Stemvee

Geringeloord door politiek en mainstream media

Titelfoto bij artikel Yorienvdh op OpinieZ.com “Stemvee”

Foto

 

Op een mooie Pinksterdag lekker fietsen in Drenthe. Net als vrijwel iedereen, te zien aan de drukte. Ik belandde met mijn gezelschap op een terras. Daar zag je ze even verderop zitten: de lichtbejaarden.

 

Grijze kopjes

De grijze kopjes die net na de Tweede Wereldoorlog werden geboren, in een tijd van wederopbouw en welvaart, van emancipatie en technologie. Ze brachten zelf een stel kinderen voort die nu als dertigers met de jonge gezinnen verderop bij de speeltuin zitten en regelmatig dankbaar gebruik maken van de diensten van de oppas-oma en oppas-opa. De opa’s en oma’s groeiden op met optimisme en een heilig geloof in de overheid en de politiek en kunnen zich niet voorstellen dat Nederland inmiddels een bananenrepubliek is geworden.

Ze gaan gewoon even lekker fietsen op Eerste Pinksterdag, joh. Zonnetje erbij. Heerlijk. Hun glanzende e-bike eventjes tegen de muur geparkeerd voor een kopje koffie met appelgebak, met de door zoon of dochter aangeschafte en geïnstalleerde smartphones als opengeslagen boekjes in de hand om de nieuwste kleinkinderen en de foto’s uit Mallorca aan elkaar te tonen. De humor. De gespreksonderwerpen. De opmerkingen over het weer. Grapjes, foto’s. En soms even over een nare ziekte van een familielid.

 

Ondermijnd

Dit zijn ze nou, de mensen die zich zonder noemenswaardige tegenwerking vrijwillig een federaal Europa in laten rommelen, de ouwetjes die niet geloven dat onze democratie en de vrijheid van meningsuiting door Ollongren (‘Wat een leuke vrouw is dat, hè’) worden ondermijnd, die niet warm of koud worden van het feit dat de soevereiniteit van dit land stelselmatig wordt leeggezogen, dat de kosten voor EU en klimaat buitenproportioneel zullen stijgen en hun pensioenen weldra worden ingekrompen.

Zij genieten gewoon lekker van hun oude dag, hoor. Ze kijken elke avond om 8 uur naar het journaal en zien de zielige vluchtelingen, voor wie ze best wel een trui zouden willen breien of een hondenhok willen timmeren. Ze zien zielige IS-kindertjes die ze wel aan hun borst zouden willen drukken want zie die snoetjes toch eens en het zijn toch nog maar kinderen.

Ze leren dat ze vóór windmolens en zonnepanelen moeten zijn, tegen plastic en ze begrijpen dat CO2 gevaarlijk is. Ze horen de premier en zijn ministers allerlei dingen zeggen en denken dat het waar is want ‘de hoge heren zullen het toch wel weten’. Ze horen de mening van ‘deskundigen’ en denken dat het wel zal kloppen. Ze maken in hun naïveteit elk jaar geld over naar allerhande goede doelen, want ze hebben het zelf toch zo goed en er zijn zoveel zielige mensen in de wereld en ze denken dat het in goede handen is. Ze steunen de kleinkinderen blindelings bij elke sponsoractie voor welk goede doel dan ook en gaan eens per vier jaar naar het stembureau.

 

Gevestigde partijen

Vaste klanten van het stembureau, ja. Dus dit zijn nou die mensen die trouw elke keer stemmen op de gevestigde partijen. Dit zijn nou de mensen die de VVD en ander establishment in de lucht houden. Omdat ze denken dat ze die kunnen vertrouwen en omdat ze de hypotheek van hun huis toch al hebben afbetaald, omdat hun kinderen een goedbetaalde baan wisten te bemachtigen en zij zelf nog altijd een e-bike en een auto kunnen kopen.

En een smartphone. En cadeautjes voor de kleinkinderen. En elk jaar in het voor- dan wel naseizoen een vakantie naar Benidorm kunnen boeken. Omdat ze zich niet zo druk willen maken om de politiek want ‘ach ja, altijd wat’ en daar hebben ze gewoon niet zoveel verstand van. En ‘ze zullen in Den Haag en Brussel toch wel weten wat goed voor ons is.’ en ‘zolang we nog lekker kunnen fietsen op Eerste Pinksterdag’.

 

Makke lammetjes

Dit is nou het stemvee. Dit zijn ze nou, de mensen die door Rutte met zijn staf behendig over de heide worden gevoerd. Dit zijn nou die volwassenen die willens en wetens, ondanks een  goede opvoeding en opleiding, niet eens de moeite willen nemen om uit te zoeken hoe het werkelijk zit. Die je geen verzet ziet plegen. Die zich vrijwillig laten ringeloren door politiek en mainstream media. Dit zijn de échte makke lammetjes van ons land, aan wie wij allen zijn overgeleverd tot er uiteindelijk niets meer over is om voor te strijden.

