Het fake-news monopolie van de NPO

Staatsomroep veegt demonstraties Iran onder tapijt

Titelfoto: Blokkade snelweg Teheran. Screenshot YouTube-video, kanaal CBC News. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Toen ik twee weken geleden het schaamteloze, hypocriete betoog van Shula Rijxman, voorzitter van de NPO, in het Algemeen Dagblad las over de gevaren van fake-news, voelde het ineens alsof de stoom uit mijn oren kwam. Het is dan ook heel wrang om te zien dat de voorzitter van een publieke omroep aandacht vraagt voor het gevaar van nepnieuws dat haar “serieuze medium” zou bedreigen.

Terwijl ik als Iraans-Nederlandse burger weet dat zij in haar nieuwsprogramma’s, actualiteitenprogramma’s en analyses en zelfs met haar keuze voor gasten (die zij als Iran-deskundigen naar voren schuift) al jaren niets anders doet dan systematisch een eenzijdig, verkeerd, misleidend en polariserend beeld te schetsen over Iran.

Demonstraties Iran

Alsof het niet de NPO was die vier weken geleden – toen de novemberopstand net in Iran uitbrak – met haar desinformatie de Iraanse demonstranten opzettelijk reduceerde tot een groep onrustzaaiers en relschoppers die boos zijn om de brandstofprijzen. Een stelletje wilde hooligans die zich geen lamsvlees kunnen veroorloven en tot brandstichting zijn overgegaan om hun boosheid te koelen omdat zij te veel kip gegeten zouden hebben. Geen woord over de bevindingen van de Amerikaanse regering of de persconferentie van Brian Hook, speciale vertegenwoordiger van de VS, die twee weken geleden uitgebreid is ingegaan op de gruwelijke onmenselijke manier waarop de protesteerders door het regime zijn aangepakt.

Geen woord

Informatie die niet vergaard is door hearsay van linkse islam-apologeten, maar tot stand is gekomen via duizenden videobeelden, smeekbedes en getuigenissen van zowel ouders die hun kinderen hebben verloren, als van protesteerders zelf. Maar vanuit de NPO geen woord over de levenloze lichamen van gedode protesteerders die door het regime zijn gegijzeld, totdat nabestaanden de kosten betalen van de kogels waarmee hun geliefden zijn gedood. Geen woord over de 7.000 gewonden, meer dan 1000 doden en 18 minderjarige kinderen die hier ook tussen liggen. Kinderen die mede dankzij het huwelijk tussen het islamitische regime van Iran en de linkse bende van EU-graaiers without borders (waar onze premier en co. deel van uitmaken), er niet meer zijn, niet meer ademen en niet meer mogen dromen over hun toekomst.

Trump krijgt de schuld

Terwijl dit allemaal gaande is in Iran, produceert de NPO een reeks aan achterhaalde items voor Nieuwsuur om onze aandacht van de werkelijkheid af te houden en Trump ongegrond verantwoordelijk te stellen voor de belabberde sociaal-economische toestand, die al 41 jaar gaande is. Items die gemaakt zijn met goedkeuring van en in overleg met het regime en in lijn zijn met het beleid van de EU. Een beleid dat het doen van zaken met de Godfather van terrorisme in de vorm van INSTEX-constructies goedpraat en mollah’s aan de macht houdt.

Buiten de linkse islam-apologerende Iraniërs en propagandamakers van het regime, realiseren Iraniërs zich heel goed dat niet Trump verantwoordelijk is voor het (gebrek aan) welzijn en welvaart van mensen, maar het regime zelf. We hebben ook geen seconde anti-Trump leuzen gehoord tijdens de november-protesten. Iraniërs kampen namelijk met al deze sociaal-economische problemen omdat het regime het geld van de burgers sinds 1979 doneert aan terroristische organisaties zoals de Hezbollah, Hamas, de Taliban, Hashd Al-Sha’bi, Kata’ib Hezbollah en Al-Qa’ida in plaats van te investeren in haar eigen volk.

