Racisme-gedram Jerry Afriyie bereikt nieuw dieptepunt

Permanent zanikend, zelfmedelijdend gezeur

Foto:

Ik ben het gedram van Jerry Afriyie over verlies van grondrechten omdat KOZP zich niet zou mogen uiten, meer dan zat, schrijft Ines van Bokhoven. Zwarte Piet is, tegen de wil van de meerderheid van de bevolking en met hulp van deugende BN’ers en de MSM, een paria geworden. En zo gaat behalve een toffe kindervriend ook een stuk cultuur verloren. Maar het verzet tegen deze beweging neemt toe. Het is hoog tijd om deze idioten geweldloos op een intelligente en creatieve manier te bestrijden.

Deze column wilde ik eens beginnen met een tweet. Van niemand minder dan Jerry Afriyie. Op 15 november plaatste hij het volgende bericht.

 

Ik moest mezelf echt even dwingen om kalm te blijven toen ik dit las. Niet vaak zag ik iemand zich zo wentelen in zelfmedelijden en een volledig ongefundeerd gevoel van aangedaan onrecht. Ik had er om kunnen lachen, hem uitlachen zelfs, als ik het niet meer dan spuugzat was met die Jerry en zijn gedram.

 

Spreekrecht ontnomen?

Hij probeert ons hier werkelijk wijs te maken dat KOZP, zodra ze de mond willen opendoen over het afschaffen van Zwarte Piet, het recht tot spreken en demonstreren wordt ontnomen. Na alle tv-optredens. Na alle interviews. Na alle demonstraties. Na alle aandacht in de media, in binnen- én buitenland. Na alle BN’ers die zich achter zijn acties schaarden. Na de uitspraak van onze premier, die inmiddels ook van gedachten is veranderd. Na alle comités die zijn opgericht. Na alle subsidies die hij en zijn club hebben ontvangen. Na alle aanpassingen aan Piet. Na alle succesvolle pogingen die zijn gedaan (en nog steeds gaande zijn) om iedereen met een andere mening dan die van KOZP het zwijgen op te leggen.

 

Zelfmedelijden

Het zelfmedelijden van Jerry hangt me mijlenver de keel uit. Vooral omdat heel medialand erin lijkt te trappen: ach arme, de ziel heeft het zo zwaar. Overal racisme. En wat er afgelopen zondag in Maastricht gebeurde wordt uiteraard direct aangegrepen om voor de zoveelste keer het slachtoffer van de Slechte Rechtse Mens uit te hangen. Hij wordt voorspelbaar, onze Jerry. Als een glas water.

 

Druk van de media

Ik hou vooral de media verantwoordelijk voor de klopjacht die afgelopen zondag plaatsvond op het Vrijthof in Maastricht. In mijn ogen zijn zij de hoofdschuldigen. Men hád kunnen kiezen voor een eerlijk debat op tv en internet, maar men koos voor activisme. Er was aan alle kanten de ruimte voor dat eerlijke debat: genoeg mensen stonden te trappelen om de zwarte kindervriend te duiden en te verdedigen, maar ze mochten niet. Ze moesten zwijgend de ‘waarheid’ van Jerry en zijn makkers aanhoren. En de paar mensen die wel werden uitgenodigd, werden vooral ingezet als boksbal, om de rest van de gasten zich eens lekker op te laten uitleven.

Het bedrijfsleven ging overstag, onder zoveel druk van media die zij broodnodig hebben om hun producten aan de man te brengen. Zwarte Piet werd, tegen de zin van een overgroot deel van onze bevolking, een paria. En de media bleven het maar opstapelen, wetend dat als iets maar vaak genoeg herhaald wordt, steeds meer mensen het zullen geloven. Maar dat maakt het nog niet waar.

 

Valse beschuldiging

Het is een simpel principe: als je mensen ergens valselijk van beschuldigt, zoals het zijn van een racist, en je geeft die mensen geen enkele gelegenheid zich te verklaren of te verdedigen, dan maak je mensen kwaad. Een kind weet dat. Ik heb in een eerdere column al eens aangegeven dat het wel degelijk iets met je doet, om zo’n beetje elke dag opnieuw te horen te krijgen dat je een monster bent. 

Het. Maakt. Mensen. Kwaad.

Je moet wel hele grote en dikke oogkleppen ophebben, en een vette prop watten in je oren, als je dat principe niet begrijpt en maar doorgaat met eenzijdig aanvallen en afwimpelen. En nu zijn dan die gevolgen zichtbaar aan het worden.

 

Slachtofferschap

Ik keur geweld nooit goed. Ik heb op deze website al vaker verteld dat ik stiekem een ouwe hippie ben, dus mijn mening over geweld is bij voorbaat al duidelijk: vermijden als de pest, als het even kan. Met afschuw keek ik naar de boze mensen afgelopen zondag. Maar begrijpen kan ik het wel, op een bepaalde manier: je hoeft echt geen psycholoog te zijn om te zien dat deze mensen vinden dat ze tot het uiterste zijn gepest en getreiterd.

