Laten we niet dom doen

Laten we slimmer zijn dan de linkse activisten, zonder geweld

Goed, heel Nederland heeft het gezien: GroenLinks is met het ‘vrijspreken’ van burgemeester Halsema alwéér ongeschonden weggekomen met de zoveelste overtreding van wetten, waar u en ik zich gewoon aan moeten houden, op straffe van fikse boetes en erger. Het is onderhand niet meer voorstelbaar, ware het niet dat het recht onder onze neuzen gebeurt. En wat doen wij?

Niks.

We mopperen op Twitter, we mopperen op straat, we mopperen bij de buren, in de supermarkt, onder artikelen zoals deze, tegen elkaar en tegen onszelf. Maar mopperen, beste mensen, gaat niets veranderen. Het is een doodlopende straat van zinloze zelfbevrediging die net zo lang werkt als de woorden duren: zijn die uitgestorven in hun klank en betekenis, dan dringt de harde werkelijkheid zich weer aan ons op. En die is verdomd hard: wij worden stukje bij beetje buitengesloten van de samenleving. En we doen dus niks.

Slim

Kijk, de activisten die nu de halve wereld op z’n kop zetten hebben eigenlijk groot gelijk: ze zijn het zat en ze doen er wat aan. Of het redelijk is of niet, of ze gelijk hebben of niet, dat doet er allemaal niet toe. Wat er toe doet is dat deze mensen zich verenigen, hun rechten precies kennen en er naar handelen. Dan spreek ik over de ‘normale’ demonstranten – de mensen die in elk geval aan de goede kant van de wetgeving blijven.

En ze doen dat heel erg slim, want ze kennen de grenzen van het toelaatbare op hun duimpje. Zo zullen ze er bij demo’s voor zorgen dat zij niet de eerste klap uitdelen. Met sadistisch genoegen zal men aan die kant tot het uiterste tergen, tot de andere kant het geduld verliest en toeslaat – en dan hebben ze je.

 

Het randje bewandelen

Ook zijn ze bijvoorbeeld snugger genoeg om bij demo’s briefjes uit te delen met daarop instructies wat te doen bij arrestatie, inclusief telefoonnummers van advocaten die gebeld kunnen worden, en die dan voor de arrestanten aan de gang gaan, als onderdeel van de organisatie. Links heeft deze zaak al decennia bestudeerd en weet precies hoe men het randje moet bewandelen, zonder dat daar enige consequenties aan verbonden zijn en men er juridisch iets tegenin kan brengen. En nogmaals: ze hebben daar helemaal gelijk in. Als je de wereld wilt veranderen zal je daarvoor moeite moeten doen en je hersens moeten gebruiken.

 

En wat doet rechts?

Eigenlijk doet men aan die kant weinig meer dan boos zijn. En zelfs die boosheid weet men niet te kanaliseren in een verzet dat genoeg geluid maakt om gehoord te worden. Terwijl het toch onderhand de hoogste tijd is: mensen, onze wereld wordt afgebroken onder het smoesje van ‘democratie en inspraak’. Terwijl ons niets gevraagd wordt, we mogen niet meebeslissen, er wordt niet eens gezocht naar een compromis. De boodschap is helder: “U bent fout, u bent een monster, en aangezien we u niet kunnen laten verdwijnen, zullen we u marginaliseren – zo ver als we kunnen.”

 

Toekijken

We hebben toegekeken en blijven toekijken: hoe Zwarte Piet werd vermoord, hoe de geschiedenis geweld wordt aangedaan, hoe onze christelijke feestdagen worden omgedoopt, hoe onze cultuur doorlopend wordt aangevallen, hoe men spuugt op alles dat rechts en het midden belangrijk, mooi, inspirerend of sociaal vinden. Alle waarden van iedereen die anders is dan zij schijnen kapot te moeten.

En we doen, dag na dag, helemaal niets, zien het aan, mopperen wat, en hopen dat het over gaat.

Het wordt eerst erger

Maar dit gaat niet over. Dit zal eerst nog veel erger worden voordat het beter wordt. En hoe weet ik dat? Simpel: uit onze geschiedenis.

Geschiedenis wordt vaak gezien als een feitelijk vak, maar dat is het beslist niet. Het is als een rechtszaak, waarin we aan de hand van bewijs moeten reconstrueren wat er is gebeurd, en dat wil nogal eens fout gaan. Maar een aantal zaken staat centraal in onze geschiedenis, en de belangrijkste daarvan zijn wij, de mensen, zelf. Mensen hebben een bepaalde psychologische opmaak, en die opmaak bepaalt de geschiedenis.

Ons gedrag, eenvoudig gesteld, is waar de geschiedenisboekjes het over hebben. Ons gedrag, en de gevolgen van ons gedrag. En dan zeker het gedrag van groepen. Individuen in de geschiedenis onderscheiden zich juist vaak door het volledig anders te doen dan de groep, en er succes mee te hebben – waarna de groep dan weer achter dat idee aanholt.

 

Vijanddenken

Gevaarlijk wordt het als een groep radicaliseert, en zeker als dat gebeurt op initiatief van bepaalde machthebbers. Het vijanddenken is daarbij altijd en steevast een centraal onderdeel: iedereen wil zich aan de kant van de ‘good guys’ scharen, dus dan zijn ze aan de andere kant vanzelf de ‘bad guys’, nietwaar? Zorg ervoor dat die behoefte om aan de ‘goede’ kant te staan wordt gevoed, bevestigd, gelijk krijgt (zonder het noodzakelijk te hebben), bijval krijgt van machtigen en intellectuelen en voilà: een levensgevaarlijke radicale beweging is geboren. Paus Urbanus II paste het toe in zijn oproep tot de Eerste Kruistocht en het bloedbad van 1099 in Jeruzalem, waarbij moslims, joden en christenen bruut zijn afgeslacht. Dat kende zijn weerga niet – om maar eens iets anders dan een Godwin als voorbeeld te gebruiken.

 

Strijd met gelijke wapenen

Wij hebben nu zo’n groep in ons midden. En of we willen of niet: zij dwingen ons tot verzet. De vraag is of we daartoe bereid zijn, en of we, als we dat doen, bereid zijn onze hersens te gebruiken. Want willen we de ramp die we vrezen voorkomen, dan is geweld wel het allerlaatste middel dat aangegrepen moet worden.

En ik snap het: handen gaan jeuken bij al die beelden op de televisie en internet. Maar zoals die andere, veel grappigere Urbanus ooit zei: “Ge moet den vijand met zijnen eigen wapenen bestrijden.” Links is slim, gebruikt de hersens, doet niets zonder het goed voor te bereiden, en dat dan nog met het wetboek in de hand. Zelfs Antifa begrijpt, als ze een wet overtreden, donders goed dát ze dat doen, maar ook waarom ze het doen en wat de gevolgen kunnen zijn. Alles wat die kant doet, heeft een weloverwogen planning en afweging gehad.

 

Geen geweld

Dus laat, in vredesnaam, de jeukende handen voor wat ze zijn, of krab er je brein eens flink mee. Want dat gaan we nodig hebben de komende tijd: onze hersens. Onze creativiteit. Onze bereidheid langer mee te gaan omdat we niet voor een omvergetrokken standbeeld gaan, maar voor een toekomst die gebalanceerd is en vruchtbaar. Dus ons plan zal stevig moeten zijn. In verzet komen tegen deze waanzin: ik juich het toe, met een microfoon en een megafoon tegelijkertijd – maar wees niet dom, geef Antifa zeker z’n zin niet door geweld te gebruiken.

Want dat is waarom men dit doet: men wil een agressieve respons. Men zoekt een gewelddadige confrontatie. We zouden toch wel gek zijn als we hen die gunnen, toch?

Niet doen.

Maar kom, hoe dan ook, in verzet tegen deze waanzin. Voordat alles kapot is.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
48 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn met velen en kunnen iets geweldloos doen: STEMMEN! Stemmen op de partijen die niet meeheulen met de gevaarlijke wolven in het bos. Op partijen waarvan de vertegenwoordigers en leden niet zonder bewaking de straat op kunnen. Het paard van Troje is binnen, maar we kunnen voorkomen dat het nog erger wordt. Democratisch. Ik hoop dat al die mensen die nu het ergste vrezen, wakker worden en ervoor gaan zorgen dat de partijen die dit alles toelaten niet meer aan de bak komen. Dat de instroom van nog meer ontevredenen en oproerkraaiers stopt. En dat diegenen die hier zo klagen en een tweede paspoort hebben, het Nederlanderschap wordt ontnomen. Net als veroordeelde criminelen. Dat illegalen worden uitgezet. Er is een hoop aan te doen. Als we dat willen. Laat uw stem dus niet verloren gaan.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