Peyman Jafari

Een nieuwsmedium dat pretendeert onafhankelijke journalistiek te bedrijven, maar jaren achter elkaar alleen maar de linkse mollah-apologeet Peyman Jafari, lid van Internationale Socialisten, Trump- en Israel-basher, een podium biedt om zijn mening als de enige echte waarheid uit te venten, kan ík in ieder geval niet serieus nemen. Iemand die onderhuids opkomt voor de zogenaamde moderate mollahs en élke volksopstand tegen dit theocratische fascistische regime wegwuift en marginaliseert tot een protest van “armen en vergetenen”.

Wat Jafari in al zijn sluwheid probeert te verkopen, is de eindeloze illusie dat er een machtsstrijd gaande is tussen gematigden en hardliners in Iran. Waarbij het Westen steun zou moeten bieden aan de gematigden om hervorming en verandering van binnenuit te kunnen realiseren. Een smerig misleidend beleid dat destijds door Obama is ontworpen en zowel door de Democraten en de socialisten in de VS als hun linkse bondgenoten in Europa wordt doorgezet. Wishful thinking voor de onwetenden onder ons en bewuste propaganda door westerse Sharia- en Islam-fetisjisten aan het linkse politieke spectrum.

Nieuwe generatie

Er is een nieuwe generatie in Iran opgestaan die niet meer trapt in de gespeelde rivaliteit tussen de gematigden en hardliners. Een spel dat is ontworpen om de illusie van keuze levend te houden en tegelijkertijd te garanderen dat dezelfde elites de vinger op de pols en in de pap blijven houden. Deze nieuwe generatie Iraniërs is bereid om de hand in eigen boezem te steken en verantwoordelijkheid te nemen voor de puinhoop die hun ouders 41 jaar geleden hebben veroorzaakt. Een generatie die niet langer in de anti-Amerika- en anti-CIA-retoriek van het regime trapt en inziet dat 41 jaar wanbeleid, corruptie, terrorisme en nepotisme, zowel de burgers als het land de nek aan het omdraaien is – niet Trump.

De eenheid tussen Khamenei en Rouhani als reactie op de brute optredens tegen protesteerders, zowel bij de november-protesten als die van twee jaar geleden, is helder bewijs dat er in praktijk geen verschil is tussen de hardliners en de zogenaamde moderates.

Verdraaiing

Over fake-news gesproken; geen woord vanuit de NPO over een hele generatie Iraniërs die de longen uit hun lijf schreeuwt voor vrijheid en een menswaardig bestaan. Geen woord over miljoenen Iraniërs en hun oproep aan Reza Pahlavi – kroonprins van Iran – om terug te keren en hen te verlossen van de dictatuur, tot aan leuzen als “Dood aan Khamenei”, “Dood aan de dictator”, “Dood aan Rouhani”, “Mollah’s moeten opdonderen”. En als zij erover spreken, zit Peyman Jafari aan tafel om de werkelijkheid te verdraaien en te ontkrachten, door te beweren dat dergelijke leuzen weleens geroepen worden, maar niet de mening zijn van alle protesteerders. Wat mij betreft mag Rijxman in haar strijd tegen fake-news als eerste beginnen bij haar eigen omroep, die inmiddels een monopolie heeft op het creëren daarvan.

Propagandamachine

Vooral sinds het aantreden van President Rouhani heeft de NPO niets anders gedaan dan, als propagandamachine van het islamitische regime, feitelijkheden en waarheden achterhouden om de lijn van kabinet Rutte II, Rutte III en de EU te volgen en het bewind van president Rouhani als gematigd aan de Nederlandse burgers te verkopen. Feit blijft dat sinds zijn aantreden executieaantallen van vooral minderjarigen, Christenen, homoseksuelen en vrouwen de pan uit zijn gevlogen.

Het was ook onder het bewind van Rouhani dat honderden vreedzaam protesterende vrouwen twee jaar geleden genadeloos in elkaar werden geslagen, opgepakt, gemarteld en veroordeeld tot ongehoord hoge straffen. Het is ook president Rouhani die as we speak een plan aan het implementeren is om het internet te vervangen door intranet zodat hij ongestoord en buiten het oog van de buitenwereld zijn eigen gang kan gaan. Hoezo moderate?

