Waanzin, weerstand en hoop tegen beter weten in

In 2018 struikelde Nederland achteruit

demonstratie Gele Hesjes in Den Haag

Titelfoto: demonstratie Gele Hesjes in Den Haag (29 december 2018). Screenshot YouTube-video, kanaal De Ommekeer

 

Ik laat 2018 snel achter me. Het was het jaar van de waanzin en de weerstand. Dit jaar verloor Nederland definitief zijn verstand. De emotie kreeg de overhand en werd bestuurlijk op het schild gehesen. We moesten inlevingsvermogen voelen. We moesten ons inclusief voelen. We mochten niemand in de steek laten.

We moesten ons schuldig voelen en ons schamen over ons verleden. We moesten medelijden voelen met gekwetsten, gevluchten en gekleurden, we moesten ons geaccepteerd voelen, we moesten liefde voelen voor de planeet, angst voor het klimaat, begrip voor wie bidt zonder te werken. En deze gevoelens werden de basis voor rationele wetten, verboden en geboden, verplichtingen en immense belastingverhogingen.

Lichtgelovig Nederland

De Verlichting was verder weg dan ooit. De kracht van Ratio en Vrijheid-van-denken is op de achtergrond geraakt, de objectief waarneembare werkelijkheid van exacte wetenschap wordt overschaduwd door ignorante wens-onderzoekers en droomfaculteiten, door pseudo-hoogleraren in zelfbedachte sociovakken die elkaar prijzen uitreiken onder luid applaus van lichtgelovig Nederland.

Nederland wordt steeds impulsiever en emotioneler en polariseert er vrolijk op los, op basis van een wij- en zij-gevoel van deugers en fascisten, van vrouwen en mannen, van zwart en blank, van trans en cis, van homo en voetbalkantine en het klimaat als Continental Divide.

 

Tribaal

Zo struikelen we verder achteruit in plaats van vooruit. Terug naar een primitievere, tribale samenleving waar de verschillende stammen elkaar gepassioneerd naar het leven staan, de eigen groep beschermend en de andere groep bestrijdend, zonder het verstand te gebruiken. Vechten via de rechter, provoceren op de Erasmusbrug, drammen tot halal in het niet-islamitische leven, misleiden via schoolbezoeken aan de moskee.

Beschuldigen via openbare moppersessies over kleur en schuld en katoenplukkende slaven, via boycots van adverteerders, of juist zelfbedachte advertenties in de krant, met leuzen van one-issuegroepen of virale hashtags via het veilige toetsenbord. We struikelen over elkaar en over onze eigen voeten op zoek naar het eigen gelijk.

Kritiekloze Kamer

Het was het jaar waarin de ene waanzinnige wet na de andere werd aangenomen door een kritiekloze Kamer met een schaapachtige oppositie, terwijl het democratisch gereedschap voor enig tegenwicht – het referendum –  juist weer werd afgeschaft. Het  jaar van nee tegen de Sleepwet dat een ja werd met ‘garanties’. Het jaar van een Harens nee tegen een fusie, dat ja werd met een pennenstreek. Het jaar van het uitsluiten van grote raadspartijen, van het ja tegen Marrakesh- en vluchtelingenpact, Klimaatwet en Eurobegroting. Het jaar van het immer voortslepende gasdrama in Groningen dat nu misbruikt wordt voor het pushen van windmolens en warmtepompen.

 

Het jaar waarin TBS’ers vrij rondliepen om levens te verwoesten, waarin criminele asielzoekers lichter gestraft werden om niet te worden uitgewezen, waarin uitgeprocedeerden mochten blijven, waarin protesterende Friezen werden veroordeeld tot werkstraffen en rovende bendes uit veilige landen hier gewoon hun gang mochten gaan.

Preutsheid

Het was het jaar waarin censuur en preutsheid elkaar de hand schudden, om mooie meisjes bij darten en racen te weren en blote borsten in kunst en straatbeeld af te plakken.

Het jaar waarin de journalistiek verder verslonsde dankzij overtikkende stagiaires, clickbaits en politiek correcte redacties die preken over klimaat en kleur. Het jaar waarin de taal verder verrommelde met pseudo-wetenschappelijke Engelse termen van gefrustreerde feministen en zwarte racismeroepers, of lollig bedoelde woordspelingen van startups en marketeers.

 

Hopen en dromen

Dat waanzinnige jaar, waarin de weerstand groeide en groeide, dat jaar is nu goddank voorbij. Het zal moeilijk zijn het tij te keren. Wanneer zal de trendbreuk komen?

Zal de EU imploderen? Zullen universiteiten de wetenschap weer centraal durven stellen? Zal de journalistiek weer ontwaken? Zal de identity-waanzin stoppen? Zullen gele hesjes de straten bevolken? Zullen we in de lente van 2019 de waanzin verruilen voor wijsheid? Zullen we daarna weten op te krabbbelen, het utopische zand van onze kleren kloppen en weer moedig voorwaarts gaan op de weg van vrijheid en het zelfbeschikkingsrecht?

Het is hopen en dromen. Tegen beter weten in.