a, goed advies. Ik ga beslist stemmen op iemand waarvan ik nu nog denk dat ze nog steeds het goede voor hebben met NL.
Overigens moeten jullie eens op you tube zoeken naar een bijdrage van Sam van Rooy, kamerlid voor Vlaams B. . Wat hij zegt over de problemen die de nieuwe a g r e s s i e veroorzaakt. Keurige bijdrage die ALLES zegt. Hij zegt ook dat het een schoffering is van de nieuwkomers die het op eigen kracht hebben gered in onze samenleving. En de linksen zullen klaar staan om hem als e x t r e e m rechts te betitelen, maar dat is ie echt niet. Gewoon realistisch. Links zijn wat mij betreft net zo slecht als de f a c i s t i s c h e stroming uit de dertiger jaren.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

mijn bijdrage wacht op goedkeuring, hoewel ik nu de woorden waarop de censuur zou kunnen triggeren in spaties had geschreven, maar dat helpt niet. Ben benieuwd of mijn bedrage geplaatst wordt. Denk het niet.

Kees
Kees
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Linkse partijen zijn radicale terroristen
Ze zijn nog gevaarlijker dan het nep liberaal onder leiding van rutre

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

ja ik zie Groen Links eerlijk gezegd ook als radicalen. En ik beschouw ze als mega gevaarlijk.
Heb in familie ook zo’n eng type. Leeft mega luxe zonder dat ze zelf ooit maar heeft hoeven werken. Veel matswerk bij geweest . Ik vind het prima dat ze zoveel geluk had, maar als je dan zo’n ultra linkse mening hebt en vindt dat de hele wereld recht heeft om in NL te wonen, ben je nog hypocrieter dan hypocriet. Alsmulticulturele kennissen zoekt ze luxe buitenlandse mensen uit, en ze kan zich vast geen voorstelling maken hoe het is om in een grote stad in zo’n verpauperde wijk te moeten wonen. Echt een sprekend voorbeeld van iemand met oogkleppen.

Kees
Kees
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat heeft u goed gezien deze zittende linkse partijen gaan als ze niet gestopt worden bij de verkiezing ons mooi land verder om zeep helpen .
Die jesse klaver is ook zo een hypocriet .
Het schijnt een echte viespeuk te zijn waar hij gewoond heeft.
En vlieg schaamte heeft deze hyocriet niet.
Hij wil als diktator zijn wil op het volk leggen.
Als het aan hem ligt zitten we straks met ze allen in de moskee.

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines een heel belangrijk ding, tot aan het tijdperk van het internet, moesten de mensen de straat op, de barricade’s op, om gehoord te worden.
Nu in deze tijd, spuit men zijn gal via diverse internet media, die bij een andere mening direct een ban uitspreken.

Eind 2018 begin 2019 hebben de meelopers met de Gele Hesjes dat kunnen ondervinden, op ieder moment belachelijk worden gemaakt is niet prettig.
De media zat niet op een ander geluid te wachten en Rutte wachtte tot Mei 2019 en maakte toen de Gele Hesjes af.

Zeker als de andere partij de slachtoffer rol stevig heeft omarmt.

Zolang Rutte blijft liegen en demoniseren en het CordonSanitair laat bestaan komt er NOOIT geen vredelievende ommekeer.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Tja, dat is zeker waar.
Die BLM worden serieuzer genomen dan de Gele Hesjes.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja Ines,
Je hebt helemaal gelijk. Opstand. Maar hoe dan? Stukjes schrijven? De VVD staat hoog in de peilingen i.v.m. Covid19. En er is heel veel af te dingen op elk beleidsterrein. Ook deze waanzinnige Antifa beweging. Ik zie geen vredelievend middel om in opstand te komen. .Jij?

Anne
Anne
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Zelfde hier – was er maar iets wat ik kon doen. Ik voel alleen tussen de hersengespoelde mensen

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anne

ja, dat heb ik ook. Enige wat je kan doen is ALLEMAAL naar de stembus en stemmen op Forum of PVV. NIET thuis blijven. Als mensen in NL het zat zijn is soms een laf mechanisme dat ze weigeren om te stemmen. Dat is het domste wat je kan doen. JUIST het enige democratische middel dat je hebt MOET je inzetten ook al ben je bang dat het niet genoeg zal zijn. Als je niet gaat stemmen is het zeker niet genoeg en wint een club die het heel slecht voorheeft met NL en de NL cultuur.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anne

Dat heb ik ook. We MOETEN allemaal gaan stemmen. Thuis blijven is GEEN optie.
IK zet er nou niet meer bij waar je volgens mij op moet stemmen, want de censuur is bezig.

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Kijk Ben.
De huidige Linkse politiek naait je waar bij staat. (Uitdrukking uit mijn jeugd).

De omvolking van Nederland wordt versneld uitgevoerd, in 2030 is de complete omvolking een feit.

