Coronacrisis: hoe ons gedrag de bepalende factor werd

Overheid treedt steeds dictatorialer op

Al vroeg na de uitbraak van Covid19 in China bleek dat isoleren van besmette personen belangrijker is dan beperkingen opleggen aan de gehele bevolking. De harde maatregelen van de Chinese autoriteiten in Wuhan kregen pas effect toen er effectief getest, geïsoleerd en behandeld werd. Zo heel onlogisch is dat niet, vindt Jan Gajentaan.

Iedere dierenarts of veearts kan u vertellen dat een ziek dier op een boerderij zo snel mogelijk geïsoleerd moet worden. Het is niet door het vervroegd binnenhalen van de koeien in de wei (lockdown voor Klara 3 en Bertha 4) dat de ziekte zich minder zal verspreiden.

 

Logica

Helaas bleek deze elementaire logica te ontbreken bij de meeste overheden in het rijke Westen. Zij faalden opzichtig op het vlak van testen en isoleren. Beschermingsmiddelen voor verpleeghuizen ontbraken. Er ontstond een ridicuul vooroordeel ten opzichte van het vroeg behandelen met antivirale middelen, hoewel dit in China al tamelijk succesvol bleek.

 

Early Treatment

Nog steeds is in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk Early Treatment ‘not done’. Ze hebben daardoor zo’n beetje het hoogste sterftecijfer van opgenomen Covid19-patiënten in de wereld, maar bij de Britse artsen gaat er nog steeds geen lampje branden.

 

De geschiedenis en de harde cijfers zullen uiteindelijk uitwijzen wie gelijk heeft. Maar als in het Marseille van Early Treatment-‘goeroe’ prof. Raoult het aantal coronadoden maar een vijfde bedraagt van dat in veel Parijse ziekenhuizen, is dat toch wel een teken aan de wand.

Als de juiste maatregelen waren en werden genomen (Early Treatment/isoleren zieken, ingrijpen op ventilatie/luchtvochtigheid, extra vitamine D voor ouderen, effectieve bescherming verpleeghuizen, etc) waren we er nu zeker beter aan toe geweest.

 

Risicogroepenmodel

Daarnaast hadden er volgens het risicogroepenmodel van Dr. David Katz van maart 2020, meer restricties en beschermende maatregelen genomen moeten worden voor risicogroepen, zoals mensen boven de 75 jaar of met een onderliggende ziekte. Ook dit werd botweg geweigerd door de autoriteiten.

 

‘Gedrag’ als enige bepalende factor

Daarom is nu ons ‘gedrag’, of beter gezegd de beperkingen die de overheid ons al dan niet weet op te leggen, de enige bepalende factor geworden. Zeker tot het vaccin, dat tergend langzaam wordt toegediend, in brede delen van de bevolking effectief is. Dat kan nog wel een half jaar duren en kan ook nog tegenvallen. De wetenschappelijke voorsprong van het Westen is als sneeuw voor de zon verdwenen; we zijn weer terug in de Middeleeuwen.

Een ambtenaar van het RIVM of iemand bij het OMT zit wat te knutselen met een model, waar vaak niets van blijkt te kloppen. Gevolg: met de maatregelen die voortvloeien uit de berekening van de ambtenaar in kwestie, worden hele bedrijfstakken het ravijn in gejaagd en wordt hele volksstammen een enigszins normaal leven onmogelijk gemaakt. Sport, cultuur, economie: alles wordt bedreigd met verwoesting.

Wat betreft de voorspellende modellen van RIVM, OMT of gespecialiseerde instituten zoals het IHME (Institute for Health Metrics & Evaluation) in Washington, die blijken er vaak faliekant naast te zitten. Zo voorspelde het IHME een megapiek vorig jaar mei in niet-lockdownland Zweden, maar daar bleek helemaal niets van te kloppen: de lente doorkruiste het wiskundige model.

 

Het virus onttrekt zich dus aan voorspellingen. Ook de medische en wetenschappelijke staf van MC Erasmus ging volledig de mist in toen ze eind april 2020 een tweede golf in mei voorspelden, als Nederland niet heel streng de lockdown zou handhaven.

