Waarom ik geen feminist ben

Tijdverdrijf voor jaloerse vrouwen met obsessie voor identiteit en emoties

#metoo demonstratie in Los Angeles (13 november 2017)

Titelfoto: #metoo demonstratie in Los Angeles (13 november 2017). Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal CBS News: The National

Luisterend naar het gekrakeel van hedendaagse feministen zou je bijna gaan denken dat het niet waar is dat vrouwen in onze maatschappij inmiddels dezelfde rechten hebben als mannen. Rechten die allemaal verworven zijn dankzij de eerste- en tweede feministische golf. Kennelijk is het niet genoeg en moet er nog een schepje bovenop.

Patriarchaat

De nieuwe ‘feministen’ claimen dat vrouwen nog steeds slachtoffers zijn van ”het patriarchaat”. Zij zijn met stomheid geslagen als blijkt dat vrouwen die minder uren werken dan mannen ook minder betaald krijgen dan mannen. Zij willen ook meer vrouwelijke straatnamen. Nu alle belangrijke doelen bereikt zijn, lijkt hedendaags feminisme te ontaarden in een nutteloos tijdverdrijf voor jaloerse vrouwen geobsedeerd door identiteit en emoties.

Zelfs de nieuwe, feminine man doet naar hartenlust mee, van schuchtere sneeuwvlok tot grijpgrage wereldleider. “De mannelijke cultuur is giftig”, zo klonk het woensdag 13 juni nog tijdens de discussieronde bij de mannen en emancipatie conferentie Imagine2018. Wat houdt de nieuwe feministen zoal bezig?

Me-Too

Feministen behoren zich compleet achter de Me-Too-beweging te scharen. Deze in oktober 2017 ontstane beweging claimt te strijden tegen het seksueel misbruik van vrouwen. Het probleem is echter dat er alleen vrouwen aan het woord komen die hun zelfrespect zijn verloren, geen inschattingsvermogen hebben of te zwak zijn om ‘nee’ te zeggen. Het zijn veelal verhalen waarin het verschil tussen keuze en dwang niet duidelijk is, en waarin veel vrouwen en slachtoffers van seksueel misbruik en geweld, wiens gezicht en naam wij niet allemaal kennen, zich niet kunnen en willen herkennen.

Seksueel misbruik kent vele gezichten, maar er is een duidelijke grens tussen dwang of keuze. Bovendien hebben niet alleen vrouwen, maar ook mannen te maken met seksueel misbruik. Maar dat is iets wat de Me-Too-beweging koud laat. Ook seksueel misbruik gepleegd door immigranten wordt ontkend en de schuld wordt geschoven op hun slachtoffers, een houding die nog eens extra zout in de wonden strooit. Binnen de beweging is het allesbehalve koek en ei. De ene organisatrice verwijt de andere uit PR-motieven samen te werken met belangenorganisaties.

Keuzevrijheid

Keuzevrijheid is ontzettend belangrijk voor feministen. Hedendaagse feministen lopen immers hand in hand met progressieve deugduiders. Ze vergeten alleen dat met hun gedram over ‘positieve discriminatie’ die keuzevrijheid snel afneemt. Samenlevingen zijn er juist bij gebaat dat mensen terecht komen op de plekken waar zij hun talenten kunnen ontplooien. Gezeur om meer vrouwen in bepaalde beroepen of op prominente posities levert niets op. En nee, dat betekent niet dat dat vrouwen geen kwaliteiten zouden bezitten of worden achtergesteld. Stop met het kijken naar gender. Selecteer alleen op kwaliteit. Dan volgen de banen en keuzemogelijkheden voor vrouwen vanzelf.

Onderdrukte emancipatie

Het deugkarakter van de nieuwe feministen zie je terug in de felle wijze waarop zij conservatieve moslima’s die een hoofddoek dragen verdedigen. Een hoofddoek die door liberale moslima’s of ex-moslima’s gezien wordt als een vorm van onderdrukking en het tegenovergestelde van emancipatie. Westerse feministen daarentegen zetten alle zeilen bij om dit symbool van onderdrukking voor vrouwen te verdedigen onder het mom van “een hoofddoek dragen is een vrije keuze”. Deze feministen hebben zeker nog nooit gehoord hoe zwaar de strijd is die vrouwen in Iran leveren om deze “vrijheid” niet te hoeven dragen.

Body image

Als feminist is het “radicaal de andere kant op redeneren” ook een must. Lang waren dunne vrouwen het populaire voorbeeld hoe een vrouwenlichaam eruit moest zien. Dit leidde bij veel vrouwen tot eetstoornissen. De nieuwe feministen gooiden het roer om en besloten dat we nu de andere kant van het spectrum mooi moeten vinden. En zo begon het promoten van overgewicht. Als je iemand aanspreekt op overgewicht is dat fatshaming. Weegschalen worden demonstratief kapotgeslagen.

