Mijn korte terugblik op 2019

Vecht voor de democratie en het vrije debat!

Foto:

Terugblikkend op 2019, zijn er een paar thema’s die me bijblijven. De Nederlandse democratie maakte het dit jaar mee: een partij die nog nooit aan de verkiezingen van de Provinciale Staten had meegedaan werd uit het niets de grootste partij. Hiermee kwam dan ook de komende vier jaar Forum voor Democratie als grootste fractie in de Eerste Kamer.

Forum voor Democratie werd en wordt echter al direct in vrijwel alle provincies buitengesloten van meebesturen en meebeslissen. Men toont hiermee alleen maar aan dat het buitenspel zetten van een gekozen partij nou niet echt van democratische gezindheid getuigt. Daar waar de stemmen van de bevolking in een democratie de leidraad zouden moeten zijn voor de vertegenwoordiging in het bestuurlijke apparaat, hebben de gevestigde partijen duidelijk gemaakt dat dat niet voor nieuwkomers op rechts geldt. Dus lak aan het volk, lak aan de stemmers.

EU

De Europese Unie: we werden ermee platgegooid in 2019. We ervaren ook met de week steeds meer hoe de Europese Unie haar tentakels om de Nederlandse rechtsstaat heen draait en de soevereiniteit begint op te slokken. Zo kregen we op basis van EU-beleid opeens te maken met een stikstofcrisis en een PFAS-crisis. Boerenbedrijven dreigen kapot te worden gemaakt.
De media berichten gretig over een verondersteld akkoord met de boerenorganisaties en hopen dat de sympathie voor de boeren bij de bevolking afneemt wanneer ze weer met de tractor richting Malieveld optrekken. Gelukkig kijken tegenwoordig veel burgers veel verder dan hun neus lang is en beginnen ze het grote spel door te krijgen.

EU-klimaatpaus Timmermans komt opeens met een megalomane Klimaatdeal en verzuimt om de Europese burgers te informeren over wie er voor de kosten opdraait en wie er met het nieuwe beleid het nodige geld gaan verdienen. Is het u ook niet opgevallen dat we daar niets over horen….?

Censuur

De al dan niet verhulde censuur op de vrije meningsuiting begint zo langzamerhand een gewoonte te worden in Nederland. Het geframe en gedemoniseer van alles en iedereen die opkomt voor dit land, zijn mensen, de normen, waarden, de historie, is het hele jaar doorgegaan. Vrijwel elke week werden aan de tafels van Pauw, DWDD, Jinek en andere praatprogramma’s niet-deugende politici en politieke partijen en andersdenkenden afgebrand. De formule is een variatie op één “foute” persoon tegenover vier/vijf deugers.
Als je niet meegaat in het door het politieke establisment en de mainstream media gepropageerde politiek-correcte denken, word je verketterd en weggezet als xenofoob, racist en/of fascist. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld geworden. Van echte journalistiek waarin neutraliteit, discussie en feitelijkheid de boventoon zouden moeten voeren in plaats van morele veroordeling, is wat mij betreft nauwelijks nog wat over.

Omroep ON

Hoe men niet algemeen geaccepteerde meningen meteen al de kop wil indrukken, is overigens ook duidelijk gebleken bij de plannen voor een nieuwe omroep, Ongehoord Nederland (ON). Deze omroep wil alternatieve meningen en denkwijzen een platform geven, omdat die in de huidige media onvoldoende aan bod komen. Dat men in amper een maand tijd 50.000 leden heeft kunnen werven, geeft weer eens dat er wel degelijk behoefte is een aan nieuwe omroep.
En toch duiken de bladen en opiniemakers er bovenop en start men een haatcampagne tegen ON, waaraan ook van de NPO bekende BN-ers deelnemen. De NPO die gefinancierd wordt met onze belastingcenten, die een afspiegeling zou moeten zijn van de samenleving. Waarin echter alleen ruimte blijkt te zijn voor de juiste mening.