En dan hebben we dus nu Jerry die op Twitter zanikt over het feit dat hij vindt dat hem grondrechten worden ontnomen. Dat hij wordt geblokkeerd in het vertellen van zijn boodschap. Wat kun je inbrengen tegen iemand die zichzelf zo heeft opgesloten in zijn slachtofferschap? Hoe dring je tot zo iemand door?

 

Time Magazine

Ook een recent stuk in Time Magazine kiest volledig voor de uitleg die Jerry geeft, en men doet zelf geen enkel onderzoek. Anders was de schrijfster van het artikel verder gekomen dan de eeuwige ‘roetvegen vanwege de schoorsteen’-uitleg, die inderdaad heel erg zwak is. Er is een wereld aan cultuurgeschiedenis te ontdekken, gekoppeld aan allerlei religieuze inzichten, als je Zwarte Piet gaat onderzoeken. Jerry gaat er vlotjes aan voorbij en de media doen met hem mee. En zo gaat een stuk cultuur verloren dat meer is dan alleen een toffe kindervriend: we verliezen hierdoor een van onze banden met de wortels van het verleden, banden die verklaren waarom het heden is wat het is.

 

Orwelliaans

Het is Orwelliaans, en dat bedoel ik letterlijk. Als je van geschiedkunde een vak maakt dat bepaald wordt door heersende politieke opvattingen, kun je het net zo goed afschaffen. Het is dan niets meer waard. Jerry mist het inzicht om dat te begrijpen, of hij wil het niet weten – en dat geldt ook voor de media. Men gaat voor het populisme, voor de onderbuik en de emotionele chantage, en een uitleg die het mensen zo makkelijk mogelijk maakt om anderen te veroordelen.

Feiten zijn doorgaans complex en vragen om een gevoel voor nuance – kijkcijfers vragen alleen maar om platte sensatie. En die wordt braaf geleverd. Men kiest voor de emotie, en niet voor de rationele benadering. Men wenste mensen te beïnvloeden in hun geweten en schuldgevoel. Men wenste anderen gevoelig te raken.

Zoals ik wel vaker zeg: be careful what you wish for. Voordat je het weet krijg je het ook, en in de harde realiteit gaan dingen zelden zoals in je wensen en dromen. Men mikte op emotie, en men krijgt het nu: alleen niet helemaal de emotie die gewenst was. Tja. In plaats van zoetjes meewerken beginnen steeds meer mensen het gedram, want dat is het, beu te worden. En terecht.

 

Oorlog

Jerry zei in 2017: ‘Het is oorlog.’ Je vraagt je af of hij het verstand heeft te begrijpen wat hij hiermee over zichzelf heeft afgeroepen. Als je vervolgens ziet dat een ‘kopschopper’ als Akwasi zich bij de strijd heeft gevoegd, een ‘woordkunstenaar’ (vergeef me mijn schaterlach) die zonder blikken of blozen oproept tot dodelijk geweld jegens mensen die zich als Zwarte Piet verkleden, en er indirect de goedkeuring van Justitie voor krijgt door als ‘straf’ even snel een excuusbrief te moeten schrijven die helemaal geen excuusbrief is, dan kan ik me voorstellen dat het verzet tegen deze beweging intensiveert.

 

Rutte

Rutte gooide ook geweldig olie op het vuur door niet neutraal te zwijgen, wat hij had moeten doen als hij zijn ‘ik ben premier van alle Nederlanders’ zelf ook eens serieus zou nemen, maar door aan het ganse land te verkondigen dat hij ‘om’ was. Dat ook hij inzag dat Zwarte Piet racistisch was. Rutte, een historicus, een premier, een man die zichzelf ziet als ‘ik kan mensen goed bij elkaar brengen en houden’, besloot gewoon eventjes de knuppel nog een keertje in het hoenderhok te gooien.

En wij, liefhebbers van een oude en wereldwijd verspreide traditie die in sommige landen curieus genoeg tot erfgoed is verklaard, kregen een niet mis te verstane boodschap van Rutte: ‘Verander! U zit fout! Ik kies partij, en ik laat u barsten!’

Nou, dat weten we dan ook weer. Net als bij de controverse rond de boerkawet, en zo nog een steeds langer wordende lijst aan voorbeelden, is het gevoel buiten de eigen samenleving te worden geplaatst weer een stukje sterker geworden bij velen. En Jerry maar zeuren dat niemand ‘m de kans geeft zijn verhaal te doen. Een jammerklacht die uiteraard met gemak in de media te vinden is.

