Inclusieve Field Day van Biza

Democratiefestival bij voorbaat al een flop

Titelfoto bij artikel yorienvdh op OpinieZ.com “Inclusieve Field Day van Biza”

Titelfoto: democratiefestival.nu. Publicatie op basis van citaatrecht
ex. Art 15a Auteurswet.

Binnenlandse Zaken heeft op 30 en 31 augustus een field day. Letterlijk, want het Democratiefestival in Nijmegen, dat in opdracht van het ministerie van BiZa en de Vereniging Nederlandse Gemeenten wordt georganiseerd, is in de open lucht. Lekker aan de andere kant van het land, opdat het vooral niet te Haags oogt.

Daar is door de organisatoren over nagedacht. Nijmegen is een dankbare gastgemeente. Ze rekt er zelfs de lokatievergunning een beetje voor op. Sprekers en artiesten die er zullen optreden kennen we al via de Publieke Omroep. De rolodex van De Wereld Draait Door en Jinek en Pauw is flink leeggeschud. Het mocht dan ook wat kosten, tenslotte. Want democratie is onbetaalbaar. Zoiets.

 

Klapvee

Er waren 7000 kaarten gratis te vergeven, waarvan drie dagen voor aanvang nog maar de helft online was besteld. ‘Flop dreigt’, kopte de Gelderlander. In de Tweede Kamer vroegen politici zich vertwijfeld af of die miljoen euro publiek geld wel goed besteed was. Maar gelukkig worden ambtenaren met busladingen vol naar Nijmegen verscheept om de lege stoelen in de tenten wat gezelliger te laten ogen. Klapvee voor D66-minister Ollongren, zo schampert men op Twitter.

 

Propagandamethode

Ze verzonnen het niet zelf, daar in Den Haag. Het idee van een sprekersfestival is gejat uit Scandinavië, waar ze al veel langer met dergelijke propagandamethoden werken. De Zweden keken het op hun beurt weer af van de Sovjetunie, die al sinds Lenin graag rondtrekkende sprekers inzette om de juiste manier van leven te prediken en het gedachtegoed te laten neerdalen in alle hoeken en gaten van de samenleving. Met broodjes. En ook de Sovjets bedachten het weer niet zelf. Ze keken het af van de kerk met de rondtrekkende priesters die al eeuwenlang overal kwamen preken om zieltjes te  winnen in parken en bossen.

Met andere woorden: lezingen en workshops in de open lucht is een al eeuwenlang beproefde methode om mensen aan je te binden, van het juiste geloof te overtuigen en met een ‘goed gevoel’ weer naar huis te laten gaan. Liefst met een goodie bag voor een goede aftersales.

 

“Meningen ophalen”

Maar er wordt gesuggereerd dat het tweerichtingsverkeer is. Dat er naar burgers zal worden geluisterd. Want dit is de 21e eeuw, begrijpt u wel. Interactief. “We willen meningen en concrete ideeën bij inwoners ophalen, waarmee we het land samen beter kunnen maken”.

Dit gebeurt ook al jaren in Groningen onder de naam Let’s Gro,  het ‘inspiratiefestival’ waar jaarlijks met een of ander thema (2018: Geluk) met veel ludieke gezelligheid dezelfde types weer samenkomen om met flapovers, vouwblaadjes, stickertjes, lekkere happen en inclusiviteit het gevoel te krijgen dat ze mogen meepraten over de stad, waarna er zelden nog wat vernomen wordt over hun bruisende ideeën. Dat mag de pret niet drukken want het is er altijd beregezellig en kunstenaars en andere creatieven leven zich er helemaal uit. Dat is ook wat waard. Toch?

 

China

Bij het Democratiefestival zijn strenge veiligheidsmaatregelen. Je mag maar één kaart per persoon en je moet geboorteplaats en geboortejaar doorgeven. Voor de veiligheid. Daarmee wordt toevallig ook gecheckt of het een beetje een afspiegeling is van de maatschappij, wat daar komt. Maar daarna, belooft de VNG, worden die gegevens vernietigd. Ik zou dat niet doen, als ik BiZa was.

