Nuttige idioten helpen links bij uitsluiten van rechts

Het schijnbare monopolie op fatsoen

Titelfoto: Keep on the left hand side door Jeremy Segrott, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

Nuttige idioten helpen politiek links een belangrijk deel van het politieke spectrum in Nederland uit te sluiten. Niet alleen worden partijen als FvD en PVV kaltgestellt, mensen met rechtse opvattingen worden monddood gemaakt of op een maatschappelijk zijspoor gerangeerd. Links claimt het monopolie op fatsoen, aldus betoogt Wouter Roorda.

Wie wijst naar links, krijgt niet alleen allerlei linkse figuren en (gesubsidieerde) organisaties achter zich aan. Hij of zij loopt ook het risico mikpunt te worden van politiek-correct rechts. Daardoor blijft extreemlinks buiten schot en wordt zelfs salonfähig. Gekrakeel in politieke jongerenclubs had vorig jaar een heel verschillende uitwerking op de politieke moederorganisaties. Het opereren van extreemrechtse krachten binnen FvD leidde tot wekenlange ophef en betekende bijna de ondergang van die partij. Dat er binnen jongerenorganisatie ROOD van de SP een groep opereert die zich Communistisch Platform noemt en die zich voorbereidt op de gewapende strijd, leidde tot weinig ophef.

 

Linkse verontwaardiging

Het wijzen op de banden met de Moslimbroederschap van Kauthar Bouchallikht ontlokte een storm van linkse verontwaardiging. Interviews bij DitisM en in Trouw moesten haar onschuld bewijzen. Jesse Klaver tweette dat Kauthar “moslim, vrouw en jong” is. Intersectionaliteit is blijkbaar voldoende om elke discussie te smoren. Een groot aantal organisaties lanceerde een petitie. Freek Jansen was al veroordeeld door links én rechts voordat hij een weerwoord kon geven.

Linkse activisten maken via bijvoorbeeld Indymedia tal van privégegevens bekend van bestuurders, ambtenaren en mensen die zij labelen als extreemrechts. Tegelijkertijd rapporteren zij zich een slag in de rondte om Twitteraccounts als Vizier op Links en Links Ontmaskerd het zwijgen op te leggen, die wel binnen de wet opereren. De inhoud van deze accounts is besmet. Veel rechtse twitteraars voelen zich daarom genoodzaakt afstand te houden. Mensen die publiekelijk als rechts uit de hoek durven te komen zijn vaak financieel onafhankelijk of gepensioneerd (of beide). Zonder anonimiteit dreigt anders een leven aan de publieke zijlijn. Op links is er altijd wel een gesubsidieerd vangnet.

 

Vergrootglas

Terwijl de linkse gelederen zich rond Kauthar Bouchallikht sloten, gingen websites als GeenStijl en TPO voorop in wat nog het meest weg had van een georkestreerde aanval op FvD. Het overkwam Baudet vaker en ook mensen als Sid Lukkassen, Wierd Duk en Joost Niemöller krijgen regelmatig policor rechts over zich heen. Daarmee is niet gezegd dat de teloorgang van FvD is veroorzaakt door buitenstaanders. Integendeel. Er stonden echter heel wat ook rechtse mensen klaar om de partij over het randje te duwen.

Het gedrag van rechtse activisten ligt onder een vergrootglas en mensen worden al snel geframed als racistisch, extreemrechts, islamofoob etc. Individuele gedragingen worden hele groepen aangerekend, waar dat bij andere bevolkingsgroepen al gauw leidt tot aangiftes. Gedrag is kwalijk afhankelijk van wie het doet. De Blokkeerfriezen werden ook in wat doorgaat voor rechtse media ferm veroordeeld, terwijl het gooien van rotsblokken in zee door Greenpeace of een blokkade van klimaatactivisten (ook door de rechter) wordt gezien als gerechtvaardigd activisme.

