Qasem Soleimani: de slager van het Midden-Oosten

MSM verlenen heldenstatus aan terrorist

Titelfoto: Qasem Soleimani by Khamenei.ir, gepubliceerd onder CC BY 4.0. Citaatrecht art. 15a Auteurswet.

De uitschakeling van Qasem Soleimani heeft een trieste werkelijkheid blootgelegd; namelijk dat de Nederlandse media volledig bereid zijn om hun ziel te verkopen aan welke Trump-tegenstander dan ook. Zelfs als deze tegenstander een narcistische, islamitische massamoordenaar, kindermoordenaar, verkrachter en terrorist is. Wederom is in de afgelopen week bewezen dat de media zowel op moreel als ethisch gebied volledig verdorven zijn.

Terwijl Nederland nog niet bekomen was van de walgelijke heiligverklaring door de NPO van IS-terrorist Laura H., deed de NOS er nog een behoorlijke schep bovenop door afgelopen vrijdag – en de dagen erna – Qasem Soleimani de hemel in te prijzen. In haar item over de dood van de grootste bloedhond aller tijden en Chief Terrorist van het islamitische regime, beweerde de NOS onder andere dat Soleimani een ongekende populariteit genoot in zowel Irak als Iran.

Gevreesd

Het is inderdaad zo dat zijn naam in beide landen bij ieder huishouden bekend is, maar niet omdat hij zo geliefd en gerespecteerd was, zoals de media continu impliceren, maar zeer gevreesd. Bij de Iraanse burgers die volgens onze media zo dol op Soleimani waren en hem aanbaden, staat hij bekend als de “slager van het Midden-Oosten”, de “Eichmann” en de “Franco van Iran”, de “pimp van Khamenei” en nog veel meer.

De dagelijkse protesten die sinds afgelopen oktober in Irak gaande zijn wegens de invloed van Soleimani binnen de Iraakse regering, laten het werkelijke sentiment van de burgers zien. De ontevredenheid bij hen is zó hoog dat zij billboards en foto’s van Khamenei en de vlag van het Iraanse regime in de fik staken. Vorige maand hebben ze zelfs het Iraanse consulaat in de sjiietische heilige stad Najaf bestormd en in vuur en vlam gezet, waarna de Iraanse diplomaten via de achterdeur ternauwernood zijn ontsnapt.

Protesten neergeslagen

Soleimani vloog halsoverkop naar Bagdad om veiligheidsambtenaren te instrueren. Hij riep op tot een hardhandige aanpak tegen demonstranten: “Wij in Iran weten hoe we met protesten moeten omgaan”. De milities van Soleimani (PMF) en Iraakse regeringstroepen hebben toen meer dan 400 Irakezen gedood en ongeveer 20.000 anderen verwond. Daarbij instrueerde Soleimani hen om de aanvallen op Amerikaanse doelen in het land op te voeren met behulp van geavanceerde nieuwe wapens geleverd door Iran.

De onbeschaamde NOS – en de rest van onze linkse terroristenfluisteraars in de media – portretteren Soleimani op een sympathieke toon als een martelaar die opdracht had om de buitenlandse invloed van Iran te vergroten. Als je het niet beter wist, zou je denken dat Trump ten onrechte een charismatische humanitaire netwerker, die namens Khamenei als een soort zendeling vrede en liefde in het Midden Oosten verspreidde, zomaar heeft omgelegd.

Terreurnetwerk

Terwijl elke Iraniër weet dat zijn voornaamste opdracht het opzetten was van zoveel mogelijk terreurproxy’s, het trainen en rekruteren van terroristen en milities, het vergroten van een terroristisch netwerk, het ontwerpen en beramen van terreuraanvallen op Amerikaanse en Israëlische doelen en het smokkelen en exporteren van zowel drugs als wapens. Binnen dit tijdsbestek heeft hij een sektarische militiegroep opgebouwd bestaande uit honderdduizend terroristen en huurlingen uit Irak, Syrië, Iran, Libanon, Algerije, Afghanistan en Pakistan.

Zwartmaken Trump

Maar onze mollah-fetisjistische media moeten zo veel mogelijk informatie achterhouden om het zwartmaken van Donald Trump te kunnen rechtvaardigen.

Het kan blijkbaar niet zo zijn dat er een president bestaat die echt van zijn land, soldaten en burgers houdt. Een president die, anders dan Obama, doet wat hij belooft, doorpakt en werkelijk om de veiligheid van zijn troepen geeft. Een president als Trump, die actie onderneemt om zijn troepen en burgers te verdedigen, moet natuurlijk met de meest absurde framingen worden aangepakt. Ook als hij het grootste terroristische netwerk ter wereld, dat verantwoordelijk is voor honderdduizenden doden, verlamt door de mastermind uit de weg te ruimen.

Slachter

Voor de MSM doet het er niet toe dat Soleimani zijn diensten aanbood aan dictator Assad en de burgers in Aleppo, Qusayr, Madaya en Zabadani heeft afgeslacht en liet verhongeren. De media zijn in verwarring; schizofrenen die alle contact met de realiteit hebben verloren. Hoe kun je aan de ene kant empathie tonen voor IS-terroristen en aan de andere kant een handlanger van Assad als grootheid presenteren? Hoe kun je zogenaamd opkomen voor vluchtelingen die van Assad gevlucht zijn en tegelijkertijd met ongehoord veel respect praten over de misdadiger die dezelfde vluchtelingen uit hun land heeft weggejaagd, kinderen heeft vergast, verhongerd en afgeslacht?

