GroenLinks: de partij van DeugMensen die niet Deugen

Moraliteit voorwenden, maar de echte problemen laten voortwoekeren

Foto: Congres GroenLinks. Screenshot van foto op website groenlinks.nl

Tijdens het Balie-debat vorige week tussen Femke Halsema en Thierry Baudet kwamen de thema’s immigratie en integratie voorbij. Baudet betoogde dat iedereen welkom is in ons land zolang men de grondwaarden van de Nederlandse cultuur omarmt. Halsema merkte op dat de verschillende minderheidsgroeperingen in Nederland juist gediscrimineerd worden en door Nederlanders niet goed worden begrepen. “Als de grondwaarden van onze cultuur fundamenteel niet worden onderschreven, dan heb je een probleem”, stelde Baudet, “zoals bij de zwarte school waar Femke haar kinderen niet heen wilde sturen.”

Baudet verwees naar het recente interview van Halsema waarin zij toegaf haar kinderen te hebben weggehaald van een ‘zwarte school’ en overgeplaatst naar een ‘witte school’. Halsema weigerde hier inhoudelijk op te reageren en zei alleen dat zij had gezegd dat ze haar kinderen verplaatst had van een ‘zwarte’ naar een ‘gekleurde’ school’. Ze verzweeg dat ze haar kinderen had weggehaald, omdat één van hen herhaaldelijk werd verteld dat hij zou ‘branden in de hel’, vanwege het beleg op zijn brood. Deze opstelling is illustratief voor GroenLinks. Voortdurend deugdzaamheid voorwenden, maar de echte problematiek in de samenleving niet benoemen, ontwijken en laten doorwoekeren. Deugmensen die eigenlijk niet deugen.

Diversiteit

De partij van Jesse Klaver pretendeert zich in te zetten voor iedereen in Nederland. In het bijzonder voor mensen met een andere etnische achtergrond. Opvallend genoeg is de ‘diversiteit’ in de partij en die van haar achterban zeer gering. Van de vijftig Tweede Kamer-kandidaten zijn er vijf (inclusief Klaver die van gemengde afkomst is) van buitenlandse origine. Vaak van Turkse komaf zoals Zihni Özdil, Armağan Önder, Nevin Özütok.

GroenLinks spreekt zich herhaaldelijk uit tegen racisme en discriminatie, maar bezondigt zich in de praktijk aan gewelddadig activisme en criminele activiteiten. De partij laat zich in met extreem-linkse actiegroepen. Geen wonder dat GroenLinks in de demonstratie tegen racisme in Amsterdam meeloopt met groeperingen als Antifa, die niet terugschrikken voor fysiek geweld. GroenLinks zegt na veel kritiek wel afstand te doen van de leus dat de FvD niet in de Amsterdamse raad mag komen. Dat is gek want de demonstratie is vooral gericht tegen de FvD. Een partij vol deugnieten als Annabel Nanninga. Door de haat en laster campagne tegen haar persoon zou je bijna vergeten dat zij, zonder daar ruchtbaarheid aan te geven, daadwerkelijk een vluchteling opnam in haar huis. Wie kent een GroenLinks-politicus die hetzelfde heeft gedaan?

Wijnand Duyvendak

Achter het succes van de GroenLinks-campagnes van 2014 en 2017 staat Wijnand Duyvendak. Een prominent en gerespecteerd partijlid. In de media kwam deze man en zijn zwarte verleden nauwelijks ter sprake. Duyvendak was een kopstuk van RaRa, een terreurgroep die eind jaren tachtig en begin jaren negentig aanslagen pleegde in Nederland. Zoals in 1987 op een Makro vestiging in Nuth en op Boot Olie BV in Alphen aan de Rijn, een aanslag die bijna op een nationale ramp uitdraaide. Daarnaast was Duyvendak actief voor het blad Bluf! Een tijdschrift dat aanspoorde tot gewelddadige acties tegen winkelketens en overheidsinstellingen. GroenLinks vindt een terreurverleden geen probleem. De partij biedt zulke mensen topposities.

Rutger Groot Wassink

Rutger Groot Wassink, Amsterdams gemeenteraadslid voor GroenLinks, wil laten zien dat zijn stad staat voor openheid, tolerantie en verdraagzaamheid’. Wassink vertoont echter zelf regelmatig intolerant gedrag. Zo verliet hij onlangs een gemeenteraadsvergadering toen een pro-Israël activist het woord kreeg. Het plan voor een stedenband tussen Amsterdam en TelAviv noemde hij ‘absurd’ en bij de straatprotesten tegen dit voornemen trad hij op als leider. Zijn meneer Wassink en GroenLinks tolerant? Ja, maar uiterst selectief toegepast.

