Samen meelopen met de Eerlijke Klimaatmars

Zolang je maar de juiste mening hebt

PR Film Klimaatmars

Titelfoto: Screenshot YouTube-video, kanaal Milieudefensie

 

Zojuist viel mijn oog op weer een nieuw initiatief van de klimaatalarmisten: de Eerlijke Klimaatmars. Dat zal die gemene klimaatsceptici leren! Laten we hopen dat het die dag mooi weer is, zodat de redders van het klimaat niet nat hoeven te worden voor de goede zaak.

 

Thuiswedstrijd

Een mars op idealistische gronden is als een thuiswedstrijd voor voetbalfans. Lekker samen met gelijkgezinden naar de wedstrijd. Dezelfde gedachten, hetzelfde gevoel: onze club is de beste en de tegenstander is fout. Wij gaan winnen! Zij gaan verliezen. Je trekt de juiste kleuren aan, zwaait met je sjaal, legt de handen op elkaars schouders, houdt de banners in de lucht en zingt, zoals de Engelsen kunnen zingen in het Anfield Stadion in Liverpool, met z’n allen hetzelfde lied. Puur genieten, want je hoopt op een keigoeie wedstrijd en minimaal tien doelpunten. En na afloop nog effe een biertje of twee. En maandag weer naar het werk. Of de subsidiepot.

Good Guys

Vijf jaar geleden trok een klimaatmars in New York circa 300.000 mensen. Dit was daags voor de VN-conferentie aldaar en zelfs Ban Ki-moon, Al Gore en Leonardo Dicaprio liepen mee. Daar wou je bijhoren, daar wou je bij zijn, dat waren de Good Guys! En je wou als meeloper tenslotte wel het verschil maken op deze aarde.

En? Gaat het sindsdien al beter met het klimaat? Blijkbaar niet, want GroenLinks, Milieudefensie, de FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak en de Woonbond organiseren in Amsterdam nu de Eerlijke Klimaatmars. Die in New York was misschien nog oneerlijk, maar nu komt dan eindelijk de Eerlijke Mars. In Amsterdam nog wel. Want ze willen “een veilige toekomst. En het klimaat wacht niet,” dames en heren. En meer van dat soort holle retoriek.

 

Druk op de Dam

De meerderheid van Nederland wil een definitieve doorbraak in de klimaatcrisis. En dit gaan we laten zien. Samen tijdens de grootste klimaatmars van ons land,” orakelt GroenLinks. De meerderheid? Echt? Dus Amsterdam, bereid u alvast voor op een opkomst van ruim 8,6 miljoen meelopers, want dat is de helft plus één van de 17,292694 miljoen inwoners die ons land momenteel telt (stand per 17 januari 2019, CBS). Misschien moeten de toeristen op 10 maart toch maar een dagje thuisblijven, anders wordt het echt een beetje te druk op de Dam, hoor.

Groepsdieren

Ja, ja, actievoeren kunnen ze wel, die klimaatalarmisten. Het zijn onze ludieke groepsdieren, die zich pas happy voelen als ze onder gelijkgestemden zijn. Het zijn de redders van de toekomst die zo graag ‘wij’ roepen, en ‘onze kinderen’ en ‘onze planeet’. Het zijn de mensen die pas bestaan als ze zich gereflecteerd zien in de ogen van een ander. Voor individualisme is bij deze mensen geen plaats.

Oh wacht, daar vergis ik me. Want jawel, er is juist ontzettend veel vrijheid in de groep: je mag je haar bijvoorbeeld naar eigen keuze groen verven of juist paars. Misschien wel zilver! Je mag je eigen gender kiezen en je eigen huidskleur. En of je nou veganist bent of flexitariër is ook helemaal je eigen keuze.

Zolang je maar de juiste mening hebt. En je openlijk laat zien dat je die mening hebt. Hoe? Door mensen met een andere mening te bespotten. En samen een mars te lopen.

Eén GroenLinkser is geen ei. Twee GroenLinksers is een half ei. Drie GroenLinksers is een eerlijke klimaatmars. In Amsterdam. Om een doorbraak te forceren.

Walk on, walk on, with hope in your heart, and you’ll never walk alone.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
23 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland anno 2019, ultieme gekte regeert! Voorbarige euforie straks afgewisseld door een enorme kater.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onder totalitaire regimes is demonstreren geen recht, het is een verplichting.
Precies dát zie je nu gebeuren, dit heeft niets meer met het klimaat te maken, dit is brainwashing en misbruik van kinderen op exact dezelfde wijze als die van de nationaalsocialistische jeugdbeweging van weleer.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

@ Cornelia.
+++++ !!!
Binnen een paar jaren staan kindertjes verplicht bij een AZC te juichen en met vaantjes te wapperen; Nederland is totaal verziekt.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Doet mij denken aan de verplichte niet verplichte marsen van de communisten achter de Ijzeren gordijn.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het klimaat verandert, dat doet het al een miljard jaar of vier. Nieuw is dat de klimaatverandering een spontane genetische mutatie veroorzaakt bij lieden die denken dat het klimaat verandert door toedoen van henzelf.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik loop wel mee met de eerstvolgende “Oneerlijke Klimaatmars”.
Veel mensen bij elkaar geeft veel Co2 uitstoot, ik wil daarvoor niet mede-verantwoordelijk zijn.
Trouwens : er is nog helemaal niks wetenschappelijk vastgesteld v.w.b. het klimatologisch gebeuren. Dat er wat veranderd is in het hele gebeuren is duidelijk, maar dat is al eeuwen zo en zal ook wel zo blijven.
Er zijn tè veel mensen die een zeer dik belegde boterham verdienen met het in stand houden van de Klimaat-leugen.
Wat te denken van de z.g. “Vliegschaamte”? Ons aangepraat door figuurtjes die zelf regelmatig over de aardbol vliegen om anderen te vertellen dat ze vooral NIET moeten vliegen.
Als ’t niet zo zielig was zou je er meewarig om kunnen glimlachen; ik denk dat ik dat laatste maar ga doen.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is niets “eerlijk” aan alarmistische klimaat leugens, net zoals er niets “duurzaam” is aan een energie voorziening op batterijen, er niets “progressief” is aan D66 salon socialisten, er niets “groen” is aan groen linkse Marxisten”, er niets “positief” is aan positieve discriminatie, en er niets “sociaal” is aan socialisme.
Het zou fijn zijn als links er eens mee ophield onze mooie taal te misbruiken, dat ze er eens mee ophielden om mooie woorden met een positieve uitstraling te besmeuren door deze door het Marxistische slijk te trekken, dat ze er eens mee ophielden om onze taal voor hun vieze propaganda karretje te spannen.
Ik ben dat elitaire middels liegen en bedriegen arrogant claimen van de moralistische hoge grond door links inmiddels spuugzat.
De eigen roem aan de linkse kant stinkt inmiddels zo hard dat hun propaganda karretje wel een sproeiende gierwagen lijkt.
Jammer dat een televisie enkel beeld en geluid doorgeeft, zodat de deugmensen niet kunnen ruiken welk een ontiegelijke stank de NPO in het algemeen, en de VARA in het bijzonder, verspreiden.

emilia
emilia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik maak me meer druk over de massale elektriciteit afname in de toekomst en de giftige stoffen die in batterijen zijn verwerkt. Ook maak ik me zorgen over al die mensen die misschien nooit een eerlijke kans pakken om de werkelijke toestand van het klimaat aan te willen horen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

@ emilia.
Ik maak me ernstig zorgen over de “klimaatgekkies” die zich zorgen maken over het klimaat.
Zij gaan er n.l. voor zorgen dat er over enige tijd niet voldoende opnameplaatsen zijn in de instellingen voor geestelijk zwakkeren. Zo, nu ga ik beginnen aan een heerlijke karbonade om daarna een eind te gaan fietsen, beide bezigheden zijn “bijzonder slecht” voor het klimaat, maar wel fantastisch om uit te voeren.
Maling aan de “klimaatgekkies” !!!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een ‘eerlijke’ klimaatmars is onmogelijk zonder: 1. ‘eerlijke’ klimaatwetberekeningen van de heer Wiebes; 2. een ‘eerlijke’ beoordeling van de bijdrage van de menselijke CO2 productie aan klimaatschommelingen; 3. een ‘eerlijke’ uiteenzetting hoe de draconische Nederlandse klimaatmaatregelen het wereldklimaat gaan redden. De klimaatmars zal plaatsvinden op 10 maart. Zou Wiebes zijn rekenmeesters tegen die tijd al door de hoepel hebben laten springen of houdt hij het nog even ‘spannend’? Het probleem is dat zolang de huidige coalitie een meerderheid heeft keizer Mark kan doen alsof hij zijn teflonpak aan heeft en solide argumenten debiteert, ook al staat hij in feite kledingloos zijn holle lach door de Tweede Kamer te laten schallen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

@ BegrensEuropa!
“Pinokkio laat z’n holle lach door de Tweede Kamer schallen”, zijn uw woorden.
U kent toch zeker wel het spreekwoord :
“Holle vaten klinken het hardst” ??

