GroenLinks laat vluchtelingen in de steek

De egocentrische alles-of-niets-mentaliteit van de Millennial-achterban

Voor de tweede keer binnen enkele maanden bereikte ons fantastisch nieuws: de formatie van een kabinet met GroenLinks is mislukt. Ik kan me voorstellen dat er heel veel mensen zijn die hier anders over denken en tot op het bot teleurgesteld zijn.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van video Jinek via YouTube-kanaal ARNews

Opvang
De vier partijen die aan de formatie deelnamen – VVD, CDA, D66 en GroenLinks – konden het niet eens worden over de opvang van vluchtelingen. Zoals bekend wil GroenLinks vluchtelingen opvangen zonder vooraf vastgesteld plafond, de andere partijen vinden dat een slecht idee. Logisch, want je kan hier geen honderdduizenden of meer vluchtelingen opvangen. De politiek leider van GroenLinks zag dat echter anders en wees een redelijk voorstel van de informateur af. Conclusie is dat GroenLinks geen zware verantwoordelijkheid aandurft en daardoor niet bereid is om de vluchtelingen, voor wie zij zegt op te komen, daadwerkelijk te helpen.

Schrijnend
In plaats van akkoord te gaan met een regeerakkoord dat een maximum stelt aan de opvang, dat in overeenstemming is met Europese afspraken en zodanig links is dat veel rechtse kiezers er zelfs van zullen gruwen, kapt Klaver de besprekingen af. Omdat het GroenLinks niet wordt toegestaan de hele wereld te helpen, laat zij liever diegenen die zij wél kan opvangen in de steek. Dat is nogal schrijnend voor een partij die het welzijn van vluchtelingen hoog in het vaandel heeft staan. Als ik GroenLinks-stemmer zou zijn zou ik me behoorlijk in de steek gelaten voelen door dit onprofessionele gedrag.

Het toont de antisociale opstelling van een partij als GroenLinks. In plaats van met werkbare oplossingen te komen draait de partij ideologisch en idealistisch door en eist zij het onmogelijke. De partij vernietigt liever ons sociale stelsel, onze normen en waarden, onze sociale cohesie – wat het logische gevolg is van onbeperkt toelaten van vluchtelingen – dan dat ze kiest voor een situatie waarbij realistische afspraken worden gemaakt met landen in de regio als Libië om daar hulpbehoevenden op een menswaardige manier op te vangen.

Millennials
De opstelling van Klaver is exemplarisch voor de egocentrische alles-of-niets-mentaliteit van de nieuwe Millennial-achterban van GroenLinks. Millennials zijn gewend in alles hun zin te krijgen; gebeurt dat niet en moeten ze iets inleveren – zoals dat in de grote mensen-maatschappij werkt – dan haken ze af en zie ik ze al – net als hun Jessias – thuis met een bord Bamix op de bank zitten nukken in een eikeltjespyama.

Nu is het wachten op een meet-up waarbij Klaver allerlei holle kreten zal uiten als “verbinding” en “menswaardigheid” om zijn verwende achterban gerust te stellen.

Plan-Azmani
Dat er iets aan de instroom van vluchtelingen en immigranten moet gebeuren staat als een paal boven water. Het meest realistische en best uitvoerbare plan is het plan van de VVD’er Malik Azmani. Om dit plan op te pakken heb je in Nederland een coalitie nodig die dit aandurft en wil verdedigen binnen de EU. Zo niet, dan is het kansloos. Zoals Rutger van de Noort eerder beargumenteerde moet een deal over de migranten de kern zijn waar een nieuw kabinet om draait.

Een kabinet dat bereid is voor een vluchtelingenoplossing in de geest van het plan-Azmani te gaan kan alleen maar een rechtse signatuur hebben. Hiervoor is dus ook de PVV nodig. Zowel Rutte, Buma als Wilders moeten dus in beweging komen. Want zolang informateur Tjeenk Willink liever de SP en de PvdA aan tafel laat zitten is een rechts kabinet ver weg.

© OpinieZ.com 2017

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.