Kader Abdolah

Laten we ook niet het NPO-radioprogramma Spraakmakers vergeten, dat regelmatig aan Stockholm Syndroom-lijdende linkse vazallen en mollah-pleasers als Kader Abdolah uitnodigt. Deze zelfbenoemde communistische Iran-kenner, aan wiens lippen de Linkse intellectuelen hangen, krijgt een podium gegund om een reeks aan belachelijke verwarde, misleidende uitspraken als feitelijkheden aan de burgers te verkopen; “Khomeini heeft zelf nooit iets verkeerds gedaan…hij heeft alleen maar het bevel gegeven”. Nou, volgens die logica mogen wij Hitler ook niks kwalijk nemen.

Regime Change

Over de invasie van Khomeini stelt hij onder andere stellig: “Wij moeten ze vergeven want de mollahs zijn van ons. We moeten wachten totdat de oude ayatollah’s doodgaan en de nieuwen het over nemen. De kinderen van deze ayatollah’s zullen het beter doen”. Alsof hij woordvoerder is voor de gehele Iraanse bevolking stelt hij ook nog eens dat Iraniërs helemaal geen regime change willen. Want naar eigen zeggen mocht hij Khomeini stiekem, omdat zijn regime geen knecht is van Amerika. Waarbij ik gelijk denk: welke debiel heeft deze verwarde Iraniër een vluchtelingenstatus gegeven en waarom?

Mouthpiece

Een medium als de NPO dat buigt voor de regering en aantoonbaar meewerkt aan het creëren van deceptie en haar berichtgeving aanpast aan de wensen en politieke doeleinden van de gevestigde elite, heeft mijns inziens geen recht van klagen over fake-news.

Een nieuwsmedium dat zich jarenlang systematisch verlaagt tot de mouthpiece van verrotte brutale islamitische terroristen en theocratische maffiose oligarchen, dat burgers willens en wetens verloochent, misleidt en voorliegt, de waarheid camoufleert en zichzelf censureert, kan zichzelf per definitie geen “serieus medium” noemen.

Er bestaat geen verraderlijker vorm van pers dan één die in dienst is van de regering en niet van de burgers. De NPO is een medium dat meewerkt aan het opvoeden van een generatie die niet meer in vrijheid van meningsuiting mag geloven, maar in vrijheid van verbod op meningen die zij niet leuk vindt.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
48 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De US Democrats en de EU liggen met elkaar in bed, steunen wereldwijd terrorisme, het Nederlandse partijkartel verricht hand en spandiensten aan dit duo, en de NPO fungeert als hun propaganda spreekbuis.
Het gaat hier om een kolossaal verraad van de mensheid, gepleegd door een puissant rijke salonsocialistische elite.
Hun rijkdom kan namelijk enkel nog maar groeien door het contrast met de massa te vergroten; hoe armer de mensheid des te imposanter hun rijkdom.
En hun macht kan enkel nog maar groeien door die van de massa in te perken, waarvoor de dictatoriale socialistische heilstaat het ideale vehikel is.
Maar zolang deze dictatuur nog niet gerealiseerd is moet de massa gestuurd worden, middels organisaties als de NPO.
De sleutel is, nu nog, het controleren van de publieke opinie.
Steun dus de onafhankelijke nieuwsverspreiders op het internet, en steun initiatieven zoals “ON” die het beest in zijn eigen hol pogen te verslaan (https://www.ongehoordnederland.nl/#home).
Zegt het voort…

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Dat de US Demcrats met EU in bed zou liggen weet ik niet. Volgens mij hebben die momenteel hun handen vol aan een impeachment. En dat ze bezig zijn met wereldwijd terrorisme, vind ik een interessante stelling van je, Frans. Ik weet niet waar je op doelt.
“Een kolossaal verraad aan de mensheid.”? Nou, nou, da’s wat sterk uitgedrukt he! Klinkt meer als een populistische, hyperbole verkiezingsslogan. Het is allemaal wat bombastisch, Frans, maar mijn steun heb je, ook voor je nieuwe nieuwsorganisatie ON.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edelweis