 

Creatief verzet

Voor iedereen die hier net zo kwaad om is als ik: verzet u tegen deze oneerlijke strijd! Laat u niet gebruiken door goedkope populisten die verder maling aan u hebben. Maar echt, heel erg serieus: geen geweld alsjeblieft. Niet doen, want dat is niet nodig. Er zijn zoveel creatieve, ludieke en intelligente manieren om deze idioten te bestrijden. En het is vrij gemakkelijk om die te bedenken: hun zaak is flinterdun, gefundeerd op halve waarheden en leugens, en gaat uit van het idee dat iedereen hen uiteindelijk wel gelijk zal geven, als ze maar lang genoeg volhouden.

Ontbloot Jerry maar als de zanikende, zelfmedelijdende zeur die hij nu eenmaal is. Lijkt me een mooie sport.

 

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
47 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
PdVisser
PdVisser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat we in het oog moeten houden is dat Jerry A en kopz deel uitmaken van een veel bredere beweging die na in de angelsaksische landen te zijn ontwikkeld de laatste tien jaar in ons land stevig wortel heeft geschoten. Trefwoord: identiteitspolitiek. Omarmd door de msm en de meerderheid van de politieke partijen hier. Het geklaag van A is voor die groepen bedoeld met als doel ze onder druk te houden. Boodschap: zie je wel hoe diep het racisme hier aanwezig is?! En hij zal steun blijven krijgen, Rutte kan ook niet anders meer na zijn ‘systemisch racisme ‘. Het houdt ook niet op bij Zwarte Piet. Ik heb al de eerste tweets voorbij zien komen dat Sinterklaas zelf moet worden aangepakt, want ‘toxische masculiniteit’. Identiteitspolitiek wil de blanke westerse cultuur aanvallen want die is inherent racistisch. Dus dit houdt voorlopig niet op. Creativiteit tegen zo’n haatdragende beweging is een mooi streven maar de geschiedenis laat zien dat tegen agressie de ratio het te vaak aflegt.

Roberto
Roberto
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

En die beweging die u noemt is de 5e colonne, Pim Fortuyn had het daarover in die bulderspeech die hij toen hield voor Leefbaar Nederland : “We hebben hier ********* een 5e colonne-Ja laat ik nu ook maar alles zeggen- een 5e colonne, van mensen die het land naar z’n verdommenis willen brengen. En daar ga ik niet voor en ik zeg van u mag hier blijven maar u past u aan” Heb het vaak terug gezien, maar nooit zonder betraande ogen. Die 5e colonne is door de jaren uitgebreid met BN’ers als Anouk, Arie Boomsma en Peter R de Vries. De laatste is min of meer de leider (lijder) van de linkse zieligheidsindustrie. Hij voorspelde dat het zwarte pietengedoe over 10 jaar is afgelopen, nou dat is een illusie. Misschien in de Randstad, maar zeker niet in de provincie. Ik kom uit de provincie waar die Anti pieten Clan werden vast gezet op de A7. Op ON (ongehoord Nederland) wordt gewoon het zwarte pieten journaal uitgezonden en terecht.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang de media dit niet wil negeren,moeten wij de media negeren,iets wat ik allang geleden gedaan heb,en heel Nederland zou moeten doen,veel wordt verzwegen en verdraaid,ondertussen breken ze snoeihard ons land af,iemand die hier komt om onze cultuur te veranderen,mogen ze van mij een enkele reis geven naar het land waar hij vandaan komt.

Auke51
Auke51
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Het zwijgen van de meerderheid of het nieuws op NPO negeren levert helaas niets op. Noem mij 1 land dat geen racisme kent, als er al een land bestaat en stuur ze daar naar toe. Ik roep al jaren dat alle subsidies moeten worden afgeschaft want dat voedt deze groepen om ons land te veranderen en te ontdoen van onze cultuur.

emilia
emilia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ze hebben al lang in de gaten dat drammen iets oplevert. Bedrijven als Bol.com gaan overstag en beseffen niet dat ze op deze manier chantabel worden. Er zullen vrees ik meer acties volgen. Ik vond het vreselijk te horen dat er uit de openbare bibliotheken langzamerhand alle boeken waarin Zwarte Piet te zien en te lezen is, weg worden gehaald. Ik maak me daar ook erg kwaad om. Bol.com kun je nog met elkaar boycotten en geen gebruik meer maken van de bieb zou ook nog kunnen. Ik gun mijn plaatselijke boekhandel mijn credit en koop liever daar mijn boeken. Ik maak me kwaad om het feit dat het samenleven met de niet-blanke mensen in mijn omgeving bezoedeld is door alle negatieve acties en dat er een vies spelletje wordt gespeeld waar inderdaad de media heel graag aan mee doen. Zij hebben er voor gezorgd dat alles wat een kleurtje heeft beladen is en niet meer als iets vanzelfsprekend wordt gezien. Mijn wereldbeeld is daardoor ‘aangerand ‘. Ik zou eigenlijk aangifte moeten doen . Overigens een goed stuk!

