Waarom ik bang ben voor de toekomst

Wantrouwen, indoctrinatie en censuur alom

Foto:

Mensen om je heen zien veranderen in zombies die je kapot willen maken. Wantrouwen en verdeeldheid alom, censuur op de sociale media en eindeloze indoctrinatie door de MSM. De overheid als ondemocratisch bolwerk, Biden-Jugend op tv bij #DitisM en de totale onwil om iets tegen de radicale islam te doen. Ik ben niet somber over de toekomst, schrijft Ines van Bokhoven, nee, ik ben bang. We moeten echt iets gaan doen voordat het niet meer kan.

Ik ben blij dat ik geen kinderen heb. Ik ben er, om heel veel redenen, toch maar niet aan begonnen en moet bekennen dat daar elke dag redenen bij komen. En een van de belangrijkste redenen is mijn eigen angst.

Ja, ik ben bang. Ik ga er maar eens eerlijk voor uitkomen. Ik ben heel erg bang en heel erg bezorgd. Er zijn van die films en series over zombies; ik kijk ze nooit, maar dat hoeft ook niet meer. Ik kan me de angst van de niet-zombies, de ‘normale mensen’, tegenwoordig prima voorstellen, als je stukje bij beetje iedereen om je heen ziet veranderen in iets dat je niet meer herkent en dat besloten heeft dat jij kapot moet. Tegen elke prijs.

 

Presidentsverkiezingen

Zo kijk ik met complete verbijstering naar wat er gaande is rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ik zie de ene kandidaat, de president die als een verbetene moet vechten om de feiten boven tafel te krijgen en door een groot deel van de wereld voor gek wordt verklaard, terwijl de andere kandidaat zichzelf, met hulp van de media, voor het gemak maar alvast tot winnaar uitroept – terwijl het tellen van de stemmen nog gaande is. En niemand lijkt het vreemd te vinden.

Het lijkt Biden niets te deren dat er zulk wantrouwen heerst, en dat maakt me niet minder achterdochtig. Ik zou, in zijn plaats, nog veel dringender dan mijn vijand de feiten helder willen hebben, als ik van zo’n vreselijk misdrijf werd beschuldigd en zeker wist dat ik onschuldig was. Zeker in die positie: Biden zegt president van alle Amerikanen te willen zijn, ook voor de mensen die niet op ‘m hebben gestemd. Maar hij doet niets om het wantrouwen van zo’n beetje de helft van zijn bevolking ook maar iets te verminderen. Ik begrijp dat niet, maar het baart wel zorgen. De verdeeldheid is groot, niet alleen in de VS.

 

Boeken verwijderen

Ik ben geschokt door een ‘koepeldirecteur’ van de Nederlandse bibliotheken, die besloten heeft dat alle boeken met een Zwarte Piet erin moeten verdwijnen en zelf alvast begonnen is met een zuivering. De man verdedigt dat door de liefde voor Zwarte Piet op één lijn te zetten met fascisme. Het rolt er zó uit, met het grootste gemak: “Sommigen zien fascisme ook zitten.” Dat u het even weet: uw voorkeur voor het behoud van Zwarte Piet, zo u die heeft, is monsterlijk. En uw omgeving heeft zo goed als toestemming van deze meneer gehad om u zo te behandelen. Hij doet het toch ook? Weg met de boeken van die monsters.

 

Publieke omroep

Ik krijg intense jeuk van een Publieke Omroep die een idioot, een dom crimineeltje, een ‘treitervlogger’ als Ismail Ilgun de ruimte geeft om op de nationale tv weer eens zijn stem te laten horen. Niet alleen vanwege Ismail zelf, die wat mij betreft in een groot gat mag verdwijnen totdat-ie eindelijk zoiets als ‘verantwoordelijkheid’ heeft geleerd, maar zeker ook vanwege de Publieke Omroep. Want ik zie er maar één reden voor om dit te doen: andersdenkenden pesten en nog eens onderstrepen dat zij de macht hebben, en wij, jammer dan voor ons, helaas niet. Dat is onze ‘Publieke’ Omroep: de zendgemachtigde middelvinger van links.

 

COVID

Ik voel me onveilig met een overheid die met de covid-pandemie omgaat alsof het de builenpest is, terwijl er amper meer aan de hand lijkt te zijn dan bij elke andere stevige en gevaarlijke griep die we tot nu toe gehad hebben. Men lijkt het vooral aan te grijpen als excuus om onze vrijheden danig te beknotten en wil naar geen enkele vorm van kritiek luisteren, laat staan een ander geluid over de ziekte en hoe ermee om te gaan. Een onbenaderbaar, ondemocratisch bolwerk is de overheid geworden. Desondanks doet men in Den Haag net alsof het nooit beter ging met onze democratie. Met de vingers in de oren.

 

Kaag

Ik vind de campagne van Sigrid Kaag onderhand meer lijken op hersenspoeling dan op normaal ‘jezelf aanprijzen’. We zien het mens meer op tv dan Rutte, of welke andere politicus dan ook. Alsof ze al premier is. Het plug-effect: je verkoopt een plaatje beter als je het aankondigt als ‘de nieuwe hit’. Dat weet elke platenmaatschappij. D66 doet het zo platvloers als het maar kan, maar het lijkt het gewenste effect te sorteren: steeds meer mensen overwegen niet eens meer dat er nog een keur aan andere kandidaten is. Het kudde-effect doet de rest.

 

Twitter-censuur

Ik durf amper nog iets te zeggen op Twitter. Na jarenlang zonder ban daar mijn dingen te hebben kunnen doen, had ik er deze week maar liefst twee. En waarvoor? Voor het retweeten van en doorverwijzen naar artikelen die kritisch zijn over Biden en over linkse politiek in het algemeen. Ik kom nooit meer op Facebook, maar heb begrepen dat het daar hetzelfde verhaal is. Censuur is een normaal onderdeel van onze wereld aan het worden, en wij moeten ons neerleggen bij het feit dat onze meningen langzaamaan verboden worden. Nu nog op straffe van een tijdelijke, of misschien zelfs permanente, ban van sociale media; de vraag is of dat zo blijft. Ik maak me er zorgen over.

 

Radicale islam

Ik vrees de radicale islam; niet zozeer omdat die gekken nu eenmaal doen wat ze doen, maar omdat onze overheid er geen antwoord op heeft. Of erger nog: er geen antwoord op lijkt te willen hebben. Men legt het naast zich neer, uiteraard ná het uitspreken van de verplichte woorden van geschoktheid en medeleven, en gaat gewoon over tot de orde van de dag. Er is geen plan, er is geen weerstand, er is niet eens echte woede. U en ik kunnen morgen onthoofd worden – en er zal waarschijnlijk nog altijd niets veranderen. Maar uw of mijn gewelddadig overlijden zal wel ingezet worden voor allerlei politieke agenda’s. Reken daar maar op.

 

Halsema

Ik maak me zorgen om het korte en selectieve geheugen van machthebbend links: het is mooi dat burgemeester Femke Halsema eindelijk de eerlijkheid had toe te geven dat er ook in Amsterdam een aanslag op een persoon zou kunnen plaatsvinden, maar daarbij was ze dan weer wel de moord op Theo van Gogh vergeten. Want die aanslag heeft allang plaatsgevonden in Amsterdam. Ze zweeg erover alsof het niets had voorgesteld. En het ergste is dat ik vermoed dat het voor haar ook inderdaad vrij weinig betekende.

 

Biden-Jugend

Ik verslik me danig als ik tijdens mijn lunch ineens een shot uit ‘Dit Is M’ zie langskomen, waarin tot op het bot geïndoctrineerde kinderen in al hun onschuld zitten te vertellen waarom Joe Biden een geweldige president gaat worden. De arme schatten hebben geen idee waar ze over spreken, maar ze krijgen de ruimte alsof ze allemaal G.B.J. Hiltermann heten. Margriet zit er ernstig bij te knikken, met een aanmoedigende uitdrukking: goed zo jongens, jullie geven het goede antwoord! Jullie krijgen een sticker en een stempel! De grote mensen zijn hartstikke blij met jullie hoor!

De psychologie erachter is misselijkmakend: natuurlijk doen kinderen datgene wat de goedkeuring van de volwassenen om hen heen, waar ze van afhankelijk zijn, weg kan dragen. Een kind wil zich veilig voelen. Daarom zeggen de moeders van kleine meisjes die mee willen doen aan die gestoorde kinder-schoonheidswedstrijden in de VS dat ook altijd: ze wil het zelf, heus waar, kijk maar! Tuurlijk, mam. Tuurlijk.

Maar het zal Margriet kunnen roesten, het feit dat daar dus vrolijk Biden-Jugend op tv zit te kraaien alsof ze er iets van snappen. Als de juiste boodschap maar verteld wordt. En daarna nog een keertje. En dan weer eens. Want het moet en zal u duidelijk worden dat u fout bent. U moet veranderen. U moet geïndoctrineerd worden – waarom verzet u zich toch zo?

 

Puinhoop

Waarom zou ik in vredesnaam in deze puinhoop, die eruitziet alsof het eerst nog veel erger zal worden voordat het beter wordt, kinderen plaatsen? Moet ik ze achterlaten in een wereld waarin hun rechten niet eens zijn verzekerd? Dat ze bijvoorbeeld een democratische strijd winnen om een bepaald vrouw-onderdrukkend kledingstuk verboden te krijgen – en dat zelfs de links-geïndoctrineerde politie daar de schouders over ophaalt?