@ Edelweis
Dan is het je blijkbaar ontgaan dat de US Democrats en de EU Iran steunen, wat momenteel met ruime voorsprong de grootste terroristen staat ter wereld is.
En het is je dan blijkbaar ook ontgaan dat de US Democrats en de EU de hoofd drijvende krachten zijn achter de klimaat en immigratie waanzin, die de westerse beschaving gaat vernietigen, waarna de hele wereld gaat wegzakken in anarchie en barbarij.
Misschien moet je toch eens wat vaker naar van die “complottheorieën websites” kijken, je huidige nieuwsverstrekking schiet, zo te zien, nogal tekort namelijk.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@Frans, je hebt helemaal gelijk, maar “de westerse beschaving gaat vernietigen, waarna de hele wereld gaat wegzakken in anarchie en barbarij.” Vind je niet dat een beetje doordraaft nu? Wat betreft mijn nieuwsverstrekking zal je advies opvolgen en de non-MSM websites er nog eens op naslaan. Goed?

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edelweis

@ Edelweis
Als jij “anarchie en barbarij” een te sterke omschrijving vind voor een door burgeroorlogen verscheurde westerse wereld, de daaruit resulterende ondergang van de wereldeconomie, en de daar dan weer uit voortkomende wereldwijde oorlogen en ellende, dan is dat jouw zaak.
Persoonlijk vindt ik het aardig passen.
En verder geef ik je enkel een advies, wat je daar mee doet moet je zelf weten.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wow, wat een goed stuk. Recht voor zijn raap. Bedankt, Katania

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

NPO = Nederlandse Propaganda Organisatie.

Goebbels zou er jaloers op zijn geweest…

Noordman
Noordman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Precies Frans, ik kijk nooit meer naar de NPO, of RTL4 nieuws.
Is niet goed voor mijn hooft, word te (rood), en mijn hart, enz enz.
Kranten lees ik bijna ook niet meer Volg nu eigenlijk alleen nog OpinieZ, de Kanjers die hier zulke mooie stukken schrijven, en jullie die hierop reageren, mooi en zo begrijpelijk.
Word ik toch nog ergens blij van.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Noordman

@ Noordman.
Ik doe ongeveer als u, met dien verstande, dat ik náást Opiniez óók nog Fenixx en E.J.Bron volg ; bevalt me uitstekend !
Óók Saltmines is het volgen waard.

Noordman
Noordman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Frans en Karton, ik dank u voor deze tips, heb de sites inmiddels gevonden en ga me er met aandacht in verdiepen.
Heb al enkele onderwerpen gevonden, en omdat dit geen fake nieuws is, verontrust het alleen maar meer voor wat er aankomt.
Dank voor uw tips.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Frans, Noordman en Karton, dank voor jullie opmerkingen. Ik mis nog wat media. Naar mijn mening is OpinieZ kwalitatief zeer hoogwaardig, Weloverdacht en goede inhoud. Daarmee is OpinieZ een zeer hoogwaardige site, waar ik info haal omdat de meningen hier vaak uitstekend de feiten weergeven.
Daarnaast vind ik het interessant Veren of Lood, TPO, EW en Breitbart News Network te lezen. Ik moet eerlijk bekennen de laatste maand te zijn gaan twijfelen aan EW, ik lees EW inmiddels meer voor de lezers-reacties dan voor de artikelen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
Had ik inderdaad vergeten : Veren of Lood én TPO.
Kwalitatief is Opiniez een zéér hoogwaardige site.

Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Ik mis nog een interessante site namelijk Sta-Pal.nl

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

@ Paul Schermers
Yep, die is ook interessant, maar ze hebben wel een beetje last van een anti-Rusland/Poetin bias, die ik persoonlijk lastig te combineren vindt met de rest van de standpunten van de vaste auteurs.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Climategate is ook erg interessant, voor de artikelen.
Sietske Bergsma’s one woman OpinieZ op The Fire.
Xandernieuws, wel met een korreltje zout nemen, en vooral de reacties negeren.
En als je Pat Condell niet kent dan heb je wat gemist in het leven…

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Ik kijk zelden naar de NPO. Zembla/Tegenlicht zijn wel interessant maar verder niets. Te kneuterig. Verder is het van alles wat: Reuters, AP, The Atlantic, Daily Beast, maar soms ook Der Spiegel en Frankfurter Algemeine (goed voor je talen;-)). Ik hou me verre van allerlei complottheorieën websites.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

In Duitsland zijn vrijwel geen vrije media meer. Alle publieke media, Sud-Deutsche, Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine, en ik weet zeker dat ik er nog enkele vergeet, zijn verworden tot spreekbuis van DDR merkel. Jammer dat ik nog geen Duitse evenknie van bv OpinieZ heb gevonden. 1 lichtpuntje, het Duitse constitutionele Hof geeft indirect aan dat de Urgenda uitspraak van de HR in Nederland volstrekt ridicuul is en de Trias Politica schendt…..
In doorsnee is Duitsland nog dichterbij een vervolg DDR dan Nederland.

Enrico
Enrico
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Er wordt in Duitsland al gepraat over de toegang van passwords. https://www.journalistenwatch.com/2019/12/23/achtung-regierung-passwoerter/

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Iran is een enorme seculiere minderheid, die geen enkele macht heeft. De macht ligt bij schrift-‘geleerden’ met een verwrongen religieus wereldbeeld, waarin men smacht naar atoombommen, het einde der tijden en de vernietiging van israel. Hoe sneller die moellah’s en ayatollah’s van het politieke toneel verdwijnen hoe beter. Trump snapt dat, Rijxma en de NOS snappen dat niet. Die laatsten volgen de lijn van de EU. Pappen en nathouden. Gezien de situatie en de protesten die eruit voortvloeien verminder je zo de effectiviteit van Trump’s beleid. En dan is er China natuurlijk. Tijd om aan deze geopolitieke waanzin een einde te maken. Hoe? Laten we stoppen met nepnieuws en de iraanse machthebbers beschrijven voor wat ze zijn. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland. Dan kantelt de EU. Daarna is het zaak sancties in te stellen tegen China vanwege het steunen van levensgevaarlijke regimes als Noord-Korea en Iran.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Grappig, die ‘minnetjes’. Waarom eigenlijk?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

@ BegrensEuropa!
Die “minnetjes” zijn vermoedelijk afkomstig van een paar analfabeten.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

En van wie?

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ehhh.. Trump snapt het heel goed. Geen buitenlandse avonturen meer ala Vietnam, Irak en Afghanistan. Dus geen regime-change door interventie. Been there, tried that. Werkt niet. Als er al een regime-change komt, moet dat van binnenuit komen en zeker niet van het Westen. Wij hebben onze handen al vol aan vluchtelingen, woningnood, stikstof en weet ik niet allemaal meer.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edelweis

We hebben het niet over militaire avonturen, maar over economisch afknijpen. De effectiviteit daarvan wordt helaas ondergraven door o.a. EU.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Men zou moeten stoppen met het afdragen van belastingeld naar de NPO,alleen op deze manier krijgen de mensen weer een juist beeld van het werkelijke nieuws,nu is het praten naar de bek van degene waar het geld vandaan komt,in deze tijd waarin iedereen die mag kiezen tussen een pc,of tv ,de tv het raam uit gooit , boer zoekt vrouw of het bakken van een Taart,kan men ook bij de commerciele terecht,sport op de betaaltv,en zo besparen we aan twee kanten ,Nepnieuws,en belastinggeld .Ministers zitten er niet voor de kiezer ,maar zijn de loopjongens van het grote geld,en het ergste van alles vind ik hun uitgestreken smoelwerk .

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Het blijkt dat de Finnen het beste zijn in het detecteren van fake news en post-truth. Hoe? In de schoolklas leren waar nieuws vandaan komt, wie nieuwsbronnen financiert, bots en deepfakes herkennen, etc.

pankonthemove
pankonthemove
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt Katiana Kayvantash, dat is geen fake-news. Zelf bezocht ik in de jaren ’60 Perzië.
Een schitterend land met vriendelijke mensen. Teheran, een stad waar je het gevoel had dat de hele wereld samen kwam.
Het is triest te zien hoe een religie (ideologie) het leven van 82.000.000 mensen kan beïnvloeden.
Iran staat niet op mijn lijstje om de volgende vakantie door te brengen.
Katiana, blijf vechten voor je vaderland. Zoals zovelen van jou geboorteland. En maak je geen zorgen over de NPO. Dat kanaal staat al heel lang niet meer op mijn afstandsbediening:-)

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nepnieuws is niet alleen leugenachtige nieuws verspreiden maar ook het verzwijgen of verdraaien van nieuws. En dat is wat NPO doet. Linkse omroep hoort bij linkse dictatuur en dictaturen houden eenmaal niet van vrijheden. Bek houden en doorlopen is mogelijk ook in een gaaf land. Wanneer wordt het beter? Beter is het al geweest. Een Oostblok grapje uit de verleden tijd die hier pas nu in opkomst is.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De franse revolutie had de stelling: vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Dat werd vaak onderbouwd bij de onthoofding via de guillotine als vrijheid=uit het leven zetten, gelijkheid=de kop er af en broederschap=voor iedere leider het zelfde oordeel.
Geen prettig vooruitzicht, maar dit kan zomaar opnieuw gebeuren, wat ik oprecht niet hoop, maar als het volk echt kwaad wordt, dan zullen zij hun woede opnieuw richten op de gevestigde leiders. Overheid en machthebbers, ‘let op uw saek’.
Onrecht doen heeft beslist een grens en die is dichtbij.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo is het.
En het erge is; dit gaat alleen nog maar over Iran. Mensen uit Syrië, de VS, en vooral Israël kunnen ook talloze voorbeelden geven van NPO-nepnieuws.

De belezen Nederlander weet bovendien dat het beeld dat de NPO van Nederland schetst niet klopt. Islamkritiek is geen racisme, en Nederlanders zijn geen racisten. Ongecontroleerde massa-immigratie is geen verrijking, en EU levert geen welvaart op. Het klimaatkalifaat is onhaalbaar en onbetaalbaar, en gaat bovendien de co2-uitstoot verveelvoudigen (in Polen dan; dat dan weer wel).
Het door de NPO gevreesde “Russische nepnieuws” bleek helemaal niet te bestaan, het waren Ollongren en Halbe Zoolstra die nepnieuws over Poetin verspreidden.

En zo zijn er vele tientallen onderwerpen waar de NPO structureel onbetrouwbaar is.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Oja, Putin is een padvinder die het beste voorheeft met ons. Rusland is het toonbeeld van democratie, scheiding der machten, homorechten, vrijheid van godsdienst en ga zo maar door. Even wakker worden. Wel eens gekeken naar RT? Propagandamachine van het Kremlin? Internet research agency doesn’t a bell? Trollenfabriek!

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Lijkt me duidelijk dat we WEL met Putin kunnen samenwerken, en dat de EU zich door dwang-neurose samenwerking met Iran, bij monde van anti-semiet en marxist Mogherini en nu haar opvolger een even erg Spaans sujet, schuldig maakt aan samenwerking met Islamitisch terrorisme. Zoals de zaken nu staan, werk ik graag met de oligarchen van Putin, eerder dan met DDR merkel, of de iraanse terroristen die hun eigen bevolking terroriseren…..

Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik geloof persoonlijk niet, dat de NPO om gaat, dat de NPO hun koers gaat wijzigen, naar een objectieve / neutrale organisatie.
De hele structuur van de NPO is verziekt, door het Linkse licht wat van binnenuit, op ieder onderwerp hoe klein ook schijnt.
De overheid stimuleert deze insteek en stuurt indien nodig hierin bij.
Mijn vertrouwen in deze NPO is simpel, NOS IS FAKE NEWS.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens Shula Rijxman heeft de NPO het alleen-recht op fake-news !
Ach, deze mevrouw weet niet beter, jammer.

