Ons morele kompas is kapot

‘Wit racisme’ opeens bovenaan de lijst van misstanden

Hoe verhoudt de excessieve aandacht voor al dan niet vermeend ‘wit’ racisme, systematisch, onbewust en institutioneel, zich tot andere misstanden in onze samenleving? Zoals antisemitisme of homohaat, het belagen van vrouwen en bedreigen van ex-moslims. Waarom krijgt het ene onrecht alle aandacht en het andere helemaal niet?

In ons land – en overigens in vele westerse landen – kunnen Joden zich vandaag de dag niet met een keppeltje op straat vertonen zonder het risico te lopen te worden beledigd, bespuugd of aangevallen. Het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam is al meermalen het doelwit geweest van agressie en vernieling. Joodse scholen en gebedshuizen moeten worden bewaakt.

In ons land geldt wettelijke godsdienstvrijheid: je bent vrij in de keuze van een religie. Of in het afscheid nemen ervan. Maar dat geldt in de praktijk niet voor een hier betrekkelijk jonge godsdienst als de islam. Afvallige moslims hebben het moeilijk: ze worden door hun oude gemeenschap verstoten. En haal je je ook nog eens in het hoofd om je tot het christendom te bekeren, dan wordt het ronduit gevaarlijk. Doodsbedreigingen en ook daadwerkelijk geweld zijn dan je deel.

In ons land is het voor homo’s steeds moeilijker geworden om hand in hand over straat te gaan. Voor hen is zoiets normaals gevaarlijk geworden. Er hebben al heel wat incidenten plaatsgevonden waarbij homo’s ernstig zijn mishandeld.

In ons land komt het te vaak voor dat vrouwen die geen hoofddoek dragen worden lastiggevallen door opdringerige mannen die van geen wijken willen weten. Gesis, onzedelijke voorstellen, en na afwijzing volgen beledigingen, bedreigingen of achtervolgingen. Vrouwen worden hierdoor enorm in hun bewegingsvrijheid beperkt. En met vriendinnen op het strand gaan zonnen of een zwembad bezoeken? Veel van zulke plekken zijn voor vrouwen inmiddels no-go areas geworden.

 

Doodstil

Je zou denken: dit zijn hele slechte ontwikkelingen waar we als samenleving tegen in actie moeten komen. Want hier kun je toch geen genoegen mee nemen? Hoe je het ook wendt of keert: dit zijn wantoestanden, die bestreden dienen te worden. Dus wordt er vast actie gevoerd, ontstaan publiekscampagnes en wordt de maatschappelijke discussie aangezwengeld. Het gaat er dan toch dagelijks over op tv en in de andere media?

Maar het blijft doodstil.

 

‘Witte’ geprivilegieerden

In plaats daarvan is het hele medialandschap excessief bezig met een heel ander onderwerp: de discriminatie van ‘mensen van kleur’. Het diepgewortelde racisme van ‘witte’ geprivilegieerden en de verankering daarvan in al onze instituties en ‘systemen’, zelfs in ons onderbewuste. Alle ‘witten’ moeten zo snel mogelijk worden heropgevoed, uit hun comfortzone, zich inleven in het leed van ‘zwart’. Tot wel vierhonderd jaar terug…

Er heeft zich hier vast een ernstig racistisch incident voorgedaan, denkt de argeloze toeschouwer die een verklaring zoekt voor dit verschijnsel. Nee, daarvan was geen sprake. De plotselinge opwinding en acties zijn overgewaaid uit de VS naar aanleiding van een verméénde racistische moord ginds, en zijn hier in vruchtbare aarde gevallen. Hoe kan dat als je in aanmerking neemt dat Nederland misschien wel het minst racistische land ter wereld is?

 

Eén vorm van racisme

Opmerkelijk is ook, dat al die acties tegen racisme en discriminatie alleen maar ‘wit’ tegen ‘zwart’ betreffen. Het omgekeerde bestaat blijkbaar niet. Evenmin wordt aandacht geschonken aan discriminatie van donkere Afrikanen door bijvoorbeeld Chinezen, van Palestijnen tegenover Joden, van Koerden door Turken, enzovoort. Tussen allerlei bevolkingsgroepen bestaat, helaas, een heel scala aan racisme en discriminatie. Maar nee, voor de toonaangevende meute bestaat er maar één soort racisme: van ‘wit’ tegen ‘mensen van kleur’.

Nu is elke misstand er één te veel, dus de moeite waard om te bestrijden. Maar zó selectief tegen een bepaald onrecht strijden, en tegelijk ernstiger wantoestanden onbesproken laten, negeren en daardoor laten voortwoekeren of verergeren, geeft toch te denken. Het ene onrecht is blijkbaar het andere niet. Of zit het anders? Het ene sláchtoffer is het andere niet? Of, nog anders: de ene dáder is blijkbaar de andere niet…

 

Daders

En hier belanden we bij een delicate kwestie. Want wie zijn de daders bij veel geweld tegen homo’s en Joden? En wie zijn die opdringerige en hitsige mannen die vrouwen lastigvallen en bedreigen? En wie accepteren afvallige geloofsgenoten niet? Dat zijn overwegend relatief nieuwe landgenoten, vaak met een islamitische achtergrond. En dat is een heel ongemakkelijke werkelijkheid voor de globalisten, de immigratie-aanhangers, de islamknuffelaars en de rest van de linkse elite. Ze weten niet hoe ze daarmee om moeten gaan. Die nieuwe medelanders zijn immers minderheden en slachtoffers die hier vreselijk worden gediscrimineerd? Voor wie je je hart moet openstellen? Dus wordt de werkelijkheid ontkend en worden de ‘witten’ tot zondebok gemaakt.

Alleen kun je dat niet eindeloos blijven doen. De werkelijkheid trekt zich immers niets aan van ideologieën en ‘goede’ bedoelingen. Tenslotte dringt de realiteit zich zo aan je op dat je haar niet meer kúnt negeren, maar ondertussen is er dan al wel veel schade aangericht.

 

Culturele ballast

Ideologie maakt blind en dom. Welbeschouwd zou het toch een wonder zijn als bij mensen met bijvoorbeeld een Arabische achtergrond, die van jongs af aan Jodenhaat met de paplepel krijgen ingegoten, bij het oversteken van de Nederlandse grens deze culturele ballast opeens verdampt. En op miraculeuze wijze wordt vervangen door in Nederland gangbare normen en waarden.

Als je als jongen opgroeit in een patriarchale cultuur waarin mannen onbetwist de toon aangeven, is het niet zo vreemd dat je een westerse vrouw – zondig en losbandig – als loslopend wild beschouwt. Die je kunt belagen en gebruiken en die geen enkel recht heeft om je avances af te wijzen.

Ben je opgevoed in het veroordelen en zelfs vervloeken van homoseksualiteit? Ook dat verdwijnt niet zomaar. Net zomin als een aangeleerd superioriteitsgevoel omdat je een moslim bent en woede en agressie in jouw kringen helemaal normaal zijn tegenover degenen die dat geloof durven te verlaten.

 

Vragen stellen

Je bent, of je het wilt of niet, altijd ook een product van je opvoeding, je cultuur en je religie. En dat valt je niet eens echt kwalijk te nemen: je weet niet beter. Totdat je in een land woont of komt te wonen waar deze mentale bagage tot gedrag leidt dat haaks staat op de wetten daar. Gedrag dat door vrijwel de totale bevolking ook niet wordt gewaardeerd. Dan moet je gaan nadenken en jezelf vragen gaan stellen. En ook anderen, je omgeving, de school en de ‘overheid’ moeten je vragen gaan stellen.

