OpinieZ Podcast 007: Hoe komen we terug naar normaal?

YorienvdH praat met Jan Gajentaan en Hans van Tellingen

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnist Jan Gajentaan en Hans van Tellingen over ongewenste lockdowns en een spoedige terugkeer naar normaal. 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Groepsimmuniteit duurt zolang als het virus niet muteert. Dat zie je ook bij de griep, dat constant aan verandering onderhevig is. Zoals ook in deze podcast wordt gezegd zodra het virus muteert begint alles opnieuw. Willen we om de twee jaar het land in lockdown brengen en een avondklok hanteren, dan is dat het recept om het land economisch en de democratie naar de afgrond te brengen. Met andere woorden de operatie geslaagd maar de patiënt (het land Nederland) is overleden.

Het volgende klinkt hard, maar is wel gaande.
Wat deze coronavirus en de mutaties meebrengt is dat de levensduur voor een aantal ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem danig verkort worden. De natuur waaronder ook het virus toebehoort, zorgt ervoor dat de vergrijzing en minder gezonde mensen in aantal verminderd wordt.

De populatie wordt door de natuur op deze wijze sterker gemaakt.

Over 100 jaar zal er vast weer een ander ernstig virus oppoppen en begint het verhaal van voor af aan. Hopelijk hebben we na een aantal jaren onderzocht wat het beste werkt om een pandemie te vertragen, tegenhouden zal denk ik nooit lukken.

Waarom 100 jaar? 1720 was de Pest, 1820 Cholera, 1920 Spaanse griep, 2020 Chinese Coronavirus.

John
John
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Hallo Rob,
Ik stel voor dat we de gehele zorg afschaffen. Je wordt alleen geholpen als je bijvoorbeeld een ongeluk hebt gehad, maar verder laten we alle ziektes gewoon voortwoekeren. Dan houden we aan het eind de sterksten over. Scheelt ook bakken met geld.
Wat zeg je? Dat deden we 100 jaar voor christus ook? Dan gaan we dus eigenlijk terug in de tijd. Vind ik eigenlijk een slecht plan.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Jouw reactie slaat echt nergens op. Ik zeg niet dat we alle ziektes gewoon laten voortwoekeren dat maak jij ervan. Zoals ik al aanhaalde een virus is niet echt te stoppen, hooguit valt de verspreiding te vertragen. En ja, aan het eind blijven de sterksten over, zo gaat dat al sinds het bestaan van het leven op aarde.

De zwakkeren kan je trachten te beschermen door ze te isoleren, maar ook dan nog is een virus niet volledig tegen te houden. Er zal altijd virussen door de isolatie heen blijven glippen.

De vraag is dan, hoelang wil een zwakkere geïsoleerd worden van de buitenwereld denk je? Hoelang houden ze dat vol? Een maand, een jaar, twee jaar of nog langer? Virussen blijken na een jaar of twee te muteren.

Kom jij nou eens met een goed plan, zonder dat je het leven, economie en democratie op slot gooit.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Erg goed onder woorden gebracht. Rond min 6 wordt gezegd: volgens Rutte is het virus gevaarlijk en volgens jullie niet (ongeveer).
Ja natuurlijk is het virus gevaarlijk, maar alleen voor een heel kleine groep mensen die meestal heel oud zijn en allerlei kwalen hebben. Deze mensen leven eigenlijk alleen omdat wij beschikken over medische techniek en behandelingen die specifiek ontwikkeld zijn voor hen.
Voor de rest van de mensen is het virus zelden of nooit gevaarlijk.
Opmerking bij het verhaal over de 49 mensen in een supermarkt die mondkapjes moeten dragen omdat er 1 virus in zijn longen heeft en dat mogelijk verspreid. Is op zichzelf geldig argument, maar ook hier moeten we ons afvragen of de verspreiding een probleem is of een oplossing.
Het wordt nu als een probleem beschouwd, omdat men automatisch aanneemt dat de verspreider een gevaarlijke virusdosis verspreid. Uit de verhouding tussen de PCR test positief versus negatief – die is ongeveer 1 tegen 9 – blijkt dat dit niet het geval is.
Een kleine virusload kan echter wel leiden tot een milde infectie en vervolgens tot ‘immuniteit’. Dan is het een oplossing – die we nu aan het afremmen zijn.