Thomas
Thomas
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Robert Aitken, die 25 jaar verslaggever was voor de BBC, schreef een boek onder de titel The Noble Liar – How and Why the BBC Distorts the News to Promote a Liberal Agenda. De in die titel besloten aanklacht is ook volledig van toepassing op de journalistieke poot van de NPO, de NOS.
Een verschil is wel dat het professionele gehalte van de BBC-verdraaiers aanzienlijk hoger is dan dat van de NOS, die uitblinkt in het napraten van de New York Times, de Washington Post (de “Bezos-Bode”), de Guardian en aanverwante partijdige media.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niet alleen de demonstraties in Iran worden door de NPO doodgezwegen ;
wat te denken van de wekelijkse demonstraties in Frankrijk door o.a. de “Gele Hesjes”.
Ieder weekend demonstreren in Frankrijk, in bijna álle grote steden, 100-duizenden Fransen tegen Macron en zijn linkse regering

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Macron en zijn linkse regering? Macron en zijn rechtse regering! Hij wil rechten voor pensioenen / emolumenten voor arbeiders juist beperken. Lijkt me meer een rechts idee, maar wie ben ik. Als je opkomt voor de rechten van de arbeiders, van het volk, ben je dan meer “links” of “rechts”? En demonstraties in Iran? De nederlander die geen woning heeft omdat er een asielzoeker in wordt gehuisvest, is die niet belangrijker? Laat Rutte/NPO/BBC zich daar mee bemoeien ipv een demonstraties in Iran of Frankrijk.

Heniusz
Heniusz
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edelweis

Zou die Macron met die pensioenhervormingen niet gewoon gelijk kunnen hebben? Vergeet niet dat de Franse werknemer niets extra inlegt voor zijn pensioen, voor sommige beroepsgroepen al op 52 jarige leeftijd! Daarnaast is “links”/”rechts” zo jaren 80…

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Macron is noch links, noch rechts, maar een opportunistische Napoleon. De Franse gele hesjes? De Echte, waar Macron bang voor is, gingen ongeveer een jaar geleden met honderdduizeden de straat op om te protesteren tegen de klimaat hysterie van Macron, oa de klimaat-ellende van Parijs. 1 Macron -Klimaat-Hysterie maatregel was verhoging brandstof prijzen, een gluiperige manier de kosten van de klimaat hysterie bij de middenklasse burger af te rekenen.
Met de demos van de spoorweg-sujetten, NEP-gele hesjes, ben ik het ONeens, hun pensioen is EN te hoog EN te vroeg.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trump Iran aanvallen? Trump kijkt wel uit. Trump vindt dat de VS niets te zoeken hebben in het midden-oosten. Laat ze het onderling maar uitzoeken. Grote corrupte, geldverslindende bende is het daar waar het Westen niets te zoeken heeft. Daarom is hij weg uit Syrie. En gezien de Afganistan-papers – totale waste of money and time -, geef ik hem geen ongelijk. “Regime-change” is wens denken, wat alleen maar heel veel geld kost. Enige reden voor inval in bv. Irak was: olie.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevr. Katyana Kayvantash, weer een uitstekend artikel van uw hand, zeer feitelijk met uitstekende waarschuwingen.
Volstrekt onbegrijpelijk dat er nog mensen in Nederland te vinden zijn die uw artikelen niet lezen (omdat ze OpinieZ OF niet kennen, OF niet willen kennen).
De Hoofdreden dat ik het belangrijk vind uw artikelen gepubliceerd te zien en natuurlijk stel dat u wekelijks in Nieuwsuur uw verhaal zou moeten mogen doen, is de EU. Al meer dan 5 jaar lang (en nu weer) zit er een anti-semiet cq anti-Israel persoon die ook ons zgn verteregenwoordigt namens de EU. Anti-semiet! Zowel de Mogherini als het huidige Spaanse sujet zijn heel venijnig laf anti-semiet en anti-Israel. Die alle persee met het misdadige regime in Iran zaken willen doen.
Heel Nederland hoort te weten dat de de bevolking van Iran de schuld bij het eigen regime legt en verdraaid goed weet dat de USA hen met de sancties helpt, nl zo het regime niet legitimeert. Inderdaad moet de Bevolking van Iran Zelf het regime omver werpen en dan in 1 keer overtuigend.
Gister een website gevonden waarop de cameraman van NotaBene Nieuwsuur alle verhalen van Katyana bevestigd. Mijn gebruikelijke manco, vergeten de site te noteren, dus of ik de site nog terugvind……
Alle problemen waarmee Nederland cq Europa geconfronteerd wordt, OVERbevolking, immigratie, stikstof onzin, etc, zijn alle ook mede indirect veroorzaakt door Iran.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is intriest dat je dit in Nederland moet opschrijven. Lichtpuntje is dat de cameraman van Nieuwsuur Dennis Hilgers ook een eigen dagboek bijhoudt: https://www.dennishilgers.nl/
Hij is al vaak in Iran geweest en er ook een keer uitgezet. Hij is niet in dienst van de NPO en niet bepaald links.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iran dat geld doneert aan Al-Qa’ida? Dat moet je me toch eens uitleggen. Ik dacht dat Al-Qa’ida sunni was en dat zij sjiieten beschouwen als ketters die dood moeten. En Iran dat shia is, doneert geld aan hun? Interessant.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edelweis