Liesbeth van Tongeren

Nog een DeugMens van GroenLinks: Kamerlid Liesbeth van Tongeren. Ze deed zich voor als de heldin van de onder aardschokken lijdende Groningers. Dankzij haar kunnen de Groningers binnenkort vergoedingen van NAM en Shell verwachten en werd de geheime gasdeal geopenbaard. Ze vergat alleen te bekennen dat zij twee jaar geleden al de kans kreeg de geheime gasdeal openbaar te maken. Ze wees dit toen af. Hiermee heeft ze het debat op achterstand gezet en de Groningers twee jaar langer laten wachten op financiële hulp. Nadat dit nieuws naar buiten kwam is Van Tongeren per direct van de portefeuille Groningen gehaald.

Zihni Özdil

GroenLinks ziet geen heil ziet in beurzen voor studenten die omgezet worden in giften. Terwijl de totale studieschuldteller al op 18 miljard staat en de aflossingen moeizaam verlopen. GroenLinks Kamerlid Zihni Özdil vindt het bindend studieadvies (BSA) belangrijker. Het BSA is een mededeling van onderwijsinstellingen aan haar studenten waarin duidelijk wordt gemaakt of de student de studie aan die instelling kan voortzetten of moet staken. Volgens Özdil voert de Erasmus Universiteit een te streng BSA-beleid omdat eerstejaarsstudenten alle 60 studiepunten moeten halen. Maar zo extreem streng is de instelling niet. De Erasmus Universiteit heeft een compensatieregeling en houdt rekening met persoonlijke omstandigheden.

Bovendien zijn universiteiten tegenwoordig bedrijven geworden. Studenten die netjes binnen de gegeven tijd afstuderen leveren universiteiten veel geld op. Dit weet Özdil allemaal. Hij is zelf jarenlang docent geweest aan de Erasmus Universiteit waar hij onder mysterieuze omstandigheden vertrok zonder zijn proefschrift af te schrijven. Hij vindt het belangrijker om de Erasmus Universiteit door het slijk te halen met het BSA-beleid dan de torenhoge studieschulden aan te pakken. Zoals het een echt GroenLinks-Kamerlid betaamt zwijgt hij over de werkelijke problemen in het (hoger) onderwijs: de marktwerking van universiteiten en het leenstelsel voor studenten.

Jesse ‘Messias’ Klaver

GroenLinks-leider Jesse Klaver liet zich in 2017 volgen door een camerateam om van de verkiezingscampagne een documentaire te maken. De beelden werden geproduceerd door Joey Boink, zelf een actief lid van GroenLinks. De documentaire gaat niet in op de standpunten van de partij. De film is een verheerlijking van Jesse Klaver die zich met zijn congressen en meet-ups presenteert als de messias van alle deugmensen. Opmerkelijk hierbij is dat de opdracht om deze documentaire te maken niet lag bij een onafhankelijk instelling of de partij zelf, maar bij de NPO die de documentaire uiteindelijk na veel ophef toch niet heeft uitgezonden. De ‘vriendjespolitiek’ tussen GroenLinks en de publieke omroep werd al te zichtbaar.

Deugtelevisie

De media houden van Klaver en hij houdt ook van hen. Zodra hij aanschuift bij praatprogramma’s weten presentatoren plots niet meer wat kritisch interviewen is en wordt het één gezellig theekransje. Geen enkel programma waar hij komt stelt kritische vragen over zijn standpunten of die van zijn partij. Deuginterviewers die met deugmensen babbelen vormen het dieptepunt in de Nederlandse (televisie) journalistiek. Niet zo vreemd dat veel mensen het programma-aanbod op de Nederlandse televisie zat zijn.

Alle media-aandacht voor GroenLinks is bij lange na niet genoeg. De partij wil nog meer controle over het televisieaanbod. Ze eisen nu censuurmaatregelen voor televisieprogramma’s die niet deugen. Aanleiding is de veelbesproken transgender-grap bij het immer vrolijke en luchtige televisieprogramma Voetbal Inside. René van der Gijp maakte in de uitzending van afgelopen vrijdag bekend voortaan als ‘Renate‘ door het leven te gaan. Een onschuldige grap die een COC-lid boos maakte en GroenLinksers deed kotsen. Het is een stukje satire waar je als deugmens niet om mag lachen.

Nee, een uur theekransen over koeienfluisteraars, dat is pas toptelevisie. Welkom in de deugwereld van GroenLinks.

© OpinieZ.com 2018. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

De OpinieZ-artikelen van Pamela Pinas (volg twitter-icon @drsphenomenal) vindt u 👉🏽 HIER 👈🏽

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x