Mutaties

In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat ook wetenschappers die tegen een lockdown zijn, er wel eens naast zaten. Dat laatste vooral betreffend de hevigheid van tweede en derde golven. Deze golven lijken verergerd te zijn door de mutaties van het virus. Deze mutaties zijn heviger dan verwacht door allerlei factoren zoals het rondwaren van Covid19 op nertsenfokkerijen, of het maandenlang behandelen van Covid19 patiënten met middelen als Remdesivir of Bloedplasma, waardoor die patiënten als het ware een couveuse worden voor virusmutaties. Dit maakt de bestrijding van Covid19 nog lastiger dan het al was.

Duveltje in een doosje

Eenvoudig is het niet, het bestrijden van een pandemie veroorzaakt door een virus, dat als een duveltje in een doosje weet te muteren en ons daardoor steeds te slim af is. Maar hoe meer de overheid faalt of botweg weigert bepaalde logische stappen te nemen (vanwege belangen, onwetendheid, of een combinatie van beide), hoe meer ons ‘gedrag’ of de onderdrukking daarvan, door een steeds dictatorialer optredende overheid de enige bepalende factor wordt.

 

Avondklok

De avondklok als ultieme vrijheidsberoving is het laatste voorbeeld. Daarmee verwordt het beleid tot het zelfversterkend mechanisme van een gezondheidsdictatuur, waarbij de bevolking telkens wordt geofferd op het altaar van de ‘R’.

Ik vind het een buitengewoon griezelige ontwikkeling.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
38 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een lockdown heeft alleen invloed op de GEZONDE mensen, want 99,5 % van de mensen geneest probleemloos van een infectie met lockdown.
Frankrijk heeft sinds een paar weken een lockdown en avondklok. Ze hebben 1200 doden per miljoen.
Spanje heeft al sinds november een avondklok. Ze hebben 1200 doden per miljoen.
Italië had in de lente van 2020 een avondklok en bewoners mochten zich niet verder dan een paar kilometer van hun huis verwijderen. Ze hebben 1300 doden per miljoen.
Hongarije heeft al een lockdown vanaf 1 september met avondklok vanaf 24 uur. De avondklok geldt vanaf november al vanaf 19.00 uur. Ze hebben 1171 doden per miljoen.
Nederland had tot dusver geen avondklok. Het aantal doden door corona staat nu op 800 per miljoen inwoners.
Landen MET avondklok hebben dus een HOGER aantal doden per miljoen dan landen ZONDER avondklok.

Misschien dat deze landen zonder avondklok nog meer doden gehad. Of juist minder. De resultaten tonen echter ondubbelzinnig aan dat een avondklok het aantal doden niet laag houdt.
Wat een avondklok en lockdown wel doen: mensen bang en depressief maken, doordat ze ernstig beperkt worden in hun drang om iets te ondernemen in de wereld daarbuiten.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

En dat is net precies de bedoeling.
“Wat een avondklok en lockdown wel doen: mensen bang en depressief maken, doordat ze ernstig beperkt worden in hun drang om iets te ondernemen in de wereld daarbuiten.”

Ik begin steeds meer te geloven dat er een agenda is.
Dit! Anno 2021!
Onvoorstelbaar gewoon.
Het lijkt verdorie wel weer 1933.
Ik denk dat we op de rand van een burgeroorlog staan internationaal.

Stemmen??
Ik had al niet veel vertrouwen, maar na de inauguratie van een seniele oude man weet ik wel beter.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Waarschijnlijk heeft u helemaal gelijk. Wist u dat de WHO haar definitie wat een pandemie is heeft aangepast. Wat mij zo ‘angstig’ maakt is dat ik denk dat ze met deze nieuwe definitie ons altijd, tot in lengte van dagen in een lockdown kunnen plaatsen, er muteren altijd wel ergens in de wereld virussen. Zo hebben ze een mooi instrument om de ‘lastige’ bevolking te kunnen onderdrukken.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

” Wat mij zo ‘angstig’ maakt is dat ik denk…”
U denkt er tenminste over na.
Wat mij zo angstig maakt is dat 50 tot 60 % van de Nederlandse bevolking elke keer weer klakkeloos stemt op politieke partijen die de vrijheid steeds verder beperken.

