De diversiteit van Frans Timmermans is niet de oplossing

Verpersoonlijking van het multi-culti fabeltje

Titelfoto bij artikel OpinieZ.com van Katiana Kayvantash “De diversiteit van Frans Timmermans is niet de oplossing”

Titelfoto: Frans Timmermans (6 februari 2019) door Michael Thaidigsmann, onder licentie CC BY-SA 4.0

Wie denkt dat multiculturaliteit, diversiteit en massamigratie de magische sleutel zijn voor een succesvol Europa, ziet het gevaar niet. Volgens de linkse hysterische Europa-guru Timmermans moeten de Nederlandse normen en waarden en dus de identiteit van het land plaatsmaken voor zijn eigen perverse ambitie en hebzucht naar macht.

Dit terwijl zijn partijgenoot Maarten van Rossum meent dat een Nederlandse identiteit niet eens bestaat, want “Amsterdammers, Urkers en Maastrichtenaren verschillen hemelsbreed van elkaar”. Een kortzichtige uitspraak die ervan uitgaat dat een land met meerdere plaatselijke culturen geen vorm van collectieve identiteit kan hebben, met de absurde conclusie dat die dus nooit in gevaar kan worden gebracht.

Cyrus de Grote

Mijn moeder was een noordelijke Perzische Turkse Azeri getrouwd met een westelijke Perzische Khan, een Bakhtiari Lur. De helft van mijn familie is moslim en de andere helft bestaat uit nuchtere levensgenieters die de islam openlijk bekritiseren, pertinent afwijzen en er grapjes over maken. Qua cultuur en gewoontes liggen zij ook enorm uit elkaar.

Maar in tegenstelling tot wat Maarten van Rossum beweert, is hetgeen wat hen verbindt juist hun collectieve Perzische identiteit waar zij hun kinderen nog altijd mee opvoeden; een grote mate van zelfreflectie, zelfspot en gezond verstand, flexibiliteit en realisme. Een identiteit die grotendeels is vormgegeven door Cyrus de Grote, stichter van het Perzische Rijk, toen hij ruim 2500 jaar geleden voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid het mensenrechtenverdrag introduceerde.

Collectieve identiteit

Als zijn erfgenamen is het vreedzaam leven met mensen van andere culturen en het leven naast mensen met andere gewoonten voor ons de normaalste zaak van de wereld geworden. We hebben geleerd dat het belang van de gemeenschap altijd hoger staat dan dat van het individu.

Cyrus leerde Iraniërs tolerantie, begrip en respect voor andersdenkenden te tonen, maar stelde er tegelijkertijd een duidelijke grens aan die je niet mocht verbreken. Terwijl je vrij was je eigen geloof en cultuur te behouden en uit te oefenen, mocht je de waarden en normen van de Perzische identiteit niet onderdrukken in het belang van je eigen overtuiging of comfort. Waar zij zich ook in de wereld bevinden, zullen Iraniërs deze collectieve identiteit als leidraad in hun harten met zich meedragen en koesteren. We komen alleen in opstand wanneer deze collectieve identiteit bedreigd wordt door een dwangmatige oplegging van een cultuur, geloof of gewoonten.

Iran

Maar als je mij vandaag vraagt wat de identiteit van Iran als land is onder het huidige islamitische bewind, dan heb ik een totaal andere omschrijving; intolerant naar de Perzische identiteit en tolerant voor barbaarse islamitische waarden, hoogmoedig, hypocriet agressief, inhumaan, crimineel, corrupt, vrouwonvriendelijk, gewelddadig, kindonvriendelijk, en achterhaald. Dit bewind heeft niets te maken met Iran en alles te maken met de islam. Het woord Iran nemen ze alleen in de mond als zij de patriottistische emoties van de burger willen aanwakkeren tegen het Westen. Voor de rest is Iran ondergeschikt gemaakt aan de islam. Dezelfde stijl zie ik terugkomen wanneer Frans Timmermans zijn hadith over diversiteit aan het preken is.

