De radicalisering van NRC-journalist Derk Walters

Een rode draad van Israëlhaat loopt door zijn werk

In zijn afscheidsartikel als NRC-Israël-correspondent laat Derk Walters de laatste veren vallen van zijn journalistieke vermommingstooi. Walters toont zijn ware gezicht. We zien een teleurgestelde, rancuneuze anti-Israël activist die nog lang niet klaar is met zijn strijd tegen de Joodse ‘bezetter’.

Titelfoto: CC BY-SA HonestReporting.com, flickr/keoni101

Afkoeling
Vreemd is wel dat Walters nu aan de slag moet als non-fictie recensent. Een afkoelingsperiode? Zijn werkterrein is immers fictie. Iedere column die Walters in zijn driejarig correspondentschap heeft geschreven bevat een mix van halve waarheden, verdraaiingen, omissies, leugens, ophitsing en Palestijnse propaganda. Zelfs zijn zelfgekozen beëindiging van zijn werkzaamheden in Israël heeft hij in samenspraak met zijn werkgever door middel van verzinsels en bedrog omgezet in een anti-Israëlische lastercampagne.

Visumkwestie
Daarbij hebben Walters en NRC in de visumkwestie van de correspondent de Israëlische wet overtreden, valsheid in geschrifte gepleegd en, ondanks herhaalde verzoeken en maandenlang verleend uitstel, verzuimd om een verlengingsaanvraag ingevuld te versturen. Walters en NRC zochten bewust de confrontatie, schakelden minister Koenders in en hoopten op een diplomatieke rel. Die opzet is mislukt. Toch is het Walters gelukt Israël opnieuw te besmeuren. De door de Israëlische overheid gepresenteerde feiten doen er in ons land niet meer toe. De NRC-leugen regeert. Alles is geoorloofd, zolang het Israël maar beschadigt.

Held
Eenmaal terug in Nederland werd de selfmade martelaar van het vrije woord als een held onthaald door anti-Israëlisch, anti-zionistisch en antisemitisch Nederland. Zij spraken schande van Walters’ ‘deportatie’ door de ultrarechtse machthebbers van de ‘koloniale staat Israël’ (ook het marxisme is in Nederland nog altijd springlevend). Dat deze opzichtige hoax door geen enkele MSM-journalist aan de kaak is gesteld zegt alles over de kwaliteit van de Nederlandse berichtgeving uit en over Israël.

Verzonnen
NRC publiceert wel vaker verzonnen verhalen. Van mensenrechtenadvocaten die door de Mossad in Nederland met de dood zouden worden bedreigd tot en met ministers die voor Israël misdrijven zouden plegen. Antisemieten als Aboe Jahjah krijgen van de hoofdredactie alle ruimte hun gif te verspreiden en columnisten als Kuitenbrouwer mogen ongestraft Palestijnse terroristen, die Joodse mannen, vrouwen en kinderen vermoorden en verminken, vergelijken met verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog.

Palestijnse bedpartners
Je moet als NRC-redactielid en journalist over een wel heel lenig moreel besef beschikken om je lezerspubliek te kunnen wijsmaken dat de berichtgeving over Israël eerlijk en onafhankelijk is. NRC-journalisten zoals Walters liggen in bed met Palestijnse clubs als Al-Haq en Al-Mezan, dubieuze door buitenlands geld gefinancierde NGO’s als Breaking the Silence en B’Tselem en talloze anti-Israël clubs als Oxfam-Novib en het ICRC. NRC koestert iedereen die zich bezighoudt met de strijd tegen ‘koloniaal’ Israël, van baardige BDS’er tot feministische Arabist.

Haaretz
NRC werkt samen met Haaretz, een krant die voornamelijk gelezen wordt door buitenlanders, journalisten en activisten en in anti-Israëlische kringen doorgaat voor ‘gezaghebbend’. Haaretz-activiste Amira Hass en NRC-martelaar Walters gaven op 7 juni j.l. in Nieuwspoort een journalistieke masterclass, NRC baseert berichtgeving over Israël op de leugens van Hass. Deze pro-Palestijns deugdiva krijgt van NRC alle informatie over iedere juridische anti-Israël-scheet gelaten door het activistenteam van advocatenkantoor Prakken D’Oliviera.

Nathan Thrall
Walters mocht even meespelen in het anti-Israël-circus en leerde er liegen als Hass. Geen wonder dat hij in zijn afscheidsstuk het artikel van Nathan Thrall in The Guardian ‘briljant’ noemt. Het is inderdaad briljant hoe Thrall zijn haat tegen de Joodse staat en het verheerlijken van Palestijns geweld weet te verhullen en te verpakken in pseudo-intellectueel geneuzel en gewichtigdoenerij. Lees het autopsierapport van Thrall’s smerige journalistieke werkwijze en u begrijpt waarom iemand van het kaliber-Walters stikt van bewondering en jaloezie.

Dat zou Walters ook wel willen hebben: zo’n pen, zo’n podium. Als gevierd ‘intellectueel’ oproepen doen tot het boycotten van Israël. De ‘prijs voor de Joodse bezetting’ verhogen door het uitlokken van strafmaatregelen, uitsluiting en verhevigd Palestijns ‘verzet’. Want wie niet luisteren wil, moet maar eens voelen…

Walters is geradicaliseerd. Het is de vraag of zijn nieuwe carrière als NRC non-fictie-recensent hem nog kan de-radicaliseren.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Nada Kiswanson van Hooydonk leek van de aardbodem verdwenen. Ook over haar werkgever, de volgens Derk Walters op een Mossad-kogel wachtende Shawan Jabarin (in Israël veroordeeld voor terroristische […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x