Shirin Musa en de bizarre prioriteiten van het OM

Benoemen van feiten leidt tot vervolging

Shirin Musa geïnterviewd door Esther van Fenema bij Café Weltschmerz (28 juli 2017).

Titelfoto: Shirin Musa geïnterviewd door Esther van Fenema bij Café Weltschmerz (28 juli 2017). Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Cafe WeltschmerzBaldwe

 

“Wer die Wahrheit sagt, braucht ein verdammt schnelles Pferd”, zeggen ze in Duitsland. De uitspraak lijkt ook van toepassing op Nederland. We kunnen dat op 13 december a.s. wederom gaan zien. Op die dag moet namelijk Shirin Musa voor de rechter verschijnen. Zij is de oprichtster van Femmes for Freedom, de stichting die zich verzet tegen iedere vorm van huwelijksdwang, zoals gedwongen huwelijken, kindhuwelijken en gebrek aan medewerking bij het ontbinden van religieuze huwelijken.

Zelf was ze een van de eersten die zich uit zo’n huwelijk wist te bevrijden met behulp van een rechterlijke uitspraak. Vorig jaar stuurde ze echter op 13 december een tweet de wereld in. Die ging over het feit dat de Haagse ambtenaar Soerin Narain genomineerd was voor de Joke Smit Prijs. Hij was echter in opspraak: hij was namelijk vervolgd voor verkrachting van een minderjarige maar vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De vrouwen waaraan ze in de tweet refereerde, waren jonge Hindoestaanse vrouwen die, zowel in de Telegraaf als in de Volkskrant, Narain beschuldigd hadden van grensoverschrijdend gedrag. Een poging van Narain om de Telegraaf middels een proces hierover de mond te snoeren, mislukte.

Feiten

Musa noemde dus gewoon feiten, die al algemeen bekend waren en overal te lezen. Suggereerde ook niet dat Narain veroordeeld zou zijn. Maar toch besloot het OM haar te vervolgen en lichtte dit toe met een merkwaardige motivatie. ”Dat iemand ergens van verdacht wordt en daarvoor vervolgd wordt, maakt niet dat het iedereen vrijstaat om die verdenking voor waar aan te nemen en daarmee de publiciteit te zoeken.” Dat Musa in haar tweet niets voor waar aannam, deed er blijkbaar niet toe.

https://twitter.com/jetpack/status/1053646519268765696
Discutabel

Nu zijn discutabele beslissingen en handelingen van het OM de laatste jaren helaas aan de orde van de dag.
Een paar voorbeelden.

In 2014 riep de activist Abulkasim al-Jaberi tijdens de Sinterklaasintocht luidkeels “Fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis”. Hij werd verwijderd maar uiteindelijk besloot het OM om de zaak te seponeren. De activist verklaarde namelijk dat hij tijdens de demonstratie een verband had gelegd tussen Zwarte Piet en het slavernijverleden van Nederland, het koninghuis en racisme. Met zo’n politiek-correcte verklaring kom je bij het OM uiteraard terstond weg.

Minder

Overbekend is uiteraard het proces tegen Geert Wilders, die na zijn omstreden “minder minder” uitspraak over Marokkanen in eerste instantie werd veroordeeld wegens “groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie’.
Maar in 2016 kondigde de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh aan dat hij een voorkeursbeleid voor allochtonen ging voeren. “Het Haagse stadhuis is te wit. Punt uit”. Waarmee hij in feite ook “minder minder” zei. Toen de PVV bij Baldewsingh tegen dit discriminatoire beleid protesteerde, gaf deze als antwoord “dat het bestaansrecht van de PVV gebaseerd is op het maken van uiterlijke kenmerken”. Over groepsbelediging en discriminatie gesproken.

Werd er door het OM iets gedaan met deze racistische opmerking en demonisering van de PVV?
Nee hoor. Noemen we zoiets niet meten met twee maten?

Khoulani

Triest dieptepunt in het opereren van het OM was het handelen rond de uitlatingen van de oprichter van de Islamitische partij voor de Eenheid in Den Haag, Abdoe Khoulani. In de zomer van 2017 bezocht een groep Israëlische scholieren de SGP- fractie in de Tweede Kamer. Blijkbaar beviel dit Khoulani, die al eens aangesproken was op zijn duidelijk geuite sympathie voor IS, niet. Hij schreef op zijn Facebookpagina: “de zionistische terroristen in wording gaan gewoon keurig op bezoek bij de SGP. Dit zijn de toekomstige kindermoordenaars en bezetters.”

Verbijsterend

In deze bewoordingen gesteld, wordt door de scribent duidelijk een verdenking voor waar aangenomen. En dat mag volgens het OM niet, althans niet in het geval-Musa. Maar hier blijkbaar opeens wel. De motivatie om niet te vervolgen was verbijsterend. Zionist zijn is namelijk geen “onveranderlijk kenmerk” als ras, huidskleur of afkomst. Bovendien hadden de kinderen zelf niet geklaagd.(..) Met de klacht van de jongerenafdeling van de SGP over antisemitisme werd uiteraard niets gedaan.

