Het is tijd, de hoogste tijd!

Ouderen schijnen niet meer te mogen meedoen in de samenleving

Foto:

Het schijnt de nieuwste mode te zijn om rond te tetteren dat het de hoogste tijd is om ouderen eens flink aan te pakken. Ze blijven immers maar eindeloos in veel te grote huizen wonen, lopen overal in de weg en nemen kostbare ruimte in, ondertussen terend op de staatskas. Patricia de Boer gaat los met een rant over het buitensluiten van ouderen in onze o zo respectvolle en ‘inclusieve’ samenleving. *Sarcasmeknop aan *.

Het wordt ons door de overheid en instituties steeds vaker ingewreven: het is de schuld van de ouderen. U belast niet alleen het zorgsysteem met uw eksterogen, osteoporose en alzheimer, u vreet ook nog steeds uit de overheidsruif, overspoelt fietspaden en dijkjes met uw elektrische zoevers en tuffertjes, al dan niet in cabrio-versie, loopt met zijn tweetjes in de weg in de supermarkt, houdt de raamplekken bij van der Valk bezet, en blijft, o grote schande, gewoon in uw, meestal afbetaalde, woning wonen. Zelfs als uw partner voordat de Drion-marketing vat op ‘m kreeg al door het hiernamaals is opgehaald. Lekker goedkoop blijven wonen, door de week bij elk beginnend zonnestraaltje in de voortuin waar iedereen u kan zien koffie gaan zitten leuten, en maar ouwehoeren!

 

En dan heb ik het nog niet over de extra vervuiling waar u voor zorgt, door al die auto- en treintripjes waar u van kortingen profiteert, de theater- en museaplekken bezet houdt terwijl u alleen koffie verteert en stiekem bammetjes uit een plastic zakje eet. Ook nog een beetje stoer doen in de sportclub, moeten wij weer tegen die oude lijven aankijken, jakkie, vroeger was je dood voordat je er zo uit ging zien, de ons omringende esthetiek heeft wel te lijden hoor.

Nooit gehoord van de kreet ‘het oog wil ook wat’ of zo?

Trouwens, over spullen gesproken, heeft u wel een codicil? Want het is natuurlijk al egoïstisch genoeg dat u eerst aan uw eigen comfort denkt en niet aan die zielige jongeren. Dat u toevallig de grootste donateursgroep vertegenwoordigt bij liefdadigheidsacties doet daar niets aan af. Wist u wel dat een groot deel van deze jeugd kansarm is omdat zij, of hun voorouders, gevlucht zijn uit verschrikkelijke oorlogsgebieden of door ons binnengehaald als goedkope arbeidskrachten?

O, dat weet u dus, u stond zelf met Ali aan de lopende band.

 

Wat vertelt u nu, Sofiane gaf u zijn oude Apple-telefoon, toen hij na aankomst met de vluchtelingenboot ontdekte dat zijn Marokkaanse model verouderd was en dus dringend een nieuwe moest? Leuk toch, dat dat allemaal kan. Heeft u eindelijk ook een mobieltje. Maar goed, u kan dus straks vast wel een niertje afstaan. Eigenlijk nu al, u heeft er toch twee en hoeveel jaar heeft u tenslotte nog maar? Denkt u ook nog even aan de gezinshereniging, je kan die mensen toch niet verspreid over de wereld laten zitten? Logisch dat die met een man of zeven, acht een beetje ruimte willen.

 

Maar wat hoor ik nu? U denkt eerst aan uw eigen kinderen en kleinkinderen? Wat? Wat een self centered houding zeg. Alsof familie ertoe doet in het grotere geheel der dingen. Hun wiegje stond toch zeker in Nederland, wat kan daar nou fout gaan? Uw zoon voor de tweede keer ontslagen? Wat een sukkel zeg, wie wordt er nou IT-er in het dotcomtijdperk? Afijn, weer goed aan de slag gekomen als zzp’er toch, ja life time contracten in de IT dat doet geen mens meer. Flexibiliteit mevrouwtje, flexibiliteit. Nee u heeft er niet veel aan, alles voor het grootkapitaal en niets voor de kruidenier, maar zo gaan die dingen hè.

Het overkomt je. Vervelend dat hij nu weer thuis is zonder werk, maar hee, die overheid kan er ook niks aan doen hè, dat zo’n virus ineens de kop opsteekt. Uw schoondochter werkt in het onderwijs? Op een zwarte school, en zit tegen een burn-out aan? Wat een hypochonder zeg, zie je, dat krijg je van die werkende vrouwen, ze nemen wel drie kinderen, maar werken daarna ho maar, dat kunnen ze niet. Bij het eerste tegenslagje zitten ze bij de pakken neer. Net als die vrijgezelle dochter van je, toffe carrière in het bedrijfsleven, zestig uur werken per week, internationale reizen, luxe hotels, prachtige aantoonbare resultaten, salaris van 150 K, dat is toch iets om trots op te zijn?