Een wereld waarin mensen, zonder dat iemand dat vreemd vindt, zomaar buiten hun eigen democratie worden geplaatst? En men gaat gewoon weer over tot de orde van de dag, nadat uiteraard in de media breed is uitgesponnen hoe monsterlijk de mensen zijn die die wet tot stand hebben gebracht. En hoppekee, ik maak me alweer diepe zorgen.

 

Strijdlied

Mijn strijdlied is al een tijdje het vrolijke en hoopgevende Sowing The Seeds Of Love, een ouwetje alweer van Tears for Fears. Eén van de kernzinnen in die tekst, die de moeite van het beluisteren waard is, is de zin “Anything is possible. Ik heb dat altijd, altijd geloofd. Als kind uit de jaren ’60 kom ik uit een wereld vol van verandering en vooruitgang, en het absolute geloof dat alles mogelijk was, als je maar wilde. Voor het eerst van mijn leven twijfel ik daaraan. En niet een beetje.

 

Doorgeslagen

Ik ben niet meer somber over de toekomst. Ik ben bang. Bang voor het steeds verder doorslaan van een flink deel van de bevolking, hier en in andere westerse landen. Bang voor het idee dat het tij niet meer te keren valt, en we allang op het punt zijn waarop alleen nog maar mogelijk is wat anderen ons voorschrijven. Als we dat idee van vrijheid, waar we zolang in geleefd hebben, nog een beetje willen laten overleven, zullen we echt meer moeten doen dan mopperen op Twitter. Niet in de laatste plaats omdat het er dik in zit dat dat binnenkort niet meer kan.

We zullen van ons gat af moeten komen en echt iets moeten gaan doen, voordat het niet meer mag. Want het wordt steeds donkerder.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
125 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Biden-Jugend; spijker op de kop, net als de rest van het artikel. Margriet van der Linden is de ergste belediging voor het denkraam van de kijker sinds de uitvinding van de treurbuis. De stompzinnigheid spat van het scherm en de deugmensenkliek ziet dat het goed is.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Ik ben, as we speak, 1984 van George Orwell aan het lezen. Wat een horrorverhaal, de rillingen lopen me met regelmaat over de rug. Maar ontegenzeglijk zijn de huidige linkse elites aan het voorsorteren op een dergelijke realiteit.
Waarbij niets meer logisch is; 2+2=5. En als je dit niet erkent en bevestigd zal je net zo lang onder druk gezet worden totdat het moment is aangebroken dat het gezeik en de problemen je boven het hoofd groeien en je dan toch maar toegeeft.

Wat me vooral is bij gebleven, tot zover, is dat de macht die de partijleden hebben in 1984 niet erfelijk is. Het enige wat van belang is dat de macht overgaat en gedeeld wordt met gelijkdenkenden. Dat zie je nu ook in de EU, het maakt Rutte niet uit dat ie de Nederlandse soevereiniteit en belangen verkwanseld aan Fransen en Duitsers en wie nog meer van ons wil profiteren. Het gaat erom dat ie dat doet aan mensen die er dezelfde linkse ideologie op nahouden.

In 1984 wordt ook duidelijk beschreven hoe communisme werkt; zogenaamd zijn alle assets eigendom van iedereen, maar de partij heeft de volledige controle over deze assets en is dus feitelijk de eigenaar.

Dat zien we in Nederland ook gebeuren, er worden dermate hoge belastingen geheven op bezittingen en vermogen, dat in toenemende mate je alleen nog maar de lasten hebt van je eigendom, terwijl de lusten in de grijpgrage vingers van de overheid belanden.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inez, dank voor het verwoorden van je zorgen, ik(82) deel ze op alle fronten.
De situatie komt door lafheid en het niet nemen van verantwoordelijkheid, lafheid om de EU een vinger te geven en maatregelen te nemen zoals grenzen dicht voor de islam en gelukzoekers. Stoppen met de arbeid van Nederlanders te verkwanselen door miljarden aan de EU te geven en aan zuid Europa. En daar komt dan de grenzeloze verspilling bij van het klimaat beleid wat misschien leidt tot enkele tienden graden verschil in 2050!

Oj klomp
Oj klomp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een helder verslag en geen woord gelogen,ook ik zie te toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen somber in.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Oj klomp

Ines, wat een geweldige verwoording van al datgeen dat zich om ons heen afspeelt! Elke alinea is ‘de spijker op de kop!
Des te onbegrijpelijker is het dat Rutte nog steeds op 1 staat in de peilingen. Misschien is het een verklaring dat de gemiddelde NL’der zo druk is om voldoende inkomen te vergaren om z’n gezin boven water te houden, immers één baan is absoluut onvoldoende, zodat hij ’s avonds geen puf meer heeft om zich in andere zaken te verdiepen. Zo ver hoeft men echter niet te zoeken want de feiten van overheidszwendel en corruptie ligt voor het oprapen (Wildersproces, Belastingdienst). Nee, de MSM inclusief de NPO rept er niet over, alleen dat feit zegt al genoeg.
Zelf had ik vroeger, toen ik nog werkte, ook de tijd niet om me in politiek te verdiepen, alhoewel het me toen al opviel dat de politici steeds meer macht naar zich toetrokken en de omvang van het ambtenarenapparaat explodeerde, zelfs onder de VVD. Destijds vertrouwde ik de overheid nog enigszins, echter nu ik 70-plusser ben en me er wel in verdiep: Wat een beerput!!
Veel politici weten het maar reppen er niet over (waarover ik al eerder schreef): Onze wetgeving is totaal ondergeschikt aan die van de VN (AGENDA 21) en die van de EU en we zitten nu al als ratten in de val van de VN en Macron. De VN, de organisatie die, afgezien wat quasi vermanende teksten, nergens ter wereld optreedt tegen mensenrechtenschendingen en onderdrukking maar ons wel overspoelt met allerlei andere ellende zoals de anti-Zwarte Pieten-mania en slavernij gedoe. Verdeel en heers! Niemand heeft het erover alhoewel ik éémaal ergens AGENDA 30 voorbij zag komen, in negatieve zin. Rutte-stemmers, slaap zacht!!

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Oj klomp

Wat de WEF van plan is ná het vernielen van de economie in Europa, ziet u hier : https://youtu.be/aCpgPFylXn0

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Oj klomp

Lees dit artikel. De voorliggende vaccins maakt eigen afweer kapot. Zoek naar : 2020 11 11 How COVID-19 Vaccine Can Destroy Your Immune System dr. Joseph Mercola.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Respect voor de briljante verwoording van dit stuk.
Ik denk ook wel eens als ik kleine kinderen van familie of buren zie: hoe zal Nederland er uitzien als zij net zo oud zijn als ik nu? Dus over pakweg 50 jaar.
Het antwoord is dermate onaangenaam dat het beter is om er niet teveel mee bezig te zijn.
Maar het ergste van de huidige situatie is toch wel dat- ondanks de enorme mogelijkheden om je te informeren en ondanks het feit dat Nederlanders hoger opgeleid zijn dan ooit tevoren in de geschiedenis – de onwetendheid omtrent islam en de onbewustheid van politieke ontwikkelingen groter is dan ooit tevoren.
Men wil het gewoon niet weten, want het levert teveel cognitieve dissonantie op.
Ik denk dat het ‘bang’ van het artikel nog te zwak uitdrukt welke waarheid op ons af komt.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik woon in een blanke wijk met veel hogeropgeleiden, veel D66 en Gl stemmers.
Wat opvalt is dat deze mensen vaak erg naïef en onnozel zijn als het over de islam gaat en ze dulden daar ook geen kritiek op.
Ze hebben doorgaans een prettig leven en ondervinden (nog) geen last van immigratie vandaar dat ze geen gevaar zien, en ja alles wat buitenlands is, is natuurlijk reuze interessant en goed.
Deze mensen zullen helaas pas wakker als ze zelf last gaan krijgen van immigratie.
Helaas zijn het vaak deze mensen die ons land besturen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

ja, die griezelige observatie doe ik ook steeds meer om mijn heen. Soms vraag ik met af of mijn partner en ik nog de enige normale mensen in onze kennissenkring en familiekring zijn.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Wat betreft standpunten over de islam is de test betrekkelijk eenvoudig. Vergelijk uw mening over een bepaald onderwerp (bijv. het slaaf maken van overwonnen vijanden of hen onthoofden) van de islam overeenkomt met:
– wat westerse islamologen zeggen, bijv. Grünebaum
– wat moslim geleerden zeggen
– wat historisch al vastgelegd is
Als dat min of meer overeenstemt, dan is het empirisch getoetst. Al het overige is speculatief.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Ik ben bang dat dit in maart 2021 niet gaat veranderen want de anders denkenden in Den Haag worden via een “Cordon Sanitaire” buitenspel gezet en de huidige politiek gaat helaas gewoon door. Hooguit worden enkele partijen uitgewisseld. Het wordt tijd voor referenda waarin de bevolking zich kan uitspreken, dat geeft een heel ander beeld dan wat de media nu ventileert.
De zwijgende meerderheid wil deze ontwikkelingen ook niet.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Glasheldere weergave van de belevingswereld van weldenkende mensen ; chapeau !