Leeuwekuil
Leeuwekuil
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je hebt natuurlijk gelijk Ines, maar jij bent dan ook een verstandig en redelijk mens.
Jerry en heel veel anderen die bij dezelfde kliek wensen te horen, ook veel blanco mensen trouwens, zijn dat niet.
Dus gaat jouw oplossing niet op, helaas.
“Never argue with stupid people ; they will drag you down to their level and then they will beat you with experience”: vrij naar: Mark Twain.
Het enige dat ze uitlokken is geweld en dat krijgen ze dan ook op den duur….en zij zijn in de minderheid…
Het is helaas niet anders.
Er is nog een Nederlands gezegde: Wie kaatst kan de bal verwachten.
En als ze dat niet willen ….het is een open land, …je kunt ook vertrekken uit dit vreselijke oord.

Paul
Paul
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze man zou zich iets dankbaarder en onderdaniger moeten opstellen. Maar wel inconsequent zijn met zijn Omroep Zwart. Een narcist die zichzelf heel graag hoort praten en als het te moeilijk wordt gaat hij gelijk in een slachtoffer rol. Te gek voor woorden dat de man uberhaupt een podium krijgt en gesponserd wordt door onze overheid.

CoBerg
CoBerg
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul

Gesponsord door U, belastingbetaler!

Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  CoBerg

Gesponsord ook door de linkse nuttige idioten. Hoe is het anders mogelijk dat Omroep Zwart binnen een maand 50.000 betalende leden heeft. En kunnen de “onderdrukte en kansloze” leden, die er zeker tussen zitten, wel € 10,00 betalen?
In ieder geval is er voor mij wéér minder te bekijken op de tv, terwijl mijn abonnement steeds duurder wordt.
Tijd voor een tegengeluid via Ongehoord Nederland. Nog een 7000 leden nodig. Zegt het voort.

Auke51
Auke51
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul

Omroep ZWART is op zich al racistisch

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jerry is dol op zwarte piet, hij kan door zijn ‘slachtofferrol’ vanwege zwarte piet een luizenleven leiden. Het gaat om geld en macht. Om status en aandacht. Om domme volgelingen die hem adoreren en alles van hem aannemen. En zolang hij een podium krijgt van meelopers en nuttige idioten kan hij zijn verdienmodel blijven inzetten. En de belangrijkste reden waarom hij zover komt, is het onterechte schuldgevoel wat hij blanke, nette mensen aan weet te praten door ze van racisme te betichten. De gemiddelde nederlander uit geen onterechte beschuldigingen, heeft een hekel aan klikken en wil geen slachtoffer zijn. Dat zit niet in de aard. Daarom is het zo moeilijk voor te stellen dat iemand anders dat wel doet. Dus gaat men er ten onrechte vanuit dat dit kulverhaal wel zal kloppen. En zoeken we de oorzaak van jerry’s ‘slachtofferschap’ bij onszelf. Omdat we ook graag anderen helpen en problemen willen oplossen, zeker als we die zelf – zogenaamd – hebben veroorzaakt, pakken velen hun zo gevoelde ‘verantwoordelijkheid’. En dan krijg je dus de situatie waarin we nu zitten. In plaats van al het tegemoetkomen aan onzinnige wensen (die ook nooit genoeg zijn, na het afschaffen van het sinterklaasfeest komt er wel iets anders want jerry’s schoorsteen moet wel blijven roken natuurlijk) had jerry naar een psychiater moeten worden gestuurd om wat weerbaarder te worden, of terug kunnen gaan naar zijn roots. Wij nederlanders zij het die hem faciliteren, zowel de voor- als tegenstanders. Laat je dus niet gek maken. Gewoon negeren (what’s in a word) en je niet druk maken. Lekker sinterklaas vieren zoals je zelf wilt.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ik zou wensen dat ik het kon,

Ik voel me vaak als een Duitser, die eind 30 het nationaalsocialistische ziet ontstaan..
Je wilt wel wat doen, maar wat?
Is dit een Goodwin? Ja waarschijnlijk wel.

Maar toch meen ik het.
Je ziet hoe de media het nieuws maakt.
Nergens in de msm is er een kritisch geluid te horen,
Of het nou gaat om Immigratie en al zijn problemen.
Of het gaat om het klimaat.
Co2 neutrale energie / gasloos / stikstof / enz enz.
Maar ook om buitenlandse politiek..
Trump is per definitie fout en alle het andere is geweldig.

Maar ook het OM en Justitie zijn hartstikke fout bezig.
Het stikt er van de corruptie..
Belasting dienst.
Onderwijs / Zorg / hou op,,,

Overal waar de overheid de kar moet trekken gat het fout..
En dat mogen ze omdat het ze voor links hartstikke chantabel maakt.
Die houden hun mondje dicht, en stemmen braaf met de wil van Rutte mee..
Zolang ze maar allerlei linkse gekkigheid kunnen uitvoeren..

