Dokter, het politieke midden is ziek!

Nijpende problemen massa-immigratie en radicalisering worden genegeerd

Doktersconsult

Titelfoto: Doktersconsult (CC0)

 

 

 

 

Het was druk in de wachtkamer van de dokter, met niezende en somber voor zich uit starende patiënten. Na een half uur was ik toch aan de beurt en betrad de behandelkamer van de dokter, die me vriendelijk een hand gaf. “Hoe is het met u, meneer Gajentaan?”.  “Met mij is het goed dokter, maar het politieke midden in ons land en in heel West-Europa is ziek, dokter”, antwoordde ik. “Doodziek”.

De dokter keek me fronsend aan. “Licht u dat eens toe”.  “Kijk, dokter”, begon ik, “Europa is in rep en roer. Na een periode van vijftig jaar massa-immigratie stellen veel mensen zich de vraag of het niet meer kwaad dan goed gedaan heeft. Niet dat ze per se moeite hebben met hun collega of buurman van buitenlandse afkomst. Velen hebben zelfs een levenspartner van buitenlandse afkomst, zoals ikzelf”.

Parallelle samenlevingen

“Wat is dan het probleem?”, vroeg de dokter beleefd. “Er vormen zich parallelle samenlevingen”, antwoordde ik. “Je hebt niet meer het gevoel dat we één geheel zijn. In de jaren zestig en zeventig gaven we af op de burgerlijke jaren vijftig, die ik overigens zelf niet heb meegemaakt. Maar als ik nu foto’s van de jaren vijftig zie, lijkt of het een tijdperk was van harmonie en levensvreugde. De mensen hadden het niet breed, maar ze waren niet zo verdeeld en wantrouwend als nu”.

Kop in het zand

“Is dat het enige?”.  “Nee, dokter, er is veel meer aan de hand. In die parallelle samenlevingen broeit van alles. Veel nakomelingen van immigranten voelen zich, al dan niet terecht, buitengesloten. Een deel staat open voor radicale opvattingen van de islam. Met oliegeld uit het Midden-Oosten wordt dat gepromoot en uitgevent. Onze politici doen niets. Ze stoppen eerst hun kop twintig jaar in het zand en als het echt niet anders kan doen ze alsof ze verbijsterd en geschokt zijn, zoals burgemeester Halsema laatst. Maar vervolgens gebeurt er ook weer helemaal niets. Die haathutten blijven gewoon open!”.

Betonnen blokken

“Zeg, u bent toch niet zo’n man van Wilders?” vroeg de dokter. “Daar ga ik geen consult aan besteden. Het valt toch wel mee? Heeft u de statistieken niet gezien? We worden gemiddeld steeds ouder!”.  “Dokter, u leest teveel Leo Lucassen”, antwoordde ik geïrriteerd. “Weet u dat er sinds 9/11 wereldwijd bijna 34.000 islamitische aanslagen hebben plaatsgevonden? Dat is toch niet normaal? Het is toch ook niet normaal dat er op veel pleinen in de steden betonnen blokken staan? Of dat twee argeloze toeristen worden neergestoken op een station? Het is niet het Nederland dat ik kende of dat ik door wil geven aan mijn kinderen. Ik ben niet een Wilders-man, dokter, maar ik wil een prettig land achterlaten voor mijn kinderen, zoals ik het zelf ook heb gekregen”.

Duitsland

De dokter was er even stil van, dus ik ging verder. “Kijkt u eens naar Duitsland, dokter. Wat is daar allemaal aan de hand? Die mevrouw Merkel, die eerder verkondigde dat de multiculturele samenleving mislukt was, zette in 2015 ineens de deur wagenwijd open voor migranten, de meeste afkomstig uit veilige derde landen zoals Turkije. Alsof Duitsland als rijk land niet de mogelijkheden had de opvang in de regio te verbeteren. Nee, mevrouw wilde haar welkomsfeestje vieren! Weet u wel wat daar nu aan de hand is, dokter?”

Aanslagen

De dokter keek op zijn horloge. “Het consult is bijna voorbij. Maar gaat u verder”. “Dokter, het regent daar aanslagen van jihadisten. De messensteker op het station in Amsterdam, kwam ook uit Duitsland. Ook criminaliteit en massa-aanrandingen dokter, vaak door asielzoekers die weten dat ze geen kans maken. En weet u wat er ook nog gebeurt daar, dokter? De nazi’s zijn weer terug! Ja, die bruinhemden van vroeger!”