Wat ik niet begrijp is hoe al die mensen in regeringen óf blind zijn voor wat er aan de hand is, of allemaal ‘geprogrammeerd’ zijn. Het lijken net robots [aliens] die op afstand allemaal in de zelfde modus zijn geschakeld. De volgelingen zijn [net als in de USA bij Antifa en BLM], mensen die een hoger dan gemiddelde opleiding hebben. Is toen het kwaad geschied, zijn ze daar gehersenspoeld ?
Waarom zien deze mensen niet dat de wereld waar ze naar toe willen één grote poel van armoe en ellende is ; willen ze dat voor hun eigen kinderen ? Zijn deze mensen al behandeld met een goedje dat hun denkvermogen marginaliseert tot het niveau van een papagaai ?

Waarom zijn de maatregelen in Nederland naar verhouding “licht”? Niet omdat we zo’n opstandig en agressief volkje zijn zoals de Engelsen… Zit de kern die de wereld reset aanstuurt in ons midden ? Zijn de “Schwabs” en consorten anoniem in onze dagelijkse omgeving en willen ze zelf niet teveel hinder hebben van maatregelen ?

Hoe kan men in het VK accepteren dat militairen op scholen kinderen testen en straks ook vaccineren tegen de wil van de ouders ? Hebben die soldaten zelf geen kinderen?

Wat ik om me heen zien lijkt op een slecht script van een pulp-fictie film, maar helaas helpt de “uit” knop niet, en zappen wil ook maar niet lukken.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Ik vind het ook een rare en nare tijd, het gezond verstand wat vroeger toch aanwezig was in dit continent, is totaal verdwenen. Een collega van mij zei laatst gekscherend “het lijkt wel of de duivel in Europa is neergestreken” en inderdaad het is duivels wat er nu gaande is.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Eén van de vele geruchten is dat er in Duitsland kampen opgebouwd worden voor massale vaccinatie door het leger. De gewone burger zal braaf in een bus stappen voor een ‘evacuatie’ van zijn woonwijk.
Maar hoe zal dat in Hamburg gaan met 70% andere nationaliteiten ? Zullen ze de gebieden overslaan ? En dan blijkt later dat je dus steriel wordt van de entingen, net als in Kongo en Madagaskar in de projecten van Gates. De om-v0lking is daarmee compleet.

Ik denk dat het pushen van Kaag is om haar als ” eerste vrouwelijke premier ” te promoten. Bij de vorige verkiezingen verkondigde de gansjes dat ze op Klaver stemden omdat hij “zo’n lekker kontje” zou hebben.
Op dat peil ligt ook het stemmen ‘omdat-het-een-vrouw-is’ .

Kaag maakt deel uit van WHO commissies, is pro enting en anti autonomie van landen. De Jonge is pro enting. Groen links is pro ‘green deal’ , dat is het anker dat de EU heeft gekozen om aanhang te trekken zodat er genoeg tijd gewonnen wordt om de macht volledig over te nemen. We gaan dus naar een kabinet van D666 / CDA / GL, met mogelijk de VVD.

Bange tijden, dat is zeker. Maar het kán nog erger : kijk maar naar Australië.

Hans H
Hans H
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

In een artikel in de NRC van 15 nov een verslag over ons eigen Nederlandse leger, dat behulpzaam data verzamelt/verzamelde ‘op het randje van de wet en soms eroverheen’ over het gedrag van ‘verdachte’ maatschappelijke groeperingen als bijv. Viruswaarheid, Jensen e.d. Een hachelijke ontwikkeling.
Overigens volgt de massa het kabinet weliswaar slaafs, maar er zijn in dit land miljoenen weldenkende mensen die niét slaafs volgen. Ik zie er steeds meer om me heen, ik zie het aan de reacties op dit rake signalement van Inez van Bokhoven. Ik denk dat we binnen niet al te lange tijd de kritische massa overschrijden. Als een regering pathologisch wordt, delft ze uiteindelijk haar eigen graf.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans H

Ik denk dat er geen weerstand komt. Mogelijk wat kleine niet samenwerkende groepjes. Maar je hebt tienduizend mensen per stad nodig tegelijk ; dan redden ze het niet met 35.000 agenten [ 10.000 op straat]. De mensen die wat willen, doen iets spontaan. Die worden opgepakt, (zwaar) mishandeld als afschrikking. De ME wordt er niet voor gestraft : ze hebben geen ‘rug’ nummer, dus niemand weet wie het is. Als ik hier door het dorp loop, heeft bijna iedereen een masker op.. ..op straat ! Ik was best principieel tot nu toe. Maar (grote) risico’s nemen voor die schapen, daar begin ik niet aan. En zo denken de weldenkende mensen. En dat weet de overheid.

Hans H
Hans H
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Het heeft stellig tijd nodig, ben ik eens. We wonen in een verwend land waar de geest ernstig verslapt is. Maar ik wil positief blijven. Kijk eens naar de oplage van ‘Gezond Verstand’. En die 35.000 agenten? In Melbourne 70 agenten, in Berlijn een politiecommissaris – die zich uitspraken en publiekelijk durfden te verklaren de bevelen niet meer blindelings uit te zullen voeren.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

Lees ook eens het verdrag van Straatsburg 1975 over de Islam dan wordt ook veel duidelijk. Zelfs Universiteiten moesten meewerken aan de Islamisering van Europa dus het zit bij de politici al in de opleiding en het brein.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

In juni 1975 rolde er een convenant uit waar de West-Europese landen nog steeds de vruchten (?) van plukken: 200 zaakgelastigden namen toen met algemene stemmen, en uit naam van de hele Europese gemeenschap, de zogeheten ‘Resolutie van Straatsburg’ aan. In het document beloofde de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan me steeds beter in de joodse bevolking in de jaren 30 tot 45 van de vorige eeuw verplaatsen. Ook zij zagen de toestand om hen heen verslechteren, gingen er in mee omdat ze niet anders konden. Later kregen ze het verwijt dat ze niet hadden gevochten. Maar hoe dan? Om mij heen zie ik vrienden en bekenden verlinksen, kom allang niet meer openlijk voor mijn werkelijke mening uit. Ik voorzie dat op afzienbare termijn mensen, autochtone realistische – nu al extreemrechts geframede – blanken, geweerd gaan worden uit het maatschappelijk en sociaal leven.
Het midden is overigens ook niet veilig dan, daar komen ze tzt wel achter, want alles ter rechterzijde van extreemlinks wordt geleidelijk kaltgestellt. Je ziet het gebeuren, de dreiging neemt toe, democratie en rechtsstaat zijn termen die inmiddels niet meer op nederland van toepassing zijn. En het is overal gaande, dus vluchten kan niet en de meeste landen zijn niet zo ‘inhalig’ en verwelkomend als hier waar het vluchtelingen betreft.
Inmiddels een kleinzoon, daar had ik geen stem in, maar ik vrees voor zijn toekomst. Blond, blank, blauwe ogen en 3 jaar oud. Voor hem geen sinterklaasfeest, we doen dat maar niet meer, de lol is daar wel af. Geboren met een erfzonde volgens de wokies. Wat voor leven wordt hem en vele andere blanke kinderen straks nog gegund? Ik hou mijn hart vast…

Helene
Helene
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Beste realist, ik deel uw zorgen. Ik zie met verbijstering hoe we de laatste maanden in een steeds strakker keurslijf gedwongen worden en de samenleving in een recordtempo verandert in iets waar ik mezelf niet in herken en wat ik niet wil. Maar doordat u al niet meer van plan bent Sinterklaas te vieren op de normale manier, bevindt u zich aan de passieve kant van deze ontwikkelingen. U heeft een kleinzoon? Geweldig! Maak er gebruik van en draag de traditie van het sinterklaasfeest over aan uw kleinkinderen. Iemand moet de tradities overdragen, als u het niet doet, wie gaat het dan doen? Dan verdwijnt de herinnering razendsnel uit het collectieve geheugen en uw kleinzoon groeit op zonder de herinnering aan het sinterklaasfeest. Ook op individueel niveau kun je iets doen. Ik heb zelf in de superhippe wijk waar ik woon een joekel van een Sinterklaas en Zwarte Piet voor het raam gehangen. Gewoon om tegenwicht te geven aan al die lafaards die buigen voor het geweld. Dit soort dingen heeft ook een sneeuwbaleffect: hoeveel mensen zijn er niet die het stiekem gewoon met je eens zijn? Als anderen zien dat het kan, protesteren tegen de abnormaliteit, hebben ze zelf misschien ook sneller de moed om zich te laten horen. Daarom, doe iets zolang het kan.

Staaf
Staaf
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eindelijk iemand met ‘common sense’.

Mieke Witteveen
Mieke Witteveen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou helemaal verwoord zoals ik er ook over denk.

Wat hier in deze wereld gaande is, noemen zij het ” nieuwe normaal “.
Ik kan er met de beste wil van de wereld, niets normaals, meer in terug vinden!
Wat er nu gaande is, is werkelijk NIET NORMAAL!