 

Maar nee hoor, loopt weer te zeuren over het glazen plafond omdat ze maar gepasseerd blijft worden. En dan die vent die haar meldde dat er gezegd was “maar ja zij heeft niet de zorg voor een gezin, hij wel”. Wat een verrader zeg. Dat is toch ook zo?  Wat een gezeik en moet die vrouw trouwens niet eens aan de man en kids voordat het te laat is? Die kan toch makkelijk instromen op de woningmarkt, leuke vent van een ton per jaar erbij, een hypotheek van een miljoen wordt zo een makkie en kijk eens wat een fantastisch huis je daarvoor in deze post-Vinex wijk kunt kopen. Achtduizend euro per vierkante meter maar dan heb je wel alles duurzaam hè, vergeet dat niet.

Nooit meer zorgen en ook geen tuinonderhoud met zo’n leuke patio van 25 m2. Je zou met de buren aan collectief inrichten van die patio’s kunnen denken, dan kan je ook eens vaker meer dan zes mensen tegelijk uitnodigen. Privacy? Joh hou op, vroeger liet iedereen zijn gordijnen open, dus blijkbaar geven we daar niet om. Dat is toch sowieso al een achterhaald begrip sinds het internettijdperk? Als uw man overleden is staat uw Facebook daarna toch nog maanden vol met doodskistjes, dat heeft u toch zeker wel gezien? Wel knap hoor dat u zo lekker meedoet met social media, al is het maar voor de gezelligheid en om in contact te blijven.

 

Fijn dat jullie het verder niet gebruiken voor jullie meningen en activisme, jullie willen het gewoon nog zoveel als mogelijk leuk hebben, dat helpt ons weer want we hebben er al zoveel die we moeten negeren. Kunnen jullie je sociale activiteit dan ook niet tot een beetje facebooken beperken, dat zou een stuk schelen. Heb je ook geen heel huis meer nodig, geen geld voor auto, trein of uitstapjes, kan je duurzamer gaan wonen! Wat heb je dan tenslotte nodig? Laten we eens kijken naar de NEN-norm voor kantoren. Voilà, zeven vierkante meter per persoon. En die moet dan nog werken, jullie werken niet eens meer en krijgen gratis geld!

 

Dus eh, nog even over dat woninkje van u. Op zolder komt u toch al niet meer door die rottige trap. Waarom zou je verder sparen voor een traplift als je zo door kan naar een leuk gelijkvloers flatje. Omringd door je eigen soort. Dat sparen is trouwens ook zóó 1970. Eigenlijk gewoon dom zeg maar, je hele leven in de fabriek, kantoor of winkel, elke maand de extra’s uit je mond sparen, je kinderen met het begrip zuinigheid opvoeden, een spijkerbroekje van Zeeman, behaatje van de Hema, één keer in de maand naar de Chinees, meubels die pas een keer vervangen werden toen Ikea een begrip werd, en dan nu trots zijn dat je ‘gratis’ woont in de Noordzeestraat in Den Helder? Met je zelf getimmerde nepplafonds, je nieuwe keuken uit 1995 en je badkamertegeltjes met geplakte versierstripjes erop?

Alles zelf spaarzaam bij elkaar geklust. Dom dom dom.

Je had toch kunnen weten dat je voor zulk goed gedrag gestraft zou worden? Fiscaal natuurlijk, makkie, wat wil je daar nou tegen doen, tegen de fiscus? Krijg je ervan als je braaf aflost en op 60 K spaargeld gaat zitten omdat je niemand met begrafeniskosten en andere ellende wil opschepen. Omdat je wat voor je kinderen en kleinkinderen achter wil laten, zodat het allemaal niet voor niets is geweest, dat werken, die opvoeding. Zodat je met trots kan laten zien ‘Arbeid adelt‘, ‘Eerlijk duurt het langst’, ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ en ‘Wie wat bewaart heeft wat’.

 

Wat hoor ik nou? U bent aan het twijfelen geraakt? Niet doen, komt heus goed mevrouwtje. Ennuh, nog even over dat huisje van u hè. Als u dat nou verkoopt, dan kan u van het geld dat vrijkomt lekker uw zorg betalen totdat u doodgaat terwijl u fijn facebookend contact houdt met uw kinderen op een mooi duurzaam, nou ja eigenlijk meer duur, studiootje met uitzicht op een levendig geheel. Hier bijvoorbeeld, kijk eens hoe enthousiast onze jeugd hier kunstjes op de scooter doet om een vreugdevuur heen.