John
John
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Beste Andre,
Ik kan met de beste wil van de wereld niet snappen dat je het virus zo onderschat. Dat het alleen gevaarlijk is voor een kleine groep mensen die oud zijn en allerlei kwalen hebben. Het is toch inmiddels voldoende bewezen dat er slachtoffers vallen in allerlei leeftijdsgroepen, en dat zowel gezonde mensen, als mensen met “” een kwaaltje” getroffen worden. Ik ben het me je eens dat Corona krijgen niet een doodvonnis is, maar het is zeker niet zo dat het voor bijna iedereen onschuldig is.
Ik zie het niet alleen in de media, want daar haal je het nieuws beter niet vandaan, maar inmiddels ken ik diverse gevallen van mensen die voorheen gezond waren, die ook niet oud zijn, maar die wel zwaar lijden aan de gevolgen van corona.
Naar mijn mening moet een ieder zijn verantwoordelijkheid nemen, en passende maatregelen nemen. Ik denk echter dat juist hier het probleem ontstaat. Vele mensen trekken zich nergens wat van aan, en daardoor moet de regering immer driestere maatregelen nemen om te voorkomen dat het gierend uit de klauwen loopt.
Want het is natuurlijk wel zo dat als het uit de hand loopt en de ziekenhuizen de stroom patiënten niet meer kunnen verwerken, er keuzes gemaakt moeten worden wie verzorging krijgt en wie niet, iedereen Rutte en De Jonge zal afschieten om hun gevoerde beleid.

Overigens vind ik dat Rutte moet op krassen in verband met bewezen totale onbetrouwbaarheid en manipulatie, niet alleen over het corona dossier, maar over de afgelopen 10 jaar,en dat De Jonge samen met hem door dezelfde deur moet. Maar dit terzijde.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Uit de onderzoeken die ik heb gezien blijkt dat praktisch iedereen die overlijdt aan corona, andere onderliggende kwalen heeft. Dat kan uiteraard ook mensen betreffen die onder de 70 jaar zijn. Dat is gewoon een statistisch feit en geen onderschatting.
Volgens de gegevens van het RIVM (zie: “Aantal overledenen naar leeftijd en geslacht”) blijkt dat NIEMAND onder de 45 is overleden aan corona.
In de leeftijdsgroep 45-65 jaar zijn er 645 mensen overleden, terwijl deze groep ongeveer 5.000.000 mensen omvat.
In de groep 45-65 jaar zijn er dus 0,013 % overleden.
Hoe kun je dan volhouden dat het iedereen kan raken? De feiten bewijzen het tegendeel.
De schade die aan de economie is toegebracht bedraagt nu al 100 mlrd euro, gelijk aan een heel jaar zorgkosten.

Ina67
Ina67
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Plus daarbij het feit dat als de economie naar de knoppen is, er niemand meer de zorgkosten, uitkeringen en pensioenen kan ophoesten. Mensen krijgen ook andere ziektes en wat voor de één ernstig is, hoeft voor de ander niet zo ’n ernstig verloop te hebben.
Ons probleem is dat we het idee hebben dat wij geen onderdeel méér uitmaken van de natuur. Alleen zodra we geboren worden, gaan we uiteindelijk een keer dood. Hoe en wanneer is de vraag.
Ik weet één ding zeker dat als dit nog een paar jaar doorgaat, ik voor dit nieuwe normaal bedank en naar the Isle of man verhuis. Daar hebben de mensen tenminste hun gezonde verstand teruggevonden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ina67

Ha, ha Isle of Man daar zou ik dolgraag willen wonen. Ik ben motorrijder.

karton
karton
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We kunnen pas terug naar normaal als “Den Haag” weer “normaal” geworden is , d.w.z. als Rutte en consorten van het toneel zijn verdwenen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Het leven in Nederland wordt weer acceptabel voor iedereen als het Linkse virus is onderdrukt.
Als de democratie weer is het hersteld en een anders denkenden niet gelijk een wappie of een racist is en door de MP van Nederland bij het grof vuil wordt gezet.

Verschrikkelijk wat is mijn Nederland, naar de gallemiezen geholpen door Links.

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x