Ik hou er niet van, om gedwongen te worden, of om iets te moeten!
Ik hou er niet van, om mee te lopen, of om te doen of er niets aan de hand is.

Ik ben dolblij te lezen, dat meer mensen, dit ook niet normaal vinden!
Die ook geen vertrouwen meer hebben in onze Regeringen en onze Media!

HET DEUGT NIET!

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Mieke Witteveen

Dit lijkt meer op het voorgerecht wat ons nog te wachten staat en met medewerking van onze regering het land geislamitiseerd is.Het wordt met alles met de dag erger. Gister toevallig gelezen dat de zieligheid industrie op volle toeren moet blijven draaien in Europa anders voelen de moslims zich diep beledigd dat de afspraken met de EU niet nagekomen worden. De EU is een nog groter monster voor de burgers als we misschien wel dachten.

P.
P.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas is dit het zoveelste artikel van Ines waar ik niets tegenin kan brengen. Het vergaat mij exact zo.

emilia
emilia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maar wat kunnen we doen? Ja, stemmen op een partij die al onze zorgen deelt. Ik vrees alleen dat deze twee partijen ( of drie) de media niet aan hun zijde weten te krijgen. Het blijft roepen in de woestijn. En ondertussen wordt er weer een stukje vrijheid ingepakt. Lees ook de opinie van Richard de Mos op de TPO over het totale vuurwerkverbod en de achterliggende reden daarvan. Ik maak me ook zorgen om mijn nazaten. Maar ik heb wel vertrouwen in de ‘common sense’ van hen. Ik heb ze toch opgevoed met een sterke onafhankelijke visie op het leven en de samenleving.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Het blijft roepen in de woestijn. En dat is het probleem van de eigen burgers in dit land. Sta op en doe wat kom in actie als het straks weer zo ver is dat die linkse partijen het weigeren met die partijen te regeren die eindelijk de bezem door dit land willen halen, en het land willen redden voor dat t te laat is. Ze hebben de mond vol in Den Haag over Democratie maar zelf hebben ze de Democratie om zeep geholpen door alles goed te vinden wat de Import wil in dit land, Zwarte piet weg, straks Kerstmis ook niet meer, en een traditie feest vieren mag straks ook niet meer in Nederland ,want stel je voor er zou n kleurtje aan zitten. Zo ver is Nederland al gezonken dat ze op de knieen gevallen zijn voor alles wat hier niet thuis hoort en niets met Nederland heeft verder. Alleen het profiteren van de uitkeringen voor hun in dit land zijn interresant, daarom zijn ze ook hier,en hebben ze tijd genoeg om alles wat hun niet bevalt en niet in hun straatje past te bestrijden en ervoor te protesteren.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Wat u beschrijft is onderdeel van het programma van het ‘WEF” , google maar op build – back – better. De identiteit moet vernield, geen eigen cultuur, geen eigen tradities, mogelijk geen eigen taal. Over vijf jaar is Nederlands verboden en moet iedereen Engels of Duits spreken. Dat is makkelijker voor de systemen die ons bewaken.

Ina67
Ina67
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is gewoon de agenda van de WEF die wordt uitgerold. Zodra ze Build Back Better gaan roepen moet je helemaal oppassen.
De Big Tech bedrijven nemen alles over.
Ik vond dit eerst ook ongeloofwaardig maar echt als je leest over de big reset en agenda 2030 hoe banger je wordt. Ik hoop dat Trump alsnog wint zodat hij the stamp kan oprollen.
Ik heb gelukkig ook geen kinderen en ik hoop ook niet oud te worden in deze angstaanjagende wereld.

Hendrikus
Hendrikus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We moeten niet opgeven. Hoewel de brainwashing bijna compleet was zijn wij degenen die wakker zijn en moeten blijven vechten voor vrijheid. Vrijheid van meningsuiting en vooral vrijheid van informatie en vrij van censuur.
.
De periode van relatieve welvaart sinds WWII heeft ons lui gemaakt en de gijzeling van onze instituten met linkse ideologieën leek moreel verstandig. De naïviteit was begrijpelijk maar de minste pogingen tot serieus onderzoek (follow the money) leidt je snel in een zeer donker grottenstelsel waar manipulatie, geheimhouding en eigenbelang overheerst.
.
De enige manier om onze medemens wakker te maken is het licht te blijven schijnen op de duistere kanten van de mensheid. Het is in feite een les over de menselijke psychology. Ik moet denken aan de eerste beelden van concentratiekamp Auswitch in het publieke domein en de wereldwijde reactie daarop.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hendrikus

tja, wat kan je doen als alleen op Wilders of FvD stemmen. Dat moet in elk geval anders komt het nooit goed.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Er komen geen verkiezingen. Of ze huren Dominion in en mag je electronisch stemmen. De uitkomst is dan Siechgeil Kaag als MP, de Jonge als minister van binnenlandse zaken, Klaver voor vergroening, en een ‘nieuwe’ VVD-er krijgt ook een plekje. Rutte verdwijnt naar Brussel of de WHO.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hendrikus

Klopt helemaal, we zijn lui geworden. Onze democratieën, vrijheden en trias politica zijn iets waarover we moeten blijven nadenken en interesseren. En zeker niet naïef zijn. Het voordeel dat ‘’rechts’’ heeft op dit moment is dat links ook lui is geworden. Zij hebben gewoon gelijk en ze doen amper nog de moeite argumenten te noemen en te onderbouwen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vrees voor de linkse Apocalyps die de wereld in
anarchie veranderen zal centraal geregeld door foute idealismen als neomarxisme enerzijds en fanatieke primitieve godsdienst anderzijds. De daarvoor gunstige omstandigheden zijn al ruim aanwezig door de decennia van linkse propaganda die een niet meer denkende soort
heeft ontwikkeld die de dagelijkse portie juiste politieke voer binnen krijgt door de praatprogramma’s op de TV en Radio. De individuele vrijheid komt steeds meer in de knel doordat men voor gelijkheid kiest waar deze met de vrijheid knelt in steeds grotere mate en daardoor onze vrijheden beperkt. Dat is op moment gaande, zie wat allemaal niet meer mag zogenaamd omdat het volk voor kiest. Niet het volk maar diverse neomarxistische minderheden
die de politiek correcte leiding naar hun zijde weten te trekken en daardoor ons de vrijheid ontneemt.
Dit is de rechtstreekse weg naar een dictatuur van een minderheid vergelijkbaar met fascisme en communisme.
In Europa is rechts totaal onmachtig en in wezen dood. Het parlement is al jaren dood. Niemand die links dwarszit. De startschot is afgegeven en wij hollen naar de afgang, een Apocalyps die wij alleen uit SF films kennen maar die nu werkelijkheid kan worden. Wie wij ook kiezen volgend jaar maakt niets meer uit. Men heeft al lang gekozen voor het einde van de Verlichting en daarmee voor een globale ramp die het huidige leven onherstelbaar zal vernietigen. Ik ben al lang bang dat ik eindig zoals ik begonnen ben namelijk terug in het communistische paradijs. Dit is Nederland niet meer. Dit is Das leben der Anderen 2.0, ga niet kijken, doe niet mee!
Hulde aan Ines voor dit artikel. Wij horen allemaal bang met haar te worden, het is nu menens.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Het zoveelste alweer van Ines. Alleen, en dat moet mij van het hart, niet bang zijn Ines. Er is kracht genoeg om ons heen. De boel gaat uiteindelijk draaien. Echt waar. Het is, althans dat vind ik, buitengewoon hoopgevend dat er steeds meer geluiden komen die 20, zelfs 10 jaar geleden ondenkbaar waren. En dat gaat het verschil maken. Er zijn nu mensen om ons heen die het nog niet zo lang geleden niet eens durfden te benoemen. De zogenaamde stille meerderheid. Schaamte omdat zij niet wilden worden verward met Nazi´s of andere ongure types. De macht van het stigma. Maar dat wordt anders. Mensen zijn tenslotte niet blind. Ook zij zien de grove misleiding. De idiotie van bijvoorbeeld Obama met het credo de Islam betekent vrede.
De PVV toch al jaren een bastion van gezond verstand. Nu Forum erbij. En Richard de Mos die zich roert. Ook in de wereld om ons heen durven mensen dingen te benoemen. Langzaam, ja zeker, maar het gebeurt wel. Deugen is een machtig bindmiddel en dat hebben onze linkse jongens en meisjes goed in de gaten. Alleen beklijft dat niet. Mensen zijn niet gek. Dus veer weer op. Wij hebben kritische geesten zoals die van jou hard nodig. Wees waakzaam. Sta sterk, recht overeind in de wind. Geloof me, het gaat veranderen!!

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Heel fijne reactie en ik hoop van harte dat u gelijk heeft. Aan mij en mijn man zal het niet liggen. Wij weten wel op wie we moeten stemmen….. Ik ben zo blij dat ik nu lees wat Ines schrijft en hoe alle reacties hier op zijn. We dachten even dat wij de enige normale mensen waren en dat iedereen politiek correct aan het wegkijken is.
Op mijn werk hoort het grootste deel van de collega’s NOG wel bij de wegkijkers, zo te horen. Ze vinden het allemaal prachtig dat biden nu de verkiezingen won, maar nu hoor ik er helemaal niets meer over…………. Ik roer het onderwerp niet aan, want ik denk dat ik de enige ben die in de gaten heeft wat er in de maatschappij aan het gebeuren is. De rest is met zijn/haar oppervlakkige egoistische zelf bezig en daarbij hoort ook het ‘willen horen bij de ‘goeden’, Zoiets. Heel eng. Het zelfdenken bij velen lijkt gehersenspoeld weg te zijn.