 

Slachtofferschap

Clubs als KOZP maken hier handig gebruik van door zich als slachtoffer op te stellen. Het deels overschilderen van een muurschildering in Amsterdam en het verstoren van een KOZP-bijeenkomst in Den Haag werden, ondanks de gebrekkige bewijzen, breed uitgemeten in de Tweede Kamer. Iemand als Mitchell Esajas is daar kind aan huis om te klagen over het systemische racisme waar zwarte mensen, ook volgens premier Rutte, het slachtoffer van zijn. Dat het kantoor van een organisatie als Cultuur onder Vuur meermaals is beklad en hetzelfde geldt voor huizen van PVV’ers, FvD’ers en mensen van de IND leidt niet tot hoorzittingen of mediaophef. Dat FvD en PVV geen politieke bijeenkomsten kunnen organiseren zonder incidenten is hun eigen schuld, vinden niet alleen linkse mensen.

 

Intimidatie

Het duurde lang voordat rechtse media durfden opschrijven dat KOZP een extreemlinkse organisatie is met nauwelijks aanhang en Zwarte Piet onderdeel is van de Nederlandse cultuur. Bang als ze waren om voor racist te worden uitgemaakt.

Media citeren gretig Sylvana Simons als zij zegt dat KOZP geweldloos opereert, terwijl al jaren niet alleen kinderen maar ook winkeliers, bedrijven, scholen, kinderopvangorganisaties en zelfs particulieren worden geïntimideerd. Resultaat is dat bedrijven eieren voor hun geld kiezen en Zwarte Piet uit het straatbeeld is verdwenen. Als er iemand verkleed als Zwarte Piet bij het huis van Akwasi verschijnt, hebben links én rechts het over onacceptabele intimidatie.

Bedreigingen aan het adres van KOZP-activisten als Afriye en Akwasi brengen de media prominent. De intensieve samenwerking met officier van justitie Jacobien Vreekamp leidde ertoe dat de bedreigers van Clarice Gargard en Sylvana Simons hun straf niet ontliepen. De duizenden doodsbedreigingen aan het adres van Geert Wilders leiden zelden tot een veroordeling en laten bijna iedereen koud, zo lijkt het.

 

Verdienmodel

Bij de publieke omroep laat men ontwikkelingen binnen rechtse partijen duiden door extreemlinkse activisten als Chris Aalberts en Merijn Oudenampsen. Hun enige agenda is deze partijen in een kwaad daglicht stellen. Beiden hebben een verdienmodel gemaakt van hun activisme. Aalberts komt daarbij niet verder dan het intrappen van open deuren en het ventileren van geruchten, roddel en achterklap. Oudenampsen profileert zich als wetenschappelijk onderzoeker van extreemrechts. De definitie daarvan is door hem nogal opgerekt. Het aantal mensen dat zich, betaald door de overheid, bezig houdt met het onderzoeken (en dus bestrijden) van ‘extreemrechts’ in Nederland benadert waarschijnlijk het aantal mensen dat daadwerkelijk onder deze noemer valt.

PVV’ers komen zelden aan bod in de meeste media. Als ze al worden uitgenodigd is het om te verschijnen voor een soort tribunaal, waar ze logischerwijs voor bedanken. Zodra andere soorten extremisten in opspraak raken, wordt snel een link naar extreemrechts gelegd (andersom nooit), want extreemrechts is pas echt gevaarlijk. Een ‘belangrijke speler’ als Akwasi blijft zo steeds buiten schot.

 

Beproefde methode

Na het “One down” van de Amsterdamse GroenLinkse wethouder en cryptocommunist Groot Wassink opende Hanna Luden in Trouw de aanval op Martin Bosma, door zijn kritiek op de persoon Soros te framen als antisemitisme. De beproefde methode, bedoeld om na Forum de PVV te doen kelderen. Hypocriet is dat degenen die het hardst “antisemitisme” schreeuwen zelf de staat Israël fascistisch noemen en van genocide beschuldigen, producten uit Israël willen boycotten, aanvallen op een Joods restaurant in Amsterdam laten begaan en antisemitische VN-resoluties tegen Israël steunen.