Witte raaf
Witte raaf
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Er is een agenda. VN Agenda 2050 of eerst nog VN agenda 2030

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De bezetters voerden in 1940-1945 een Avondklok (spertijd) in, om de bevolking aan huis te ketenen, zij toonden met deze spertijd aan dat zij geen respect hadden voor de democratie (grondwet) in het bezette land.

Is het soms zo, dat dit Linkse Rutte Kartel dezelfde stelling onderschrijft, geen respect voor de grondwet in het bezette land.
Of zoeken zij bewust de confrontatie in 2021.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wilders gaf het in Maart al aan, controleer of sluit de grenzen en de luchthavens voor personen vervoer.
Ga testen, meten is weten was zijn slogan.

Maar het Linkse Rutte Kartel gaf zich over aan allerlei zelfbenoemde wetenschappers en zo was een mondkapje schijnveiligheid.

Nu ca 11 Maanden verder, is onze vrijheid compleet verdwenen, staat Nederland aan de rand van een bankroet en voert Nederland een SPERTIJD in, gelijk als in de bezettingstijd 1940-1945.

Nederland is het lachertje in de wereld, Nederland vaccineert ca twee VW busjes vol met personen per dag.

Eind 2028 is iedere Nederlander 1 keer gevaccineerd.
Scheelt wel, dat als men 2 keer moet worden gevaccineerd, is het rond 2035 volbracht.

Hou vol Rutte, de ophokplicht is bijna voltooid.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kom van origine uit het verzekeringsvak, waarin ik met mijn “branchediploma leven” aardig doorgeleerd heb in het bepalen van risico’s. In de basis gaat het over statistiek, statistiek en nog eens statistiek.

Wat mij in deze hele coronacrisis tegen de borst stuit(te) is dat je zijdens de overheid en de zelfbenoemde deskundigen enkel beunhazerij ziet.
Als je meent dat er iets ernstigs aankomt ga je meten; waar, hoe snel, wat zijn de gevolgen en wie worden er getroffen.

Ik was dan ook blij met de site “Maurice.nl” omdat iemand die statistiek bedrijft naar de kern van de zaak gaat.
Als je de informatie van die site volgt, dan kan je je niet aan de indruk onttrekken, dat de avondklok enkel een prestigeproject is van Rutte & Co. Hoever kan je gaan in het onderdrukken van de bevolking.
Op basis van foutieve berekeningen en aannames -het is niet meer dan dat- wordt een rampscenario geschapen en worden draconische maatregelen ingevoerd, die elke realiteitszin missen.

We zitten met onze “coronadoden” ergens in de 12.000. Punt is dat het leeuwendeel daarvan niet is overleden aan corona, maar met corona. Mensen die terminaal waren en waarbij corona dan precies dat laatste duwtje was. In plaats van griep, een hittegolf o.i.d. In de verste verte geen reden om een land plat te leggen, of een complete economie naar de verdommenis te helpen.
Met de oversterfte die de babyboomers veroorzaken zal dat alleen maar erger worden.

In Nederland geven we jaarlijks meer dan € 100.000.000.000 ,= uit aan de zorg. Meer dan 100 miljard. Ruim € 5.700 ,= per persoon, per jaar. Bij die buitenproportionele (afgedwongen) uitgave moet je toch niet bij de bevolking aankomen met tekorten op ziekenhuisbedden, tekorten op ic’s etc. Dat is de vleesgeworden wanprestatie

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Even de advocaat van de duivel zijn.
“We zitten met onze “coronadoden” ergens in de 12.000. Punt is dat het leeuwendeel daarvan niet is overleden aan corona, maar met corona. Mensen die terminaal waren en waarbij corona dan precies dat laatste duwtje was. In plaats van griep, een hittegolf o.i.d. ”

Daar maakt u een denk fout.
D.w.z. volgens de officiële cijfers van het CBS, was er in 2020 sprake van 13.000 doden meer dan in de gemiddelde 5 jaar.
Daar vallen de mensen van het laatste duwtje weer in weg dus..