Zelfhaat

2019 was ook het jaar van het aanwakkeren of motiveren van zelfhaat. De haat tegen het eigen ik, de haat tegen de witte (het gepushte, correcte woord voor wat eerder blank was) autochtone Nederlander. Musea hebben een begin gemaakt met het zich profileren op het politieke vlak, daar waar ze eigenlijk een educatieve rol zouden moeten vervullen. De Gouden Eeuw schijnt opeens fout te zijn en we moeten ons schamen voor de eeuwenlange onderdrukking door de witte, koloniale man. De columns over ‘witte mensen’ waarin deze worden neergesabeld als ‘superioriteitsdenkers’ waren dan ook niet meer te tellen. Het is een ware industrie geworden waar heel veel columnisten en schrijvers weer een mooi zakcentje mee verdienen. Vuiligheid spuien over de rug van de autochtone bevolking. Je moet het maar kunnen.

De Nederlandse politie gaat onverminderd door met iftarren met moslims in moskeeën, de politie heeft in Maastricht Arabisch geleerd om ‘beter contact te leggen’ met Marokkanen, maar het autochtone volk moet zich schamen. Graag even de Nederlandse geschiedenis herschrijven, de traditionele volksfeesten aanpassen of liever maar helemaal afschaffen. Ook in het nieuwe jaar mag u zich opmaken voor meer artikelen, columns en opiniestukken die de zelfhaat nog meer zullen aanwakkeren. Zet u schrap.

Oproep

Ik roep hierbij iedereen op om het komende jaar door te gaan met het verdedigen en vieren van de Nederlandse normen, waarden en tradities. Om op te komen voor dit land en met elkaar in gesprek te blijven gaan, hoe ver uw eigen mening ook afwijkt van die van een ander. We delen een groot goed met elkaar: een democratie waarin er veel vrijheid moet zijn voor iedereen om te zeggen wat hij of zij wil. Laat deze vrijheid er dan ook voor andersdenkenden zijn en respecteer elkaar.
Ik wens u een Zalig Kerstfeest en alle goeds voor 2020!

Over de auteur

Samira Tarrass
Geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.
Geef nooit op!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
29 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
DPmar
DPmar
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rake verwoording van de troosteloze toestand in ons land, vooral in de politiek! Op zeer kinderlijke en doorzichtige wijze zijn de zittende politici van het Kabinet bezig dit land te ‘slopen’ door het uit te leveren aan de Fransen (zie KLM)! Mijn vader zei al in de jaren ’80 dat wat Napoleon met zijn legers, en Hitler met zijn pantserdivisies niet voor elkaar kregen, lukt het de Fransen nu wel met een paar pennestreken. De man had gelijk, hij werkte met Fransen en kende ze goed! Het zou te wensen zijn dat in het komende jaar meer mensen dit doorkregen dan is er heel misschien voor dit land nog een toekomst.
Als ik 20 jaar was geweest (ben over de 70) dan had ik hier niet meer willen wonen.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Samirrha Tarrass, uitstekende column, kan me er geheel in vinden. U bent Nederlanderscher (ik gebruik wijlen mijn vaders Nederlandsch) dan heel veel Nederlanders die in Nederland wonen.
Waar ik zonder afdwing mogelijkheid verlang dat Nederland terug MOET naar 8 – 10 miljoen inwoners, zou ik voorstellen dat ik in dunne lucht oplos en dat u blijft, beslist geen ironische of sarcastische grap bedoeld.
U bent beter gepositioneerd om invloed uit te oefenen dan ik….. en U bent zo ongelooflijk Nederlandsch.
Graag wens ik u, alle OpinieZ’ers en alle Lezers hele fijne Kerstdagen en een heel goed 2020.
Ik bewonder u om uw moed uw mening hier te uiten, uw mening altijd met duidelijke feiten onderbouwd.
Ik denk dat we vanaf 2023, 2024 de weg gaan hervinden om vanaf 2025 de puinhopen van links op te gaan ruimen.
Mijn verwachting is mede gebaseerd op het feit dat ik in 1987 in tranen was dat ik mijn Hongaarse en Tsjechoslowaakse vrienden nooit in vrijheid zou ontmoeten in hun land, en dat na de val van het ijzeren gordijn 1989 in 1991 toch gebeurde……
Over Duitsland maak ik mij zorgen, aangezien het merkel lijkt te lukken Duitsland tot haar vervolg DDR af te laten glijden.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Maak je maar geen zorgen over Merkel; zij neemt vanaf 2021 afscheid van de politiek. Dan is Duitsland toe aan een nieuw hoofdstuk. Ik maak me trouwens meer zorgen over Polen en Hongarije. Als je het hebt over de voormalige DDR, drijven die landen in die richting; terug naar het communisme. Brrr…
Ook ik wens de redactie van Opiniez en alle lezers een voorspoedig 2020.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edelweis