U wilde wat bewaren voor de kinderen? Gaat toch niet lukken joh, die centjes zijn elders nodig en de fiscus regelt dat geheel geautomatiseerd voor u. De enige oplossing om uw ooit gestelde doelen te halen is dus eigenlijk gewoon eerder doodgaan. Klinkt hard, maar is wel pragmatisch.

Wat zegt u? “Haal mij maar op?” Voor dat studiootje? O nee, meteen maar door naar het Drion-station?

Perfect mevrouw, fijn dat u het zo snel begrepen heeft.

Over de auteur

Patricia de Boer
Consultant en nieuwsgierig vrijheidsfundamentalist

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
62 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toch stemmen al die ouderen vertrouw op hun politieke clubjes. Door het partijkartel te promoten zullen ze paria in de samenleving blijven.

stem sociaal , stem PVV

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zag op internet een berichtje over de gezondheidsminister in Duitsland (Jens Spahn),dat hij even een huis had gekocht van 4 Miljoen Euro,Dat er iets vreselijk mis is met al die lui in de politiek staat voor mij als een paal boven water,het is hier namelijk niet veel anders,oude mensen worden behandeld zoals hierboven perfect geschreven,en de elite steelt zich via de burger schatrijk ,liegen ,bedriegen ,mondkapjes ,lock down ,maar wat er werkelijk loos is verzwijgt de media,die samen heult met die boeven,systeem alla DDR .
we moeten van die lui af ,en wel zo snel als mogelijk .

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ouderen ergens de schuld van geven is makkelijk.
Ouderen zijn ongevaarlijk, net als agenten of PVV-ers.

De criminelen achter kozp, isis, blm, drilrap, antifa en hamas zijn wel gevaarlijk. Niemand zal hen dus ooit ergens om bekritiseren. Integendeel; die criminelen worden van alle kanten gesubsidieerd en zijn niet van de buis te slaan, zoals oa genocide-ontkenner Simons, kopschopper Akwasie en isis-zeug Laura H. Anderen krijgen vaste baantjes bij gerespecteerde media zoals AD (oa tuigvlogger Ilgun, hezbollah-terrorist Jahjah).

Wie kritiek heeft op een van deze tot haat en geweld oproepende subsidiesponzen krijgt de deugbrigades van Arie Boomsma achter zich aan. Die alles zullen doen om jou je werk en je inkomen af te pakken, en je te isoleren van vrienden en familie. Op twitter worden je NAW gepubliceerd, zodat vandalen en knokploegen een bezoekje kunnen brengen.

Daar wil niemand ruzie mee, natuurlijk.
Dus; bejaarden, dàt is echt een probleem. Mensen die dit land hebben opgebouwd, en decennialang alle belastingen en premies hebben betaald. Daar moeten we nu kennelijk vanaf.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een arrogantie, zonder respect voor ouderen die keihard gewerkt hebben. 80.000 woningen ging naar asielzoekers. Geen woord daarover. Zet jonge uitkeringsgerechtigden aan het werk. Appels plukken kunnen zij ook.

Bé ten Hoove
Bé ten Hoove
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Hallo Patricia,
Even ter geruststelling. Heb je cynisch bedoelde bericht over ons ouderen met genoegen en instemming gelezen. Reageer zelf ook zo op alle mogelijke aantijgingen. Helpt wel.
Succes, groetjes,
Bé ten Hoove (77).

Henri G.
Henri G.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Ja, heel erg cynisch. Ik herken – als oudere – veel zaken, die je beschrijft en houd daar bijna een schuldig gevoel aan over, hoewel ik mij realiseer dat het juist de bedoeling is om de “jongere garde” een spiegel voor te houden. Ik heb in mijn werkzame leven mijn zaken goed geregeld, was daartoe ook in staat, en profiteer daar nu ook van. Dat is mijn goed recht, lijkt mij..

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri G.

