Rutte trok zelf de zijlijnen waarlangs mensen nu staan te schreeuwen

Politiek-correcte elite zweeft mijlenver boven het volk

Mark Rutte

Titelfoto: Mark Rutte. Screenshot YouTube-video, kanaal Nieuwsuur

 

Meneer Rutte,

Ik was juist een kerstbestellijst voor de bakker aan het invullen toen ik die open brief van u zag langskomen. Ik heb hem gelezen en vervolgens zitten piekeren welk adjectief op deze encycliek van toepassing is: hautain, demagogisch, politiek-correct, hypocriet? Ik ben er nog niet uit. U ziet Nederland als een “teer bezit dat broos is en breekbaar”.

Nu bent u al een aantal jaren onze minister-president, dit is uw derde ambtsperiode. Wij zouden toch mogen verwachten dat u, in samenwerking met de andere bewindslieden, onze natie zou hebben omgevormd tot iets robuusts; iets dat tegen een stootje kan. Maar hier geeft u dus onomwonden toe dat dat niet gelukt is.

Nee, Nederland is teer en kwetsbaar. Voor dit stukje eerlijkheid (verfrissend na al die leugens waarvoor u sorry moest zeggen) zou nog waardering op te brengen zijn, maar die verdwijnt snel bij het lezen van de rest van de brief.

Zelfverheerlijking

Dat stukje zelfverheerlijking over compromissen sluiten en uw verantwoordelijkheidsgevoel en dat roepen dat Nederland voor u belangrijker is dan u zelf (jokt u daar trouwens niet weer een beetje?), dat vergeven we u wel. Maar in de volgende passages wordt uw pennenvrucht verraderlijk. “Kijk naar Groot-Brittanië. Daar hebben politici en inwoners vergeten wat ze samen bereikt hadden. Nu zitten ze in de chaos”.

 

Dreigement

Dit is een onverhuld dreigement naar de Eurosceptici in Nederland. Pas op, Groot-Brittanië verlaat de EU en vervalt dus tot kommer en kwel. Het woord chantage dringt zich hier aan mij op. Hier spreekt de Eurofiel die Nederland wil uitleveren aan de mandarijnen in Brussel.

De daaropvolgende passage in de brief begint veelbelovend. “In Nederland zien we ook een groep die zich niet verantwoordelijk voelt er met elkaar iets moois van te maken. Mensen die alleen met zichzelf bezig zijn”. Hierbij denkt het overgrote deel van Nederland uiteraard onmiddellijk aan groeperingen als KOZP, De Grauwe Eeuw, SOS en Geen Vier Mei voor mij, die de Nederlandse samenleving onterecht een diepgeworteld racisme verwijten en stelselmatig klagen over het koloniale verleden van de ”witten”. Die onze Dodenherdenking willen verstoren, een soort nieuwe beeldenstorm willen ontketenen en willen dat wij ons tot in lengte van dagen met excuses in het stof wentelen omdat er ooit een slavernijverleden is geweest.

Schreeuwers

Maar, verbazend genoeg, dié bedoelt u nu juist niet . U begint opeens over “schreeuwers langs de zijlijn, die dingen roepen omdat ze weten dat er toch geen meerderheid voor zal zijn. En die zich dus nooit voor de gevolgen hoeven te verantwoorden. Hier wordt de tactiek van Angela Merkel gevolgd; politieke opponenten en mensen in de samenleving die zich roeren omdat ze oprecht bezorgd zijn over de ontwikkelingen in ons land, afdoen als schreeuwers. Verder is deze passage ronduit onbeschaamd te noemen, wanneer we eens bedenken hoeveel politici zich nooit hebben hoeven verantwoorden voor blunders en wanbeleid.

Mooiste voorbeeld daarvan was wel minister Donner, die er in het rapport over het échec van de woningbouwcorporaties ongenadig van langs kreeg en vervolgens werd beloond met de mooiste politieke baan van Nederland. En dan zou u zelf ook wel eens wat meer verantwoording mogen afeggen over de door u gebezigde leugens, de gebroken beloften en al die memo’s en bonnetjes die eerst weg waren, of er nooit geweest zouden zijn, maar plotseling toch op kwamen duiken.

Gemeenplaatsen

Vervolgens begint het epistel te verzanden in gemeenplaatsen over tegenstellingen en compromissen en dan komt plotseling die opmerking over de Sinterklaasintochten, waar het “bijna fout” ging. Mensen, pro of contra Zwarte Piet “waren zo hard aan het schreeuwen dat er geen oog meer was voor de kinderen”. Eén ding kunnen we echter onomstotelijk vaststellen: wanneer kinderen hierdoor huilend thuiskomen van de Sinterklaasintocht, zoals dit jaar gebeurd is, is het niet ”bijna fout” gegaan, maar is de zaak uit de hand gelopen.