En die anderen moeten er over gaan nadenken hoe ze je op andere gedachten kunnen brengen. Want jezelf losmaken van je geschiedenis en je eigen identiteit ter discussie stellen, dat gaat niet zomaar vanzelf. Dat is moeilijk en pijnlijk, en daarbij heb je anderen nodig die je ondersteunen en je in de Nederlandse gemeenschap willen opnemen. Tenzij je besluit in een andere samenleving te willen blijven leven, maar die is dan niet hier.

 

Schaduwkanten

Een samenleving zoals de onze, die immigranten van waar vandaan dan ook toelaat en verwelkomt, mag niet blind zijn voor de schaduwkanten van immigratie, alleen maar omdat dat het globalistische sprookje zou verstoren. Want ‘Nederland’ is toch niet alleen maar tegen racisme en discriminatie? Wij willen toch allemáál, atheïst, christen, moslim of jood, dat je je veilig voelt in Nederland?

Wij willen toch ook allemaal, ‘wit’ of ‘zwart’, met of zonder migratieachtergrond, dat de openbare ruimte voor iedereen een prettige omgeving is, waar je niet wordt lastiggevallen om je sekse of seksuele geaardheid? Juist deze Nederlandse kenmerken zijn voor migranten, onderdrukt en vervolgd in eigen land, altijd belangrijke redenen geweest om hun toevlucht hier te zoeken.

 

Orde

Maar veiligheid en vrijheid ontstaan niet vanzelf. Deze waarden in onze samenleving moeten worden uitgedragen, onderstreept en bevochten. En de kleine groep zich misdragende allochtonen, hoezeer je ook begrip kunt tonen voor hun culturele bagage die dit gedrag mede veroorzaakt, moet tot de orde worden geroepen. Want anders rijst deze ellende de pan uit. Angst om een ‘zwakke en zielige’ minderheid voor het hoofd te stoten mag geen excuus zijn voor het onvoldoende handhaven van normen en waarden, regels en wetten.

 

Aangepraat slachtofferschap

Bovendien lijden de goeden altijd onder de kwaden, waardoor hun hele groep in een slecht daglicht wordt gesteld. Juist daarom is het zaak om nieuwe Nederlanders, die overlast en criminaliteit veroorzaken, niet als slachtoffer te beschouwen, aan wie je geen volwassen eisen kunt stellen. Zijn ze soms niet toerekeningsvatbaar? Van dit goeddeels aangeprate slachtofferschap zijn de welwillende en succesvolle minderheidsgroepen de dupe. Zij worden ongewild terug in de hoek geduwd.

Zolang een Jood niet met een keppeltje op over straat kan lopen, homo’s niet hand in hand en vrouwen niet veilig zijn, noch afvallige moslims, is Nederland de weg kwijt.