Hypocrisie media

Het gebrek aan verontwaardiging bij onze MSM over de gruwelijkheden die deze slager van het Midden-Oosten heeft begaan tegen de menselijkheid, brengt hun hypocrisie naar een nieuw dieptepunt. Olaf Koens, Carolien Roelants en nog een paar andere columnisten van onze zogenaamde prestigieuze kranten, idoliseren Soleimani als “niet zomaar een militair”, maar “de architect die zijn land machtig wilde maken”, “de kleine man met het zilvergrijze haar en doordringende blik met een heldenstatus”, die de IS zou hebben verslagen.

Zo gedenken de Nederlandse MSM hem als een Iraanse internationale beroemdheid, terwijl hij voor de burgers in het Midden-Oosten een losgeslagen zilverrug-gorilla met hondsdolheid was.

Feit is dat de IS helemaal niet is verslagen. Zij heeft zich voornamelijk verplaatst naar Irak. En hoeveel IS-leiders heeft Soleimani gedood? Geen enkele. Naar mijn weten zijn het Amerikanen geweest die steeds IS-leiders uit de weg hebben geruimd, onder wie Al-Baghdadi.

Drugsrunner

Deze ‘grootheid’ begon zijn carrière bij de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) als drugsrunner die onder het mom van de War on Drugs de productie en distributie vanuit Afghanistan naar landen in het Midden-Oosten, Afrika, Europa en de VS verzorgde. Zijn naamsbekendheid had hij in eerste instantie te danken aan zijn afgrijselijke brute optreden tegen onschuldige Iraanse demonstranten, zijn barbaarse aanpak van “ongesluierde vrouwen” en het martelen van politieke- en milieuactivisten en journalisten.

Hezbollah

In 1985 heeft Soleimani de terroristische groep Hezbollah in Libanon opgericht en sindsdien is het regime van Iran de belangrijkste geldschieter van de Hezbollah. Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van de Hezbollah, zei in juni 2016 in een video-boodschap: “De begroting, salarissen, uitgaven, wapens en raketten van Hezbollah komen uit de Islamitische Republiek Iran. Zolang Iran geld heeft, hebben wij geld”. Hoezo vinden de media dit geen zorgelijke ontwikkeling?

Raketten

Soleimani is verantwoordelijk geweest voor het creëren van een invloedsboog – die hij ‘as van verzet’ noemde – die zich uitstrekt van de Golf van Oman via Irak, Syrië en Libanon tot aan de oostelijke kust van de Middellandse Zee. Een route waarin hij zorgeloos van plek naar plek kon bewegen en één die hij gebruikte voor vrachtwagenladingen aan raketten die hij naar de Hezbollah en de Hamas stuurde om regelmatig aanvallen op Israël te plegen. Sinds de uitbraak van het conflict in Syrië heeft Soleimani minstens 30 miljard dollar uitgegeven om het regime van Assad te ondersteunen. Jaarlijks wordt er 700 miljoen dollar overgemaakt om de Hezbollah te financieren.

Dansend

De media zouden juist verheugd moeten zijn dat wij verlost zijn van een bloedzuiger waar Mohammed u tegen gezegd zou hebben.

Terwijl onze media Trump verwijten en bashen voor de dood van Soleimani, zijn Iraniërs verheugd en dankbaar, omdat er eindelijk een wereldleider is opgestaan die niet buigt voor islamitische tirannen. En dat hebben zij in de afgelopen dagen heel duidelijk gemaakt door comments, foto’s en video’s van dansende Iraniërs op Twitter te plaatsen. Mensen die gebakjes en koekjes uitdelen, met daarbij een teken van dankbaarheid aan Trump. Niemand in de media die deze kant van het verhaal vertelt.

Weloverwogen

De IRGC en Quds-Force zullen niet hetzelfde zijn zonder Soleimani en de verzwakking van de IRGC zal op zijn beurt het regime in zijn geheel verzwakken. En dat is een hele goede zaak. De dood van Soleimani kwam daarom niet vanuit een spontane opwelling van Trump, maar was een weloverwogen beslissing. Zoals de Engelsen dat zeggen “cut off the head of the snake, and the body will die”.

Het zijn niet de acties van president Trump die ons op het grotere pad naar oorlog brengen. Het waren de daden van Soleimani die als hij niet was uitgeschakeld tot nog grotere ellende hadden geleid dan een eventuele confrontatie tussen Iran en de Verenigde Staten. Ieder mens met gezond verstand zou met argwaan de vraag moeten stellen waarom onze MSM en linkse politici er willens en wetens voor kiezen om deze maniak te verheerlijken en Trump onderuit te halen.

Morele kortsluiting

Dat de Nederlandse linkse media een soort fetisjisme en verborgen liefde koesterden voor terroristen was al duidelijk, maar dat er sinds de uitschakeling van deze brute figuur opeens een totale morele kortsluiting bij hen zou optreden had niemand kunnen voorspellen.