Politieke vluchteling

Toen ik 32 jaar geleden als uitgenodigde politieke vluchteling naar Nederland kwam was het voor mij totaal niet moeilijk om mijn eigen weg te vinden in Nederland. Het voelde alsof ik in een provincie van “mijn” Iran terecht was gekomen waar Nederlands als voertaal werd gesproken. De provincie waar mijn eigen vader bijvoorbeeld vandaan kwam was net als Friesland; zij spraken een totaal andere taal. Dat gold ook voor mijn moeder, die een nazaat was van een Russische soldaat die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Iran was gestationeerd en verliefd was geworden op mijn Perzische Azeri overgrootmoeder. Mijn moeder was blank, blond en had ogen de kleur van honing en mijn vader was donker, met dik zwart haar en donkere ogen.

Mijn integratie

Voor mij was het destijds dus alleen een kwestie van zo snel mogelijk de taal leren en aan de slag gaan. Binnen anderhalf jaar was ik aan het werk en verdiende ik mijn eigen brood zonder een taalcursus of een zogenaamd inburgerings- of integratietraject te moeten doorlopen. Een perfecte match die gemaakt was door middel van in eerste instantie een zeer zorgvuldige voorselectie door de UNHCR en vervolgens door een goede screening door een delegatie uit Nederland. Een match die zowel mij als Nederland die onnodige tweestrijd en spanningen waar de politiek al decennia lang over aan het debatteren is heeft bespaard. En dat is precies waar het Forum voor Democratie voor pleit.

Het was inderdaad mijn nuchtere Perzische identiteit die zo dichtbij de Nederlandse identiteit stond van “niet zeuren, maar poetsen” en me ervan weerhield om mezelf te zien als een zielige vluchteling, een slachtoffer met noodzaak voor perverse barmhartigheid, aandacht en eindeloze overtrokken empathie. Één die mij de kracht gaf om als alleenstaande werkende moeder het voor elkaar te krijgen om mezelf te ontwikkelen, 60 uur per week te werken en twee zelfstandige, succesvolle, hoogopgeleide werkende meiden aan de Nederlandse maatschappij te leveren, die tot de dag van vandaag nooit de weg naar een uitkeringsinstantie hebben gekend.

Ruimdenkend land

Het was mijn gedeelde Perzisch-Nederlandse identiteit waardoor ik in de meest kwetsbare momenten van mijn leven een beroep deed op het liedje Bloed, Zweet en Tranen en de stem van André Hazes, of het liedje van Ramses Shaffy waarin hij zo mooi de universele diepe wens van ieder mens verwoordt in één van zijn meesterwerken: Laat me! Of, als ik heimwee had naar mijn lieve vader, mijn troost zocht in de emotionele woorden van Stef Bos – Papa! Ik heb vele nachten onder het genot van een paar glaasjes wijn of pilsjes met die drie heren doorgebracht.

Het Nederland van toen was een ruimdenkend land met een identiteit die niet ver af stond van de Perzische, waar respect voor vrouwen en de Nederlandse kernwaarden nog niet werd onderdrukt, vrijheid van meningsuiting en rechten nog niet uit hun verband waren gerukt en niet waren gemanipuleerd, én gezond verstand de rode draad was in het doen en denken van mensen.

Multi-culti fabeltje

De identiteit van Nederland anno 2019 daarentegen is in mijn optiek gegijzeld door Eurofiele politici. Als een stelletje sekteleden verblind door hun drang naar meer macht, hebben zij zich gevormd tot een soort clusterbom die midden in de Nederlandse samenleving tot ontploffing is gebracht. In plaats van de collectieve Nederlandse normen en waarden te koesteren en te versterken, zijn ze die van alle kanten aan het bestrijden, marginaliseren en aan het verwoesten. Mensen die dit sektarische multi-culti fabeltje van meer migratie, meer vluchtelingen, meer verrijking aanvechten en loyaal blijven aan de Nederlandse kernwaarden worden gelijk bespot, verdacht gemaakt en als vijand van Europa neergezet, gesanctioneerd en zelfs geboycot.