We stapten weer op onze ambachtelijke huurfiets zonder accu en daar gingen we weer, de paden op, de lanen in. Over de Drentse heide. Waar schapen zoetjes grazen tot de zon weer achter de horizon verdwijnt. En het werd mij droef te moede.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
59 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Yorien, ik behoor tot je doelgroep maar veel skeptischer dan ik zul je niet gauw aantreffen, er binnen of er buiten. Het meeste nieuws is onvolledig, verzwegen of geheel of gedeeltelijk onwaar en we worden bestuurd door vandalen en idioten.
Verder geheel eens met je constateringen. Men dommelt rustig voort.

fluitje
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Inderdaad Jan, het dubbeltje en het kwartje.
berrie geeft aan, veel gespaard, dan moet hij goed verdiend hebben, het zij hem van harte gegund.
Ik moet dan altijd denken aan een TV programma, 85 Gulden schoon, waar een heel gezin van moest leven.

Feniks
Feniks
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Top deze weergave.
Ik behoor ook tot die generatie maar weet (hoop ik) wel beter.

Tenenkrommend om telkens weer mijn eigen waarnemingen in te moeten slikken.
Totdat..het niet meer kan, het er niet meer toe doet omdat er niets meer te verliezen valt.

De ouderen in dit verhaal gaan allemaal meemaken dat hun blanke kleinkinderen aangevallen, kapot geschopt en vermoordt gaan worden door mensen die van niet europese origine zijn.
Dan pas …….

Bennie
Bennie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Feniks

Hoe waar Feniks, ik las gisteren dat mevrouw Chitanie, voormalig arts van Defensie, door een asielzoeker is verkracht en doodgetrapt. De haat van de met name de moslims tegen de autochtone bevolking leidt keer op keer tot dit soort incidenten. Het stopt niet, de regering laat de Nederlandse bevolking in de steek. Wanneer doen de kiezers het?.

berrie van lunteren
berrie van lunteren
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben van 1950 en het gaat mij na 43 jaar werken bijzonder goed.
Rustig geleefd, veel gespaard en nu is het potverteren.
(Klein)kinderen profiteren inderdaad ook. Mag dat? van mijn eigen centen?
En dat allemaal ONDANKS de hufter kabinetten van Rutte en de EU troep.
Sinds mijn pensioen in 2015 nepnieuws TV afgeschaft en dus rust in de tent. Eerste uur lid van FVD. Ik mag toch echt hopen dat dit verhaal sarcastisch bedoeld is.
Mak lammetje; mijn reet!

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  berrie van lunteren

Niet om arrogant te doen, maar mijn reactie gelezen?

berrie van lunteren
berrie van lunteren
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

jazeker, je nuances onderschrijf ik.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  berrie van lunteren

Berrie van Lunteren@ Uw verhaal is die van velen onder ons. Maar u zelf bent lid van de FvD en het verhaal gaat over die velen die ondanks alles op de oude partijen blijven stemmen. Dat zijn de makke lammetjes bang voor verandering.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Berrie@ Maar die bedoel ik ook. Jammer dat het uit het verhaal niet uitgekomen is.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag Yorien,
Ik ben 71 en voel me niet aangesproken. Ik kan met mijn vrouw niet zo lekker genieten van mijn oude dag. Nee wij zorgen nog steeds, dat onze zoon van veertig dagelijks naar zijn werk gaat, als enige in Nederland met zijn categorie verstandelijke handicap. Al meer dan 20 jaar. En ook geen schulden geen drugs of criminaliteit en ook geen GGZ.
Nee wij hebben hem niet afgevoerd naar een tehuis, al wil de overheid dat zo graag. Nee hij participeert volledig, maar weet je wat ons dat kost?
Wij krijgen tienduizenden euro’s boete per jaar, omdat wij als ouders er wel in slagen om om hem mee te laten doen ipv de handjes ophouden voor bijstand.
Ik lees graag je bijdragen, maar wil je dan niet zo generaliseren en iedereen over één kam scheren. Wij werken nog zo’n 50 uur per week en moeten daarvoor zwaar boeten, omdat we ouders zijn en getrouwd. Wil je misschien de berichten over zorg eens lezen, over de duizenden die zelfmoord plegen van ellende, omdat ze uit huis zijn geplaatst onder de hoede van professionals en daar binnen de korste tijd aan de drugs kapot gingen. Het hoort er gewoon bij, zei een wethouder uit Arnhem, een paar maanden geleden. Zoek maar op bij Omroep Gelderland.
Zo en dat wilde ik even kwijt.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

Henny Keur, diverse reacties van u her en der gelezen, meestal geheel met u eens. Hier een vraagteken? Yorien geeft terecht aan dat de Nederlandse kiezer (voorlopig?) nog overwegend een mak lam is. Als u op een willekeurig terras tijdens een heerlijke fietstocht met willekeurige mede-fietsers in gesprek komt over politiek, is de uitkomst in tenminste 6 van de 10 gevallen dat de toevallige gesprekpartner het gedrag vertoont wat Yorien beschrijft. Verdorie, een goede vriend van mij, HTS techneut, stemt pvda omdat ‘we het samen moeten doen’ ….. Hij heeft ‘censuur’ gezet op politieke discussies…….