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Ik hoop dat je gelijk hebt maar ben bang van niet. Zeker is er de laatste jaren een tegengeluid ontstaan. Gestart door Fortuyn en door Wilders uitgebouwd. Echter begint gevestigd links dat nu ook te zien en is er van die kant nu een agressief tegenoffensief gestart. Nu meer mensen een andete richting uit willen (zie laatste ps verkiezingen) wordt links (en dat is inclusief vvd) steeds extremer. Dit motiveert ook extreem links in de vorm van antifa en blm. Het zou zo maar eens al over twaalven kunnen zijn.

Mike
Mike
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven Ines. Het is alsof ik mijn eigen hart hoor praten.

Rob de Louw
Rob de Louw
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, geweldig stuk, ik zou bijna zeggen het had van mij kunnen zijn. Jammer genoeg bezit ik niet de schrijverskwaliteiten die jij hebt, maar ik ben blij dat ik jou stukjes nog kan/mag lezen.
Ik ben, op een paar maanden na, tachtig jaar en heb er vrede mee. Ik zal, gelukkig, de ondergang van Nederland en mogelijk de rest van Europa, niet meer meemaken.
Beangstigend wat er momenteel allemaal gebeurd en dat dat door zo’n pinokkio als Rutte kennelijk niet alleen wordt omarmd, maar ook nog wordt aangemoedigd.
Ze zullen er financieel waarschijnlijk wel bij varen.
Ben blij dat er mensen zoals jij zijn die ons waarschuwen voor hetgeen ons te wachten staat, maar of het helpt?
Kijk al weer uit naar je volgende analyse.
Succes.

onzichtbarehand
onzichtbarehand
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik sluit me volledig aan bij dit artikel en de onderstaande reacties. Soms ben ik slechts bezorgd, maar vaak ook bang. Dat de elitaire machthebbers bijna openlijk de wereld naar hun hand kunnen zetten, omdat hun dienders de andere kant op kijken / volop meedoen aan de propaganda is zo angstaanjagend dat het bijna verlammend werkt. Op zoek naar hoop struin ik het internet af en dring ik artikelen en mijn mening op aan mensen die hier niet over na willen denken. Met het delen van dit artikel hoop ik in mijn kringen in ieder geval begrip te krijgen. Dank je Ines!

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We moeten de MSM ontmantelen. Dat is de enige oplossing. We leven in bizarre tijden. Zelfs AVRO/TROS zijn tegenwoordig links.

Henri
Henri
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Mee eens, alleen hoe doe je dat? De MSM hebben zich ontwikkeld tot een ongekozen politieke partij, met een eigen agenda; en de onbetrouwbare overheid vindt dit allemaal best en leveren nog wat ambtenaren of gesjeesde politici om in het bestuur van NPO/NOS te gaan zitten.

dolphin
dolphin
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laat de actuele omstandigheden je niet weerhouden om kinderen te nemen. Het geeft veel voldoening en geluk. Natuurlijk ook zorgen en moeilijkheden. Voed ze op tot zelfstandige mensen. Zorgen zijn van alle tijden. Er zijn ook mensen nodig die ongewenste ontwikkelingen duiden en bestrijden, zoals je zelf doet. Gewoon door bliven gaan en foute dingen niet accepteren.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  dolphin

Juist mensen die een scherpe kritische blik hebben ontwikkeld op het heden moeten kinderen nemen. Vorming begint toch echt thuis, bij de ouders. Die hebben de meeste mogelijkheden om een juist maatschappijbeeld bij kinderen op te bouwen en ze weerbaarheid bij te brengen. De wanhoop van Iris kan ik me goed voorstellen. Want je zult in eerste instantie tegen de stroom in moeten roeien.

Fred
Fred
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Eens met PdVisser: juist jij moet zorgen voor het nageslacht. Met hen breng je de meeste tijd door en kun je het meeste delen. Zij zijn de brug naar de toekomst! Dus bouw die brug!!

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Fred

Ik kan mij er wel wat bij voorstellen inmiddels ,moet je je kinderen dan bij gaan brengen dat ze alles maar moeten pikken in dit land,met of zonder toekomst of wat voor voorstelling moet men nog hebben,je kan ze dan alleen nog maar opvoeden lijkt mij dat ze strijden voor hun eigen recht, mocht dat nog bestaan dan.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het helemaal met je eens. Discussieer met veel mensen over deze bezorgdheid, maar helaas ze vinden dat ik het veel te somber inzie. Word hier echt moedeloos van en denk niet dat de aanstaande verkiezingen een verandering van beleid zal brengen.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bepaalde delen van de islamitische wereld zijn ultrarijk en dat geld wordt ingezet om in de westerse wereld overal waar dat maar even mogelijk is voet aan de grond te krijgen om de islamitische agenda door te drukken. Achter ‘Links’ schijnt ook heel veel geld te zitten, van miljardairs die de linkse agenda er door drukken. Beide vertegenwoordigen vormen van utopie die zich allang bewezen hebben als gruwelijke dystopie. Maar ze vormen ieder op eigen wijze ‘antwoorden’ op de crisis waarin de Westerse wereld verkeert, en die al aan de orde is gesteld door o.a. Nietzsche en Heidegger. Tussendoor dit alles is het zeer van belang de moderniteit te blijven verdedigen (liberale democratie, vrijheid, solidariteit, rationaliteit, humaniteit). Paul Cliteur sprak in zijn Socrates-lezing reeds over de ‘weerbare democratie’. We moeten toe naar een weerbare moderniteit.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Paul Cliteur is een intelligente man. Net als Thilo Sarrazin in Duitsland.

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtige column Ines en je hebt alle reden om bang te zijn: onwelgevallige boeken uit de bibliotheken verwijderen, daar zijn de Nazi’s ook ooit mee begonnen.
Indoctrineren van de jeugd: deden de Nazi’s ook.
De media controleren en het publiek beïnvloeden middels propaganda: yep, deden de Nazi’s ook.
De vrijheden van burgers inperken met als excuus dat het noodzakelijk is voor het algemeen welzijn: het wordt ééntonig maarrrrrr…. u raad het al.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Theo van Gogh moet ook in rechtse kringen moeilijk liggen omdat deze meneer voor absolute vrijheid van meningsuiting was. Dat ben ik ook. Zo stond Theo van Gogh de vrijheid van meningsuiting van moslims niet in de weg. Het lijkt mij een goed begin daar een voorbeeld aan te geven.

De beeldenstorm is dit jaar een feit geworden. De nazi’s spraken over ‘eintartete kunst’, het is nu een publiek feit dat eintartete kunst ook in deze samenleving zijn intrede heeft gedaan en de linkse man heeft als kers op de taart een echte verlosser; Jezus Kaag.

Hoe diep een put ook is, het heeft een bodem, diepe putten hebben lange wegen nodig eer de modem wordt bereikt. Hoe dieper de steen valt hoe harder de neerploft. Het gaat helemaal goed komen met Nederland. Heb geen angst, de klap zal best een keer aankomen en hard ook, maar soms moet de bodem helemaal bereikt worden willen we weer de goede kant opgaan.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Tja Richard, op de lange termijn en met een 10-kilometerblik zal je gelijk hebben, maar in de zeer beperkte tijd die wij hier op aarde hebben is dat weinig geruststellend. Mijn overgrootvader heeft in zijn leven, hij is 94 geworden, 2 wereldoorlogen meegemaakt. Alles is goed gekomen, maar hij heeft zijn mooiste jaren (zijn prime) in een oorlogssituatie gezeten..

Dus eens dat we langzaam maar zeker naar een nieuwe revolutie/oorlog/burgeroorlog toe bewegen, maar om dat zo positief te relativeren, nou nee..

Plonia
Plonia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Inez,
Heel mooi geschreven, alsof je mijn gedachten kon lezen.
Ook ik zie de toekomst somber in, hoewel ik niet meer hoef te werken vrees ik wel voor mijn kinderen en kleinkind en toekomstig kleinkind. Niets lijkt meer normaal en ook de mensen om mij heen lijken niet te beseffen welk een drama ons nog te wachten staat als er niet iets drastisch gebeurd.
Hoelang laten de mensen zich nog misleiden door lieden die geen geweten lijken te hebben door iedereen angst aan te praten terwijl de echte cijfers laten zien dat dit niet het killer virus is waardoor iedereen verlamt en angstig thuis bleef zitten.
Het doet me overigens goed om te lezen dat meerdere mensen hetelfde voelen, dit klopt niet, dit is niet normaal.
De regering misleid ons en de MSM speelt het spel mee. Helemaal treurig is de rol van de NPO, waar iedereen met dezelfde mond praat en waar duidelijk propaganda wordt bedreven. Misselijkmakend.
Ik wil dan ook een oproep doen om lid te worden van ON zodat er hopenlijk een kans is op een ander geluid dan het extreemlinkse gedachtengoed van de deugbrigade.
Men zegt wel eens: “De kruik gaat net zolang te water tot hij barst”
Maar hoelang tolereren we dit nog?
Demonstreren staat men niet toe, alleen als het voor KOZP of BLM is, al het andere wordt gezien als tegen het regeringsbeleid en met de smoes van kans op besmetting hardhandig de kop in gedrukt.
In andere landen zwellen de protesten al aan, wanneer gaat men in Nederland de straat op?