Het zijn er echt iets van 13.000 meer.. Phoe wat een verschrikkelijk aantal..
Dat is op een bevolking van 17.5 milj 0,0742%

Overigens is er mondiaal kennelijk zelfs geen enkele sprake van meer doden 2020?

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Als corona flink uitdooft zal de oversterfte mogelijk in 2021 wat inzakken.

Maar in de jaren daarna zal deze fors toenemen. Om de simpele reden dat er door de babyboomers een scheefgroei zit in de bevolkingspiramide. De oudste babyboomers worden dit jaar 75 dus reken erop, dat het aantal sterfgevallen fors omhoog gaat.

Ik heb er -speciaal voor u- een grafiekje bij gezocht, die aardig inzicht geeft in de aantallen sterfgevallen in leeftijdscategorieën. Dat grafiekje spreekt voor zich.
We komen terug bij het besef dat de samenleving iets minder maakbaar is dan we altijd dachten en dat de mens in de natuur minder oppermachtig is, dan hij in de afgelopen jaren meende te zijn.

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/70895ned/table?fromstatweb

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Inderdaad Ernie als oudere Nederlander en al tientallen jaren ontvanger van de Griepprik met dit jaar voor het eerst een meningokokken vaccinatie is mijn twijfel over deze Coronahype aan heel veel twijfelt onderhevig.
Leugens en bedrog spelen mijn inziens een grote rol bij deze Coronahype.

Kijk ook eens naar bv het stuk van het CBR uit 10-03-2017, Hogere sterfte ouderen afgelopen winter.

Corona is iets en Griep is iets, maar waar is de Griep gebleven.?

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je hoefde maar naar het zogenaamde klimaatbeleid te kijken om te weten wat zoal van onze machthebbers kan worden verwacht. Of ze zijn heel dom, of er zijn verborgen belangen.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Dat vrees ik dus ook.

Ik begin steeds meer aan alles te twijfelen.
En na “ongekend onrecht” al helemaal.

Ik krijg steeds meer het gevoel, dat we bewust een wereldwijde onrust in worden gestuurd. Er broeit iets..

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel van de heer Gajentaan. En inderdaad is de kop van het artikel helemaal raak; gelijk aan de huidige klimaathysterie, waar volgens onze incompetente overheid ook ons gedrag de bepalende factor is geworden. Alsof ons collectieve gedrag de knop is waarmee we de temperatuur kunnen bijstellen.
Ook bij deze “crisis” is dit de manier waarop de overheid de gelegenheid aangrijpt om haar macht te vergroten ten koste van onze vrijheden.
In plaats van dat we zo goed en zo kwaad als dat gaat met dit virus leren leven, wordt ons aangepraat dat wij dit helemaal zelf in de hand hebben en indien wij ons “netjes” gedragen, we Corona kunnen verslaan.

Voor het grootste deel zijn al deze crises (Corona, klimaat, racisme) “nep”crises.
Door de overheid bedachte en gepushte “problemen” om onze vrijheden en ons geld af te pakken.

Over de echte crises die momenteel bestaan horen we ze niet en/of er mag niet over gesproken worden, zoals de immigratie en integratiecrisis, het illegaal uithollen van onze soevereiniteit ten behoeve van de EU, het structureel verschralen van de koopkracht, het overhevelen (mede door geen of negatieve rente) van ons kapitaal naar Zuid-Europa, het teloorgaan van onze democratie door het uitsluiten van een groot deel van het electoraat, het etc. etc.

Witte raaf
Witte raaf
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Uitstekende reaktie en analyse. Ik zou wensen dat 60% van de stemmers dit in het stemhokje onderschrijft, anders blijven we overgeleverd aan “deugers” die ons land volledig naar de knoppen helpen.

Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vanaf het begin van de crisis heb ik mijn twijfels gehad over de maatregelen. Vooral bekroop mij het gevoel dat het nemen ervan en het conformerende gedrag van de burgers, door politici later ooit zou kunnen worden gezien als een machtsmiddel om het volk te laten lopen zoals zij dat willen.
Wel heb ik de berichten over aantallen overlijdens en besmettingen serieus genomen, hoewel ook daar bij mij vragen rezen over de werkelijke medische conditie en de leeftijden van de slachtoffers van dit virus. En mij daardoor ook vaak af vroeg of deze aantallen een jaarlijks terugkerende griep werkelijk zo héél veel overtreffen.
Daar komt bij dat ik in de afgelopen 9 maanden slechts van een enkel coronageval in mijn directe omgeving hoorde en ikzelf al 9 maanden mijn boodschappen doe zonder iets opgelopen te hebben. (Afkloppen). Toegegeven, ik ben 65+, gepensioneerd en daardoor minder actief in sociale omgevingen.
Ik zal zeker niet beweren dat wij de berichten die onze huiskamers binnen komen niet serieus hoeven te nemen. Maar als ik lees dat er gesjoemeld wordt met cijfers in, ik meen Engeland, dat er artsen zijn die moeten zeggen dat mensen aan corona zijn overleden, ook al was dat niet het geval en dat oude, al zieke mensen aldaar, verplaatst werden naar verpleeghuizen!? om bedden vrij te maken voor coronapatiënten, dan krijg ik de neiging om de juistheid van berichtgeving hier in Nederland te wantrouwen.

Bovenstaande overdenkingen doen mij concluderen dat de maatregel van de avondklok, nota bene in een tijd dat de besmettingen blijkbaar afnemen, niets toevoegt aan het verder afnemen ervan.
In de subkop van dit artikel kan ik mij dan ook zeker vinden.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De meeste mensen houden zich redelijk aan de coronamaatregelen. Een klein groepje doet dat niet, en organiseert illegale coronafeestjes. En het antwoord van de overheid is een avondklok. Voor heel Nederland.
Dat is alsof een verbod op legaal vuurwerk handel in illegaal vuurwerk stopt.
Alsof een verbod op padvindersmesjes moordende drilrappers in toom houdt.
Er is weinig expertise voor nodig om dat beleid als onzinnig te betitelen.

We zijn het laatste land dat gaat vaccineren in de EU, en lopen zelfs ver achter op derde wereldlanden als Vietnam. Volgens de Jonge maakt het niet uit of we een week eerder of later vaccineren; maar een Hema moet wel van de ene op de andere dag dicht. Met als gevolg dat tonnen reeds aangekochte voedingsmiddelen worden weggegooid; en het bedrijf leidt 10 miljoen euro per week verlies aan vaste lasten.

Zo zijn er nog duizenden bedrijven in tientallen sectoren die compleet stil liggen. Tienduizenden ZZP-ers zitten thuis zonder uitzicht op inkomsten. Ja; misschien een stukje subsidie van de overheid, maar waar haalt de overheid dat geld straks vandaan?
Juist ja, belasting.
Waar wordt de zorg voor coronapatiënten eigenlijk van betaald?

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niets doen is geen optie, want dat accepteert de bevolking niet. Dus daadkrachtig dingen inzetten is het devies. Het meeste wat het kabinet heeft ingezet, is echter mislukt door incompetentie. Dan kan je toegeven dat je hebt gefaald, maar – zeker bij Rutte – een zondebok zoeken is natuurlijk veel beter. Die zondebok, dat zijn wij. Het ligt aan ons en ons gedrag. Als straks de ‘besmettingen’ verder dalen, ligt het aan de genomen maatregelen en klopt rutte zich op de borst. Dalen de ‘besmettingen’ niet of niet hard genoeg, dan ligt het aan ons en moet het gedrag verder worden ingeperkt en kondigt rutte nog strengere maatregelen aan en een deel van de bevolking gaat netjes mee. Hem (en Hugo) treft geen enkele blaam, nu niet en nooit niet. Dit is rutte-gedrag en staat inmiddels zelfs derls bekend als de rutte-doctrine.
Het feit dat onze gezondheidszorg onder rutte is uitgekleed tot op het bot (helft ic-bedden weg, 70.000 werknemers in de zorg ontslagen) gecombineerd met een groeiende en vergrijzende bevolking heeft natuurlijk niets te maken met de huidige ellende.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ik kan me niet voorstellen, dat hij hier mee wegkomt.
Hoewel het rapport “Ongekend Onrecht” zegt wel veel..

