Het narcisme van GroenLinks

Morele hypocrisie en manipulatie

Foto:

Nou, we hebben het ondertussen allemaal wel gelezen: Femke Halsema weigert enige verantwoordelijkheid te nemen voor de gefaalde demonstratie van afgelopen maandag. En om eerlijk de waarheid te zeggen, is dat exact wat ik verwacht had. Het is misschien een beetje kinderachtig om het zo op te sommen, maar wanneer maakte u het voor het laatst mee dat iemand van GroenLinks zich uit eigen beweging verontschuldigde, een fout toegaf, erkende dat iemand anders wellicht ook een punt had, of aangaf ongelijk te hebben?

Ik kan het me ook niet heugen en vraag me zelfs af of het wel ooit gebeurd is. Ik volg – sinds de inbreker Duyvendak de campagne uitzette voor de huidige koers – de club redelijk nauwgezet en voorzie ze van kritiek waar ik maar kan. Niet omdat ik het met hun standpunten oneens ben, daar gaat het me nog niet eens om, maar omdat ik vind dat GroenLinks zo’n beetje de meest narcistische partij van Nederland is geworden onder de leiding van deze meneer. En narcisme is iets gevaarlijks. Meer dan mensen denken.

 

Angst

Wat is narcisme precies? Want het is een term die heden ten dage rondvliegt als een ergerlijke mug; elke politicus of bekendheid wordt er wel een keertje voor uitgemaakt, voor narcist. En de meeste mensen denken dat narcisme zoiets is als ‘overdreven ijdelheid’ – en dat is het dus niet. Het is een vorm van zelfbescherming waarbij de angst voor een negatief zelfbeeld centraal staat, en vanuit die angst wordt vrijwel alles aangewend door de narcist om toch vooral maar niet geconfronteerd te worden met gevoelens die hij onaangenaam vindt.

Om dat te bereiken ontwikkelt de narcist een aantal eigenschappen die hem daarbij helpen, maar die voor de omgeving vaak ongekende problemen opleveren. Er zijn dikke boeken over vol geschreven, want narcisme wordt gezien als een soort psychologische epidemie van deze tijd.

 

Gebrek aan empathie

Narcisme wordt gekenmerkt, in de eerste plaats, door een volslagen gebrek aan empathie. Dat heeft de narcist nodig, want zich in een ander verplaatsen levert dus weer die confrontatie op met ongewenste en onvoorspelbare emoties. Een tweede kenmerk is manipulatie die een narcist altijd los zal laten op zijn omgeving, want als iedereen nou maar doet wat hij wil, wordt hij niet geconfronteerd met al die lastige gevoelens en wensen van anderen. Werkt de manipulatie niet, dan komt vanzelf de spot en vernedering. Schuldgevoel kent een narcist niet – dat zou maar weer een slecht zelfbeeld opleveren. Ook een bekende narcistische trek is dat hij vindt dat regels niet voor hem gelden, als hij denkt dat hij een belangrijke(re) reden heeft om die regels te overtreden.

Het ligt voor de hand dat een narcist dus ook, tot hij blauw ziet, zal volhouden dat hij gelijk heeft, zelfs al bewijs je hem het tegendeel. En evengoed ligt het voor de hand dat voor een narcist de schuld van dingen die misgaan per definitie bij een ander ligt. Maar wat nog wel het meest voor de hand ligt, is dat een narcist absoluut niet met kritiek om kan gaan en het hem zelfs agressief zal maken, meestal in een ‘hoe durf je’-reactie.

Want dat zelfbeeld moet en zal schitterend zijn.

 

Mea culpa 

Kijkend naar het handelen van Halsema, dan is dit voor een fiks deel vrij goed te herkennen. Of ze die verantwoordelijkheid voor het falen van maandag gaat nemen weet ik niet; wat ik wel weet is dat de tijd om het uit eigen beweging en geweten te doen, inmiddels allang voorbij is. Het zal niet meer geloofwaardig zijn, een ‘mea culpa’ dagen na het feit, en nadat ze zoveel pogingen deed om anderen, simpel gezegd, de schuld te geven.

