Als militairen spreken hoort iedereen te luisteren

Politici bezuinigen krijgsmacht kapot en verzinnen onmogelijke missies

Van de week werd gemeld dat de opleidingen van het Korps Commandotroepen grotendeels zijn stilgelegd. Oorzaken: een onaanvaardbare veiligheidssituatie op de schietbanen, slecht materiaal en gebrek aan de juiste faciliteiten. Frank Berkemeier vindt deze schandalige situatie symptomatisch voor jarenlang politiek wanbeleid ten aanzien van onze krijgsmacht.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal werkenbijdefensie

Voor mij persoonlijk behoort iedereen die binnen de krijgsmacht een uniform draagt tot een elite-eenheid. Ga er maar aanstaan. Je moet je werk doen binnen een professionele organisatie waar opdrachten worden gegeven door politici die mooi weer willen spelen met jouw leven.

Pang pang
Dan krijg je dus missies waarbij je ontoereikend wordt uitgezonden naar gebieden als Srebrenica, Uruzgan of Mali. Je wordt als militair geridiculiseerd door politici als Alexander “pang pang” Pechtold en geminacht door een groot deel van het linkse electoraat. Toch ga je op weg, doet je plicht en voert de missie uit naar eer en geweten met de grootst mogelijke inzet die als gevolg kan hebben dat je de ultieme prijs betaalt voor je politieke meesters. Die jou vervolgens in je rug trappen.

Srebrenica
In je rug trappen inderdaad. Zware, doch gerechtvaardigde woorden. Ga maar na, geen politicus die verantwoording heeft afgelegd voor het eigen falen in Srebrenica. Voertuigen werden gestript van snelvuurkanonnen en vervangen door mitrailleurs, want – en ik kan mij dat nog levendig herinneren – kanonnen zouden te agressief overkomen. Nederlandse militairen werden dus door politiek Nederland met de handen op de rug gebonden en de ogen geblinddoekt op weg gestuurd naar een oorlogsgebied. De uitkomst van de Haagse beslissing is ondertussen meer dan bekend, maar wroeging bij de politieke heren en dames in Den Haag? Neen, daarvoor zijn de ego’s en de eigen carrières te belangrijk.

Uruzgan
De missie in Uruzgan was ook een aanfluiting door de inmenging van GroenLinks. Voor iedere kogel die werd afgeschoten moesten er 2 moskeeën, 3 kilometer weg en 24 huizen worden gebouwd. Ik chargeer hier, dat begrijp ik. Maar de krijgsmacht is een geweldswapen en geen onderdeel van Ontwikkelingssamenwerking, hoe graag die pacifistenkliek in Den Haag dat ook wil zien.

Wegbezuinigd
Tijdens bovengenoemde missies werd het materieel onder de militairen verder en verder wegbezuinigd. Met steeds minder moesten onze jongens en meisjes onder de krijgstucht hun taken vervullen, maar er werd nauwelijks geklaagd. De instelling van de Nederlandse militair is bewonderenswaardig: wat moet dat moet, ondanks het feit dat ze onderbetaald en ondergewaardeerd worden.

Er zitten gaten in hun AOW en er zitten gaten in hun kleding. De soldij is een schijntje met wat zij zouden kunnen verdienen in het bedrijfsleven en toch gaan de mannen en vrouwen door. Waarom? Liefde voor Nederland, plichtsbesef en vertrouwen in God en in hun kameraden. Zie hier meteen de redenen waarom links Nederland walgt van onze nationale verdedigers.

Wanneer soldaten zich uitspreken behoort echter iedereen te luisteren en met reden. Deze mensen zijn bereid hun leven te geven zodat u en ik in relatieve veiligheid over ‘s heeren wegen kunnen lopen.

Professionals
Wanneer soldaten van het Korps Commandotroepen aan de bel trekken is er dus echt wel wat aan de hand. Dan kunnen de commandant en ondercommandanten van het Korps Commandotroepen doen of hun neus bloedt en zich schikken naar hun politieke meesters zoals het een militair betaamt, echter daarmee zijn de problemen niet opgelost. Er zijn problemen met wapens en verdere uitrusting. Deze mensen zijn professionals die weten waar zij over praten, omdat zij er dagelijks mee te maken hebben.

Dolk in de rug
De reactie van minister Hennis die bezig is het merk Hennis hoog te houden en de reactie van de commandant en ondercommandanten Korps Commandotroepen zijn een dolk in de rug van de mensen die bereid zijn hun leven op te offeren. Ik hoop dat alle beroepsmilitairen het bijltje erbij neer gooien om de paniek in Den Haag zichtbaar te maken. Staken is verboden voor militairen, maar als het water aan de lippen staat zijn drastische maatregelen nodig om een politieke omslag te creëren.

Politici en pacifisten: denk aan de woorden van George Orwell:

People sleep peaceably in their beds at night only because rough men stand ready to do violence on their behalf.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.