Hoe Klimaatpaus Frans Timmermans onze economie gaat vernietigen

Peperdure Green Deal

Titelfoto: Screenshot YouTube-video, kanaal DWDD. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

De verborgen agenda van de klimaatridders is niet het klimaat, maar de afschaffing van het kapitalisme, de vrije ondernemingsgewijze productie. De bestrijding van Global Warming vormt het excuus voor een almachtige overheid die met een omvangrijk investeringsprogramma de rol van de private sector overneemt. Dit geldt in optima forma voor de Europese Commissie (EC) die via klimaatbeleid van de EU een Superstaat wil maken.

Green Deal

De komende twee decennia wil de EC per jaar 575 miljard euro uitgeven aan de Green Deal van onze verse klimaatpaus Frans Timmermans. Daarmee wordt de eerste stap gezet naar een (groene) planeconomie op Europese schaal. Voor het redden van de aarde moet alles wijken. Met deze ‘deal’ wordt een gigantische bureaucratie opgetuigd die in de voormalige Sovjet-Unie niet had misstaan. Het effect is een langzame, maar zekere vernietiging van onze welvaart- en verzorgingsstaat.

Torenhoge ambitie

De ambitie van de EC is torenhoog. De Green Deal wordt door de nieuwe EC-voorzittter Ursula von der Leyen aangekondigd als hét topstuk van de EC voor de komende zeven jaar. Er worden zelfs vergelijkingen gemaakt met de New Deal van de Amerikaanse president Roosevelt in de crisisjaren van voor de Tweede Wereldoorlog. De Green Deal moet de EU in 2050 klimaatneutraal maken met een volledig omgebouwde, fossielvrije economie.

De maatregelen zijn nog niet allemaal bekend, maar wel weten we al dat er een EU brede kilometerheffing komt en een vliegtaks. Ook is aangekondigd dat de landbouw en veeteelt op de schop gaan. Het wegvervoer, de reiziger en de boer zijn dus de dupe. Maar er komt nog veel meer. Er woedt in Brussel nog een interne discussie hoe het vervuilende bedrijfsleven aan te pakken.

Timmermans neemt geen generieke maatregelen. Specifieke doelgroepen worden op de korrel genomen en gestraft voor hun CO2-uitstoot. De industrie zal het zwaarste gelag betalen. Oppositie tegen deze economische machtsgreep komt vooral uit Polen, waar men niet van zins is de eigen economie te ontmantelen die met zo veel moeite na de bevrijding van het communistische regime is opgebouwd.

Alternatief

Zelfs als het 5 voor 12 zou zijn – de laatste wetenschappelijke bevindingen laten zien dat we veel meer tijd hebben – is er een betere oplossing. Een alternatief, waarbij de pijn verdeeld wordt en geen al te grote schade wordt toegebracht aan de economie. Dat alternatief is het reeds bestaande EU Emissions Trading System (ETS), een systeem waarbij CO2-uitstootrechten worden toegekend en binnen de EU kunnen worden verhandeld.

De prijs van die rechten is momenteel zo laag dat het systeem weinig impact heeft op de totale hoeveelheid CO2-uitstoot. Met een substantiële prijsverhoging zou het ETS echter wel werken. De markt zou dan zelf doen wat nu met allerlei kostenverhogende overheidsmaatregelen voor specifieke doelgroepen wordt beoogd: creëren van innovatieve en concurrerende oplossingen. Op een veel efficiëntere wijze zou daarmee een CO2-reductie tot stand worden gebracht. Zonder complete economische sectoren de nek om te draaien zoals met de Green Deal van Timmermans dreigt te gebeuren.

Verbouwen

Want dat zijn de plannen van Timmermans. Hij zegt het ook met zoveel woorden in DWDD (video op 6.00): “We gaan de economie verbouwen.”

Voor een toepassing van het ETS op grote (wereld-)schaal pleit het bedrijfsleven al jaren, met olieconcerns Shell en ExxonMobil voorop. Maar nee, de EC wil zelf aan het stuur staan. Men denkt de markt te kunnen verslaan. Erger nog: de EC beschouwt de Green Deal als een nieuw wapen om het reeds lang gekoesterde ideaal van de Europese Superstaat te realiseren.

Zelf belasting heffen was tot nu toe niet mogelijk. Daar verzetten de lidstaten zich tegen. De EU wordt gefinancierd met afdrachten van lidstaten en importheffingen op goederen van buiten de EU. Met de Green Deal kan de EU een eigen belasting invoeren: een heffing op CO2-uitstoot. Maar daar blijft het niet bij. Vele andere financieringsvormen van de Green Deal worden eveneens overwogen.

