Ook in 2019 wordt de burger niets gevraagd

Rutte-3 gaat vrolijk door op links-liberale ramkoers

Premier Mark Rutte

Titelfoto: Premier Mark Rutte. Screenshot YouTube-video, kanaal De Telegraaf

 

Als ik terugblik op het jaar 2018, dan schiet me als eerste te binnen dat Nederland verder gepolariseerd is geraakt rondom een aantal thema’s: immigratie, integratie, EU en recentelijk de Klimaatwet. Natuurlijk, in de jaren zestig en zeventig was er ook een enorme polarisatie. Toen stond de doorgaans conservatieve of burgerlijke generatie die nog voor de Tweede Wereldoorlog geboren was tegenover de progressieve jeugd, die door popmuziek en andere culturele fenomenen een heel andere levenshouding had. Dat botste ook.

Giftig

Toch kan ik me niet herinneren dat het klimaat ooit zo giftig was als nu. Sociale media lijken die conflicten uit te vergroten. Waar mensen vroeger een felle discussie hadden in het café en zich daarna weer verzoenden met een biertje, verketteren ze elkaar nu voorgoed na de zoveelste uit te hand gelopen discussie op Twitter of Facebook.

Ik vrees dat het er in 2019 niet vrolijker op zal worden. Het kabinet Rutte-3 gaat vrolijk door op de gevolgde ramkoers, want het pluche is heilig.

In elkaar geflanst

Dus meer EU, meer globalisering, minder natiestaat, meer immigratie (Marrakesh-pact) en talloze lastenverzwaringen voor de burgers door de krankzinnige Klimaatwet, in elkaar geflanst door de uitgerangeerde politici Nijpels en Samsom. Aan “klimaattafels” waar vooral direct belanghebbenden het voor het zeggen hadden.

Aan u, de burger, werd niets gevraagd. Het kan haast niet anders of dit zal leiden tot een afstraffing van het kabinet Rutte-3, zowel bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019 als bij de Europese verkiezingen in mei. Dat geeft de burger weer een beetje moed.

Rubberen Rutte

Helaas, Rubberen Rutte kunnen we er voor aanzien dat hij de te verwachten electorale nederlagen zal weglachen en gewoon doorgaat met het linksliberale beleid, totdat hij zijn gedroomde post als opvolger van Donald Tusk heeft binnengehaald. Rutte zal steun zoeken bij GroenLinks en/of PvdA om zo het kabinetsbeleid inclusief groene waanzin, in ieder geval gedurende 2019 nog uit te voeren.

Klimaatgelovigen

De polarisatie zal er niet minder om worden. Linksliberale klimaatgelovigen en andere nóg linksere verdwaasden zullen steeds feller proberen om een ieder die niet met hen mee marcheert, te framen als extreemrechts. Zeker nu FvD opkomt en met Derk Jan Eppink in de gelederen aantrekkelijk is voor de conservatieve deel van de achterban van VVD en CDA, zal de Operatie Besmeur Thierry (en iedereen die het met hem eens is) nog verhevigd worden. De PVV is al effectief geïsoleerd middels een cordon sanitaire, dus de beweging van Baudet is nu de volgende – grotere – bedreiging voor de gevestigde orde.

Mijn goede voornemen

Het lijkt me daarom een goed voornemen om het wat rustiger aan te doen op Twitter en ook met mijn columns bij OpinieZ en op mijn eigen blog. Me niet meer gek te laten maken door alle idiote besluiten en misschien wat beschouwelijker schrijven. Dat zou beter zijn voor mijn gemoedsrust en ook voor mijn zakelijke activiteiten. Het frame “extreemrechts” wordt immers ingezet om een ieder te beschadigen die niet mee wil marcheren met het beleid van internationalisering, massa-immigratie, islamisering en groene symboolpolitiek.

Tegelijk besef ik dat er in deze tijd besluiten worden genomen die de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen enorm zullen beïnvloeden. En niet in gunstige zin. Dat betekent dat je niet stil aan de zijkant kunt blijven staan terwijl de westerse waarden vakkundig gesloopt worden. Wie zwijgt stemt toe, dus je bent moreel wel verplicht je mond open te doen. Ook al is dat niet altijd zonder risico.

Het zit er dan ook dik in dat ook dit keer mijn goede voornemen al begin januari zal sneuvelen.

Ik wens alle lezers van OpinieZ fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas, helaas. Ik kom toch in familie- en kerkelijke kringen veel mensen tegen die beslist niet dom zijn. Maar zaken als Verdrag van Marrakech, klimaattafels etc: “nooit van gehoord”. Een overgroot deel van de Nederlanders, van laagopgeleid tot hoogopgeleid heeft werkelijk geen benul van wat er speelt of wat er over hen beslist wordt.
Het interesseert ze ook niet.

Toegegeven. Als de energierekening onbetaalbaar wordt, autorijden financieel niet meer haalbaar is en het multi-deel van de culturele samenleving hen in de bus lastig gaat vallen, dan worden ze wel wakker.