Klopt Edelweis. Al-Qaida is soennitisch. Daar gaat geen Iraans geld naartoe. Evenals I.S. sunni is / was.
Hamas wordt weer wel gesteund. Dat is raar.
Het komt erop neer dat het gewoon sektes zijn, die elkaar en ons bestrijden.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

De schrijfster van het artikel zegt dat er wel degelijk geld naar toe gaat. Nogmaals: opvallende bewering en ik ben benieuwd wat haar bron is. Overigens ben ik zelf niet gelovig. Het verschil tussen een sekte en een religie is wat mij betreft een kwestie van semantiek, in hoge mate arbitrair en (dus) totaal afhankelijk van aan wie je de vraag stelt. Protesten en katholieken hebben elkaar vroeger in NL ook bestreden en deden dat vrij recentelijk nog in Noord-Ierland. Ik zeg leven en laten leven. Ik heb geen probleem met gelovigen zolang ze mij maar met rust laten.

Grutte Pier
Grutte Pier
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We worden ons hele leven voorgelogen gebruikt ,misbruikt en geplukt en dan kunnen we doen tot de dood .!!

Gr: Grutte Pier

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat het meest belachelijke is dat ik via mijn belasting betaal aan NPO, maar waar ik woon slechts een klein gedeelte mag zien. Precies die programma´ s waar ik niet naar kijk, Nieuwsuur, Journaal en Pauw. Een goed, die heb je ook, Knel bijvoorbeeld, de Vlooienmoeder, nederlandse serie over het algemeen niet. Ik wil dus een korting, maar dat is niet mogelijk.

Edelweis
Edelweis
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Katiana. Met alle respect, maar in een tijd dat de nederlandse bevolking wordt geconfronteerd met een enorm vluchtelingenprobleem, geloof ik niet dat veel mensen behoefte hebben aan nog meer vluchtingen uit Iran omdat de mensenrechtensituatie daar mogelijk belabberd is. Geen nieuws daar. Daarbij: vluchtelingenhulp, ontwikkelingshulp, democratie brengen in het midden-oosten is een hobby van de LINKSE pers, niet van de rechtse. Dat het RECHTSE regime in Iran het vuur opent op een menigte, zal het grootste deel van de nederlandse bevolking helaas koud laten. Daarbij: door de strengere sancties en de door de VS opgezegde Iran deal hebben de haviken binnen Iran meer macht gekregen en reageert het regime extremer. Eigen schuld, dikke bult? Hadden de VS de deal maar niet moeiten opblazen. Overigens: persoonlijk lijkt me Iran/Perzie een fantastisch land om rond te reizen vanwege de geschiedenis/oudheid/bakermat etc.

48
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x