Weg met de klimaatridders, allemaal naar het stemlokaal!

Het moet afgelopen zijn met de waanzin

Weg met de klimaatridders, allemaal naar het stemlokaal uri van As opiniez

Foto: unsplash.com (CC0)

 

Het aantal Nederlanders dat de enveloppe met stempassen voor de provinciale staten en waterschapsverkiezingen op het stapeltje ‘kan-weg’-post heeft gelegd, is al tientallen jaren groter dan het deel dat deze enveloppe opent en naar de stembus gaat. Alleen in 2011 kwam het opkomstpercentage uit boven de 50%.

Want wie kent de leden van de Provinciale Staten? En wie weet wat zij de afgelopen jaren hebben uitgespookt? En wie kan de namen en daden opnoemen van bestuursleden uit troebele organisaties als het waterschap? Het zijn onzichtbare bestuurlijke organen die ondoorzichtig beleid voeren dat slechts de media haalt wanneer er weer eens ophef is over een uit de hand gelopen infrastructureel project of hevig lekkende subsidiekranen.

 

Schimmig

Wie de politieke analyses en debatten in de media volgt, krijgt de indruk dat we woensdag rechtstreeks de leden van de Eerste Kamer kunnen gaan kiezen. Was dat maar waar. Het zou een eerste stap betekenen om van Nederland een democratischer land te maken. Helaas worden alle Eerste Kamerleden in schimmige procedures indirect gekozen door de leden van de provinciale staten.

Bestuurlijk Nederland houdt niet zo van directe verkiezingen. Het onttrekt benoemingen en besluiten liever aan het zicht. Want waarom zou je het volk belasten met zaken waar het toch geen verstand van heeft? Dat veroorzaakt alleen maar onrust en tweespalt, is de gedachtegang van weldenkend Nederland. Gek is wel dat de politieke en journalistieke elites die onlangs nog het referendum de nek omdraaiden, deze verkiezingen presenteren als een soort volksstemming over het klimaatbeleid van Rutte III.

 

Eindtijdangst

Klimaatbeleid dat is gestoeld op misschien wel de grootste hysterische hype uit de afgelopen decennia. Een giftige mix van religieuze eindtijdangst en links-liberale machtswellust. Het doemscenario dat de aarde op het punt staat te vergaan of dat we nog hooguit tien, twintig jaar hebben voordat onze blauwe bol voorgoed onleefbaar wordt door allesverzengende hittegolven, zeeën die eilanden en continenten overstromen en orkanen die het weinige dat nog overeind staat, totaal zullen verwoesten.

Uiteraard is deze Apocalyps van menselijke makelij. Zoals we alle narigheid in ons leven te danken hebben aan ons eigen moreel verwerpelijke gedrag. Wij zijn viespeuken die de verkeerde dingen eten, de verkeerde energie gebruiken en de hele dag allerlei CO2 rommel uitstoten. Al consumerend vermoorden we onze eigen planeet. Om de aarde te redden hebben de deugenden onder ons een noodplan ontworpen dat onmiddellijk dient te worden uitgevoerd. Dwingende wet- en regelgeving waarmee de opvattingen en het gedrag van viezeriken voorgoed kan worden gewijzigd.

 

Linkse moraalridders

Linkse moraalridders hebben de functie overgenomen van de oude hel-en-verdoemenispredikers uit de leeggelopen kerken van ons land. Vele zoekenden en gelovigen hebben de kerkbankjes verruild voor de klapstoeltjes in Groenlinks-, D66-, SP-, PvdA- en PvdD-zaaltjes, waar zij op vernieuwende maar ook vertrouwde wijze weer flink worden gekastijd. Met donderpreken die ontzag inboezemen. En met het klimaat als de karwats.

Dat de predikers niet kunnen rekenen of spellen, noch verstand hebben van het onderwerp, neemt het publiek hen niet kwalijk. Het gaat om de emoties die zij teweeg brengen. De huivering die je voelt als ze de schuld van de nadere ondergang op jouw schouders leggen, en de tintelingen in je buik wanneer blijkt dat ook jij onderdeel mag zijn van de komende verlossing.