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Beste Henk, dank voor de welgemeende reactie. Hopelijk heb je begrepen, dat wij nog volop meedoen, ja ook in contact met jongeren die een zware toekomst tegemoet gaan. En natuurlijk zie ik ook veel ouderen, die nogal ‘apatisch’ reageren zo van ‘het zal mijn tijd wel uitzitten’. Inderdaad vreselijk en daar wil ik niet mee geassocieerd worden. Dat schoot mij echt in het verkeerde keelgat. Vanuit heel Nederland krijgen wij reacties om rechten voor gehandicapte jongeren af te dwingen. Het is hier niet de plek om daar diep op in te gaan.
Overigens ga ik meestal behoorlijk mee in de zienswijze van Yorien, maar hier had ik graag wat nuances gezien. Ik voel me geen schaap, maar wil ook geen wolf zijn. Wat dat betreft, kan ik ook jouw reacties ook wel waarderen. Groet

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Vergeet de rol van de Nederlandse publieke omroep niet!
Linkser links KAN HET NIET!
En veel ouderen weten de de weg van een rechtser geluid niet te vinden.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Er mag geen rechts geluid meer zijn in Nederland,kijk maar naar FVD hoe ze met hun omgaan na hun winst.bedrog naar de kiezers heet dit.Ook het rechtse programma Jensen mag niet meer,dit was trouwens het enige eerlijke programma op TV.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

Henny Keur@ uw verhaal is aangrijpend maar het verhaal van Yorien gaat over andere soort mensen mijns inziens.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Dank voor uw reactie. Goed dat in dit forum de nodige nuances worden aangebracht. Natuurlijk doelde Yorien op een vrij grijze massa, die zo passief is. Gelukkig lees ik hier heel veel reacties van mensen die wel weerbaar zijn, die niet alleen maar wat voor de bühne lopen roepen, maar daadwerkelijk nadenken over onze toekomst. Wij zelf staan voor een spannende periode, maar hebben er vertrouwen in en zijn dankbaar, dat we ons niet als slachtvee hebben laten wegzetten. Dat we ook voor anderen hierin wat kunnen betekenen, voelt goed. Sorry, dat ik geen details kan geven op dit moment

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

Blij met uw woorden en de zon is meteen net weer gaan schijnen.

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Franse Revolutie werd pas mogelijk nadat twee seizoenen lang de oogsten mislukten en Frankrijk honger leed en men wist dat de adel in hun kastelen taartjes zat te eten. Wanneer is de opstand te verwachten die zich richt tegen de door communisten gefaciliteerde islamgenocide? Hoe erg moet het nog worden? Wat betreft criminaliteit en terreur? De verkrachtingsepidemie in Scandinavie, de grooming gangs verkrachtings industrie in Engeland, de grootschalige misdaad clans in de Duitse grote steden, het massale in de fik steken van auto’s in Frankrijk, de groei van dit alles in alle gebieden van Europa met grote concentraties moslims… Hoe erg? Wat maakt eigenlijk dat de suffende duttende gewone burger een licht opgaat? Hoe krijg je hem uit z’n politiek correcte coma? Mensen zijn totaal gehersenspoeld: hoeveel ellende de islam ook aanricht, islamkritiek is en blijft ‘nazi’. En de meeste mensen (Stanley Milgram) doen wat hen gezegd wordt. Zelfstandig denken is weinigen gegeven. Zelfstandig denken vind je bij die enkele mens die teksten leest op een website als OpinieZ. De rest kijkt naar Pauw en DWDD om te weten te komen wat hij/zij die dag weer moet vinden van alles.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Wat een akelige waarheid Benedict Broere, ben met u eens.

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Ja, de psycholoog Stanley Milgram werd depressief van zijn onderzoek toen hij ontdekte dat 60% van zijn proefpersonen bereid is andere mensen te martelen als veronderstelde autoriteit (wetenschappers in witte jassen) dat vraagt. Een andere psycholoog, Phillip Zimbardo, kon studenten binnen enkele weken ertoe brengen toestanden als in Auschwitz te genereren. De grote meerderheid van mensen hobbelt mee met de meute en als de islam in Nederland aan de macht komt, dan bekeert minstens de helft van de Nederlanders zich tot de islam, zeker als men bedreigd wordt met onthoofding. Experts denken dat het binnen enkele generaties al zover kan zijn, omdat moslims veel meer kinderen krijgen en omdat de massaimmigratie van moslims almaar doorgaat. Het is daarom van groot belang om nu al volop te protesteren tegen deze ontwikkeling. Want nu kan het nog. Nu is er nog vrijheid van meningsuiting. Nu nog wel, want er wordt hard aan gewerkt om islamkritiek verboden te krijgen. Wij staan aan de rand van een culturele zelfmoord. En verreweg de meeste mensen hebben er nauwelijks enig idee van. En de heersende politiek wil er niet van weten. Negeert het allemaal. Kijkt er van weg.

Arminius
Arminius
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weekje op pad geweest met de motor en ruim 40 veteranen( tussen de 30 en begin 60 jaar oud). Man, man ik ben echt geschrokken van de grenzeloze naïviteit en alle dooddoeners. Nederland is zo rijk, we hebben immigranten nodig om onze ouderen te verzorgen, Nederland staat op plaats nummer 4 van gelukkigste landen, de EU zorgt er voor dat er nooit meer oorlog komt, Baudet en Wilders zijn Nazi’s, Trump is een gestoorde narcist die de wereldvrede bedreigt, etc, etc,
Terwijl onze sociale welvaartstaat langzaam richting het putje glijdt zouden juist deze mensen, die weten wat oorlog is en het letterlijk hebben ondervonden het toch beter moeten weten?
De media en de politiek hebben schijnbaar een uitstekend brainwash programma waarbij kritisch denken compleet is uitschakelt!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arminius

@ Arminius.
Voelde u zich wel thuis tussen die veteranen ?
Vreemde denkbeelden houden uw mede-motorrijders erop na of lopen zij de gehele dag met een bemodderde motorbril op ?
Ik ben ’t helemaal met u eens : onze z.g. “welvaartsstaat” is aan ’t verdwijnen, daarbij dapper geholpen door de immigranten die zich veelal als “vluchteling” voordoen en waarvan sommige NL’ers denken dat zij hier komen om de ouderen te verzorgen.
Geen oorlog meer in de EU ? Balkan-oorlog, Spaanse binnenlandse onafhankelijkheids-oorlog, in Frankrijk de zaterdaagse Gele Hesjes oorlog.
Het is juist verre van rustig in de EU, en de rust zal ook niet terugkeren voordat de EU in elkaar stort of nadat er grote veranderingen komen ten goede van de EU-inwoners en niet alleen voor de EU-“leiders”.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arminius

Arminius, een soortgelijke ervaring had ik op een bijeenkomst.
Dom stemvee (jong en oud) dat zich laat leiden door leugens en manipulatie van politiek en media c.q. het journaille!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ruud

@ Arminius, @ Ruud en @ ni28.
Ik weet dat hetgeen u vertelt in uw reacties, juist is. Als ik echter weleens iemand uit zo’n groep privé sprak en over het “groepsgesprek” begon, dan werd er vaak gezegd : “Ja, ik zei dat wel, maar ik wil niet dat verder iemand weet waarom ik bijv. PVV, FvD heb gestemd en helemaal niks van links denkenden wil weten; als mijn chef dat zou horen, dan zal hij daar niet blij mee zijn !” Dat hoorde ik vaak als argument om zich te “verschonen”.
Vooral rechts denkenden hebben vaak “angst” om voor hun mening uit te komen, alsof het een enge ziekte betreft.
Ik heb er weinig moeite mee, hoewel het me problemen heeft opgeleverd tijdens m’n werkzame leven bij justitie/politie.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Karton@ onlangs hebben wij Buma gehoord, hij leek op Wilders met zijn uitspraken. Hij durfde het te zeggen omdat hij politiek Den Haag verlaat. Waarom heeft ie dat niet eerder hardop gezegd? Mensen zijn bang in deze “democratie”.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
De houding van Buma geeft aan hoe diep de “democratie” in dit verziekte landje is gezonken.
Trouwens : wel héél erg laf van Buma, maar wie had wat anders verwacht van deze draaikont ?!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arminius

De media doen uitstekend werk, de communisten van vroeger verbleken hier bij.

Hneri
Hneri
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arminius

Helaas is de doortrapte aanpak door NOS, NPO, Pauw en zijn agitprop collega’s van andere programma’s nogal effectief. Het gros van de mensen zit ’s avonds te kijken en luisteren naar hun valse berichten verpakt in perfecte formats. En datzelfde gros heeft nooit geleerd om kritisch te zijn op dit soort berichtgeving. Of ze kunnen het doodeenvoudig niet, of ze zijn slachtoffer van de al decennia lang, beleidsmatig doorgevoerde verdomming van het volk, door de geleidelijke uitholling van wat eens – vóór de invoering van de Mammoetwet – een perfect onderwijsstelsel was.

Het kan niet anders dan dat de door de media toegepaste indoctrinatie georganiseerd is vanuit “”Den Haag”””. Zal wel iets met geld te maken hebben.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig hoor ik daar nog niet bij en kan ik zelf denken. Ik stem op Thierry.
Maar een rondje met de e bike vind ik wel heel leuk, want ondertussen mag je nog wel IETS van het leven genieten, maar verder hoop ik dat het kabinet in elkaar knalt. Overigens moet ik nog een paar jaar werken hoor, Ja OOK te danken aan die laatste kabinetten en die knurft van een Pechtold die de AOW leeftijd nog versneld wilde verhogen zonder te beseffen dat velen dan ZO van het werk meteen in de kist kunnen.
Of misschien weet hij dat wel en is het ook de bedoeling. AOW besparen heet dat.

Maarten van Rijn
Maarten van Rijn
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niet zo pessimistisch Yorien. Niet teveel generaliseren, niet teveel beeldvorming op het voorbarige. Er zit echt wel verzet en inzicht onder vroege en late babyboomers. Nonconformisme kan verpakt zitten in een alledaags gewaad.