Want laten we nou wel wezen: er is een bijzonder sinister type mens voor nodig om een meedogenloze terrorist neer te zetten als een soort held en charismatische doorn in het oog van de Amerikanen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
57 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Nederlandse Media moet zich diep schamen dat ze deze beul en terrorist in de media neerzetten alsof het een heilig boontje is. Veel erger vind ik nog te weten dat Hennis naar een begrafenis van terroristen gaat. gekleed met een poetslap op haar domme kop, en een lach op haar gezicht, geeft ze aan hoe erg het gesteld is in Nederland met de politiek. Als uitgerangeerd kamerlid dit soort baantjes naderhand te krijgen zegt genoeg over dit figuur die net als Kaag hersens als een slakrop heeft. Waardeloze kamerleden die weg moeten uit de tweede kamer vertegenwoordigen, of beter gezegd zetten Nederland helemaal voor gek in de wereld blijkt wel. Dat kaag al jarenlang het belastinggeld van de Nederlandse burger gebruikt voor haar steun in het Palestina gebied,zal Hennis en de Nederlandse regering dan ook wel ondersteunen.Wat een bijeengeraapt crimineel zooitje vertegenwoordigd ons land toch:

Peter
Peter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Marjo012
Helemaal met je eens,men zou onmiddelijk elke vorm van ondersteuning voor de media moeten stoppen ,en die linkse bolwerken zichzelf moeten laten bedruipen ,dan is het snel afgelopen met die uitvreters .

R.Honig
R.Honig
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Vergeet deze namen niet voor de volgende verkiezingen

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Marjo, ik ben het roerend met je eens. het is inderdaad een schandaal dat wij volksvertegenwoordigers hebben en bestuurders met een ondermaats IQ of met kwaadaardige agenda’s want anders kan ik niet bekijken waarom dingen gaan zoals ze gaan in de politiek. Het is TE belachelijk voor woorden.
En ook onze koning zou er goed aan doen om zich voor de volgende kersttoespraak eens in de politiek te verdiepen en te controleren wat die vreselijke mensen die nu aan de knoppen zitten zoals mw Kaag met ons aller belastinggeld doen.

Rob
Rob
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Let op, Kaag is een wolf in schaapskleren, antisemiet en palestijn vriendje, gebruikt belastinggeld voor het ondersteunen van palestestijnse activisten, dat zo’n figuur op die plaats in de politiek zit is onvoorstelbaar

Elvi
Elvi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je Katiana!
Had Afshin ook al gelezen en weet gewoon dat dit klopt.

Ik ben zo blij met Trump!!!!
Moet er niet aan denken wat een periode onder Hillary voor de VS maar ook voor ons had betekend. Iets als een totaal idiote Hennis of Kaag laten zien.

Nederlanders openen hun ogen meer en meer. Fantastisch dat jullie daar zo’n onderbouwde bijdrage aan leveren.

Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een schitterend stuk van Katiana.

Wat mij als oudere Nederlander, het meest heeft geraakt zijn de woorden vanaf.
“Morele kortsluiting”

Walter
Walter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor je oprechte bijdrage aan realiteit Katiana.

Zag gisteravond een bijdrage van de verwarde personen die nieuwsuur presenteren over Soleimanie,inclusief drama lichaamstaal , alsof ook ons een ondraaglijk leed word aangedaan .

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onbegrijpelijk en kwaadaardig, Katiana. Om het nog te begrijpen kun je alleen maar concluderen dat de Nederlandse MSM onder druk van Den Haag en de EU deze walgelijke koers varen. Met types als Kaag in de regering. Het is een onvergefelijke en onvergetelijke schande. In een onmogelijke spagaat probeert de NOS zowel de slagers van IS te pleasen als de slachter van IS. Geen enkel respect voor de duizenden slachtoffers, zolang Trump maar zwart gemaakt kan worden. Dat zijn geen nuttige idioten meer maar levensgevaarlijke idioten.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met het omleggen van Soleimani heeft Trump de Nobelprijs voor de vrede 2020 verdient. Maar wat is die nog waard als ook iemand als Arafat die mocht krijgen?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De volgende gekte van deze tijd is het verheven van misdadigers tot slachtoffers. Waar toe politieke correctheid niet toe kan leiden.

Realist1966
Realist1966
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Die gekte is al in volle gang hoor.