@ Henri G.
U heeft helemaal gelijk, zo lang mogelijk profiteren van wat u in uw werkzame leven heeft opgebouwd.
Ik geniet dagelijks van m’n pensioen (dat ik zélf heb betaald !) en hoop dat nog héél lang te kunnen doen.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Nog lang van ons pensioen genieten? Helaas bereikten mij in juni 2014 al berichten, via een Duitse krant, dat madame Lagarde, toen nog bij IMF, het advies ventileerde richting EU om 10 tot 30% van de pensioen-tegoeden van de rijke landen (wij dus) over te maken aan de ECB, waarvan zij nu de baas is. Mijn pensioenfonds PME kon en wilde daar geen reactie op geven (ze waren tenminste eerlijk) en De Telegraaf meerdere malen op het artikel gewezen!! Reactie NUL!! Dijsselbloem weet hier natuurlijk van maar was na verkiezingen ‘uitgerangeerd’ maar er werd voor hem, veilig buiten ons gezichtsveld, een clubje opgericht die de pensioenpot in de gaten moest houden. Ja, toen kwam er in mei 2019 ineens een pensioenakkoord en binnen 24 uur kwam Dijsselbloem, als een duveltje uit een doosje, om de rekenrente te verlagen. Niemand gaf uitleg, behalve Koolmees die een of andere riedel afstak in de Kamer die niemand begreep en daarmee was het klaar. Wat heeft de overheid eigenlijk voor zeggenschap over onze spaarpot? Wij werkten voor die pot en zij krijgen keurig belastinggeld binnen na uitkering!
Laten we ons geen illusies maken, Lagarde gaat steeds een stapje verder zoals de Fransen altijd werken, dus hoe meer EU des te beter voor haar. Het gaat precies hetzelfde als met KLM, op een kwaaie dag is alles in handen van de EU, dus de Fransen want die ‘winnen altijd’!! Alle cruciale posten in de EU zijn bezet door Fransen of socialisten en die hebben altijd geld nodig en komen desondanks nog veel meer geld te kort en zo zal het gaan, al horen we daar natuurlijk niets over! Inmiddels ben ik sinds 2008 al 25% van mijn netto pensioen kwijt, met dank aan Rutte!

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Een heerlijk stukje cynisme Patricia. De beroepsbevolking wordt in verhouding steeds kleiner vanwege het groeiende aantal AOW’ers. Dat jongeren het solidariteits principe sinds Drees niet snappen, zegt meer over hen dan over de senioren. 70% van de 70 plussers hebben bijna 50 jaar lang AOW premie betaald. De jeugd zal de beschuldigende vinger moeten wijzen naar de politiek. Hun geliefde EU kost vele malen meer dan ons AOW systeem. Het huidige onderwijs systeem brengt zo te zien toch niet al te veel intellect voort.

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Patricia, beterschap!!

Bé ten Hoove
Bé ten Hoove
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Kijk eens naar de SF film Soylent Green ( youtube) . Hilarisch. Hierin worden bejaarden verwerkt in koekjes

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Geweldige reactie, op een RAAK stuk van Patricia! Hier gaat het allemaal om. Politici zijn slechts ‘een stel kibbelende geldverdelers’ die geen flauw benul hebben waar ze mee bezig zijn. Tientallen miljarden vliegen hier de deur uit naar de EU en de ‘relaties van mevrouw Kaag’ en de NL’der kan verrekken! Zou wel eens een ‘betrouwbaar overzicht’ willen zien van deze geldstromen maar de bonnetjes zullen wel zoek zijn? Geen enkel ministerie is op orde, nergens geld voor, neem onze bruggen die bijna instorten, een sjoemelende belastingdienst, geen defensie meer, geen veiligheid op straat, een justitie die ongestraft wordt aangestuurd door ministers en nog vele andere zaken. Het is allemaal zo nijpend dat nu duidelijk wordt dat ‘ouderen moeten worden opgeruimd ’want ze zijn te duur en leveren te weinig op’. Vervolgens gewoon de belastingen verhogen, dagelijkse kost.
Dit is een reactie van een oudere, bouwjaar 1948! Gezien de huidige peilingen, veel te positief voor de kartelpartijen, vraag ik me inderdaad af of er nu echt zo weinig mensen zijn die door hebben wat er echt aan de hand is hier. Vroeger leerden we dat 1+1=2 maar tegenwoordig is alles anders.
‘Het nieuwe normaal’ van Rutte is niet meer te bevatten.

Witte raaf
Witte raaf
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Rekenen is inderdaad een probleem. Jongeren kunnen niet accepteren dat ouderen financieel vaak meer armslag hebben, omdat ze niet kunnen begrijpen dat 50 jaar € 100, per maand sparen per definitie tot een hogere uitkomst leidt dan 3 jaar €100 per maand sparen. En als je dat niet begrijpt, dan is je domme redenatie ook nog een heel klein beetje te begrijpen

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Witte raaf

U heeft gelijk. Maar ook hier kun je met beschuldigende vinger naar de politiek wijzen. Ik heb mijn kleinzoon tot 2 VWO kunnen helpen met wiskunde. Zelf Mulo B in 1962. Mag ik dan concluderen dat er in het onderwijs e.e.a. is veranderd? En niet ten gunste van de algemene ontwikkeling? Wel eens de nieuwe vorm staartdeling met huidige schoolkinderen gedaan? Rekenmachines; taalcorrectie op je mobieltje; je hersenen worden daar niet leniger van.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Ja, mijn antwoord was ook gericht tegen hen die zo afgeven op de ouderen. Ik word vaak zo boos als ouderen weggezet worden als overbodig. Zij hebben gewerkt om jongeren nu rijkdom te bieden. Alleen onze geweldige leiders laden hen op met grote schulden en werkeloosheid.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Was mij meteen al duidelijk.