Isabel
Isabel
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag Yorien,
Ben uit 1952, maar herken me gelukkig niet in je groeps-typering
12 jaar geleden de tv weggedaan,(mis hem niet) eerst PVV nu Forum gestemd, ben ook lid, zoek zelf mijn nieuws en actualiteiten, mainstream en nos nauwelijks en ben kritisch.

Zie dat links erg invloedrijk is in bij onderwijs, zorg en politiek, zij werken de rechtse invloed te gemakkelijk tegen, moord op Pim Fortuyn, cordon sanitair van Geert Wilders, niet laten meeregeren van Forum en dat moet veranderen, liever vandaag dan morgen, gezien de achteruitgang van dit land.
Dit houd me elke dag bezig

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onderstaande heeft, op het eerste oog, niet veel te maken met dit artikel, maar toch…..
Ik zag gisteravond op de tv. Duitsland WDR, weer een uitzending, genaamd “Vera unterwegs”.
Een mevrouw spreekt Duitse mensen aan en vraagt naar hun leven. Je zou in huilen uitbarsten bij het zien van de ellende die de EU dus óók in Duitsland heeft veroorzaakt. Nu hoeven wij ons van Duitsers niet al te veel aan te trekken, maar in NL is de toestand exact hetzelfde. Inwoners die afhankelijk zijn van andere inwoners, geen geld om fatsoenlijk te eten, kinderen die doelloos langs de weg zwerven. Ouderen zónder onderdak of geld, geheel afhankelijk van giften en gaven.
Dát is Europa onder de EU !!!!!
En óf de Engelsen gelijk hebben met hun Brexit, zéker na het zien van bovenbedoelde uitzending.
Nexit, en wel z.s.m.

Plonia3
Plonia3
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hallo Yorien,
Volgens mijn bouwjaar val ik ook onder de categorie “makke schapen”. Ik moet je gelijk geven, het gros verdiend dat etiket ook. Hebben geen zin om achterdochtig te zijn en zien de NPO als de enige onpartijdige informatiebron en geloven het domweg ook niet dat het tot propagandamachine is verworden. Een eenzijdige propaganda met als dieptepunt het zogenaamde bestrijden van FakeNews. Bij de praatprogramma’s allemaal dezelfde kliek/gezichten en waar een tegengeluid met ‘nee’schudders onderuit wordt gehaald. Waar je bij ‘Joop’ en nu.nl een ban krijgt als je niet meegaat met het deugprogramma of kritisch bent t.o. de klimaathype. De reacties hier van mijn leeftijdgenoten zijn van mensen die nog volop in het leven staan en zich ook op andere manieren laten informeren, de makke schapen vind je hier niet en zullen je column ook niet gelezen hebben. Jammer dat zou ze misschien een beetje wakker schudden. Maar vergis je niet, er zijn ook genoeg 20-30-40- en 50-tigers die niet na willen denken. Je hebt nu eenmaal meer volgers dan denkers. Makke schapen dus.

fluitje
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Yorien
Veel waarheden in je stuk.
Vooral het stukje over de makke lammetjes.
Nederland verdient niet beter.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  fluitje

ja ook ik denk dat Nederlanders beter verdienen dan wat ze nu vaak krijgen.

fluitje
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  fluitje

Fenix ik kijk maar gewoon, wat er met de laatste twee verkiezingen is gebeurt.
Het FvD wordt de grootste, maar is monddood gemaakt door de het Rutte kartel.
Heel veel mensen huiveren bij de gedachte van nog meer gelukszoekers en wij stemmen massaal op een open grenzen partij (PvdA).
De Gele Hesjes worden door Rutte zo gemanoeuvreerd, dat zij zich zelf belachelijk maken.
Wij laten op dit moment zonder slag of stoot, 19% van de werknemers over onze pensioen toekomst.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  fluitje