Veluweman
Veluweman
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer verhelderend stuk. Ik begin me steeds meer af te vragen of de slinkse columnisten over dertig jaar aan hun nageslacht ook gaan verklaren “..wir haben es nicht gewusst..” . De ‘van kleur verschoten anarchisten ‘ die zich verschuilen als ‘groen links’ zijn de SDAP-ers van deze tijd. Hun ideologie is in ‘full reverse’; voor WW2 schakelde men om. “..De SDAP transformeerde in het interbellum van een revolutionaire arbeiderspartij naar een vaderlandslievende volkspartij. De partij had hiervoor tot op zekere hoogte haar ideologische veren moeten afschudden: men was niet meer uit op de revolutionaire omverwerping van het kapitalisme…”[ Ewout Klei, boek review]. Nu is men wél uit op een omverwerping van het kapitalisme, via de klimaat ideologie.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Katyana Kayvashan, blijf AUB schrijven. Zowel mijn rechtse VVD vrienden (die TK 2021 vrijwel zeker FvD zullen stemmen) als met name mijn laatste linksige vrienden heb ik dringend verzocht uw artikelen te lezen.
Naar mijn overtuiging is uw beschrijving de correcte beschrijving, maar zelfs al zou een kwaadwillende slechts een klein % willen geloven, dan moet je gestoord zijn niet te begrijpen dat punt 1 deze man een massamoordenaar was, en punt 2 dat vergeleken bij een dergelijke massamoordenaar, Trump een vredes-duif is. En voor evt Trump kritikasters, Trump en Pompeio hadden het zich veel makkellijker kunnen hebben gemaakt door NIET op collateral damage te letten.
Zolang Soleimani leefde vermoordde hij dagelijks Iraquis.
Tja, nog steeds wenst een groot deel van Nederland de kop diep in het zand te steken en alleen met smoes ‘olie’ ieder initiatief om een massamoordenaar uit de weg te ruimen, te kritiseren. En ja, IK vind Olie OOK een uitstekende reden Soleimanis of ayatollahs uit de weg te ruimen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Soleimanis laatste 56 slachtoffers, de verplicht rouwende mensen, wat bij moslims tot krankzinnige uiting gepaard met hysterie en chaos leidt. Onder de communisten werd men bij rouw voor de dood van de geliefde leider niet doodgetrapt maar bij constatering van onvoldoende rouw uiting vervolgd door disciplinaire maatregelen. Je vochtige ogen op de goede plaats en tijdstip maakten je een vrije mens.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Herinner u de begrafenis van Arafat. Soortgelijke hysterie.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gezien de minnetjes bij iedereen concludeer ik dat er in ieder geval een lezer is die het erg vindt dat Soleimani dood is.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Dat is Kaag of Hennis.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Anoniem klagen vanuit de zijlijn?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
Ik vermoed dat dat mevrouw Soleimani is en enkelen van z’n vele maîtresses.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Karton@ uw opmerking heeft u geen minnetjes opgeleverd. Mogelijk heeft u dus gelijk. Maar het beste middel is volledig negeren van anonieme reacties.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iraanse vluchtelinge en vrijheidsactiviste Aynaz Anni Cyrus zegt het zo: “90% van het Iraanse volk viert feest omdat ‘het monster’ is uitgeschakeld.”

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het eerste slachtoffer van de oorlog is de waarheid” (Hiram Johnson, 1917). Kennelijk zijn we in oorlog. De vraag is met wie? Met onszelf (de overheid en media met de westerse burger, een strijd die volgens velen verpersoonljkt wordt door de republikeinse democraat Trump)? Of met de islam (in de vorm van het ingebakken totalitaire islamitisch imperialisme dan wel met de islam-fundamentalistisch geinspireerde terreur)? Niet iedereen legt zijn kaarten kaarten op tafel. Dus moeten we kijken naar de gemaakte keuzes en de vermoedelijke intenties ervan. Iran vertegenwoordigt het sjiisme. Er bestaat geen vrijheid van godsdienst in het Midden-Oosten. Elke afwijking is ketters in de ogen van de ander. In de praktijk is dat vooral het soennisme, ook al zijn de verschillen miniem. Daarnaast is er de strijd tegen de rest van de wereld, te beginnen met Israel en de Verenigde Staten, maar ook Europa. Niets zo goed voor de populariteit van totalitaire regimes als een erfvijand. In combinatie met propaganda, natuurlijk. Iran steunt terreurorganisaties als Hamas en Hezbollah met geld, wapens, technologie, en advies (wie betaalt bepaalt). Het steunt ook shiieten in Irak (meerderheid) en Syrie (minderheid). Dankzij de door het Westen gesteunde Arabische Lente in Syrie, maar ook door marginalisering – deels dankzij Iran – van de soennieten in Irak kon IS ontstaan, waarna Iran de mogelijkheid kreeg om het shiitisch minderheidsregime van Assad te steunen, wat weer belangrijk was om de aanvoerlijnen naar Hezbollah open te houden. Als vandaag Iran dreigt met de vernietiging van Haifa en Tel Aviv dan is dat omdat de iraanse proxystrijdkracht Hezbollah voorzien is van de middelen om dat te doen of althans enige schade aan te richten. Allemaal het werk van Soleimani, terreurmaster-in-chief.

HPax
HPax
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Als ik BegrensEuropa goed lees/begrijp, ziet hij in de Perzische steun aan het minderheidsregime van Assad een negatief feit. Dit nu lijkt mij een verkeerde opvatting. Assad is een Alawiet en laatste vertegenwoordiger van de Baath-partij, en verdient /verdiende als zodanig alle Westerse hulp. Gelukkig is Putin voor Syria in de bres gesprongen. Nooit ‘kinderen met het badwater weggooien’, of ook: weg met het huidige Perzische regime