Dries Bovenkamp
Dries Bovenkamp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Sommige mensen hebben daar problemen mee. Merk ik op Twitter. Ben tachtig en zelf redelijk sarcastisch. Ik vind het fantastisch, anderen snappen het niet.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En hoeveel 55-plussers zijn er wel niet? Een enorm machtsblok, dat – als ze allemaal (verstandig) stemmen – een complete omwenteling in Nederland kunnen bewerkstelligen. Ook om de jeugd te beschermen; zij hebben nog niet de ervaring om in te zien dat de huidige, linkse koers hen straks benadeelt; een onbetaalbaar of zelfs geen woning, uitgeklede voorzieningen maar wel veel belasting betalen. Daar komen ze pas later achter, wijsheid komt met de jaren.
Benieuwd of de senioren nu eens voor zichzelf gaan opkomen maart 2021.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

die groep dacht zich vertegenwoordigd te weten door 50PLUS, had met twee vingers in de neus meer dan 10 zetels kunnen halen bij de aankomende verkiezingen, maar Krol en z’n VVD maatje Dales bleken vooral bezig met het eigen opgeblazen ego. Krol laatst boos gezien bij Jinek vanwege alweer gerommel met onkostenvergoeding (stroopwafelgate) In de Kamer als een opgewarmd lijk plichtmatig z’n verhaal doen, en nu ineens boos?!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

@ Kees Tummers.
Krol graaft, wáár hij zich ook bij aansluit, altijd z’n eigen graf.
Hij komt, voor mij althans, volkomen ongeloofwaardig over, heb nooit op hem of z’n partijtje gestemd en zal dat ook nóóit doen. Mijn stem gaat naar een partij die op mij eerlijk overkomt en het opneemt voor de échte Nederlanders; vóórdat ik ’t stemhokje in ga kijk ik in gedachten achterom en bezie wat de huidige “regering” er van gebrouwen heeft , of ze de boel belazerd hebben, of ze óns geld bijv. over de balk smijten enz. enz.
Aan de hand daarvan bepaal ik m’n stemgedrag, bevalt me goed.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Krol is als een gladde verkoper van tweedehands auto’s met garantie tot de hoek, maar ik denk dat hij met z’n laatste streek -die partijwissel- zich voor iedereen ongeloofwaardig heeft gemaakt. Mocht u menen dat PVV zich altijd aan z’n afspraken houdt; bij deelname aan het kabinet met CDA en VVD ging gelijk het ‘breekpunt’ pensioenleeftijd is en blijft 65 jaar de prullenbak in.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

@ Kees Tummers.
Waarom u in uw reactie de PVV, het CDA én de VVD benoemd is mij volkomen onduidelijk.
Óf meent u inde feiten die ik noem , de hand van het CDA en de VVD te herkennen ?

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Als u het heeft over ‘een partij die opkomt voor de echte Nederlander en niet ons geld over de balk smijt’ zou u het weleens over de PVV kunnen hebben toch? Die PVV heeft korte tijd mogen meeregeren, dat was met de VVD en het CDA. Voorafgaande aan de verkiezing was een van de ‘breekpunten’ van de PVV het vasthouden aan de 65 jaar als AOW-leeftijd, dat ‘breekpunt’ ging bij onderhandelingen die hebben geleid tot kabinetsdeelname razendsnel de prullenbak in. Bij de volgende Kamerverkiezing(!) komt Richard de Mos -de van corruptie verdachte Haagse ex-wethouder- met een nieuwe partij. De Mos houdt z’n onschuld vol, tot nu toe vind ik het ‘bewijs’ van het OM flinterdun; zou wel eens een politiek spel -zoals het proces Wilders- kunnen zijn, totdat z’n schuld onomstotelijk vast staat, geloof ik de Mos. Kan een interessante (tegen)partij worden voor veel kiezers die hun buik vol hebben van de huidige politiek.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

‘Sarcasmeknop aan’…… gelukkig dat dit aan het begin van het artikel staat. Daardoor heb ik het met enige afstand kunnen lezen. Maar het blijft wel een schrijnend beeld, het doet pijn. Dit zou niet geschreven zijn wanneer er niet een grond van waarheid in zat. Dank Patricia de Boer, het gebeurt niet vaak dat iemand het opneemt voor de oudere generatie. Ook ik heb regelmatig de neiging om te zeggen: “pardon me for living”, maar daar moet ik mee uitkijken, want voor ik het weet krijg ik te horen: ‘Goh zeg, dat oudje spreekt nog Engels ook!’ Dat ik 7 talen heb geleerd en het peil van mijn Algemene Ontwikkeling ver boven die van vele jongeren uitstijgt, dát telt niet mee, want…… ik doe er niet meer toe. Ik ben bejaard.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Een zeer herkenbaar gevoel en feit, waar ik mij vaak erg boos over kan maken. Ik heb inderdaad ook meer kennis en levenservaring in mijn pink, dan zij in hun hele hand. Maar niet te min werkt het akelige gevoeld dat jongeren een hekel aan mij hebben en mij liever dood zien, stiekum door en deprimeert me.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