@ Feniks.
Herpak onze Nederlandse trots ?
Deze woorden zou u moeten richten aan de mensen die Nederland hebben kapotgemaakt, in de vernieling hebben gestort en het landje aldus armlastig hebben gemaakt.
Ik kón óóit trots zijn op dit landje maar sinds het is verkwanseld aan de EU is mijn trots verdwenen, ik denk trouwens ook dat het niet de bedoeling van Rutte en vazallen zal zijn dat wij ons “Nederlander” blijven voelen, zij hebben véél liever dat wij ons “Europeaan”zouden voelen/noemen; ondanks dat velen van ons dierbaren/voorouders hebben verloren in de strijd om Nederland als natie te behouden.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit artikel bulkt van de waarheid. Stemvee en schaapjes, een treffende combinatie. Ik had het zelf eerder over een kudde gnoes waarvan af een toe een door de krokodil gegrepen wordt terwijl de rest toekijkt. Tja, het lot der natuur daar leggen wij ons bij neer. Ook de logica van de gemiddelde stemmer die brult zijn longen leeg voor de verkiezingen maar op de dag zelf speelt ie voor zeker als vanouds. Wat er nu is is niet helemaal goed maar het is zeker en daar voelen wij ons goed bij. En wij hebben het tenslotte nog goed, nietwaar? Elders in de wereld is het veel slechter maar de stemmer vergeet dat “het elders” steeds dichterbij komt. Met elke beslissing van deze regering geven wij een stukje van het goede restant weg. Deze afbouw gaat langzaam maar is zeker. Niet zichtbaar voor de vakantiemensjes in Benidorm want die willen het niet zien of weten niet wat zij moeten zien. Tenslotte weten zij ook niet eens precies waar zij op dat moment zijn. En dan al die zielige mensen en vooral kinderen van elders moeten ook welkom zijn waarbij niet nagedacht wordt welke consequenties voor het land het zal hebben op leefbaarheid door aantal bewoners en voor de sociale stelsel. Velen van deze generatie hebben geld geërfd van hun hardwerkende ouders die niet veel uitgaven en die hebben het goed. Alle nieuwe maatregelen raken hun niet dus maken zij zich niet druk om de rest. De regeringspartijen maken hier gebruik van en de oppositie blaft maar bijt niet. Daarom hebben wij Rutte zo lang als premier.
Ik kan maar 5 sterren geven maar 20 zou nog te weinig zijn.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Velen van de thans gepensioneerden hebben vanaf hun 17-de jaar gewerkt !
Velen van de huidige jongeren “studeren” járenlang (mede op kosten van de gemeenschap), na het einde van hun studie gaan velen ook nog eens een jaar op reis, z.g. “om zichzelf te ontdekken”, komen terug, vinden met hun 25-26-27 jaar niet meteen een baan en beginnen te schelden op de thans gepensioneerden en proberen hen een schuldgevoel aan te praten.
Ik zou zeggen : pas-afgestudeerden ga aan ’t werk zoals de thans gepensioneerden óóit ook deden.
Misschien kunt u alsdan op uw “oude dag” óók op een terrasje zitten met een kopje koffie o.i.d.

s.e.
s.e.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

een geweldig stuk. Ik ga m nu gelijk voorlezen aan mijn vrouw! (en dit meen ik zonder cynisme!)

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel Yorien!
En het zijn niet alleen de ouderen die grotendeels als stemvee kunnen worden bestempeld, kijk naar de jeugd die massaal op GL en PvdA hebben gestemd. Je had van hun betere inzichten kunnen verwachten maar de linkse indoctrinatie op scholen en universiteiten heeft duidelijk raak geschoten.

Ja, sinds Lubbers en Kok worden we al belazerd, maar Rutte c.s. voert wel de boventoon. En het volk schikt zich en zag dat het goed was…

Tja, een volk krijgt wat het verdient! Was Pim Fortuyn maar nooit vermoord, dan was hier totaal anders gelopen, in positieve zin wel te verstaan!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De reacties lezend heeft Yorien een gevoelige snaar geraakt. En nu geef ik haar nog eens 5 sterren.

Ruud Beijer
Ruud Beijer
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn complimenten aan de schrijfster.

Ben Steijn
Ben Steijn
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goede geobserveerd Yorien. Humor ook. Maar ik kan je geruststellen. Er is een groeiend aantal babyboomers in mijn omgeving die zich zeer kritisch opstellen; Forum hebben gestemd. Er heerst een enorme diversiteit aan meningen in deze groep. Universitaire opleiding en dan durven zeggen: “Maar Rutte houdt de boel toch maar mooi bij elkaar.”
Je vergeet echter een hele grote groep geïndoctrineerden: “De jeugd!”
Op school; sociaal media, dáár zit naar mijn mening het grootste probleem.
Lopen achter mede- onvolwassenen aan als Jetten en Klaver.
Ik vrees echt voor de toekomst van mijn kleinkinderen.
We volgen de geschiedenis van het Romeinse Rijk: Imperium et Auctoritas. Macht en Gezag. Toen het Gezag wegviel en alleen nog Macht overbleef, begon het rijk af te brokkelen. Wij zitten nu in diezelfde situatie.
Ben Steijn

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik behoor niet tot die categorie, maar ik denk dat makke schapen in alle demografische groepsindelingen voorkomen. Of ze sterker vertegenwoordigd zijn in de categorie ouderen, weet ik niet.

De meeste mensen hebben geen interesse in politiek, anders waren ze wel politici geworden. Ze zijn bezig met hun eigen leven hun eigen interesses en gaan ervan uit dat de experts die het als beroep doen het vast beter zullen begrijpen dan zij. Zoals je ook een loodgieter vertrouwt wanneer hij je leiding repareert.
Komt het op stemmen aan dan laten mensen zich leiden door eigenbelang (makkelijk te manipuleren door ‘voordeeltjes’ die beloofd worden), stemwijzers (te sturen door de selectie van vragen die wordt voorgelegd) of persoonlijk gevoel bij kandidaten/partijen (spindoctors creeeren imagos en slogans).

