Bed-bad-brood: het blijft dweilen met de kraan open

Aantal illegale blijvers neemt toe

Door We Are Here-illegalen gekraakte woning te Amsterdam.

Titelfoto: Door We Are Here-illegalen gekraakte woning te Amsterdam. Screenshot YouTube-video, kanaal AT5

 

Onlangs werd een nieuwe Bed-Bad-Brood-regeling (BBB) getekend, onder de versluierende naam Landelijke Vreemdelingen Voorzieningen (LVV). Het is alleen nog maar een intentieverklaring en een pot met geld. Vijf gemeenten hebben zich opgeworpen als proefkonijn en mogelijk komen er later nog drie gemeenten bij.

Pilot

Dit was een van de onderwerpen in het regeerakkoord, maar het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat het rondkwam. Bij gesteggel is roepen dat het een proef is altijd een slimme zet. Noem het maar een pilot, moeten ze gedacht hebben, dan hebben gemeenten het gevoel dat ze er nog onderuit kunnen zonder dat er iemand op afgerekend wordt. Noem het ‘niet bindend’.

Maar ondertussen wordt er natuurlijk zó veel geld en energie in gepompt, dat terugkeren op je schreden na een tijdje gewoon niet meer ‘opportuun’ is. In dit traject willen gemeenten uiteraard ook weer stenen stapelen, om de lokale projectontwikkelaars te vriend te houden.

Uitgeprocedeerd

Voor de LVV (v/h BBB) is de komende drie jaar 48 miljoen euro uitgetrokken. Het gaat om onderdak voor 1500 uitgeprocedeerde asielzoekers per jaar, zo verwacht men, verspreid over Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.

Geen idee waar dat getal van 1500 op gebaseerd is. Waarschijnlijk op het verleden, maar oude cijfers zijn bepaald geen garantie voor de toekomst. Het aantal illegale blijvers zal immers alleen maar toenemen.

We Are Here gedram

Allereerst omdat steeds meer afgewezenen in beroep gaan, zo lezen we in de jaarrapportages. In 2017 waren er 22.000 rechtszaken; het aantal ingediende hoger beroepszaken was dat jaar al meteen 42% hoger dan in 2016. Er is geen reden aan te nemen dat dit getal in de nabije toekomst omlaag zal gaan. Integendeel.

Het blijft natuurlijk gissen, maar dankzij het kinder- en talkshow-pardon voor Armeniërs, het We-Are-Here-gedram en het niemand-is-illegaal-activisme, hebben de asieladvocaten weer nieuwe energie gekregen om het verblijf van illegalen in Nederland zo lang mogelijk te rekken. Zolang je beroepszaak nog loopt heb je hier immers recht op rijksopvang.

 

En als je dan eindelijk definitief afgewezen bent, krijg je gewoon wéér een dak boven je hoofd, een dagelijkse maaltijd en een douche, maar dan onder de naam LVV. Als je maar precies lang genoeg blijft volhouden dat je niet terug kunt is je kostje gekocht.

Meer gelukszoekers

Ten tweede wordt de instroom zelf ook groter. Natuurlijk blijft het gissen hoeveel mensen hier ten onrechte zullen binnenkomen. Er is immers nog altijd geen controle bij binnenkomst, alle diplomatie ten spijt. Maar de ja-kun-je-krijgen-systematiek van het Nederlandse asielbeleid trekt meer en meer gelukszoekers, zéker nu Nederland ook nog eens een paar lijvige VN-pacten gaat onderschrijven en propageren. Het Marrakesh immigratiepact plus het VN- Vluchtelingenpact nodigen tezamen zo ongeveer het hele continent Afrika + Asië uit aan het Kerstdiner in de polder.

Het terugsturen naar veilige landen is nog altijd een lachertje. Van de 20.000 asielzoekers die het afgelopen jaar ons land hadden moeten verlaten, zijn er nog altijd minimaal 5.000 aanwezig, zo staat in de Jaarrapportage Vreemdelingenketen over 2017. Een nog slechter resultaat dan het jaar daarvóór.