Ik heb geen idee, hoe deze toekomst die we tegemoet gaan zal worden omschreven..?

Groene Khmer. ?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De drammerig gedrag van figuren zoals Afryie en Akwasi is alleen mogelijk omdat het hier zo makkelijk kan en daarom zijn zij hier. Het wordt sinds kort zelfs openlijk gesteund door onze premier die opeens het licht heeft gezien. Onze premier heeft hiermee een grens getrokken en is niet (meer) de premier van alle Nederlanders. Al die mensen die zich onder dwang van activisten tegen zwarte Piet keren hebben in hun jeugd allemaal van de Zwarte Piet genoten en sommige zelfs als Zwarte Piet opgetreden. Toen was nog alles heel gewoon. Samen met de zwarte kinderen en hun ouders. Een kleine rebellerende kliek wil nu hier een einde aan maken. En volgens de statistieken gaat de Nederlander steeds meer mee met de gedachten van deze activisten. Het is passend bij de tijdsgeest, zeggen de instanties. Maar is het normaal dat een minderheid de meerderheid regeert? Ik mis de burger die zich verzet. Deze vluchtelingen die meer op bezetters lijken geef je hiermee de vinger die je straks de hele hand kost. Zij stoppen namelijk niet als dit afgehandeld wordt want zij willen een ander Nederland die helemaal naar hun hand is. Volledig gesteund en naar eigenlijke idee van de VN over zogenaamde globale gelijkheid die je beter als dictatuur kan betitelen.
De VN is door steun van landen een Golem aan creëren en dat komt ons nog duur te staan. De corona is daarbij vergeleken maar een ongemak. Het scheelt nog maar een beetje dat figuren zoals A&A verheerlijkt worden en op handen worden gedragen. In ieder geval door
onze progressieve broeders op de linkse flank die het samen met de VN nog steeds voor het zeggen hebben.

Steve
Steve
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De VN die Hadji Firoez uitroept tot erfgoed.
Stuur de kliek die hier zo menen te keer moeten gaan naar Iran, gaan ze daar maar eens een gesprek met de Ayatollah en demonstren op het Azadi-plein eens kijken hoelang het daar duurt.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Steve

Daarom zijn zij hier want hier treedt niemand op en zij hebben nog publiek die hun steunt. In hun landen hadden zij al lang niet geleefd en hier mogen ze op onze kosten leven en nog onze cultuur slopen. Ik aanschouw dit met lede ogen. Wat is met deze land toch gebeurd?

Verduin
Verduin
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Deze clubjes worden zwaar gesubsidieerd. Ze zullen dus nooit ophouden met hun gedram.
Als het eeuwenoude Sinterklaas feest is verdwenen, gaan ze protesteren tegen kerst,

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

En hun verlengde, de linkse partijen doen ook volledig mee. Jip en Janneke zijn ook al genoemd als storende stereotypen door een PvdA functionaris. Eigenlijk zouden mensen nu bij bibliotheken massaal boeken over Zwarte Piet en Jip en Janneke moeten blijven aanvragen. Maar de Nederlander die het goed heeft zal zich bij neerleggen.

Hans Lantinga
Hans Lantinga
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat juist doordat wat deze bewegingen wel bereiken, ze meer gaan drammen. Ze belonen je niet voor meebuigen maar gaan alleen daardoor nog harder trekken.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Lantinga

Het uiteindelijke doel is, dat we allemaal 5x daags naar het oosten bidden.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die Jerry is in mijn ogen , dom, eigenwijs, narcistisch, vals, egocentrisch en eigenlijk is hij ook racistisch. Naar mijn mening dan. Het gaat hem namelijk om macht. Zwarte Piet als middel gebruiken. Macht en rellen en onrust zaaien is hetgeen er achter zit

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nu zou ik natuurlijk een boom kunnen opzetten over de kerstman en zijn slavenkindjes… Maar het gaat dit soort figuren helemaal niet om de inhoud of betekenis van een feestje of traditie. Het gaat om destructie. Als hier dan gesteld wordt dat zelfs Bol.com zich laat beïnvloeden, dan vergist u zich. Bol is de afkorting van Berthelmans On Line. Van oorsprong Duits, maar de grootste uitgeverij ter wereld. U denkt Albert Heyn? Ja ook daarmee verweven. Vergis u niet, het zijn organisaties die allemaal direct of indirect onder controle (beïnvloeding) staan van de multimiljardair Soros.
Zo gaat dat in deze tijd. Het is slechts het topje van de ijsberg. En de massa trapt er gewoon met beide benen in, terwijl gewoon nadenken heus niet moeilijk is. Goedzo Ines om te blijven signaleren. Alle beetjes helpen.