Wij leven defacto in een land dat geregeert wordt door regenten, die overwegend hun oor laten hangen naar de kapitaalkrachtige of invloedrijke lobbyisten. Eigenlijk zoals het al was sinds de gouden eeuw. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang de belangen van die partijen in lijn ligt met die van de bevolking. Maar sinds de EU divergeren die belangen.

Nu wordt stukje bij beetje de middenklasse uitgehold, terwijl de groeiende onderklasse ondersteund wordt door socialistische herverdeling van inkomen van die krimpende middenklasse.
Voor de ‘schapen’ is dit een paar stappen te ver om te begrijpen wat er aan de hand is, hoe de EU en immigratie de bovenklasse machtiger maken, hoe klimaatbeleid een geldtransitie inhoudt van de middenklasse naar de bovenklasse..

Toch hebben steeds meer mensen het door en groeit het wantrouwen richting ‘de elite’, wat onze regentesque lobbycratie geen goed zal doen.
De volgende crisis de scheuren duidelijker aftekenen.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met veel interesse eerst eens de reacties gelezen. Wie na de ontelbare misstappen van rutte nog steeds een duidelijke voorkeur heeft voor VVD en CDA boven FvD, is een mak lam die niet wenst na te denken over politiek.
Wel vind ik dat Yorien had kunnen erkennen dat een groter dan verwachte groep Nederlanders dit jaar met FvD kiezen, heeft getoond wel in verzet te komen tegen de heersende links populistische elite in Den Haag.
Nog makkere lammetjes zijn groen links en pvda (weer groeiende, dat zijn toch echt makke lammetjes kiezers) kiezers.
Al lijkt FvD tot de grotere partijen in Nederland te gaan behoren, door rutte zal het moeilijk worden eerder dan TK 2021 enige invloed te krijgen. Op oa TPO lees ik sinds 2 weken meerdere zeer FvD kritische artikelen. De partij bestaat 2 jaar en heeft zich in de laatste 6 maanden volledig moeten ‘organiseren’ . Ik heb dan ook geen begrip voor artikelen die FvD afbranden wegens uitingen van Baudet of Beukering. Baudet heeft 1 grote fout gemaakt, het retweeten van de beruchte fotos met beruchte text. Hoewel ik geen fan ben van Henk Otten, is het voor de gemoedsrust van (hopelijk) enkele honderduizenden kiezers goed als hij als FvD senator in de EK komt en blijft.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Henk Albarda@Ik lees de reacties altijd pas als ik zelf gereageerd heb om niet beïnvloed te worden.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Best wat reacties van mensen die het verwijt op zichzelf betrekken – maar ik ga er niet vanuit dat de column zo bedoeld is.

Ik denk dat YorienvdH wel een punt heeft.
Een vrij land… is ons altijd geleerd.
Maar enig bewustzijn wat dat dan is, en dat je dat ook kwijt kan raken.
Boeit vrijwel niemand.

Zelfde met begrippen als democratie, vrijheid van meningsuiting… Nadenken over demografisch beleid… Een doodzonde – want beschaving, empathie en multi-culti. Totdat je wakker wordt en denkt – ik begin in mijn straatje nu toch wel erg uit de boot te vallen. Hoe zou dat komen.

Gisteren een mooi voorbeeldje van hoe de EU Nederland op slot kan gooien – proberen of ik het simpel kan uitleggen (bron – BNR newsroom). Stikstof… daar is teveel van. De EU vond dat dat minder moest. Boeiuh… Nou – bij ALLE infrastructurele werken speelt dat een rol. Komt bijna overal bij kijken. Slimme koppen in NL hadden daar wat op bedacht – bij infrastructurele werken de belofte doen dat je ergens in de toekomst stikstof gaat compenseren. Dat ging goed, konden we toch vooruit en plannen maken – TOTDAT de raad van state geoordeeld heeft dat DAT niet meer mag, je MOET direct iets met die stikstof doen. Dat betekent dat bijna ALLE infrastructurele werken van Stas van Nieuwenhuizen op hold gaan. En eigenlijk: omdat de EU dat zegt… wij gaan daar niet meer over. En we hebben dat laten gebeuren.

VIA (erg aanbevelenswaardig, bnr is vaak erg linksig, maar hun podcasts heb ik vaak in de auto opstaan):
https://www.bnr.nl/podcast/newsroom/10380791/stikstof-zet-vvd-op-vele-fronten-klem

Zo lees ik het stukje van YorienvdH. En in dat opzicht denk ik dat ze een punt heeft.

Nora
Nora
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ongetwijfeld is een deel van mijn generatie precies zoals u beschrijft, maar ik vind het wat ver gaan om dat zo te veralgemeniseren. Een tien jaar geleden ben ik, omdat ik hoorde dat mijn kinderen van die site opmerkelijke zaken opstoken, Geen Stijl gaan lezen en van het een kwam het ander. Ik vergaar nu al mijn nieuws van internet, lees geen krant en kijk geen publieke omroep. Het heeft me veel geleerd, maar maakte wel dat ik heb geleerd zeer voorzichtig te zijn met wat je vertelt over zaken afkomstig van die bronnen. Racistisch, fascistisch, enfin, u kent het rijtje wel. Ook leeftijdgenoten, die zweren bij het NOS-journaal geloven niet dat wat daar wordt verkondigd vaak een zeer verwrongen deel van de waarheid is.
En wat sponsoren van mensen die rennen voor kanker e.d. betreft: ze zijn zo vervuld van hun eigen goedheid (dat wordt ze tegenwoordig ook al op de basisschool ingepompt) dat ze geen begrip meer hebben voor mensen die hun vraagtekens zetten bij de achtergrond van de organisators (iemand moet daar veel geld aan verdienen, kijk alleen al eens naar de stoet van dure auto’s en busjes die dergelijke evenementen begeleiden) en je maar een zure trut vinden, wanneer je zegt: als je het doel zo belangrijk vindt, geef dan zelf geld ipv zinloos te rennen waarvoor andere mensen geld uit hun zak moet worden geklopt.

Stef M
Stef M
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij kun je ‘bananenrepubliek’ beter vervangen door een ‘bananenmonarchie’. En als ze toch al een smartphone van de kids krijgen, laat de kids dan ook de verantwoording nemen om er gelijk Twitter op te zetten en de juiste mensen te volgen. Dan ziet ook de rijpere garde hoe de werkelijkheid is en niet alleen van er door de NedrlandsePropagandaOmroep (NPO) word geroeptoeterd op de vaderlandse buis. Bij de RTL’len van de buis weet je tenminste dat alle uitzendingen aan de hoogstbiedende zijn verkocht, bij de ‘nationale’ omroepen verwachten de mensen dat niet. Helaas is het maar al te waar, ook dit is alleen reclame voor bepaalde groeperingen uit de samenleving (of beter die boven de samenleving staan).

Aan alle kinderen: Tijd om je ouders op te voeden. Laat ze zien hoe dit land werkelijk in elkaar zit, laat zien hoe Europa in elkaar zit. Kijk om je heen en schud iedereen wakker die nog in dromenland leeft, voordat het te laat is!

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Aan de anonieme Minnetjes……..
U bent laf, achterbaks, links F**********h, links populistisch, u doet denken aan de 30’er jaren, knuffelaar van DE gewelddadige ideologie werelwijd, EN u heeft kennelijk geen enkel argument een minnetje te plaatsen dus u doet dat uit links populistische stook-motieven.
U begrijpt gelukkig ook niet dat wij, de positief opbouwenden hier, sterker worden door uw laffe anonieme minnetje. Ook versterkt u onze meningen……..
Begrijp me goed mede-weldenkenden, geen zorg, deze reactie plaats ik een heel enkele keer, so sorry.

jan
jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er was afgelopen week nog zo’n politieke onbenul die het over lammetjes had. Werd tot aan zijn enkels afgefakkeld in tout correct Nederland. Jij niet, want Opiniez is een niche site voor rechtse gekkies. Geen enkele bedreiging voor de commun/socialisten die hier in de N-DDR de macht hebben. Als je echt wil weten hoe dat gaat, gewone burgers onderdrukken + volksverzet, kijk dan wat er nu gebeurt in Hongkong. Maar daar is het te laat. En hier is dat al jaren het geval.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

@ jan.
Hoe kunt u dát nou stellen, dat NL-burgers worden onderdrukt ?
Wij, Nederland dus, zijn een voorbeeld van “democratie” in de gehele wereld !! Wat maakt u me nou, zeg ? Wij lopen overal mee voorop !!
Criminelen, w.o. moordenaars, die worden losgelaten tussen de bevolking om ze te laten wennen a.h. normale leven, politieke partijen met miljoenen stemmen, die in een cordon sanitair belanden, ministers en een m.p. die liegen alsof ’t gedrukt staat, een referendum-uitslag dat wordt genegeerd, politie en justitie zijn zo corrupt als de pest.
Nee, @jan, Nederland is ’t toppunt van “democratie” waar niemand wordt onderdrukt of ten onrechte vervolgd door Justitie.
(uiteraard cynisch bedoeld)

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Rechtse gekkies, Linkse ……, vul het even voor mij in, wilt u dat, Jan?

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Dat zal niet meer gaan lukken gezien de reactie van hem.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Dat vrees ik ook maar misschien is de vraag te ingewikkeld.

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U doet wel erg denigrerend over mijn generatie, alsof we een stel idioten zijn die niet nadenken en alles maar slikken. Schaam u mevrouw

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ko de Ruiter

Beste Ko de Ruiter, U neemt het hier voor uw hele generatie op maar zelf hoeft u zich toch niet aangesproken voelen?

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Dan had u het anders moeten omschrijven, u zet een hele grote groep weg als een zootje onbenullen, die zonder nadenken op traditionele partijen stemmen, ik niet en velen met mij ook niet. U baseert uw mening op een beetje rond fietsen in Drenthe.ik ben 69 en werk 50 uur per week met alle plezier,want ik voel me te jong om niets te doen .
Denk in het vervolg wat langer voor u dit soort meningen formuleert.

Met vriendelijke groet,

Ko de Ruiter

59
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x