EU gaat zelf nieuwe belastingen heffen

Nederland zou een opt-out moeten claimen

Titelfoto: Raadsvoorzitter Michel in het Europees Parlement, publicatie toegestaan met vermelding copyright Europese Unie.

Als de regering er niet tegen in gaat, komen er binnen enkele jaren nieuwe Europese belastingen. Dat zet de deur wagenwijd open voor het volgende doel van de Europese federalisten: een EU-begrotingsunie met een eigen EU-minister van Financiën, een verdere stap op weg naar een full fledged federatie. Johannes Vervloed vindt het een onzalig plan.

Nederland verliest steeds meer zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit aan de EU. Als de overdracht van bevoegdheden aan Brussel zo stap voor stap doorgaat, begint ons land steeds meer te lijken op een Europese provincie. Maar het is nog niet te laat. De Nederlandse regering kan weigeren in te stemmen met Europese belastingheffing. Zij kan een opt-out bedingen en buiten de komende begrotingsunie blijven.

 

Eigen middelen

Volgens een gezamenlijke routekaart van het Europese Parlement en de Europese Raad van regeringsleiders zullen de “eigen middelen” van de EU met nieuwe, door de EU zelf te heffen belastingen worden uitgebreid. Dit is volgens de opstellers nodig om het recent goedgekeurde (Corona-)Herstelfonds van 750 miljard af te betalen. Dit bedrag wordt door de Europese Commissie wordt opgehaald op de financiële markten en moet door de lidstaten worden afgelost. Nederland staat daarbij voor circa 5% in het krijt.

Het is de bedoeling om met uitbreiding van de eigen middelen de aflossing van de lidstaten over te nemen. De eigen middelen zijn nu nog gemaximaliseerd op 1,2% van het BNP van de EU en worden door de lidstaten geïnd. Wat dreigt is dat dit plafond wordt losgelaten en de Europese Commissie zelf belasting mag gaan innen. Dan is de eerste echte EU-belasting een feit. Dit scenario wordt werkelijkheid als de ‘federalisten’ onder aanvoering van Guy Verhofstadt hun zin krijgen.

 

 

De achterliggende gedachte hierbij is dat de EU minder afhankelijk wil worden van de bijdragen van de lidstaten. De Europese Commissie hoeft dan niet meer bij de lidstaten te bedelen om geld en kan de uitgaven met eigen inkomsten financieren. Op die wijze beschikt de Europese Commissie (de bureaucraten in Brussel die zichzelf als een Europese regering beschouwen) over steeds meer geld. De ambitie is onverbloemd: met meer eigen inkomsten wordt het Herstelfonds permanent en de financiële armslag van Brussel navenant vergroot.

 

Frans plan

Het is een plan dat uit Franse koker komt. President Macron pleitte al in 2017 met zijn Sorbonne-rede voor eigen inkomsten van de EU (lees: de oprichting van een begrotingsunie met eigen inkomsten en een minister van Financiën om die te beheren). De Europese Commissie, waaronder die minister van Financiën zal ressorteren, is formeel verantwoordelijk voor de besteding van de gelden. Maar gezien de verhoudingen binnen de EU zullen Frankrijk en Duitsland over de besteding gaan beslissen. Deze twee landen bepalen dan – mét een groot budget – het wel en wee van de Europese Unie. Nederland, als kleine lidstaat zonder de steun van het VK – de grote broer die de EU verlaten heeft – zal weinig tot niets in te brengen hebben. Nederland verliest zo de zeggenschap over belangrijke uitgaven in het EU-gebied.

 

EU-belastingheffing

Het liefste zou Macron de Europese Commissie de bevoegdheid geven om directe belastingen te heffen (inkomsten- en vermogensbelasting). Maar dat zijn nu overal in de EU nationale belastingen en het valt niet te verwachten dat de lidstaten die zo maar uit handen willen geven. Dan zouden ook eerst de Europese verdragen moeten worden aangepast. Commissievoorzitter Von der Leyen voelt daar wel voor, maar durft het risico van referenda in de lidstaten niet te nemen. Volgens de Grondwet van de meeste lidstaten moeten verdragswijzigingen aan een referendum worden onderworpen. Wel, we weten hoe dat in 2005 in Frankrijk en Nederland afliep.