Maar dit is niet alleen een nare eigenschap van de Amsterdamse burgemeester – het lijkt een soort beroepsdeformatie van alle kopstukken van GroenLinks te zijn. Het meer dan zichtbare onvermogen van die partij om te gaan met kritiek begint zo kinderachtig en voorspelbaar te worden, dat ik me afvraag hoe die lui zichzelf nog serieus kunnen nemen. En dat geldt ook voor het complete gebrek aan excuses uit die partij (in welke situatie dan ook), of het niet in staat zijn volwassen ongelijk toe te geven als men het simpelweg heeft.

Kapot schamen

En er zijn toch redenen genoeg om je kapot te schamen als GroenLinkser, en eens open te staan voor geluiden van buitenaf. Ikzelf vind het, als vrouw, elke dag weer pijnlijk iemand als Tom van der Lee te moeten zien in de Tweede Kamer, nadat hij willens en wetens het misbruik van joost-mag-weten-hoeveel meisjes en vrouwen bij Oxfam/Novib onder het kleed heeft helpen vegen en houden. GroenLinks vond het evenwel geen probleem.

Dan is er Liesbeth van Tongeren – die nota bene ooit woordvoerster was van de Blijf-Van-Mijn-Lijf-huizen, en die zonder problemen een aanrander in dienst nam. Let op: de man in kwestie was eerst via de voordeur ontslagen nadat er in de media commentaar op die affaire was geweest, iets dat Jesse Klaver weer een mooi tv-moment bezorgde. Maar via de achterdeur kwam de engerd, die een stagiaire aanrandde en haar midden in de nacht zonder geld en vervoer achterliet, gewoon weer aan een mooie baan bij de partij.

 

Hypocrisie 

En dat zijn nog maar een paar van de seksuele debacles. Het terroristenverleden van veel actieve leden zou de partij meer zorgen moeten baren dan het doet – maar men lijkt er zelfs trots op te zijn. Ook de kleinere dingen, zoals het feit dat Klaver ons allemaal jarenlang onder de neus wrijft dat wij, mensen, de planeet naar de kloten helpen, en ondertussen zelf vliegtuigen pakt of het fietsen zijn, en een niet bescheiden kinderschare in de wereld zet alsof-ie zichzelf niet eens heeft horen preken, is van een hypocrisie die toch op z’n minst tot een kritische vraag zou moeten leiden.

 En dat is dan meteen weer zo’n probleem: GroenLinks heeft er zaak van gemaakt te leren zwijgen. Bij alles waar men geen antwoord op heeft, of dat hen zou dwingen zich te moeten verontschuldigen of ongelijk moeten toegeven, zwijgt men. Acuut gaan de koppen de andere kant op en wordt er een deuntje gefloten.

 

Morele meetlat

En dat zou allemaal nog niet eens zo onverteerbaar zijn, als het niet datzelfde GroenLinks was dat werkelijk iedereen langs de morele meetlat legt. En wijk je ook maar een millimeter af van hun hoge morele standaarden, dan ga je eraan. Dan worden werkgevers gebeld, websites geboycot, brieven paginagroot ingezonden en door BN-ers ondertekend, en sommigen zelfs zo verdacht gemaakt dat iemand vanzelf op het idee komt een pistool ter hand te nemen, zoals is gebleken. Hele carrières moeten kapot vanwege de kleinste misstappen, vergeving kent men niet – tenzij het de partij zelf betreft.

Minderwaardig

Terug naar Halsema: vindt iemand het werkelijk vreemd dat zij deze houding aanneemt? Het ligt volledig in de lijn waarin die partij nu al zo’n twee decennia opereert, en past helemaal bij de gedachtegang waarmee deze mensen naar de buitenwereld kijken: je kunt het rotwoorden vinden of niet, maar in de wereld van GroenLinks bestaan er Über- en Untermenschen.

Het spijt me, maar ik kan er geen andere woorden meer voor vinden, voor het gemak waarmee deze partij hele bevolkingsgroepen weet te negeren, verdacht te maken, te bespotten en te vernederen, en vooral: te behandelen als minderwaardig. En geloof me: ik slinger echt niet graag met Godwins. Laten we de schuld dan maar aan Nietzsche geven, die het concept bedacht. 