ECB Goes Green

Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) wordt in stelling gebracht. Met kwantitatieve versoepeling en het lage/negatieve rentebeleid van Mario Draghi, voortgezet door zijn Franse opvolger Christine Lagarde, wordt lenen door de EC voor de Green Deal veel goedkoper.

Bovendien werpt Lagarde zich met haar aangekondigde ‘groene taxonomie’ ook nog eens op als CO2-keurmeesteres. Financiering van banken en bedrijven met een CO2-arm klimaatlabel krijgen prioriteit.

Groene Planeconomie

Waar de nieuwe inkomsten van de Commissie naartoe gaan laat zich raden. Het wordt een herverdelingsmechanisme op grote schaal. Timmermans is het adagium van zijn partij, de PvdA, niet vergeten: “Nivelleren is een feest”. De winsten van de industrie, de landbouw en het wegvervoer worden afgeroomd en de opbrengsten gaan naar prestigeprojecten van de Commissie. De Groene EU-Planeconomie is geboren.

Wat de EC gemakshalve onder het vloerkleed veegt is dat een planeconomie nog nooit heeft gewerkt. Overal waar een planeconomie werd ingevoerd liep deze uit op een fiasco, in de Sovjet Unie, Cuba, Noord-Korea en recentelijk in Venezuela. Prikkels om te investeren, te innoveren en te werken verdwijnen in een planeconomie. Een negatieve spiraal wordt ingezet en eindigt in een totale verlamming en verarming van de maatschappij. Voilá, het voorland van de Green Deal.

Agenda Linkse kerk

Het is niet helemaal toevallig dat iemand uit de socialistische hoek als Timmermans met een dergelijke aanpak op de proppen komt en dat als symbool het Greta-meisje met Antifa-ouders is gekozen.

Groen en Links zijn een Siamese tweeling. Met groen klimaatbeleid kan de agenda van de Linkse kerk worden gerealiseerd. Het is niet voor niets dat de Groene partij in Nederland GroenLinks heet. Groen heeft een duidelijke ‘linkse’ agenda en is dol op een klimaatcrisis.

Kritiek wordt niet gepareerd met feiten maar emotie: “Wilt u geen leefbare aarde voor uw kleinkinderen achterlaten?”. Met emotionele beschuldigingen worden critici aan de schandpaal genageld als klimaatontkenner, egoïst of extreemrechtse populist. Als iemand die nepnieuws verspreidt en denkt in complottheorieën.

Een dialoog over de inhoud blijkt niet meer mogelijk. Dat we (veel) meer tijd hebben dan beweerd, zoals aangetoond door serieuze wetenschappers, wordt weggewuifd. De klimaatalarmistische politici weten het beter dan de wetenschap. De welvaart- en verzorgingsstaat wordt door de EC opgeofferd aan de klimaatreligie. De Europese bevolking zal boete moeten doen om klimaataflaten te verdienen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
50 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Timmermans is compleet de weg kwijt,dat iedereen dit toe laat ,en alles om zeep laat helpen door slechts een handvol idioten ,wat door miljoenen mensen jarenlang is opgebouwd ,neem boeren,bouwbedrijven ,en ook de toeleveringsbedrijven,mogen dit nooit en te nimmer laten gebeuren,alles gaat onder de regie van miljardairs zoals Soros,die bij deze ontwrichtingen hun eigen kapitalen zoals goud en zilver in waarde zien verdubbelen .Mensen sta op tegen deze trekpoppen ,stel je voor ,een PVDA persoon ,wat die al om zeep hebben geholpen ,Socialisten ,parasiteren ,kunnen het heel mooi vertellen ,maar hebben nergens de ballen verstand van .

Madeliefste van Zon
Madeliefste van Zon
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

werkt men niet ‘ bewust ‘ destructief naar een punt toe waarop B-B-B of GR ingezet kunnen worden ?

Droffelaar Jan
Droffelaar Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gezien al deze reacties is er maar één mogelijkheid, PVV of FVD stemmen. Alleen dan is verandering mogelijk. Nederland gebruik je verstand en stop met het framen van deze partijen, durf en kom er eerlijk voor uit dat je rechts stemt en maling hebt aan je tegenstanders, familie, vrienden en werkgevers. Het is nu aan ons om de veroorzaakte ellende ten gunste te keren. Ze hebben ons té lang gedemoniseerd en verteld wat goed voor ons is. Kijk om u heen en zie in wat voor staat ons land verkeerd! Ouderenzorg naar de knoppen, scholen gaan dicht, ziekenhuizen failliet, klimaat hysterie, massa immigratie, Mega betalingen EU, Linkse indoctrinatie in het onderwijs en onze Nationale TV zenders. Onze indentiteit en cultuur Is verkwanseld, de voedselbanken verdubbeld, spaargeld naar de knoppen, Disfunctioneren van de Politie, en ga Zo maar door. Dit is ons Nederland niet meer, maar we kunnen het aan om anders te willen… Doen!