 

Mainstream links

Hoe kan het dat links overal mee weg lijkt te komen, terwijl elk incident op rechts wordt uitvergroot en opgeblazen om vervolgens van links tot rechts te worden veroordeeld? Dat heeft te maken met wat ‘fatsoenlijk’ is en wat niet uitsluitend wordt bepaald door links. Iedereen die buiten de lijntjes kleurt is af. De afgrenzing naar de extreemlinkse kant is echter nogal schimmig. Gematigd links ziet radicaal links als een zuiverder versie van zichzelf.

Extreemlinkse activisten strijden met dezelfde goede intenties voor dezelfde goede zaken, al is wat ze willen niet altijd even realistisch. Daardoor zijn radicale organisaties als KOZP, BLM, Antifa en de Internationale Socialisten het voetvolk, en soms ook het breekijzer, van mainstream links. Zo is samen demonstreren al jarenlang vanzelfsprekend, bijvoorbeeld tijdens die ’te belangrijke’ demonstraties op 1 juni 2019 (Black Lives Matter) en 10 januari 2021 (tegen fascisme).

 

Nuttige idioten

Op rechts is dat totaal anders. Als de boodschapper niet deugt, dan geldt dat automatisch ook voor de boodschap. Alle energie en aandacht richt zich vervolgens op het monddood maken van de boodschapper. Een deel van wat doorgaat voor rechts doet hier graag aan mee en wedijvert met links om meer radicale lieden op rechts te corrigeren als ze dingen zeggen of benoemen die links taboe of onfatsoenlijk vindt. Daarbij negeren ze dat links zichzelf niet aan dergelijke regels onderwerpt, want daar heiligt het doel de inzet van alle middelen. Deze lieden, die zichzelf beschouwen als rechts, zijn de ‘nuttige idioten’ die goede sier willen maken met hun deugen en/of bang zijn om zelf voor onfatsoenlijk te worden uitgemaakt.

 

Daarmee is niet gezegd dat alle kritiek verboden is, maar alleen dat je je niet meteen op commando hoeft te voegen in het linkse koor.

 

Linkse dominantie

Zo lang links bepaalt wat ‘fatsoenlijk’ is en wat niet, wordt een de facto cordon sanitaire opgetrokken voor elke partij rechts van de niet meer zo rechtse VVD. Daardoor ‘dwingt’ men partijen als VVD en CDA, waar bovendien de kaders linkser zijn dan de kiezers, met linkse partijen in zee te gaan. JA21 lijkt zich door het veelvuldig gebruik van de term ‘fatsoenlijk rechts’ al bij voorbaat te onderwerpen aan de linkse dominantie.

Dat niemand van de mainstream politieke partijen een punt maakt van de samenwerking met het extreemlinkse GroenLinks, vat de kern van mijn betoog in één zin samen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kern van het probleem is dat de linkse kerk een religie is. Net als de islam. Vandaar dat de linkse kerk mensen niet beoordeelt op hun woorden of daden; maar uitsluitend op hun geloof. Daarom mag Akwasi wel tot moord oproepen, maar mag Derksen geen grap over Akwasi maken. Akwasi heeft het juiste geloof; Derksen niet. En zo zijn er nog vele tienduizenden voorbeelden.

De ongelovige Wilders wordt al 6 jaar vervolgd voor “minder Marokkanen”.
Maar de gelovige PvdA-ers Hamer, Norder en Aboutaleb mochten wel “minder Polen” zeggen. De gelovige PvdA-er Samson mocht het hebben over het “etnisch monopolie van overlast door Marokkanen”, en de gelovige PvdA-er Spekman wilde criminele Marokkanen zelfs “vernederen”. Iedereen vond het best.