Manipulatie

Als de Amsterdamse gemeenteraad besluit Halsema aan te houden als burgemeester, is de manipulatie van deze partij toch wel compleet. Want ik geloof niet dat er dan nog iets te bedenken is waar Nederland deze mensen verantwoordelijk voor wil houden. 

In elk geval niet voor aangerande stagiaires en misbruikte meisjes. Want daar komen ze nog steeds fluitend mee weg. En dat zegt meer over heel Nederland dan alleen over GroenLinks.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
51 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik niet begrijp is dat hele Afrika naar Nederland wil verhuizen terwijl zij weten dat zwarte mensen hier zwaar gediscrimineerd worden voornamelijk door zwarte Piet. Als ik zwart was zou ik die ellende zeker niet zoeken.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Ni28
Willem
Willem
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wat een flauwekulreactie

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem

Ik heb 6+ en Willem 6-

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28. 👍👍👍👍👍 😂

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

dank u!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

GroenLinks bestaat niet. Het is PSP + CPN met een andere naam. Groen is een omhulsel, een lokmiddel, maar de kern is anti-westers en dan niet op een al te zoetsappige, zachtzinnige manier, maar radicaal.GroenLinks heeft een doolhof van theoretisch gezwam gecreeerd en daarin zijn zelfs de redelijken de weg kwijt geraakt. Ik denk dan aan de GL enkeling waarbij ik nog enige redelijkheid (= feiten +logica +goede denkmethodes) waag te veronderstellen zoals Bas de Gaay Fortman Jr. Als ik hem was zou ik snel afstand doen van het GL lidmaatschap. Je wilt toch niet als Pol Pot aanhanger het graf in gaan (dit is geen dreigement, ik ga uit van een natuurlijke dood, mag ook rustig nog 20 jaar duren), zoals multimiljonair Paul Rosenmöller (fractievoorzitter N.B.) kennelijk wel van plan is. Niemand heeft de afgelopen maanden de waanzin waarin GroenLinks terecht is gekomen beter aan het licht gebracht dan Halsema. Zo bezien zou het goed zijn als ze nog jaren burgemeester blijft, zodat iedereen kan zien wat voor partij GroenLinks werkelijk is.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Juist, het is een in en in ondemocratische partij met een aantal lieden, die zelf terroristische daden hebben gepleegd.
Sam Pormes, Wijnand Duijvendak, Singh Varma en nog enkele geweldplegers zijn de treurigste voorbeelden.
GL is in zijn diepste wezen extreem links en anti Nederlands.
CDA en VVD zouden never nooit met dit marxistische gajes dienen samen te werken.

Henri G.
Henri G.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bennie

Vergeet Mariko Peters niet! Die heeft een waslijst aan vreemd gedrag, waaronder corruptie/nepotisme en ontvoering. Ze heeft GL allang geleden verlaten om een baan bij BuZa te krijgen, ongetwijfeld goedbetaald. Ze werkt nu op de NLse ambassade in Ethipië als coördinator vluchtelingen zaken. Wangedrag wordt goed beloond in de politiek.

henk
henk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

kan niet anders zeggen dat Ines het een en ander perfect heeft geschreven. Groen links is de vijand van het volk

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk.
Maar probleem is dat we precies hetzelfde zien bij oa PvdA en SP, en vooral VVD (reeksen fraudezaken, Zijlstra’s avonturen met Poetin). En in extreme mate bij D66; Jetten, Pechtold, Ollongren, Kaag, noem maar op.

Daarnaast zien we dit gedrag dag in dag uit bij de NPO en in de MSM. Gisteren nog mocht wanna-be zwarte Piet-kopschopper Akwasie bij M (bekend van isis-propagandist Laura H) zijn oproep tot geweld verdedigen.
En dan is er Sheila Sitalding die graag waarschuwt voor “nepnieuws” (= nieuws dat haar niet aanstaat). Zij schreef een column in de Volkskrant gebaseerd op een reeks leugens, waaronder een over Haagse agenten die zichzelf “Marokkanenverdelgers” zouden noemen. Een leugen uit het NRC, dat het NRC op dat moment al had gerectificeerd.