Maar in de dagelijkse praktijk worden te dikke en te dunne lichamen niet mooi gevonden. Ze ogen ongezond. Dit heeft te maken met onze biologische geschiedenis, wetenschappelijke kennis die feministen graag ontkennen. Vrouwen worden van oudsher mooi gevonden als zij bredere heupen hebben en vrouwelijke rondingen. Een lichaam dat gezondheid uitstraalt en in staat lijkt om kinderen te baren. Toch maken feministen jonge meisjes wijs dat het prima is om overgewicht te hebben. Een vrouwelijk body image dat voor grote gezondheidsproblemen gaat zorgen

Schoonheid

Het lichaamsbeeld van een vrouw is niet het enige dat op de schop moet van hedendaagse feministen. Zo zijn ze ook niet te spreken over vrouwelijke schoonheid, zoals die van modellen die meedoen aan missverkiezingen. Opvallen met uiterlijke kenmerken wordt door feministen als bedreigend beschouwd. Het zou niet eerlijk zijn dat bepaalde vrouwen een mooier uiterlijk hebben dan andere vrouwen. Bovendien zouden de traditionele badpak-rondes in missverkiezingen voor de deelneemsters uit ‘andere culturen’ te ongemakkelijk zijn.

En zo zijn we weer terug bij het ultieme deugen van feministen. Als je deelnemers aan missverkiezingen niet langer beoordeelt op hun vrouwelijk schoonheid kun je net zo goed vrouwen mee laten doen die uiterlijk gezien niets vrouwelijks meer hebben. Een vrouw die een mooi uiterlijk heeft, hier trots op is en hier haar werk van maakt is uiteraard de echte feminist. Het afschaffen van de badpak-rondes in verkiezingen, modellenwerk en (bij)baantjes als pitspoes en rondemiss draagt niets bij aan de emancipatie van de vrouw. Het veroorzaakt eerder werkloosheid. En zo kunnen feministen weer hun hobby oppakken en roepen om meer salarissen en werk voor vrouwen.

Equalist

Daarom ben ik geen feminist.

Ik wil mij niet scharen achter een verbitterd groepje mensen dat zo hypocriet is. Dat ongezonde levensstijlen en lichamen promoot. Dat het leed van echte slachtoffers van seksueel misbruik wegpoetst uit eigenbelang. Dat jaloers is op uiterlijke schoonheid en het bijbehorend succes. Dat schoonheidsberoepen wil opdoeken omdat ze als bedreigend worden beschouwd. Dat schreeuwt om een equal payday terwijl er minder wordt gewerkt. Dat overal aan de slag wil kunnen puur en alleen omdat ze vrouw zijn. Dat koste wat het kost moet deugen. Dat niet eerlijk is over immigratie en te vuur en te zwaard het symbool van vrouwenonderdrukking verdedigt.

Dan ben ik eerder een equalist, een persoon die gelooft in de kracht en schoonheid van zowel mannen als vrouwen. In gelijkheid en samenwerking tussen mannen en vrouwen, waarbij niemand voorgetrokken wordt. We horen bij elkaar. Wij hebben elkaar nodig.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

Meetoo feministes die je wel hoort over actrices in de USA maar zwijgen over de duizenden meisjes die jarenlang door veelal Pakistaanse moslims zijn vernederd, verkracht, afgeperst, verkocht en zelfs vermoord in de UK. Want dat werkt maar racisme in de kaart. Walgelijk.

Henny Keur
Henny Keur
5 jaren geleden

Kijk Pamela, vooral je slotgedeelte. Geweldig.
Weet je mensen bestaan uit mannen en vrouwen, die elk bepaalde typische eigenschappen hebben die des mans of des vrouws zijn. Verder nog veel meer eigenschappen die beide hebben.
Als een man en een vrouw besluiten om hun leven samen te delen, dan komen al die gezamelijke eigenschappen geweldig tot hun recht en vormen ze team, dat ijzersterk is in het functioneren.
Zo ervaren mijn echtgenote ik ik zelf dat.
Ouderwets? Nee hoor, helemaal niet. Realistisch, dat wel. Niks geen roze wolken of alleen maar successtory van lief zijn voor elkaar. Het is vechten voor en met elkaar (niet tegen elkaar), op basis van gelijkwaardigheid, niet gelijkheid, want we zijn niet gelijk.
Als een vrouw niet meer vrouwelijk en een man niet meer mannelijk mag zijn, dan worden ze gedrochten van hun eigen identiteit. De onzekerheid die deze mensen over zich krijgen, hetgeen tegenwoordig al zelfs kleine kinderen wordt voorgehouden, ontaardt in een nieuw soort mens. Inderdaad dat derde geslacht, wat men wil introduceren, de genderneutrale. Nee ik durf daar het woord mens niet bij te zetten.
Het zal wel de nodige reactie opwekken, maar ik ga voor normale mannen en vrouwen die over en weer normale communicatie met elkaar hebben, want dat is reuze boeiend.
Al degenen, die menen dat aangeboren eigenschappen, die bij de sexe behoren van man of vrouw, niet deugen, raad ik aan een goede arts te raadplegen en ons daar verder niet lastig mee te vallen.
Pamela, dat is mijn mannelijke aanvulling op je warme betoog als realistische vrouw

Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

Tja wat moet je hierop zeggen als man die al oud is. Ik heb mijn vrouw altijd met respect behandeld en zou dat nog graag doen. Als we het over iets niet eens waren dan praten we het uit en soms werden we het niet eens dan lieten we dat zo. Over onze hoofdzaken waren we het eens omdat die belangrijk zijn. De vrouw waarvan je houdt verdient al je aandacht als ze wat te vertellen heeft maar samen praten, overleggen en eerlijkheid zijn zaken waarover je het eens moet zijn. Humaniteit met elkaar en het eens zijn over opvoeding van de kinderen ouderwets geklets? mogenlijk maar ik begon met respect en eindig daarmee omdat dat ook in het algemeen het belangrijkste is, elkaar als gelijke mensen behandelen. Hoe goed de vrouw als vrouw is in elk opzicht merk je wel wanneer je alleen bent.

Wilevenweerwatkwijt
Wilevenweerwatkwijt
5 jaren geleden

Wat is dit toch een heerlijk en verfrissend opinieblog met realistische en relativerende columns! Wekelijks kom ik hier even langs om al het deugmensengebral van mij af te schudden.
En dan lees ik dit juweeltje van een artikel. Over feminisme en dat als vrouw Pamela, complimenten! Een vrouw naar mijn hart.
En zoals een eerdere reaguurder al opmerkte, het gaat bij mannen en vrouwen om gelijkwaardigheid, nooit over gelijkheid.

Oh ja, en als een man begint te roepen dat hij een feminist is, dan is hij compleet van het padje af!

karton
karton
5 jaren geleden

Actrices in de VS, die het slachtoffer zijn geworden van seksuele incidenten zijn vérre in de minderheid als je hun aantal vergelijkt met de honderdduizenden islamitische meisjes én vrouwen die worden geruild voor een kameel, of worden verkracht of vermoord.
Waarom hoor ik daar zo weinig over ?
Zou het de vele “gutmenschen” niet zo goed uitkomen misschien ?

Arie
Arie
5 jaren geleden

Goed stuk.
Kunstmatige en dwangmatig opgelegde “gelijkheid” is geen emancipatie. Alleen echte vrijheid is echte emancipatie. Ook al zou dat betekenen dat er meer mannelijke dan vrouwelijke bouwvakkers zijn; en meer vrouwelijke dan mannelijke leraren. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, maar niet gelijk; niet 100% hetzelfde. De feministische gedachte dat miljarden jaren evolutie met een paar wetten kunnen worden teruggedraaid, is onjuist en onwenselijk.

Maar ja, feministen en vrijheid.
Wat gebeurt er als een allochtone vrouw opkomt voor rechten van allochtone vrouwen?
https://www.geenstijl.nl/5140381/sylvana-probeert-shirin-musa-kapot-te-maken-met-adverteerdersbellen-steun-femmes-for-freedom/
Niks nieuws natuurlijk, Hirsi Ali werd ook min of meer onder pek en veren het land uitgejaagd.

En terwijl er gisteren weer een 1001 miljoenste aflevering van Nieuwsuur aan de elitehobby #metoo werd geweid, kan ik me niet herinneren dat er aan de grootschalige kinderhandel in Engeland veel serieuze aandacht is besteed. Nogal een probleem omdat het om ècht strafbare feiten ging; kinderen werden verhandeld, verkracht, mishandeld en zelfs vermoord.
https://saltmines.nl/2018/04/02/metoo-blijkt-elitehobby-de-feministische-stilte-over-telford/

En terwijl klokkenluider Tommy Robinson in de cel zit, gaan de vele honderden ambtenaren die deze slavernij decennialang gedoogden vrijuit.
https://www.geenstijl.nl/5142502/feynman-en-of-feiten-verenigd-koninkrijk-gedoogde-religieus-kinderlokken-en-ontucht/
En de “feministische beweging” hoor ik niet. Te druk met tampontaarten bakken voor Baudet.

JenS
JenS
5 jaren geleden

Mooi, scherp, realistisch en prima analyserend. Dat ben jij, blijf alsjeblieft zo, dat maakt een vrouw aantrekkelijk. Zeer eens met je eindconclusie. N.b. ik ben man en tel 69 jaartjes.

Stella
Stella
5 jaren geleden

Pamela, je hent scherp en fantastisch!

trackback

[…] ….lees verder […]

Anton
Anton
5 jaren geleden

Hear hear.

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x