Kers op de taart; gelovige VVD-er Rutte betaalde dictator Erdogan 5 miljard euro om “minder Marokkanen” door te laten naar Europa. Dat niemand Rutte daarom aanklaagt geeft aan dat ook de VVD tot de linkse kerk behoort.
Hadden we trouwens ook al gezien aan de bemoeienissen met het proces tegen Wilders, door gelovige VVD-er Opstelten. Die daarmee de scheiding der machten schendt, maar ja; als je de juiste religie aanhangt dan mag dat.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Inderdaad. En net als in elke religie wordt van de gelovigen gevraagd om offers te brengen, want alleen dan kunnen zij hun ziel redden en het hiernamaals binnentreden.
We zien dit dagelijks om ons heen in betrekking tot de covid-hysterie. Steeds meer offers worden gevraagd: het opofferen van vrijheid, van reisbewegingen, van uitgaan en bezoek – zonder dat er een uitzicht is op dat deze opofferingen werkelijk invloed hebben op het aantal slachtoffers. Want alle maatregelen die nu in Nederland worden opgelegd, zijn al eerder toegepast in Frankrijk, Spanje, Italië en Hongarije – en dat zijn juist de landen met het HOOGSTE aantal slachtoffers per miljoen inwoners.

Maar ook naar de verkiezingen toe wordt de religie ons opgedrongen. Ik zag het campagnespotje van D66 met Kaag en die spreekt ons toe ongeveer met de volgende woorden:
– we moeten meer doen voor sociale rechtvaardigheid
– het is nodig
– we kunnen het
– Nederland is er klaar voor
Net alsof deze vage plannen een concreet doel in de toekomst beschrijven. Leeg geleuter is het, maar het brengt kennelijk een groep mensen in een spirituele hysterie. Kaag (ook weer zo een vrouw met een lege, starende blik, net als Halsema) lijkt haast op te roepen tot een kruistocht tegen ongelijkheid en andere misstanden.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

D66 zijn by far de kampioenen van de schone schijn, van de meest fanatieke religie die er is: die van het absolute NIETS. In dat opzicht raken ze ook heel dicht aan de islam: het is een religie des doods.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

@Andre,

Het ergste is eigenlijk dat de offers niet zozeer door de gelovigen, maar juist door de ongelovigen moeten worden opgebracht.

Men wil “meer diversiteit” door blanken te weren uit goedbetaalde banen. Maar niet één van die vele tienduizenden blanke diversiteitspredikers zal daarvoor zelf zijn/haar goedbetaalde subsidiebaantje opgeven. Anderen moeten dat offer maar brengen. Pure hypocrisie.
Nog los van het feit dat racistisch diversiteitsbeleid regelrecht tegen Artikel 1 van de Grondwet ingaat, “positief racisme” is naast onrechtvaardig ook een garantie voor het lokken van ongekwalificeerd personeel. Daar heeft niemand baat bij.

Holle slogans over “sociale rechtvaardigheid” zijn grove leugens.
Belastingverhogingen komen vrijwel altijd bij de lagere- en midden- klassen terecht, omdat die hun geld niet weg kunnen sluizen. Onze elite doet dat wel, bovendien is hun geld ook veel makkelijker verdiend. Een interview van 10 minuten bij de NPO levert duizenden euro’s op; een fopbaantje (4 x per jaar vergaderen) bij een gesubsidieerde NGO vele tienduizenden euro’s per jaar. Vaak hebben ze meerdere fopfuncties om per functie niet boven de Balkenende-norm te komen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
johan
johan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Klopt het gerucht dat Kaag de flat van Pechtold overneemt nu die in zijn peno pauze is aangeland.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Pieter Omtzigt heeft het over de Haagse kliek.
Een bananenmonarchie, waar de regering de tweede kamer, de dienst voorschrijft.
Waar belangengroepering, nooit geen tegengas geven zij vreten namelijk uit die ruif.
Waar koppen rollen maar nooit de Rutte kop.

johan
johan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Daarnaast zijn er ook nog de energie gelovigen.

r bil
r bil
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Eens maar ik mis de subjectiviteit van de rechtspraak in uw reactie. Die is zoetjesaan ook corrupt aan het worden

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

en meisje Ploumen is een garantie dat de PvdA bij de komende verkiezing geen potten gaat breken. Sprak op de treurbuis ‘de verbeelding moet weer aan de macht’ en de gebruikelijke riedel over racisme enz. enz.. Ze ziet een fusie met andere linkse partijen niet zitten, wel ‘samenwerking met GL en SP.’. Dat die samenwerking nauwelijks iets oplevert is kennelijk van geen belang. Een fusie met GL en SP zou betekenen dat de PvdA z’n eigen netwerk kwijtraakt, dat altijd garant staat voor fijne banen voor leuke linkse mensen mits ze van de PvdA zijn. Die banencarrousel is immers veel belangrijker dan het zo effectief mogelijk opkomen voor de kansarme medemens.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is het. Overigens: vervang ‘links’ door ‘democraten’, en je beschrijft de situatie in de VS.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe fatsoenlijk links is zagen wij goed door de affaire met de kindertoeslagen. Die fatsoen is ver zoek en de gewone Nederlander heeft er niets aan. Ook in de VS zien wij hoe met rechts omgegaan wordt de Democraten noemen ze “deplorables”. Het communisme riekt op als vanouds gesteund of afkomstig uit diverse activistische groeperingen. Wij zagen vandaag in de parlementaire debat hoe snel de aandacht afgeleid wordt van de regeringspartijen naar Wilders. Een poging om zichzelf te redden en anderen zwart maken. P. Omtzigt heeft vandaag de Haagse riool geopend en gewezen naar onze bananen koninkrijk. Zijn optreden was hiermee nog harder dan die van Wilders. Wilders zwartmaken is een cultuur geworden maar Omtzigt zwartmaken wordt een stuk moeilijker omdat ie van de CDA is. Nog. Rechts heeft nog een lange weg te gaan om orde op zaken te scheppen. Ik vrees zelfs dat wij eerst door enkele hoofdstukken socialisme heen moeten voordat men beseft waar links mee bezig is. Het deugen wordt duur betaald want het is een lange weg om uit het socialisme te komen. De linkse dominantie is keihard en wordt gebouwd met kleine stappen. Velen trappen er in of schikken zich in. Democratie kwijnt intussen weg.

hesa
hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. De framing is in Amerika nog sterker. Maar er schijnt bij mensen een kentering te komen in het accepteren van linksdenkers; mede opgewekt en aangestuurd door de eeuwige lockdowns. Ineens gaan de meesten nadenken over vrijheid en cultuur. Wat eerst vanzelfsprekend leek, wordt nu als een must beschouwt. Velen willen weer terug naar de oorsprong. Hoe onschuldig was het om sinterklaas en zwarte piet te vieren, zonder dat eeuwige discriminatiegezeik. Nu kopz al aangekondigd heeft om ook carnaval te vernietigen, zullen nog meer mensen gaan opstaan tegen de -door Soros- betaalde schreeuwers. Hopelijk zal dat het tij keren.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hesa

u kent het verschil tussen ‘schijnen’ en ‘blijken’? Ik zie die kentering niet zo gauw gebeuren, temeer omdat de MSM volledig in handen zijn van de zittende macht, wat dat betreft had Pieter Omtzigt een goed verhaal, maar dan ga je je wel afvragen wat die bij het CDA doet?

