imaginary.” H.L
Mencken

46
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x