Foaak
Foaak
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, racisme mag niet meer volgens agenda 2030 van de VN en zwarte piet is een racistisch karikatuur volgens de VN nader bepaald in een werkgroep in 2014 door Verene Shepherd. Zo is de cirkel rond, De energietransitie komt uit dezelfde denktank als het afschaffen van zwarte piet of de plastic soep. Agenda 2030 veroorzaakt bij mij in In-ieder-geval heel veel weerstand.

Bibi
Bibi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Blij met Ines.

Harrie
Harrie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zwarte Piet is cultuurhistorische erfgoed. Ik heb nooit enige vorm van racisme gevoeld of ervaren. Mensen die Zwarte Piet terugbrengen naar slavernij en/of racisme zijn maar zielepieten met lange tenen en een kort lontje. Echt zielig.

Rob de Louw
Rob de Louw
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is geen zelfmedelijden…..dit is een verdienmodel van dit stuk ……

Thomas
Thomas
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het refrein is weer hetzelfde. Kwaadaardige gekken als de beroepsneger Jerry Afriyie zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. Het echte schandaal is dat gewelddadige en destructieve krachten als Kick Out Zwarte Piet en Black Lives Matter serieus worden genomen door mensen met invloed die beter zouden moeten weten. Waarom zo veel begrip en mediatijd voor een zo kleine minderheid? Misschien is dat serieus-nemen alleen maar buitenkant. Men wil zich indekken in het huidige, giftige ideologische klimaat, waarin het uiten van je echte mening je je baan of je vriendenkring kan kosten. Het klimaat dat decennialang heerste in de Sovjet-Unie en de Oostbloklanden.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang cultuur marxisten een gevoel bij je oproepen, zolang de gevestigde orde je boos kunnen maken zijn zij aan de winnende hand en zullen zij de loop van de geschiedenis en toekomst bepalen. Voor de gevestigde orde is verzet altijd beter dan helemaal geen verzet. Laat mij dit verduidelijken, er zijn namelijk twee vormen van geen verzet. De ene vorm is van gedwee zijn, onderworpen zijn. De andere vorm is die van gevoelloos zijn jegens de ander, een gevoelloos zijn voor het handelen en doen van de ander. Friedrich Nietzsche had feilloos door dat dit een vorm van zelfkastijding vereist, het druist namelijk in tegen het kudde instinct wat ons allemaal eigen is.

Het ergste wat een gevestigde orde kan overkomen is die van maximale polarisatie. De maximale polarisatie is dat we niet meer in gesprek zijn, dat we langs elkaar heen leven, onze eigen gang gaan zonder nog notie te nemen over het doen en laten van de ander. Geen compromissen meer sluiten, zelf de dovenmansoren opzetten. Zoek het maar uit.

De zorg van de gevestigde orde is de achilleshiel van de gevestigde orde. Dat men steeds meer mensen en organisaties met hun eigen journaals op onder ander youtube zien, dat is voor de gevestigde orde heel erg vervelend, daarmee verliest het namelijk de macht over informatie en indoctrinatie. Het is een heilloze weg om te proberen de publieke omroep op te eisen, ik heb jaren geen tv meer gekeken, en deze week vernam ik dat de indoctrinatiemachine publieke omroep een feit is. Wat wel kan is een eigen sinterklaasfeest met zwarte pieten via een eigen mediakanaal. Zolang een meerderheid nog een zwarte piet wil, is er nog veel te winnen.

audio1958
audio1958
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Binnenkort op tv. Zwart heeft meer dan 50.000 leden. Kunnen ze daar hun boodschap verder uitdragen.
” Medeoprichter Akwasi spreekt donderdag in gesprek met NU.nl van “een grote overwinning voor heel Nederland”
Heel Nederland? Niet de mijne in ieder geval. Mijn reactie daar is overigens niet geplaatst.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Ondanks hun zg. ‘brede’ doelstelling getuigt omroep Zwart van een akelig “WIJ-ZIJ” denken, en is daarom in de kern racistisch.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Ongehoord Nederland hebben zij vorig jaar dwars gezeten zodat de aankomende omroep opnieuw leden moet werven. Van enige tegenwerking jegens de zwarte omroep is geen spoor te bekennen. Met andere woorden, daar zat men op te wachten. Programma vol oproeiende rappers en ander gespuis. Rutte zal blij zijn want hij kijkt nu anders tegen aan.

Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

Een grote overwinning OP (rechts) Nederland)

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het feit dat de NPO de zeer informatieve documentaire Wild Geraas, over de mythische achtergrond van de zwarte duivels in heel Europa, weigert uit te zenden is alleszeggend. Als de media vrijwel 1 geluid laten horen over Zwarte Piet is dat doodeng. Enige troost zijn de warme herinneringen over Pakjesavond met mijn familie vroeger en dat ik gelukkig dit ook nog met mijn kinderen heb kunnen doen. Dat pakken ze niet af. https://www.wildgeraasdefilm.nl/

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Helaas protesteren mensen niet en leggen zich neer bij de instanties die de kleur van Piet steeds lichter maken. Winkeliers zijn bang voor represailles, iedereen doet een stap terug. En het blijft niet bij de Zwarte Piet dat mag duidelijk zijn.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Drammerig gedrag (waaronder je ook de rappers kan plaatsen) is niets meer dan psychologisch geweld en als elke geweld dient deze bestreden te worden en niet verheerlijkt.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onderscheid maken omdat iemand een ander kleurtje heeft is nog nooit door mij gedaan. Helaas tegenwoordig maken sommige mensen met een kleurtje, dat onderscheid wel tegenover de blanke medemens.
Ben het volledig eens met het artikel en de vele reacties.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is om te beginnen belachelijk dat een piepkleine minderheid bepaalt dat Zwarte Piet een racistische strekking heeft voor de hele bevolking van dit land. De overgrote meerderheid van de Nederlanders (ruwweg 13 miljoen autochtonen) hebben nooit een racistische associatie gehad bij Zwarte Piet.
Dus 13 miljoen mensen laten zich de les lezen door een actiegroep en wat meelopers en opportunisten en cultuurmarxisten…
Als 13 miljoen autochtonen Zwarte Piet niet beleven als racistisch, dan is daarmee gewoon de kous af.
En bereid je maar voor op de volgende stap: Sinterklaas zelf. Want die is blank.

Hempie
Hempie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jerry Afryrie staat hierin inderdaad niet alleen, zoals PdVisser al opmerkte.
Het is niet alleen de “veel bredere beweging” die hij noemt maar het zijn ook de reguliere progressieve partijen die er geen been in zien om met de identiteitspolitici in zee te gaan en impliciet ‘Apartheid II’ te steunen. Dat is geen vooruitgang maar achteruitgang.
Deze politiek zou door ieder weldenkend mens en dus door de leidende ‘gewone’ politici krachtig verworpen moeten worden maar men is kennelijk bang voor stellingname in deze kwestie, eenzelfde angst die duidelijk speelt wanneer de negatieve invloed die de islam wil uitoefenen op onze rechtsstaat ter sprake komt, en dat terwijl het een politiek is die uiteindelijk kan leiden tot ontwrichting van de westerse samenleving en zelfs tot een burgeroorlog. Denken de meelopers soms dat ze in die situatie als dank voor hun afzijdigheid de dans zullen ontspringen?
De op identiteit gebaseerde bewegingen die vooral uit zijn op het aanvallen van dezelfde structuren waar ze eerst hun voordeel mee doen, worden ook alsmaar groter met behulp van de social media. De documentaire ‘The Social Dilemma’ maakt veel duidelijk.

Overigens: Dat deze Jerry zich tooit met de naam van Martin Luther King om vervolgens diens boodschap te verdraaien en te misbruiken is natuurlijk hondsbrutaal en verachtelijk en het toont eens te meer dat het deze lieden niet uitmaakt op welke manier ze macht en invloed verwerven.
Erger nog: Het maakt de grote partijen aan de linkerzijde kennelijk ook niets uit. Ze zeggen gelijkheid te steunen maar bevorderen met hun steun aan deze lieden feitelijk de segregatie en schuiven dat vervolgens hun critici in de schoenen.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit Nederland is voor mij als oudere Nederlander, gewoon een K.u.t. land aan het worden.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Als oudere Nederlandse herken ik mijn vaderland ook steeds minder.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit soort lieden krijgt alleen voet aan de grond door de geestelijke globalisering die sinds begin 20e eeuw heeft plaatsgevonden. Ze drijven mee op de oppervlakkige ideeenstroom die de VS genereert en waartegen we ons onvoldoende verzetten. Er is overigens ook een diepere ideeenstroom uit de VS, maar daar is men doof voor. Vooral ook door een elite in MSM en bedrijven die zich met dit globalisme, onderling en via de politiek, verbonden hebben. Zwarte Piet moest wel dood, Sinterklaas heeft het ook zwaar. Dat is niet op inhoudelijke gronden, maar omdat het kan. De kopschopdreigende KOZP Afrodichters zijn slechts de domme, ondankbare, schaamteloze boodschappers. Het zal hun een zorg zijn dat ze Nederlanders voor racistische kaaskoppen uitmaken. Het zal de MSM een zorg zijn dat ze deze domme, ondankbare, schaamteloze boodschappers op het schild hijsen. “Dimitte illis, quia nesciunt, quid faciunt.” Het deel met de gal of de zure wijn zal ik u besparen.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een deel van de zwarte mensen dragen een minderwaardigheidscomplex met zich mee en ook jaloezie op de blanke Europeaan speelt een rol, lijkt het.
In plaats van zich te evenaren met de blanke Europeaan kiezen zij voor de afbraak van de blanke wereld die onherroepelijk zal leiden tot een globale chaos
en ellende die wij kennen juist van de oorspronkelijke landen van deze nieuwkomers. Zij beroepen zich op democratie maar maken die tegelijk kapot met hun dictaat. De mogelijkerwijze ontstane zwarte omroep zal straks een grote propaganda toeter zijn vol provocerende rappers. Uiteraard bijgestaan door de NPO die vorig jaar de nieuwe aspirant-omroep ON van A. Karskens heeft dwarsgezeten zodat die nu opnieuw moet klanten werven. Tegelijkertijd gaat minister Ollongren weer op de tour van van desinformatie aanpak. Je kunt raden wie de dans ontspringt en wie niet. Dictatuur in wording.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jefrey is niemand. De media hebben hem gemaakt.
Het zijn de media die jaarlijks de “zwartepietdiscussie” agendeerden.
De media pushen links radicalisme alsof het mainstream moet worden.
Je kunt concluderen dat er radicalen bij de media werken, en dat is een zeer kwalijke zaak. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat de media niet relatief neutraal zijn.