Directe belastingen zullen er voorlopig dus wel niet komen. Er zijn echter voldoende andere vormen van belastingheffing, die wel kunnen worden ingevoerd zonder verdragswijziging. Denk bijvoorbeeld aan verhoging van het EU-aandeel in de BTW-opbrengsten, een indirecte belasting. Een paar promille meer levert de EU-schatkist al gauw honderden miljoenen op.

En niet te vergeten kunnen er EU-bedrijfsbelastingen komen. In de EU-agenda voor de jaren 2024-2026 is al een financial contribution linked to the corporate sector opgenomen. Burgers mogen in de huidige verdragen niet worden belast, maar bedrijven wel.

 

Opt-outs

Er is natuurlijk een uitweg mogelijk. Nederland hoeft niet mee te doen met Europese belastingen. Het kan een opt-out bedingen. Punt is alleen dat zowel de VVD als het CDA dat niet willen. In hun partijprogramma’s is deze mogelijkheid ook niet opgenomen. Naar aanleiding van een verzoek van het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt werd weliswaar een commissie ingesteld, die de regering moet adviseren over het brede Europese financieel-economische en monetaire beleid, maar de opdracht aan de commissie beperkt zich tot advies over beter functioneren van het systeem. Het systeem zelf mag niet ter discussie worden gesteld, opt-outs zijn dan ook uit den boze. Het kabinet vindt het bestaande vetorecht voldoende en stelt dat opt-outs niet nodig zijn.

 

Veto

Probleem is echter dat veto’s in de praktijk eigenlijk alléén bij IGC’s (intergouvernementele conferenties) kunnen worden gebruikt. De Denen deden dat bijvoorbeeld met de euro bij het verdrag van Maastricht in 1993. Het Deense parlement haalde toen niet de benodigde vijfzesde meerderheid en het verdrag moest vervolgens aan de bevolking in een referendum worden voorgelegd. De Denen stemden tegen. Een tweede referendum was nodig. Dat behaalde wel een meerderheid, maar mét de provisie dat Denemarken een opt-out kreeg voor de euro. Het land behield de Deense Kroon.

Aangezien er naar alle waarschijnlijkheid géén IGC over directe EU-belastingheffing zal komen, is gebruik van het Nederlandse vetorecht een puur hypothetische discussie. Dus het ligt in de verwachting dat de eigen middelen van de Commissie worden uitgebreid, zonder dat Nederland een veto kan uitspreken en zonder dat een opt-out wordt geclaimd.

 

Verkiezingen

Als je geen EU-belastingheffing wil, moet je bij de komende verkiezingen niet stemmen op een van de huidige coalitiepartijen, noch op de PvdA, PvdD of GroenLinks, die ook geen opt-outs willen. Partijen die het instrument expliciet wél willen inzetten zijn de SGP, JA21, Code Oranje en Oprecht. De PVV en FvD willen zoals bekend helemaal uit de EU. Maar een Nexit vind ik niet realistisch, evenmin is er een meerderheid onder de Nederlandse bevolking voor te vinden. Voor een handelsland als Nederland (twee derde van onze export gaat naar de EU) en als Gateway to Europe (Nederland als transitoland met doorvoer- en overslagfaciliteiten) is toegang tot de interne markt van de Europese Unie cruciaal. Ik schreef er samen met prof. Lex Hoogduin en collega-columnist Jan Gajentaan vorig jaar een drieluik over.

Bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden in mijn beleving in het teken moeten staan van het bestaansrecht van Nederland als soevereine staat. Als je instemt met een eigen EU-belasting, geef je het wezenskenmerk van een onafhankelijk land weg.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn bedrijfspensioen hebben ze al gestolen en nu volgt de rest.

Bedankt Mark Rutte, jij laat de EU de Nederlandse burgers de strot dicht knijpen, één vraag Mark Rutte, wat hebben de Nederlandse burgers jou misdaan.?