Martine
Martine
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is terecht om zorgen en angst voor de toekomst te hebben. Voornamelijk omdat zoveel mensen alleen de mainstream media volgen en niet zien dat de huidige situatie, georkestreerd wordt vanuit een handje kwaadaardige elite.

Alle gebeurtenissen: de pandemie, chaotische Amerikaanse verkiezingen, censuur, media propaganda, lockdowns, verdeel en heers spelletjes, klimaat propaganda etc., zijn allemaal onderdeel van agenda 2030 en bedoeld om het huidige systeem kapot te maken, mensen te ontkrachten en een Great reset te laten plaatsvinden. Met vaccins als het ergste wapen van kwaad tegen de mens.

Ze zijn hier heel transparant over want je kunt op de website van World economic forum, precies zien welk plan ze aan het uitrollen zijn. Claus Swab director WEF en Jeremy Jurgens, WEF Managing Director hebben het alweer over een nieuwe crisis, die veel erger zal zijn dan deze pandemie. Namelijk een cyber crisis, power grid/finance down met nog grotere financiële en sociale gevolgen.

Het zal ervan af gaan hangen of er genoeg mensen zich gaan verzetten en zoals Ines terecht zegt: nu het nog kan.. Steeds meer mensen zien het grotere plaatje, de verdeel en heers situaties, de onmenselijkheid verbloemd als valse deugdelijkheid en waar het naartoe gaat. Ik geloof dat door de groeiende groep wakkere mensen, het onmogelijk gaat zijn om ons daar te krijgen waar ze ons willen hebben. Dit is allang geen lokale politieke aangelegenheid meer, dit is een oorlog tegen de mensheid.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Martine
Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Martine

De meeste mensen zijn bang, durven zich niet uit te spreken omdat ‘schreeuwers’ hun dan aanvallen. Kijk naar BLM en Antifa : bot geweld tegen mensen die vreedzaam samen zijn, niet eens betogen.
Kijk hoe de MSM in Nederland reageert op het gebeuren in Maastricht : er was een grote groep pro-piet demonstranten. Niemand gooide met stenen, men riep ‘boe’ . En die arme mevrouw moest huilen.. .. en ‘naar een veilige locatie’ . Wat een gehypte framing is dit weer. Zum Kotsen..

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Martine

“de onmenselijkheid verbloemd als valse deugdelijkheid” Wat mooi verwoord!

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ooit had ik een vaag idee dat het toch niet meer mogelijk zou zijn om mensen zo te misleiden dat er een heel volk aan moest geloven. Dat vage idee heb ik inmiddels beantwoord gezien in de zekerheid dat het altijd nog erger kan.
Het toverwoord was en is angst.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is gerechtvaardigde hoop. Die putten we uit Verlichting, Democratie, en Moderniteit, alsook de Kiem van Wijsheid, waar ze uit voortkomen, zoals de individuele gelijkheidsgedachte in voelen en (redelijk, zelf-kritisch, zelfontplooiend en medemenselijk) denken (de Seeds of Love). Daar komt het geloof uit voort dat de stompzinnigheid moet, kan en zal worden verdreven. De opsomming van die stompzinnigheid van Van Bokhoven bevat op zich niets nieuws: 1. polarisatie; 2. verkiezingsfraude; 3. boekverbranding; 4. censuur; 5. oikofobie; 6. eenzijdige media; 7. totalitaire islam; 8. staatscoronafobie. Probleem is wel dat alles op wereldschaal plaatsvindt. Dus globalisering (digitaal, handel, etc.) zal op zodanige wijze moeten worden ingeperkt dat de Kiem van Wijsheid weer meer ruimte krijgt. Die moet dan wel op juiste wijze worden opgevat. Dus bijv. niet te veel sympathie voor palestijnen met hun totalitaire, anti-semitische islam. Dus ook evenwichtige berichtgeving over verkiezingsfraude, de oorzaken van terreur, zwarte piethaters, en polariserende, cordon sanitaire eisende politici. Vooralsnog biedt dit geen andere keuze dan zich moeten afzetten tegen VVD, D66, CDA, en CU. De eerste twee zijn volsagen dolgedraaid, terwijl bij de laatste twee de redelijke stem wordt weggedrukt.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door BegrensEuropa!
Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou Ines, jouw artikel is me uit het hart gegrepen. Ik heb net op E4 gereageerd op een artikel over Bidens plannen en de vraag wat Trump nu gaat doen.
In die reactie verwijs ik naar de doodenge reacties van nederlandse reageerders op een artikel op nu.nl waarin men bejubelt dat er zoveel ‘diverse’ kandidaten voor de senaat zijn. Men vindt het een goede ontwikkeling dat er een vertegenwoordiger van elke kleur en elke afwijkende sexuele voorkeur in de senaat zou komen. Geen enkele opmerking bij de eerste reacties dat een goede opleiding en goede kennis van zaken van wat de beste beslissingen voor het hele land zouden moeten worden (op die politieke positie) een pre zou moeten zijn om zo’n functie te krijgen. Het lijkt wel dat het belangrijkste criterium de huidskleur of sexuele geaardheid moet zijn en dat het vooral geen blanke man mag zijn op zo’n positie. Nou IK heb liever op een belangrijke post een intelligente witte man dan een ondeskundige vrouw of persoon van kleur. Zeg is als blanke vrouw dan, he

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

ik hoop dat er nog integere onderzoeksjournalisten zijn die a) gaan onderzoeken of er niet toch op grote schaal fraude heeft plaatsgevonden. Na het lezen van het artikel van Alma van Hees op deze opiniesite zie ik veel gegevens staan dat daar toch zeker twijfel over moet zijn, zo slecht als het stem systeem in de VS en de slechte registratie van burgergegevens daar kennelijk is. Heel interessant artikel.
Ik mag hopen dat er nog onderzoeksjournalisten bestaan die Pullitzerprijs waardig onderzoek willen doen of hier niet een groter schandaal heeft plaatsgevonden dan Watergate.
en b) of er niet een keer onderzoek moet plaatsvinden waar die neiging tot zelfdestructie bij veel linkse mensen toch vandaan komt.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat heet een “tribale” samenleving..

Visser
Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De enorme indoctrinering van ons volk via de media had zich decennia geleden al ingezet wat bleek rondom de opkomst van Pim Fortuyn. We zijn nu een generatie gehersenspoelde kinderen verder die geen verschil meer is geleerd tussen recht en krom, ook vanuit historisch perspectief.
https://youtu.be/bb_TAKLnHBY
https://youtu.be/ZLu6WRPPmTE

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Visser

Ben er nog altijd van overtuigd als Pim nog geleefd zou hebben Nederland er veel anders uit zou zien. En we gewoon Sinterklaas konden vieren zoals het traditioneel is geweest altijd, zonder het gemekker van die ongewenste import. Pim zou denk ik gezegd hebben, bevalt het je niet hier in Nederland zoals het is .Ga snel terug waar je vanaf komt toch.Ze zouden de kans niet eens gekeregen hebben om een Ned traditie om zeep te helpen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Visser

ik ben niet gehersenspoeld en mijn man ook niet.
En zo te lezen heel veel mensen niet.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Maar er zijn maar 100 mensen op dit forum, tegen de andere 18 miljoen zombies.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Veluweman

ja, we zijn niet met genoeg die normaal kunnen denken

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Je kunt aan de buitenkant ook niet zien of je met een geïndoctrineerd iemand te maken hebt. Ik vermoed dat er veel meer mensen zijn die denken en voelen als wij. Maar in tegenstelling tot deugend links kunnen wij niet in het openbaar, al borstkloppend om te laten zien hoe goed we wel niet zijn, ons kritische geluid laten horen zonder in de problemen te komen. Ik had graag een cartoon in mijn raam gehangen na de oproep van dhr. Wilders. Maar in tegenstelling tot mijn buurvrouw die jesse klaver prominent in haar raam kan hangen zonder dat er stenen doorheen gaan, kan ik geen cartoon of verkiezingsposter van PVV of FvD ophangen… je mag je mening uiten, maar wordt niet beschermd tegen de gevolgen daarvan. Ik ben ook wel bang dat deze reacties door big-tec achterhaald kunnen worden en wij hier op termijn alsnog in de problemen gaan komen. Redenen waarom ik op veel platforms niet meer reageer…
Heel benieuwd wat de toekomst zal brengen.
Chinese vervloeking: ‘ik wens u te leven in interessante tijden’. We zitten er helaas midden in.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Duim heel erg omhoog.