@ Netty.
Ik heb mij er óóit ook wel eens boos over gemaakt, maar dan heb ik er een probleem bij en dat wil ik niet, dus ik maak mij om dat geleuter van de jongeren helemaal niet meer boos. Als zij straks in ’t “echte leven” komen en brood op de plank moeten zien te krijgen, dán zullen ze ’t nog zwaar, héél zwaar krijgen. Tot heden is hen álles komen aanwaaien maar dán moeten ze ’t zelf zien te rooien en dat hebben de “prinsjes en prinsesjes” nóóit geleerd of bij stil gestaan. Het enige wat je nú hoort is : “We kunnen niet meer feesten, we zien onze vriendjes/vriendinnetjes niet meer”, en ze brengen dat met een gezicht van : “Als dit niet snel verandert overleven wij het niet !”
Ik maak me niet boos om de jongeren, ze moeten zich maar zien te redden, dat moesten wij ook. (ik ben bouwjaar ’42)

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Het is vooral tijdens de regeringsperiode met Rutte die de generaties tegen elkaar heeft opgejut en tegelijk de ouderen systematisch berooft. Het begon met de pensioenen waarbij de ouderen het geld van jongeren opsnoeppen. Maar bij wie hebben de jongeren hun kansen gekregen dat vergeten zij te melden. Het land mist steeds meer “respect” en de ouderen zijn gewoon de volgende slachtoffers.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik werd agressief van die tweeds, het gebrek aan historische kennis, de desinteresse, het onbenul, en voor al het immense egoisme , spettert er van af.
Maar het doet mij ook pijn. Mijn generatie heeft respect voor ouderen geleerd en toegepast. Ik heb nooit gezeurd, er zelfs nooit bij stilgestaan dat wij voor onze ouders hun AOW betaalden. Dat heet solidaiteit.
Zo vreemd dat diezelfde jongere en jong volwassenen die ons nu zo haten, het wél prima vinden dat er al gedurende vele jaren, bakken allochtonen ingevoed worden , waarvan mede door hun ongeschooldheid en slechte taal beheersing, nu al bekend is dat de meesten zelden tot nooit aan de bak zullen komen. Iets wat velen van hen ook helemaal niet ambieren.
Geboortebeperking is onbespreekbaar, taboe. Helaas doen deze luiden mede vanuit hun religie, daar ook beslist niet aan, terwijl mijn generatie zich meestal netjes aan 2 kinderen hield, om de aarde te sparen.
Hebben onze boze, zielige jongeren wel eens bedacht dat zij later, als consequentie van hun mondiale enthousiasme, voor deze enorme import groep financieel gaan opdraaien, als deze mensen 65 zijn geworden?
Of zal er tegen die tijd, door hen zelf gestimuleerd en onder invloed van D66 en Groen Links, bij 65 jaar een verplichte injectie of pil klaar liggen, in het kader van de levensbeeindigings praktijken van Pia Dijkstra?
Of is ook hun drang om te leven daarvoor tè sterk!!!!

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

15 jaar geleden nog maar, waren de ouderen nog de stroop-pot voor allerlei bedrijven
en ondernemers. Zij hadden en hebben nog wat te besteden. Als je echter als Staat 40 miljard pensioen uit de pot rooft en verder de ouderen als citroenen uitknijpt, dan ondermijn je als Staat zelf de economie.

jaak Peeters
jaak Peeters
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hard. Pijnlijk, maar jammer genoeg niet helemaal onwaar. “laten we meer naar elkaar omzien”, hoor ik elke dag op TV. En wat zie ik hier???

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jaak Peeters

Ik wordt cynisch van die dagelijkse nep slogan.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Ik dus ook

Gerard
Gerard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hopelijk worden jullie heel oud en dan staat er een jongere generatie klaar die je nog veel genadelozer neersabelt dan jullie nu doen.

Knorr von Saus
Knorr von Saus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

3 jaar gemantelzorgd voor demente pa. Met een eveneens dement gestorven moeder ga ik waarschijnlijk ook zo eindigen. Dus het gif, een flacon nafta en een fraai gestrikte beulsknoop liggen al klaar, want wie zonder zorgzame familie (moi) als demente wordt weggeparkeerd, staat nu al een in lekkende incontinentieluiers gemarineerde hel te wachten – en dat wordt in de nabije toekomst ongetwijfeld alleen maar erger.