Echter, toen een vrouw uit Utrecht reageerde op Khoulani’s uitspraak, schold hij haar de huid vol. Hij noemde haar een “blonde teef”. Hiervoor werd hij door het OM wèl vervolgd. Hetgeen strikt beredeneerd óók weer merkwaardig is, want iedere kapper zou het OM kunnen uitleggen dat blond haar bepaald geen “onveranderlijk kenmerk” is.

Khoulani was uiteraard heel tevreden en deed er achteraf nog een schepje bovenop. “Een harde klap in het gezicht van de terreurverheerlijkers bij de SGP en het CIDI” schreef hij. “Je mag kindermoordenaars en bezetters gewoon kindermoordenaars en bezetters noemen. Gelukkig maar….”.

Over voor waar aannemen gesproken. En het OM? dat deed niets.

Geen prioriteit

In november vorig jaar maakte de Molukse KOZP-activiste Brenda Suitela het helemaal bont met haar smerige tweet die zij deed op 30 november. “Die witte Hollanders, die Nederland binnen een dag aan de Nazi’s weggaven? Stop die vinger maar weg, laf volk.”

In feite werd hier niets meer of minder dan landverraad gesuggereerd en een dreun uitgedeeld aan iedereen die in die meidagen van 1940 voor Nederland gevochten heeft. Maar ondanks de grote commotie die deze tweet opriep en het feit dat hier duidelijk sprake was van smaad en laster (Suitela wist heel goed dat wat zij schreef niet waar was), deed het OM wederom niets en liet dit stuk vuilspuiterij onbestraft. De zaak had ”geen prioriteit”.

Twee maten

Schrijnend is ook de recente handelwijze van het OM in de zaak tegen een Afghaanse asielzoeker die een meisje verkrachtte in het magazijn van een winkel. De zaak kwam pas na twee(!) jaar eindelijk voor de rechter; het OM had zich niet erg ijverig betoond. Vervolgens gaven politiek-correcte rechters het slachtofer guurlijk een klap in het gezicht door de dader bewust laag te strafen, omdat anders zijn verblijfsvergunning in gevaar zou komen. Het OM vond het niet nodig om tegen deze beschamende gang van zaken in beroep te gaan en gaf zo in feite het slachtofer nog een trap na.

Kortom: laster, smaad, demoniseren, met twee maten meten, kinderen bestempelen als potentiële moordenaars, discrimineren, het koningshuis beledigen, een heel volk van landverraad beschuldigen; ga uw gang. Van het Nederlandse Openbaar Ministerie mag het allemaal.

Maar gewoon feiten noemen, die publiekelijk bekend zijn, dàt mag niet. En daarom staat Shirin Musa straks op 13 december voor de rechter. Omdat de waarheid van het OM niet gezegd mag worden.

Wer die Wahrheit sagt….

Over de auteur

Lettie Verburg
Lettie Verburg
Altijd dwalend tussen hoop en vrees, zekerheid en twijfel, vreugde en verwondering. Door links betiteld als populiste en beschouwt dit als een erenaam.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden

We leven in de tijd dat sociaal asociaal genoemd mag worden en asociaal heet sociaal. Wat recht is, wordt krom genoemd en krom is recht
Wit wordt zwart gemaakt en zwart…
Laat uw ja een ja zijn en uw nee een nee, zo werd zo’n 20 eeuwen geleden in een Boek opgeschreven, maar zo stellen de wijzen van onze tijd: dat Boek hebben we al uit.
De tijd zal leren, of deze wijzen gelijk hebben gehad

marjo012
marjo012
4 jaren geleden

Bij het OM telt inmiddels ook het gezegde hoe het hun in het straatje past zo handelen ze ook .De rechtelijke macht in Nederland is al langer de weg kwijt en heeft nog weinig met recht te doen.Het zijn walgelijke types in dit zieke land die hier in Nederland recht moeten spreken hoe krom wil je het nog hebben. Zelf de maas heeft minder krommingen als de zieke rechtelijke macht in Nederland.

jungleelephant
jungleelephant
4 jaren geleden

De inmiddels ondraaglijk geworden stank van het OM!