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

Ik zou onderscheid willen maken tussen een negatief feit (in absolute zin) en een negatief aspect (in meer relatieve zin). Het probleem van een versterkte aanwezigheid van Iran in Syrie is dat de aanvoerlijnen naar Hezbollah (de proxystrijdmacht van Iran in Zuid Libanon gericht tegen Israel) zo in stand blijven. Dat kan zeer ernstige gevolgen hebben als Israel niet in staat zou zijn de slagkracht van Hezbollah te neutraliseren of vernietigen, als het weer zover is.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Aan uw reactie zou ik willen toevoegen dat Perzie onder de shah nooit zon misdadig rariteiten ‘land’ was geworden. Perzie hield definitief op te bestaan in 1978 / 1979, waarna Iran met het islam dictatoriaat door de ayatollahs begon en nu nog volop woedt. Dit is uitstekend beschreven door Katyana Kayvashan in een eerdere bijdrage. Alle voor de misdadige ayatollahs gevluchte Perzen in Europa getuigen ervan dat de meerderheid van de Perzen dit regime veroordeelt en dat demos VOOR de ayatollahs bestaan uit personen (deels nog Perzen, deels Iraniers) die hetzij onder bedreiging hetzij betaald door de ayatollahs aan de demo deelnemen.
Van de Iraniers in Europa die positief zijn over de moordzuchtige ayatollahs, blijkt steeds dat ze nog nooit in Iran geweest zijn, of hoogstens voor een waarschijnlijk ayatollah betaalde vakantie. Syrie is een lastig geval. eigenlijk zou Syrie onder controle moeten staan van Israel.

J. Malenstein
J. Malenstein
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een alarmerend teken hoezeer het linkse hersenrot het terminale stadium heeft bereikt. Als Adolf Hitler in onze dagen zou hebben bestaan dan waren we er getuige van geweest dat het linkse journaille hem de hemel had ingeschreven als zijnde de verlosser. 🤮🤮🤮🤮

Anna
Anna
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Steen goed artikel.
Is er dan echt niets te doen tegen de alleenheerschappij van onze fake media.
Heel veel weldenkende mensen zijn het ( doorzichtige) gebazel van de NPO toch wel echt zat.
We klagen hier en op ander sites al jaren hoe komt het dan toch dat er niets veranderd.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik snap WERKELIJK niet wat de beweegredenen van de MSM in NL zouden kunnen zijn om deze massamoordenaar neer te zetten als een ‘slachtoffer’.
Simon Wiesenthal joeg nog decennialang op oorlogsmisdadigers en nu verheerlijken de kranten en journalisten van radio en tv en waarschijnlijk ook alle BN ers deze massamoordenaar……. Ik vind het onbegrijpelijk.
Mw Kayvantash, dank voor deze heldere woorden en het zou fijn zijn als u al onze ministers en onze fractievoorzitters van de poltiieke partijen een exemplaar van uw column zou kunnen sturen…….. het is te gek voor woorden dat ze de columns op opiniez.com niet onder ogen zouden krijgen. Dan kan ik alleen maar concluderen dat ze opzettelijk wegkijken.

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t “Nemesis”) […]

Ina67
Ina67
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Fijn om de waarheid eens te horen van een echte expert.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laatste nieuws: Michael Moore heeft in een soort google-translate-olleke-bolleke-farsi z’n excusus gemaakt richting het opperhoofd van Iran voor het uitschakelen van dat massamoordende monster. Ook veel van die Hollywoodsterren schijnen excuses te hebben gemaakt. Links is volledig de weg kwijt, sympathiseert met ultra-criminele schurkenstaten, waar de gevangenissen vol zitten met andersdenkenden, en de martelkelders vol zitten met nog half levende andersdenkenden, en de executievelden vol liggen met de lijken van andersdenkenden. Zo draait Links. Het is ongelooflijk. Info zie internet: Aynaz Anni Cyrus, Iraanse-Amerikaanse, spreekt en schrijft vloeiend farsi, houdt nauwkeurig bij wat er gebeurt in haar land van herkomst. Zegt ook dat 90% van het Iraanse volk feest viert om de dood van het monster, en dat men af wil van de moellah-maffia.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Knap geschreven. Nog een aanvulling, zet na Quds tussen haakjes de Nederlandse vertaling van dat woord: Jeruzalem, dan wordt het omineuze karakter van die divisie nog wat duidelijker.
Het probleem bij discussies waar westerse en niet-westerse belangen spelen is dat wij alleen de westerse kant aanspreken op onze normen, omdat westerlingen wel gevoelig zijn voor westerse argumenten en niet westerlingen minder. Het is dus veel gemakkelijker westerlingen aan te spreken. We discussiëren met eigen soort. Het gevolg is dat we streng zijn voor eigen soort en niet-eigen soort ongestoord zijn gang kan gaan, ten nadele van westerlingen, ons soort dus.

rommedoux
rommedoux
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

beste mensen…moord rechtvaardig niemands doelen. feit is wel dat er steeds minder aan feiten kennis gedaan wordt. Vroeger werd er veel meer gecontroleerd op waarheidsgetrouwdheid. Iedere nieuwsverspreider wil dit steeds sneller doen om tav de concurrent meer te kunnen vertellen. Hoe eerder hoe beter…feiten controleren doen we dan maar achteraf….