@ Edelweis.
Ik maak mij juist helemáál geen zorgen over Polen en Hongarije, ik maak mij juist héél veel zorgen om al die andere EU-lidstaten, lidstaten die dóór de EU gedwongen worden wat zij , de EU , wenst, dus géén baas meer in eigen land. Ik denk én vind dat o.a. Polen en Hongarije dat NIET wensen opdat zij de zeggenschap over hun land en bevolking niet zullen kwijtraken. U moet niet vergeten dat beide landen zich nog geen generatie geleden hebben verlost van het communistische juk in de vorm van Russische overheersing dus deze landen weten wat het betekent om aangewezen te zijn op “leiders uit vreemde landen en zich dienen te voegen naar de wil/wens van vreemde overheersers. Dat Nederland én de overige brave lidstaten dat laten gebeuren in hun eigen landen zegt m.i. álles over de “leiders in die resp. landen w.o. Nederland.
Ik zou u fijne kerstdagen willen wensen in een vrij én zelfstandig Nederland, maar die tijd is geweest , Nederland is niet vrij én zelfstandig meer, maar buigt zich in alle richtingen om de EU-“leiders” te pleasen, jammer !

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

De discussie wordt steeds interessanter over Duitsland… Merkel heeft met stiekeme grote bewondering voor ‘schietbevel’ Honecker de ‘reorganisatie’ naar een vervolg DDR in gang gezet, die Habeck (B90 / Gruenen) verder gaat voortzetten, zodra hij de zeer verzwakte opvolger van Merkel definitief onder de duim heeft.
Had ik de financiele middelen gehad, dan was ik begin 2018 uit volle overtuiging naar Zwitserland, Hongarije of Polen verhuisd, waar de rechtspraak nog niet uitsluitend rechts veroordeeld en links vrijspreekt.
Sinds 1978 kom ik vaak in Polen, Hongarije, Tsjechoslowakije, en ik stel dat men daar ONeindig veel wijzer is dan oa rutte, merkel die ik hele hele enge types vind. De ex Oostblok staten herrinneren zich de USSR en ik hoop dat ze zich niet laten omkopen door de Brusselse moloch…. Brussel vertoont dagelijks meer overeenstemming met de USSR.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Ik constateer ook dat mijn reactie ‘Samirrha Tarrass, uitstekende column’ slecht lijkt te zijn gelezen, gezien een enkele emotionele reactie zonder feiten, waarbij ik ook geen ervarings deskundige opmerkingen bijlees. De zwakste commentaren vind ik altijd de commentaren die ervarings-deskundigen negeren.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Edelweis, ik wacht op uw reactie ref ‘ervaringsdeskundige’ een term die u tot nu toe geheel negeert. Zoals ik graag de ‘ervaringsdeskundige’ mening hoor van Katyana Kayvantash, ook hier op OpinieZ, lijkt het me volstrekt logisch meningen van ervaringsdeskundigen waar het gaat om het Oostblok zeer serieus te nemen. Mijn vrienden in Hongarije (vanaf 1978 – heden) waren lid pioniers (communisten) in het Hongarije in de USSR periode en zijn nu lid Fidesz. Zij stellen ‘Nooit meer een USSR’… en leggen mij dan uit dat ze de EU angstig dicht naar een DDR EU vinden glijden. En u wenst hen te negeren?