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Droffelaar Jan

ja, doe ik zeker. Al jaren. Ook al zeggen ze soms ook beetje naive dingen, de denktrant is prima en broodnodig.

Isaac
Isaac
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Droffelaar Jan

Zo, daar zijn we stil van. Ja, we hebben het slecht in Nederland. Alles is kapot en de schuld daarvan is het linkse milieu, de linkse pers, het linkse onderwijs en natuurlijk al die linkse immigranten. Allemaal gaan we stemmen op FvD en Geertje. Zul je eens zien. Wordt alles onmiddellijk beter en we leven nog lang en gelukkig.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het aardse klimaat veranderd al miljarden jaren, waarbij het regelmatig warmer en kouder is geworden.
De afgelopen tienduizend jaar, na de laatste ijstijd, is de aarde langzaam weer warmer geworden, een trend die zich tot het heden heeft voortgezet.
De menselijke bijdrage aan deze trend is verwaarloosbaar, en dat is wetenschappelijk bewezen.
Maar er is nog iets dat al miljarden jaren veranderd; het CO2 gehalte van de atmosfeer.
Dat CO2 gehalte rijst en daalt namelijk ook, als gevolg van de veranderende temperatuur, maar de algehele trend is een langzame daling.
Door de miljarden jaren heen is namelijk, ten gevolge van processen als fossiliseren van organisch materiaal en het verweren van gesteente, steeds meer CO2 permanent uit de atmosfeer verdwenen.
Al doende is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer langzaam afgenomen, van ooit bijna 8000 ppm tot 180 ppm gedurende de laatste ijstijd.
Wat hier bij belangrijk is om te weten is dat bij een CO2 niveau van minder dan 150 ppm planten afsterven (ideaal = 1000~2000 ppm).
Gedurende de laatste ijstijd is de aarde dus door het oog van de spreekwoordelijke naald gekropen, en zonder menselijk ingrijpen is een groot deel van het aardse leven dus gedoemd uit te sterven.
Het CO2 niveau is sinds de vorige ijstijd weer omhooggekrabbeld naar 280 ppm, en wij mensen hebben daar inmiddels ~400 ppm van weten te maken.
Wij zijn dus feitelijk, door fossiele brandstoffen te verstoken, het leven op aarde aan het redden.
Wat het bestrijden van menselijke CO2 uitstoot betreft is het dus geen kwestie van “veel meer tijd hebben”, het is een kwestie van “heel snel stoppen met die het aardse leven bedreigende idioterie.”

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Dat klopt, Frans. De stofdeeltjes in de atmosfeer hebben een verkoelende effect. Hoe warm zou het niet zijn als dat niet gebeurde. Ik zou mij meer zorgen maken over het binnenste van de aarde met de verhoogde activiteit van vulkanen en aardbevingen. De aardkorst is in beweging wat behalve de aardbevingen en vulkaanuitbarstingen ook de oceanen bodem doet stijgen. Een langzame proces weliswaar maar een die steeds doorgaat en die onze klimaat daarmee beïnvloedt. Naar mijn overtuiging meer dan een mens kan doen. Het grootste probleem van de mensheid is de overbevolking van de aarde maar dat verzwijgt Brussel samen met de Verenigde Naties.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans.e
Het aardse klimaat verandert al miljarden jaren ; dán weer ijstijd en daarna weer tropisch klimaat, terug te vinden in gevonden fossielen. Fransje T. weet dit niet @ Frans, ’t is een mens met een I.Q. van een brulaap (sorry brulapen !). Bovendien bestond er tijdens de voorgaande klimaat-veranderingen op aarde nog geen Fransje T. die het gehele klimaat wenste te beheersen.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Fransje T. is een volgevreten PvdA’er voor wie het klimaat enkel een vehikel is om zowel het socialisme als zijn eigen carrière voorwaarts te bewegen.
De hele klimaat hoax draait, net als het hele immigratie verhaal, enkel om de vernietiging van de Westerse welvaart en cultuur, opdat uit de as de socialistische Phoenix kan herrijzen, ditmaal in de vorm van de EUSSR.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Frans ; deze theorie heb ik ook gehoord op het internet. Patrick Moore spreekt hierover. Hij was een van de oprichters van Green peace. Later eruit gestapt wegens voortschrijdend inzicht.