Terugkeer van extreemrechts

“Is het zo erg?” vroeg de dokter bezorgd. “Hoe erg precies weet niemand, dokter, want de media zijn ook niet meer te vertrouwen. Die monteren er neonazi-beelden in van tien jaar geleden om het erger te laten lijken en de aandacht af te leiden van de oorzaak. Zodat ze de hele dag kunnen debatteren op TV over de dreiging van rechts in plaats van hun idiote immigratiebeleid. Het gevolg is averechts dokter, want die AfD wordt steeds groter, al bijna de tweede partij in Duitsland, dokter, en in voormalig Oost-Duitsland de grootste. En daar zitten echt minder frisse types bij, die Höcke bijvoorbeeld”.

Bezorgd

De dokter keek nu ook bezorgd. “We moeten afronden, meneer Gajentaan. Wat wilt u dat ik doe?”. “Dokter, ik wil graag dat u het politieke midden geneest. Zodat ze weer wat gaan dóen, in plaats van praten! Dat ze hun idiote taboes afschaffen, zoals bijvoorbeeld dat we de grens niet mogen bewaken. Dokter, ik weet het zeker, als het politieke midden geneest en weer maatregelen treft op basis van gezond verstand, zoals de immigratie beperken, de grens bewaken waar nodig en haathutten sluiten, dan worden we weer gezond! Dan komen we af van de islamitische radicalisering en die extreemrechtse gekken kunnen we terugsturen naar de holen waaruit ze nu vandaan kruipen. Wat denkt u?”

Recept

De dokter zat druk te typen op zijn computer. Hij klikte op de muisknop en er kwam een recept de printer uitrollen. “Meneer Gajentaan, graag drie maal daags deze kalmeringsmiddelen innemen. Ik voeg er een middel aan toe, dat er voor zorgt dat u de werkelijkheid wat vrolijker bekijkt dan zoals deze eigenlijk is. De publieke omroep kunt u beter een tijdje vermijden, net als Twitter. Dan komt u de komende maanden wel door. Komt u daarna gerust weer eens langs!”

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
Frans
4 jaren geleden

@ BegrensEuropa!
Het deugde een kleine kwart eeuw geleden al niet, toen werd ene Bolkestein in de kamer namelijk al als racist en fascist weggezet omdat hij vond dat de overheid de wetten met betrekking tot illegalen eens daadwerkelijk moest gaan handhaven.
Het wetboek word al heel lang door de politiek correcte elite gezien als een soortement winkel waarin je naar smaak kiest wat je wel en niet blieft te handhaven.
Het mag duidelijk wezen dat dit niet de bedoeling is van een wetboek.
En ook met de huidige “vluchtelingen” crisis mogen we inmiddels al weer een tijdje aanschouwen hoe bepaalde politici, met Merkel voorop, Macron als slippendrager, en Rutte er aan het riempje achter aan, selectief shoppen in hun wetboeken, bewust begrippen verdraaien, en in het algemeen hun achterkant afvegen met in het verleden gedane beloften en gemaakte afspraken.
En dat alles ter meerdere eer en glorie van het ondemocratische monster dat EU heet, om voor zichzelf alvast een plaatsje te reserveren aan de rijk gevulde EU trog.

Frans
Frans
4 jaren geleden

Het Politieke midden is niet ziek, het is verslaafd gemaakt aan een hallucinerende drug die politieke correctheid heet, geproduceerd in linkse politieke kringen, en gratis verspreid door de linkse media.
De patiënt moet dus dringend afkicken, maar dat gaat niet vrijwillig gebeuren, dat gaat afgedwongen moeten worden door zij die nog niet (geheel) verslaafd zijn, middels het stemmen op die politieke partijen die door het politiek correcte drugssyndicaat als “extreem rechts” weggezet worden.
Zij die menen dat het zonder deze zogenaamde “extreem rechtse” partijen ook nog wel goed gaat komen zijn de spreekwoordelijke zachte heelmeesters.
En wat daar van komt weten we.

karton
karton
4 jaren geleden

“Nijpende problemen massa-immigratie worden genegeerd enz.” lees ik.
Zag ik vanmorgen een Duitse minister, ik geloof dat de brave borst Altmaier heet, die zei dat Nederland toch wel ff moest meehelpen om de massa-immigratie te stoppen.
De Duitsers worden per dag gekker !!!
Eerst roept Merkel : “Wir schaffen das !” ; nu blijkt dat ze ’t niet meer schaffen moeten wíj helpen de troep op te ruimen.
’t Wordt tijd dat de hele EU gaat roepen : “Wir schaffen das nichT !!!!!”, en vervolgens de grenzen hermetisch afsluiten voor “vluchtelingen”.