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Beste Henk, ik waardeer je input op dit forum echt enorm. Ik merk dat je je visie baseert op jarenlange ervaring. Soms ben ik het met je eens, soms niet. Ik heb recht op mijn eigen mening. Daarbij: niemand heeft de volledige waarheid in pacht. Waarheid=tijdelijk toestand van voortschrijdend inzicht! Zelf probeer ik altijd op te passen voor een zekere confirmation bias, waaraan we allemaal af en toe aan ten prooi vallen. Daarom probeer ik mijn nieuwsbronnen zoveel mogelijk te variëren: zowel het NRC als de Telegraaf, zowel FoxNews als CNN en zowel Aftonbladet als Svenska Dagbladet. Van alles wat. Op opinie-sites ga ik altijd tegen de stroom in zoals je gemerkt hebt. Op Opiniez ben ik meer “links”, op DutchTurks ben ik meer rechts.
Het is jammer dat dit medium zich niet leent voor uitgebreidere gesprekken. Mits correct gemodereerd zou een gespreksavond erg boeiend zijn, nietwaar? Mocht ik iemand hebben genegeerd zoals zoals je schrijft dan was dat zeker niet mijn bedoeling. Enfin, Henk, nogmaals, ik wens je nog een fijne 2e kerstavond toe en ik kijk uit naar je volgende post. 😉

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Henk, ik heb reactie gegeven, maar ik geloof dat mijn antwoord weggemodereerd wordt. Bottomline was: ik waardeer je input enorm op dit forum hoewel we het soms niet eens zijn. Zelf probeer ik niet te veel in een echokamer te gaan zitten waar we het continu met elkaar eens zijn. Da’s te gemakkelijk en saai. Soms leun ik naar linkse standpunten, soms naar rechtse. Ik wil eigenlijk zelf het onderscheid niet maken. “Links” en “rechts” zijn gedateerde begrippen. Ik wens je nog een fijne kerst toe en kijk uit naar je volgende post.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Edelweis, uw retour reacties zeer gewaardeerd! Pas op, vanwege soliditeit zit er tussen 15 minuten en 1 dag tussen intypen en verschijnen.
Oprechte complimenten OpinieZ, uw reactie controle zeer gewaardeerd, want merkbaar solide. U heeft 2 reacties van mij WEL geplaatst, terwijl ik na ‘enter’ afvroeg of de reacties ‘netjes’ genoeg waren, DANK!!
Toch een vraagstuk, Edelweis. U vermeldt diverse publicaties die ik alle ken, maar 90 % van de publicaties die u leest, geloof ik OF helemaal niet, OF geloof ik voor max 25 %. Ik heb allen betrapt op blatante leugens en dan stopt het voor mij. Wijlen mijn vader heeft 45 jaar NRC gelezen, ik tot 15 jaar geleden. Binnen 1 jaar nadat de Belgen NRC over hadden genomen, was NRC veranderd in inhoudsloos toilet-papier.
U lijkt te weigeren ervarings deskundigen te geloven die u een verhaal vertellen dat niet in uw menings beeld past.
Ik zou debat avond interessant vinden, maar het geloven van info bronnen speelt een grote rol. Gelooft u Veren of Lood, TPO, OpinieZ, Climategate, Sta-Pal, Sceptr, overwegend voor 90 %? Aangezien die info brengen die overwegend lijnrcht tegenover uw bronnen staan, zou me dat verbazen.
Ik ben een MBO’er met praktijk gemeten HBO niveau, na 20 jaar klein MKB loondienst exportmanager, nu 1 mans ondernemer West-Europa, PRO-Nexit.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Edelweis, mijn laatste reactie is of net na de laatste ‘moderatie’ ingezet of is ongeschikt voor plaatsing bevonden. Graag zal ik een discussie over dit artikel van Samirrha Tarrass voortzetten, maar eerst graag uw concrete erkenning dat ervaringsdeskindigen (Samirrha Tarrass, Katyana Kayvashan, oa ik aangaande ex-Oostblok) een aanzienlijk correctere kennis van een land hebben dan u uit uw media haalt. Erkent u dat niet concreet, dan wenst u feiten niet te erkennen.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@Henk. Ik ben ik helemaal met je eens dat ervaringsdeskundigen meer recht van spreken hebben dan mensen die het nieuws uit de krant halen, zeker! De familie van mijn schoonzus komt uit Hongarije en zij gruwen van Orbán, zijn leugens en zijn illiberale democratie. Langzaam zien zij hun land terugkeren naar donkere tijden.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edelweis