Het Nederland van nu is wat mij betreft een onderdrukt, verward, zelfhatend masochistisch bang vrouwtje dat zich heeft laten wijsmaken dat zelfliefde een zonde is. Een die de fouten van haar agressor verdoezelt met de hoop een aaitje over haar hoofd te krijgen. Een vrouwtje dat in paniek raakt als ze een dag niet door haar misbruiker wordt mishandeld. Een vrouwtje dat erin is gaan geloven dat zelfstandigheid, ongehoorzaamheid, liefde en respect voor haar eigen persoon en lichaam een onvergeeflijke zonde is waar een eeuwenlang verblijf in de hel tegenover staat.

Bende van Timmermans

Dit alles is mede veroorzaakt door de megalomane, hebzuchtige, factofobe Frans Timmermans en zijn bende, die ongegeneerd voor de camera beweert dat antisemitisme niet bij de islam hoort. Dat zij al ‘2000 jaar’ in Europa bestaat en dat islam het verleden, het heden en de toekomst is van Europa.

Onder het mom van multiculturaliteit en diversiteit hebben dit soort politici in de afgelopen twee decennia het paard van Troje binnengehaald. Terwijl deze Trojaanse migranten de riante mogelijkheden en middelen in Nederland aan het benutten waren, waren zij zich tegelijkertijd in alle stilte, gesteund door de linkse gekken, aan het voorbereiden en klaarstomen om te zijner tijd de Nederlandse normen en waarden aan te vallen.

Provocaties Kuzu

Dezelfde normen en waarden van dezelfde “witte racistische Nederlander” die hen wegwijs heeft gemaakt, zodat ze zich kunnen ontwikkelen, ontplooien en doorgroeien tot een Nederlandse parlementariër genaamd Kuzu. Mensen die uit ontevredenheid over gebrek aan vrijheid, economische tegenspoed en veiligheid naar Nederland zijn geëmigreerd of gevlucht, om dan vervolgens van Nederland een kloon van hun eigen land van herkomst proberen te maken.

Wat zijn politieke ambities betreft had Kuzu het in zijn thuisfront niet verder geschopt dan hofnar van dictator Erdogan en was hem de mogelijkheid niet gegeven om schaamteloos te bijten in de hand die hem heeft gevoed en groot heeft gebracht, door haar uit te maken voor islamofoob, xenofoob, slavenhandelaar en extreem-rechts. Als wij in Nederland een zorgvuldiger migratiebeleid hadden gehandhaafd, hoefden we ons als land ook niet te schamen voor een clown die met een Palestijnse vlag in de hand een gecalculeerde PR-stunt uithaalt om opzettelijk de Israëlische politie te provoceren.

Ware identiteit

Maar we moeten de hoop niet opgeven. De Nederlandse identiteit is gelukkig nog alive and kicking, evenals de Perzische identiteit. Dezelfde identiteit die de moedige vrouwen en mannen in mijn geboorteland kracht geeft om onvermoeid telkens op te staan tegen de grootste islamitische tiran ter wereld. Als er één tegenstander uitgeschakeld, geliquideerd, ‘gezelfmoord’ of monddood is gemaakt, steken weer tien anderen hun nek uit om te vechten voor de ware identiteit van Iran.

Dezelfde identiteit die de burgers en politieke partijen in Nederland inspireert zich te verzetten tegen de tyrannieke wacko’s als Timmermans en Kuzu, die de weg vrijmaken voor totstandkoming van een islamitische staat van Europa en daarmee de collectieve Nederlandse identiteit in gevaar brengen. Dezelfde identiteit die mij inspireert wederom aan de goede kant van de geschiedenis te gaan staan en op te komen voor de ware identiteit van mijn Nederland. En daar ben ik als Iraans-Nederlandse vrouw enorm trots op!

Om in de woorden van Farah Diba, De Iraanse Koningin, moeder van alle Perzen af te sluiten: “Light will prevail over darkness, as long as we refuse to give in to the wickedness that has been forced upon us all”.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
36 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
peter
peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mocht deze zonnekoning Frans aan de macht komen ,zal het nog sneller dan gedacht afgelopen zijn met de EU ,hij is zo niet nog verwarder dan Juncker,de eerste socialist die iets heeft opgebouwd moet nog geboren worden , afspraken met Engeland ? die lachen hem vierkant uit ,zoals Polen,Hongarije Italie ,Frankrijk ,en Duitsland ,hij hangt nu al aan een touwtje ,alleen weet hij het zelf nog niet .