Ons morele kompas is kapot.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
44 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Globalisme, het toverwoord van onze regering. Analfabetische jonge mannen hierheen halen. Zogenaamd om vergrijzing tegen te gaan. Maar de werkelijkheid is dat geen werkgever afrikanen of midden oosters in dienst neemt. Dus, blijven ze op onze kosten hier wonen en leven.
In feite zijn deze lapzwansen hierheen gehaald om onze democratie kapot te maken.
Bedacht door de VN. De meest corrupte instantie.
Dit is de wortel van ons probleem. De 2030 agenda van de VN.
En zolang onze regering de agenda van de VN uitvoert, verandert er niets.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Mee eens, de VN als de aanstichter van wereldproblemen.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Ik vind niet dat je voor een antwoord op de vraag van Alma van Hees — “Waarom krijgt het ene onrecht alle aandacht en het andere helemaal niet?” — moet wijzen op een instelling als de VN. Volgens mij gaat het om communisme, of socialisme, in ieder geval Links, deze fanaat aangehangen pseudo-religie, die al sinds de jaren ’60 de politiek en de media, en de cultuur in het algemeen, domineert. Dit Links ging in 1989 spectaculair failliet met het Vallen van De Muur, maar is verder in heel de Westerse wereld gewoon doorgegaan met haar Mars door de Instituties, en met haar bekritiseren, ondermijnen en saboteren van alles wat die Westerse cultuur uitmaakt. En dit betekent bijvoorbeeld dat de diverse vertegenwoordigers van Links, cabaretiers, columnisten, historici, laten we zeggen de Freek de Jonges, Hugo Brandt Corstiussen en Geert Maks van deze wereld, voluit hun kritiek spuiden op bijvoorbeeld alles aan christendom, maar doodstil zijn wat betreft de massaal naar binnen gedragen islam. Heel interessant is hierover te lezen het boekje ‘Hitler in de polder & Vrij van God’ van Joost Zwagerman. Hij beschrijft daarin de verpletterende hypocrisie van Links, dat enorme wegkijken en goedpraten van islamitische terreur, en dat demoniseren van onwelgevallig denken cq. islamkritiek, en die psychopaat-achtige onverschilligheid voor leed ten gevolge van islamterreur. De VN lijkt mij een onderdeel van het probleem, onderdeel van heel dat Links-genocidaal-islam-fascistisch complex. Dat als er niet bijtijds een correctie komt, Nederland gaat vernietigen als zijnde een moderne, Westerse, op wetenschap en mensenrechten georienteerde cultuur.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Neef ; goede beschrijving. Schuldigen zijn de neo marxisten. De VN is weliswaar ook een door links en islam landen gedomineerde instelling geworden. Zie de vele veroordelingen van Israël.
Socialisten, groenen, progressieve christenen , noemen zich niet marxistisch, hun ideaal (gelijkheid) komt rechtstreeks van deze baardman.

Tempestarii
Tempestarii
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem is de media. Die is over genomen door mensen met een linkse agenda. Er heeft zich stilletjes een revolutie plaats gevonden. Links heeft het narratief gekaapt. De vraag is: hoe krijgt de gehele samenleving weer de controle over het narratief (het publieke debat).

logisch_denken
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tempestarii

Inderdaad. Doordat de media het publieke debat bepaald met stompzinnige praat programmaatjes zoals dwdd waar een linkse gastheer twee keer het salaris verkrijgt van een minister president worden alle anders denkende weggezet als racisten , nazi’s , tokkies door de zogenaamde linkse gutmenschen die als brave politiek correcte presentators het linkse woord prediken waar ze van eten. De linkse censuur is een absolute schande maar helaas bepalend in elk debat. Van energie tot migratie van milieukul tot EU. Het slaafse electoraat loopt als een blind paard achter de meute aan naar de klanken van de loftrompet. Zelf nadenken en een mening vormen lijkt een onmogelijkheid.

Een volk dat zich zo laat (mis)leiden is de knip voor de neus niet waard.
Stem sociaal , stem PVV

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tempestarii

Heel belangrijk idd hoe krijgen wij weer controle over het publieke debat?? Opiniez is niet onder velen bekend dit zou sowieso meet bekendheid mogen krijgen. Een site waar zonder overdrijven netjes zaken worden toegelicht.
Opiniez wellicht op TV?

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Familieleden en vrienden meerdere malen attent gemaakt op Opiniez en later gevraagd of ze deze site bezocht hadden. Helaas kreeg een negatief antwoord met de reden dat ze het te druk hebben om deze site te bezoeken en het journaal op tv hun genoeg informatie geeft.
De dooddoener “we hebben het toch goed” slaat elke discussie tot nadenken dood.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

ja, vreemd, he? Ik herken het helemaal.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Typerende voorbeeld, Gussel. Zo ken ik er ook een paar. Zo is helaas Nederland anno 2020 herkenbaar als natie van hersen gespoelde lieden die je makkelijk naar wens kan manoeuvreren. En wie afwijkt is de klos die desnoods door de brave menigte dood gewalst wordt want “wij hebben het toch goed”.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Niet alleen de CDA maar ook de rest van de politiek is bang voor iemand als Omtzigt. Dat zegt al genoeg. Dus, geen kans. Geen Omtzigt en geen OpinieZ. Maar wel blij als het gebeurt.