b brands
b brands
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel die wat mij betreft veel vaker in de media mag verschijnen. Want zij zijn hier zeker ook schuldig aan met hun partijtrekkerij en daar zijn diverse politici , en ook Rutte zelf, schuldig aan

En waarschijnlijk ook doordat hij ook in zijn gevoerder gesprek met Jerry vooral heeft geluisterd, hem maar zielig vondt, het deel wat Jerry niet noemt ( over het optreden van een deel van zijn achterban bijvoorbeeld naar ondernemers en winkeliers wat allemaal niet zo fraai gaat ) niet te noemen, of misschien zelfs goed te keuren

Rechters en vooral ook het OM die al vanaf het begin lieten zien aan welke kant zijn stonden en daarbij alleen maar meer geloofwaardigheid verliezen – en zo geloofwaardig zijn ze al een tijdje niet meer – enz.enz.

Alleen maar goed dit soort artikelen

En hoop dat er meer mensen wakker worden. Want Jerry en de zijnen stoppen niet nu ze bloed hebben geroken en merken dat ze toch wel hun zin krijgen

b brands
b brands
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  b brands

Met echt slachtoffer zijn heeft het in elk geval niets te maken. Wel met heerlijk die rol innemen en dan hopen dat je daarmee veel anderen over de lijn trekt, “want ze zijn allemaal zo zielig hier en hebben het allemaal toch zo zwaar in dit vreselijke land ”

En wat ik trouewns ook de media vooral kwalijk neem is het totaal niet geinteresseerd zijn in ook een groot deel van de zwarte bevolking die hier niets mee hebben en ook nooit problemen hebben gehad met Zwarte Piet. Maar die door dit soort lui in hetzelfde verdomhoekje worden geplaats als “alle blanken “, die met hen heulen . Of nog niet doorhebben hoe slecht die blanken toch eigenlikj allemaal zijn

Wilders werd voor hetzelfde soort haatzaaien naar een bevolkingsgroep – terecht of onterecht – veroordeeld. Maar Jerry Afrieye en soortgelijken zoals ook die Sylvana Simons krijgen extra zendtijd en de rechters in Nederland, en het OM vooral beschermen hen, in plaats van tegen hen op te treden.
!!
Alsof ze niet durven

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, ware woorden, ik kan niet anders zeggen. Helaas krijgen deze mensen een podium en subsidie. Ik vind het ongelooflijk dat belastinggeld wordt gegeven aan een groep die de cultuur van het land waar ze wonen om zeep wil helpen. Als de subsidie zou stoppen, zou dit ook nooit zover hebben kunnen komen. Want overal gaan demonstreren zonder geld en zonder podium, dat houden ze echt niet vol. Dus stop die subsidie!

Willy Van Steenbergen
Willy Van Steenbergen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed geschreven column.

wollie
wollie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben helemaal met dit stuk eens en dat Rutte “om’ is heeft allemaal te maken met politiekcorrect wat metname de linkse kant van de regering en organisaties uitspreekt en de rest is direct rasist.
In de Islam is er een figuur met dezelfde betekenis en ook daar zijn de hulp zwart gekleurd om dezelfde reden als Zwarte Piet echter dat hoort bij het wereld erfgoed van de VN terwijl in Nederland door dezelfde VN wordt gezien als racisme.
Helaas moet deze voorstander blij zijn dat hij in Nederland leeft en niet in het dicatutuur van zijn land hij origineel vandaan komt.
Verder is de media ook teveel media correct en gaat het de kant op van Amerika dat alleen maar de zgn linkse politiek correctheid als waarheid wordt gezien

47
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x