Maar eigenlijk moet ik zeggen, dat de meningen nog zozeer verschillen over de invloed van de mens op klimaat, dat zo een miljarden investering van de EU totaal ongerechtvaardigd en zeer risicovol is.
Natuurlijk is het goed te evalueren en alternatieven te zoeken voor fossiele brandstof, die gaat sowieso ooit opraken.
Maar dit is duidelijk paniekvoetbal, tenzij … tenzij het werkelijk te doen is om vernietiging van democratie en kapitalisme.
De vraag is dus ook; zijn de politici oprecht, of hebben ze een dubbele agenda?

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

De vraag is meer; zijn de politici achterlijk, of hebben ze een dubbele agenda?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans.
Afgemeten naar hetgeen de “politici” tot heden hebben “gepresteerd” is er maar één conclusie : ze zijn volkomen achterlijk ! Maar……..ze hebben óók een dubbele agenda en denken door hun achterlijkheid dat ze dat verborgen kunnen houden.De Hedwigepolder, in Zeeland, wordt onder water gezet “om de natuur nieuwe kansen te geven” heet het. Daartoe wordt de huidige aldaar aanwezige natuur vernietigd door het water. Honderden bomen in de polder zijn omgezaagd en afgevoerd als open-haard-hout voor de “elite”. En Fransje T. maar blèren dat er véél meer bomen in Nederland moeten worden geplant, “is goed voor het CO2-gebeuren”. De man moet ogenblikkelijk worden opgenomen en in een dwangbuis worden gestopt. Hij is een groot gevaar voor de mensheid én voor de portemonnee van de burgers.

Laurens
Laurens
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Zeker een dubbele agenda !! Er moet en zal een wereld regering en een wereld religie komen !! Maar eerst moet de wereld in chaos gebracht worden zie wat de VN en het Vaticaan willen ga eens spitten op google !!

madeliefste
madeliefste
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland
Laurens
Laurens
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Helemaal mee eens , stem ze weg die idioten !!!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En nadat Europa heeft geboet zullen de aldus verworven aflaten het niet baten. In de rest van de wereld houdt men zich veel minder met aflaten bezig. Het ‘klein krijgen’ van Europa staat wel op de agenda. En dat allemaal omdat kernenergie te duur of te gevaarlijk zou zijn? Of de waterstoftransitie nog te ver weg? Of het klimaatgevaar te urgent? Politiek is de kunst van het haalbare. Maar als dit geduid wordt als de noodzaak om het economische fundament onder Europa vandaan te schoppen, dan vraag je je wel af hoe de politiek het begrip ‘haalbaarheid’ precies definieert.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De nieuwe Lenin is opgestaan. Timmermans volgt slaafs zijn voorbeeld om een mooiere, schone en linkse wereld te creëren via het klimaat. De EU gaat het socialisme opbouwen precies zoals de Bulgaarse zienster Baba Vanga voorspeld heeft. Onzin, denk je en toch gaat het die richting. De Green deal betekent een groene dictatuur van de linkse kerk. Rood via groen, het zijn niet voor niets complimetaire kleuren. De kapitalistische markteconomie moet het afleggen tegen de socialistische planeconomie. Politici zullen het nooit leren en toch hanteren zij als iets misgaat graag de leuzen, daar leren wij van! gevolgd snel door, wij moeten vooruit kijken en niet achterwaarts! Zelfs recente voorbeelden stoppen hun niet en zo gaat Europa de Venezuela 2.0 worden. Er zullen maar weinig mensen kunnen genieten van een schone aarde want economisch zullen het maar weinig overleven. Dat is de socialistische manier om de overbevolking aan te pakken zonder dat je de grootste huidige probleem hoeft te benoemen. Het leven wordt onbetaalbaar de sociale diensten gaan steeds meer verdwijnen. Men wordt voortaan beoordeelt alleen naar zijn CO2 uitstoot vanuit de Brusselse Kremlin en door een onzichtbare centrale regering. Het socialisme verdween uit het Oosten en komt via het Westen terug. Wie had dat ooit gedacht?

Isaac
Isaac
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Volledig met je eens. Alle wetenschap rond milieu is afkomstig van de linkse media, Soros en natuurlijk de bootvluchtelingen. Ik zeg: kolencentrales openen, terug naar diesel, alle regelgeving rond een “beter” milieu overboord kieperen. Het is allemaal onzin. Want dat heb ik gelezen. Op google. Dus dan is het waar. Een nieuwe leider is opgestaan. Hij heet Thierry. Ik ga op je stemmen, gozer. You’re the greatest.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niet te geloven dat er nog mensen bestaan die achter deze “rode clown” aan glibberen ! Deze man leeft niet eens in ónze wereld en weet niet waarover hij praat ! Deze figuur doet voorkomen alsof hij óveral verstand van heeft; als er morgen iets bekend wordt gemaakt over bijv. “zwarte gaten” wie staat er dan vooraan te blèren ? Juist……..onze nationale schaamte, Fransje T.
Als dát één van de “leiders” in de EU is, dan weet men ook hoe de andere “leiders” binnen de EU functioneren, n.l……….totaal NIET !!! Wég met deze dwaze eikel !!!!
(deze lawaai-papegaai stond samen met van Baalen en Verhofstadt in de Oekraïne, op het Maidanplein, de bevolking aldaar op te hitsen; oorlogshitsers zijn het, niks meer of minder, walgelijke mensjes én levensgevaarlijk, bovendien…..niet eens door ons gekozen als “leider”)