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter

ik hoop dat u gelijk heeft.

Ed Philipse sr.
Ed Philipse sr.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

ongelijk is ook gelijk met een bult.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Katiana voor u indrukwekkend verhaal.
Het is wel heel erg gesteld met Nederland dat een narcistische man als Timmermans een verkiezing kan winnen!
En dat is verontrustend zeker als de Nederlandse regering hem ook nog voordraagt voor een nog hogere functie bij de EU!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi verhaal met vele herkenningspunten voor mij.
Katiana heeft de taal beter onder de knie gekregen dan ik dat mag duidelijk zijn. Gefeliciteerd! Ook wij hebben alles aan gedaan om te integreren en nooit zonder werk te zitten. Sindsdien en dankzij migratie nieuwe stijl blijven wij waarschuwen voor de gevaren van links.
Linkse mensen zijn door hun houding van wereldmensen overal thuis maar toch blijven zij aan Nederland klitten. Waarom als Nederlanderschap ontkent wordt.
Domme redenering van Rossum en Timmermans zorgt alleen maar voor dat Maxima kan gerust zeggen dat de Nederlander niet bestaat. En voor links is het zo. Ik heb mijn paspoort geruild maar nu ben ik eigenlijks tot niets gedegradeerd. Iedereen die Nederland betreedt zonder papieren is gelijk, legaal of illegaal het maakt niets uit. Ik mag geen twee paspoorten hebben uit twee EU landen maar een islamist wel. De prachtige zin van Katiana “De identiteit van Nederland anno 2019 daarentegen is in mijn optiek gegijzeld door Eurofiele politici”, zegt eigenlijk alles. Als je je eigen roots weggooit zal niemand een hoge pet van je hebben, in tegendeel. De huidige gelukzoekers maken daar ruim misbruik van. De hier geplaatste foto met Timmermans laat zien de reïncarnatie van Lenin, perfect! De pose is sprekend, hij heeft veel geoefend. Ook inhoudelijk met dezelfde quatsch. Recent was Chavez hem nog voor en samen met zijn nieuwe handlanger hebben laten zien hoe het uiteindelijk eindigt. Ook veertig jaar communisme in het Oostblok doet hen geen ogen open. Links moet echt een aandoening zijn.

Ed Philipse sr.
Ed Philipse sr.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

EN een operatie helpt niet.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ed Philipse sr.

Een van operatie is gelukt patient is overleden misschien toch wel.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mij uit mijn hart gegrepen.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goed stuk heeft u geschreven over het enorme gevaar dat Frans Timmermans heet en hoe hij Nederland wil ruïneren.
En inderdaad, mensen als Kuzu en Sylvana Simons, die hier alle kansen krijgen om een goede positie in onze samenleving te bereiken en die deze dan vervolgens misbruiken en ons constant aanvallen. Vreselijk. Deze mensen zijn in mijn ogen het ‘schuim der aarde’. Zeer gevaarlijke mensen.
Uw analyse is zo treffend. Het moderne Perzie is in een achterlijk land veranderd. Ogenschijnlijk dan. De vrouwen worden onderdrukt door de islam.
De feministes hier in Nederland juichen dat toe, want ze bekritiseren het niet. Willen juist de islamitische vrouwen hier ook samen met de islamitische mannen die hoofddoek opdringen…….. Terwijl die vrouwen misschien liever wat moderner zouden zijn.

Ed Philipse sr.
Ed Philipse sr.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Modern is niet een kwestie van wel of geen hoofddoek, het blijft een zaak van EMANCIPATIE.

Henri
Henri
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank u voor uw inspirerende artikel! Het geeft mij nieuwe moed om de kuiperijen van Timmermans (en van lieden als Rutte en dergelijke) te bestrijden waar ik dat kan. Het is voor mij onbegrijpelijk, dat de geestelijke sof, dat stuk moreel verlof dat Timmermans is (vrij naar Jaap Fischer), hier in NL zoveel stemmen weet te trekken. Hij is een valse tranen plengende acteur, die zegt 7 talen te beheersen. Als dat laatste al waar is, zou dat zijn enige kwalificatie zijn, voor het overige is hij een non-valeur. Wat heeft hij eigenlijk gepresteerd, buiten het stoken in de Hongaarse en Poolse democratie, en het politieke ophitsen van Oekrainers om hun gekozen president te lozen? Iets met plastic zakjes en rietjes?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri

@ Henri.
U vergeet dat Fransje Timmermans tevens de plastic oorstaafjes in de ban heeft gedaan. Ja ja, mét Fransje redden wij het wel.
Toen deze ijdeltuit nog in de Kamer zat heeft hij totaal niets gepresteerd, of kunt u één wapenfeit van hem benoemen ?
En deze man gaat Europa redden ?
Hoe hilarisch !!

Ed Philipse sr.
Ed Philipse sr.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

IN HET LAND DER BLINDEN IS ÉÉNOOG KONING OFTEWEL DE LOOPJONGEN VAN HET MINISTERIE .

Ed Philipse sr.
Ed Philipse sr.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri

ER IS TOCH GEEN PLEBEÉR DIE IETS HEEFT BETEKENT VOOR DDE LAGE LANDEN.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dankbaar, Katyana, dat u doorgaat met uw artikelen feitelijk de Nederlander erop wijzend dat we onze eigen cultuur in ere moeten houden. Ik ben zo vrij later iets meer in detail te reageren.

Ed Philipse sr.
Ed Philipse sr.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

HOUDT DE KLOMPENDANS IN ERE EVENALS HET VOLKSLIED.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel herkenbaar m.b.t. mijn Iranese vrienden-dinnen in Nederland. Helaas ziet u een ding niet goed. Een land dat vnl. EU-adeptisch kiest met n.b. een Timmermans als vaandeldrager heeft de hoop opgegeven.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

@ Joost Visser.
Timmermans mag dan “vaandeldrager” zijn, hij is dat beslist niet mede namens mij.
Als 40 % v.d. NL’ers heeft gestemd ( dus 60 % heeft lak a.d. EU én Timmermans) , en van de stemmende 40 % zou 30 % pro-EU hebben gestemd, dan betekent dat, dat er 12 % v.d. NL’ers pro-EU zouden zijn.
En mét die 12 % denkt de PvdA, incl. ons áller Franske, dat zij Europa én de rest van de wereld hebben gered.
Óók Asscher deelde in de “feestvreugde” door met beide armpjes in de lucht te wapperen.
Wát een kinderlijk gedoe !
Jammer dat dhr. Baudet de fout is ingegaan met z’n essay !
(maar dit terzijde)

jan
jan
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Heb je dat essay ooit zelf gelezen?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

@ jan.
Jazeker, jij óók ?
(als ik ’t niet gelezen zou hebben, kan ik ook geen commentaar geven, zoals velen wél doen !)

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag mevrouw Kayvantash,

Indrukwekkende levenswandel.
Het licht ook van Zoroaster/Ahura Mazda.

groeten, Ron Heekelaar

Mathieu Cockhuyt
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb zonet over de thematiek maar dan op Belgisch/Vlaams niveau geschreven

Kees van Kesteren
Kees van Kesteren
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Katiana,

Dank voor uw uitleg en hele wijze woorden!
Het heeft mij er van overtuigd om nog kritischer te zijn teneinde alle buitenlanders over 1 kam te scheren.
Hoe moeilijk het ook is om in deze en komende tijd het kaf van het koren te scheiden, ik zal steeds aan uw wijze woorden denken…..

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig geschreven!! Dat velen, zéér velen maar hier kennis van mogen nemen en dan zéker diegenen die die PvdA aan zetels hebben geholpen. Opdat ze nimmer zullen kunnen zeggen: “ik heb het niet geweten”!