De oudere Nederlanders sneuvelen in de tehuizen en door de achtergebleven reguliere zorg en de bootjes op de Middellandse zee worden met open Linkse armen ontvangen.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Mee eens H.J.. Aanvankelijk hoopte ik nog op weinig impact van deze oproerkraaiers. Maar dat valt tegen. Ik voel me niet op mijn gemak. Dit loopt compleet uit de hand. En ik vermoed dat het globaliserings ideaal hieraan ten grondslag ligt. Vanaf het begin volgde ik kritisch de EU en de gevolgen van het “Roofkapitaal”. Jouw toekomstbeeld lijkt me heel realistisch. Jammer genoeg.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

ik voel mij ook onveilig. Ben heel blij dat ik geen kinderen heb, want dit land is op weg naar beneden.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dat is wel zo’n beetje de ontwikkeling. Alleen vraag ik me af of die open linkse armen daarna nog wel zullen functioneren, want dan hebben ze niks meer te vertellen. Of ze moeten onderdanig willen zijn aan nieuwe regimes. Dat kan wellicht ook nog. Zouden die linksen nooit verder denken dat er dan een tijd komt dat NL geen fijn en veilig land meer zal zijn?

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

STEM IN 2021!!!!

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Realist1966.

Al de kiezers die in deze nieuwe eeuw, op die partijen hebben gestemd, die Rutte in staat hebben gesteld, de kaalslag in de zorg uit te voeren, zouden het stuk van Ingrid Smits op de site van Rijnmond, eens moeten lezen.
Hierin staat precies de invloed van het Linkse Rutte belijd omschreven.
Zo schoont men de oudjes in de verzorgingstehuizen op.

Zet deze tehuizen onder op de lijst voor het verstrekken van PBM voor het personeel en laat het virus binnenkamers zijn gang gaan.
Of is dat te Zwart / Wit.?

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Bedankt. Ga ik lezen.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou, ik weet niet wat ik met dit artikel aan moet. Iedereen weet inmiddels dat er iets moet veranderen maar niemand zegt HOE.
Demonstreren? Tot 30 man, petities tekenen? Wordt niet naar geluisterd. Via media? Alleen enkele bronnen.
Gelukkig gaan wetenschappers zich nu roeren en komen 21 juni in den haag in opstand. Hopelijk wordt daar naar geluisterd. Duimen mensen.

Ina67
Ina67
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mee eens. We zullen iets moeten doen, alleen is dat moeilijk omdat de meeste normale mensen werken. En deze demonstranten waarschijnlijk niet, hun beroep is demonstreren tegen alles waar wij voor werken. Of gewerkt voor hebben.
Maar dat neemt niet weg dat de wereldwijde minderheid van blanken iets zal moeten ondernemen, helaas.

henk
henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ina67

probleem dat wij de straat niet meer op gaan is omdat wij in ons onderbewustzijn weten dat het geen zin heeft. Wij weten dat die duivelse krachten niet uit te roeien zijn. sterker nog als je er een zou doodslaan komen er 3 voor terug.De duivel heeft ze welbespraaktheid gegeven en een knap zorgeloos uiterlijk waardoor ze altijd goed overkomen en als het erop aan komt vallen de meeste van ons voor hun charmes. Zo is het altijd geweest en zo zal het ook wel blijven. Een totale catastrofe moet er komen en op dat moment moet je weten waar je staat.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat nog steeds heel veel mensen moeite hebben met de gedachte dat politiek en elite en alle zogenaamde ‘weldenkende mensen’ bezig zijn met een soort bolsjevistische aanval op hun cultuur. Men snapt het niet. Men kan het niet bevatten. Men begrijpt het niet. ‘Men zal toch niet zo gek zijn?’ ‘Zo gek zal men toch niet wezen?’ En op die manier blijft men stemmen op politieke partijen die de grenzen open zetten voor Afrika en de islamitische wereld, die de samenleving willen dwingen duizenden miljarden euro’s uit te geven aan volstrekt zinloze ‘klimaatmaatregelen’, die de geschiedenis van de Westerse cultuur willen herschrijven in ‘politiek correcte’ zin, die via de EU toe willen naar een totalitair NWO, en die er op uit lijken om ‘het witte ras’ te reduceren tot te verdelgen ongedierte. Men snapt dat niet. Men begrijpt het niet. Ondertussen is het via de samizdat van internet dat mensen elkaar proberen uit te leggen wat er aan de hand is. Het is heel complex allemaal. En nog niemand heeft de ‘golden bullit’ al gevonden. Hoewel ik persoonlijk de analyses van Thierry Baudet heel goed vind.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Neef Jansen
P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines legt in dit artikel het dilemma op tafel waar een groot aantal Nederlanders mee worstelen op dit moment. Wat is er nog mogelijk om de linkse stormloop te keren als je tegengeweld wilt uitsluiten.
Dan is het antwoord: heel weinig. Stemmen de komende verkiezingen zie ik regelmatig terugkomen. Maar ook al zouden PVV, Forum en SGP fors winnen dan is een cordon sanitair van de kartelpartijen heel waarschijnlijk. En laten we ook niet vergeten dat de elite van dit land, te vinden in ministeries en andere bestuursorganen, meer nationaal ingestelde Nederlanders diep haat. Ook die houden veranderingen tegen.
Daar waar links zich goed heeft georganiseerd is dat bij rechts nauwelijks het geval. Er zijn geen actiegroepen die zich hard maken om zaken te beschermen. En de kans dat de media je voor facist gaan uitmaken is reeel. Met de kans op uitsluiting door je omgeving.
Lid worden van een politieke partij kan een optie zijn en daarin ook actief worden. Ik denk dat op dit moment alleen de PVV en Forum daarvoor in aanmerking komen.
Andere mogelijkheid: je aansluiten bij De Nieuwe Zuil van Sid Lukkassen. Maar het zal langer duren voordat die is opgebouwd en de tijd dringt.
Meest waarschijnlijk is dat links en zijn trawanten het zullen winnen en ons land in een dystopie veranderd. Wat dan rest: aandacht voor kinderen en nageslacht. Want ook links weet hoe zwak we staan en zal de aanval hierna zeker op het onderwijs gaan richten.
Want als ze er op tijd bij zijn kunnen ze kinderen nog van hun aangeboren racisme bevrijden…..