pankonthemove
pankonthemove
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laat de EU eens het goede voorbeeld geven en het vakantie oord Strasbourg opgeven.
Dat bespaard maandelijks gevlieg met privé jets, auto’s en vrachtauto’s vol documenten.
Verder stel ik voor alle ongekozen lieden te vervangen door geestelijk gehandicapte kinderen, die volgens Fransje de wereld beter begrijpen. Dan mag hij (niet) op onze kosten een moestuintje gaan aanleggen.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pankonthemove

pankonthemove,
Zo het er nu uitziet is het met het reizen heen en weer snel afgelopen,denk dat na de verkiezingen in Italie en Frankrijk de EU wordt opgeblazen.Massa ontslagen in de Duitse Auto brance,nog meer politiebewaking op de kerstmarkten ,de asielzoekers hebben het ondertussen beter dan de eigen bevolking,ook daar wordt men wakker en onrustig, dat de politiek niet meer toe hoort naar de bevolking ,en elk tegengeluid wegzet als Populisme,gaat ze binnen 2 jaar de nek kosten ,ik kan niet wachten .

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien moeten alle ondernemers gelijk met de boeren de handdoek in de ring gooien. Gooi het land plat. Gewoon zeggen dat je er mee stopt. Dat je iedereen er uit schopt en gaat emigreren. het is toch te gek voor woorden dat alles wat zorgvuldig is opgebouwd gewoon kapot wordt gemaakt door zo’n Brusselse zakkenvuller die notabene zijn zakken vult met belastinggeld dat door burgers en bedrijven wordt opgehoest? Door bedrijven eigenlijk want burgers krijgen bruto salaris op papier, maar het bruto deel van de salarissen van werknemers wordt natuurlijk OOK door dat bedrijf afgedragen.
Een SCHANDE vind ik deze Timmermans. Zelden incompetentere man gezien. Hij lijkt wel GEK.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Die volgevreten Fransje T. LIJKT niet gek…….. hij is volkomen idioot en zozeer belust op geld én “macht” dat hij alle normaliteit uit ’t oog heeft verloren.
Lees ik zojuist dat deze man zegt : “We gaan de economie verbouwen” ! Fransje kan het wóórd economie nog niet eens foutloos schrijven en heeft nog nóóit iets bijgedragen aan het welzijn van wie dan ook, ja alleen voor zichzelf natuurlijk.
“Economie verbouwen” betekent voor Fransje T. : “Economie vernietigen”, zoals in geheel zuid-Amerika is gebeurd door “leiders” van dezelfde soort als Fransje T.
“Gooi dit landje plat” zoals u oppert ?? Helemaal mee eens !!
De Haagse én Brusselse maffia doen niks anders als zéér onbenullig kletsen, zónder enige visie, maar óók : zónder geweten ! Zonder ingrijpen van wie dan ook is Nederland gedoemd volledig ten onder te gaan en dat mede onder de bezielende leiding van Fransje T.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij hierbij verontrust, dat is het vermogen van mensen om werkelijkheid te negeren, te doen alsof iets niet bestaat, ervan weg te kijken, of erger: bij voorbaat en ongeacht de argumenten zeker te weten dat men gelijk heeft. Volgens mij zit Timmerfrans in zo’n waan, en hij wordt er goed voor betaald om in die waan te blijven, en om heerlijk met medewaanzinnigen die waan uit te leven, desnoods ten koste van een samenleving van honderden miljoenen mensen. Wat corrigeert zoiets? Op internet is er van alles te lezen. Ook dat er mogelijk een kleine ijstijd komt. Wat gaat Frenske dan op andere gedachten brengen? Dat windmolens vast vriezen? En dat zonnepanelen maandenlang begraven zijn onder een dikke laag sneeuw?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

@ Beste Neef.
Als er een kleine ijstijd komt hoop ik toch zeker dat Fransje T. die tijd in volle omvang mag meemaken. Deze man is niet op andere gedachten te brengen daarvoor is z’n denkvermogen te beperkt.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@ Karton — Of z’n salaris te hoog – hij vangt 300.000 euro per jaar.