Empatisch Nederland

Op papier wordt LVV een ‘strenge’ opvang die ‘niet vrijblijvend’ is. Je krijgt 2 weken de tijd om je voor te bereiden op terugkeer. Om in de nieuwe LVV-voorziening te mogen eten, douchen en slapen moet je ‘meewerken aan je vertrek’.  Doe je dat niet, dan moet je de straat op. Dan kun je in de illegaliteit verdwijnen, gaan drammen in Amsterdam of in de warme omhelzing van kerkelijk of gesubsidieerd ‘empatisch’ Nederland een gratis heenkomen zoeken. Je kunt je ook aansluiten bij de 30.000 daklozen, die dagelijks 2 of 3 euro voor nachtopvang bij elkaar moeten bedelen of kiezen voor een crimineel bestaan.

Wij betalen

Dit hele circus van afgewezen asielzoekers en illegalen kost kapitalen. De kosten van AZC of LVV, van juridische ondersteuning door asieladvocaten, van vertrekpremies en  stichtingsubsidies komen meestal niet voor rekening van de afgewezen asielzoeker, die zelf helaas zijn laatste acht- tot twaalfduizend euro aan een mensensmokkelaar heeft moeten geven. Wij betalen dat. De belastingbetalers. Dit past wonderwel in de VN-filosofie van ‘welvaartsoverdracht van rijk naar arm’.

Je weet vantevoren al dat deze mensen hier helemaal niet horen te zijn. Alleen al uit efficiency-overwegingen kun je er voor kiezen deze mensen überhaupt niet binnen te laten, door directe controle bij de grens. Maar gezien de stemming in de huidige kosmopolitische coalitie en de blindelings naief meestemmende Tweede Kamer, is deze oplossing helaas verder weg dan ooit.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang wij burgers in Nederland ongevraagd mee moeten betalen om de zieligheid industrie aan het eten te houden en al die advocaten die van onze centen jaren lang blijven procederen, zal het inderdaad dweilen met de kraan open blijven in dit land. Op het filmpje zag je n paar van die artelijke linksmalloten die alles wat die illegalen nog uitvreten hier toe juichen, gelijk mee het land uit zetten als ze illegaliteit zo geweldig vinden. Dit soort Nederlanders kan men missen als kiespijn in dit land. Het zal heel erg worden in dit land na dat pinokkio zijn handtekening gezet heeft,want wij burgers worden weer belazerd en belogen met dit contract door Rutte,de gevolgen hiervan zal voor eigen burgers straks niet meer te overzien zijn, en niemand stopt ze, want de hele linkse rattenclub in de tweede kamer zijn hier in meegegaan.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
“Wij burgers worden weer belazerd en bedrogen door Rutte” ! Natúúrlijk heeft u gelijk. Maar Pinokkio kan niets anders als belazeren en bedriegen ! Ook ik begrijp niet dat niet véél meer
échte Nederlanders deze charlatan doorzien en hem niet afrekenen op z’n schanddaden !
Deze man is volledig onwaardig, ik voel mij dan ook niet door zo’n “inlegvelletjes-figuur” vertegenwoordigd.
(M’n Gele Hesje ligt klaar !)

Jan Visser
Jan Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een uitstekende analyse Yorien!
Hetzelfde geldt voor problematiek m.b.t. asielkinderen….. nu zijn het er 400! …als ze een status krijgen (incluis hele familie) dan staan en daarna 3000 op de stoep…..