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal waar. Men is als de dood onfatsoenlijk te worden gevonden. Feiten spelen geen rol.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Perfecte analyse. Kleine opmerking: de tactiek van links berust allereerst op het gebruiken van alledaagse woorden (discriminatie, gelijkheid, geweldloos) die algemeen gebruikt worden, maar die vervolgens een nieuwe betekenis te geven.
Deze nieuwe betekenis is de betekenis die links het beste uitkomt.
Vervolgens doen ze alsof deze nieuwe betekenis de enige juiste is.
Op deze manier wordt iedereen geruisloos gehersenspoeld.
En denkt ook policor rechts dat ze hun eigen mening, hun eigen betekenis vertolken.
Terwijl ze in werkelijkheid het aanhangwagentje van links zijn.
En Nederland wordt grotendeels bevolkt door makke schapen die altijd achter de kudde aanlopen, dus succes verzekerd.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zomaar een vraag Wouter Roorda, is Nederland soms te lang zonder oorlog geweest.?
Op dit moment laten de Nederlanders zich zonder noemenswaardig tegengas al hun vrijheden ontnemen.
Waar blijven de filmpjes in de Linkse media van de Romeo’s op het Museumplein.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

U snijdt hier een heel fundamenteel probleem aan. Waar vanuit diverse invalshoeken veel over te zeggen en te analyseren valt. Als je rechts samen laat vallen met nationalisme en/of patriottisme valt op hoe snel dat laatste als stroming wordt aangevallen. Opvallend is ook dat de nederlandse jeugd het minst bereid is om te vechten voor ons land. Een laatste onderzoek (ik meen 2017) noemde 15%. Duitsland gaf 18%. De rest van de europeese landen zat qua bereidheid beduidend hoger.
Oorlog en andere grootschalige vormen van geweld en vernietiging brengen mensen altijd weer terug naar wat essentieel is in het leven. Op dat laatste zouden nationalistische/patriottische partijen zich meer moeten richten. Ook via een doordacht sociaal-economisch program. Nu is het links moralisme wat de klok slaat, ook in het onderwijs.
Maar een voorwaarde is politieke organisatie en dat heeft links helaas veel beter begrepen.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Met de dienstplicht in de diepvriezer is elke verdediging al bij voorbaat ter ziele. Een burger zeker de hedendaagse voorbereiden en trainen duurt al gauw een jaar, tegen die tijd zitten we er allang midden in. Trouwens welke militaire middelen hebben we nog, dat is zo goed als niets. We hebben ook nog het Natres dat uitgekleed wordt en waarschijnlijk nauwelijks nog traint.

Martin
Martin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Die komen er niet want het past in hun agenda. Trouwens De burgemeester die het mogelijk maakte is van groen links dat zegt toch al genoeg.
Toen zij zelf bij de black lives matter demonstratie aanwezig was terwijl corona net in vernederland was zegt toch al genoeg! Er word zoals zo vaal in de linkse hoek met 2 maten gemeten. Als het hun agenda bevorderd dan mag het en anders niet.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lees Saul Alinsky en zijn reeks adviezen voor het verwerven van macht, het ondermijnen van de tegenstander en zo nodig het uitschakelen van de tegenstander. Dat gaat bijvoorbeeld zo. Bij het minste of geringste vermoeden ga je ineens Antisemitisme! roepen: antisemitisme! antisemitisme! antisemitisme! Wel, iedereen schrikt zich te pletter, en in paniek springt men weg, de enkele blijvers in opperste consternatie achterlatend. Antisemitisme? Wat antisemitisme? Wie antisemitisme?? Nader onderzoek toont niets aan antisemitisme, niets, nauwelijks. Ja enkele perifere gekken die aan de aandacht waren ontsnapt. Maar het kwaad is reeds geschiedt. De tegenstander gehalveerd. Misschien wel geneutraliseerd. Moet bijna helemaal opnieuw beginnen.