E. Vreeland
E. Vreeland
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Timmermans riedelt dat we de nieuwe koers te danken hebben aan al die betrokken actievoerende kindertjes.

Daarbij voorbijgaand aan wie die kindjes van a tot z heeft voorgeprogrammeerd. De leraren en activisten lopen mee in de demonstraties.
De borden worden op school van de benodigde tekst voorzien tijdens de les knutselen. Dat is wel weer heel erg doorzichtig.
Intussen slaat de klimaat depressie al behoorlijk heftig toe bij de klimaat gelovigen. Het wachten is op de slachtoffers, die doordraaien of erger.
Als katholiek kon je vroeger nog biechten om van je zonden af te komen. Dat is er nu niet meer bij. We zijn klimaatcalvinisten geworden.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

E.Vreeland@ De hersenspoeling die de kinderen op school in Nederland ondergaan doet niet onder die van de Oostblok scholen in het verleden.

Noordman
Noordman
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Het zal mij benieuwen hoe het nabije toekomst kind straks van school komt, word het nog wel opgeleid zoals wij dat normaal voor ogen hebben, wil zeggen afgerond met diploma (s) en klaar om het in de praktijk om te zetten in een mooi werkzaam leven?
Of zijn ze zo meteen helemaal klaar gestoomd voor het klimaat protest leven, en gaan spontaan meelopen, en wellicht hun ouders gaan controleren en terechtwijzen dat zij het helemaal fout doen? zitten wij daar op te wachten.
Ik heb vrienden met nog jonge kinderen, die het in de zomer druk hebben, en daarom naar wintersport gaan, zij moeten dan speciaal aanvragen of hun kind wel een paar dagen vroeger dan de vakantie begint al mee mag omdat zij dan graag weg willen.
Werd de laatste keer afgewezen (omdat er de leerplicht is!), zijn wel gewoon vertrokken maar er later wel op aangesproken.
Tja het was natuurlijk geen klimaatprotest mars…

MoeVanDommeMensen
MoeVanDommeMensen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

In het verleden was de linkse indoctrinatie ook al enorm. Misschien bent u van de generatie die de zure regen nog kan herinneren, de verrijking van de multiculturele samenleving, dat nationaalsocialisme rechts was of de tegenbewapening met kernwapens onverstandig (want communistisch Rusland was lief).

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

@ E.Vreeland.
De leraren die mee lopen in de diverse demonstraties zijn dezelfde leraren als die op ’t Malieveld staan te schreeuwen over salaris en werkdruk ! Dat Fransje T. z’n oren laat hangen naar de wens van de kindertjes geeft duidelijk aan van welk “kaliber” ons aller Fransje is.
Een waardeloze, extreem-linkse, populist

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spagaat situatie. Hoe graag had ook ik het meegemaakt dat Timmermans was afgeserveerd bij de laatste EP verkiezingen (waarbij de pvda UITSLUITEND won door de ongelooflijk LAGE opkomst)
Al kom ik in het rechtse veld steeds meer alleen te staan, ik houd optimisme dat wij, rechts, helaas nog veel geduld moeten opbrengen, maar wel positieve signalen krijgen. U, mede-lezers hier, lijken dat geduld niet te willen opbrengen.
Links heeft inmiddels ruim een jaar totale demonisering van PVV en FvD achter zich en gaat maar door. Zelfs enkelen hier vonden het nodig FvD te ‘straffen’ voor bepaalde woorden door Baudet geuit, en voor het gekrakeel met VVD Henk Otten. En waar staan PVV en FvD in de peilingen? NIET zoals links met groen links rutte wilden op totale marginalisatie, NEE, de beide partijen lijken weer terug te komen.
Ook ik vind het door en door ergerlijk dat een type als Timmermans door rutte in stelling gebracht om ons 1000 miljard euro uit de zakken te stelen. Ik ben er echter van overtuigd dat het de EU op geen stukken na gaat lukken dat bedrag volledig uit te geven.
Het enige echte zorgenkind is Duitsland. Van de naar mijn overtuiging 60 % CDU die nu zien dat ze Merz had moeten kiezen, durft een aanzienlijk aantal niet toe te geven dat ze fout zaten. Duitsland lijkt vlot naar een links fascistische staatsvorm af te glijden.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
Uit de reactie van een enkeling is mij wel duidelijk geworden dat zij de Fvd “straffen” voor bepaalde, door Baudet gedane uitlatingen en/of het gedonder rond Otten. Hierin heeft u gelijk echter het is marginaal wat die “reaguurders” inbrengen, vaak mensen die nog half/half links gedachtegoed met zich meedragen maar óók zien dat links er totaal niets van bakt en zich nog niet volledig van rechts hebben laten overtuigen, maar beste Henk, dat komt nog wel ! Zelfs een blinde vink ziet het verval rondom én in ons landje, allemaal veroorzaakt door links en dat is de “reaguurders” zoals ik bedoel, nog nét iets te veel om toe te geven.
Het gebral van Rutte, graaier Dijkhoff en de links-populistische clown Fransje Timmermans zal zeker winst voor rechts opleveren; kan nog ff duren maar ’t komt.
Ik zal mee helpen.

nanko55
nanko55
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om te voorkomen dat we in een EU dictatuur belanden blijven er maar twee mogelijkheden over.
Één daarvan is Nexit.