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, velen van ons zijn medeveroorzakers door op GL D66 CU SP en nog zo wat partijen te stemmen. Ook PvdA en CDA maken zich schuldig aan deze politiek waardoor de misbruikers van het systeem weer een miljoenenkostenpost veroorzaken voor de Nederlanders en het verprutsen voor de enkel ECHTE politieke vluchteling.
Bedankt mensen, dat jullie het probleem willens en wetens in stand houden. Sommige Nederlanders zijn zo dom dat ze denken dat altijd iemand anders het gelag betaalt, maar die er geen erg in lijken te hebben dat ons land onleefbaar gaat worden en zo de toekomst van hun eigen kinderen en kleinkinderen verprutsen.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitgeprocedeerde asielzoekers. Een mooie naam voor illegalen.
Volgens de mensen die zich ermee bemoeien zijn ze zielig en hebben ze hulp nodig.
Maar als je dat filmpje van Powned bekijkt zie je eigenlijk alleen maar zielige Nederlanders die zich er mee bemoeien. Die zien er als enige haveloos en onverzorgd uit.
De illegalen, zijn goed gekleed, goed gekapt lopen op dure schoenen en staan ook nog met dure smartphones te filmen.
Het enige wat ze nog tekort komen is een gratis huis om de rest van de familie naar ons land te laten komen waarna ze tot hun dood door de belastingbetaler onderhouden mogen worden.
Het wordt tijd dat WIJ ons eens gaan verzetten tegen deze ongelijkheid.
Nederlanders kunnen geen huurwoningen meer krijgen omdat deze mensen, waarvan het merendeel nooit en te nimmer iets zal toevoegen aan ons land deze huizen krijgen toegewezen. De wijken worden onleefbaar door culturele verschillen en de rest van de bewoners vlucht weg naar een goedkope koopwoning die er nu ook niet meer zijn.
We hebben geen enkele verplichting jegens deze mensen, ze komen hier slechts uit gemak hun hand ophouden en wij mogen ze dan verder verzorgen.
Parasieten zijn het, niets meer en niets minder.
Illegale parasieten!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Niets meer wordt bij naam genoemd. Dat heet politieke correctheid die tot geen of verkeerde oplossingen leidt.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

@ Cornelia.
Natúúrlijk zijn ’t illegale parasieten, althans, 99,9 % !
Het kan “den Haag’totaal helemaal niks schelen wat u én ik ervan vinden en of u én ik voor de kosten opdraaien.
Maar weet u : het EU-pluche lokt héél veel NL-“politici” aan en zij zijn bereid daar écht alles voor te doen en/of laten. Er zitten er tussen waarvan ik zeker weet dat zij hun gehele familie daarvoor zouden verkopen.
Als je politicus wilt worden moet je ongelooflijk gemeen en laaghartig kunnen “opereren”, dagenlang kunnen l.llen zónder iets te zeggen. “den Haag” zit vól voorbeelden daarvan.
“den Haag” zal altijd doen wat de EU hen “opdraagt” want het kan een nóg beter betaalde baan opleveren.
Het wachten is, wat mij betreft, op héél veel Gele Hesjes !!

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eigenlijk is de oplossing heel eenvoudig. In mijn belastingaangifte moet ik een hoop vragen beantwoorden. We voegen er een bij. ´Wilt u betalen voor asielzoekers/vreemdelingen etc.´Ja of nee. Diegenen die ´ja´ invullen worden hoofdelijk omgeslagen voor de kosten. Het jaar daarop vult niemand meer ´ja´ in en zal de overheid zonder geld voor deze hobby iets moeten doen. Grenzen sluiten misschien?

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

´Grenzen sluiten? Kan mij herinneren dat Wilders dit voor jaren terug al zei, vanwege de ellende die er op ons af komt met die open grenzen. Toen werd hij er voor vergruisd, nu hoor je vanuit de politiek dat de grenzen zo lek als een mandje zijn en willen ze ons burgers voorschotelen met een hoop leugens dat dit door het pact wat vandaag is afgesloten een betere controle daardoor krijgt. Hoe verzinnen ze het en hoe dom denken ze dat de meeste burgers nog zijn. En n geel hesje dragen heeft in mijn ogen in Nederland alleen zin als men het goed aanpakt en het hele land gelijk tijdig plat legt anders maakt het hun in Den Haag echt niets uit dat gele hesje en luisteren ze toch niet naar de burger.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De LVV is het kleine Nederlandse Marakesh. Het is maar een intentie met de “proef” als de “veilige” inlegvel. Wat is een intentieverklaring waard als je er zo onderuit kunt. Dan is ie toch overbodig. Het is dus geen intentie maar wil want met zoveel ingestoken geld is er geen weg terug. De verlening van het illegaal verblijf maakt de migranten elke dag zieliger en het terugsturen wordt alleen maar moeilijker. Ik hoor ze al, die mensen die vinden dat Nederland nog te weinig inwoners heeft, dit kunt je niet maken. Het heeft ook een goede kant, straks zijn de gele hesjes helemaal uitverkocht. En wie weet, komt het zover dat de anders zo vreedzame Nederlandse volk over zal overgaan tot de eerste Haagse defenestratie.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland heeft een enorm bevolkingsvraagstuk. Door immigratie komen er bij ongewijzigd beleid miljoenen mensen bij. Dat is al zeker sinds 2005 bekend. Volgens Jan Latten van het CBS is niets doen geen optie. En Jan Latten kan het weten, want hij heeft de foutieve, voorzichtige prognoses uit het verleden vaak genoeg voorbij zien komen. Nederland heeft nu 500 inwoners/km2 land. Er is woningnood en er zijn geen bouwlocaties en de CO2 uitstoot moet omlaag. Nederland is geen Duitsland (225/km2) of Frankrijk (104/km2). Onderdeel van een effectief bevolkingsbeleid is het afgeven van negatieve signalen naar potentiele immigranten. Het beste is waterdichte grensbewaking en opvang in terugkeerkampen. Het Australische model. Dat is ook een soort bed-brood-bad regeling, maar dan op Europese schaal. Die had er al lang moeten zijn. Daar wil de Nederlander wel iets aan bijdragen als het maar effectief is en niet weer een verdienmodel wordt voor deze of gene.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen die hier illegaal binnen wandelt heeft “recht” op gratis onderdak, gratis zorg, gratis eten, gratis onderwijs, gratis uitkeringen en subsidies, en kan ook nog eens eindeloos procederen tegen elke uitspraak van de rechter. Ook weer “gratis”, dus op onze kosten.

Eigenlijk zou iemand die kostenplaatjes eens uit moeten zoeken. En dan liefst van zo’n als “zielig” gehypt verhaal, zoals van die Armeense kinderen Lili en Howick. Die nota bene door dure “hulpverleners” ontvoerd werden (ze zijn echt niet uit zichzelf weggelopen). Dat leidde tot een populistische handtekeningenactie van hypocriete BN-ers, iedereen wil immers deugen.

Maar feitelijk heeft die moeder 9 jaar lang overal over gelogen; alle onderzoek tegengewerkt; alle procedures misbruikt; en alle rechtszaken verloren.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/vijf-vragen-waarom-kon-een-armeens-gezin-negen-jaar-lang-procederen-~b734e420/
Het zou me niet verbazen als zij al ruim boven de 1 miljoen euro zit, nog zonder de extra kosten van haar kinderen. Puur door die dure rechtszaken, asieladvocaten etc.

trackback

[…] Source: OpinieZ Bed-bad-brood: het blijft dweilen met de kraan open […]

Henk
Henk
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoi Yorien, leuke opsomming, maar jij hebt ook geen oplossing…..

Ben
Ben
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

De Deense oplossing lijkt me wel wat.
Zet ze maar op een eiland met karige voorzieningen en dan rustig afwachten tot die bedriegers het niet niet meer aantrekkelijk vinden om hier te verblijven.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

De oplossing is simpel.
Oppakken, in kampen verzamelen, alles afpakken wat ze aan bezit hebben en als er genoeg voor een vrachtvliegtuig zijn, met een flinke trap onder hun kont het land uit.
Landen die niet meewerken meteen korten op ontwikkelingshulp en stoppen met alle diplomatieke betrekkingen.
Wedden dat dit “probleem” binnen 3 maanden is opgelost?

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Beste Henk, noem jij dan eens n oplossing ,die lees ik niet in jou betoog.

max
max
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

jij wel henk?

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x