Daarnaast wordt de wereld om ons heen allengs gevaarlijker, zeker voor zwakke oudjes – de ideale prooi voor de menselijke hyena’s die roedelgewijs en onbelemmerd het zwakke vee belagen. Ga als 63-jarige nu al nooit meer zonder ‘wapen’ (bijv. spuitbus haarlak) de deur uit, en de ellende is nog maar net begonnen; binnenkort 40 afrikaanse uitgeprocedeerden in een luxe opvang om de hoek, en straks gaat BLM en antifa hier ook a la de VS blanken ‘straffen’ voor hun huidskleur. Onze wereld om ons heen verandert steeds meer in een horror science fiction film waaruit alleen de dood verlossing biedt. Zorg dat je jezelf kan redden, wil ik maar zeggen,

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk tussen 0 en 100 zit een verschil, als we het in leeftijds jaren gaan spiegelen zitten we bijna allemaal ergens op die ladder.
En ieder familielid van je, zit ook ergens op die ladder.
Poets een leeftijdsgroep op de ladder weg en jij of een familielid verdwijnt voor goed.

Wat nog erger is, is dat de media dit onderwerp als bladvulling gebruikt.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik, een oudere jongere, laat me toch echt geen schuldgevoel aanpraten.

Zeker niet door een generatie jongeren die menen overal recht op te hebben, alles gratis aangereikt dienen te krijgen en denken de wijsheid in pacht te hebben.

Mijn echtgenote en ik hebben ons leven zelf opgebouwd door hard te werken, problemen op te lossen en tegenslagen te incasseren én te overwinnen.

Daar plukken we nu de vruchten van…

Zouden meer mensen moeten doen…

nanko55
nanko55
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het meest verschrikkelijke aan ouderen is natuurlijk dat ze AOW trekken.
Dat is Den Haag een doorn in het oog.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi ironisch, satirisch stuk. Boodschap heel goed overgebracht.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland – “No country for old man”
Steeds meer en meer.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De cynische toon is de beste keuze voor dit artikel. Proficiat.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alle gesubsidieerde groeperingen tegen discriminatie hebben zich nog nooit druk gemaakt over ouderen, die steeds meer gediscrimineerd worden.
Het onderwijs holt achteruit en daar plukken we de wrange vruchten van.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry, matig artikel. Teveel sarcasme en emotie, te weinig zakelijke en onderbouwde argumenten. Zo mis ik kritiek op de belachelijk lage en irreële rekenrente voor de pensioenfondsen (verreweg de laagste van Europa!), waardoor gepensioneerden en bijna gepensioneerden al jaren te kort gedaan zijn, en ergere kortingen eraan zitten te komen. Door de mythes van de Clan van Koolmees – Knot – Dijsselbloem.

Dat onze pfn het moeilijk hebben is een leugen. Ze worden arm ‘gerekend’, maar staan er beter voor dan ooit. Zo’n 10 jaar geleden waren onze pensioenpotten ongeveer gelijk aan het BBP, en goed voor 32 jaar uitkeringen op het toenmalige niveau. Nu gelijk aan twee keer het BBP en ca 45 jaar uitkeringen.
Je hoort jongeren wel eens zeggen: “Voor mij blijft er geen pensioen over.” Een onterechte vrees, er schuift juist een enorm geldschip door naar de toekomst.

Dat 50PLUS er dit jaar een rotzooitje van heeft gemaakt is hen zeer kwalijk te nemen, maar ze hadden en hebben inhoudelijk volkomen gelijk. Diverse malen hebben ze moties en voorstellen ingediend om wat aan die belachelijke rekenrente te doen. Het is goed te weten welke partijen steeds met hen mee stemden:
50PLUS, PVV, SP, FvD, Denk en soms GL.
Waarvan akte.

P.S. Dat het nieuwe pensioenakkoord een verbetering inhoudt is ook een leugen. Ik vrees het ergste. Op dit punt was er trouwens helemaal geen nieuw ‘akkoord’ nodig. Met een realistische rekenrente is ons goede pensioenstelsel prima houdbaar!

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb me de tranen in de ogen gelachen,
Zelden de tegenstellingen zo kneiter hard verwoord gelezen..

We want more..

Azijnseikert
Azijnseikert
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Och ja een beetje een sneu artikel voor oudjes die zichzelf vooral als slachtoffer zien Zal het hier wel goed doen en weinig introspectie kennen binnen de generatie. 1 ster voor de moeite

Uri van As
Hoofdredactie
Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Azijnseikert

O ja, jongeren vinden interpunctie negatief overkomen en een punt aan het eind van een zin of bericht zelfs agressief. Blijkt uit onderzoek. Dan snap ik uw reactie. Benieuwd hoe u er over 20 jaar instaat.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Realist1966
Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Azijnseikert

de jongeren van nu leven gemiddeld op een significant hoger welvaartspeil dan de ouderen -die u zo neerbuigend omschrijft als ‘oudjes’- op hun leeftij ; wie heeft hier dus weinig zelfkennis?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Azijnseikert

@ Azijnseikert.
Hoe juist is uw nick-name !!!!
…………………
…………………

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De volgende parafrase dreunt al maanden door mijn hoofd: ‘onze blik boven de horizon van het dier uittillen’.