U had als premier het belang van kwetsbare kinderen kunnen dienen met een demonstratieverbod voor die dag. U deed het niet. Dan doen uw woorden over een afspraak om dat broze bezit, dat tere Nederland, te beschermen, hypocriet aan. U beschermt niets. U vergelijkt Nederland met een vaasje dat we met zijn allen vasthouden. Dat is het niet. Nederland is een kruik die door uw beleid te lang te water gaat. En die daardoor op breken staat.

 

Inlegvelletjes

Onze defensie is uitgekleed; loopt naar eigen zeggen op het tandvlees. De gezondheidszorg is gestript. Het referendum is afgeschaft; verdragen worden de burger door de keel geduwd met inlegvelletjes en politieke geitenpaadjes. Huren rijzen de pan uit doordat de rekening van het wanbeleid rond de woningcorporaties op het bord van de huurder is gelegd.

Zo hebt u zelf de zijlijnen getrokken waarlangs de mensen nu staan te schreeuwen omdat ze het gevoel hebben niet meer gehoord te worden door de politiek.

Onder uw beleid zijn een groot aantal taken van het Rijk overgeheveld naar gemeenten, die een en ander naar eigen inzicht mogen invullen; uiteraard met een veel kleiner budget dan het Rijk zelf hanteerde. Hierdoor kunnen voorzieningen per gemeente nu sterk verschillen. Zo is er een rechtsongelijkheid ontstaan zoals we in de geschiedenis van het Koninkrijk nog nooit hebben gekend. Die zet zich ook voort in het huisvestingsbeleid: asielzoekers zijn binnen twee jaar gehuisvest, de Nederlandse burger kan vijf tot tien jaar wachten.

Nieuwe lichting

Een land waar bovenstaande dingen gebeuren, kun je niet afdoen als “niet perfect, maar waar we wel altijd stappen vooruit zetten”. Een land waar zulke dingen gebeuren, boert achteruit.

Mijn kerstbestellijst voor de bakker is tijdens het lezen van uw brief vanzelf ingevuld; het plaatsen van een kerstbestelling is niet zo moeilijk. Maar ik zou willen dat ik ook eens een bestellijst zou kunnen invullen voor een mooi kerstcadeau: een nieuwe premier, of liever gezegd voor een nieuwe lichting politici.

Dan zou ik politici bestellen die niet langer als een afstandelijke politiek-correcte elite mijlenver boven hun volk zweven. Die oog en oor hebben voor wat er in de samenleving speelt en geen mooi weer naar buiten toe spelen over de ruggen van de eigen burgers. Die niet liegen. Die niet de rekening van hun wanbeleid schaamteloos bij de burger leggen. Die ons geen enge associatieverdragen en migratiepacten, die de potentie hebben onze samenleving te ontwrichten, door de strot duwen.

Uitleveren

Die ons land niet stapsgewijs uitleveren aan een Europese Unie die ons alles af wil pakken wat we ons met elkaar verworven hebben. Die niet roepen dat iedereen het beter heeft, terwijl de armsten in de samenleving er volgend jaar juist weer op achteruit gaan. En bovenal: die niet langer onze samenleving polariseren door iedereen die zijn zorgen uit, te betitelen als rechtsradicale populisten.

Maar ik ben bang dat er geen bakker is, die dàt voor me bakken kan. Dus ik denk dat ik maar een geel hesje ga bestellen. Want een premier die een brekende kruik voor een vaasje aanziet, heeft het niet begrepen. En daar mogen – nee moeten – we tegen protesteren.