Meine
Meine
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Socialisme lijkt mij steeds meer een soort geestelijke afwijking, waarbij er een alleenrecht op de “waarheid” ontstaat. Alles wat die waarheid doet wankelen is verwerpelijk. Aldus verwordt de “Waarheid” tot “WAARHEID” en dus een “religie”. Ketters mogen krijsen en huilen, en zullen een mens ontmoeten die zichzelf een “morele superioriteit” aanmeet, alsof deze god’s plaatsvervanger is op aarde. In zoverre begrijp ik dat Socialisten het zo goed kunnen vinden met de islam. Beide zijn een politiek systeem, en totalitair. Laten we links en rechts in de politiek vergeten, omdat helemaal links is het Internationaal socialisme en helemaal rechts is het nationaal socialisme.

Terug naar het artikel, heel goed, maar probeer ook de positieve kanten te bekijken.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Meine

Ik zie geen positieve kanten. Kunt u er mij enkele noemen? Als hart onder de riem?

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een realistisch artikel.
Maar mensen positief blijven er worden steeds meer mensen wakker.
Gewoon de zaken benoemen die niet goed gaan en vragen stellen.
Het grappige is als ik voorstanders van Biden vraag wat zijn drie meest aansprekende prestaties uit het verleden zijn ze niets kunnen noemen.
En qua linkse indoctrinatie op onze scholen dat is toch alom bekend.
Ik heb onder andere twee zonen die als ware Jozua’s stand houden en er ronduit vooruitkomen dat ze voor Trump zijn op hun middelbare scholen.
Ze zijn politiek goed onderlegd, het begint met kennis van zaken. Ze krijgen de leraren zover dat zij maar stoppen met de discussies omdat zij hele gewone vragen niet kunnen beantwoorden. En eigenlijk schijters zijn die denken hun machtspositie te kunnen gebruiken en zo hun mening op kunnen dringen aan onze kinderen.
Mensen kop omhoog, de rug recht en strijdbaar de toekomst tegemoet gaan.
Fan bûgjen fremd!

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

ook slimme jongens. Gelukkig te horen dat ze er nog zijn in NL

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Docenten zullen (nog) niet zover gaan, maar als ze in hun verdere leven deze mening ook eerlijk verkondigen, staan hen de nodige problemen en tegenwerking te wachten. Ik spreek uit ondervinding. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om dan niet te kiezen voor de gemakkelijke, brede weg maar voor het smalle, moeilijk begaanbare geitenpaadje.
Zelf een zoon en kleinzoon, die ik ook een fijn leven gun en liever niet zie ‘sneuvelen’ in een frontlinie.

manus
manus
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Voor Trump zijn? Geen idee dat het relevant is om voor Trump te zijn als je in Nederland woont…Wat betekent ‘voor Trump’ zijn dan precies voor kinderen in Nederland?

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  manus

Tja dat wordt ze gevraagd in de klas door leraren. Zo van; en is er hier in de klas soms iemand die voor Trump is?
Dus ja het speelt zulke discussies.
Het mooie is als dan je hand op steekt en met goede argumenten de leraar weer achter zijn plexiglas krijgt heb je een sterke eigen mening. Ik ben er blij mee.

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Echt helemaal on top Inez. Dit zouden meer mensen moeten lezen.

J J M van Eerd
J J M van Eerd
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Precies!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooie sombere column Ines. Zeer herkenbaar. Ik besloot om een kind op de wereld te zetten toen hier Mohammed de populairste jongensnaam werd. Dat was een soort wake up call. Theo van Gogh werd afgeslacht toen mijn zoon 1 was. Hij mag in januari voor het eerst stemmen. Hij volgt de debatten en denkt aan Forum. Zonder mijn directe invloed. Hij moet ook in vrijheid kunnen leven.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

slimme jongen. Hoop dat ie een lang en succesvol leven krijgt, Piet.

Ruud
Ruud
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Gebruik van ongeldige e-mail-accounts is niet toegestaan. Controleer uw ingevoerde e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Stoner
Stoner
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ruud

Sorry Ruud, emigreren gaat je niet helpen, want hetzelfde als hier is wereldwijd gaande.
Zowat alle landen voeren het beleid van de VN uit nl. The great reset.
Kijk het youtube filmpje waarvan de veluweman de link heeft geplaatst maar eens.
Alleen een wereldwijde opstand tegen het gezag kan ons redden, maar dat zal niet gebeuren met ben ik bang.

Anders
Anders
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als wij, de massa, dit laten gebeuren, zal het ook gebeuren. We zijn met meer dan we zelf denken, praat er openlijk over met anderen. Het aantal wakkeren neemt eerder toe dan af, zeker als de maatregelen strenger worden en langer duren worden de meeste schapen ook wakker. We moeten het momentum van de daders stoppen en daarna het initiatief overnemen.

Verstop je niet achter je telefoon, spreek je uit ongeacht de consequenties, overtuig met feiten en wees vooral niet bang. Het artikel gaat over angst en dat is wat we allemaal min of meer delen. Angst voor wat de toekomst brengt. Maar angst keert het tij niet. Moed wel. Sta op!

John
John
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals moet het gevoeld hebben in het begin in de Sovjet Unie, Hitler-Duitsland, China en Noord Korea, etc. Wacht maar.

Hans van Straaten
Hans van Straaten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel, ik deel je angst.

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Schitterend verwoord. Mijn dank hiervoor. Als laatste schrijft u; ” We zullen van ons gat af moeten komen en echt iets moeten gaan doen, voordat het niet meer mag. Want het wordt steeds donkerder…’ Precies, maar wat? Demonstraties, Rechtszaken. Sociale media ( cafe weltschmertz, een oorlog reeds verloren, viruswaarheid etc etc) hebben ons geïnformeerd, waarvoor dank, maar is niet ‘de’ oplossing. De saamhorigheid is er niet. Eigenbelang boven het algemeen belang. Horeca dicht. Veel tromgeroffel en daar blijft het bij. Sportscholen open. Pfff, gelukkig. Laat ik mijn mond maar houden. Voorlopig ben ik (de sportschool) gered. De evenementen branche dringt al aan op een vaccinatie boekje….Ik bedoel maar! Hoe verder nu?

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door krijnnl
Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden

Beste JPL. Slaap rustig verder en over een tijdje wordt u wakker.. … shit happens..

Caroline
Caroline
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines, wat een geweldig artikel, het is me uit het hart gegrepen! Alle dingen die in de maatschappij gebeuren waar ik me enorm zorgen over maak en inderdaad ook bang van word, staan vermeld. En wat een opluchting om de reacties te lezen en te merken dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De bevolking van Westerse landen kun je verdelen in twee groepen. Een deel dat door het narratief heen prikt en een (groter) deel dat zich, al dan niet bewust, laat misleiden.

Wat ik nog het meest griezelig vind, is dat al die misleidde mensen onder invloed van cognitieve dissonantie en groepsdruk niet meer kritisch nadenken en vaak agressief reageren op informatie die niet met hun wereldbeeld strookt.

Dat wordt nog wat als het vaccin niet blijkt te immuniseren maar slechts symptomen onderdrukt of als de fraude tijdens de verkiezingen in de VS aan het licht komt.

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bestuurlijk

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er waait momenteel een hele gure wind door gestuurlijk Nederland.

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden

Beste Tseard.. …wake up.. Nederland is een bananenrepubliek. De ‘rechtstaat onder druk’ ? Met alleen D666 rechters is er allen recht voor links, niet voor de rest van de bevolking. Kijk naar behandeling blokkeer-Friezen vs Akwazi …

J. de Ruiter
J. de Ruiter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vervolg op mijn eerdere reactie:

Verder heeft Inez nog kritiek op de regering als het om de radicale islam gaat. Tja, wat kan men meer doen dan men via de AIVD e.d al doet? Dat gezwel is lastig uit te roeien. Al valt het kwantitatief hier nog wel mee (gelukkig).

Censuur door Twitter? Censuur is een te groot woord, Twitter is geen overheid. Puur rechts-kapitalistisch gezien mag zo’n commercieel bedrijf doen wat het wil, incl. bepaalde content verwijderen. Als ze het te bont maken verliezen ze klanten.

manus
manus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

wat hebben zoveel Nederlanders toch met die Amerikaanse verkiezingen? Het is toch ‘hun’ feestje? Verkiezingen verlopen daar nu eenmaal volgens hun regels. Doen ze al jaren! Ik hoorde Trump aanhangers ook niet klagen dat hij werd verkozen in 2016 met minder stemmen dan Hillary Clinton! Daarnaast: Trump klaagde al ver voor de verkiezingen over fraude – misschien zijn idee? Plus: als hij het anders had willen inrichten heeft hij daar 4 jaar de tijd voor gehad. Laat lekker gaan joh..

J. de Ruiter
J. de Ruiter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Arme Inez, bang meisje toch. Overdrijf je niet een beetje? Ik geef je drie sterren omdat je 3x gelijk hebt en 2x niet.

Over de Amerikaanse verkiezingen en de “Biden-fraude’: kom nou. Onregelmatigheden (bij de software bijvoorbeeld) moeten uitgezocht worden, en bij close calls mijn part hertellingen, maar wie de Democraten beticht van grootschalige en vooropgezette stembusfraude gelooft in complot-theorieën. Tot nu toe geen enkel bewijs voor.

Over de coronamaatregelen ben ik het i.h.a. ook niet met je eens. Better safe than sorry. Dat ze vaak niet consequent of duidelijk zijn, geef ik wel toe.