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Als aanvulling: zie het artikel op nu.nl .Pabo gaat toelatingstoets onderzoeken op westerse vooringenomenheid. Ze zijn al begonnen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je hebt zeker een punt. Er zal een grote schoonmaak in de media moeten komen. Die zijn veel te links en partijdig. Zonder een stem daar is er weinig hoop. Ongehoord Nederland is nog niet op de buis.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines ziet goed waar de schoen wringt, maar ze kan het in haar eentje ook niet oplossen.
Het grote probleem in Nederland is dat men zich niet meer verenigt. Al kabinetten lang wordt het individualisme gepredikt, maar dat is de kanker van de samenleving. Het woord zegt het al en betekent dus ook: samen-leving. Niks individueel doen. We zijn geen kluizenaars, maar doen de dingen samen. De anderhalve meter versterkt het effect van individualisme nog meer. En natuurlijk houdt links zich daar niet aan en natuurlijk mag je dus in een vliegtuig met onbeperkt maximum aantal stappen. Een betere klimaatregeling dan de buitenlucht in een vliegtuig? Daarom mag dat? En ouderen al maanden opsluiten in een kamer ter bescherming? Voor wiens gezondheid?
Ik ben over de zeventig en gezond. Dus bezoek ik iedereen die ook gezond is ongeacht de leeftijd. Zingen met gesputter? Dan kun je niet zingen en moet je het beperken tot de badkamer. Het is zeer gezond en reinigt je longen. Volgens Van Dissen plakt het virus niet op pakketjes, maar wel op het aanrecht en bureau bladen. Het blijft in z’n eigen baard plakken, zal ie bedoelen en waarschijnlijk in zijn eigen hersencelletjes, voor zover aanwezig.
Natuurlijk is dit een zeer besmettelijk virus en daarom moet je natuurlijk wel je verstand gebruiken en voldoende en extra hygiëne toepassen. Maar het is vooral ons mondiaal gedrag, dat allerlei ziekten verspreid. Eurobriefjes, exotische troep, die binnengehaald wordt. Goudgeld wordt ermee verdiend en de gewone bevolking wordt gedwongen om zich af te zonderen.
Geld, macht en ontembare sex, dat zijn de krachten die ons overspoelen, waar deze samenleving aan kapot gaat.

Piet
Piet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rechts heeft een enorme achterstand want links heeft zich door de jaren heen geleidelijk door de samenleving verspreid als een enorm gezwel. Dat is niet zo eenvoudig te bestrijden om zo maar even in verzet te komen.
Je kunt lullen als Brugman maar zonder politieke of financiële steun wordt ieder verzet door de media als rechts fascisme afgedaan. Links heeft het idd slim gedaan, veel geld zit erachter door subsidies vanuit de Postcode loterij, Soros en de EU. Daarnaast hebben ze de media volledig in de zak zitten en hebben de beste juristen aan hun kant staan. Op welke wijze kunnen dan de gewone mensen dan nog weerstand bieden? Het is vechten tegen de bierkaai want ook al worden organisaties als Antifa, KOZP, BLM, Momentum als terroristische organisaties ontmaskert dan nog steeds veranderd er in de politiek helemaal niets. Je ziet het met de laatste verkiezingen, zowel de PVV als het FvD hadden veel stemmen maar werden geweerd om mee te regeren. Onze democratie is al jaren geleden gesloopt en we leven inmiddels in de dictatuur van links.
Daarom moet rechts zichzelf beter organiseren en meer de samenwerking moeten zoeken op internationaal niveau, net zoals links dat doet. Leer je vijand kennen en doe wat deze doet, dat is een opdracht voor de rechtse politici om in beweging te komen. Dan volgt de meerderheid vanzelf. Blijf de linkse terreur met feiten aantonen en ga vooral samenwerken i.p.v. het wiel telkens opnieuw uitvinden. En zoek geld, veel geld, want dat is nodig om links effectief op eigen middelen te bestrijden. En zorg ervoor dat links geen geld meer kan krijgen, bestrijdt Soros, de Postcode loterij en diverse andere geldschieters want zonder geld houdt het linkse tuig vrij snel op. Follow the money en droog deze bronnen op.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En dan nog dit. Als we de peilingen en onderzoeken van de afgelopen 10 tot 20 jaar mogen geloven, dan vindt 80 % van de mensen dat Nederland te vol is en 65% van de mensen dat islam niet hoort bij Nederland.
Die percentages zien we bepaald niet terug in de verkiezingen. Kennelijk is het voor deze mensen niet meer dan een mening en is het te moeilijk om de politieke gevolgtrekking te maken. Als het al teveel inspanning is om een hokje rood te maken, dan kun je verder helemaal niets verwachten van dat soort mensen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links is slim in actie voeren, maar extreem dom waar het de inhoud betreft. Links kan alleen om die reden al niets bereiken. Er zijn protesten tegen discriminatie, maar wat men niet begrijpt is dat de grenzen van de inclusieviteitsinspanningen van de samenleving allang zijn bereikt of ver, en voor iedereen zichtbaar, overschreden. Er kan simpelweg niet meer gedaan worden om aan de linkse (GL/D66) ‘wensen’ tegemoet te komen. Iedereen die dat denkt, inclusief Klaver, Kaag, Halsema, Jetten en Van Ojik, zou er goed aan doen om zich even te bezinnen, indien mogelijk. Dit geldt niet alleen voor BLM, maar ook voor ‘van het gas af’, Atomausstieg, biomassacentrales, migratie, illegalen, identitaire criminaliteit, transferunie, godsdienstvrijheid (t.a.v. islam), stikstof/PFAS, woningnood etc.

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

indrukwekkend artikel dat de vinger op de zere plek legt. Ik ben alleen bang dat een tegenprotest, met inachtneming van de wet, niet meer mogelijk is. Links blijft inderdaad in zekere mate binnen de kaders van de wet, maar wel op een manier waarop rechts monddood wordt gemaakt en in een op voorhand criminele hoek wordt gezet. Ze worden hierin ondersteund door de media en de politiek, die op voorhand Rechts criminaliseert. Links heeft met het inzetten van hun knokploeg Antifa getoond geweld niet te schuwen en de enige reacties daartegen zijn wettelijke maatregelen of gelijkmatig geweld. Het eerste is onmogelijk door een partijdig rechtsysteem en het tweede is voor rechts geen optie, behalve een paar kleine fracties onder extreem-rechts.

Zolang de media en de politiek achter het racistische en discriminerende karakter van deze zgn BLM-demonstraties blijven staan kunnen we helaas niet anders constateren dat, als we dit willen stoppen, we zullen moeten overgaan naar een gewelddadige oplossing. Deze mensen weigeren namelijk te luisteren naar argumenten en zullen niet stoppen tot ze de complete macht in handen hebben. Niet de keuze van rechts, maar een gedwongen feit.

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Het lijkt me dat u gelijk hebt.
De politiek komt niet op voor de gerechtvaardigde, grondwettelijke belangen van de autochtone nederlanders.
Een “Plakkaat van Verlatinghe ” is aan de orde

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

21 juni is een grote demonstratie op het Malieveld. Komt allen en laat horen dat we het niet meer pikken.

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Dat was ik al van plan
Ik hoop dat we met velen zijn

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links houdt voor zich de privilege om eigen wetten te ontduiken. Een goede reden om tegen op te treden.
Maar wie moet optreden? Rechts is dood. Rechts in de vorm van de VVD is al zo links dat je links niet eens nodig heb. Zo wordt links extreem links want hun plaats is ingenomen. Nu is voor GL niet eens stapje nodig om extreem te worden maar het wordt harder vertolkt. De Nederlandse directheid is nergens te vinden althans niet op plaatsen waar het to doet. Aanwezigheid van de tegenstem is gereduceerd tot gemopper onderling waardoor de linkse overheersing zich nog sterker in de overgenomen media manifesteert. Rechtse stem komt voor het gerecht, zoals Wilders maar de linkse oproep tot geweld zoals door de zwarte rapper gebeurde worden ontzien. De linkse overheersing is een feit, rechts in de vorm van redelijkheid
heeft verloren en geeft zich over. Rutte met zijn mensen worden populairder en groter, dat is het bewijs van overgave. Dat zien de linkse demonstranten met hun leiding bij de VN goed. Spreek ze tegen en je maakt een racist van jezelf. Niemand die het durft ook niet een staatshoofd die nu inziet hoe erg een Zwarte Piet voor de zwarten is. Mijn ervaringen uit praktijk waren totaal anders maar al die toen blije zwarte gezichten laten zich makkelijk opjutten door activisten die precieze instructies goedgekeurd door de VN geven over het gedrag zodat ingrijpen volgens democratische regels niet mogelijk is. Al hebben deze lieden niets met democratie te maken behalve het misbruik ervan. Niets dankbaarder dan massahysterie. En rechts is dood. Het vrije Westen bestaat binnenkort niet meer. De Marxistische overheersing neemt toe met steeds grotere
stappen en er is niemand meer om het te stoppen.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt juist heel weinig gemopperd en voor zover het mopperen de politiek bereikt, wordt het razendsnel ingekaderd door linkse partijen als ‘onderbuikgevoelens’ of ‘extreem-rechts’. In de laatste demonstraties tegelijk met de BLM beweging werden de tegenbetogers al heel snel extreem-rechts genoemd door de MSM. Maar de achterban van de BLM (krakers, black block, antifa, anarchisten, France Insoumise) worden nooit ‘extreem-links’ genoemd. Terwijl bijvoorbeeld onder de stemmers op France Insoumise maar liefst 95 % meent dat de politie in Frankrijk racistisch optreedt.
Mopperen op websites, daar wordt links echt niet opgewonden van. De kans dat deze mopperaars tot actie overgaan is verwaarloosbaar. Het geweld kwam altijd van links: 1830, 1848, 1870, 1917, de aanslagen op Sissy, Alfonso XIII, Pim Fortuin. De reden is heel simpel: rechts wordt niet gedreven door een diepe afkeer van alles wat staat voor een geordende samenleving. Terwijl dat voor links juist een bestaansvoorwaarde is.

Wouter1965
Wouter1965
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is al zover dat als supporters ( in GB door veteranen) een standbeeld beschermen dit door alle bekend zijnde media gelijk bestempeld worden als rechts-extremen. Hun reputatie zijn zo stevig dat door velen niet aan de boodschap getwijfeld wordt.
Zo ziet u dat de pen machtiger is als het zwaard.
Dit soort websites zijn niet machtig genoeg om het op te nemen tegen MSM en dode bomen fabrieken.

Pank Vale
Pank Vale
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines, aan de reacties te zien ben je er niet in geslaagd om de juiste doelgroep te bereiken. Jammer. Maar misschien dat wij links kunnen helpen. Wij moeten ons schamen voor hetgeen onze voor, voor, voor ouders hebben aangericht tijdens de gouden eeuw.
Ik stel voor dat we de panden uit die periode vernietigen. Om te beginnen met de ambtswoning van mevr. Halsema. Daarna trekken we de wijk in met de meeste Groen-linksers, want die helpen ons graag. Uiteindelijk dempen we de grachten. Zodra de werkende Nederlander geen cent meer heeft zal het meerendeel van de allochtonen de biezen pakken. En staat er voor ons een nieuwe gouden eeuw voor de deur.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pank Vale

Heel goed, oprotten linkse gekken uit die besmette grachtenpanden.
Hup Freek opzouten uit je foute villa,
Stop de linkse gluiperds, nu kan het nog!.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goede oproep. Want dat is waar ze op uit zijn, inderdaad.
Omdat de media hypocriet links zijn, zullen ze ook het ‘verhaal’ van de antifa en blm en zo, verheerlijken en zo in beeld brengen dat de mensen die er kritiek op hebben, uit de verf komen als ‘daders’ of mensen met een ‘foute’ mening. Terwijl overduidelijk is dat de activisten degenen zijn met de foute, agressieve mening en de leugens. Ik snap die media werkelijk niet. Heb je dan zoveel zelfhaat of ben je bezig mensen naar de mond te praten op het kwijlerige af……..? Ik begrijp NIET dat er nooit kritische opmerkingen komen zodat het geheel een gesprek kan worden. Maar ja, de antifa weten best dat veel nieuwkomers meeliften op de inspanningen van grote groepen Nederlanders van oorsprong en kennelijk gebruiken ze de zwakkere nieuwkomers om ZELF aan de macht te komen of er hun luxe bestaan van te maken.

Vee
Vee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan hier weinig mee, uiteindelijk doet de schrijfster hetzelfde wat ze de rationele (rechtse) mens verwijt. We hebben nou eenmaal denmsm, politiek en bn-ers tegen. Alle pogingen tot tegengas blijven weg bij het grote publiek. De macht van de (staats)media is groter dan men doorgaans denkt. Zelfs de geschiedenis toont dat aan.

henk
henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Vee

zie mijn reactie aan Ina 67

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met de strekking van de column ben ik het wel eens; alleen blijven mopperen verandert niks.

Maar het is echt een misverstand dat links heel slim “op het randje blijft”. Dat deden de provo’s in de jaren ’50 nog wel; provoceren tot de politie ingrijpt. Om de politie daarna “fascisme” te verwijten. Laf, leugenachtig en hypocriet.
Maar sinds eind jaren ’60 houdt links zich niet meer in. Demonstraties eindigen in fysieke confrontaties en rellen. Het is zelfs zo dat “rechtse” demonstraties regelmatig worden verboden uit angst voor linkse tegendemonstraties. Omdat die laatsten uit de hand gaan lopen.

En dan heb ik het nog niet eens over de talloze gesubsidieerde akxsieklupjes die met intimidatie en geweld hun wil opleggen. Het begint met wegen blokkeren, bedrijven bezetten, bedrijven vernielen of in brand steken, etc. Ook “kraken”, oftewel huizen stelen is geen normale debatvorm. Vervolgens komen de zogenaamd “ludieke” acties zoals iemand (stront-) taarten in het gezicht douwen. Dat is al vrij fysiek. Diverse BN-ers riepen op tot geweld tegen Powned journalisten, en diverse subsidieslurpers gehoorzaamden.

Het is allemaal echt niet “op het randje”. Ze hebben niet voor niets die telefoonnummers van hun advocaten op zak. Het gaat van kwaad naar erger, met subsidiesponzen als ‘kafka’ dat NAW-gegevens van dissidenten verspreidt. Waarna “onbekenden” die dissidenten en hun naasten thuis bedreigen, vernielingen aanrichten en zelfs brand stichtten bij een slapend gezin (hoi Duyvendak).

En doorgaans ongestraft. Fortuyn schreef daar in 2002 al een column over.
https://www.pimfortuyn.com/17-aanklacht-tegen-de-pers/400-de-column-die-niet-mocht

logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wil meneer yasser ook excuus voor het marokkaanse slaven verleden wat vele male gewelddadiger was dan de Europese handel of mag dat niet benoemd worden omdat het niet in het plaatje past van deze ras populist

Kees
Kees
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vvd staat hoog in de peiling virtueel .
Geholpen door de linkse media die propaganda voeren voor deze crimminelen clubs

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

John Cleese vs Extremisme
https://youtu.be/HLNhPMQnWu4

Is inmiddels al jaren oud en klopt nog altijd

Ik ben het helemaal eens met dit artikel

emilia
emilia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed genuanceerd artikel, maar: wat kunnen we doen? Als er een eerste reactie verschijnt van “rechts” (zie de actie in Londen), dan wordt dat in de media afgedaan als ; ‘ultrarechts en extreemrechts’. Verder komen ze niet. Dat is wat u bedoelt met: “Laat je niet uit de tent lokken door een agressieve tegendaad”, Toch?
Reageren met de pen was in eerdere tijden DE intelligente aanval op links, maar de polemische gaven van bv. Gerrit Komrij en W.F Hermans zijn naar mijn weten nog niet in andere handen overgegaan, helaas. De twitteraars bereiken niet iedereen ( mij niet). Ik mag toch hopen dat de vrijheid van brieven schrijven in de zin van columns niet verder wordt ingeperkt. Ik lees graag de columns op deze site en ook columns van Sylvain Ephimenco ( Trouw). Laten we op deze wijze, maar nog iets steviger! blijven reageren en discussiëren met onze linksgevoelige medemens.

48
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x