Isaac
Isaac
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Jaaaaa… Nexit! Wat een goed idee. We zijn best wel een groot land met wel 17 miljoen inwoners. Dus China, Rusland, Turkije, India, […vul hier vrijwel ieder willekeurig land in…] pas maar op voor ons kaaskoppen. We grijpen de macht.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen klimaatcrisis. Dat de wetenschap, op enkele klokkenluiders na, z’n mond houdt om de eigen carrière niet in gevaar te brengen is om van te kotsen.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Groen heeft een duidelijke ‘linkse’ agenda.. Nee, het is een crypto communistische organisatie. En dan niet stalinistisch, maar trotskistisch. De meest agressieve, moordende tak.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De komende decennia een paar barre winters en we hebben het er niet meer over.

trackback

[…] Lees verder>>> (h/t K.J.A.M. W.) […]

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nadat het onderwerp ‘Klimaat accoord’ uit de lucht (Haagse achterkamertjes) was komen vallen, nadat dat zelfs niet als hoofdlijn, OF matginaal in verkiezings programs stond, ben ik met hernieuwde intensiteit Climategate gaan lezen. Ik kon me niet voorstellen dat er burgers te vinden zouden zijn die geloofden dat de mens het klimaat van Nederland kon veranderen, laat staan, Europa, helemaal laat staan de Aarde, die immers in het (oneindige) heelal zijn plaats heeft. Ik las Climategate wel al, maar vond alle noodzakelijke details. Let wel, ik ben een Alpha, 6 West-Europese talen.
Lees Climategate, OpinieZ, Veren of Lood, Simon Rozendaal in EW, en u begrijpt dat het hele linkse front massaal heeft besloten tot nader order niet meer met enige ratio na te denken.

l.dautzenberg
l.dautzenberg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geef die man een zwarte bolhoed, een nepmicrofoon, en een klein cafe aan de haven… maar aub geen werelddeel om mee te sollen..

trackback

[…] is veel erger. De titel ‘klimaatpaus’ heeft Nijpels verloren aan een andere oude witte man, Commissaris Frans Timmermans, die probeert zijn macht uit te breiden met een nieuwe EU klimaatwet. Net als Timmermans, heeft ook […]

trackback

[…] is veel erger. De titel ‘klimaatpaus’ heeft Nijpels verloren aan een andere oude witte man, Commissaris Frans Timmermans, die probeert zijn macht uit te breiden met een nieuwe EU klimaatwet. Net als Timmermans, heeft ook […]

Olafvh
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

zeuren over klimaat, en over moestuinen aanleggen etc… ga toch weg als je dit gaat predikeken.
Dus het is normaal om zelf te vliegen ( want ja uche uche belangrijk werk ) en dan nog eens de verhuizing elk half jaar van brussel naar straatsburg.. nee ga maar ergens anders mekkeren als een lam naar de slacht, dit gaat het niet worden, wil het niet worden, en zal het niet worden!
UK is er gelukkig uit , binnenkort, en hopenlijk volgen meerdere landen , waaronder NL…
Woon al langer in Duitsland, en hier gaan ze over op gas stoken etc… NL niet, NL gaat lekker alles kapot maken of op slot gooien…
Wacht nu al op de verkiezingen, en ja ik mag dan ook nog mee stemmen…
en RECHTS zal het zeker worden, dikke vinger aan het links mensch gebeuren en het al maar meer betalen aan de EU. en het Klimaat Leugen verdrag….

HPax
HPax
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat: ‘Er bestaat geen klimaatcrisis’, staat in: ‘Toelichting op de verklaring van 500 natuurwetenschappers’.
Kan kloppen.

Wat ook klopt, is dat er mondiale overbevolking bestaat, met gevolgen die de klimatologisch voorspelde minstens evenaren. En is er de schijn dat de tweede ‘factor’ het zicht op de eerste, demografische eclipseert. Alsof dat ook de bedoeling is, en omdat we de waarheid niet verdragen! Malthus blijft tabu, wij infantiel.