Dit is geen GroenLinks dingetje.
Die hele linkse kliek ziet narcisme als hoogste ideaal.
Een cabaretier met huizen in Nederland, Ierland en op de Antillen die het plebs vertelt dat zij niet mogen vliegen…
Zo belachelijk als het klinkt; het is de norm.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Tja, Arie, wat zullen wij van deze dingen zeggen. Waar stinkt het eigenlijk niet bij deze overheden. Alleen al deze week: aidsfonds verstrekt gratis medicijnen aan alleen de risicogroep zijnde homosexuelen, lesbiennes en transgenders, omdat zij het vooral zijn, die ‘buiten de pot piesen’. Dat is buiten de vaste relatie. Heterosexuelen komen niet in aanmerking. Daarvoor hanteert het RIVM de stelling ‘geen random sex vanwege corona’. Ik spreek hier geen oordeel uit over de levens stijl, dat is ieders eigen verantwoording, maar accepteer niet een minister die eist van onderwijzers om dit als normaal aan kinderen van 4 jaar oud te leren. Tweede voorbeeld: het alternatieve medicijn ondermeer door een Nederlandse arts en de President US aanbevolen, is helemaal niet wetenschappelijk als niet werkend onderzocht. Puur bedrog. Er is niets wetenschappelijk bekend over de werking.
Derde voorbeeld: de scholen werden helemaal niet gesloten na medisch overleg. Er waren ergens twee vragen gesteld. Het onderwerp is zelfs niet besproken in het overleg en pas dagen later waren die twee vragen de basis voor de beslissing.
Laten we Femke maar haar eigen geschiedenis laten schrijven.
Wim Sonneveld zong vroeger in een liedje over een Haagse dame: ja ‘k ben belazerd, ik ben bedonderd, en wat me nu het meeste nog verwonderd, dat ik het nooit begrijpen zal. Ja’ k ben belazerd, ik ben bedonderd.
Helaas wil onze MP niet meer dat we nog zingen, maar anders….

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, geen speld tussen te krijgen. Ik wist ongeveer wat narcisme was, wist wel egoisme en weinig empathie, maar de duidelijk uitleg van Ines maakt het nog een graadje duidelijker EN enger. Ik vind Groen Linksers enge mensen. Ik denk gelijk aan aktivisme en terrorisme als het woord GL valt en dan met een democratisch ogend sausje om de rotte inhoud te verbergen.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nietzsche heeft het concept übermensch bedacht waarbij het woord untermensch ontbreekt. Voor Nietzsche was de mens ook niet meer dan een schakel in de evolutie waarbij de mens een brug vormt naar de übermensch. Achterklap, veinzen, manipuleren dat zag Nietzsche ook al in zijn tijd. Het was Nietzsche eveneens bekend dat middelmatigheid bepaald geen motor is voor hogere en nobele strevingen in de mens. Middelmatigheid veroorzaakt achterklap, veinzen en manipulatie, want in de middelmatigheid blijven de strevingen bestaan die vervolgens vervuld worden door ongewenst gedrag. Wat we zien is het gevolg van 70 jaar socialisme, gelijkheidsstreven en nivelleren. Friedrich Nietzsche is de beste psycholoog die de wereld ooit gekend heeft, hij is alleen als zodanig nooit erkend.

Een van zijn uitgangspunten was ook help jezelf, dan wordt je geholpen. Erkennen van Nietzsche als psycholoog stelt je als psycholoog, politici of wetenschapper de vraag of je nu echt nobele idealen hebt, of dat je mensen zo graag wilt helpen of dat de strevingen te maken hebben met wil tot macht. Macht over de ander. Achterklap, veinzen en manipuleren zijn lage vormen van moraliteit die inderdaad bij middelmatige socialisten te herkennen zijn. Nietzsche definieert wil tot macht als wil tot vrijheid. Bij socialisten is echter de wil tot vrijheid niet ontwikkeld en is deze macht gericht op wil over de ander. Hij spreekt over kuddedieren. Mensen met een groot wantrouwen jegens het individu.