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Soleimani was zeker geen lieverdje maar zijn naam en faam in landen als Iran, Irak, Syrië, Jemen heeft hij te danken aan het succesvol bestrijden van wahabistische terreurclubjes zoals IS, Al Qaida, etc. die bezig waren een enorm kalifaat te vestigen in het Midden Oosten. Dat zijn dezelfde clubjes waaraan wij sinds 9/11 de oorlog hebben verklaard in de al 19 jaar durende “War on Terror”. Zijn rol in de heroïnehandel vanuit Afghanistan was me onbekend, maar als je hem dat al kwalijk neemt wat moeten we dan denken van Amerika die daar nu al 19 jaar de papavervelden bewaakt? De VS hebben nu 90% van de cultivatie en handel van de grondstof voor heroïne in handen; dat zou je toch aan het denken moeten zetten als je de huidige opiatencrisis in de VS in beschouwing neemt.
De “War on Terror” is al net zo’n fabeltje als de “War on Drugs”. Die Wahabistische terreurclubjes zijn een door de VS getraind en van wapentuig voorzien proxyleger die de VS onwelgevallige regimes destabiliseren zodat de VS een excuus heeft om sovereine landen binnen te vallen en van hun grondstoffen te beroven. In het ene geval is dat olie, in het andere papaver.
Toen Soleimani werdt geliquideerd in Irak was hij overigens op een, door Trump gesteunde, vredesmissie om de hoogopgelopen spanningen tussen Saoudie Arabië en Iran te verminderen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag 't weten

@ Joost mag ’t weten.
Adolf H. te D. werd ook vereerd door grote aantallen Italianen, Japanners en Argentijnen.
Een moordenaar wordt áltijd vereerd door mede-criminelen.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag 't weten

@Joost,

Met alle respect, u mist het grote plaatje.

Soleimani was de drijvende kracht achter diverse milities en terreurclubjes in oa Yemen, Irak en Libanon. Waaronder terreurclubje hezbollah, dat ook bloedige aanslagen pleegde op joden in Burgas (Bulgarije 2012) en in Buenos Aires (Argentinië 1992, 1994). De beruchte aanslag op het AMA in Buenos Aires (85 doden) was overigens slechts onderdeel van een hele reeks aanslagen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bomaanslag_op_het_AMIA-gebouw_op_18_juli_1994

Dat heeft dus allemaal niks met het bestrijden van wahabisme te maken. De onderlinge strijd tussen soennitische en sji’itische islamisten neemt hun beider haat tegen alle niet-moslims niet weg.

Verder hebben de VS nauwelijks invloed in Afghanistan; laat staan dat ze daar papavervelden bewaken. De VS zitten evenmin achter al die islamitische clubjes die regelmatig willekeurige Amerikanen vermoorden. Er zit geen enkele logica in die stelling, die je bovendien niet kunt bewijzen.
En Soleimani is natuurlijk nooit op vredesmissie geweest, om de simpel reden dat hij zoals alle islamisten elke vorm van vrede afwijst. Hij was in Irak omdat ook daar tegen Iran en Iraanse milities gedemonstreerd werd, nota bene door zijn sji’itische geloofsgenoten. Soleimani ging naar Irak om die protesten te beëindigen en de sji’ieten te verenigen; door het geweld tegen Amerikanen op te voeren.

Joost mag't Weten
Joost mag't Weten
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@Arie
Ik gaf aan waarom hij beroemd en geliefd was: het bestrijden van de salafistische/Wahabistische terroristenclubs. Dat hij daarnaast een oorlogsmisdadiger was en banden had met Sjiitische terreurclubs is zeker.

Mijn opmerkingen over de papavervelden en de steun aan wahabistische/salafistische terroristen is overigens uitgebreid gedocumenteerd en onontkenbaar (o.a. via wikileaks); er wordt alleen geen ruchtbaarheid aan gegeven.
Voor de vredesmissie heb ik nog geen hard bewijs gezien, maar de bronnen die dit vermelden beschouw ik als betrouwbaar.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost mag't Weten

U erkent dus de vele voor de oorlogsmisdadigers ayatollahs uit Iran (en niet Perzie) gevluchtenen Niet. Dat die dagelijkse het risico lopen door Soleimani klonen te worden vermoord interesseert u niet, u wenst uw gelijk te halen.

Marcus1968
Marcus1968
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hmm… Nou ik wist tot 10 minuten geleden ook niet van Soleimani’s misdaden. Maar om nou te gaan geloven, dat een president van de VS voor z’n eigen of voor Iraanse burgers opkomt…
.
De moord op Soleimani lijkt me eerder een steek onder water; Een waarschuwing aan Iran; Niet te veel praatjes hebben, want wij beschermen hier (Irak) onze olie-belangen.
Ik zie de moord in het licht van het geopolitieke schaakspel.

Marcus1968
Marcus1968
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

… toevoeging: Volgens mij is de ‘macht’ van een VS president maar heel beperkt.
Trump heeft ook te maken met oorlogshaviken als Mike Pompeo.

Btw: Eisenhower waarschuwde in 1961 al in z’n afscheidsspeech voor het militair-industrieel complex.

Krumeltje
Krumeltje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Ach iemand komt onder een steen gekropen, u wist niet dat het Iran van de ayathollahs de grootste terreur verspreiders waren, zelfs in ons links gristelijke kikker landje zijn daardoor doden gevallen.
Nee Trump die is pas erg, kruipt u maar weer snel onder uw steen, liever een mooie leugen dan een lelijke waarheid,, toch?

Marcus1968
Marcus1968
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Krumeltje

Ja, maar dat is, wat gebeurt in een proxy-oorlog. Beide zijden zetten hun pionnen in. Part of the Game; Het geopolitieke schaakspel.

Maar de westerse geallieerden steunen toch ook tereurgroepen?