Vincent v d Berg
Vincent v d Berg
4 jaren geleden

Nederland is ziek,doodziek.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

De vraag is of de rechtspraak in een aantal gevallen niet al te gemakkelijk toegeeft aan de verdediging van niet-Westerse kindermisbruikers, verkrachters en moord en brand schreeuwers met een achtergrond van racisme, religieus geweld, machtsmisbruik, en zwijgculturen. Immers, de psychische gevolgen voor de slachtoffers zijn enorm. De oplossingspercentages in Nederland zijn buitengewoon laag en lopen ook nog eens hopeloos achter op die van onze Oosterburen. De indruk ontstaat dat er niet langer sprake is van een onafhankelijke rechtsspraak maar van een heimelijk of ondergronds beleid om allochtone criminaliteit en illegaliteit te bevorderen in plaats van tegen te gaan. Alles om de schijn van racisme weg te nemen. Dus, hoe harder de allochtoon schreeuwt hoe schever het wordt. Dat zou ook verklaren waarom het OM wel heel makkelijk overgaat tot vervolging van diegenen die zaken als niet-Westerse criminaliteit of naargeestige antipietenprotesten aan de kaak willen stellen of tegen willen gaan. Shirin Musa zou door op te komen voor de rechten van migrantenvrouwen en meisjes aan ‘moslim pesten’ doen. Door in dat soort gedram mee te gaan verliest het OM de schijn van onafhankelijkheid en voert het in wezen fundamentalistische shariawetten uit. In Frankrijk, Engeland en Duitsland zijn we hetzelfde gebeuren. Eigenaardig. Wat zou daar toch achter zitten?

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Vergeet de absurde rechtszaak tegen ex-moslima Raffie Chohan niet. Zij kreeg € 800 boete voor de uitspraak: ‘dat de massieve inteelt in de islamitische cultuur een vrijwel onomkeerbare schade toebrengt aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims’. Een waarheid als een koe. Dit OM is doodziek. Als je op straat roept dat alle Joden dood moeten, deelt de ME gevulde koeken uit.

Marien
Marien
4 jaren geleden

Nee Anton, OM lijkt een instituut van willekeur, gerund door linkse elite. Anders kan ik niet bekijken waarom deze mevrouw wordt aangeklaagd.

Marien
Marien
4 jaren geleden

Super goede column, Letty Verburg !
Zo onder elkaar al die zaken opgenoemt, is het inderdaad allemaal willekeur en een bizarre gang van zaken bij het OM
Goed dat u het ons duidelijk maakt.
Ik hoop dat uw column door een breed publiek wordt gelezen.

Frans
Frans
4 jaren geleden

Het OM is gewoon het uitvoerende onderdeel van het Stasi apparaat, het heeft als taak zij die in opstand komen brutaal de grond in te stampen, aldoende intimiderende voorbeelden te stellen, zodat zij die naar opstand neigen de moed verliezen, en de controle over het volk gehandhaaft blijft.
Welkom in Oost Duitsland aan de Noordzee.

Jay
Jay
4 jaren geleden

Iets is er mis, dat voel je op je klompen.
Tijd voor onderzoeksjournalisten om de macht te controleren.

Heniusz
Heniusz
4 jaren geleden

Alles, werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om mensen die niet geheel politiek correct zijn monddood te maken. Kromstaat Nederland en dan ook nog het lef hebben te wijzen naar landen als Polen en Hongarije, waar beslist dingen mis zijn, maar kijk toch eerst en vooral eens naar de eigen praktijken. Wat een GAAF land.

Anton
Anton
4 jaren geleden

Die verdenking was toch een waarheid? Of zie ik dat verkeerd? Je mag toch zeggen dat iemand ergens van verdacht is geweest? En daar dan iemand voor vervolgen?
Mag ik niet meer zeggen dat Willem Holleeder ergens van verdacght wordt? Dan heeft het OM nog wat te doen.
Neemt iemand het OM nog serieus?
Dan hebben we de Zwarte Piet affaire nog.
Het OM is gewoon een marionet van de gevestigde orde.

p
p
4 jaren geleden

Het is allemaal te erg voor woorden. Wat een afgang maken we mee. Dagelijks zinken we dieper weg. Het ergste is dat de tijd ook in dit opzicht zijn vermalende werk doet: elke dag dat dit langer doorgaat, is helaas óok een dag van gewenning. We kijken nu al niet meer op van zaken die 10 jaar geleden grote ophef zouden veroorzaken… sociaal aangepast als we zijn.
En hierin speelt de media een grote rol, die nauwelijks benoemd wordt: het inmiddels al een jaar of 3 (is het echt véel erger geworden sinds de dag van Trumps overwinning of verbeeld ik me dat?) niet-aflatende hysterische tromgeroffel waarmee het ene na het andere zogenaamde schandaal (met name rondom Mr. T) op ons afgevuurd wordt beukt een ieder murw en maakt dat we ons nergens meer echt druk over maken. Morgen (of straks) is er immers weer iets nieuws dat heel erg is?
Ik zie dit niet meer goed komen, dan alleen door een grote clash.

Marien
Marien
4 jaren geleden

Ja Heniusz, mee eens. Nederland (Sargentini) doet alsof het HIER allemaal heel erg goed gaat en wil Hongarije de maat nemen. Maar daar is het niet zo’n puinhoop als hier. Daar weet iedereen nog wat normaal is. Hier niet meer, blijkt wel uit veel maatschappelijke en politieke zaken, beslissingen en uitspraken. Links Nederland maakt meer kapot dan je lief is.

Marien
Marien
4 jaren geleden

Goed zo, Begrens Europa, ook ik vraag mij al een hele tijd af wat er achter die eigenaardige beslissingen zou kunnen zitten. Ik ken mijn land niet meer terug en het wordt steeds moeilijker zelf je gevoel voor rechtvaardigheid te houden.

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x