Je kunt Halsema niet iets vragen wat er niet in zit. Zij is oprecht van haar nobele idealen overtuigd en zal nooit tot de overtuiging gebracht kunnen worden dat het middel het doel weerspiegeld. Alle middelen zijn ondergeschikt aan het doel. Vraag maar aan Britta Böhler over de rechtsstaat.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Richard dank voor deze verhelderende toelichting. Exact zoals het is bij GL maar vooral ook bij D66.
D66 ooit begonnen als Democraten partij maar daar is niets meer van over. Democratisch voor hen die linkser dan links zijn en de rest doet er niet toe.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Friedrich Nietzsche had weinig op met democratie, nationalisme, socialisme, maar evenmin met anarchisme. Friedrich Nietzsche begrijpen betekent in beginsel dat je buiten het politieke spectrum moet treden om zaken vanuit zijn perspectief te kunnen beoordelen. Ik denk dat Nietzsche als geen ander door had welk dier er achter de taal verborgen zit.

D66 ziet zich als de partij van de verbinding. Dat lijkt heel logisch en een mooi streven maar uiteindelijk speelt vrijblijvendheid geen enkele rol en is het pure agressie jegens de ander. Ollongren is bijvoorbeeld een zeer agressieve vrouw dat de monopoly wil hebben over informatie en waarheid. Het is bij de D66 niet we mogen ons verbinden, we moeten ons verbinden.

Moeten kun je maar op één manier bereiken; agressie, achterklap, veinzen en manipulatie. Mensen zouden kunnen inzien dat achter de schaapskleren een wolf schuilt. Baudet en Wilders maken de ultieme fout door zich als boze Nederlander op te stellen. Pim Fortuyn deed dat niet. Daarom zijn ze onbemind, ze worden als agressor aangewezen.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een GL’er die een fout zal toegeven ?? De eerste moet nog geboren worden. Halsema is zo’n figuurtje die dat nooit zal doen. Ook Robje Jetten behoort tot de gutmenschen. Deze schertsfiguur staat volledig achter álle import van “vluchtelingen” in ons overvolle landje. “Vluchtelingen” waarvan iedereen wel weet dat zij gratis vlieglessen aanbieden aan homo’s, dat zij homo’s beledigen, bedreigen, vervloeken, aanvallen en zelfs doden. Deze homo, Jetten dus, zit op tv een potje te janken omdat hij via twitter o.i.d. ernstig beledigd en bedreigd wordt door o.a.”vluchtelingen”. Deze “vent” zou moeten opstaan en zeggen : “D’r uit met die z.g. “vluchtelingen”!!! Hem ontbreekt daartoe de moed, Óók ontbreekt hem de moed om te zeggen dat “vluchtelingen”NIET langer welkom zijn in dit overvolle landje.
Dit zijn maar twee GL’ers die nóót hun fouten zullen toegeven; zo zijn ze allemaal.

Willem
Willem
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Jetten is van D66. Niet dat het veel verschil uitmaakt…….

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem

@ Willem. Inderdaad, heel stom van mij, sorry ! Maar weet je, ‘t zijn allemaal “politici” met een vlekje en dan is een vergissing gauw gemaakt.

Willem
Willem
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Zeg maar gerust met een niet meer uit te wissen vlek.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

karton@ Links geeft nooit een fout toe omdat zij geen fouten maken. Dat u iets van links als fout beschouwt is uw eigen oordeel die natuurlijk fout is want links heeft altijd gelijk zoals u weet.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het specifieke probleem met mw. Halsema is dat haar benoeming tot burgemeester van 020 gezien haar karakter en haar onvervarenheid op voorhand al een onverstandige keuze was.
Een leuk Groen Links partijfeestje, maar het bestuur in 020 behoort andere prioriteiten te hebben. En daarvoor is mw. Halsema ongeschikt.

Dan maakt ze niet beginnersfouten, maar ze rent in recordtijd van het ene schandaal naar het andere probleem.
En met een totale afwezigheid van ook maar de minste zelfreflectie is er de zekerheid dat dit niet gaat verbeteren. Tot iemand zijn verantwoordelijkheid neemt en mw. Halsema uit haar functie zet.
Om erger te voorkomen.