Dick
Dick
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij zijn thuis nog met zijn tweeën 70 jaar oud. Bewust van de risico groep. Nemen zelf alle maatregelen geen bezoek en zeker na 9.uuur niet de weg op (al zo niet voor de veiligheid)Zo veilig mogelijk boodschappen doen enz. Iedere dag een uur fitsen in buitengebied. Voor mij hoeven ze de jeugd niet op te sluiten ik voorkom zelf het contact. Vervelend maar heb al 70 jaar kunnen genieten van vrijheid. Sluit mens of dieren niet massaal op in en hok ze vreten en slachten elkaar af zo werkt de natuur.
Avondklok is totaal zinloos en een politieke beslissing om het zwabber beleid van deze regering te verbergen

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vraag je eens af waarom onze onvolprezen regering al vanaf maart vorig jaar vaccineren als de enige uitweg lijkt te zien, terwijl er prima preventie (D3, Zink) en medicatie (Ivermectine, HCQ) is om de ziekte te tackelen. De overheid verbiedt de medicijnen, geeft geen aandacht aan preventie en ventilatie, sluit ons thuis op terwijl de meeste besmettingen juist thuis plaatsvinden, dwingt ons aan de mondkapjes die besmetting eerder verergeren doordat het virus in het kapje blijft hangen. Onze weerstand neemt zienderogen af nu we al zo lang weinig in aanraking komen met ziekteverwekkers zodat ons immuunsysteem lui wordt. Onze conditie gaat achteruit omdat sporten vrijwel onmogelijk is gemaakt. En zelfs het vaccin wordt nu niet meer als zaligmakend gezien want de WHO zegt dat we ons na vaccinatie gewoon aan de maatregelen moet blijven houden omdat we nog steeds ziek zouden kunnen worden!

Ik wil geen complotdenker zijn maar alles wijst wel heel erg in dezelfde richting en dan ga je toch twijfelen. Zeker als ook professionals die een ander standpunt innemen direct gecensureerd worden en afwijkende meningen niet in de MSM te zien zijn. Het geeft te denken allemaal.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Net als de meeste Corona-maatregelen is de avondklok een farce. Áls er sprake is van een dodelijk virus laat dat zich niet tegen houden door een ophokplicht in de uren waarop de meeste mensen toch de deur al niet meer uit gaan. Zeker het het afgelopen jaar niet. De slachtoffers van deze maatregel zijn, zoals dat ook met alle andere maatregelen zo was, degenen die hun inkomstenbron zien opdrogen. Dat we achteraf met zijn allen gaan betalen voor de rekeningen die nu oplopen is nog bij weinigen ingedaald.

Wat we zo te zien maar moeilijk kunnen verkroppen is dat we dit virus onze wil niet op kunnen leggen. De machteloosheid viert hoogtij. In de politiek, bij de virologen, bij het MKB, bij ouders die plotseling ook leraar moeten zijn, bij zowel de voor- als de tegenstanders van het beleid. Bij iedereen die zich niet gehoord voelt. Bij iedereen die zich netjes aan de regels houdt. Bij demonstranten en bij twijfelaars.

En we houden niet van machteloosheid, het is namelijk een enorme aantasting van ons superioriteitsgevoel. Dat is precies wat de covid-pandemie ons brengt, unheimlichkeit, angst en onzekerheid. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik het bijzonder vind dat de angst voor een virusje de mensheid zo makkelijk in een wurggreep kan nemen en houden. Het wordt tijd dat de mensheid eens een keer in de spiegel gaat kijken en zijn plek in deze wereld heroverweegt.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Dat is nou júist het punt!
“Dat we achteraf met zijn allen gaan betalen voor de rekeningen die nu oplopen is nog bij weinigen ingedaald.”

Over een tijdje klapt het hele financiële stelsel in elkaar.
Dat is gewoon onvermijdelijk. Zie de uitgaven wereldwijd? Het is gewoon bizar!

Maar dat is ook de bedoeling dat het klapt,
Daarmee schuiven ze het al decennia lange foute (het los laten van de goudstandaard) monetaire beleid, onder het tapijt.