 

Doemsdagrapport

In de jaren zeventig heerste in Nederland een hevige Club-van-Rome-koorts. Sociologen, politici en leden van het Koninklijk Huis trokken door ons zieke land met het doemsdagrapport Grenzen aan de Groei in de hand. Kinderen uit die tijd groeiden op met het idee dat voor het einde van de eeuw de bomen en gewassen zouden verdorren, de grondstoffen op zouden zijn en er geen vogel meer zou zingen. Doorgaan op de oude kapitalistische voet zou “de Endlösung van de hele mensheid” betekenen zoals de linkse journalist en VARA-voorganger W. L. Brugsma het toentertijd zo smaakvol bracht.

In de jaren tachtig maakten de linkse profeten ons wijs dat de wereld zou vergaan door kernenergie en kernoorlogen. Een hele generatie zat sidderend voor de buis bij het zien van de verschrikkingen van een atoom-Apocalypse, voorgeschoteld in de wereldwijd uitgezonden TV-film The Day After. De dagen erna zorgden leraren en journalisten in kringgesprekken en debatten voor duiding en nazorg. En in de jaren nul was het de verslagen presidentskandidaat Al Gore die de kinderen uit die tijd de stuipen op het lijf joeg met beelden van smeltende poolkappen, verwoeste wereldsteden en stervende ijsbeertjes. Met zijn horrorfilm “An inconvenient truth” wist de onheilsprofeet niet alleen miljoenen te vergaren maar werd de grootvervuiler ook beloond met een Oscar en een heuse Nobelprijs.

 

Angst verkoopt

Zoals u weet is niet één van de gruwelijke voorspellingen uit die jaren uitgekomen. Niets, noppes, nada. En wat doe je dan als eindtijdprediker? Deemoedig het hoofd buigen en je fouten toegeven? Welnee. Dan doe je er een schepje bovenop. Dan charter je alle politiek gemotiveerde wetenschappers die er te vinden zijn en creëer je een nieuwe onheilstijding. Een boodschap die zo angstaanjagend is dat de kinderen van deze tijd er nachtmerries van krijgen, geen nut meer zien in het volgen van onderwijs en na hun vegaontbijt huilend en jammerend de straat opgaan.

Angst verkoopt. Het houdt de kudde bijeen. Partijen als GroenLinks spinnen er garen bij. De gelovigen stromen binnen. De Groene kerk is inmiddels de grootste religie van ons land. En nu zelfs de ChristenUnie-aanhang door klimaathysterie bevangen is, kunnen knetterlinkse christenen geen kwaad meer doen in groene kringen. Hun geloof in God wordt ze voorlopig vergeven.

 

Opperopportunist

Dat deze hysterie een hoogtepunt kon bereiken onder een VVD-premier is nog het meest wonderlijke aan dit verhaal. Deze idiotie zou onder een premier Wiegel of Bolkestein geen kans hebben gehad om te groeien. Maar die VVD bestaat niet meer. Met het aantreden van Mark Rutte is de rechts-rationele vleugel monddood gemaakt en zorgvuldig uitgerangeerd.

Rutte heeft van de VVD een links-liberale partij gemaakt die, zoals ik al eerder schreef, moeiteloos kan fuseren met (EU-)bondgenoot D66. De machtshonger van opperopportunist Mark Rutte is zo groot dat hij gretig zijn tanden zet in de zetels van Groenlinks en de waanideeën van de zelfbenoemde zonnekoning van Europa, Emmanuel Macron. Een Europese vorstenzetel zou de verder volstrekt inhoudsloze topmanager van ons land ook wel willen bezetten.

 

Klimaatnood

Ondertussen wordt u wijsgemaakt dat we van onze klimaatnood een deugd gaan maken. Natuurlijk, de belastingen en uw energierekening gaan omhoog, u zult uw huis moeten verbouwen en isoleren, zonnepanelen en waterpompen aanschaffen, elektrisch moeten gaan rijden, uw eetpatroon moeten wijzigen en op vakantie moeten met de trein. Maar toch gaan we erop vooruit. Er gaat een compleet nieuwe economie ontstaan. Uw buurman kan een bedrijfje beginnen waarmee hij het geld voor een waterpomp uit uw zak kan plukken. En uw buurvrouw een adviesbureautje, om u te begeleiden tijdens uw energietransitie.