Voor het laatste schandaal: Met welk gezag wil waar ook in Nederland mensen bekeuren voor het overtreden van preventieregels voor corona. Nadat men op de Dam in Amsterdam, met de goedkeuring van het gemeentebestuur, èn het kabinet al die regels aan hun laars lappen.
Dezelfde regels gelden voor iedereen, of ze gelden voor niemand. Na vorige week is dat niemand.
Dat is de impact van die oliedomme aanpak van Halsema.

Henri G.
Henri G.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

“Dan maakt ze niet beginnersfouten, maar ze rent in recordtijd van het ene schandaal naar het andere probleem.”
——————————————————-
In de anderhalf jaar dat zij burgemeester is, heeft zij inmiddels 4 flinke rellen over majeure politieke onderwerpen en 1 over een niet te verwaarlozen privé onderwerp gegenereerd.

Gezien dit track record en haar bekende eigengereidheid zal ze daar ook mee doorgaan, ongetwijfeld tot groot genoegen van haar politieke tegenstanders, die er dus belang bij hebben dat ze aan blijft.

Wat niet wegneemt, dat ze objectief gezien gewoon uit haar ambt zou moeten worden gezet wegens wanprestatie.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri G.

Wanprestatie wordt lastig. Verzeild raken in een rel betekent nog niet, dat je dan ook ondermaats presteert. Bij de laatste rel heeft mw. Halsema -in het voor haar veruit gunstigste oordeel- niet de expertise om een situatie als deze verantwoord in goede banen te leiden.

Zich dan ook nog bij die demonstratie voegen, zonder mondkapje en met die 1873 button is daarboven een ernstig verwijtbare stommiteit. Waarmee ze aangeeft dat ze niet begrijpt wat haar plaats als burgemeester hoort te zijn.

Dit maakt deel uit van haar structureel disfunctioneren, waarbij na eerdere rellen geen verbetering van haar gedrag merkbaar is en op grond van de reacties van mw. Halsema in redelijkheid geen verbetering van haar functioneren verwacht mag worden.
Ofwel, zij is aantoonbaar ongeschikt voor de functie van het burgemeestersambt.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo juist op Xander nieuws gelezen van een zwarte activiste die melde dat floyd een zware crimineel was een gewapende roofoverval pleegde en een zwangere vrouw een pistool op haar buik zette.Terecht dat Trumpde organistie van dit alles in de VS als terroristen organisatie veroordeeld.En zoiets steund links Nederland ,waaronder al die linkse partijen.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Zie ook mijn reactie aan @Arie waar onze overheid zich op baseert

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U bent een aanwinst voor deze webstek mevrouw van Bokhoven.
Hoop nog veel van u te lezen hier.
Mooi verwoord, zoals hieronder al werd opgemerkt: de verontwaardiging spat er van af. Een gevoel wat heel breed leeft in mijn directe omgeving.

hesa
hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klopt helemaal. Halsema staat symbool voor het karakter van praktisch alle kabinetsleden; leugenaars, opvreters, parasieten die alleen maar aan hun baantjes en hun aanzien denken. En het geld dat ze daarbij verdienen.
Ik heb er geen goed woord over, hoeveel roofbouw er in nederland gepleegd is. Hoeveel bedrijven kapot gemaakt.
Halsema staat symbool voor het slechtst functionerende kabinet ooit.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die zit, mevrouw van Bokhoven! Doet GroenLinks iets fout? Uitgesloten, GroenLinks bezit de enige echte waarheid waar iedereen zich na moet schikken. Ja, schikken, want dat is de kernspreuk van de activisten, je kan toch niet tegen die mooie waarheid zijn en als je dat bent dan moet het maar worden afgedwongen of uit de kudde geschopt worden. Dat zal je leren wat de mooie waarheid is en wat hier aangemerkt wordt als het beste voor de samenleving. De overige politiek stemt altijd toe want politieke correctheid is hun eigen en je kunt je positie niet beschadigen door tegen zo iets moois te zijn. De angst voor een negatief zelfbeeld zoals het de auteur heel typerend noemt. Tegelijk het recht om de regels die tot negatieve zelfbeeld te mogen overtreden door de maker van die regels zelf. Een bekende verschijnsel en niet alleen op links maar zou zwaarder moeten wegen bij de linkse overtreders die voor de moraalridders altijd doorgaan. Met GroenLinks rechtsreeks het communisme in. Heel passend, die deden dat precies zo, kan ik mij herinneren. Mevrouw Halsema zou hun rijen kunnen vullen met opgestoken rechter hand met gebalde vuist.