De Amerikanen en NAVO-bondgenoten steunden de ‘gematigde’ rebellen in Syrië met geld en wapens.
Nou ja, in de praktijk kwam dat geld en die wapens bij de extremisten terecht. Het Isis kalifaat had Rutte graag nog even willen bedanken voor de Totyota’s. Helaas werd hen dat niet meer gegund…

En weet iemand nog, dat de Amerikanen (onder Reagan) de moedjahedien in de strijd tegen de Russen steunde?

Krumeltje
Krumeltje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Dat de VS en of Navo fouten hebben en hoogst waarschijnlijk ook blijven maken is vrij duidelijk en niet te ontkennen.
Mag ik u dan vragen wat dan te doen? Iran zijn gang laten gaan tot ze de macht hebben in het middenoosten en zich kunnen verschuilen onder een nucleaire paraplu, terroristen met nukes us absoluut een nachtmerrie.
Uw haat ten opzichte van de vs kan niet verhullen dat de meeste mensen wereldwijd toch liever in dat verwerpelijke vs of het zogenaamde vrijewesten wonen dan het door links in bescherming genomen Iran van de ayatollahs.
Weet u. Ongeveer tachtig jaar geleden was pappen en nat houden ook het divies. Chamberlain was daar erg bedreven in, en de geschiedenis leert wat daar de gevolgen van waren.
U noemt de dood van deze massamoordenaar moord, ieder vredelievend mens noemt het zelf verdediging.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Een enkele reactie hier zou op joop.nl en nu.nl met veel gejuich worden ontvangen. Mag ik 5 specifieke concrete redenen waarom isis terloops van sympathie wordt voorzien?
Laat ik duidelijk zijn dat ik met de voortdurende leugens van links de afgelopen 10 jaar, geen behoefte meer heb aan vrede.
1968 is overigens het jaar waarin de linkse afbraak van Europa begon. Gefeliciteerd.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Een poging tot neutrale opmerking. Het enige belang wat voor mij telt in diverse regio in de wereld is ONZE olie belangen. Mensenrechten interesseren me niet of nauwelijks.
De USA, Rusland en China maken een inschatting van hun eigen belangen. Mijn eerste belang is de USA, de belangen van de USA en van Europa lopen meestal tenminste deels gelijk op. Met bam bam als president maakte de USA een potje van iedere actie wereldwijd. Bam Bam verkocht de USA in Parijs voor 0 aan China, de klimaat hysterie.
Natuurlijk wordt er geschakeld van partij naar partij, naarmate het Olie belang schuift.
Naar mijn overtuiging zijn de motieven van Trump zowel de veiligheid van de USA als de olie belangen. Tevens gelooft hij in handelen vanuit sterkte, waar bam bam uitsluitend door iedereen een ‘goeie vent’ gevonden wilde worden. Dat werkt zeker niet in het MO, daar telt uitsluitend kracht.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Pardon, deze reactie is grotendeels mijn overtuiging of inschatting deels op feiten gebaseerd.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
Voor uw overtuiging of inschatting hoeft u nóóit “pardon” te zeggen of excuses aan te bieden, tenzij blijkt dat u er finaal hebt naast gezeten; het laatste lijkt mij bij u NIET het geval !!!

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik begrijp uw punt, Karton. Echter, ik eis van de naar mijn mening verdwaalden dat ze tenminste zo eerlijk moeten zijn altijd aan te geven dat iets hun mening is, en niet de eeuwige linkse ‘waarheid’. Dan moet ik mezelf daar ook aanhouden en dat lukt me toch al niet altijd.

Petra
Petra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

De VS hebben zelf voldoende olie, zij zijn niet (echt) afhankelijk van het MO:
https://www.duurzaamnieuws.nl › vs-worden-grootste-olie-en-gasproducent
25 aug. 2019 – Als het zo doorgaat produceren nieuwe olie- en gasvelden in de VS over tien jaar meer dan twee keer de huidige productie van Saoedi-Arabië.

Marcus1968
Marcus1968
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Petra

@Petra: Je weet ook dat dat schalie olie is, wat het drinkwater verontreinigt…?!

Ik heb overigens géén sympathieën voor geen enkel Midden Oosten regime. Maar ik weet wel, dat de in 1953 afgezette Mossadeq (*) de Britse oliebedrijven wou nationaliseren. De UK was na de 2e WO echter failliet, en had de hulp van de Amerikanen nodig, om dit tegen te houden. De Amerikanen kregen echter de overhand, en installeerden het marionetten regime van sjah Reza Sjah. Deze had echter alleen steun van de elite en de veiligheidsdiensten. Het verzet organiseerde zich daarop in de moskeeën. Waarop de Iraanse revolutie Ayatollah Khomeini aan de macht bracht.

Amerikaans imperialisme: De Amerikanen roven en plunderen -zoals elke wereldmacht voor hun, en ook de Chinezen nu- ontwikkelingslanden. Tsjah, het is natuurlijk volslagen naïef te denken / hopen dat het ook anders kan…
Maar feit is toch wel, dat de Amerikanen het roven en plunderen als een boomerang vol in hun gezicht terug kregen.

Ik heb helemaal niets met M.O. dictaturen, en het conservatieve denken aldaar. Maar is het nou echt zo vreemd dat je tv-beelden ziet, van moslims die een Amerikaanse vlag verbranden…?

(*) Mossadeq z’n regering introduceerde een reeks progressieve sociale en politieke hervormingen zoals sociale zekerheid, huurbescherming en landhervormingen. Bron: Wikipedia.