Nu zullen ze roepen, Ja maar het was nodig, we moesten toch wat, iedereen vond het toch prima, ze schreeuwden zelfs steeds om meer, meer, meer!!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Toch blijft het gek dat je hier nauwelijks iets over hoort. Het monetaire stelsel is niet gebouwd op dit soort enorme impulsuitgaven.

En dat het gepeupel schreeuwt om meer, meer, meer maatregelen, is het bewijs van 2 dingen. Enerzijds dat de propagandamachine goed werkt. En anderzijds het bewijs dat de domheid van de mensheid geen grenzen kent. Einstein zei het al.

Zelfstandig nadenken is een gave. Gelukkig worden we op Opiniez omringd door mensen die over deze gave beschikken. In het dagelijkse leven zie ik helaas weinig mensen die dit ook bezitten.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig worden er steeds meer mensen wakker .
Dit hele gebeuren van corona is opgezet .
Het virus is er ik het gemaakt en niet zomaar onstaan .
Er is niet één land die China verantwoordelijk stelt voor de gelede schade en daar een claim neerlegt.
Als ieder land zijn claim neerlegt kan china geen kant op .
Helaas zal dat niet gebeuren het virus maakt deel uit van het plan restarted de world de agenda..
En gelooft u mij we krijgen het niet beter en keren ook niet terug naar het oude leventje.
Rutte heeft dat al gezegt die weet er meer van.
Hij is tenslotte lid van club
Rutte snakt naar macht zo als hij in de kamer riep ik ben nu
demissionair maar heb nu meer macht .
Het communisme keert terug De burgers worden ingedamd we hebben teveel vrijheid gekregen .
En teveel luxe .
De start van een revolutie is gemaakt jongeren keren zich al tegen de overheid 👍👍

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heb je een woning of pand,en het wordt gekraakt,kan het jaren duren voordat je het weer terug hebt,volledig uitgewoond en gesloopt,ga je naar je werk in de ochtend om 4 uur ligt de politie op de loer om je te bekeuren als je geen geldig bewijs bij je hebt, ze zijn stapelgek geworden en DDR waardig .
Straf ze af voor dit beleid in Maart .

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen blijf vooral op vvd en de linkse partijen stemmen deze partijen zijn de nakomelingen van het communisme
Rutte roept ik nu meer macht bedoelt als geintje maar in zijn gedachten is het werkelijkheid .
De man wil en zal met alle macht blijven zitten .
De man moet opstappen en de partijen ontbonden worden dit zijn criminelen organisaties.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er komen steeds meer berichten over ernstige blijvende bijwerkingen na vaccinatie. Ik licht er eentje uit van dichtbij. In Duitsland worden 10 sterfgevallen onderzocht. Een van de gevallen zou gaan om een oudere, die het vaccin had ontvangen, terwijl die al in de stervensface was. Mijn vraag is waarom zou zo’n patiënt gevaccineerd moeten worden?
In Nederland verschijnt in het algemene nieuws niets over dit alles. Waarom niet?