Stop deze overname van Nederland door de EU.

NEXIT en RUTTUP.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

De NL burgers hebben hem vertrouwd en dat was fout!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Inderdaad Netty.
Een stapje zijwaarts aangaande Rutte, bij zijn aantreden in 2010 waren er in Nederland ca 50.000 ziekenhuisbedden en nu in 2020 ca 40.000 ziekenhuisbedden en weet je als er nu ca 4000 Corona gevallen aanwezig zijn in de ziekenhuizen, moet men de reguliere zorg STOP zetten.
Wie dit snapt mag het zeggen.

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

@ H.J.
“Wie dit snapt mag het zeggen”.
Ik begrijp het, denkelijk, wel enigszins ; met het geld dat Rutte c.s. met de afbraak van de zorg c.q. ziekenhuizen heeft “bespaard” kon hij, op bevel van Merkel & Macron , zuid Europa trakteren en haalde zodoende nóg een wit voetje binnen de EUSSR-“leiding”.
Maar beschamend is het zéker !
Hoewel……..er bestaan NL’ers die deze man, Rutte dus, een “staatsman” durven noemen. Kijk naar wat deze man met zijn “regeringen” de afgelopen jaren van dit eens zo rijke en mooie landje heeft gemaakt !

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als mensen nog steeds blijven stemmen op partijen die ons land in de uitverkoop willen doen, dan hebben ze het straks ook verdiend dat onze democratie over een paar jaar ter ziele is. Daarbij zijn er mensen die nog steeds denken dat de EU wel te hervormen is. Ik zie de EU-trein zonder remmen maar voort denderen. We moeten echt naar een NEXIT.

Theo
Theo
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Beste Rob, U heeft gelijk. Echter publicaties als hierboven komen niet bij het grote publiek en MSM. Nederland weet het dus niet. Als we hier eerst eens voor zouden zorgen zijn we al een stap verder en op de goede weg.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo

Aangezien, de overgrote meerderheid niet de alternatieve publicaties op het digitale platform zien, zit er niets anders op als dat wat het ‘Gezond Verstand’ heeft gedaan een papieren uitgave publiceren en dat verspreiden dan wel in de winkel en bibliotheken te leggen waar mensen het kunnen inzien en kopen. Het lijkt mij een goede optie om een paar exemplaren in treinen te leggen of als je het gelezen hebt in de trein achter te laten, dan gaan mensen dat automatisch doorbladeren / lezen.

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Er is maar 1 club die tegen de EU is. Mensen kijken naar de toon en niet de boodschap helaas. Wil je van de EU af is er slechts 1 partij beschikbaar

stem sociaal, stem PVV
FvD is al gedraaid op de EU.

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weet je dat wel zeker, dat er geen meerderheid voor een Nexit te vinden is? Ik heb me onlangs uitgeschreven van deelname aan de enquêtes van Maurice de Hond omdat de vragen veel te veel gestuurd zijn.
Ik geloof niet in die kleine partijtjes waarvan JA21 zelfs een backstabber is.
Forum afkraken komt de elite gewoon heel goed uit. Verdeel en heers, versplinter….
Niet aan meedoen alsjeblieft. Stem juist wel PVV of FvD. We moeten groot worden, massaal worden.
Brexit geloofde ook niemand dat het zou werken en ziehier!! Wat zou ik opgelucht zijn als Nederland los komt van die tirannie.
Kijk ook naar Amerika, wat daar gebeurt is eigenlijk exact hetzelfde als hier gebeurt. Totale ondermijning van de bevolking door de elitaire partijen.
Daar gaat JA21 in ieder geval geen deuk in dat pakje boter slaan.

Hagema, Hiddema, Baudet en hopelijk nog veel sterke mensen.
Wilders, Bosma en consorten. Hopelijk komen zij dan echt los en gaan knallen voor dit prachtige Nederland.