Ank Korteweg
Ank Korteweg
4 jaren geleden

Beste Jan, Ik hoop dat je al je interessante en zeer zinnige bijdragen aan OpinieZ naar alle parlementsleden opstuurt! Kijken of je reacties krijgt. Met vriendelijke groet, Ank Korteweg (70 jaar)

ni28
ni28
4 jaren geleden

Iedereen in een openbare functie zal als deze huisarts reageren, zo verziekt is onze samenleving al dat niemand voor zijn echte mening uit durft te komen. Af en toe schiet een minister uit die het ook meteen inslikt en ondanks zijn echte mening braaf doorgaat met het verkondigen van de uitgestippelde plan. Heeft u een andere mening dan deze dan bent u echt aan pillen toe want met goede pillen werkt de indoctrinatie beter en u wilt toch beter worden. Scholen en andere organisaties en zelfs winkels dragen naar buiten dezelfde mening. Laatst dat ik dit meegemaakt heb was achter de IJzeren gordijn in de tijden van het communisme. Prachtig hoe iedereen dezelfde idee droeg en wat was het fijn. Nou ja, die enkelingen die het niet begrepen daar hadden ze programma’s voor zodat als je mee klaar was vond je alles veel mooier. Als je nog kon, tenminste. Jaren later hoorde ik sommige mensen al zeggen, wij zijn niet bang meer, wij roepen nu al van alles hardop. Een jaar later viel het communisme uit elkaar. Ik denk dat dat de weg is waar wij naar toe gaan want hier wordt het aardig opgebouwd. Alleen voor mij geen tweede keer graag, zorg ervoor als je wilt!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

De diagnose van de ziekte van het poitieke midden is duidelijk. Het betreft het taboe op de grensbewaking. Grenzen zijn lastig, ze brengen onvermijdelijk beperkingen met zich mee. Beperkingen in de vrijheid van verkeer of de vrijheid van vestiging of de vrijheid van meningsuiting. Het verwijderen van grenzen lost dus veel op. Vrijwel niemand heeft het over het nut van grenzen. Het is dus zaak om een publiek debat te voeren over de ‘kosten’ en ‘baten’ van ‘grensbewaking’ in brede zin. Bij dit debat mogen taboes geen rol spelen, anders is er geen sprake van een open debat, wat ook weer een vorm van ‘grensbewaking’ zou zijn. Vervolgens moeten er besluiten genomen worden over wat nog wel en wat niet toegestaan is. Dat wordt in wetgeving vastgelegd. Hierbij moet de nadruk liggen op wat niet toegestaan is, zodat er maximale vrijheid overblijft. En, als alleen maar mag wat wel toegestaan is dan moet het lijstje steeds worden aangepast. Dat leidt tot verwarring. Het romeins recht is in al haar abstractie op dit idee gebaseerd. De sharia daarentegen komt met allerlei voorschriften en gaat daar lijnrecht tegenin. Ook ziet het geen heil in een open debat, want alles ligt al besloten. De islam is blij met het gebrek aan grenzen in en rond de EU, maar niet zo blij met het gebrek aan grenzen op vrije meningsvorming. Om de laatste grenzen te verdedigen, zullen we ook de grenzen in en rond de EU moeten gaan handhaven. Dat ligt al wettelijk vast, trouwens. Dus waar wacht het zieke midden op? Het moet wel heel ziek zijn.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden

Dat er in de jaren 50 nou sprake was van harmonie… dat lijkt me een illusie. Dat moet je ook niet verlangen. De essentie van democratie is nou juist dat je erkent dat er altijd belangentegenstellingen zullen zijn (die met elkaar om voorrang vechten via debat).