Over de auteur

YorienvdH
Columnist bij OpinieZ.com. Vrijheidsschrijver. Politiek Incorrect.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

2018 was het jaar waarin: 1. voortdenderende massaimmigratie weer geen halt werd toegeroepen vanwege inmiddels openlijk uitgesproken werkgeversbelangen in Duitsland; 2. dagelijkse steekpartijen, verkrachtingen, terreurdaden en arrestaties ons herinneren aan de voortschrijdende negatieve gevolgen van islamisering; 3. de controle op de media worden verscherpt, en dat terwijl de mainstream media ons dagelijks indoctrineert met links-liberale globalistenpraatjes en islamvergoelijking; 4. de EU steeds verder neigt naar federalisering, waarvoor Nederland het gelag zal moeten betalen, tenzij we eruit stappen of het proces definitief kunnen keren zodat de EU zichzelf als handelsblok opnieuw kan uitvinden; 5. het stemmenpotentieel van FvD doorgroeit zodat in 2019 een ommekeer zoals in Denemarken, de Verenigde Staten, Oostenrijk en Groot-Brittanie mogelijk lijkt te worden. Die ommekeer is noodzakelijk. Het is beter de wal niet het schip te laten keren, maar op tijd voldoende bij te sturen.

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Ik help je het hopen. Er zijn al twee generaties ‘progressief’ geïndoctrineerd.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toch zie ik individualistisch ingestelde mensen samenkomen en meer en meer gewicht in de schaal leggen: mensen hier op Opiniez; Sietske Bergsma; FvD; Martin Bosma; Arthur van Amerongen; Theodor Holman, Syp Wynia; Marcel Crok; Simon Rozendaal; Wierd Duk, als tegenwicht aan het heersende collectivisme.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron

Op de partij van Martin Bosma zal ik niet stemmen, maar Arthur van Amerongen is geweldig! Hoe hij afrekent met dat politiek correcte gedoe is smullen geblazen.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Je kan gerust op Bosma stemmen, hoor. Het is 1 van de meest realistische partijen die er is. Maar Forum mag je ook kiezen. De rest is voorlopig wat mij betreft bij lange na niet goed genoeg. Waarom? Omdat die al zoveel kansen hadden en het land steeds verder achteruit holt.

Hyronimo S
Hyronimo S
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Bosma , een van de weinige fatsoenlijke kamerleden,… En minstens zo geweldig als van Ameromgen hoor 😉

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een geweldige artikel op de laatste loodjes van het jaar.
2018, een politiek gezien waardeloze jaar en waarschijnlijk een opmaat naar de volgende verschrikkingen in 2019? Alles wijst er op. Linkse hobby’s zijn leidend, globalisering, immigratie van de derde wereld naar Europa, nog meer EU die alle mensen van de wereld op een hoop wil gooien en daarmee een betere wereld creëren en dan nog het ergste, de aankondiging van het einde van de wereld mits wij niet bereid zijn de laatste cent uit te geven voor iets wat bijna zeker niet gaat werken. Wat mevrouw Yorien zegt, het laatste stukje verstand is zoek. Nu geldt de leuzen alleen en die begint altijd met “Wij zullen…” benadrukt met de gestrekte rechtse vuist van de linkse mens. Ik heb het tijdens de communisme mogen ervaren en ik weet dat niets, maar dan niets van dat “Wij zullen” terecht kwam. Ellende die toch nog viertig lange jaren voordat de waarheid de leugen overwon zoals geroepen werd alleen met de tegenovergestelde resultaat. Alleen de blinden gaan voor Groen Links zoals men blind voor het communisme was. Verstand is zoek en ik vrees dat de definitie er van helaas ook.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

You can fool some people sometimes, but you can’t fool all the people all the time.

Zowel in het immigratie- en islam- debat als in het klimaatdebat en de EU-discussie zie ik het aantal dissidente meningen toenemen. Zowel bij het zogenaamde plebs, als binnen de elite zelf.

De kartelpartijen hebben zich bovendien goed in de kaarten laten kijken door oa afschaffing van het referendum (door referendumpartij d’66), en afschaffing van de dividendbelasting (door ondernemerspartij VVD). Dat dat laatste werd teruggedraaid neemt niet weg dat het kartel voor schut stond;
– er werd volop gelogen over een wel/niet bestaand rapport;
– maar het kartel in de “controlerende” 2e kamer accepteerde dat;
– het stond in geen enkel verkiezingsprogramma;
– en alle kartelpartijen waren zogenaamd tegen;
– maar ze stemden toch voor, vanwege partijdiscipline;
– zelfs initiator Rutte noemde zijn plan “bizarre maatregel”;
– uiteindelijk draaide Unilever die maatregel terug…

En de komende jaren krijgt elk huishouden een warmtepomp van 70.000 euro in de maag gesplitst. Door de VVD, met de groetjes van Ed Nijpels die daar zijn geld mee verdient.
Zegt het voort, zegt het voort.

trackback

[…] Source: OpinieZ Waanzin, weerstand en hoop tegen beter weten in […]

trackback

[…] Source: OpinieZ Waanzin, weerstand en hoop tegen beter weten in […]

trackback

[…] ….lees verder […]

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x