Ed Philipse sr.
Ed Philipse sr.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ruud

Klinkt me bekend in de oren, wir haben es nicht gewusst.

Hans
Hans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vandaag onder ogen gekregen, dit ware, trieste, beangstigende maar krachtige verhaal van een bewonderenswaardig mooi mens, KATIANA KAYVANTASH, dat in pakkende bewoordingen omschrijft hoe de wereld en gisteren en vandaag in elkaar steekt.
Ik heb het twee maal gelezen om het te laten doordringen in wat voor een waanzinnige wereld wij leven, en dat we op moeten blijven staan tegen de perversiteit waarmee de huidige machthebbers hùn belangen menen te moeten verspreiden over een verward werelddeel.
Ik heb vandaag, via deze column, kennis gemaakt met iemand die in aansprekende woorden mijn ogen nog verder heeft geopend voor de gevaren die ons allemaal dreigen te overspoelen, wat al lang /altijd… aan de gang ìs natuurlijk…
Boeiend verhaal, niet aangenaam, maar intrigerend en oproepend tot nog meer waakzaamheid en actie.
En natuurlijk ga ik haar vanaf nu volgen, na deze boodschap lijkt mij dat zeer de moeite waard.

ab ba
ab ba
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U bedoeld economische voorspoed waar economische tegenspoed staat.
Mooi verwoord.

evanditmarsch
evanditmarsch
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Timmermans realist, kijkt verder dan de arbitraire grenzen van An nu , en verder dan 2019, de wereld is groter en belangrijker en, in grotere nood, dan Europa!
Goedschiks of kwaadschiks, we hebben de samen deze aardbol, maak er maar wat van!

paul
paul
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  evanditmarsch

evanditmarsch, legt u eens uit…l

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  evanditmarsch

Dezelfde vraag als Paul, legt u dit eens uit? Waarop baseert u de qualificatie 1 ster voor een artikel deels gebaseerd op Katyana’s eigen ervaringen? Heeft u meerjarig in een islam dictatoriaat gewoond?
Timmermans kijkt alleen naar zijn eigen macht en wil terug naar de Middel-Eeuwen.

PFEFFERNÜSS
PFEFFERNÜSS
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  evanditmarsch

Timmermans een ziener. Wie had dat nu achter deze meertalige praatjesmakers gezocht. Fantast. Dat beschrijft het individu beter. De handhavers van de ideologie van het huidige aardse leed grootschalig nieuw grondbebied aanbieden zal slechts leiden tot nog meer leed, alle vormen van armoede en onverdraagzaamheid.
Het zal Frans niet deren. Macht is de drijfveer.
Ik mag hopen dat andere Europese landen wel rationeel en moedig stemmen. Moge de huidige implementatie van de EU in zijn overmoed ten onder gaan.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PFEFFERNÜSS

Timmermans is geen ziener, Baba Vanga wel. Die heeft de Timmermansen voorspeld.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Toch komt niet alles uit. De poolkappen smolten. Er zijn inmiddels diverse rapporten (zie oa ClimateGate) van na 2015 waarin geconstateerd wordt dat diverse gletschers op de poolkappen weer aan het groeien zijn. Er zijn ook op de noordpool alweer delen met ijsgroei. Dat zal links natuurlijk doodzwijgen, maar het is gemeten.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  evanditmarsch

Wij hebben deze aardbol niet. Deze aardbol heeft ons.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  evanditmarsch

Ik hoop niet dat u als verwarde man gaat prikken in een metro of zoiets.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  evanditmarsch

Geldt voor u de regel ‘wie het niet met me eens is, heeft geen gelijk’? En ‘u gaat niet in discussie als het u niet welgevallig is?’.
Als ik kritiek krijg, ga ik op die kritiek in.
Ik herhaal, ik zou een tegen-reactie zeer waarderen.
Wat wilt u, alle honderden miljoenen ‘vluchtelingen’ naar Nederland uitnodigen? Ik neem aan dat u dat uit eigen zak betaald, inc MIJN verhuizing naar Hongarije?

36
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x