Met de belofte van een bloeiende nepeconomie denkt dit kabinet de bevolking nog verder te kunnen uitknijpen. Zelfs de cijfergoochelaars van het Nibud geven toe dat de voortdurende groei van de vaste lasten zorgwekkend is. Steeds meer Nederlanders hebben moeite de financiële eindjes aan elkaar te knopen. De stijging van de vaste lasten en noodzakelijke uitgaven als voedsel en vervoer zal door de voorgestelde klimaatmaatregelen van kabinet en Kamer de komende jaren enorm zijn. Groter dan alle andere stijgingen uit onze hele politieke geschiedenis.

 

Massapsychose

Den Haag is bevangen door een massapsychose. Aangewakkerd door valse linkse profeten. Er wordt gejuicht bij het besluit om één moderne kolencentrale in ons land te sluiten terwijl er dit jaar alleen al in China 1171, in India 446, in Turkije 93, op de Filipijnen 79, in Japan 45 en in de EU(!) 27 stuks in de planning staan. Het maakt duidelijk hoe volslagen krankzinnig het is wat wij aan het doen zijn.

 

Het klimaat kunnen we niet veranderen. Dat is een megalomane gedachtegang. Wat we wel kunnen doen, is ons land beschermen tegen gevaar en zorgdragen voor een leefbaar milieu. Daar zijn we onderhand zo bedreven in, dat we andere landen kunnen bijstaan in hun strijd met de elementen en regeringen in Azië en Afrika zouden kunnen helpen om het leefklimaat in hun door smog en vervuiling geteisterde dorpen en steden weer schoon en gezond te maken.

 

Idioten

Maar daarvoor zullen we eerst de waanzin moeten stoppen die binnen ons eigen politieke klimaat heerst. We worden door idioten geregeerd. En hun besluiten zullen ons keihard treffen. Het zal alles afbreken wat hier is opgebouwd. Ondernemers en particulieren die de regeldrift, de controledwang en de krankzinnige afbraak van onze economie een halt willen toeroepen dienen hun bezwaren tegen deze verkiezingen te laten varen. Wie nu zijn stem verloren laat gaan, geeft zijn vrijheid op en draagt bij aan de vernietiging van eigen kapitaal.

Maak open die enveloppe, pak de stempassen en ga naar het stembureau. Laat de veroorzakers van deze politieke ramp, de VVD, D66, CDA, ChristenUnie, Groenlinks, SP, PvdA, 50+, DENK, PvdD (inclusief de lokale progressieve partijen), links liggen.

 

Klimaatemoties

De keuze is klein en overzichtelijk. Drie rationele partijen die de klimaatemoties afwijzen. Drie partijen die de zaken nog op een rijtje hebben. PVV, SGP en FvD. Maak het vakje rood van één van hun kandidaten. Zorg dat ons bestuur bij zinnen komt. Spoor vrienden en familie aan. De waanzin is nog niet totaal. Stem. Massaal.

Allemaal naar het stemlokaal.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
20 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het energietransitiebeleid van de huidige regering is volstrekt ongeloofwaardig. Dat blijkt alleen al uit de totale afwezigheid van overtuigende gegevens over de totale kosten, uitstoot en betrouwbaarheid en en het ontwijken van een serieus debat daarover. Wel de mond vol over een open samenleving, maar open debatten zijn dus anathema. Door ‘anti-populistische’ themaklontering doet zich eenzelfde soort problemen voor bij onderwijs, zorg, EU, identiteit, migratie en islam. Tijd voor een frisse bries. Er is flink wat werk aan de winkel. Eenvoudig zal het niet worden. Het wordt tijd de voorbeelden van Oostenrijk, Denemarken en Italie te volgen.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hier heb ik nu eens helemaal niets meer aan toe te voegen.

Jammer dat je maximaal vijf sterren kunt geven.

Zo dan maar: * * * * * * * * * *

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Helemaal mee eens maar dat komt hier op OpinieZ heel vaak voor. Geweldige wapen!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik woon in de omgeving van Eindhoven. Brainport Eindhoven, zoals ze het graag noemen. In de jaren ’60 was het nog een industriestad, maar ze hadden wel een goed werkende groene golf op hun ringweg.

In plaats van dit verder te ontwikkelen is dit onder de zgn. progressieve gemeentebesturen in het slop geraakt. Sinds een paar jaar werkt weer een stukje.

Vanwege luchtvervuiling sluit de gemeente hier en daar wegen af in de stad.
Verder staan stoplichten consequent tegen elkaar op rood.

Een paar goede P&R plaatsen rond de gemeente en een uitgekiend verkeersmanagement, ontwikkeld vanaf die groene golf zou op milieugebied wonderen opleveren en naast een veel schonere lucht ook een gigantische besparing op brandstof opleveren.
Zonder ook maar iemand in zijn transport te hinderen.

En die kennis zou een prachtig exportartikel zijn. Passend bij Brainport Eindhoven. Verkeerscongestie en de bijbehorende vervuiling zijn een wereldwijd probleem.

Een van die maatregelen, waarbij goed voor het milieu ook goed voor de burger is.
Maar ja, een links college van B&W. Dat wil geen betere wereld, dat wil slechts haar burgers en bezoekers onderdrukken.
En zo koppelt dat linkse bestuur -willens en wetens- een maximum aan overlast aan een minimaal resultaat.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

ja, zou goede zaak zijn als er efficiente politiek bedreven zou worden op alle niveau’s.
Zelf voel ik me veilig in mijn auto. OV is dood eng in mijn optiek. Niet alleen door wat er nu in Utrecht is gebeurd, maar in Londen is dit natuurlijk ook al gebeurd, aanslag in de Metro en in een dubbeldekker bus. En herinneren we ons Madrid nog?
ik houd me ver van mensenmassa’s. En van openbaar vervoer.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je kunt bijna niets toevoegen aan de oproep van Uri van As. Stemmen is ondanks het gevoel dat het niets uitmaakt de enige wapen die wij als burgers hebben. Met een stem op de VVD stem je tegelijk voor GroenLinks en D66 zoals voorheen al voor de PvdA. Rutte maakte een knieval voor GL want die kan hem redden. Hij veraadt iedereen om te kunnen blijven regeren. Rutte heeft ons al velen malen belazerd zelfs voor iemand met heel kort geheugen moet het opvallen. Hij misbruikt gebeurtenissen vlak voor de verkiezingen voor eigen gewin. Politici zoals hij zijn bang voor het woord terrorisme net zoals de burger voor terroristische daad bang is.
Na de verkiezingen merk je dat je weer belazerd bent maar dan is het te laat. Met een stem op Rutte kiest u voor marxistische doelen, censuur in de media, politieke intimidatie, indoctrinatie op scholen en openbare voorzieningen, allemaal stokpaardjes van de linkse kamp met de koploper Groen Links. Je moet er niet aan denken.

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is maar 1 reden waar ik achter kan staan mbt energietransitie en dat is onafhankelijk worden van arabische landen. Het type massamigratie en culturele aantasting wordt ons gedicteerd door arabische landen in ruil voor olie.
Maar die reden noemt niemand, omdat ze zich op simpele geesten richten en die zijn gevoeliger voor angstdromen over het klimaat.

Stop geld in thoriumcentrales/onderzoek en koop tot die tijd gas in.

Bosgeus
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Valt best mee, de meeste van onze olie komt uit Noorwegen, pompt dat uit de Noordzee.

Maar is natuurlijk ook erg, want dan betaal je mee aan die Nobel prijs voor Al Gore.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bosgeus

ja, dat is ook vreselijk

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde!!!!!

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vergeet niet de verschrikkelijke ‘gevolgen’ van de zure regen….

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

@ Peter.
Héél afschuwelijk, die gevolgen !!!!
Er gingen een paar dennen/sparren dood t.g.v. die “zure regen” (althans, dat zeiden “wetenschappers”). Echter, deze bomen zijn géén inheemse soort, dus hun afsterven is natuurlijk want zij behoren tot de Nederlandse flora.
Ik heb al vaker, ook op dit forum, gevraagd waarom we nooit meer iets over de z.g. “zure regen” horen. Niemand wist het, kennelijk.
Ik vermoed dat wij vanaf het begin van de z.g. “zure regen” zoveel geld hebben betaald dat we de z.g. “zure regen” hebben kunnen bedwingen. Hiermede lopen we dan weer eens met “iets” voorop in de wereld, of uhhh……..hadden ze in Duitsland, België, Frankrijk, Rusland enz. enz. de “zure regen” nóg sneller én eerder onder controle ?
Kunt u mij helpen ?
(ik kan me n.l. NIET voorstellen dat we zouden zijn bedonderd door de “wetenschappers én de regering”; of misschien toch wel ?)

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@ Peter.
Herstel : De dennen/sparren behoren NIET tot de Nederlandse flora !!

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Gaten in de ozon laag?
Nog zo’n oplichterij.
En dan is het nu “man made global warming”.
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grote_Leugen

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het heeft alles te maken met machtsmisbruik. Geen middel wordt geschuwd. En wat is het allerbeste middel? Angst verspreiden en spelen op het sentiment. Onze kinderen.. zo roept men, en wie is er nu niet zuinig op de kinderen? Je komt in de hel, roepen de kerkleiders, want jij bent slecht. Opnieuw weer angst. Het heeft helemaal niets met God te maken, want die haat wel de zonde, maar heeft de zondaar lief. Maar daar hebben kerkleiders niets mee te maken, die hebben regels, om zich zelf te verrijken. Onze overheid dan? Opnieuw angst zaaien onder de bevolking en zichzelf en het grootkapitaal verrijken. Angst is DE manier om mensen te onderdrukken.
Is het ene uitgewerkt, dan dient het volgende zich weer aan. En wat te denken van het moreel verval? Is dat vrijheid of bandeloosheid? Ook dat wordt volledig uitgedragen en alle zekerheden worden weggevaagd wat opnieuw uitmondt in angst.
Ja Uri, je hebt het aardig goed benoemd. Ben het misschien niet met alle details eens, maar dat hindert niet. Da’s dus de vrije meningsuiting en moet kunnenin

Bosgeus
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaat is het nieuwe vagevuur.
Aflaten koopt u dadelijk met uw vaste lasten.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

supergoede column en zo ‘waar’. Ik ga op FvD stemmen en mijn partner ook. Een groot aantal kennissen doet dat ook, gelukkig. Ik ben benieuwd WIE er nog in die leugens van GL en D66 trappen?

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen die niet financieel kaalgeplukt wil worden door GL D66, VVD en nog zo wat domme partijen, MOET vandaag naar de stembus en op PVV, FvD of SGP stemmen. Dat MOET. Anders worden we nog armer dan de mieren.
netto ontvangers van een uitkering zijn natuurlijk niet zo bang te krijgen, die denken dat de overheid het allemaal wel zal betalen voor hen, maar iedereen die werkt moet even goed nadenken wat ‘ie vandaag doet.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Uitkeringstrekkers kunnen ook maar beter even nadenken.
Een verwoeste economie betekend namelijk tevens een lege schatkist.
En als de overheid op zwart zaad zit dan kan de overheid ook geen sinterklaas meer spelen.
Dan komt de wet van Thatcher in actie; “The problem with socialism is that you eventualy run out of other people’s money.”

Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden

Ik begrijp dat u liever geen kritiek wilt lezen op uw heilige dogma’s?
Misschien zou u tegengas kunnen geven door met steekhoudende tegenargumenten te komen ipv alleen dit laatdunkende stukje galspuierij.
Probeer het maar eens. Ik daag u uit.

20
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x