It’s The Islam, Stupid!

De Verlichting is bij de culturele politiek-correcte elite erg ver weg

Titelfoto: Combi eigen foto Arthur van Amerongen en Praying late into the night by Omar Chatriwala is licensed under CC BY-NC-ND

In het voorjaar van 2017 las ik ergens dat voorname wetenschappers vijf jaar lang onderzoek gaan doen (met een vrachtwagen centjes uit Brussel) naar de Nederlandse autochtoon die zoveel problemen heeft met het aanpassen aan de moslims om zich heen.

In een brief aan de Volkskrant las ik: de ‘integratie-opdracht’ ligt nu bij de Nederlanders. Assimilatie van de migranten tot Nederlander zien ze kennelijk als een gepasseerd station. Als men blijft vasthouden aan de eigen Nederlandse waarden, normen en cultuur heet dat voortaan ‘zelf-segregatie’. Onze oorspronkelijke cultuur opgeven, heet nu ‘integratie’. Opvallend dat de moslimcultuur niet meer onderscheiden wordt van de Nederlandse cultuur.

Nederlandse cultuur

Ik heb geen idee wat die Nederlandse cultuur precies behelst. Ik woon al een derde van mijn leven in de buitenlanden en ik koester enkel mijn taal en mijn paspoort. En op zijn tijd een lekkere haring van Stubbe (hoek Singel/Haarlemmerstraat te 020) en een goeie moksi meti op de Albert Cuyp. Drop en blikken erwtensoep van Unox kan ik bij de Nederlandse winkel in Quarteira scoren. Maar het is nou ook weer niet zo dat die rare Koninginnedag-cultuur met koekhappen en een toiletpotten werpende Koning Pils vervangen moet worden door de islam.

Want dat is wat Aboe Schilder, de huissocioloog van HAMAS-zusje NIDA propageert. Je kan veel zeggen over de zwartekousenkerk die Aboe Schilder zo diep ongelukkig maakte, maar die kerkgangers mogen tenminste gemengd korfballen, neuken in de hooiberg en op zijn tijd een kelkje zeer oude genever naar binnen hakken. Proost!

Benno Barnard

De Nederlandse schrijver Benno Barnard woont in België en staat net als ik bekend als islamcriticus. Hij zou een lezing geven over het gevoelige onderwerp aan een universiteit en werd in de aula bijna gemolesteerd door de aanhangers van Sharia4Belgium, onder aanvoering van Belkacem die nu in de gevangenis zit. Van te voren had Barnard bescherming gevraagd bij de universiteit maar dat werd geweigerd.

In de media kreeg hij de volgende dag de schuld van het incident, dat hij zelf zou hebben uitgelokt met zijn islamkritiek. De kranten schreven dat de knapen van Sharia4Belgium – die nu allemaal in Syrië zitten en hopelijk op schoot bij hun Schepper – ongevaarlijke clowns waren. Inmiddels is Barnard kalltgestellt, hij telt niet meer mee in de literaire gemeenschap vanwege zijn islamkritiek.

Wim van Rooy

Voor mijn boek Brussel Eurabia 2 (inderdaad de opvolger van Brussel Eurabia 1) interviewde ik samen met Teun Voeten Wim van Rooy. Volgens velen is Wim van Rooy de gevaarlijkste man van België maar ik vind Wim de aardigste man van België. Hij kreeg veel kritiek op zijn schitterende boek Waarover men niet spreekt. Ik ben het het roerend eens met Van Rooy, die ik qua geleerdheid veel hoger aanschrijf dan mijzelf.

Van Rooy: “Linkse journalisten (vaak oud-trotskisten of maoïsten, hun aangetrouwde neven en nichten), groene utopisten en progressieve yuppies, gepokt en gemazeld in de krant als reclamedrukwerk en dus in het vanzelfsprekend hanteren van Newspeak, verhullen en incrimineren dat het een lieve lust is. Iemand die kritische vragen stelt bij de islam is een islamofoob, iemand die de islam analytisch fileert, doet aan hate speech bijvoorbeeld. Het is bizar: nog liever vergoelijken of omhelzen Gutmenschen de radicale islam dan dat ze als xenofoob worden beschouwd”.

Leugens

Van Rooy zegt verder: ”Ooit merkte Orwell op dat het vertellen van de waarheid in tijden van bedrog een revolutionaire act is. Vandaag is dat het doorbreken van het irenische discours over de islam, alsmede het vertellen van de waarheid over zaken als criminaliteit en de kosten van immigratie: zaken die men lang onder het politiek-correct geweven tapijt heeft geschoven. Daarbij werden alle door Orwell verfoeide technieken gehanteerd: van propaganda, regelrechte leugens en het verdacht maken van de tegenstander tot Berufsverbot en politieke processen.

De Verlichting is bij het journaille en bij de hele cultureel politiek-correcte elite erg ver weg. Dat een cultuur van 1400 jaar totalitarisme, jihadisme en anti-wetenschappelijkheid weleens aan de basis zou kunnen liggen van de niet-integratie van de moslim, komt niet op in het hoofd van de doorgestudeerde elite”.

Bidkleedje

De voormalige Franse premier, Manuel Valls, heb ik hoog zitten. Hij riep na de aanslag op Charlie Hebdo al dat Frankrijk in oorlog is met de islam. Laat hem een voorbeeld zijn voor de hielenlikkers in Nederland. ‘Jaja, drs. van Amerongen’, hoor ik die roepen, ’alles goed en wel maar wij zijn gelukkig niet in oorlog met de islam!’ Nou, denk ik dan, ga maar lekker met je gebroken geweertje op de Grebbeberg zitten, op je bidkleedje.

Mijn motto is dat van de filosoof Karl Popper: men kan nooit tolerant zijn tegen intolerantie, want dan gaat de tolerantie kapot. En om spindoctor James Carville maar weer eens te parafraseren: It’s The Islam, Stupid!.

Over de auteur

Arthur van Amerongen
Arthur van Amerongen
Arthur van Amerongen (1959) is columnist van de Volkskrant en HP/de Tijd. Hij studeerde semitische talen en islam aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn doctoraal-scriptie ging over de jihad en islamitisch extremisme in Algerije. Van Amerongen was correspondent te Jeruzalem en Beiroet, met als specialisme Hamas, Hezbollah en de Moslimbroeders. Zijn boek Brussel: Eurabia werd in 2008 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs.
Twitter: @DonArturito

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x