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Het antwoord is: Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
De media zijn helemaal verworden tot spreekbuis van de regering.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Ik denk dat in Duitsland ook een stervende patiënt nog mee telt terwijl in Nederland wordt dergelijke patiënt al lang op palliatieve zorg verplaatst zou zijn als afgeschreven. Daarom heeft Nederland standard ook veel minder IC bedden dan Duitsland.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook ik vind het een griezelige ontwikkeling, zeker nu steeds meer mensen dit accepteren. Steeds meer hoor ik wanneer we allemaal gevaccineerd zijn dan wordt het weer “normaal” en daar geloof ik helemaal niks van.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Wij weten nog niet in hoeverre het vaccin effectief zal zijn maar het is een lichtpuntje en mogelijke begin van betere tijden. Wel moet men sneller vaccineren voordat de mensen elkaar de hersens inslaan. En de vraag is ook in welke “normaal” wij daarna belanden mocht dit nog veel langer duren. Voor de Linksen is dit het moment om de samenleving drastisch te veranderen. Dan wordt het niet van de regen in de drup maar van de drup in de regen.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik vraag me serieus af of de vaccins echt werken, vergelijk het met de jaarlijkse griepvaccins.
Bovendien is het één groot medisch experiment, omdat het vaccin wat nu gebruikt wordt een heel ander soort vaccin is dan wat tot nu toe is gebruikt. Er is nog niemand die weet welke gevolgen dat heeft op de langere termijn.
Daarnaast muteert het virus, net zoals het “normale” griepvirus, dus steeds een ander vaccin zal nodig blijken te zijn.
Waarom zijn de nieuwe maatregelen toegepast: Omdat de regering bang is voor de nieuwe variant van het virus, die nog besmettelijker schijnt te zijn.
Zolang het virus muteert, kan dat het argument blijven om niet terug te gaan naar normaal. We worden dan gevangen gehouden in angst.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Juist vanwege het experimentele aspect rondom de vaccinatie, blijf ik zeer terughoudend. Experimenteren doe je bij een beperkte groep en niet bij de volledige wereldbevolking en daarbij leg je al helemaal niet zo’n druk op de samenleving met het aanpraten van schuldgevoelens. Je laat je vaccineren voor jezelf en niet voor een ander, zoals dat nu breed wordt uitgemeten. En ook niet dat vaccinatie DE oplossing is. De wereld is niet maakbaar en je kunt virussen niet uitbannen. Mens en dier wil leven in vrijheid, tot de dood erop volgt. Voor de één is dat vroeger dan voor de ander; dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Ik vind het persoonlijk veel schandaliger, dat mensen die in hun laatste levensfase zijn, niet meer dan 1 bezoeker per week mogen ontvangen en niet van de kamer af mogen, omdat ze anders misschien eerder sterven.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En intussen is dit je lot als je naar de GGD gaat voor een coronatest. Ik zeg het niet zo heel gauw, maar ons land is werkelijk dood en doodziek. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5210644/handel-gegevens-nederlanders-ggd-systemen-database-coronit-hpzone

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Naast dat onze persoonsgegevens niet veilig zijn, geldt dat ook voor al het lichaamsmateriaal dat we vrijwillig doneren bij de coronatests. Er is geen toezicht en er zijn nauwelijks afspraken. Walgelijk.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden

Welke beperkingen worden opgelegd aan mij en anderen, die zich niet willen laten vaccineren. Heb hier al veel discussies over en merk steeds meer, dat “je bent het niet verplicht” loze woorden zijn.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is altijd makkelijker te oordelen met de opgebouwde kennis dan als de kennis helemaal ontbreekt.
Bij epidemieën is isoleren van patiënten het nummer een. Als de snelheid van de verspreiding zo groot is als nu dan is het isoleren van iedereen een vereiste. Dat brengt vele problemen met zich mee zoals de totale economische schade en de roep voor vrijheid voor degene die de maatregelen als vrijheidsberoving zien. Met het virus in de lucht bestaat alleen geen vrijheid. Landen waar vrijheid toch al een betrekkelijke begrip is zijn er wat dat betreft beter aan toe door opgelegde riante maatregelen want die mensen beschouwen het als normaal. De resultaat is dat het in democratische landen langer gaat duren voordat zij virusvrij zullen zijn. En dat heeft weer ook invloed voor de al virusvrije landen dankzij het globalisme. Dan moeten de grenzen toch weer dicht. Het spelen met modellen blijkt ook weer een niet te vertrouwen bezigheid. Je kunt beter de primaire dingen doen dan luisteren naar mogelijke verloop van onbekende zaken. Het virus is een organisme die zich beter en sneller aanpast dan de mens het kan met zijn denken. Zolang zal het virus winnende zijn. Wij zitten in een moeilijke fase waarin niemand precies weet wat en hoe en gezien het feit dat ook de wetenschappers mensen zijn zullen er vele meningen met elkaar botsen wat leidt tot grotere bemoeienis van de politici die een voor hun passende mening willen forceren. Wat blijft is de regel dat je verspreiding verminderd alleen door de menselijke contact te beperken. Vrijheid bestrijdt het virus niet wij moeten helaas eerst uitzieken.
Dan pas ben je vrij.

38
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x