Grondstoffen Afghanistan: De voorheen onbekende ertslagen bevatten onder meer 60 miljoen ton koper, 2,2 miljard ton ijzererts, 1,4 miljoen ton zeldzame elementen zoals lanthaan, cerium en neodymium, en grote hoeveelheden aluminium, goud, zilver, zink, kwik en lithium.

Marcus1968
Marcus1968
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Dictator Khadaffi wou een pan-Afrikaanse munt in het leven roepen, de gouden dinar; Om hier olietransacties mee te doen.

Sadam Hoessein -ook al géén ideale schoonzoon- wou olie onder de dollarprijs gaan verkopen; Dat was tegen het zere been van de Amerikanen.

Iran verkoopt sinds 2016 olie tegen euro’s; Hè, weer dat zere been van de Amerikanen.

Er moest een gaspijpleiding van Qatar naar Europa worden aangelegd. En Syrië dat ook op die route ligt, heeft een regime dat niet op handen van de Amerikanen was / is. Nou ja, dan de rebellen maar met geld en wapens steunen…

Fallujah (Irak) ligt vol met Amerikaanse tankgranaten met verarmd uranium, waardoor er veel kinderen met misvormingen worden geboren. Er zijn ook veel kanker gevallen.

In Vietnam -waar de Amerikanen het oerwoud met agent orange ontbladerden- worden ook nog steeds kinderen met misvormingen geboren.

USA; The land of the free, and the home of the brave…

Natuurlijk is Trump maar een heel kort facet in de afgelopen decennia… Maar wat een ellende brengen die Amerikanen…!!

piet12345
piet12345
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Yip, het grote schaakspel waarin het gepeupel uiteindelijk schaakmat wordt gezet (ondertussen lekker druk met links versus rechts, gender en religie geneuzel, klimaat en whatever).

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Ik wacht op de opsomming van de misdaden van de ayatollahs, maar ja, die is zolang dat die zelfs niet op alle Nederlandse politieke sites samen geplaatst kan worden. Sommigen die hier reageren zouden er goed aan doen met veel links lawaai 5 jaar in ayatollah Iran te gaan wonen. En daarna in dat ‘gevaarlijke’ Amerika.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

@Marcus1968,

Niemand zal ontkennen dat de VS fouten hebben gemaakt, zoals elk land en elk volk fouten heeft gemaakt. Waarbij we ook moeten bedenken dat sommige fouten in een bepaalde context gemaakt zijn, zoals die van de koude oorlog. Toen socialistische dictaturen dreigden de hele wereld mee te slepen in een experiment dat zo’n 150 miljoen mensen het leven zou kosten. Nota bene in minder dan een eeuw tijds. Achteraf moeten we blij zijn dat niet veel méér landen in linkse handen vielen.

Het grote plaatje van de afgelopen eeuw is toch dat de VS andere landen vrede en vrijheid schonken, of dat probeerden. Vele honderden miljarden Amerikaanse dollars en vele honderdduizenden Amerikaanse jongemannen offerden hun levens op in Europa tijdens WW1 en WW2; in Azië in oa Japan, Korea en Vietnam. Hoe we daar verder ook over denken; de landen in “Amerikaanse invloedssfeer” waren achteraf altijd beter af. Zie Oost- versus West- Duitsland, en Noord- versus Zuid- Korea.

Ook in Afghanistan en Irak hebben de VS honderden miljarden geïnvesteerd in vrije verkiezingen, scholen, ziekenhuizen en opbouw van “nieuwe” politie- en leger- eenheden, zonder de oude oorlogsmisdadigers. Dat is inderdaad niet gelukt, maar die eorme kosten kun je ook niet bagatelliseren met “ja maar olie”. De VS kunnen namelijk sowieso altijd overal olie kopen. Er is economisch gezien geen enkele reden om daarvoor eerst honderden miljarden aan democratisering uit te geven.
Sterker nog, olie van dictators is per definitie goedkoper.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Het lezen van de diverse verspreid door Europa wonende PERZEN werkt zeer verhelderend en daarmee zouden sommigen hier hun begrip voor de ayatollahs onmiddellijk aanpassen aan harde veroordeling. De ‘vlaggen-verbranders’ worden OF geintimideerd OF betaal door de ayatollahs.
De meeste in Europa wonende Perzen hebben het regime van de shah meegemaakt en de ayatollahs, Verwijten hun ouders de historische en te voorziene stommiteit de moordzuchtige ayatolllahs te zijn gevolgd. Het MO is uitsluitend geschikt voor sterke regimes zoals van de shah, NIET van moordzuchtige
ayatollahs die vanuit een relatief klein land zelf wereldwijd oorlogje willen voeren. Ik ben ervan overtuigd dat de USA geen oorlog voert om een ‘religie’ op te dwingen aan andere landen.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcus1968

Op joop.nl en nu.nl krijgt u alle plusjes die u wilt. Hier zijn wij gewend ook info bronnen te raadplegen die onderzoek plegen ipv emotionele kretologie zonder bewijs neer te pennen. Ik wens overigens slechts 1 belang te volgen, het Olie, grondstoffen en USA belang, dat vrijwel altijd het westen goed voorziet. DE grote schuldige in Afrika is AzG, degenen die de bevolkings explosie in Afrika hebben veroorzaakt.

57
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x