Helemaal eens over Zwarte Piet. Het verwijderen van boeken in de bibliotheken is belachelijk en ergens geschiedvervalsing. Sowieso vind ik dat de OB”s hun collecties te snel verversen. Gevolg is dat de aanwezige collectie in mijn (middelgrote) woonplaats vrij klein is.

Ook eens over de NPO en over het programma ‘M’. Die Margriet is veel te dominant om als talkshow-host te fungeren. Zij gebruikt (net als Mart Smeets) haar gasten slechts als behang voor haar eigen ‘gekleurde’ mening.

Tenslotte Kaag, tja, daar heb je zeker ook gelijk in. PVV en FvD staan bekend als “rechts-populistische” partijen. Dat is framing door politiek-correct Nederland. Bij sommige thema’s zijn FvD en PVV juist een beetje linkserig, zeker de PVV in sociaal-economisch opzicht. Populistisch zijn ze natuurlijk wel, maar welke partij is dat op de keeper beschouwd niet? Ook een Kaag van D’66 doet behoorlijk populistisch in haar eigen kringen. Verkondigt dingen als vanzelfsprekend die dat helemaal niet zijn.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

heeft u de bijdrage van Alma van Hees op dit forum dan niet gelezen? Er is wel iets meer aan de hand. stembiljetten versturen aan mensen die overleden zijn. Stembiljetten versturen die normaal alleen verstuurd worden als mensen zich laten registreren als kiezer. Als die mensen dat zelf niet deden, aan wie verkochten ze dan wellicht hun stembiljet? Een ARD medewerker die als Duitser natuurlijk niet mocht stemmen vond 3 stembiljetten op zijn adres voor vorige bewoners die geemigreerd en eentje overleden was. Fijne boel daar.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ja, Alma van Hees heb ik gelezen. Vond het verhaal niet echt overtuigend.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door J. de Ruiter
Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

Geen kiezersfraude? Lees dit artikel maar, en kijk ook vooral de video die erin genoemd wordt. Een en al manipulatie door “big tech” Google en Youtube. Schokkend!

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees
J. de Ruiter
J. de Ruiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Overdreven en veel ‘hearsay’. Maar zelfs als deze dingen voor een deel waar zijn, dan nog wijst niets erop dat deze kleinschalige onregelmatigheden en fouten (die je bij elke verkiezing, ook in NL, kunt verwachten) geleid hebben tot een verkeerde over-all uitslag.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

Kleinschalige onregelmatigheden? Slaapt u vooral rustig verder…

J. de Ruiter
J. de Ruiter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Laten we nu eerst maar eens alle rechtszaken afwachten. Tot nu toe zijn er geen grote onregelmatigheden echt bewezen.
Hoe dit ook verder uitpakt, volgens mij kan er geen twijfel bestaan aan de over-all verkiezingsuitslag. De overwinningen van Trump in 2016 en Bush in 2000 waren nipter dan die van Biden nu.
De druiven zijn misschien zuur, maar als objectief buitenstaander (namelijk Europeaan) kan ik tot geen andere conclusie komen.

Bas
Bas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De wereld is altijd vol geweest met bedreigingen. Toch sterven er nu gemiddeld minder mensen aan honger, oorlog, en andere misère dan ooit!
En leven we gmiddeld langer dan ooit.
In de jaren vijftig hadden we nog hongersnoden in bijv. India waaraan tientallen miljoenen mensen stierven. Nu alleen lokaal waar oorlog, e.d. heerst.

Je kunt ook proberen de wereld verder te verbeteren door bijv. Amnesty International te steunen als je denkt dat de vrije meningsuiting wordt bedreigd.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Amnesty international is zo link(s) als de pest.

Bas
Bas
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Onzin. Amnesty komt op voor de rechten van de mens zoals gedefinieerd in het handvest van de VN. Met name voor de vrijheid van meningsuiting zolang er geen geweld wordt gepredikt.

Zij doet dat in alle (communistische, socialistische, dictatoriale, theocratische, democratische, e.a.) landen.

Het opkomen voor het recht van mensen om zich te uiten, zolang ze niet oproepen tot geweld, heeft niets met links of rechts van doen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Het punt van “AI is zo links als de pest’ is dat het idee van een niet-statelijke organisatie voor het beschermen van mensenrechten een typisch links idee is, omdat het de soevereiniteit van staten en dus democratie aantast.
Universele mensenrechten botst met soevereiniteit.
Universele mensenrechten zijn hoe dan ook niet universeel omdat islamitische landen een geheel eigen interpretatie van mensenrechten hanteren.

Belangrijk argument: AI kan net zoveel rapporten uitbrengen als ze wil, maar heeft geen macht om nakoming af te dwingen. Het is een papieren tijger en elke cent die eraan gegeven wordt is verspild.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Henri
Henri
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

AI is een door de NLse burger via de belastingdienst gesubsidieerde NGO, die daarbij ook nog enige fondsenwerving doet om de schone schijn op te houden. Ze zijn alleen maar bezig om hun eigen organisatie en dus hun baantjes in stand te houden toen het versturen van brieven aan allerlei staatshoofden vanwege allerlei politieke gevangenen verdween.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Dat denk ik dus ook. Lees: de crisiskaravaan van Linda Polman.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

precies, Andre.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Het feit dat Amnesty international een links liberaal westers eliteclubje vormen wordt bewezen door het gegeven dat deze heel goed het vingertje weten te wijzen naar de totalitaire regimes maar in de Europa niets, maar dan ook helemaal niets aan de kaak stellen omdat mensenrechten hier als gerealiseerd wordt ervaren. Bekijk zelf het CV van de directeur van Amnesty International, dan zie je zelf hoe kort de lijntjes zijn met de gevestigde politiek! Als rechtse mensen verstand hadden gehad, dan hadden ze het gelijk van Baudet zo kunnen bewijzen, baantjescarrousel, Noord Koreaanse elite. Rechts heeft een hele grote vijver om in te vissen, het zou mijn moeite kosten om een Kim Jong-un Böhler uit de vijver te vissen.

MaraCass
MaraCass
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Dat heb je mis, Amnesty is een moslimcluppie. NIETS doen ze aan de slachtoffers van moslims, maar o wee als je naar moslims wijst.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  MaraCass

Klopt. Ze zijn akelig stil als het gaat over vervolging in moslimlanden van anders gelovigen of hun eigen vrouwen.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Het probleem bij al die organisaties is helaas dat die strijkstokken van hun met de dag langer worden. Geen cent voor al die organisaties. Er gaat al jaarlijks genoeg belastinggeld van de burgers naar al die ondankbare landen die er oorlog mee voeren, of een bootje voor kopen en dan toch hier naar toe komen. Stoppen dat gebedel en het verzorgen van landen die zelf na al die jaren de handen nog niet uit de mouwen steken.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Sorry Bas, met alle respect; pffffffffff…

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Met deze opmerking kunt u zo bij M aankloppen. Succes verzekerd.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International neemt het niet zo nauw met de rechten van de eigen werknemers. Terwijl de organisatie voortdurend regeringen bekritiseert, maakt ze zich al jaren schuldig aan machtsmisbruik, racisme, seksisme, pesterijen en vernedering van het personeel.

Al dit soort organisaties zijn al lang gepolitiseerd en een verlengde voor activistische groepen van linkse origine. Artsen zonder grenzen speelden voor mensensmokkelaars. En de hele VN is tegenwoordig corrupt. Ontmantelen en opnieuw uitvinden zou ik zeggen maar dan zonder al die corrupte landen. Het wordt dan een overzichtelijke kleine organisatie, dat wel.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja en de deugende medewerkers van Oxfam Novib ruilden op vele plekken voedsel en medicijnen voor sex met minderjarigen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

ja lees: de crisiskaravaan van onderzoeksjournalist Linda Polman.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Links is toch vrijheid-blijheid, alles mag zolang je de juiste kreten produceert.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“Artsen zonder grenzen speelden voor mensensmokkelaars. ”
Klopt. Zowel de Nederlandse afdeling als het internationale MSF betalen mee aan de Seawatch 4 operatie. Een schip dat ongeveer 20.000 euro per dag kost. Ze gebruiken hun enorme financiële middelen (MSF beschikt over meer dan 1 miljard euro per jaar) om de internationale wetten te overtreden, omdat ze heel goed weten dat ze eigenlijk meewerken aan illegale migratie.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het probleem is dat deze van oorsprong goed bedoelde organisaties zich teveel uitlenen voor nevenactiviteiten waar zij niet voor opgericht zijn maar nu te sterk gepolitiseerd vergeten zij zowat hun eigenlijke taak.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

misschien leert ‘ie nog hoe de huidige wereld en de manipulerende linkse, baantjes caroussel politiek in elkaar zit.

dolphin
dolphin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

O.a. door CO2 stijging zijn de meeste hongetsnoden verdwenen.

Anthonnius
Anthonnius
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

U bent volkomen naïef. We worden door psychopaten bestuurd die in de top van allerlei organisaties zijn geïnfiltreerd. Alleen een rigoreuze schoonmaak kan ons nog redden. Amnesty is al lang niet meer wat het ooit was, ze steken geen vinger uit naar Julian Assange die onschuldig in een van de ergste regimes is opgesloten.

Walter
Walter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bas

Dan lees die rechten van de mens ook ,en vooral de uitzondering met betrekking op de islam

125
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x