Het is in ieder geval op dit moment onze beste kans.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Elvi
Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het voelt alsof ik een kikker ben die in een pan met water zit die langzaam wordt opgewarmd tot kooktemperatuur. Dit kan ik niet alleen voelen aan de belastingdruk maar feitelijk maken doordat de afgelopen 10 jaar de belasting druk voor een inwoner van Nl verhoogt is van 33 % naar ca. 40 %. Even plat gezegd van de 100 Euro dat ik verdien met redelijk hard werken moet ik ca. 40 Euro als belasting af dragen. En als de plannen doorgaan van de EU komen daar zo nog een aantal % bij op. En Nl Opt out gebruiken, tsja alle grote woorden van onze voortreffelijke MP die bij iedere aanvraag van de EU een grote broek aantrekt, voor de buhne, druipt weer af met de staart tussen de benen als het er op aan komt. Ga vooral zo door met deze kleptocratie, de inwoners (belastingbetalers) word het geld ontnomen en deze wordt direct doorgesluisd naar de grote jongens die ook nog eens geen belasting betalen. Ik ben zo trots op dit land.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom is een nexit geen optie? In de EU blijven, betekent dat nederland volledig verarmt. Dan kun je beter een risico lopen waarbij er misschien minder handelsverdragen kunnen worden afgesloten: wat ik niet verwacht. Dit is ook een heilloze weg.

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

De handelsverdragen zijn nog volledig in tact want dat is de basis van de EU. Ook alle T.I.R verdragen zijn volledig intact. We worden bedonderd door de politiek. We kunnen morgen stoppen met de parlementaire EU.

Paul
Paul
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dus Nederlanders we betalen voor 3 instanties De Europese unie De Nederlandse regering Het koningshuis….. wij moeten via een omweg bij ons geld komen dmv subsidies en toelagen Hebben we al dit soort mensen nodig om ons te regeren?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij van WC eend adviseren WC eend.
Dus wij van EU adviseren meer EU.
In het besluit van de minister van Financiën dat in het artikel genoemd wordt, gaat het over het ‘corona herstelfonds’ dat de EU Commissie wilde koppelen aan het vraagstuk van de ‘rechtsstaat’ en waartegen Hongarije en Polen zich zo verzet hebben ( met succes gelukkig)
Deze commissie moet ‘voorstellen doen om de Europese economie stabieler, weerbaarder en veerkrachtiger’ te maken.
Is dit niet gewoon een verkapte manier om geld te herverdelen ove EU lidstaten en dat weer te koppelen aan het aantal migranten?
Ik zie dat de commissieleden ook weer de usual suspects zijn: Barbara Baarsma, Van Balen, Hoogduin.
Ook zonder commissie en zonder kristallen bol kan ik nu al verklappen wat hun advies zal zijn op 1 juli 2021 (de einddatum): meer bevoegdheden voor de EU.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De EU is een vorm van kanker. Een parasiterend gezwel probeert onze soevereiniteit, ons geld en ons bestaansrecht af te pakken. Je kunt kanker niet een beetje beperken, tenzij je terminaal bent.
Is genezing een mogelijke optie moet je definitief afreken met de kanker.

Voor de EU geldt, dat de Chinezen met hun zijderoute en met hun investeringen in o.a. Griekse havens Rotterdam buiten spel gaan zetten. Vanuit hun standpunt gezien logisch, maar voor ons de dood in de pot.
En wat de Chinezen niet doen, doet de EU energietransitie wel; De Europoort verandert binnen 20 jaar in een te groot uitgevallen regionaal bedrijventerrein.

De Nederlandse export en de doorvoer ontstonden in de 19e eeuw, land voordat de EU er was. Met o.a. Schengen is deze handel wel gestimuleerd, maar daar kan de Nederlandse burger weer flink voor betalen. Na “Griekenland” gaat er nu al 30 miljard geld van Nederlandse belastingbetalers naar ClubMed en vervolgens EU belastingen. Dan komt er aan die werkgelegenheid nogal een prijskaartje te hangen.