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Op stapel staat ON! #NieuweOmroep #DoeMee
Ongehoord Nederland! is de nieuwe aspirant publieke omroep die de stem vertolkt van de Nederlanders die nu niet gehoord worden.
Meld je aan!!

En nu maar hopen dat de linkse elite niet wéér een smoes bedenkt om te voorkomen dat ook rechts Nederland zich in de ether kan gaan begeven.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tempestarii

Als een land een andere land overneemt pakt als eerst de media aan, radio en televisie, kranten. Links heeft dat niet verzuimt dus zelfs met een rechtse regering houden wij linkse propaganda. De “heersende” rechts praat rechts maar doet links.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het morele kompas is niet kapot en is al helemaal niet van ons allemaal. Nee het is het morele kompas van links.
Dieptriest dat links dat grotendeels verantwoordelijk is voor de huidige chaos ook deze chaos verder gebruikt om met haar ideologie de samenleving te ontwrichten. Links kan steeds meer als een staatsgevaarlijke sekte worden beschouwd en zou met alle middelen bestreden moeten worden. Links gaat steeds meer gelijkenissen vertonen met de ideologische kant van de Islam.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Eens! Links Nationaal-Socialisme en Islam gaan al langer goed samen… al sinds de aanloop naar WOII.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zit nu naar NPO 1 te kijken, opsporing gezocht.
Over welke vorm van discriminatie praat men dan.
Dat er een bepaalde groep oververtegenwoordigd is in dit programma. ?

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Grote delen van de Westerse cultuur worden gegijzeld door Westerse cultuur hatende communisten die de islam en de klimaatwaan en racisme en massa-immigratie enzovoort, instrumentaliseren voor de destructie van de Westerse cultuur: alles, de democratie, de geschiedenis, de oorspronkelijke bewoners ervan, het christendom, de wetenschap, de filosofie, de kunst, enzovoort, alles. Het betreft een totalitaire, meedogenloze, diep-criminele, diep-nihilistische en fascistische aanval op de Westerse cultuur. En dit zal erger worden, ondraaglijk worden, burgeroorlog-achtige toestanden geven. Als het niet gestopt wordt.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hè bah wat een racistisch stuk
Nee hoor grapje.
Maar het is wel de werkelijkheid als je dit soort zaken juist aankaart en dus te horen krijgt, steevast noemen ze je dan een racist.

In de racisme discussies geef ik al jaren aan dat er zeker racisme is maar dat dit onder elke bevolkingsgroep aanwezig is en dat mensen vooral binnen hun eigen groepen moeten kijken waardoor dit komt.

Waarom neemt de werkgever de persoon met de Arabische naam niet aan?
Juist ervaring van werkgevers, er is beleid bij werkgevers waar bijvoorbeeld zowel met mannen als vrouwen gewerkt wordt, de Arabische mannen accepteren geen kritiek en al zeker niet van een vrouwelijke collega. Een grote mond en vaak werkweigering tot gevolg. De werkgevers geven meerdere mensen een kans want het zal vast niet bij alle Arabieren zo zijn. Tot de 5e of 6e binnenkomst en hetzelfde mee gebeurt en de werkgever denkt laat maar voor mij geen Arabieren meer. Terecht toch???

Arnoud
Arnoud
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Goed dat je dit zegt. Klaver heeft het hier continue over maar gaat niet door tot het onderliggende probleem. WAAROM worden mensen met een Arabisch klinkende naam minder vaak op een sollicitatiegesprek uitgenodigd? Omdat er vaak problemen mee ontstaan door hun culturele achtergrond die ze weigeren aan te passen aan de Nederlandse cultuur. Terug thuis dompelen ze zich compleet onder in hun cultuur en op het werk moeten ze zich aanpassen. Dit gebeurt niet. Ze creëren hiermee zelf een wij-zij cultuur. De dood van de multiculturele samenleving die we, als we goed hadden opgelet al in de jaren 60 en 70 hadden kunnen voorspellen.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Ons morele kompas is kapot.”
“We zijn de weg kwijt.”

Er is geen ‘ons’ of ‘wij’ meer. Er is een oorlog aan de gang tussen links en rechts, beter gezegd: tussen de globalisten en de nationalisten. De vraag moet niet zijn hoe je het morele kompas van de linkse globalisten kunt bijstellen. De vraag is hoe je van ze afkomt. Hoe je kunt ophouden ze te financieren. Hoe je je eigen beslissingen weer kunt nemen ipv bestuurd te worden door een vreemde entiteit. Secessie, afscheiding is waarschijnlijk het beste. Vervolgens de idioten uitsluiten.

Sailor 1
Sailor 1
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Oorlog tussen globalisten en realisten, lijkt mij. Een realist hoeft niet altijd een nationalist te zijn. Maar dat is een andere discussie.

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry, ik hoor niet bij ‘ons’. Ik ben niet verantwoordelijk voor andermans verdwazing.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Maar u bent er (straks) wel het slachtoffer van…

Henk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ons moreel kompas is niet stuk, er zitten duidelijk een paar schroeven los welke weer stevig aangedraaid moeten worden.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Sorry Henk, ik zou dit zo graag willen beamen, maar mijn ervaringen in Rotterdam spreken dit tegen. Ik kon daar niet vrij rondlopen met een Davidster aan mijn kettinkje, ik kon als (oudere) vrouw in sommige delen niet vrij lopen zonder toegeschreeuwd of aangeraakt te worden. Ik ben er nu weg, maar dit speelde zo’n 15 jaar geleden al. Ik vrees dat er veel meer nodig is dan alleen wat schroeven vast te draaien, het leven van met name vrouwen en homo’s wordt dermate verp(äs)t dat wel heel duidelijk wordt, dat het morele kompas verdwenen is.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Als alle vrouwen, homo’s en joden dan eens op andere partijen gaan stemmen… ook ouderen zijn niet veilig voor de import. De boeren er nog bij en wat andere groepen die ook niet weg zijn van het huidige beleid en er kan een vuist gemaakt worden. Helaas… wie kiest wat hij/zij koos, krijgt wat hij/zij kreeg. Als je er om vraagt, dan ook niet klagen.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Maar je wordt wel meegesleurd in dat proces. Hoe je ook stemt, het is toch de meerderheid die wint. En als die meerderheid blijft kiezen voor de onzinnigheid, dan krijgt de minderheid absoluut niet waar die om vraagt.

DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Ja Willemijn, dat klopt. Daarom adviseer ik ten sterkste: Luister absoluut nooit meer naar verkiezingengebral dat nu al weer losbarst! Alles wat men horen wil komt voorbij maar op de dag van stemmen om 21:00 uur zijn al deze beloften vergeten en gaat alles gewoon door zoals we konden verwachten. Kijk absoluut nooit meer naar TV debatten waar de ‘one liners’ van de politici je om de oren vliegen om uit te stralen ‘hoe ad rem en bij de hand ze zijn’!
Slechts één ding is belangrijk om je politieke keuze te maken en dat is: KIJK TERUG wat de politici voor jou en je land hebben gedaan in de afgelopen jaren, hoe zij gestemd hebben bij moties!! Dan blijkt hun ware agenda.
Willen we een ander Nederland? Dan zijn we snel klaar want dan zijn er nog slechts 2 partijen, het PVV of het FvD, die te kiezen zijn!
Misschien zijn die ook niet ideaal, hebben ze irritante leiders die jouw type niet zijn maar dat doet er niet toe! Leiders zijn meestal bazige, schreeuwerige types maar ze staan wel ergens voor en daar gaat het om! Wat hebben aan die vrolijk lachende Rutte? Bar weinig is tot nu toe gebleken!
Meer kan ik er ook niet van zeggen dan alleen te hopen dat Piet Omtzigt gaat winnen voor het CDA en dan afwachten wat daar gaat gebeuren. Vrees dat omvormen van de EU nimmer zal lukken zoals nu al weer blijkt en of ook hij in staat is om op het cruciale moment te zeggen: Stekker eruit en NEXIT!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Was het maar zo simpel. Volgens mij is de (linkse) wijzerplaat van ons kompas verbogen en blijft die strak het oosten als het noorden te beschouwen. Een nieuwe wijzerplaat zou het probleem wel verhelpen.

Alle (rechtse) schroef zitten prima op hun plaats.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zal ooit een leidende iemand opstaan die tegen deze verwende lui zegt dat zij zich eindelijk aan de samenleving aanpassen met alle rechten en plichten die zij hebben en dus niet blijven klagen en parasiteren op de samenleving maar deze door hun mede inzet leefbaar en vredig maken of laten wij die lui ons blijven uitschelden voor racistische slavendrijvers? En tegelijk de knielers en buigers wijzen op hun misplaatste gedrag door gebrek aan eigen identiteit die gevoel van plaatsvervangende schaamte opwekt bij gewone mensen en er op wijzen dat hun neomarxistische ideeën op moment te beleven zijn in Noord Korea, Venezuela of Cuba en daar hun hel/paradijs te vinden is. Gebeurt niet want politiek incorrect, dus blijft het land steeds buigen, knielen en eigen cultuur en historie afbreken. Dat is ook discriminatie en racisme alleen doe je het jezelf aan door eigen onderwerping ter wille van rust. Vijanden zijn er genoeg maar de ergste vijand is eigen zwakte. Niet alleen Nederland lijdt daar aan maar de hele EU die zich blijft onderwerpen aan de eisen van de corrupte Verenigde Naties. Het Westen zet vrijwillig de democratie en dus eigen vrijheid op het spel en zal die verliezen door zich de les te laten lezen door ondemocratische groeperingen die de VN steunt. Het Westen is al te lang laf al gebruikt ie liever een andere woord voor.

audio1958
audio1958
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit stuk zou in iedere krant op de voorpagina moeten staan. Digitaal en analoog. Het zou een hoop mensen de ogen openen.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoezo…. “ons morele kompas is stuk”? Waarom is dat van ons alleen maar stuk?

Laten we de zaak eens omdraaien en naar het morele kompas kijken van wat er al decennia ons land binnengehaald word… dan heb ik het nog geeneens over karakter, mentaliteit en houding t.o.v. de maatschappij.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het racismeverwijt wordt niet door harde feiten ondersteund. Zodra iedereen weer aan het werk is waait het wel over. Dat wil zeggen, dan hebben sommigen, die ook dan niets te doen hebben, het vooral over Zwarte Piet. Negeren. Zwarte Piet heeft eveneens niets met racisme te maken. Hij is slechts een geloofwaardige variant op de duistere gezellen van Odin of Wodan, waar Sinterklaas op geinspireerd is. Discussie gesloten. Tevens is er sinds de Tweede Wereldoorlog een mentale barrière opgericht die elke associatie tussen de mythische Zwarte Piet en reeel bestaande mensen van kleur uit Afrika bezuiden de Sahara of met een slavernijverleden in een verweg gelegen continent te vermijden. Zo spraken wij bij het klassikaal verzamelen van melkflesdoppen van “de kindertjes uit Afrika”, in het kader van bewustwording van het armoedevraagstuk. Dat heeft prima gewerkt. Helaas vervloog in de loop van de jaren de hoop op een snelle oplossing. Vrolijke mensen van kleur zoals Donald Jones zijn inmiddels verdwenen. Daar hebben we chagrijnige, weinig begripvolle types die meeliften op een geimporteerde hype voor teruggekregen. Ze zijn niet leuk, ze zijn niet slim, ze zijn niet creatief. Kortom, ze voegen niets toe, ze breken alleen maar af. Negeren, dus. Ook in het belang van hun kleurgenoten.