Bewaar die gegevens toch! Ik zou daar – net als China –  een handige database van aanleggen. Met puntensysteem! Een database van naieve en deugende burgers die makkelijk te verleiden zijn, welke minister wil dat nou niet?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ollongren die een democratiefestival organiseert.
Ollongren weet niet wat democratie is.
Ollongren en consorten sluiten de op een na grootste partij, PVV, uit.
Ook provinciaal en lokaal worden nieuwe, andersdenkende partijen, al zijn ze de grootste, buitengesloten.
Ollongren is begonnen met het demoniseren van Baudet met louter en alleen leugens, ook in Nijmegen.
Alle media en politici gaan daar ongestraft, nog steeds mee door.
Hoe durft zo iemand het woord democratie in de mond te nemen.
Ollongren is een demoniserende dictator, D66!

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thijs Hoop

nee, eens. Weet ze inderdaad niet. Want waarom moest ons het referendum worden afgepakt? Omdat de mening van het volk hen niet bevalt, denk ik, maar is DAT dan democratie? Nou raar mens.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar de naam D66 ook valt ,het kan weinig met democratie te doen hebben dan toch. In mijn ogen nemen alleen gehersenspoelde malloten deel aan zoiets. Als dit dan een afspiegeling van de huidige maatschappij moet zijn, hou je hart dan maar vast voor de toekomst van dit land. Je moet toch wel een dikke plank voor de kop hebben, als je hieraan vrijwillig mee doet. En wie betaald de kosten van deze onzin. Dat zullen wel weer de belastingcenten van de burgers zijn dan. (Over verspilling gesproken,) maar we weten dat D66 daar meester in is, alleen als het hun zelf betreft,proberen ze het te verdoezelen, zoals 6 keer per jaar met het vliegtuig op vakantie gaan zoals Jetten doet. En dan nog tegen de burgers durven te zeggen dat ze minder vliegen moeten en aan het milieu denken moeten.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

ja hypocrieten huizen bij D66 en GL en ook bij CU. Akelige partijen. Ook akelig kiezersvolk. Allemaal van die lui die het ‘gemaakt’ hebben en zich een beetje meer voelen.

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mussert hield ook graag lezingen en bijeenkomsten in de open lucht. Toevallig ook in Gelderland. Er zijn vast nog wel meer overeenkomsten tussen beide partijen te vinden…

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Linkse mensen zijn gek op festivals lekker pilletjes slikken en wat snuiven. Zo zo vandaar dat dit festival georganiseer is door een vroegere bestuurder van Amsterdam jawel Ollangren.

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk toch? Komt allen tesamen, jubelend van vreugde in onze inclulieve maatschappij!

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een wrange ironie. Een festival ter ere van een illusie die men naarstig in stand probeert te houden, terwijl de macht wordt verplaatst naar “internationale instituten” en de bestuurders hier wel gewoon doorgaan, maar geen verantwoordelijkheid meer hoeven te dragen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ironisch dat dit festival precies op die dag valt, waarop onomstotelijk wordt aangetoond dat dat VVD minister Opstelten zich degelijk wel heeft ingezet om het OM te bewegen om een rechtszaak tegen Geert Wilders op te starten.

Als Ollongren vanmiddag in Nijmegen aankondigt dat het kabinet vanwege dit nieuws vandaag nog aftreedt, wil ik nog wel geloven dat er nog een begin van democratie bestaat in ons land.

Maar goed, als dat mens nog zoveel democratisch besef had was dit festival niet nodig geweest.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is juist degene die de democratie aan het vernietigen is die een miljoen voor over heeft om een schijndemocratie festival te organiseren. Democratie naar links voorbeeld, dictatuur dus. Die miljoen kam beter besteedt worden aan armoedebestrijding in Nederland. Dit bewijst weer dat het smijten met geld nog altijd voldoende ruimte heeft. En ondemocratische figuren kunnen zich schuilen achter brood en spelen. Die brood betaal je dan zelf natuurlijk want daar is geen geld voor.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Georganiseerd door Ollongren !! Het mens dat het minst met democratie op heeft ! De democratie in ons landje zélfs heeft geholpen kapot te maken.
Het meest gemene mens, op een enkele andere regerings-figuur na.
Ook zij is in ernstige mate besmet met het Haagse reclame-virus Herhaling is de kracht van reclame. Dus…….roep zo vaak mogelijk dat NL een democratie is én een rijk en welvarend landje, op den duur gaan die domme burgers het nog geloven óók !!!!

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x