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik dacht meer aan de lach van de Joker in Batman: https://www.youtube.com/watch?v=wcinzmfZeCc

p. d.
p. d.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

heerlijk, deze vlijmscherpe, houtsnijdende en vernietigende analyse. Brandhout is het, en meer niet. De sukkels, de leugenaars. De ophitsers. De gevaarlijke gekken. De ONDERDRUKKERS!

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor de organisatoren van de Klimaat mars zou ik zeggen, hou deze niet in Nederland maar in Polen. En dan niet in maart maar nu in de winter.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
Rijst de vraag : Hoe verplaatsen zij zich naar Polen ?
Zal dan toch lopend of op de fiets moeten gebeuren, want dat spul wil het vliegen bijkans verbieden (vliegschaamte !) dus vliegen zullen ze vast niet doen !
Of denkt u van wél ?

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Enkele weken geleden zijn er een aantal containers aangespoeld op onze eilanden met een onvoorstelbaar grote hoeveelheid troep, die over Europa verspreid als producten zouden worden verkocht. Het was maar een fractie van alles wat op dat containerschip vervoerd werd.
Waar waren al die klimaat deskundigen met vragen over de noodzaak van al die aangeboden rotzooi?
O ik zal heus niet beweren dat echt alles nutteloos was, maar de vraag is toch echt gerechtvaardigd, of dat alles ook maar iets rekening hield met het milieu of uitsluitend met zoveel mogelijk geld verdienen ten koste van de allerarmsten.
Zouden we daar niet eens een mars aan moeten besteden?
Dank Yourien voor je opmerkzaamheid.

emilia
emilia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

…Zoals je laten informeren door het lezen van artikelen die bijv. geplaatst worden op deze site…

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat eerlijk moet er wel specifiek bij gezegd worden want normaal gesproken zijn ze nooit eerlijk.
Ze zijn knettergek met de klimaatgekte!

trackback

[…] je woonomgeving en laten je heel expliciet weten dat ze je kind strak in de gaten houden, zullen bespotten en verstoten als hij de klimaatreligie niet aanhangt die ondertussen ook op scholen wordt gepredikt […]

Theodorush
Theodorush
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De kans dat de aarde word getroffen door een komeet acht ik vele malen groter dan dat de mens het klimaat kan veranderen.Tijd voor een komeetbelasting.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theodorush

@ Theodorush.
Breng die Binnenhofse Dwazen niet op een idee !!!!

Botje
Botje
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ow mensen…toch! Ik was op zoek naar de reden van de ”haat” tegen links. En kwam op deze site. Ik snap wel wat ( opeens ben ik dus links, ik had mezelf nooit in hokjes gezien) Ik vind het op zijn minst opmerkelijk. We hebben namelijk nu toch wel een tijdje een zeer rechts bestuur ( bijna 12jaar toch?). Populistisch rechts viert hoogtij… het neo-liberalistisch gedachtegoed heeft absoluut gewonnen.. dus waar hebben jullie eigenlijk over? Wat laten jullie je indoctrineren, door wie? Youtube??? Thiery Bidet ? Telegraaf?

Vreemd om even in een andere bubbel te staan. Ik wilde alleen even zeggen: Dat ik dram uit nootzaak. Ik ben onderzoeker en ik kan er slecht van slapen. Ik weer zeker dat jullie ook kinderen hebben. Ik zie het mis gaan…. van af 2010 al. Bigtime en ik ben iemand die zich niet laat indoctrineren. Ja het klimaat verandert altijd, ik heb er eerst ook over getwijfeld. Alleen deze keer denk ik toch echt dat wij het gedaan hebben. Het is zo goed als zeker dat het menselijke invloed is. Mocht het niet zo zijn… dan speel ik liever op zeker ( als we het tij nog kunnen keren). Dus ga lekker door met met ontkennen en neem lekker nog even een vliegtuigje nu het nog kan. Of laten we er samen voor gaan. Rechts of links om.
Ik ga naar de klimaat mars. Ook al ben ik het niet altijd eens met Links. Het lijkt me niet links of rechts of we op de aarde kunnen blijven.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Botje

Haha, al bijna twaalf jaar een “zeer rechts bestuur”.
Over geïndoctrineerd gesproken.
En nu ga je lekker meedoen met de “Eerlijke Klimaatmars”, georganiseerd door het Marxistische rapaille van “Groen Links” en “Milieu Defensie”.
Je moet eens opzoeken wat een “useful idiot” is, en wie die term bedacht heeft.

23
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen