De neomarxistische agenda van Black Lives Matter

Klassenstrijd vervangen door rassenstrijd

Titelfoto: Black Lives Matter door Geoff Livingston, gepubliceerd onder CC BY-NC-ND 2.0.

Nederland wordt al wekenlang geteisterd door Black Lives Matter (BLM). Het gebruik van het woord ‘geteisterd’ zal ongetwijfeld niet politiek-correct worden gevonden door de slaapwandelende volgers van deze beweging. Gelukkig heb ik het recht van vrijheid van meningsuiting. Die mening zal ik in deze column toelichten.

Black Lives Matter komt voort uit de ideologie van de Critical Race Theory die vanuit de Verenigde Staten naar Nederland is overgewaaid. Het is een neomarxistische ideologie die de rassenstrijd tot uitgangspunt heeft genomen. Had het marxisme het over klassenstrijd, deze neomarxisten voeren een rassenstrijd.

 

‘Witte ras’ als boosdoener

De denkwereld van deze neomarxistische racisten is simpel. Het ‘witte ras’ is de oorzaak van alle ellende in de wereld. Dat ras is verantwoordelijk voor de ellende van de slavernij, het kolonialisme, het kapitalisme, discriminatie, uitbuiting, het mislukken van de integratie, de achterstelling van allen die niet wit zijn, voor het milieuprobleem, voor de verandering van het klimaat en ga zo maar door.

Zelfs de bestuursvorm dat dit witte ras heeft bedacht, de democratie met de individuele vrijheden, het gelijke stemrecht en de verdeling van de macht tussen parlement, regering en rechterlijke macht, deugt niet. In dat systeem worden de zwarten structureel achtergesteld. Dus moet de hele boel gedeconstrueerd worden. Er moet iets anders voor in de plaats komen.

 

Geen boodschap aan feiten

Deze ideologie heeft geen boodschap aan feiten, objectieve wetenschap, logische analyses en verifieerbare standpunten. Zij heeft uitsluitend het eigen verhaal als uitgangspunt. Dat is het enige dat telt. Ben je het daar niet mee eens, dan deug je niet. Vroeger in communistisch Rusland en in China onder Mao was je dan een verrader, een misdadiger, een dief, een leugenaar, iemand die niet deugde en moest worden verbannen. Destijds werden miljoenen Russen en Chinezen geëlimineerd, dat wil zeggen vermoord. Niet zelden op brute wijze.

In Nederland lopen aanhangers van deze radicale rassenideologie rond. Nog erger is: we zien en horen ze de laatste tijd in steeds meer praatprogramma’s. Zij verspreiden hun verhalen en gevoelens als waren het feiten. Dat zijn het echter meestal niet.

Gloria Wekker

Zo beweert emeritus-hoogleraar Gloria Wekker dat elke witte bij de geboorte reeds belast is met een kolossaal archief in het hoofd, waarin onze slavernijgeschiedenis, ons koloniale verleden en onze fundamentele geneigdheid tot racisme zijn verankerd. Volgens haar bestaat witte onschuld niet. Bij onze geboorte zijn wij al schuldig aan de wandaden, die eeuwen geleden onze witte voorouders hebben gepleegd. Aldus Gloria Wekker in Witte onschuld (2018), waarin ‘cultureel archief’ het leidende concept is: de diep ingesleten attitude en emoties die racisme in stand houden en hun oorsprong kennen in het koloniale verleden. (Vergelijk daarover in kritische zin Elma Drayer, Witte Schuld, 2019, pag. 83 e.v.)

Wie denkt dat er ook maar enig analytisch en feitelijk bewijs voor deze causaliteit tussen ons gedrag en dat belastende archief door haar wordt geleverd, kan ik geruststellen. Geen flinter van dergelijk bewijs. Wat Wekker te berde brengt is een verzonnen ideologie.

 

Racisme diep verankerd

Haar volgelingen prediken deze onzin met overtuiging. Vrijdagavond 5 juni jl. zit mevrouw Jouwe in het OP1 programma. Die beweerde dat structurele problemen als racisme diep verankerd zouden zijn in de Nederlandse maatschappij. Er was herstructurering nodig met een pakket aan educatie. En dat zou allemaal moeten worden gebaseerd op data. Nu is het oppassen geblazen. Als neomarxisten het over data gaan hebben is controle vereist. Zij beweerde dat Nederland marktleider was in het slaventransport.