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte vuurt zijn volgende leugen door zich tegen het volk te richten met een schaamteloze brief waarin hij zichzelf prijst als de bewaker van een kwetsbare vaasje die de burgers kapot willen maken. Diezelfde Rutte die Nederland aan de wereld heeft uitgeleverd want de wereld is van ons allemaal. Dat leidt nog steeds toe dat dit land een menselijke riool is geworden vol met velen die juist het land kapot willen maken. Deze mensen worden door steeds hogere belastingen nog onderhouden ook. Rutte heeft dat vaasje al lang zelf kapot getrapt om een andere vaasje voor terug te krijgen in Brussel. Daar maken zij met regelmaat vaasjes kapot zogenaamd voor een betere wereld. Trap niet in de slijmverhalen van Rutte en Timmermans en laat deze dictators in wording gigantisch vallen. Trap hun vaasjes kapot het is de hoogste tijd.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Rutte doet niets anders dan liegen en bedriegen en de media werken daar aan mee.
Ze hebben het land naar de afgrond gebracht.
Blokkeerfriezen worden door Rutte uitgescholden, gevaarlijke linkse activisten neemt hij in bescherming.
Zo snel mogelijk een NEXIT en weg met Rutte en consorten!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
Zag zoëven Fransje Timmermans op tv tekeer gaan over plastic afval; deze man is volslagen krankzinnig geworden of hij verkeert in een zeer verregaande staat van het delirium.
De dwaas stond te schuimbekken en schreeuwen alsof hij de enige is die de wereld zal redden.
Deze figuur heeft zichzelf volkomen belachelijk gemaakt én met zichzelf het gehele EU-circus.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In mijn ogen zijn we zo bros geworden door het jarenlange wanbeleid van Rutte en consorten. Het is een grote schande deze brief van deze malloot, hij schaamt zich niet eens voor alles wat hij aangericht heeft, is precies in de voetsporen van merkel gestapt als schoothondje van haar en heeft zoals nu wel blijkt maling aan het Nederlandse volk. Maar heeft wel jarenlang zijn zakken gevuld met de belastingcenten van de burgers. Het wordt de hoogste tijd dat dit kabinet ten val gebracht word en er partijen komen die tenminste voor het eigen volk op komen. We zijn als Nederlandse burger jarenlang geknecht geworden door dit soort figuren en als hun nog langer in Den Haag blijven zitten is het straks voor ons allemaal te laat, hebben we helemaal niets meer in te brengen en zullen we straks ons opgebouwde pensioen nog moeten gaan delen met die import parasieten en landen in Europa die nooit hiervoor gewerkt hebben. Ik ben het vertrouwen in Rutte helemaal kwijt en zeker in de EU. Ik wens een regering die ons burgers de kans geeft om ook een keuze te maken of we nog wel langer in de EU willen blijven. Rutte met zijn domme uitspraak over Engeland zou zich diep moeten schamen, hiermee geeft hij aan dat hij niets met een democratisch besluit door stemming van de burgers van doen heeft. Hij begint steeds meer op een dictator te lijken met zijn beleid en uitspraken. Het wordt de hoogste tijd dat Nederland hiervan verlost wordt.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Deze vazal van Zuipschuit Juncker begint niet op een dictator te lijken………hij is dat in hart en nieren, al geruime tijd.
Hij “goochelt” met inlegvelletjes en als dat niet lukt dan is het referendum ongeldig omdat de uitslag deze figuur niet aanstaat, daarna komen er nieuwe referenda, net zolang totdat de uitslag hem wél aanstaat. Dictatoriaal gedrag in optima forma.
Wég met deze RAMP-veroorzaker !!!!

Henri G.
Henri G.
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ollongren heeft het raadgevend referendum dit jaar met veel enthousiasme getorpedeerd. Ervoor in de plaats heeft zij nu de zogenaamde flitsenquetes gelanceerd, door reclamebureau Motivaction uitgevoerd. 1800 Nederlanders mochten zich uitspreken over hun voorkeur voor wintertijd of voor zomertijd. Via appjes of mails neem ik aan, en de uitkomst van dat soort flutflitsdingen staat de dag daarop groot in de krant. Nee, dat is geen nepnieuws hoor, komt van Ollie zelf. Wat een gajes zit er in ons landsbestuur.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri G.