Mijn vriendenkring woont tot op vandaag in Hongarije, met nog slechts 1 vriendin in Budapest die vanwege het links elitaire anti Orban karakter van Budapest recent terug verhuisd is naar Debrecen, waar ze NIET wordt bedreigd om haar pro-Orban standpunt.
Ik heb in mijn 2de eerdere reactie aangegeven dat u en ik uitgepraat zijn, ik betreur die woorden.
Over oa de krankzinnige OVERbevolking in Nederland, de Klimaat hysterie door groen links rutte, klavertje en robot jetten hoor ik u niet, ik vermoed dus dat u en ik inderdaad lijnrecht tegenover elkaar staan.
U beschouwt zichzelf mogelijk als intellectueel? Vanuit een MBO BE heb ik me in de praktijk opgewerkt tot HBO 6 west-europese talen praktijk-man exportmanager, nu 1 mans ondernemer West-Europa. Mijn bedrijfs-calculatie is op veel hoger niveau dan dat van het totale Haagse.
Jammer dat u mijn ‘ervarings-deskundige’ onmiddellijk links misbruikt.
Mocht u zichzelf serieus nemen, dan excuseert u zich voor uw aanmatigende woorden over Orban.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Welke reactie op een reactie ik ook schrijf, ik hoop van harte dat diegenen die met onderbouwing (zoals Edelweis) op colums of reacties reageren, dat blijven doen.
Ik blijf het wel een punt vinden dat wie hier eigen of column schrijvers eigen ervarings-kennis negeert, dat hoort af te leren. Ik stel dat langjarige practische ‘ervarings-deskundigen’ altijd meer correcte kennis van een land of situatie hebben, dan wie zijn kennis overwegend van MSM heeft.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Edelweis, met uw laatste reactie over uw schoonfamilie in Hongarije laat u uw ware gezicht zien. U en ik zijn uitgepraat, met uw zeer botte minachting voor de mening van mijn vriendenkring in Hongarije. Vermoed ik terecht dat uw schoonfamilie welvarend in Budapest woont en veel sympathie heeft voor Soros?
De tientallen kennissen en een aantal vrienden die ik in Hongarije heb zijn lid geweest van de pioniers en van de partij uit nood, dat vertelden ze me al in achterkamertjes in 1981. De meesten zijn uit overtuiging lid en kiezer van Fidesz en volgen Orban zeer kritisch.
U vind mogelijk dat rutte een meester in het politieke compromis is? Ik ben uit de VVD vertrokken vanwege beroepsleugenaar groen links rutte, en lees mede daarom OpinieZ, Veren of Lood, TPO, Sta-pal, etc. Op 1 punt heb ik een groot probleem met Orban, hij heeft zich door de EU voor de klimaat hysterie laten omkopen, Hongarije krijgt Nederlands belastinggeld om kerncentrales te bouwen. Maar! Orban staat voor Hongarije, ipv zoals rutte, die Nederland voor Euro 0 aan Brussel heeft verkocht.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens. Dank voor je opbeurende woorden! Maar ik heb mijn kajak met hulpzeil al klaarliggen om uit de verstikkende EUSSR dictatuur te kunnen vluchten naar het vrije Engeland. Mei 1940 all-over again

XWE
XWE
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Super geschreven. Helemaal mee eens

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij in 2019 geheel duidelijk is geworden is het steeds meer stikkend wordende gevoel van “het leven in een dictatuur”; een dictatuur die zich EU noemt en waarvan Nederland deel uitmaakt en aan meewerkt !!
De wens dat het huidige Nederland weer het échte Nederland wordt , waar je niet hoeft te vechten vóór Zwarte Piet , waar je vrijelijk Kerstmis kunt vieren zonder gestoord te worden door de één of andere gillende imam op een torentje, waar je zonder angst in een Utrechtse tram kunt stappen , waar géén kleding- en voedselbanken nodig zijn, waar geen kindertjes in een daklozenopvang “wonen”, enz. enz.
Dát heeft mij het jaar 2019 duidelijk gemaakt.

Voor ’t overige wens ik alle Opiniez-lezers fijne en ongestoorde feestdagen.