Overigens ben ik niet tegen een Europees samenwerkingsverband, maar opnieuw op te starten, waarbij we eerst van dit Brusselse gedrocht af moeten.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

WEG MET ONS!!!! MAAR EERST WEG MET RUTTE EN ZIJN KLIEK!!! (maar dat worden wel weer 4 jaar + 4 jaar + 4 jaa……. En toen bestond Nederland niet meer)

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is geen verrassing. De EU is de natte droom van de op macht beluste elite. Zij die denken te weten wat goed is voor het plebs. Waar alles draait om geld en macht verliezen zij de rest uit het oog.

Zie de EU (of Nederland) als een schip met een op geld beluste kapitein. Hij netwerkt, hij maakt vrienden, hij handelt. Hij heeft maar 1 schip, hoe meer hij kan meenemen, hoe meer winst. Al snel denkt hij “Eten doen we niet meer onderweg, we eten wel als we in de volgende haven zijn”, daar gaat de kok, en de kombuis wordt volgeladen met verhandelbare goederen. “De bemanning heeft toch geen toestemming om te drinken”, en de rum voorraad wordt verpatst. “De bemanning slaapt maar op de goederen”, en weg gaan de hangmatten. “Ik heb genoeg vrienden, dus ik kom vast geen vijandige schepen tegen”, en de kanonnen gaan in de verkoop. En uiteindelijk, als de bemanning begint te muiten, “We zijn beter af met alleen de bemanning die mij nog steunt”, en alle muiters gaan overboord.

Geld maakt blind, macht maakt blind. Dus hoe meer kapiteins, hoe minder ruimte er is voor wat echt belangrijk is (maar niet verhandelbaar): identiteit, veiligheid, cultuur, verwantschap, vertrouwen, liefde, een dienstbare overheid, geluk, en genot.

Kapitalisme in an sich niet slecht maar we zijn volledig doorgeslagen. Met de EU als trieste culminatie. Een moddervet kind met Prader-Willi. Dus ik stem NEXIT!

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik weet zeker hoe dit afloopt voor NL : betalen !!!
Technisch groepspsychologisch : het EP is door grootte niet in staat het proces efficient te sturen.
MAAR : de wereld staat nu echt op z’n kop , in plaats dat de landelijke regeringen de EU bobo’s aansturen met : dit is jullie takenpakket bedenken de EU bobo’s zich een slag in de rondte over geld en macht binnenharken.

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien niet relevant voor het artikel, maar als een snotneus van 16 bij AH ons in het gelid kan laten lopen met een mondkapje vrees ik voor de weerbaarheid van “het volk”

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ongekozen en de roversbende gaat gewoon door met slachten, met goedkeuring van Rutte,die lachend toekijkt hoe Nederland in de vernieling beland door een socialistisch beleid waarbij niemand ter wereld ook maar een land kan opnoemen die met dit systeem welvaart heeft gebracht .

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben ervan overtuigd dat er gepoogd wordt van de EU een federale staat te maken. We hebben aan de Coronacrisis kunnen zien hoe broos onze grondwet is, weer een externe shock creëren zoals COVID en Nederland als federale staat zou wel eens verleden tijd kunnen zijn. Dus ik heb er minder vertrouwen in dan de auteur dat grondwetten ons zou kunnen beschermen tegen eventuele verdere federalisatie van de EU. Ik ben het er roerend mee eens dat uit de EU stappen een dramatische keuze is die ons heel veel geld en handel gaat kosten en wellicht tot een diepe economische crisis zal leiden. Desondanks ben ik voor een NEXIT omdat ik in de EU een technocratie zie en ik liever in een vrije democratie wil leven.

Rinus
Rinus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“……en als Gateway to Europe (Nederland als transitoland met doorvoer- en overslagfaciliteiten) is toegang tot de interne markt van de Europese Unie cruciaal.”

Is dat nou niet precies wat de Engelsen met hun Brexit op de valreep bereikt hebben? Niet de anti-democratische waanzin van het Vierde Rijk, maar wel de economische lusten?

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het getuigt weer van ongekende grootsheidwaanzin! Ben zeker benieuwd hoe het gaat met de nexit denktank van onze mede columnist. Brexit is nu een feit en dat komt op termijn heel goed uit. Op dit moment zijn onze vissers nog de dupe, maar er komt een moment dat onze vissers met onze Engelse vrienden het prima kunnen vinden voorzover ze dat al niet kunnen. Er is een heel goede band en het gaat om quota die door Brussel zijn opgelegd. En zodra het economisch beter gaat na corona zijn die quota niet meer van belang wie wat uit het water haalt. Daar komen onze vissers en de Engelse Vissers prima uit. Dat deze nieuwe belastingplannen uit Frankrijk komen verbaast me niet eens, het is weer Frans en dat is bagger, want de Fransen zelf hebben mega schulden die je dan op deze manier weer fijn kunt wegwerken.

jaak Peeters
jaak Peeters
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het plan om de nationale staten te herleiden tot de status van provincie bestaat al heel lang. Ik herinner me teksten daarover nog uit de jaren 80 van vorige eeuw. Het gaat om mensen die nog steeds denken in de machtstermen van de 18e eeuw, terwijl de klimaatproblemen vragen om dit denken te overstijgen. Het enige wat we als burger kunnen doen is niet langer te stemmen op figuren die deze onzalige ontwikkeling tot stand brengen.

Siep
Siep
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Europa denkt alleen een rol in de toekomstige wereldeconomie te kunnen spelen indien zij kan concurreren met de USA, India, China, Rusland etc. Daarvoor moeten alle onderlinge barrières verwijderd te worden. We hebben het zien gebeuren met het verdwijnen van de grenzen, de invoering van de euro. We zien het nu bij het arbeidsrecht, de sociale voorzieningen die tot een algemeen gemiddelde moet worden gereduceerd; lees tot het minimale van het minimale. Alles wat zo’n unie in de weg staat moet verdacht gemaakt worden. We zien het t.a.v. partijen die wel belang hechten aan het historisch en cultureel erfgoed, als nationale gevoelens; deze worden neergezet als rechts-populistisch, extreem rechts, fascistoïde of fascistisch. We zien dat de MSM flink eraan meedoen om deze framing wijd te verbreiden.
Was eerst de VVD sceptisch, we zien dat deze partij – zodra het duidelijk werd dat het neoliberalisme de grondslag zou worden van de EU- overgehaald is. Het neoliberalisme gedijt bij afbraak van de sociale welvaartstaat, immers afbraak betekent lagere (arbeids)kosten en grotere winsten. Het toelaten van migranten ondermijnt nog meer nationale gevoelens, want migranten hebben geen binding met welk Europees land en zijn geschiedenis, zijn dankbaar dat ze binnen mogen komen en zijn concurrenten voor het laag geschoolde Europese arbeidersklasse. Een voedingsbodem voor nog een grotere afbraak en winstmaximalisatie.

Hans H
Hans H
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat dit land nodig heeft zijn referendumrecht en onafhankelijke voorlichting.

trackback

[…] Johannes Vervloed Johannes Vervloed Als de regering er niet tegen in gaat, komen er binnen enkele jaren eigen […]

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het idee van opt-outs is prima, maar het is wel zaak in één keer alle opt-outs te bevechten die verdere inkapseling, verzieking, en ontdemocratisering van Nederland zouden moeten voorkomen. Er is geen compromis mogelijk, want dat leidt onvermijdelijk tot toekomstige ellende.

Piltdown
Piltdown
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie denkt dat Nederland dwars gaat liggen bij de Europese belasting is niet van deze wereld. Dat hebben we al gezien bij o.a. de invoering van de transferunie. Rutte sputtert wat tegen voor de bühne, maar intussen heeft hij al bij het kruisje getekend.

joop kuypers
joop kuypers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

het word de HOOGSTE TIJD dat we net als de BRITTEN uit deze criminele europese maffia staat te stappen

paul
paul
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

het zal weer eens de werkende klasse zijn die er moet voor opdraaien terwijl die heren mooi in hun vuistje mogen lachen met ons

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x