 

Slavenhandel

U begrijpt het al. Dat is héél erg en illustreert dat die herstructurering hard nodig is vanwege de structurele doorwerking van dit kwalijke verleden in ons gedrag. Wat zijn echter de feiten? Nederland was met een marktaandeel van 5% in de slavenhandel helemáál geen marktleider. Bovendien is die beweerde causaliteit onzin, want op geen enkele wetenschappelijke analyse gebaseerd.

Maar op grond van deze onzin riep ze wel in de uitzending dat er een pakket aan educatie nodig zou zijn. U leest het goed, de schoolboeken moeten volgens haar worden herschreven. Presentatrice Sophie Hilbrand (BNN/VARA) kraaide van plezier. Het kon niet wachten: de schoolboeken aanpassen!

 

Indoctrinatie

Zou ze niet doorhebben dat hetzelfde destijds in marxistisch Rusland en China is gebeurd? Daar werden de inwoners op jonge leeftijd al geïndoctrineerd met de zegeningen van het regime. Dat wordt nu dus ook voor Nederland gepropageerd. En de publieke omroep doet mee aan die neomarxistische propaganda. Niet beseffend dat als deze ideologie aan de macht komt, het uit is met de pret. Dan volgen alleen nog his masters voice-uitzendingen.

De aanhangers van deze racistische ideologie beweren ook dat Nederland rijk is geworden door de slavernij. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat het in hoogtijdagen ging over 4 à 5% bijdrage aan het BNP.  Prof. dr. Piet Emmer – dé Nederlandse slavernijdeskundige – schreef hierover met prof. dr. Henk den Heijer in De Groene Amsterdammer een lezenswaardig artikel met als kop: Op een klein kurkje kan een land niet drijven.”

 

Radicale rassentheorie

Black Lives Matter baseert zich dus op deze radicale rassentheorie. Alles wat goed is, is zwart, alles wat deugt mag niet blank zijn. Winston Churchill is volgens de beweging een Britse nazi, Gandhi was in feite een misdadiger tegen de menselijkheid. De leugens en het bedrog kennen geen grenzen.

Als deze onzin maar vaak genoeg via tv-programma’s wordt verspreid gaan mensen het nog geloven ook. Zo meende een plantsoenverzorger in Winterswijk dat afrikaantjes (een perkbloem) ook al institutioneel racisme zijn.

 

Systemisch

Mark Rutte – kennelijk bezig om de boel een beetje te sussen – zei op de televisie dat er in Nederland systemisch racisme zou zijn. Welke instituties en welk(e) systeem(en) dat dan betreft, zei hij er niet bij. De neomarxisten van de BLM stonden ongetwijfeld te juichen. Dat was nog maar een begin, riep een van hen.

Nog een stap verder en we komen uit waar zij willen dat we uitkomen: er is structureel racisme. Dat wil zeggen: het zit in onze op witte suprematie gebaseerde structuur.

 

Destructie

Wekenlang werden de Nederlanders geconfronteerd met deze eenzijdige en gevaarlijke ideologie. Gebrek aan kennis van de geschiedenis wreekt zich. Want marxisme is klassenstrijd, permanent vijanddenken, en burgeroorlog die de samenleving moet zuiveren van ‘de vijand’. Marxisme is uit op destructie van gedachten en van mensen die niet binnen de leer passen. Aldus columniste Nausicaa Marbe in de Telegraaf, die weet hoe het er onder Ceausescu aan toe ging.

De neomarxisten van de BLM hebben klassenstrijd vervangen door rassenstrijd. Zij voeren die strijd op dezelfde manier.

 

Akwasi

De discussie rond het programma Veronica Inside was een teken aan de wand. Johan Derksen maakte een cynische grap over Akwasi en de wereld was te klein. Als diezelfde Akwasi extreem opruiende en haatzaaiende teksten uitroept tijdens de demonstratie op de Dam, krijgt hij veel media-aandacht en begrip. Het is te gek voor woorden. Die man moet voor dat soort uitspraken zijn excuses aanbieden. Hij maakt misbruik van zijn recht op vrijheid van meningsuiting.

De brave Diederik Gommers roept in een OP1-programma serieus dat wij bepaalde dingen niet meer mogen zeggen als het over racisme en onze gekleurde Medelanders gaat. De angsthaas. Hij heeft meer verstand van de gezondheidszorg. Hij heeft niet door dat hij door de neomarxistische rassentheorie al binnen geharkt is als fellow traveller. Een categorie die door deze radicale ideologen wordt geminacht… Weet Gommers veel.