Ik denk dat het overtollige deel van de mensheid niet streeft naar vrijheid maar naar zekerheid, voor hun pleziertjes voor de dag en de nacht. Leven we al niet in een soort staatskliniek waarin alles van bovenaf geregeld is en ons gedrag via economische middelen beïnvloed en gereguleerd wordt?

Geld en vermogen is mij niet belangrijk, maar mijn vrijheid wel. Wel degelijk bekruipt mij het gevoel dat de jongere generaties hun vrijheid moeten opofferen voor de bestaanszekerheid van de oudere generaties zoals vroeger kinderen krijgen je oude dagvoorziening was.

Het is maar hoe je vrijheidsfundamentalisme interpreteert?

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

‘geld en vermogen is voor mij niet belangrijk’, dat bericht laat u ons zeker en vast toekomen vanuit uw plaggenhut op de hei? Pensioen is uitgesteld loon waar ouderen recht op hebben, dat heeft dus niets met ‘leven in een Staatskliniek’ te maken. Ouderen die fatsoenlijk willen kunnen leven zouden dus niet ‘hun blik boven de horizon van het dier uittillen’? Alsof een zekere mate van eigenbelang alleen een eigenschap is die bij ouderen leeft, die groep moet kennelijk tevreden zijn met op bijstandsniveau z’n laatste jaren slijten, want dat is -alleen voor die groep- uw interpretatie van ‘vrijheid’.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Twee maanden onder een tarp in de natuur in Zweden, je weet wel dat gevaarlijke covid gebied, zegt mij inderdaad dat ik niet veel nodig heb en inderdaad werk om een economie in stand te houden omdat vrijheid geïnterpreteerd wordt als het vervullen van onze dierlijke behoefte.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

op enig moment gaat ook uw lichaam en/of geest achteruit, dat heet ouderdom, eens kijken hoe het u dan bevalt onder uw tarp. Een samenleving die op een positieve manier met z’n ouderen omgaat is een beschaafde samenleving. Ouderen hebben een leven lang gespaard voor hun pensioen dat door overheidsingrijpen -tegen alle afspraken in- al decennia minder waard wordt, uw verwijzing van ‘bijdragen aan de economie ‘slaat dus als een tang op het bekende varken.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

“Wel degelijk bekruipt mij het gevoel dat de jongere generaties hun vrijheid moeten opofferen voor de bestaanszekerheid van de oudere generaties zoals vroeger kinderen krijgen je oude dagvoorziening was.”
Ik zie de logica niet in deze bewering.
1) het hele sociaal-democratische systeem van verplichte premie (ook wel genoemd solidariteit tussen de generaties) veronderstelt dat elke werknemer betaalt in zijn jeugd voor zijn ouderdomsvoorzieningen. Als je sterft vóór die tijd, profiteert de collectiviteit. Dit systeem is voor iedereen even voordelig en nadelig, al naar gelang hoe je leven verloopt. Ik zie geen verband met het opofferen van vrijheid.
2) De jongeren van nu hebben een hogere levensverwachting dan de ouderen van nu, zodat het aantal ouderen wel absoluut zal afnemen, maar het aantal jaren waarover ze (willen) genieten van ouderdomsvoorzieningen significant hoger is, dat ligt rond de 10 jaar extra. Bovendien moeten de jongeren van nu zich wel realiseren dat ze na hun 55ste niet meer interessant zijn voor de arbeidsmarkt. Het spanningsveld tussen jonger werkloos zijn en wel langer leven maakt de vraag omtrent bestaanszekerheid nog dringender.
3) Wat wil je met die vrijheid doen zonder geld en vermogen?
Ben benieuwd naar uw reactie.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia de Boer

Precies! Ik ben niet van dor hout? Ik dacht het toch wel! Of in ieder geval volken geestesdood. Als ik voor mijzelf kan doen om als kwetsbare geen corona te krijgen, ga ik andere generaties daar niet mee opzadelen en chanteren.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

En gelukkig hebben wij het allemaal nog steeds goed!

Daniel Carver
Daniel Carver
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

“Links”, socialisme, marxisme, solidariteit. Allemaal termen waar ik grote moeite mee heb. De Nederlandse overheid troggelt zijn burgers al jaren geld af voor AOW en andere linkse hobbies. Dit zijn we zogenaamd verplicht te doen uit solidariteit. Wat een walgelijke, LINKSE leugens. Ik zorg voor mezelf: werken, sparen, investeren. Geen linkse overheidsbemoeienis. Vrijheid! Stem PVV/FvD!

62
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x