p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een belangrijke vraag is natuurlijk ook: waarom is het ‘fatsoen’ zoveel doorslaggevender dan daadwerkelijk gedrag? Hoe kan het dat we ons door schone schijn laten misleiden – terwijl de harde realiteit van wat iemand deed genegeerd wordt? Sinds wanneer betekenen woorden meer dan daden?
Een van de hoofdredenen hiervoor is m.i. dat in een volkomen immorele maatschappij het vrijwel onmogelijk geworden is voor een mens om zich moreel te gedragen. Verreweg de meeste mensen verkiezen daarom, teneinde zichzelf nog enigszins ‘goed’ te voelen, de morele ‘vorm’ bóven de ‘inhoud’.
En in onze visuele maatschappij boordevol communicatie trainingen is hoe je overkomt, je imago, veel makkelijker te realiseren dan hoe je bént.
Ik ‘lijk’ goed, dus ik bén goed…
En ze leefden nog lang en gelukkig.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

de tenenkrommende politieke correctheid die we dagelijks door de media krijgen voorgespiegeld als wenselijk gedrag beïnvloedt een groot deel van de bevolking, en Fortuyn was een van de eerste die ondervond wat het lot van andersdenkenden is die een serieuze bedreiging voor de zittende macht vormen, dan laat ik de aanslag op Janmaat waarbij z’n vriendin voor het leven in een rolstoel belandde nog buiten beschouwing.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

En de moord op Pim Fortuyn was ook een politieke actie van links

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Zoetgevooisde woorden zijn voor veel mensen belangrijker, dan het opzetten van realistische systemen waarmee doelen zijn te realiseren.

Cecchetti
Cecchetti
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

L’histoire se répète. Alles wat beschreven wordt in dit artikel gebeurde ook al eind jaren tachtig, begin jaren negentig ten tijde van Janmaat. Vervolgens rond 2000 nog eens met Fortuijn. Daarna Wilders en kortgeleden is Baudet “kaltgestellt”.

Het linkse denken is een verdienmodel. Maar erger nog, “linksmenschen” hebben zitting in de gremia van alle bestuurslagen van het land (en de EU) alsmede in die van de vele bestaande zelfstandige bestuursorganen (zo’n 4000), waardoor zij allerlei wetgeving naar hun hand kunnen zetten. Rechts moet politiek veel actiever worden om tegengas te kunnen bieden aan de geldsmijterij – en het deuggedrag van links. Ik ben daar in ieder geval al mee begonnen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Cecchetti
dolphin
dolphin
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal, maar er zit geen oplossingsvoorstel in.
In mijn ogen is het belangrijkste probleem de subsidies. Schaf die af In 4 jaar, zodat elke organisatie zijn eigen broek moet ophouden. NPO, alle NGO’s, milieuclubs en klimaatclubs zullen dan zelf de boer op moeten.
Alleen jeugdactiviteiten vind ik acceptabel om vanuit de overheid te steunen.
Als gevolg hiervan kan de belasting omlaag. Mensen kunnen veel beter zelf beslissen welke clubs zij steunen. Natuurlijk zal de overheid deze macht nooit afstaan, maar zolang dit niet gebeurt, is elke belastingverhoging uit den boze.

Hans van Straaten
Hans van Straaten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtige analyse, u slaat de spijker op de kop. Met veel plezier gelezen.

Sintnicolaas
Sintnicolaas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

PVDA ‘ers zijn zielige mensen. Ze hebben nu mevrouw Ploumen. Prima kandidate. Die spreekt vast wel wat marmotjes aan. Voor de rest net zo kleurloos en onbenullig.

Ben Steijn
Ben Steijn
2 jaren geleden

De nuance zit ‘m in de feiten:
Wilders vervolgd; uw linkse vrienden niet.
Akwasi met uw vriendjes geen gevaar voor COVID; COVID critici op Rembrandplein wel.
KOZP oké; Een tegenactie niet.
Wetten en regels gelden hier blijkbaar niet voor links.
Wentelt u zichzelf maar in uw idealistische droom.
Idealisme zonder realisme. De geschiedenis leert dat deze combi altijd nare gevolgen heeft gehad.

Arie
Arie
2 jaren geleden

Kunt u dat beargumenteren?
Of sloeg uw opmerking vooral op uzelf?

Walter
Walter
2 jaren geleden

Respect Leo ,grote klasse om kritiek te leveren met zulk een diepgang en details

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x