@ Hendri G.
Flitsenquetes ? Heet dat écht zo ? Zou Ollie (haha) dat woord zélf bedacht hebben of heeft ze daarvoor hulptroepen beschikbaar. Welke 1800 Nederlanders zijn dat dan ? Zeker ook door Ollie zelf geselecteerd ?
Wél hoorde ik dezer dagen dat er in de gebruikte flutsenquete-apps zodanig grote fouten zouden zijn gemaakt dat de “uitslag” niet bruikbaar zou zijn. Óók hierin loopt Nederland kennelijk voorop in de wereld ! Het maken van fouten is alhier de “gewoonste zaak van de wereld”.
Ik geloof onvoorwaardelijk dat u géén nepnieuws verspreid, dat doet Ollie zélf wel.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet moeilijk. Wij zijn geen rechts-extremisten, maar wij zijn wel sterk gekant tegen: 1. ongelimiteerde massa-immigratie; 2. structurele marginalisering serieuze islamkritiek; 3. uiterst kostbare maar desalnietemin met absolute zekerheid ineffectieve klimaatwetten; 4. oncontroleerbare en ongelimiteerde overdracht van een belangrijk deel van de Nederlandse overheidsfinancien ten gunste van EU landen die hun eigen overheidsfinancien niet op orde willen of kunnen brengen; 5. nog verdere overdracht van politieke macht aan Brusselse bureaucraten die aan de leidraad van onverantwoordelijke en op eigen voordelen beluste buitenlandse staatshoofden lopen, waardoor de democratische rechtsorde van Nederland nog verder wordt uitgehold. De reden is dat Nederland inderdaad een breekbaar vaasje is. Dat vaasje wordt nu met geweld kapot gemaakt door ondoordachte maatregelen. Het betreft hier een sluipende sloop. Nu gaat het nog, maar een blinde kip kan zien dat het vaasje over 10 of 20 jaar kapotspringt. En dat is het eufemisme van de eeuw.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Naast ons verzet tegen de genoemde beleidslijnen zijn we ons ten diepste bewust van de joods-christelijke en klassieke waarden van de Europese cultuur, zoals die zich in een prachtige diversiteit aan natiestaten door de eeuwen heen ontplooid heeft.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Als ik het heb over “onverantwoordelijke en op eigen voordelen beluste buitenlandse staatshoofden” dan bedoel ik vooral Merkel. Duitsland blijft de deur van de EU naar zogenaamde asielzoekers openzetten, lees maar in Robbert de Witt’s stuk: https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/12/de-hete-kwestie-die-de-duitsers-verdeelt-663345/. Dat de bevolking van Duitsland krimpt lijkt sommige oosterburen behoorlijk zenuwachtig te maken. Dat de bevolking in Nederland en Belgie de pan uit rijst zal ze verder Wurst zijn, natuurlijk. De sociale voorzieningen zijn hier beter, namelijk. O, moeten we die maar afbreken dan? Zo werkt het echt niet.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Advertenties van een minne president die geen debatten voert in het parlement over VN pacten met een enorme negatieve impact op onze land, die lees ik niet.

P d
P d
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Woord voor woord mee eens. Wat een schandelijke proleet is die vent. Het woord ‘man’ of ‘kerel’ kan ik hier niet gebruiken.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P d

Deze nietsnut is voor mij alleen maar : “Pinokkio”.
Liegen en bedriegen is álles wat hij kan, maar óók doet !
Z.s.m. weg met zo’n balletje; deze figuur is een RAMP gebleken voor Nederland.
Om nog enigszins netjes te blijven zal ik geen andere benaming voor hem opschrijven, maar ik kots op hem en de rest van z’n clubje.

zeester
zeester
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als het volk ipv van geroerd ,beroerd is geworden van deze brief wordt het inderdaad tijd voor een volksopstand Eindelijk

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor dit verhaal!
Rutte is verworden tot een grote bedreiging voor Nederland!
9 jaar minister president en zie hoe het met ons land gesteld is, het is bedroevend!
Geel hesje laat je horen en zien!

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, Letty Verburg, ik heb ook een passend hesje besteld. (ik had alleen gekregen dingen, maar die pasten me niet 🙂 Ik dacht, ik moet er toch eens een aanschaffen, wellicht binnenkort nodig.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
De mij ligt klaar, hij past ook nog.
Ik heb thuis een demonstratie-oefening gehouden en dat ging goed; dus………óp naar ’t grote gebeuren !!

Els
Els
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“In Nederland zien we ook een groep die zich niet verantwoordelijk voelt er met elkaar iets moois van te maken. Mensen die alleen met zichzelf bezig zijn”.
Hierbij denk ík in ieder geval wél “aan groeperingen als KOZP, De Grauwe Eeuw, SOS en Geen Vier Mei voor mij, die de Nederlandse samenleving onterecht een diepgeworteld racisme verwijten en stelselmatig klagen over het koloniale verleden van de ”witten”. Die onze Dodenherdenking willen verstoren, een soort nieuwe beeldenstorm willen ontketenen en willen dat wij ons tot in lengte van dagen met excuses in het stof wentelen omdat er ooit een slavernijverleden is geweest”.

Tenslotte weten deze “schreeuwers” ook dat er geen meerderheid voor zal zijn.
Daarnaast ben ik al lang niet meer gevoelig voor de “bedoelingen” van Rutte die alle gestoeld zijn op leugens.

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x