Wilfred Genee behoort tot dezelfde categorie die in slaap is gesust. De tijden veranderen, roept hij in hetzelfde programma  OP1. Maar hij geeft er geen blijk dat hij weet om welke verandering het gaat. Genee, het is de dreiging van die neomarxistische rassentheorie!

 

Hypocrisie

Lafheid en hypocrisie dicteren het racismedebat. De feiten doen er niet toe. Adjiedj Bakas, trendwatcher en een uit Suriname afkomstige Medelander, waarschuwt voor de waanzin van BLM. “Laat je die onzin niet aanpraten door die mensen van de identiteitspolitiek”, zegt hij. “Dat past niet in Nederland. In Suriname werd ik veel meer gediscrimineerd. In Nederland niet”. Jan Paternotte (D66) – die in dezelfde uitzending van WNL zat – stamelde wat over sollicitatiebrieven en werd door Bakas in de hoek gezet.

Onlangs kwamen uit Brazilië afkomstige Medelanders aan het woord in de Telegraaf. “In Brazilië werden we gediscrimineerd, hier in Nederland niet.”

 

Propagandamachine

De politiek-correcte media werken als propagandamachine mee aan het verspreiden van deze gevaarlijke neomarxistische ideologie. Wanneer ontwaken de Nederlanders uit deze boze droom? Vergeet niet dat de oprichters van BLM jaren geleden al in de media verklaarden dat zij getrainde marxisten zijn! Ontwaakt Nederlanders!

Deze perfide rassenideologie kweekt haat en tweespalt in ons dierbare land. Dat moet stoppen.

Over de auteur

Bauke Geersing
Bauke Geersing
Jurist. Auteur van ‘Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947) – Mythe en Werkelijkheid’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Vee
Vee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik dan toch al per definitie een rassist was, ben en altijd zal zijn dan ga ik me er ook maar naar gedragen. Ik wil die blm-ers en antifa-ers per slot van rekening niet teleurstellen.

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vee

Dat zal u inmiddels geen moeite meer kosten. Mij in ieder geval niet meer na de vloed aan racismedebatten van de afgelopen weken. En zeker na het lezen van dit artikel.

Daniel Carver
Daniel Carver
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zowel BLM als Antifa zijn links-extreme terroristische organisaties waarvan al vast is komen te staan dat ze banden hebben met overblijfselen van de FARC in Colombia.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is een verloren land, met dank aan Lubbers , Kok , Balkenende en nu Rutte.
Bedankt.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik vrees dat het probleem wel wat groter is dan alleen Nederland.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Is dat niet juist één van de grootste problemen in Nederland.
De Nederlandse overheid heeft een te grote broek aan.
De reguliere zorg is dit jaar buitenspel gezet, ten koste van de bemoeizucht naar buiten toe.
Een klein voorbeeld waar, zijn dit voorjaar de griepdoden gebleven.
De leugens gieren over het Binnenhof richting Malieveld.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik bedoel te zeggen dat niet alleen Nederland een verloren land is.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar de domheid heerst daar is het gevaarlijk. De “IQ bewering” van Yernas Ramautarsing was achteraf zo gek nog niet. Als ik
de eisenlijst van de BLM clubje bekijk dan sta ik echt versteld van de mate van domheid. Zelfs de naam van Jules Verne wordt beklad en zijn naam van de krater op de niet zichtbare kant van de maan moet verdwijnen. Je valt van de ene verbazing in de andere en raakt vol ongeloof. Deze lieden blijven nog liever met een been in de slavernij leven in plaats om zich te ontwikkelen. Steen en been klagen kan meer opbrengen dan meedoen in de samenleving zal het idee zijn. Geen werkgever wil een lastpost binnen het bedrijf
maar dat wordt gelijk als racisme en discriminatie vertaald.
Het is makkelijker om een ander de schuld van alles te geven dan zichzelf op te werken door in een samenleving te draaien.
De bewegingen uit de VS zoals nu de BLM zijn heel gevaarlijk. Was het niet het communisme die juist in de VS voor het eerst
in Chicago in praktijk werd gebracht door de oprichting van de eerste sterkste communistische partij? De opmaat voor Lenin om een lange en bloedige geschiedenis te gaan schrijven. Gevaar die nu ook dreigt voor de vrije wereld waar de politieke leiders verzuipen in eigen bedenkelijke schuldgevoel en buigen voor deze communistische clubs door orders van de VN braaf te volgen.
Voor degene die nog slaapt, de revolutie is al gaande. De linkse propaganda draait op volle toeren en de hersenspoeling van de bevolking is voor een groot deel al geslaagd. De NPO, en niet alleen die voeren een Taliban agenda. Europa is aangetast door een grote, zich steeds verder uitzaaiende kwaadaardige tumor waar door niemand een medicijn toegediend wordt. Misschien dan humor toepassen. Lach geneest slimme mensen en beledigd de domme.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik denk dat er nog een enkele geweldloze strategie overblijft en dat is de kracht van argumenten. We hebben hier op Opinez inmiddels een aantal auteurs die goede stukken hebben geschreven. Daar staan zeer bruikbare argumenten die iedereen ook in de praktijk kan waarnemen.
Een zeer lastige hindernis is de tegenwoordige opvatting dat er geen feiten zijn, maar alleen meningen. Daar maakt blm flink gebruik van. Daarom is goed waarnemen en de argumenten van tegenstander doorzien een vereiste. Het zal lastig worden, maar het maakt een kans. Zeker als we ons richten op de mensen die een middenpositie innemen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