Volgens mij gaat het meer om vervreemding… zolang je het idee hebt dat jij thuishoort in een samenleving, dat een samenleving “van jou is”, zal je eerder geneigd zijn je handen uit je mouwen te steken. Je buren aan te spreken, je straatje schoon te vegen, netjes te gaan stemmen, belasting betalen, misschien wel vrijwilligers werk doen, etc. Op het moment dat er vervreemding optreedt, ga je denken – laat ook maar. En dan loopt de klok naar het verloederen en uiteenvallen van jouw wijk, of jouw stadje.

Het erge van het politieke midden vind ik – ze zijn allemaal verworden tot evangelisatieclubjes. Predikers. Het hele debat om de uitspraken van Stef Blok gingen geen moment om de inhoud. Het was pure catechisatie… EU, open grenzen, diversiteit, multiculti etc is goed. Elke denkbare kritiek is fout. En nog altijd vind een groot deel van de bevolking dat prachtig.

De lessen uit het verleden liggen voor het oprapen – elke samenleving waarvan de samenstelling in te korte tijd te veel verandert, is tot uiteindelijk verval gedoemd.

Arie
Arie
4 jaren geleden

Welk politieke midden?
De zogenaamd “rechtse” VVD bepleitte bij hoofde van van Riessen “we moeten Wilders mollen, zijn kiezers deporteren”. Dat is puur socialisme.
Ook D66 is gewoon links, daarom zijn zij tegen referenda en voor censuur (Ollongrons “nepnieuws”).

Ik ben niet tegen immigratie, en ook niet tegen moslims.
Ik ben wel tegen ongecontroleerde massa-immigratie, en tegen het gedogen van islamitisch geweld.
En ik ben vooral heel erg tegen het framen van tegenstanders van islamitisch geweld in de extreemrechtse hoek. Ook de gebeurtenissen in Chemnitz hebben weer laten zien dat zowel extreemlinks als zogenaamd “rechts-links” (= het politieke midden) geen problemen hebben met aanranding en moord door moslims. Maar wel met de grotendeels vreedzame protesten van duizenden Duitsers daartegen.

Zelfs de paar “racistische incidenten” door een tiental boze demonstranten blijken nu gebaseerd op puur bedrog. Gemanipuleerde en/of in scène gezette filmbeelden.
En het ergste is dat ik dat al vanaf dag 1 wist, het verbaast me niet meer.

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Had de dokter geen guillotine voor de uitleen in zijn 1e hulp attributen kast?

Nee, niet voor jou als leidend subject, Jan.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Het politieke midden is ziek? Nee, de politiek heeft het maatschappelijke middenveld verziekt. Echt overal duiken de vertegenwoordigers van het partijkartel op. Kon je als burger vroeger nog iets voor de samenleving doen als afgevaardigde bij een woningbouwvereniging, belangenvereniging, goed doel of koepel, nu moet en zal iedere zetel bezet worden door dikbetaalde en afgeserveerde partijleden van de PvdA, VVD of CDA. Secretaris van de landelijke kippenhouders? Kartel-lid. Vereniging voor fysiotherapie? Kartel. Bouwend Nederland? Idem. Voorzitter Koepel van binnenvaartschippers? Kartel. Musea, lokale omroep, uw waterschap? Nihilistische partijtijgers. En vaak volstrekt ongekwalificeerd maar wel heel politiek-correct. Het volk is zijn stem ontnomen.

P. Sisterons
P. Sisterons
4 jaren geleden

Hup eruit met die klaplopers en verder met je eigen leven.
Dat zouden ze overal in Europa moeten doen.
Iedereen heeft meer dan genoeg van de azieligheidsindustrie.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden

Ziek is het merendeel van de kiezers. Nederland is ziek.

max
max
4 jaren geleden

Dokter Pechtold?

Jubbe Feenstra
Jubbe Feenstra
4 jaren geleden

Wat hebt u een aardige dokter. Als mijn vrouw en ik bij die van ons komen met een niemandalletje dan begint hij steevast over zijn eigen kwalen. Zijn rug, zijn hernia, zijn knikkende knieën, doodmoe wordt je er van. Maar gelukkig verstaat hij zijn vak wel. Hij kijkt je gewoon aan als je binnenloopt en vakman als hij is weet precies wat er aan schort.

Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Jan, je beseft toch wel dat je de blue pills hebt meegekregen.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden

Wij worden door Rutte en zijn maten bedonderd en belaserd. Pechtold doet prive goede zaken en Buma gelooft het niet. Seegers van de CU loopt aan hun leiband. Niemand durft meer tegengas te geven.

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x