Datoner
Datoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ja inderdaad, als ze leuk zijn zijn ze veel leuker….

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik de reacties doorlees zijn het allemaal mensen die het door hebben. OpinieZ heeft dus nog veel meer lezers nodig.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Correctie: …bijna allemaal…

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Grappig, “vermeend ‘wit’ racisme”..
Volgens de neomarxisten is racisme iets wat ALLEEN door ‘witten’ kan worden gedaan, want ze hebben gewoon een nieuwe definitie bedacht voor het woord.

En al dat andere onrecht wat je noemt, dat is slecht het gevolg van white supremacy en racisme (hun variant van het woord). Alles is dus terug te brengen tot racisme (wederom hun variant).

Uiteindelijk gaat dit alles niet over onrecht of racisme, maar over het gebruik van die woorden om mensen als groepen te mobiliseren om een nog ferme grip op de samenleving te krijgen. Want neomarxisten hebben als doel om de invloed van blanken wereldwijd, maar zeker ook in hun eigen landen, kapot te maken, kapitalisme af te schaffen en een nieuw tijdperk van marxistisch bestuur in te luiden.

Mensen die nu de straat opgaan om ook te laten blijken dat ze tegen racisme zijn (of voor vrouwen, of lgbti), worden bedot en gebruikt. Maar probeer ze dat maar eens uit te leggen.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alma wijst in har stuk terecht op het wangedrag van groepen minderheden en de reageerders vullen haar voorbeelden met eigen ervaringen en analyses aan.
Toch gaan we voorbij aan haar laatste alinea’s waar ze de diepere oorzaken van dit uit de hand lopend probleem vermeld. Dat zijn het slachtofferdenken en de duidelijke onwil van overheden en andere gezagsdragers om te handhaven. Die mentaliteit heeft zich al langer in ons land ingevreten. De minderheden profiteren daar inderdaad sterk van maar zij niet alleen. Als iedereen dat waarneemt en dus constateert dat ook rechters zo gaan denken en daar ook hun vonnis op baseren moet je wel zien dat moraliteit er maar matig toe doet.
En dan zie je het morele kompas vanzelf verdwijnen

Hovertje
Hovertje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ons zittende kabinet De zogenaamde sociale linkse zijn zo asociaal als de pest. Zij weten hoe het hoort en anders denkende worden de mond gesnoerd.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Supergoede column. Niks aan toe te voegen en ontzettend WAAR.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn rechtvaardigheidsgevoel komt in opstand tegen dit morele kompas.

Petra
Petra
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je de standpunten op https://www.nporadio1.nl/archief nakijkt (wel eerst even zelf stemmen) dan vind ik het nog zeer meevallen met ons morele kompas.
Het probleem is dat de mening van de zwijgende meerderheid over het algemeen niet wordt opgezocht en weergegeven door onze staatsoproep en aanverwanten.

Hans
Hans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Petra

Het project globalisering is mislukt. De gewenste resultaten zijn niet gehaald, het budget wordt stevig overschreden en de risico’s zijn slecht gemanaged. Wie is de projectmanager hiervan? Dan die een nieuw project laten starten ‘reparatie moreel kompas’.

Piet Degeling
Piet Degeling
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom palestijnen die joden haten? Waarom niet joden die palestijnen haten? Waarom joden met een keppeltje? Waarom niet moslima met een boerka? In dit artikel zie je al waar rascisme/discriminatie begint.

44
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x