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig stuk Inez en als oudere Nederlander probeer ik dan, een club te bedenken waar deze GL vogels toe behoorde in bv mijn diensttijd.

Want ik zie het zo, ons Nederland is niet afgegleden richting ravijn, maar gewoon keihard in het ravijn gedo….d.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel waar weinig aan toe te voegen is.
Als oud Amsterdammer schaam ik mij voor de teloorgang van deze stad naar mijn mening voor zeer groot deel toe te schrijven aan links gestuurd wanbeleid.
Over Halsema heb ik mijn mening al te vaak gegeven. Echter het is natuurlijk niet Halsema alleen die de zaken in stad en land verzieken.

Jos
Jos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel erg mee eens. De verontwaardiging spat er van af en dat heb ik ook. Ik ben sowieso waakzaam bij mensen die zichzelf idealist noemen want die stappen rucksichtslos over iedere andere voor hun niet welgevallige mening heen. Alles is immers geoorloofd voor de goede zaak. Maar toch komen zij er mee weg. Ook nu weer, let maar op.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vooral die laatste zin,(dat zegt meer over heel Nederland )is wel zo kloppend.Hoe kan het zijn dat mensen nog een stem uit durven te brengen op deze inderdaad vaststellende narcistische partij.Halsema is als mislukte politicus het baantje van burgemeester toegeschoven,Alleen dit al vind ik een misdadig besluit geweest,daarom vind ik ook dat een burgemeester door de burgers in stad of dorp gekozen diend te worden door de inwonende burgers,en niet perse van een landelijke politieke partij hoeft te zijn.Er zijn burgemeesters op moeten stappen voor minder als wat zij gepresteerd heeft.Als je als burgemeester een middelvinger naar de gezondheidzorg geeft, door een demonstratie door te laten gaan,waar iedereen onderhand zijn vraagtekens bij mag zetten,ben je zeker een waardeloos persoon voor de rest van de burgers in Nederland.Ze heeft maling aan al de burgers in dit land en speelt met de gezondheid van alle burgers,zoiets is misdadig te noemen.Het narcisme druipt ervan af bij haar.Ook dat ze zei dat ze niet van plan is op te stappen, ze verdiend een schop onder haar vette kont met haar arrogantie en zelfingenomenheid.Groenlinks heeft alweer laten zien wat voor soort partij ze zijn en wat voor soort mensen ze herbergen, en voor mij zijn ze in 2020 al door de mand gevallen na de moord op Pim Fortuin.Onvergefelijk dat juist hun zo geliefde aanhang wat voor n groot deel uit mislukkelingen bestaat het herdenkingsbeeld van Fortuin moesten bekladden met Racist.In werkelijkheid zijn al hun opgetrommelde aanhang op de dam dit.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Sorry moet 2002 zijn inplaats van 2020

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Kan ook 1982 zijn met Janmaat.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Alex Delarge

Ja oke maar bedoelde hier toch 2002 mee,maar wat jij zegt zou ook mogelijk zijn geweest.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines je hebt het zo goed verwoord, mijn complimenten. Niets dan de waarheid.
Echter zullen de groenlinksers dit zelf natuurlijk nooit zo zien. Zelfs niet de vele deugd BN-ers die zich achter hen scharen. Hypocrisie ten top.
Anderen overal van beschuldigen en vooraan staan om te veroordelen als een andere serie een keer een fout maakt die vele male minder is dan die fouten van hun.

