VIDEO: Boerkaverbod aangenomen in de Eerste Kamer

Geert Wilders blij met deze 'eerste stap'

Geert Wilders spreekt met Ernst Lissauer over het Boerkaverbod.

Geert Wilders spreekt met Ernst Lissauer over het Boerkaverbod dat op 26 juni in de Eerste Kamer is aangenomen.

De Eerste Kamer heeft vandaag 26 juni 2018 ingestemd met een boerkaverbod. Het verbod geldt voor het dragen van boerka’s, nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen in het openbaar vervoer, de zorg, het onderwijs en overheidsgebouwen. Wie de wet overtreedt, riskeert een boete van 410 euro.

44 senatoren van de VVD, CDA, PVV, ChristenUnie, SGP, Partij voor de Dieren, 50Plus en de Onafhankelijke Senaatsfractie stemden voor dit boerkaverbod. De PvdA, D66, SP en GroenLinks, die samen 31 zetels hebben, stemden tegen.

Er wordt al vanaf 2005 gepraat over een verbod op gezichtsbedekkende kleding en in 2007 diende de PVV een initiatiefwet in. In 2010 maakt de PVV deel uit van het kabinet Rutte I. Besloten werd om het voorstel van Wilders uit te voeren. Nadat het kabinet viel duikt het plan in afgezakte vorm weer op in het kabinet Rutte II en wordt als wetsvoorstel uiteindelijk door de Tweede Kamer aangenomen.

De Senaat heeft minister Ollongren verzocht te bekijken of het dragen van gezichtsbedekkende kleding bij manifestaties en demonstraties ook moet worden verboden.

Onze man in Den Haag Ernst Lissauer interviewt Geert Wilders, de initiator van dit verbod

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Juanito
Juanito
4 jaren geleden

Liever had ik Nederland en Europa niet opgezadeld zien worden met woestijnvolken, überhaupt. Dan hadden we onze energie zinvol kunnen inzetten, i.p.v. vrijwel continu bezig te zijn met primitieve achterlijkheden.

Feniks
Feniks
4 jaren geleden

Ik ben meer verbaasd over het feit dat we een boerka verbod moeten hebben..
Een boerka hoort in Nl niet eens voor te komen.
Nergens.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

Dat de PvdA en D66 tegen stemden lag in de lijn der verwachting, maar valt toch tegen. Van GroenLinks en de SP hadden we niet anders verwacht. Het gevoel van urgentie op dit vlak (islam/migratie) ontbreekt totaal bij deze partijen. Een beperkt boerkaverbod is in de ons omringende landen al van kracht. Je zou kunnen zeggen dat Nederland op dit punt wordt gegijzeld door linkse reflexdrammers. Dus dat wordt weer lang wachten op de volgende maatregel. De alarmerende trends zijn overduidelijk en tegengesteld aan de belangen van de nederlanders van goede wil, geintegreerde nieuwkomers incluis. Aan deze vier weerspannige partijen de vraag: is regeren vooruitzien of niet? Verklaar u nader! Als jullie blijven wegduiken zal het niet lang duren voor jullie zullen geschiedenis zijn. Er zijn genoeg goede zaken om jullie voor in te spannen: PvdA-welvaartsverdeling, D66-democratie, GroenLinks-milieu, SP-globalisering/EU (geen superstaat). Dus, zet hem op, maar bemoei je niet met migratie en islamkwesties. Daar zijn jullie niet goed in en is electoraal zeer onverstandig, GroenLinks misschien uitgezonderd.

K Claassen
K Claassen
4 jaren geleden

Een minder dan halfwas verbod -van boerka’s en nikabs: alleen in het openbaar vervoer, de zorg, het onderwijs en overheidsgebouwen. Verder zijn die islamiserende hoofdbedekkingen (‘Nederland, we veroveren jullie straten’) overal toegestaan.
Om het moslimkarakter van dit verbod te verdoezelen, zijn nu ook bivakmutsen en integraalhelmen verboden.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Hulde! Nu kan alleen Gregorius Nekschot niet meer langskomen bij Jinek.

Marjo
Marjo
4 jaren geleden

Gelukkig ,we hebben in Ned ook geen last van woestijnstormen dus overbodig die wandelende bomgordels op straat nog tegen te komen. Hoop dan wel dat het gehandhaafd wordt, gezien vaak bij hun zelfs de politie de andere kant op kijkt en niets ertegen doet dan. Die hebben het weer te druk met voorgedrukte formulieren te maken dan voor hun tegen discriminatie toch.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x