Maar dan is het ook te laat. De politici in Den Haag weten dat en bespelen dat.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

U hebt gelijk.
Maar de mensen worden door het linkse onderwijs en de linkse media gehersenspoeld.
Politici en media demoniseren, bij gebrek aan argumenten, Wilders en Baudet.
We hebben alleen nog maar Staatsmedia met halve waarheden en hele leugens.
Een volksvertegenwoordiging hebben we niet meer.
Het enige wat we nog kunnen doen is, PVV of FVD stemmen, de enigen die tegen deze gekte zijn en voor de gewone Nederlander!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thijs Hoop

De keuze is vrij. Dat kan ook (niet mijn idee) een CU, D66 of SP zijn. Punt is, dat je -net als met de aanschaf van een andere auto, zonnepanelen, een nieuwe wasmachine, etc.- jezelf informeert over de keuze die je maakt. Ook je informanten zijn vrij. de genoemden weten, welke ik bronnen raadpleeg om tot een afgewogen beslissing te komen.

En dan nog…..

Het hebben van een Rolls Royce is een dure hobby.
Jezelf onvolledig informeren over maatschappelijke ontwikkelingen is een onbetaalbare hobby.
Letterlijk.

Wim
Wim
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Veranderingen zullen alleen nog komen als de bevolking zelf de zaken gaat “aanpakken”
Deze politici, in Nederland en Europa zijn uitgerangeerd en hebben dat alleen nog niet door. 2019 wordt het jaar van de onrust. Treurig maar wellicht de enige opoossing.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is nog steeds diezelfde “progressieve” jeugd Jan, alleen huist die tegenwoordig in media en overheidsgebouwen.
Ze hebben enkel het gras van het Vondelpark verruilt voor het pluche van het Binnenhof.
Welkom welkom in onze commune…

Antoinette
Antoinette
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

29 december om half 12 massaal naar de Erasmusbrug.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kernprobleem is en blijft een door Duitsland gedomineerde EU, waardoor (islamitische) massaimmigratie niet wordt gestopt, met alle gevolgen voor keurige landjes als Belgie, Nederland en Zweden vandien. In Denemarken is sprake van een uitzonderingspositie op een aantal gebieden, dus kan men daar een eigen koers varen. De opt-out op migratiegebied moet snel worden doorgevoerd. Er was in 2011 al sprake van deze mogelijkheid voor Nederland, maar sinds die tijd zijn er alweer een half miljoen mensen bijgekomen met zeer negatieve gevolgen voor volkshuisvesting en klimaatdoelen om over sociale cohesie nog maar te zwijgen. De kans dat Rutte zich voor een dergelijke opt-out hard gaat maken is nul, tenzij er serieuze electorale verschuivingen plaatsvinden in 2019. Stemt dus allen op EU-kritische dan wel massaimmigratie-kritische partijen op 20 maart.

Henny Keur
Henny Keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We leven nu in de generatie waar leden van een studenten universiteit corps de lakens uitdelen. Studeren was en is niet belangrijk, zuipen, feestvieren, banaliteiten en vooral netwerkbuilding.
Wie er niet aan meedoet, kan zijn toekomstige leiderschap vergeten.
En het resultaat van dat alles maakt nu de dienst uit in de wereld. Niet gehinderd door echte kennis, maar zich baserend op connecties om vooral zo goed mogelijk voor zich zelf te zorgen.
Gezond verstand is niet nodig, de regels ipv de mens bepalen hoe we met elkaar om moeten gaan en helaas, het volk gedoogt. Murw geslagen door technische termen, door voortdurende linkse indoctrinatie en eenzijdige informatievoorziening. Zo gaat Nederland 2019 in. Geen best vooruitzicht en laten we asjeblief hopen dat er nog moedige mensen blijven opstaan, die opkomen voor dit land en zich vooral laten horen, zolang het nog kan.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn hoop is gericht op de uitspraak van de rechter in de zaak van Meer Democratie.
Over het onmogelijk maken van een referendum over het afschaven van het referendum door de Nederlandse staat.
Ook de aanbevelingen van Remkes mogen niet in een la verdwijnen.
Steun daarom Meer Democratie!
Hopelijk gaat dat sneller dan in de politiek.
En moed verloren al verloren mensen!
Prettige feestdagen.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Correctie afschaffen moet het zijn.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Jan voor weer zo’n geweldig artikel. Met z’n alle de verkiezingen afwachten en daarna een grootse overwinning vieren.

Feniks
Feniks
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gij zult een geel hesje moeten aanschaffen.

jan
jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

2019 wordt voor mij het jaar van de verlossing, hoop ik. Weg uit Europa. Nu kan het nog. Iedereen al het beste voor 2019, en een overtuigende overwinning voor PVV en FvD al was het maar uit protest (maar dat zal leiden tot een cordon sanitaire van de meeste andere partijen)

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wens u veel geluk met uw goede voornemens, heer Gajentaan. Ik steek zelf sinds kort niet de kop in het zand maar verander alleen de kijkhoogte net als in de fotografie of film. Net of ik als buitenstaander dingen beschouw al gaan zij mij ook aan. Ik ben rustiger door geworden en dat wens ik u ook met de wetenschap dat de politici min of meer kortstondig leven hebben al voelt kort soms ook te lang.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een rechtse conservatieveling kan soms progresiever zijn dan de linkse progressieveling. Maar in ieder geval verstandiger en niet zo luidruchtig. Hersenen zijn om na te denken en het hart is er behalve als aandrijving voor de geestelijke gevoelens. Samen is het een mooie combinatie mits de functie niet verwisseld wordt.

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x