P.Visser@ Een zeer hoopvolle reactie van u die ik graag omarm. Tegelijk denk ik dat een dialoog met BLM lieden dezelfde is als een dialoog met de man met de knuppel. Minder hoopvol is dat Rutte die dingen anders is gaan zien daar een goed gesprek mee kan hebben. Of dat op drie partijen na het parlement vindt dat Nederland racistisch is. Op wie moeten wij dan de hoop vestigen? Als het aan D66 ligt verdwijnt OpinieZ net als alle andere, in de communistische termen gezegd, reactionaire stem van de vijand van het volk. Ook OpinieZ spreekt tegen dovemans oren. Ook Wilders en Baudet praten tegen een blinde muur. Ik zie op moment niet een schrijntje hoop in de politieke arena en van de zwijgende meerderheid hoef je ook niets te verwachten. En helaas geloof ik niet in wonderen.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik deel uw twijfels. Inderdaad is het volstrekt zinloos om te communiceren met blm en aanverwante groepen. Dat geldt ook voor de msm en de kartelpartijen. Maar ik merk ook de avrrsdie de opstelling van dit blok oproept. Vooral het aangeboren racisme argument zet kwaad bloed. Zelfs in reacties op nrc-artikelen is dat te lezen. Daar zou veel meer op moeten worden ingegaan en dan kunnen verdere argumenten daarop aansluiten.
Er zou ook meer mogen worden verwacht van met name FvD als het gaat om de tegenargumenten. Daar moeten toch mensen rondlopen die forse tegenstukken kunnen produceren en acties kunnen opzetten, desnoods via hun eigen internet site.
Ik denk dat een verbod op sites als OpinieZ nog niet aan de orde is. Dat redden ze ook niet voor een rechtbank. De kwaliteit van de stukken op deze en aanverwante sites zijn te sterk onderbouwd.
Maar ik sluit het voor de toekomst zeker niet uit. De EU heeft al laten merken zich met de racisme discussie te willen gaan bemoeien En dan wordt het echt onvoorspelbaar.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Aversie dus….

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

P.Visser@ dank voor uw waardevolle reactie in deze bedenkelijke tijdperk waarin wij leven. Collectieve domheid regeert gesteund door de regerende macht. Ik bedacht dat alleen de humor de domheid kan bestrijden daar humor uit domheid ontstaat.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Het enige argument dat dit soort jokers begrijpen is wat het echtpaar in de Verenigde Staten gebruikten die hun landgoed verdedigen, een mitrailleur en een pistool.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik ben bang dat het lachen ons zal vergaan…

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Wie in het socialisme al geleefd heeft zit vol galghumor. Geloof me, het houdt je op de been. Nooit gedacht dat ik het hier nog nodig zou hebben. De wraak van de nieuwe kameraden?

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom jaren werken en opbouwen (zoals onze blanke voorouders gedaan hebben) als je met hard schreeuwen, agressie, appelleren aan het christelijk schuldgevoel en misbruik maken van onze niet-realistische wetten, snel kunt krijgen wat je wilt denken BLM & Co

hendrikush
hendrikush
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

De weekdieren bij overheid en media bieden geen weerstand aan pertinente waanzin en versterken daarmee het racistische kabaal.

piet12345
piet12345
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De BLM waanzin is gehypt zodat deze als afleiding kan fungeren voor de andere waanzin; corona maatregelen die in geen verhouding staan tot de ernst van het virus.

Hendrikus
Hendrikus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer gevaarlijke ontwikkeling. Na de 2e WW en met name sinds de jaren 60 werd het duidelijk voor links dat ze het spel eigenlijk verloren hebben. Iedereen in het westen voelde eigenlijk steeds meer welvaart. De enige optie was de lange gang door de instituten. De socialisten hebben nu (bv) de universiteiten, zijn extreem geworden, hebben geen zin meer in overleg en de Gulag van Dostojeski is ze onbekend. Het gevolg is dat de gematigde progresieven overgestapt zijn naar het midden en zelfs naar rechts. Overigens is BLM inderdaad een neo marxistische organisatie met sterke banden met de Democraten, de echte “black” moet niets van ze hebben. Enfin, de onwetendheid van de spandoekdragers is werkelijk onthutsend.

Daniel Carver
Daniel Carver
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hendrikus

BLM wordt stiekem gefinancierd door George Soros. Hij is uit op het afzetten van Donald Trump en het Republikeinse partijkader. BLM, Antifa, Soros, de democraten/Joe Biden… ze zijn er allemaal op uit om het Amerikaanse volk te vergiftigen met hun leugens. Niet alleen via de MSM, maar ook op deze manier.

Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een uitstekend artikel dat de Marxistische ideologie achter BLM op begrijpelijke en herkenbare wijze blootlegt. Het laat zien hoe diep geworteld dit absurde identiteitspolitieke gedachtegoed in onze reguliere media en de kartelpolitici is geworteld. Hopelijk brengt een ander stemgedrag van het Nederlandse volk politici aan de macht met wel gezond verstand. Dank voor het artikel.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hier blijven dit soort terroristische groepen bestaan omdat ons bananenkabinet niets doet. De meesten zijn al wakker en zien de schadelijke gevolgen. Alleen wat doe je eraan, als je als geweldloze bevolking niet eens mag demonstreren.
Het enige dat we kunnen doen, is ons geen minderwaardigheidsgevoel laten aanpraten door die terroristen.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Slachtofferschap die teveel podium krijgt en radicale vormen krijgt. Wat doet links? Die halen er profijt uit. Denk alleen niet dat hier veel mensen in meegaan. Waait hopelijk snel over.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Martine
Gerard
Gerard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit voortreffelijke artikel heeft geen commentaar nodig. Hooguit kun je treuren om de stupiditeit van de kritiekloze volgelingen, of zij nu premier zijn, voetballer, journalist, artiest of gewoon maar meehuiler, van deze tot op het bot intolerante gedachtenpolitie.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de denkwereld dat alles aan een ander ras lig, omdat zij zich superieur wanen ligt de wortel van het probleem. Blanke mensen wanen zich niet superieur omdat ze zo niet zijn opgevoed. Overigens zijn de voorouders van die blanke mensen net als de zwarte medemens uitgebuit en geknecht om het vermogen van de bekende families te laten groeien en bloeien. Als er gediscrimineerd wordt dan is dat onterecht indien het alleen om kleurtjes, geloof, sexe of andere uiterlijke kenmerken gaat.
Toch is het mijn wens om bij een noodzakelijke operatie een deskundige en ervaren arts als mijn dokter te hebben. Sommige selecties zijn noodzakelijk en hebben niets met discriminatie te maken

C.m
C.m
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn voorouders waren ook Slaven van het groot kapitaal hier in Nederland !
Moeten we de grachtengordel in Amsterdam ook afbreken dat in de Gouden Eeuw gebouwd is ?
Wat heeft de Hollanders met de slavernij te maken terwijl de meeste Hollanders in armoede levende!
Als je broer in de gevangenis zit kan je de ook niet hele familie verantwoordelijk voor stellen !

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En de uitbuiting van de Oranjes in het verleden en heden van het Nederlandse volk. Wordt het niet tijd om hun vermogen in de staatskas te laten vloeien?

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Karl Marx, zijn geboortenaam is Hirschel Mordechai, afstammeling van een Joods rabbijnengeslacht. Kwam uit een welgesteld gezin, niet echt rijk maar zeker niet arm.

Zelf leefde hij met zijn gezin in betrekkelijke armoede en moest vaak financieel “ondersteunt” worden door zijn kompaan Friedrich Engels. Hij moest het ook hebben van de voorschotten op de erfenis van zijn Nederlandse moeder, die wel uit een welgestelde, rijke familie kwam.

Ik bedoel maar… Karl Marx kon zich zelf dus niet redden zonder hand-outs maar hij wist WEL hoe, volgens hem, de wereld voor iedereen anders moest uitzien.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Vooral de referenties naar andere ook goed onderbouwde artikelen en tv uitzendingen. (waar dhr Barkas dus zijn zegje deed) Ik heb hem wel eens gehoord op de radio. Kan wel prima beeld schetsen, deze man.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens Gloria Wekker bestaat de witte onschuld niet.

Ik denk dat dat onzinnig is .
Wat m.i. wel kan spelen is dat alle mensen als het ware genetisch ingeprogrammeerd hebben , dat ze graag in groepen leven. Dit komt uit de steentijd, toen de mensen elkaar broodnodig hadden om te overleven met het jagen op wilde dieren en met stammenstrijd tegen concurrenten.
Het individu identificeert zich dus met andere mensen , die tot ‘zijn’ of ‘haar’ groep horen of zouden kunnen horen. Vandaar dat emigranten vaak samenklitten met landgenoten. (ook Nederlanders in Canada/Australië).
Nieuwkomers worden met argwaan bekeken en moeten eerst bewijzen tot de groep te horen. Dat is de mores aannemen / in te burgeren heet dat nu.
Het is in feite evolutionair verklaarbaar gedrag.

Prima artikel trouwens.

Atte Houtsma
Atte Houtsma
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit zijn geen Marxisten maar neo/cultuur maristen. Voor mij geld de klassenstrijd, de rassenstrijd verdeeld de arbeidersklasse juist. Een goed boek die dit uitlegt is die van Ewald Engelen; Het is klasse suffie, niet identiteit.

Pavagy
Pavagy
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer interessant artikel!

Frans Tolsma
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In dit blog komen mensen aan het woord die de mening van de tegenstanders te veel waarde toekennen. Welke meningen vertegenwoordigen deze mensen? Die van 10, 100 of 100.000 man? En zijn het goede meningen? Ga eens secuur na hoeveel mensen ze vertegenwoordigen. Ik houd het op 100.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Tolsma

@ Frans Tolsma.
De mensen die op dit blog hun mening verkondigen , vertegenwoordigen héél veel mensen.
Ik houd het op méér dan 100.000.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Tolsma

Frans Tolsma@ Goede meningen worden vandaag de dag strikt bepaald door politiek correcte lieden. Dat is juist het probleem die van democratie een dictatuur maakt.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Tolsma

Dit soort denigrerende opmerkingen zeggen meer over u dan over degenen die op deze site publiceren. Aan u om met overtuigende tegenargumenten te komen. En anders zijn de Volkskrant en NRC voor u de podia om uw constructieve bijdragen aan te leveren

Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Tolsma

Gezond verstand telt voor mij zwaarder dan de aantallen mensen die een bepaalde mening vertegenwoordigen. De meerderheid zit er niet zelden naast.

Petra
Petra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

Toch is ‘het collectief’ over het algemeen niet dom. Als ze zaken niet kunnen beredeneren dan voelen ze wel aan hun water hoe het echt zit. Helaas laat het collectief zich door hun gebrek aan bespraaktheid gauw in de hoek l*llen.

Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Petra

Aan Petra.
Mee eens. Klopt ook wat u zegt. Maar de kamermeerderheid zit er vaak naast en de minderheid (PVV en FVD) heeft het bij het juiste eind over EU, Euro, immigratie, klimaat, natiestaat, behoud eigen cultuur. PVV en FVD vertegenwoordigen een collectief van gezond verstand.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Tolsma

Volgens mij wordt Frans verkeerd begrepen hij heeft het over de meningen van de tegenstanders en het aantal mensen die ZIJ vertegenwoordigen.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Jan
Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Volgens mij ook. Hij zegt dat er mogelijk 100 van die neomarxisten zijn. Ik vrees voor hem dat het er wel wat meer zijn en ze zitten op belangrijke posities in de maatschappij.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Jan@ Die mogelijkheid heb ik overwogen maar gezien het feit dat hij de verduidelijking blijft verschuldigd pleit tegen hem.

43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x