Van Borlaug heb ik gelezen dat hij eens zijn verontrusting heeft uitgesproken over het feit dat leiders van landen zich zo weinig zorgen maakten over de doorgaande groei van hun bevolkingen.
Zonder aan dat demografisch gegeven te refereren, maakt beschimping van een Europese ‘Green Deal’ een medeplichtige indruk.

PS In commentaren op de Euro-politicus Frans Timmermans wordt van dien voornaam vaak ‘Fransje’ gemaakt. Ik vind dat denigrerend en vervelend.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

HPax, ik zal wellicht een te laag IQ hebben uw reactie te begrijpen.
Links in de westerse wereld maakt zich grote zorgen over eigen bestaansrecht. En aangezien in die westerse wereld links overwegend uit belastinggeld betaalde baantjes heeft of subsidie baantjes, zien ze hun luiheid in gevaar komen.
Dus heeft links een crisis bedacht. Zoals u weet hebben ze de klimaat crisis door DOODzwijgen vakkundig losgekoppeld van het overbevolkings vraagstuk, grotendeels veroorzaakt door AzG. Ik zie de mens BUITEN de westerse wereld als het grootste gevaar voor de aarde….
Tenslotte uw PS? Wie mij, ook indirect, uitmaakt voor racist, klimaatontkenner, rechts-extremist, etc EN mij en de partij die ik kies, uitmaakt voor nazis, etc, krijgt een naar maximum vermogen ‘kleineernaampje’. De enige reden dat ik dat naampje hier niet gebruik, is op verzoek van de readctie. Timmer is 1 van de grootste oplichters van vorige en deze eeuw, met den Uyl en rutte. Ik vind Fransje nog veel te mild.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

In (west)Europa de geboortecijfers al decennia, zodat de bevolking van veel van deze landen krimpt.
De enige reden waarom het aantal mensen (o.a. in Nederland) desondanks groeit is de massa-immigratie.
Maar dit mag niet benoemd worden, anders wordt je voor fascist en nazi uitgescholden of erger. Je kunt er zelfs je baan mee verliezen.

Extreme bevolkingsgroei vindt plaats in delen van Azië en vooral in Afrika.
Maar dat is in linkse kringen onbespreekbaar.
Op straffe van…, zie boven.

Dus u kunt met Malthus werken blijven zwaaien zoveel u wilt, wij kunnen er domweg geen invloed op uitoefenen.

En die Europese Green Deal laat de explosieve bevolkingsgroei in Afrika (1950 =230 miljoen Afrikanen, 2100 = bij deze groei 4 miljard Afrikanen) ongemoeid.
Die Green Deal voorziet dus wel in het onttakelen van onze economie en het verlies van onze welvaart, maar gaat -dus ook in uw stelling- het werkelijke probleem niet oplossen.

Over Frans T.
Deze ehh….. figuur, is op ondemocratische wijze op een positie beland, waar hij functioneert als ongeleide projectiel.
Zijn Green Deal opdringen aan een bevolking die daar totaal niet op zit te wachten. Dat is pas vervelend. En het duidt ook op een denigrerende zienswijze richting de Europese bevolking, die ons timmerfransje duidelijk als rechteloze horigen beschouwt.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

Beste Hpax, lieden die er geen probleem mee hebben om, ter bevordering van hun eigen positie en socialistisch agenda, de welvaart en veiligheid van een half miljard EU burgers te slopen, mogen blij zijn als ze er met een “Fransje T.” van af komen.

HPax
HPax
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Ad Frans (incl. Albarda).
Heel juist gezien! En dat is precies de reden om dat verkleinende -je niet te gebruiken. Het is te gemeenzaam en heeft iets vergoeilijkends en dat gun ik types als T. niet.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

HPax, in uw eerste uiting over franske begon ik me even af te vragen of u Groen Links was. Dat lijkt mee te vallen. Desondanks zal ik franske tot het zo kort mogelijk einde van zijn overvette leven blijven denigreren en met verkleinwoordjes kleineren. Alleen jammer dat ik het hem niet in z’n vette moslim like smoel kan zeggen.
Dat heeft niets vergoelijkends, maar goed, in dat detail opzicht zullen u en ik het nooit eens worden. Kunt u overigens bedenken wie ik met bam bam bedoel?
Leest u Climategate en erkent u dat Climategate gelijk heeft en franske, rutte en criminele klan raaskallen over de door hen verzonnen Klimaat hysterie? Natuurlijk ben ik het met u eens dat de wereldbevolking terug moet naar 3 miljard en daarna niet mag groeien. Maar, noch met 8 noch met 3 miljard inwoners heeft de mens een meer dan minimale invloed op het klimaat.

50
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x