Ze zien niet in dat met hun wegkijk politie en deugdpolitiek zoals ze het zelf graag noemen de maatschappij juist kapot maken, maar zo zijn er meerdere partijen. Rob Jetten is ook zo’n typisch voorbeeld,

Opende de ogen maar van meer mensen maar helaas teveel narcisten die met de vingers naar anderen wijzen.

Ditzelfde met de BLM en Kickout ook zo goed in de slachtofferrol duiken en vingers wijzen, vandaar dat die GL ook zo gevonden hebben.

Siep
Siep
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een van de redenen waarom ik me begin van dit millennium van GL heb afgekeerd. Had het veel eerder nog moeten doen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Communistische kaderleden acteerden ook altijd zo. Martelen en liquideren valt voor hen helaas nu te veel op.

Ina67
Ina67
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch artikel.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig geschreven. Ik mis eigenlijk maar een detail: namelijk dat narcisten leven in een omgekeerd wereldbeeld. De essentie van dit omgekeerde wereldbeeld bestaat eruit dat zij miskend zijn in hun jeugd en de miskenning motiveert hen om de schuld van alle onrecht bij de omgeving te leggen: ouders, mensen die een andere mening hebben, bedrijven, enzovoort.
Als dit patroon eenmaal is ontwikkeld in de jeugd, dan is er haast geen weg terug meer mogelijk. En dit verklaart waarom juist narcisten zo sterk vertegenwoordigd zijn in linkse partijen. Het verklaart waarom ze kreten gebruiken als ‘het politieke is persoonlijk’, waarom enthousiasme en bevlogenheid zo belangrijk zijn als motivatie. Het rationale element is namelijk afwezig bij hen – er is geen afweging, geen relativering van de relatie tussen het objectieve (de omgeving) en het subjectieve (de motivatie).
Maar deze mensen zijn niet dom, ze beseffen dat de omgeving niet zo maar verandert, dus projecteren ze hun omgekeerde wereldbeeld in een politieke theorie. Marx is het meest bekende voorbeeld hiervan.
Marx had nooit een cent, nooit gewerkt, maar wist precies hoe de wereld veranderd zou moeten worden.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Er is ook een andere verklaring voor narcisme. Dat is de moderne opvoeding waarin kinderen geen enkele kritiek krijgen op hun doen en laten. Sterker: ze worden opgehemeld en kunnen dus niet met tegenslagen en kritiek omgaan. Dat kan forse angst opleveren. En dan kun je je zo maar aansluiten bij groepen die angst exploiteren. Projectie noem je dat.

Hans verbiest
Hans verbiest
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

@groenlinks voort gevloeid uit de voormalige CPN

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De werking van de site klopt van geen kanten vandaag,je ziet niet hoe er gestemt is ,en vaak niet eens de reacties op een reactie.

Piltdown
Piltdown
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vergeet Isabelle Diks niet. Die weet, heel communistisch, waar het geld zit en daar in te graaien. En als ze betrapt is, komt ze met de smoes dat ze, ook heel sociaal, een bepaald bestedingspatroon heeft aangewend waar ze moeilijk van af kan. Vervolgens komt ze de belofte om het geld terug te betalen niet na. Heel erg Animal Farm (= GL).

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik was een beetje in de war toen ik begon met het lezen van het stuk want ik had de kop over het hoofd gezien. Dacht in eerste instantie dat het over klassiek muslim wangedrag ging.

logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om met de woorden van Marcel van Dam aan de haal te gaan . Ik vind haar een bijzonder minderwaardig mens

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

@ logisch denken.
Marcel van Dam heeft in een zaak als deze helemáál géén recht van spraken. Deze “socialist”, die een groot landgoed op de Veluwe bewoont, kreeg de ziekelijke gedachte om een frisdrankenfabriek te kapittelen en frommelde een nep-filmpje in elkaar waardoor het leek alsof de flesjes sinas explodeerden, dit filmpje vertoonde deze smeerlap op de tv. Gevolg ? De fabriek kon gedeeltelijk sluiten waardoor 10-tallen (!!!!!) mensen werkloos werden !
Een nóg minderwaardig “mens” als van Dam moet nog geboren worden.

51
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x