Noordman
Noordman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Mooi stuk Karton, uit het hart gegrepen.
Ik denk dat wij met zijn allen dit kunnen en willen onderstrepen.
En u Samirrha Tarrass wil ik ook danken voor uw fijne, eerlijke schrijven, vind het moedig van u.
Verder wil ik graag allen die hier reacties schrijven, en natuurlijk ook zeker de hele redactie van deze zo fijne site een gezellige fijne gezonde knusse kerst, en vooral ook veilig nieuwjaar toewensen.
En mijn ouders zijden vroeger al denk erom kind, al is de leugen nog zo snel, (de waarheid) achterhaald hem wel.
Moge het voor ons snel gebeuren.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een socialistische leuzen was dat de waarheid overwint. Helemaal waar al heeft het viertig jaar geduurd voor het voormalige Oostblok het kon bevestigen. Voor de EU komt het heus ook alleen is de jaartal nog niet bekend. Ambtelijke molens draaien eenmaal langzaam. Met dank voor deze artikel wens ik iedereen fijne kerstdagen en een frisse blik voor de komende jaar.

Scherpschutter1943
Scherpschutter1943
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

een reactie op “Oproep”. Het partijkartel dat mijn mening negeert en mijn rechten bestrijdt omdat ik op de PVV stem en lid ben van “Ongehoord” en mij dus politiek buitensluit, daarvoor kan ik geen waardering opbrengen. Bestrijd de plucheklevers van het partijkartel. In een echte democratie zouden de kiezers van de PVV en het FVD allang invloed hebben op het regeringsbeleid. In het nepparlement van nederland onder leiding van een ministerpresident die nog niet eens zijn eigen schoenveters kan strikken, wordt nederland steeds verder de afgrond van de EUssr ingeduwd.Iedereen kan het zien en ervaren maar niemand doet er wat aan. Eigenbelang eerst, heerst er in de politiek, van hoog tot laag. De affaire Dijkhof is daar een mooi voorbeeld van. Mijn vertrouwen in de “boven ons gestelde”is gereduceerd tot nul.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mee eens. Ik prik er wel doorheen, hoor. Zeker niet politiek correct worden. En ik leer zo van u de woorden en argumenten. Goed gesignaleerd hoe het hier in NL tegenwoordig in elkaar lijkt te steken, tussen de ‘deugers’ en het in hun ogen ‘rechtse’ gepeupel waarop ze vanuit grote hoogte denken neer te kunnen kijken.
Respect voor uw heldere visie.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens ,Brussel ,NPO en de VN weg,en je krijgt weer een normale democratie ,zolang de heren die alle lid zijn van bovengenoemde clubs,en ze tot hun ellebogen mogen graaien in de grote pot met geld ,gaat het nooit wat worden .

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Samirrha, je maintiendria.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooie column.
En inderdaad, iedereen een vrolijk kerstfeest en een goed 2020.

Laten we hopen dat Nederland eindelijk eens wakker wordt. Ik denk zelf dat internet daar meer aan gaat bijdragen dan vanaf volgend jaar een uurtje zendtijd per week voor ON. Ik vrees ook dat televisie maken moeilijker is dan de idealisten van ON beseffen.

Maar alle beetjes helpen, en ik wens ze veel succes (ben uiteraard ook lid geworden).

Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we voorop stellen, dat mijn voorkeur niet uitgaat, naar personen met twee paspoorten.
Maar bovenal, dit stuk van Mevr. Tarrass. is een goed stuk.
Bijna alles berust op waarheid.

Mijn idee is ook simpel, dit Nederland is een keiverrot land aan het worden.
Links demoniseert anders denkenden.
De democratie is door Rutte op een laag pitje gezet, het afwijzen van de ca 1,4 Miljoen kiezers op de PVV, het CordonSanitair richting PVV en het FVD en zijn vele leugens.
Rutte is er niet voor de Nederlanders, zijn interesse ligt in Brussel.
Waar zijn de Nederlandse bedrijfspensioenen gebleven.
Nederland moet de lijn van een Brexit gaan volgen.
De omvolking is niet meer omkeerbaar.
Het woord racist, is voor Links het woord van het jaar geworden.

Voor de rest een fijne Kerst en een goed en gezond 2020.
Fluitje.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Top!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. U ook een mooi 2020 toegewenst. In mijn terugblik had ik ook de Boerenprotesten apart benoemd. Die waren zeer typerend voor de trieste staat van dit land.

29
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen